Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Τι είναι ο ίλιγγος


Ίλιγγος Θέσεως: Τί είναι, πόσο διαρκεί και πώς αντιμετωπίζεται; - Dr.Ειρήνη  Μάντζαρη - Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ)
Ίλιγγος: όλοι τον έχουμε νιώσει κάποια στιγμή και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αίσθημα. Τόσο που να νομίζουμε ότι πρόκειται για αυτόνομη νοσηρή οντότητα. Δεν είναι. Το καλό όμως με τον ίλιγγο είναι ότι όντας πολύ δυσάρεστος, μας στέλνει εγκαίρως στον γιατρό, μας εξηγεί ο κ. Ηλίας Μούτσιος, Διευθυντής Παθολόγος στο Metropolitan Hospital.
Τι είναι ο ίλιγγος
 Ίλιγγος είναι η ψευδαίσθηση της περιστροφής, κατά την οποία νομίζουμε ότι εμείς ή το περιβάλλον γύρω μας κινείται.  Συνήθως συνοδεύεται από ναυτία ή εμετό, ενώ μπορεί επίσης να συνοδεύεται από βαρηκοΐα και εμβοές (βουητό στα αυτιά).

«Σωματικές βλάβες εξ αμελείας»: μαζικές παραγραφές από … «αμέλεια»


Noire et Blanche, Man Ray, 1926

Από την 1η Ιουλίου 2019 τέθηκε σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας που είχε διαμορφωθεί απο τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ψηφίστηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η κυβερνητική αλλαγή και η ΝΔ όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά έφερε προς ψήφιση τροποποιήσεις σε άρθρα που θεωρούσε σημαντικά. Και στις δύο εκδοχές του Ποινικού Κώδικα, και  σ αυτή που ψηφίστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ και σ αυτη που ψηφίστηκε λίγους μήνες μετά επί ΝΔ δυστυχώς περιλαμβάνονταν η εξάλειψη του αξιόποινου για τις υποθέσεις «πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια» που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016. (Μια αναλυτική ενημέρωση από τον  Γ. Πλαγάκο, Πρόεδρο Πρωτοδικών ΕΔΩ
Ανάμεσα τους η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων τροχαίων με πρόκληση τραυματισμών που τελέστηκαν από το 2010 (ίσως και νωρίτερα) μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2016.  

Επίσκεψη στον γιατρό: Οδηγίες για πριν και κατά την άφιξη στο ιατρείο


Επίσκεψη στον γιατρό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με σκοπό την αποτροπή εξάπλωση του νέου κορονοϊού (Covid-19) προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων ενημερωτικών βίντεο, όπου περιγράφει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται πριν και κατά την άφιξη του ασθενή στο ιατρείο.

Ευρώπη: Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που γίνονται υποχρεωτικά από το 2022



Στο πλαίσιο περαιτέρω μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει στη θέσπιση κανόνων, με βάση τους οποίους πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού σε αυτοκίνητα και φορτηγά, γίνονται υποχρεωτικά από το 2022.
Μπορεί οι ευρωπαϊκοί δρόμοι να θεωρούνται από τους πιο ασφαλείς παγκοσμίως, αφού σε αυτούς συντελούνται 49 θάνατοι/εκατομμύριο κατοίκων, ωστόσο αυτό δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης. Άλλωστε, απόλυτος στόχος πρέπει να είναι ο μηδενισμός των θανάτων και ιδανικά, των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στους δρόμους.

Θανατηφόρο τροχαίο στην πόλη της Ρόδου

Θανατηφόρο τροχαίο στην πόλη της Ρόδου

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, όταν συγκρούστηκαν αυτοκίνητο με μηχανή .

Κληρονομιά σε Κίνδυνο: Η βίλα του ιταλού Κυβερνήτη στον Προφήτη Ηλία




Ό,τι δεν φαίνεται δεν αγαπιέται. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο η βίλα του ιταλού Κυβερνήτη στον Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάσταση και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται γι’ αυτήν καθώς το κτίριο δεν είναι άμεσα ορατό από τον δημόσιο δρόμο, ούτε είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια. Γι’ αυτό και η έλλειψη ενδιαφέροντος σχετικά με την κατάσταση ερείπωσης αυτής της μοναδικής μνημειακής κατοικίας.

Το τρομακτικό τροχαίο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και γιατί ο αναβάτης δεν έχασε τη ζωή του!

Στο βάθος διακρίνεται ένα εκκλησάκι από προηγούμενο τροχαίο

Στο τροχαίο υπήρξε εμπλοκή ενός αυτοκίνητου και μίας μηχανής. 

Η μηχανή, μαζί με τον αναβάτη, εξετράπη της πορείας της και έπεσε με απίστευτη σφοδρότητα πάνω σε μία κολώνα φωτισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα