Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Στο δήμο Μαραθώνα στέλνει το Athens Gay Pride η άνετη εκλογική νίκη του Ηλία Ψινάκη!

psinakis
Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα του τόπου διεξαγωγής του Athens Gay Pride φέρνει η άνετη εκλογική επικράτηση του Ηλία Ψινάκη ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος Μαραθώνα από την πρώτη κιόλας Κυριακή καταγράφοντας ποσοστό 53,55% και αφήνοντας στη δεύτερη θέση με τεράστια διαφορά τον απερχόμενο δήμαρχο Ιορδάνη Λοΐζο ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει μόλις το 28,83%.
Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Κυριακής ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα και ενώ βρίσκοταν σε κατάσταση ευφορίας λόγω του εκλογικού του θριάμβου, έλαβε αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα από τους διοργανωτές του γνωστού φεστιβάλ ομοφυλοφυλικής υπερηφάνιας Gay Pride το οποίο παραδοσιακά διεξάγεται τον Ιούνιο κάθε χρόνου στο κέντρο της Αθήνας (με αφετηρία της παρέλασης των ομοφυλόφιλων την Πλατεία Κλαυθμώνος).

Μύθοι και αλήθειες για τα πρόσθετα τροφίμων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που και μόνο στο άκουσμα της λέξης «πρόσθετο» σε ένα τρόφιμο σκέφτονται κάτι κακό, κάτι μη ασφαλές. 
Παρότι η ασφάλεια των εγκεκριμένων προσθέτων τροφίμων έχει εξαντλητικά αξιολογηθεί και επιβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς προτού χρησιμοποιηθούν στα διάφορα τρόφιμα και ποτά,οι καταναλωτές φαίνεται να ανησυχούνακόμη για την παρουσία τους στα τρόφιμα.
Αν και εσείς έχετε συνδέσει την παρουσία τους στις ετικέτες τροφίμων με τη λέξη «Ε»πικίνδυνο, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε…

Αυτό το ξέρατε για το λάδι μουστάρδας;


Το λάδι μουστάρδας είναι εξαιρετικά επωφελές για το δέρμα και συχνά χρησιμοποιείται σε αρωματοθεραπείες. 
Ωστόσο, πριν από την εφαρμογή του, καλό θα ήταν να το δοκιμάσετε τοπικά, για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε αυτό.


Αφαιρεί το μαύρισμα και τα σκοτεινά σημεία:
Το λάδι μουστάρδας είναι αποτελεσματικό για την απομάκρυνση του μαυρίσματος και τα σκοτεινών σημείων για να δώσει ένα φυσικά λαμπερό δέρμα. 
Προετοιμάσετε μια μάσκα προσώπου με έλαιο μουστάρδας, besan (αλεύρι Βεγγάλης), πηγμένο γάλα και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 10 με 15 λεπτά. Αυτό πρέπει να γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

“Δεν βρισκόμαστε σε αταξία, «εμείς» είμαστε η κατάσταση της αταξίας”

krishnamurti_2
Όταν δίνεις την προσοχή σου ολοκληρωτικά — δηλαδή, προσέχεις με το νου σου, με τα μάτια σου, με την καρδιά σου, με τα νεύρα σου — όταν δίνεις ολοκληρωτικά την προσοχή σου, θα βρεις πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα κέντρο, δεν υπάρχει παρατηρητής και επομένως δεν υπάρχει διαίρεση ανάμεσα στο παρατηρούμενο και στον παρατηρητή και έτσι ξεριζώνεις ολοκληρωτικά τη σύγκρουση, αυτή τη σύγκρουση που φέρνει ο χωρισμός, η διαίρεση.
Μοιάζει δύσκολο μόνο και μόνο γιατί δεν είστε συνηθισμένοι να κοιτάζετε τη ζωή μ’ αυτό τον τρόπο. Είναι πραγματικά πολύ απλό. Είναι πραγματικά πολύ απλό αν ξέρεις πώς να κοιτάξεις ένα δέντρο, αν ξέρεις πώς να δεις απ’ την αρχή το δέντρο, τη γυναίκα σου, τον άνδρα σου, το γείτονά σου, αν κοιτάξεις από την αρχή τον ουρανό με τα άστρα του, με το σιωπηλό βάθος τους. Κοίταξε, δες και άκουσε, τότε έχεις λύσει όλο το πρόβλημα της κατανόησης, γιατί τότε δεν υπάρχει πια «κατανόηση», τότε υπάρχει μόνο μια κατάσταση του νου χωρίς διαίρεση και επομένως χωρίς σύγκρουση.

Γκορ Βιντάλ – Μεσσίας…


Μεσσίας

Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει την τυραννία. Περιμένουν από τις κυβερνήσεις να διεκδικήσουν τις ψυχές τους, κι έχουν παραιτηθεί από την ευθύνη της λήψης αποφάσεων σε πλείστα όσα επίπεδα, από αγάπη για την ασφάλεια. (σ. 181)
Βρίσκομαι στον πειρασμό να ομολογήσω πως η ιστορική αλήθεια είναι ανέφικτη – Μόνο η κρίση για την οποία θα κάνω λόγω υπήρξε αληθινή λέει στις πρώτες σελίδες o αφηγητής Ευγένιος Λούθερ, καθώς αντικρίζει την έρημο της άνυδρης Λιβύης απ’ το παράθυρό μιας πανσιόν στην Άνω Αίγυπτο. Οι μέρες του λιγοστεύουν κι εκείνος ετοιμάζεται να επιχειρήσει την σκιαγράφηση κάποιου που ντύθηκε με αληθοφάνεια στην ιερή ιδέα που ακόμα φέρει το ηχηρό και αρχαίο της όνομα: θεός. Έχουν περάσει πενήντα περίπου χρόνια από “τα συμβάντα”, από την εποχή του Τζoν Κέιβ (aka J.C.). Η ήττα του φόβου είναι η μοναδική νίκη των γηρατειών του, κι ας συντρίβεται όταν μαθαίνει από κάποιον επισκέπτη πως δεν αναφέρεται καν στην Διαθήκη, που κάποτε είχε ο ίδιος γράψει, πως η ύπαρξή του έχει διαγραφεί κι είναι σαν να μην είχε ζήσει ποτέ.

Σλαβικό Κόμμα στην Ελλάδα: Μας κλέβουν τις ψήφους οι ελληνικές αρχές

«Οι ελληνικές αρχές θέτουν μηχανισμό κλοπής ψήφων για να δείξουν ότι είμαστε ασήμαντο κόμμα»


 Η παρουσίαση του θέματος από το σλαβικό των Σκοπίων «Dnevnik»

Μάιος 19, 2014.

Πριν ακόμη διεξαχθούν οι ευρωεκλογές,  το κόμμα των Σλάβων στην Ελλάδα παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ισχυριζόμενο ότι το ελληνικό κράτος τους ...κλέβει ψήφους και δεν περιμένουν ικανό αριθμό ψήφων...


Η είδηση παρουσιάστηκε και στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, όπως στο πρακτορείο Φόκους.

Δείτε το νέο αόρατο κράνος για μοτοσυκλετιστές!



''Πρέπει να καθίσω!'' Αυτά ήταν τα λόγια που είπε στην Anna Haupt και την Terese Alstin ο καθηγητής της, όταν άκουσε για πρώτη φορά την συναρπαστική ιδέα τους για την δημιουργία ενός αόρατου κράνους μοτοσυκλέτας.


Πριν από επτά χρόνια, οι δύο φοιτήτριες ξεκίνησαν τον σχεδιασμό ενός, σχεδόν ακατόρθωτου έργου, να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό και ασφαλές κράνος που κανείς δεν μπορεί να δει.

Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, το πρωτοποριακό δίδυμο δημιούργησε τον γιακά Hövding που φοριέται γύρω από το λαιμό και περιέχει ένα κράνος, που φουσκώνει σαν αερόσακος μόνο αν προκληθεί ένα ατύχημα. Το πρώτο αόρατο κράνος διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ευρώπη.

Δωρεάν ο τρισδιάστατος Κύβος του Ρούμπικ! Μπορείς να τον λύσεις;



Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι τρισδιάστατο μηχανικό παζλ. Επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι έχουν πουληθεί παγκοσμίως, κάνοντας το, το καλύτερο παιχνίδι παζλ σε πωλήσεις παγκοσμίως. Θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στον κόσμο.

Ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια διαλογισμού

Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια διαλογισμού, socialpolicy.gr
Οι εικόνες στα αριστερά δείχνουν τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια διαλογισμού για συγκέντρωση, ενώ στα δεξιά δείχνουν τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια nondirective διαλογισμού. Εικόνα: Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας
Απόδοση στα Ελληνικά: Ελένη Τομπέα – Ο διαλογισμός (meditation) είναι μια κοινή πρακτική που πιστεύεται ότι βοηθά στη μείωση του άγχους και στρες, καθώς και ότι ενισχύει τη συναισθηματική ευεξία.
Υπάρχουν πολλές μέθοδοι διαλογισμού (mindfulness, mantra, καθοδηγούμενος διαλογισμός,κ.α.) όμως σύμφωνα με τους ερευνητές μιας νέας μελέτης, συμπεριλαμβανομένου του Svend Davanger, νευροεπιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία, όλες οι τεχνικές μπορούν να τοποθετηθούν σε μία από δύο κεντρικές ομάδες – τον διαλογισμό για συγκέντρωση (concentration) και τον nondirective διαλογισμό (έμμεσο). Ο διαλογισμός συγκέντρωσης καθορίζεται ως μια τεχνική που εστιάζει στην αναπνοή ή σε ορισμένες σκέψεις, οι οποίες με τη σειρά τους αποκλείουν άλλες σκέψεις. Ο nondirective διαλογισμός περιγράφεται ως μια μέθοδος που επικεντρώνεται στην αναπνοή ή σε έναν ήχο που βοηθά το διαλογισμό. Η διαφορά με την προηγούμενη τεχνική είναι πως κατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής, το μυαλό μπορεί να περιπλανηθεί. Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι κάποιες σύγχρονες τεχνικές διαλογισμού τείνουν να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

“Μην μολύνετε το σπίτι”...Ποια είναι η επίδραση της τηλεόρασης;



Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι συζητάτε στα δωμάτιά σας. Για παράδειγμα, αν συζητάτε βρώμικα πράγματα, ανήθικα πράγματα, καταστροφικά πράγματα, έλκετε στις σκεπτομορφές σας πολλές καταστροφικές οντότητες που δεν πρόκειται να βοηθήσουν την υγεία σας αλλά να την καταστρέψουν.

 Εάν στην τηλεόραση ακούτε “θα σε σκοτώσω” κλπ, και σκοτώνουν και καταστρέφουν ο ένας τον άλλον, αυτός ο θόρυβος, αυτή η σκεπτομορφή είναι στο δωμάτιό σας. 

Αυτοί οι υποκριτές και το μίσος και η βία που παρακολουθείτε, ανθρώπους που καταστρέφουν ο ένας τον άλλον με μαχαίρια και όπλα, όλα αυτά είναι στο δωμάτιό σας. Αντηχούν. 

Μολύνατε ήδη το ψυχικό σας σύστημα. Η χειρότερη μόλυνση που έρχεται τώρα σαν αποχέτευση στα σπίτια μας, είναι η τηλεόραση. Η τηλεόραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για να καταστρέψει.

«Οι ισραηλινός Στρατός χρεοκόπησε»




                                Ο ισραηλινός στρατός χρεοκόπησε , γράφει το τουρκικό δημοσίευμα


Μάιος 20, 2014.

Ο αρχηγός του επιτελείου Benny Gantz, με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε ότι ο στρατός έχει «άνευ προηγουμένου τεράστιες ελλείψεις», γράφει το δημοσίευμα της τουρκικής ‘Γενί Σαφάκ’ και συνεχίζει:

Η Ελεύθερη Σεξουαλική Δραστηριότητα Ισούται Με Απώλεια Ενέργειας...


Ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργείται από την ελεύθερη σεξουαλική δραστηριότητα και τις πολλαπλές σχέσεις, είναι αυτό της απώλειας της ενέργειας. Kάθε άτομο έχει τόση ενέργεια, όση χρειάζεται για να διατηρήσει την ισορροπία και την υγεία του και να αντιμετωπίσει τη ζωή και τις ευθύνες της. 

Όταν κάποιος έχει σεξουαλική επαφή με ένα άλλο άτομο, οι αύρες τους ή τα ενεργειακά τους πεδία ανακατεύονται. Προσωρινά, οι συναισθηματικές και φυσικές τους ενέργειες ενώνονται. Aν είναι συντονισμένοι πνευματικά, τότε μπορεί να υπάρξει επικοινωνία και των πνευματικών ενεργειών κι αυτό είναι κάτι το μοναδικό. Όμως σπάνια συμβαίνει αυτό. 

Πεσσόα: Η επανάσταση του συναισθήματος

«Είναι αδύνατον να μην αισθανόμαστε, όπως είναι αδύνατον να μην περπατάμε»


ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. Αν… ή αν… Ναι, αλλά ένα «αν» αντιπροσωπεύει πάντα κάτι που δεν έχει συμβεί∙ κι αφού δεν έχει συμβεί, ποιο το όφελος να φανταζόμαστε τι θα γινόταν αν είχε συμβεί;

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ή έναν άνθρωπο είναι να διαθέτει διάνοια και ηθική εξίσου ισχυρές. Για να είναι κάποιος αναμφισβήτητα και «απόλυτα» ηθικός, πρέπει να είναι και λιγάκι ανόητος. Για να είναι απόλυτα διανοούμενος, πρέπει να είναι και λιγάκι ανήθικος. Δεν ξέρω ποιο παιχνίδι της Μοίρας ή ποια ειρωνεία της Τύχης δεν επιτρέπει στον άνθρωπο αυτόν τον δυϊσμό σε υψηλό επίπεδο. Προς μεγάλη μου δυστυχία, κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περίπτωσή μου.

Σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος ο καρκίνος του προστάτη;


Ο καρκίνος του προστάτη ενδέχεται να αποτελεί μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο, η οποία οφείλεται σε μια συχνή λοίμωξη από έναν μικροοργανισμό, το παράσιτο των τριχομονάδων, στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών ερευνητών.

Από την άλλη πλευρά, άλλοι ειδικοί επεσήμαναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς παρόλο που έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί καρκίνοι οι οποίοι προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς, θεωρείται ακόμη πρόωρο να ενταχθεί και ο καρκίνος του προστάτη σε αυτή την κατηγορία.

Σείστηκε το Σύνταγμα στην αλλαγή φρουράς με Πόντιους εύζωνες! Εκπληκτικό βίντεο.

syntagma20146_967786764.jpg

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, ενώ δεν έλειψαν εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και Ποντίων έξω από την τουρκική πρεσβεία. Ρίγη συγκίνησης όμως, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε η επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προς τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Σφαιρικό ηλιακό σύστημα με tracker παράγει ενέργεια ακόμα και από το φεγγαρόφωτο





Οι μηχανικοί ηλιακής ενέργειας της Rawlemon ανέπτυξαν μια σφαιρική συσκευή που ακολουθεί την πορεία του ήλιου και που μπορεί να συγκεντρώνει το ηλιακό φως, όπως και το φως του φεγγαριού έως 10.000 φορές.
  Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημα ß.torics είναι 35% αποδοτικότερο από τα συμβατικά φωτοβολταϊκά συστήματα με ιχνηλάτη διπλού άξονα και ότι η περιστρεφόμενη, αδιάβροχη σφαίρα μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και την ηλιακή ενέργεια του φεγγαριού.

Πως γράφουν στο σώμα τα συναισθήματά μας


Χρησιμοποιούμε συχνά εκφράσεις του τύπου «Έγινα σαν το παντζάρι», «Μου κόπηκαν τα πόδια», «Νιώθω φτερούγισμα στο στομάχι», «Έχω ένα βάρος στο στήθος», «Αρρώστησα από έρωτα», προκειμένου να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας. Άραγε το σώμα μας βιώνει ακριβώς αυτό που περιγράφουμε με λόγια; Με τη βοήθεια των ειδικών, επιχειρήσαμε να βρούμε με ποιον τρόπο αποτυπώνονται στο σώμα τα συναισθήματά μας και σας παρουσιάζουμε τι ανακαλύψαμε.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η συναισθηματική μας κατάσταση δεν αφήνει ανεπηρέαστο το σώμα μας, αφού ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό, το μυοσκελετικό και το νευροενδοκρινικό σύστημα του οργανισμού μας.
 Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Aalto στη Φινλανδία, θέλοντας να κάνουν ένα βήμα παρακάτω, αποτύπωσαν τα μέρη του σώματος που ενεργοποιούν ορισμένα συναισθήματα (ευτυχία, έρωτας, υπερηφάνεια, θυμός, φόβος, άγχος, ντροπή, αηδία, περιφρόνηση, αιφνιδιασμός, ζήλια, λύπη, κατάθλιψη, αδιαφορία). 

«Τις θέλω όλες ….. είμαι καλά;»


     …..αυτό το ερώτημα περνούσε ξανά και ξανά από το μυαλό του, ζώντας χρόνια σε μία αέναη δοκιμή και αλλαγή ερωτικών συντρόφων, η οποία αν και φάνταζε ευχάριστη κατά βάθος έκρυβε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό….. έκρυβε ένα θεμελιώδες πρόβλημα, τον αφόρητο φόβο της αφοσίωσης και της εξάρτησης και την απόλυτη ανάγκη για αυτοπροστασία και οριοθέτηση του Εγώ του. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα μίας σχιζοειδούς προσωπικότητας…
αρχείο λήψης
Ποια είναι όμως τα στοιχεία μίας τέτοιας προσωπικότητας; …

Φοβάμαι να……!

1450269_463919030383129_1422067157_n

Ένας από τους κύριους λόγους που επισκέπτεται κάποιος έναν ειδικό ψυχικής υγείας είναι ο φόβος. Και δεν εννοώ μόνο τους  συγκεκριμένους φόβους, που σύμφωνα με το National Phobics Society έχουν καταγραφεί πεντακόσια διαφορετικά είδη φοβιών συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τα πιο απίθανα αντικείμενα φοβικής εκδήλωσης. (Φοβίες αντικειμένων: αίματος, ασθενειών, βρωμιάς, ενέσεων, μικροβίων, νερού κ.α. Φοβίες ζώων, Φοβίες καταστάσεων: αγοραφοβία ,κλειστοφοβία, κ.α.)
«Φοβάμαι να αγαπήσω», «Φοβάμαι να κάνω σχέση», «Φοβάμαι να χωρίσω», «Φοβάμαι την απόρριψη», «Φοβάμαι την μοναξιά», «Φοβάμαι…Φοβάμαι….Φοβάμαι…..», είναι μερικά από όσα ακούω στις συνεδρίες….

Δράμα δραμάτων στη Ρόδο!

Κηδεία

Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα που έζησε ποτέ αυτός ο τόπος, εκτυλίχθηκε προχθές στην Ρόδο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πραγματικό σοκ στην κοινωνία!

Μια 33χρονη κοπέλα, γόνος γνωστής οικογένειας, που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, πληροφορήθηκε ότι έπασχε και από άλλη σοβαρή ασθένεια, αλλά απογοητευμένη καθώς ήταν δεν ήθελε να υποβληθεί στη θεραπεία που της υποβλήθηκε.

Ισλανδία: Παραγράφονται χρέη νοικοκυριών

Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή ένα νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος.
Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της Ισλανδίας αναμένεται να ανακουφιστούν από τη διαδικασία παραγραφής μέρους των χρεών προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία ξεκίνησε σήμερα στη χώρα.
Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή ένα νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος. Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του 2013 μαζί με τον συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.

Πως να αυξήσετε τους φίλους σας



1. Το πρώτο βήμα είναι να αυξήσετε τη χαρά σας. Η χαρά είναι ο πιο ισχυρός μαγνήτης. Αν είστε σε κατάσταση μελαγχολίας ή αρνητικότητας, θα χάσετε τους φίλους σας και δύσκολα θα κάνετε υγιείς φίλους.

Η χαρά προκαλεί αγάπη, εμπιστοσύνη και πίστη. Σας αρέσει να συνεργάζεστε με χαρούμενους ανθρώπους, γιατί η χαρά τους τρέφει την αύρα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο διψούν για χαρά. Η χαρά τούς δίνει ελπίδα και ενισχύει τη θέλησή τους για ζωή.

Ένας ποιητής έγραψε κάποτε ότι υπάρχουν δυο πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή: η χαρά και ο αέρας. Χωρίς αέρα πεθαίνετε· χωρίς χαρά, η ζωή είναι νεκρή. Όποτε απουσιάζει η χαρά, το μικρόβιο της κακολογίας, του φθόνου και της συκοφαντίας αυξάνονται και κάνουν τους ανθρώπους απωθητικούς.

Η χαρά αναζωογονεί το νευρικό σύστημα. Αυτοί που είναι χαρούμενοι έχουν υγιείς αδένες. Αν δεν έχετε χαρά, οι αδένες σας δε λειτουργούν στην άριστή τους κατάσταση. Αν έχετε χαρά, αναδίδετε ωραία μυρουδιά. Αν δεν έχετε χαρά, αναδίδετε άσχημη μυρουδιά.

Καφές που μας ξυπνάει πριν καν μπει στο ποτήρι!


Ο στιγμιαίος καφές δεν λείπει από κανένα σπίτι. Όλοι έχουμε βρεθεί σε στιγμές που ζητάμε απεγνωσμένα ένα παγωμένο φραπεδάκι ή έναν αχνιστό "νες".

Η εταιρεία Nescafe θέλοντας να αναβαθμίσει την εικόνα της, σκέφτηκε μια λαμπρή ιδέα, η οποία θα συνδέσει ακόμα πιο γερά το πρωινό ξύπνημα με τον καφέ. Έτσι δημιούργησε ένα καπάκι συσκευασίας το οποίο είναι παράλληλα και ξυπνητήρι.

Με την βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), που κάνει θραύση παγκοσμίως, η εταιρεία κατασκεύασε το γνωστό κόκκινο καπάκι με ορισμένες αλλαγές αυτή την φορά.

Λιαντίνης - Ο μύθος του ανθρώπου

Zeus_pompei
Εκαθότανε μια φορά κοντά στα βούρλα, δίπλα σε μια πηγή, η Μέριμνα. Cura τηνε γράφει ο λατίνος μυθοποιός, Κι εμείς οινεοέλληνες, ή ελληνοεβραίοι αλλιώς, τηνε λέμε Φροντίδα, ή Έγνοια.
Η Μέριμνα εσύμπαιζε στα δάχτυλα της τον πηλό. Και με το χάζι και το παίζοντας έπλασε ένα αγαλματάκι. Εστέκοταν και το θωρούσε.
Περνάει τότε από μπροστά της ο Δίας, ο Jupiter. Και τηνε βλέπει με το παιχνίδι της.
-Καλώς τα πολεμάς, βασιλαρχόντισσα, τη χαιρετάει.
-Καλό νά 'χεις, κι η αφεντιά σου, τον αντιχαιρετάει.
-Και σαν τι τάχατες καμώματα σκαρώνεις αυτού δα;

Μέτρα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων (στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, περιφερικής αγγειοπάθειας)


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα σήμερα αποτελούν μεγάλο ιατρικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, καθώς κατέχουν την πρώτη θέση στις αιτίες θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται πλέον στο δυσμενή κατάλογο των χωρών που πλήττονται περισσότερο. 

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ασθένειες των αρτηριών, που είναι ενδεχομένως μοιραίες, αλλά είναι επίσης θεραπεύσιμες και ενδεχομένως αποτρέψιμες.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα στοιχίζουν κάθε χρόνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, παρόλο που η καρδιολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες

Τι να κάνετε για να έχετε αυτοπεποίθηση


Υπάρχει ένας ευρύτατα διαδεδομένος μύθος σύμφωνα με τον οποίο η αυτοπεποίθηση είναι γνώρισμα του χαρακτήρα μας. Όπερ μεθερμηνευόμενο, ή την έχεις ή δεν την έχεις. Κι αν δεν την έχεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να την αποκτήσεις. Παρά το ότι ο μύθος αυτός στηρίζεται σε μια βάση αλήθειας (ότι υπάρχουν άνθρωποι που όντως έχουν εγγενώς περισσότερη αυτοπεποίθηση από άλλους) στην πραγματικότητα δεν παύει να αποτελεί μύθο.
woman

Οι άγγελοι της Λιένας

Οι άγγελοι της ΛιέναςΟι άγγελοι της Λιένας
 «Μαμά, υπάρχουν αληθινοί άγγελοι;», ρώτησε η Λιένα.
«Δεν ξέρω, μωρό μου. Ίσως ναι, αλλά μάλλον δε μοιάζουν όπως τους δείχνει αυτό το βιβλίο», είπε η μαμά δείχνοντας το βιβλίο που ξεφύλλιζε η τετράχρονη Λιένα.
 «Εγώ θα πάω να ψάξω για να δω αν υπάρχουν και πώς είναι», είπε με παιδικό πείσμα η μικρή.

Επάγγελμα... Αριστερός

Ελληνική επαγγελματική Αριστερά
Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.
...Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.
...Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.
Έχει αναρωτηθεί κάποιος για το τι σχέση μπορεί να έχουν οι δωσίλογοι της Κατοχής με τον κοινό υπόκοσμο της μεταπολεμικής περιόδου; Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτές οι διαφορετικές "κοινότητες" ανθρώπων; Στην πραγματικότητα αυτές οι "κοινότητες" είναι οι "ντουλάπες" με τους "σκελετούς" για τη Δεξιά και την Αριστερά αντίστοιχα …Οι μυστικές δεξαμενές άντλησης ανθρώπινου δυναμικού. Απλά πράγματα. Ό,τι είναι ο φασισμός και η αυθαιρεσία για τη Δεξιά, είναι η απάτη και η πονηριά για την Αριστερά …Τα μέσα, για να επιτύχει τους στόχους της …Το "οξυγόνο", για να συντηρείται στη ζωή.
Αν λοιπόν η μεταπολεμική Δεξιά αναζητούσε τα πιστά στελέχη της ανάμεσα στους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες, τότε η Αριστερά αναζητούσε τα δικά της στελέχη ανάμεσα στους κοινούς απατεώνες του υποκόσμου και βέβαια στους έμμισθους πράκτορες των Σοβιετικών, οι οποίοι παρίσταναν τους κομμουνιστές. Βόλευαν όλες αυτές οι "προσωπικότητες", γιατί έτσι διατηρούνταν σταθερές οι δομές των "παρατάξεων". Για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση, οι πάντες ήταν απόλυτα εκβιάσιμοι και ελεγχόμενοι. Όσοι "προόδευαν", είτε στη μια πλευρά είτε στην άλλη, ήταν προκαταβολικά ελεγχόμενοι. Μιλημένα και μοιρασμένα από την αρχή.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεαρή έπεσε από μπαλκόνι κι όταν την είδε η μάνα της στο νοσοκομείο έπαθε καρδιακή προσβολή!

Νέα απίστευτη τραγωδία στη Ρόδο: Νεαρή έπεσε από μπαλκόνι κι όταν την είδε η μάνα της στο νοσοκομείο έπαθε καρδιακή προσβολή!

Νέα απίστευτη τραγωδία συγκλονίζει και πάλι το νησί της Ρόδου.
Νεαρή ροδίτισσα,  έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας απο το μπαλκόνι του σπιτιού της πριν από μερικές μέρες και διακομίστηκε στην Αθήνα σοβαρά τραυματισμένη όπου και νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟ ΑΙΔΟΙΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ


Παντρεύτηκαν από έρωτα. Μετά το γάμο τους ο σύζυγος εξομολογήθηκε ότι στο σπίτι, μόνον μέσα στο σπίτι τους, θα φοράει γυναικεία ρούχα. Δεν πρόκειται για ομοφυλόφιλο. Καμμία σχέση. Η ιστορία είναι αληθινή, καταγράφεται στα επιστημονικά δεδομένα της “ανωμαλίας” με το όνομα “Παρενδυσία” και θα σου πω γιατί την θυμήθηκα. Λάθος να την χαρακτηρίσει κάποιος σαν ανωμαλία όταν αρκετοί άνδρες αισθάνονται τρισευτυχισμένοι με γυναικεία ρούχα και στο φινάλε δεν ενοχλούν κανέναν.
Δεν σταμάτησα να τον αγαπώ, λέει η σύζυγος, για τον άνδρα της που μετά το γάμο τους παράγγειλε πολλά γυναικεία ρούχα, ολόκληρο βεστιάριο. Αποδέχθηκα το πάθος του. Όταν ντυνόταν τα γυναικεία έλεγε ότι είναι η “Λίλυ” κι όταν ερχόταν στο κρεββάτι να κάνουμε έρωτα έλεγε “Ήρθε η θεία Λίλυ”. Δύο φορές είχε γενέθλια, μία όταν γεννήθηκε, και μία την ημέρα που αποφάσισε να σταματήσει να νοιώθει φυλακισμένος, κι αυτό συνέβαινε επειδή υποχρεωνόταν να φοράει αντρικά.

Ο Πανούσης ζητάει επανάσταση: Τι λέει για Σαμαρά, τα δόντια των ΣΥΡΙΖΑιων, τη ΔΕΙΜΑΡ, το ΚΚΕ

Ο Πανούσης ζητάει επανάσταση: Τι λέει για Σαμαρά, τα δόντια των ΣΥΡΙΖΑιων, τη ΔΕΙΜΑΡ, το ΚΚΕ
Εξαιρετικά οργισμένος εμφανίστηκε ο Τζίμης Πανούσης ό οποίος μέσα από μια ραδιοφωνική του συνέντευξη πέρασε γενεές 14 το πολιτικό σύστημα. Όχι μόνον την κυβέρνηση που χαρακτήρισε συμμορία, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως την αριστερά. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Δίεση 101.3, όπως καταγράφεται από την ιστοσελίδα www.naftilos.info ήταν εξαιρετικά επιθετικός προς το πολιτικό σύστημα, καυστικός, δηκτικός και πολλές φορές απολαυστικός.
Για την Αριστερά είπε:
«Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ όπως είπα. Από μικρό παιδί είχα το πρόβλημα… Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ γράφεται ΔΕΙΜΑΡ, δηλαδή Δεν ΕΙμαι Αριστερός».

Ω Άνθρωπε…

<<<Χαλκιδική: Ο Πάχτας... πληρώνει τα μεταλλεία στις Σκουριές

Με 51,13% επικράτησε από την πρώτη Κυριακή στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μίχος, μέλος του κινήματος κατά των μεταλλείων στις Σκουριές.

Δεύτερος ήρθε ο Χρήστος Πάχτας με ποσοστό 46,95%, ο οποίος αποτελεί «persona non grata» για την τοπική κοινωνία λόγω της επιμονής του να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη ανεξαρτήτως των επιπτώσεων αυτής στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

Κάτοικοι στις Σκουριές και στα γύρω χωριά βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του απερχόμενου δημάρχου και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα πρώτα αποτελέσματα πάντως έδιναν προβάδισμα στον Χρήστο Πάχτα, ωστόσο στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην.

http://www.zougla.gr/politiki/article/x ... s-skouries >>>>

..................................................

Αυτήν η βαθιά Ηθική κρίση (έως τα όρια της κατάπτωσης) που συμβαίνει αυτήν την στιγμή, δεν την φέρνει ο αντίχριστος, ούτε οι μασόνοι, ούτε η εξουσία κάθε κράτους... 
Την φέρνει το "θηρίο" μέσα σε κάθε άνθρωπο, που δεν έχει προλάβει να γίνει Άνθρωπος...
Χρόνια τώρα, φωτισμένοι Άνθρωποι, μας καθοδηγούν να ανακαλύψουμε την βαθιά Ηθική κρίση που συμβαίνει μέσα μας... 
Τι μας συμβαίνει και ψηφίσαμε την Βία? Τι μας συμβαίνει και βιώνουμε καθησυχαστικά τις παράλογες επιλογές μας? Τι μας συμβαίνει όταν περιμένουμε αποδείξεις για τα λανθασμένα μας κίνητρα?
Τι μας συμβαίνει και αδιαφορούμε για το συνολικό όφελος? Τι μας συμβαίνει και θεωρούμε τους άλλους ανόητους και παράλογους, όταν οι επιλογές μας φέρνουν πόνο και βία? Πόλεμο μεταξύ μας… τι μας συμβαίνει?
Που νιώθουμε αδικημένοι και σε τι, αφού όλοι έχουμε δίκιο... Τι μας συμβαίνει, τι μας συνέβη και προτιμήσαμε να σταυρώσουμε κάτι διαφορετικό και να επιλέξουμε να ελευθερώσουμε το ίδιο? Ποια κριτήρια ισχύουν μέσα μας? Ποια,  που μας κλέβουν την λογική, την ευθύτητα, την αγάπη?
Που αφήσαμε χώρο στην σκιά, που πολεμήσαμε το φως? Εμείς οι ίδιοι, όχι οι άλλοι…
Η βία δεν θα είχε χώρο, αν εμείς δεν της αφήναμε…

Οι άνθρωποι ανά τους αιώνες δεν αλλάζουν… Που ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό το πρόσωπο της αδιαλλαξίας, της εκδικητικότητας, της μνησικακίας που φοράει η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες? 

Δεν μπορώ να φάω έτσι απλά την άνοδο της βίας, βρε παιδιά…
Ούτε αυτό το 46% μπορώ να φάω έτσι απλά…

Δεν μπορεί… Κάτι συμβαίνει και αγνοείται το προφανές…
Δεν μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό το προφανές, όσο και τα προσωπικά συμφέροντα να κλέβουν τις εντυπώσεις…
Ναι ο άνθρωπος μπορεί να φαίνεται ένα απλό εγωιστικό ον, αλλά εγώ δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω στους Αιώνες αυτό…

Προσωπικά συμφέροντα… Ναι εντάξει… όμως στο τέλος αποδεικνύεται ότι οι επιλογές μας, με βάση τα προσωπικά μας συμφέροντα, δεν εκπληρώνουν καμία φυσιολογική μας ανάγκη… κανέναν Ηθικό Νόμο…
Αυτό δεν το βλέπει αυτό το 46%?

Που θα ζήσει αυτό το 46%? Σε ποιο περιβάλλον, όταν οι ίδιες τους οι επιλογές θα έχουν σκοτώσει τα πάντα γύρω τους?
Που θα ζήσουν οι υποστηριχτές της ΧΑ? Σε ποιόν κόσμο, όταν η βία θα έχει τσακίσει τα πάντα γύρω τους?
Που θα ζήσουν? Στα συντρίμμια? Και αυτό τώρα να το θεωρήσω εξυπνάδα? Λογική?

Ω Άνθρωπε…:(

<<<Χαλκιδική: Ο Πάχτας... πληρώνει τα μεταλλεία στις Σκουριές

Με 51,13% επικράτησε από την πρώτη Κυριακή στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μίχος, μέλος του κινήματος κατά των μεταλλείων στις Σκουριές.
Δεύτερος ήρθε ο Χρήστος Πάχτας με ποσοστό 46,95%, ο οποίος αποτελεί «persona non grata» για την τοπική κοινωνία λόγω της επιμονής του να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη ανεξαρτήτως των επιπτώσεων αυτής στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των δημοτών.
Κάτοικοι στις Σκουριές και στα γύρω χωριά βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του απερχόμενου δημάρχου και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα πρώτα αποτελέσματα πάντως έδιναν προβάδισμα στον Χρήστο Πάχτα, ωστόσο στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε άρδην.
zougla ... s-skouries >>>>
..................................................
Αυτήν η βαθιά Ηθική κρίση (έως τα όρια της κατάπτωσης) που συμβαίνει αυτήν την στιγμή, δεν την φέρνει ο αντίχριστος, ούτε οι μασόνοι, ούτε η εξουσία κάθε κράτους...
Την φέρνει το "θηρίο" μέσα σε κάθε άνθρωπο, που δεν έχει προλάβει να γίνει Άνθρωπος...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα