Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

4 μικρά μυστικά και χάνετε 2-4 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες


Μπορείτε να χάσετε 2-4 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες. Θέλετε να μάθετε Πως; 

Με την εφαρμογή μίας ενεργειακά δυναμικής διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά η οποία περιέχει όλα τα τρόφιμα σε ποσότητα και συνδυασμένα μπορείτε να φτάσετε στο βάρος που επιθυμείτε χωρίς να στερηθείτε τίποτα. Μάθετε μερικά μικρά μυστικά και σημεία κλειδιά για ασφαλές αδυνάτισμα που επιγραμματικά είναι τα εξής:

- Μασάτε αργά κάθε μπουκιά: Το καλό μάσημα της τροφής βοηθάει την καλύτερη αξιοποίησή της από τον οργανισμό, καθώς επιτρέπει στα ένζυμα του σάλιου να διασπάσουν κάθε τροφή στα θρεπτικά συστατικά από τα οποία αποτελείται. Παράλληλα, όταν τρώτε αργά προλαβαίνει να φτάσει στον εγκέφαλο το μήνυμα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύετε να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από όση πραγματικά χρειάζεστε, από καθαρή λαιμαργία. 
Γι’ αυτό άλλωστε τα άτομα που τρώνε υπερβολικά αργά είναι κατά κανόνα αδύνατα και παραμένουν έτσι μια ολόκληρη ζωή χωρίς να χρειάζεται να κάνουν δίαιτα.

Η Διατροφή κατα της γρίπης

Η σωστή κι επιλεγμένη διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό από την γρίπη. Ποια τρόφιμα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο για την προστασία της υγείας μας; Είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες αντιοξειδωτικών προκειμένου να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας από την γρίπη, αλλα΄και κάθε ασθένεια. Οι τροφές αυτές είναι:



- Β-καροτένιο: συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μέσω της αύξησης της δραστικότητας των προστατευτικών φονικών κυττάρων (NK κύτταρα), ο ρόλος των οποίων έγκειται στην καταστροφή των μολυσμένων από ιούς κυττάρων. Κυριότερες διατροφικές του πηγές είναι: τα καρότα καθώς και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο και ποικίλα χόρτα).

- Βιταμίνη C: Συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής λευκοκυττάρων και αντισωμάτων (πρωτεΐνες οι οποίες αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των ιών). Κυριότερες φθινοπωρινές πηγές βιταμίνης C αποτελούν τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, το λάχανο, ο μαϊντανός, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.

«Στέγνωσαν» τα ταμεία…

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(«Στέγνωσαν» τα ταμεία…)

Και ξαφνικά, τα «σαΐνια» του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα «ανακυκλούμενο πλεόνασμα» ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ από τα διαθέσιμα φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το οποίο το Δημόσιο μπορεί να αξιοποιεί για φτηνό εσωτερικό δανεισμό (δηλαδή με χαμηλότερο επιτόκιο απ΄ αυτό που πληρώνει για τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου).

Δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε καταρχήν αυτή την «ανακάλυψη», αφού μπορεί να σημαίνει μια μικρή μεν αλλά διόλου ευκαταφρόνητη εξοικονόμηση στις δαπάνες για τόκους -στελέχη του υπουργείου μιλούν για ετήσιο όφελος ακόμη και πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, για λόγους που έχουμε αναδείξει πολλές φορές, διατηρούμε το δικαίωμα στο… σκεπτικισμό:

Χοροπηδώντας φεύγει η πείνα, λένε οι Ιάπωνες

Το χοροπήδημα μειώνει προσωρινά το αίσθημα της πείνας! Αυτό έδειξε μελέτη της Σχολής Αθλητικών Επιστημών του ιαπωνικού Waseda University. Η συγκεκριμένη έρευνα καταπιάστηκε με το πήδημα πάνω-κάτω που κάνουμε, για παράδειγμα, με το σκοινάκι αλλά και γενικότερα με τις ασκήσεις που εκτελούμε χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας. Αυτού του τύπου η γυμναστική φαίνεται ότι ρυθμίζει καλύτερα την όρεξη σε σύγκριση με την άσκηση στο στατικό ποδήλατο.

Όταν τα έντερα… τραντάζονται

Γιατί δεν έχουν αλεξίπτωτα τα αεροσκάφη



Δεν παρέχουν επιπλέον ασφάλεια στους επιβάτες

Οι ζώνες και οι αερόσακοι στα αυτοκίνητα έχουν σώσει πολλές ζωές. Τα αλεξίπτωτα θα μπορούσαν επίσης να σώσουν ζωές, όταν για κάποιο λόγο οι επιβάτες ενός αεροσκάφους χρειαστεί να το εγκαταλείψουν, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα todayifoundout.com.

Γιατί όμως δεν παρέχονται στους επιβάτες των εμπορικών πτήσεων αλεξίπτωτα για περιπτώσεις ανάγκης;

Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή κανενός.

Ας δούμε γιατί:

Οι πολλές χρήσεις του ξυδιού!


Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται στο ξύδι ως ένα υγρό θαύμα. Η αλήθεια είναι, ότι κάνει θαύματα, εάν κοιτάξει κανείς όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει.
Εάν έχετε ένα μπουκάλι ξύδι στο χέρι, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

1. Κρατήστε τα λουλούδια σας φρέσκα
Όταν προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε ένα λίτρο νερό, έχετε ένα στιγμιαίο αποσμητικό για τα λουλούδια που θα κρατήσει τα νωπά κομμένα άνθη σας ζωντανά και φρέσκα.

2. Εξολοθρεύεστε τα ενοχλητικά ζιζάνια στον κήπο
Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι ξύδι με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού Ανακινήστε καλά και εφαρμόστε.

Οι εκπληκτικές χρήσεις του tea tree oil!

Αν νομίζετε ότι έχετε ακούσει όλες τις χρήσεις για το λάδι από δέντρο τσαγιού, θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά παρακάτω για να ανακαλύψετε πολλά περισσότερα!

1. Φτιάξτε το δικό σας στοματικό διάλυμα.
Αναμείξτε μια σταγόνα ελαίου με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Καθαρίστε το στόμα σας με αυτό, αλλά Προσοχή!.μην το καταπιείτε. Ξεπλύνετε καλά.

2. Διώξτε τους πόνους από το σώμα
Προσθέστε 2 κουταλιές ελαίου στο νερό του μπάνιου σας για διώξετε την ένταση και να χαλαρώσετε τους πονεμένους μύες.

3. Απαλύνει φουσκάλες
Απλώστε μερικές σταγόνες ελαίου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και ταμπονάρετε απαλά την πληγείσα περιοχή καθημερινά μέχρι φύγει.

Η δικτατορία της βλακείας




Έχω ανακαλύψει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι τελευταία. Προσπαθώ να φτιάξω τις ιστορίες που αφορούν τα συμβάντα πριν από την γνωστοποίηση μιας απόφασης προς τα έξω. Δικές μου ιστορίες, στο δικό μου κεφάλι.

Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να φτιάξει κόμμα; Τον πήρε π.χ ο Ψυχάρης και του είπε να κατέβει για αντιπερισπασμό; Δεν πάει καλά το προπαγανδιστικό του site και είπε να βγάλει κάνα φράγκο; 

Ενημερώθηκε για κάποια επερχόμενη στρατιωτική δικτατορία και βγήκε τώρα για να χει ευκαιρία να το παίξει επαναστάτης πριν αυτοεξοριστεί στις Μαλβίδες; Μήπως ο predator θα κάνει επιδρομή στον πλανήτη με την φυλή του και ο Αντώνης αποφάσισε οτι μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπουν στην κάψουλα που θα τους εκτοξεύσει μακριά από τον πλανήτη; Μήπως αποφάσισαν να τον διορίσουν οι Ελ; 
Αμείλικτα τα ερωτήματα

Σσσς, η Ελλάδα κοιμάται…



Κάνετε επιτέλους ησυχία… Η χώρα απολαμβάνει τον ύπνο της, χαίρεται βολεμένη στο γλυκό μενεξεδένιο κουκούλι της. Ανπαύεται,  αναστενάζει και σαν το μωρό ονειρεύεται αλήθειες. Πόσο πολύ  τις έχει ανάγκη… Πόσο πολύ! Αλήθειες, αγάπες και φιλιά θέλει γιατί στον πόνο όλοι γυρνάνε στην στάση έμβυου, όλοι αναπαύονται στην όμορφη ιστορία της μάνας στο γνώριμο χτώτο της στην μυρωδιά της…

Πάψετε επιτέλους την φωνή όλων εκείνων που ταράζουν τον ύπνο μας. Πάρτε τους το κουδούνι και τον εμβόλιμο εφιάλτη που λέει πως ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Πείτε τους επιτέλους να πάψουν. Θυμίστε τους πως το θηρίο που τρώει λαούς και ξερνάει λεφτά πως κοιμάται, πως δεν βρυχάται πια και δεν διατάσει, πως χόρτασε πείτε τους…

Δεν βλέπετε πως ακόμη φοβόμαστε μην έρθουν ’οι άλλοι’’, οι όποιοι ‘’άλλοι’’ και μας φέρουν της δραχμής τα δεινά, του τάλαντου την φτώχεια και την μνά τής οπισθοδρόμησης. Στο ίδιο πλευρό θα μένουμε εμείς, αυτό να τους πείτε. Να μην παλεύουν και να μην προσπαθούν, άδικος κόπος...

«Βιονικό πάγκρεας» για τον διαβήτη τύπου 1



Μια συσκευή που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ υπόσχεται να αλλάξει σημαντικά τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης δημιούργησαν μια συσκευή που διαθέτει έναν αισθητήρα ο οποίος τοποθετείται κάτω από το δέρμα και συγκεντρώνει στοιχεία για τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό.
Στη συνέχεια τα στέλνει ασύρματα σε μια εφαρμογή που έχει εγκαταστήσει ο ασθενής στο κινητό του και τα ανανεώνει κάθε πέντε λεπτά, ενώ εκείνη υπολογίζει τις δόσεις της ινσουλίνης και του γλυκογόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρηθούν τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα σε φυσιολογικές τιμές.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ


ukraine-0230328rhdΕν μέσω του απόλυτου χάους και των αδιεξόδων στο διπλωματικό κομμάτι της κρίσης στην Ουκρανία, η χώρα, έχει καινούργια Βουλή η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομοθετικές διαδικασίες. Ωστόσο, οι πρώτοι νόμοι που βγήκαν στη δημοσιότητα μάλλον επιβεβαιώνουν τη διολίσθηση της χώρας σε ακροδεξιά εθνικιστικά πρότυπα δημιουργώντας ανησυχία στην Ευρώπη.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους νόμους βάζουν στο στόχαστρο το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, τις μειονότητες, αποποινικοποιούν τη ναζιστική προπαγάνδα και τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά μέλη της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας».
Χαρακτηριστικά μερικοί από τους νέους νόμους:

Μαλλιά κουβάρια σκέψεις, μαλλιά κουβάρια ζωή.


Σκέψη Μαλλιά – Κουβάρια. Δηλώσεις -Αντιδηλώσεις: Απολύτως απαραίτητη είναι η Καθαρότητα της Σκέψης, που συνοδεύεται από το ανάλογο συναίσθημα για να αποκτήσουμε αυτά που ζητάμε με τις Θετικές Σκέψεις Λέξεις και Δηλώσεις και πάντα -αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ- με την ανάλογη δράση.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, θα δείτε ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι ζουν μια ζωή αγώνα, σκληρής δουλειάς, αγωνίας, παλεύοντας με αντίξοες συνθήκες, ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται. Όχι μόνο Τι Σκέφτονται αλλά και Πώς το Σκέφτονται. 

Θα πρέπει να σας πω για άλλη μια φορά «Οι Σκέψεις Είναι Πράγματα» είναι Δημιουργία, ότι Σκέπτεστε αυτό Έχετε. Όμως εδώ υπάρχει μια διαδικασία λίγο περίεργη αν δεν προσέξετε. 


Όταν σκέφτεστε ας πούμε πχ. “Περισσότερα Χρήματα, πιο πολλούς πελάτες, η καλύτερη ζωή” …αρχίστε να παρατηρείτε προσεκτικά, αλλά πολύ προσεκτικά τι Σκέφτεστε; Τι δηλώνετε; Πως νοιώθετε με τις σκέψεις σας. Αρχίζει ένας διάλογος στο νου σας κάπως έτσι … με αυτά που δηλώνετε. 

Οι σαμουράι και οι μυστικές διανοητικές τεχνικές τους




Οι σαμουράι, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται στην ιαπωνική ιστορία, ήταν μια τάξη άφοβων και βίαιων πολεμιστών, που ουσιαστικά κυριάρχησε στην Ιαπωνία για περισσότερα από 600 χρόνια, από τα μέσα του 12ου αιώνα. 

Η θέση τους στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της ιαπωνικής φεουδαρχίας υπήρξε σημαντική, καθώς λειτούργησαν αρκετές φορές ως ρυθμιστές της ροής των ιστορικών γεγονότων. 

Απέκτησαν παγκόσμια φήμη για τις ικανότητές τους στο χειρισμό των όπλων, ιδιαίτερα στο ξίφος, και τα κατορθώματά τους έγιναν θρύλοι της ενδοχώρας, αναφέρει η Wikipedia. 

Αν κανείς διαβάσει βιβλία σαμουράι θα διαπιστώσει ότι επαναλαμβάνεται ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με σπαθιά, μάχες και στρατηγικές. 

Για την ακρίβεια, είναι το ακριβώς αντίθετο, γράφει ο Eric Barker στο The Week. Τι ήταν αυτό, λοιπόν, που μερικοί από τους μεγαλύτερους πολεμιστές της ιστορίας τονίζουν ως το «κλειδί» της επιτυχίας και της βέλτιστης απόδοσης; Το να παραμένει κανείς ψύχραιμος και ήρεμος.

Μερικοί από τους σπουδαιότερους σαμουράι που υπήρξαν ποτέ έχουν γράψει σχετικά με αυτό: 

Πόσο μακριά στο σύμπαν έχουν φτάσει οι τηλεοπτικές μας εκπομπές;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο μακριά έχουν εξαπλωθεί οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στον γαλαξία μας;

Στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Επαφή» του Carl Sagan, οι ραδιοαστρονόμοι στη Γη συλλαμβάνουν σήματα  από τον Βέγα που βρίσκεται σε απόσταση 25 έτη φωτός. Η αρχική αποκωδικοποίηση του σήματος έδειξε ότι αυτό περιείχε τηλεοπτικά στιγμιότυπα με τον Αδόλφο Χίτλερ να κηρύσσει την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων το 1936!
Η εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών του Βερολίνου ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή από τη Γη με κάποια υπολογίσιμη ισχύ. Αυτό το τηλεοπτικό σήμα – σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ραδιοφωνικές εκπομπές των προηγούμενων δεκαετιών – διαπέρασε την ιονόσφαιρα και έφυγε προς το διάστημα.

Βίντεο: ανακαλύφθηκαν 715 νέοι εξωπλανήτες

H αποστολή Kepler της NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη 715 (!) νέων εξωπλανητών. Οι εξωπλανήτες αυτοί βρίσκονται σε τροχιά γύρω από 305 άστρα. To διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, που από το 2009 ψάχνει για εξωπλανήτες στον γαλαξία μας, σταμάτησε να λειτουργεί λόγω βλάβης τον περασμένο Μάιο. Η ανακάλυψη τόσων πολλών εξωπλανητών έγινε  χάρη σε μια νέα τεχνική που εφαρμόστηκε με επιτυχία στα δεδομένα που είχε ήδη συλλέξει το Kepler.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανακάλυψη αυτών των εξωπλανητών μπορεί να βρει κανείς ΕΔΩ ή ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Για να δείξουμε το “μέγεθος” της ανακάλυψης παραθέτουμε δυο χαρακτηριστικά διαγράμματα.
Στο πρώτο διάγραμμα βλέπουμε τον αριθμό των ανακαλυφθέντων εξωπλανητών από το Kepler μέχρι στις 24 Φεβρουαρίου, συναρτήσει του μεγέθους των (το γαλάζιο χρώμα αναφέρεται στους 715 νέους εξωπλανήτες)

Ιππείς.Οι αριστοκράτες της Αρχαίας Αθήνας

Στην αρχαία Ελλάδα η χρήση του αλόγου, σε πολεμικά άρματα, είναι γνωστή από τον
16ο αιώνα π.Χ., ενώ κατά τη δεύτερη χιλιετία η ταφή αλόγων μαζί με τον κύριο τους
καταδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία τους. Οι Έλληνες στον Τρωικό πόλεμο κατακτούν
την Τροία προσφέροντας στους εχθρούς «δώρο» με τη μορφή αλόγου, τον περίφημο
«Δούρειο Ίππο».
Η κατοχή αλόγου και η δαπανηρή συντήρησή του ήταν ακριβή υπόθεση. Αναφέρεται
πως το 421 π.Χ. ένα άλογο στοίχιζε το υπέρογκο ποσό των 1200 ασημένιων αττικών
δραχμών. Ως εκ τούτου μόνο η αριστοκρατική τάξη είχε αυτή τη δυνατότητα και έτσι το
άλογο αποτελούσε σύμβολο κύρους, πλούτου και κοινωνικής θέσης. Τον 6ο αιώνα π.Χ.
πολλές αριστοκρατικές οικογένειες επιδείκνυαν την υπεροχή τους, επιλέγοντας ονόματα
με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό τη λέξη «ίππος» (π.χ. «Ιππίας» και «Ίππαρχος», γιοι του
τύραννου Πεισίστρατου, «Ξάνθιππος», πατέρας του Περικλή).

Ιδρύει κόμμα και ο Νίκος Βαμβακούλας




Σεισμός 8 ρίχτερ. Όχι στη Κεφαλονιά. Σεισμός 8 ρίχτερ, που συγκλόνισε συθέμελα το πολιτικό σκηνικό και προκάλεσε την κατάρρευση του. Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την απόφαση του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη να ιδρύσει κόμμα. Το "ποτάμι" (που είναι ο τίτλος του) θα γίνει ο χείμαρρος που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Ειδικότερα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Άνεμος αισιοδοξίας πνέει πλέον απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδος. Ο κόσμος ξαναβρήκε το χαμόγελο του.
Οι νέοι βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Οι γέροι ότι τα τελευταία χρόνια του βίου τους θα τα ζήσουν με αξιοπρέπεια. Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος τρέμουν από το φόβο τους για το κακό που τους βρήκε. Αν ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος με την απώλεια του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ήρθε ο Σταύρος Θεοδωράκης να καλύψει το κενό και με το παραπάνω.
Τα δεδομένα στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα. Ήρθε πλέον το τέλος των παραδοσιακών κομμάτων, δεξιών και αριστερών, που για δεκαετίες είχαν εγκλωβίσει τους Έλληνες. Οι Έλληνες μέσω του Σταύρου Θεοδωράκη σπάνε τα δεσμά της εξάρτισης από τον παλαιοκομματισμό.

Σταυρό στο Σταύρο Μπομπολάκη και το ΠΟΤΑΜΙ του!



Η απάντηση στην ερώτηση: «Φταίει ο πανικός, άραγε;» Είναι: ΝΑΙ,φταίει ο πανικός! Δεν εξηγούνται διαφορετικά όλα όσα συμβαίνουν στο δύσμοιρο τόπο που λέγεται Ελλάδα.
Μα, που πήγε η μεγαλοφυΐα του συστήματος κυριαρχίας και ελέγχου. Οι άνθρωποί του φαίνεται να τα έχουν χαμένα: Ενώ το σύστημα έχει μείνει από μηχανή, αυτοί νομίζουν ότι έμεινε από λάστιχο κι έβγαλαν… την αναγνωρίσιμη – επώνυμη μνημονιακή ρεζέρβα.
Μέσα στη μνημονιακή καταιγίδα καλούν τον κόσμο να έρθει στοΠΟΤΑΜΙ. Μα, καλά, είναι δυνατόν να αγνοούν ότι οι σώφρονες άνθρωποι δεν πλησιάζουν στα ποτάμια κατά τη διάρκεια καταιγίδας; Ή μήπως έχουν επίγνωση του κινδύνου και επιδιώκουν να πνίξουν τους άβουλους ή χαζεμένους, καλώντας τους να μπουν στο ΠΟΤΑΜΙ;

Ο Ερντογάν είναι η πηγή των προβλημάτων της Τουρκίας

Ο Ερντογάν είναι η πηγή των προβλημάτων της Τουρκίας

Aν και η πολιτική είναι έμφυτη για τον Recep Tayyip Erdogan, τελευταία δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή, γράφει ο David Gardner στους FINANCIAL TIMES (“RecepTayyip Erdogan is now the Source of Turkeys Problems»).

H διαμάχη ισχύος, μεταξύ του κόμματός του και των Γκιουλενιστών, συγκλονίζει τη χώρα, μετά τις επαναστατικές διαμαρτυρίες του περασμένου Καλοκαιριού, όταν εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπων επαναστάτησαν εναντίον του ενάρετου πατερναλισμού του Erdogan και των συσσωρευμένων αποδείξεων διαφθοράς, που φθάνουν έως τον εσωτερικό του κύκλο.
Ο Erdogan εξακολουθεί να αποτελεί προεξέχουσα προσωπικότητα και οι αντίπαλοί του είναι πολιτικά πυγμαίοι, καθώς το ΑΚΡ ανέβηκε στην εξουσία μετά από μια εκτεταμένη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικού χάους, ενώ υπό την εξουσία του η Τουρκία κατέστη εκ νέου ισχυρή στην περιοχή της, η οικονομία της αναπτύχτηκε με ‘κινεζικούς’ ρυθμούς, αναδεικνύοντας ένα νέο είδος επιχειρηματία και διασπείροντας κοινωνική πρόνοια στο σύνολο της επικράτειας.

Πεδίο μάχης η πλατεία Λουδοβίκου (Κοτζιά). Τα Φεβρουαριανά (1863) και η πρώτη τρικομματική κυβέρνηση

Presentation2 (1)Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.
Τον Φεβρουάριο 1863 οι ημέρες που περνούσε η χώρα ήταν «πονηρές». Η έξωση του Όθωνα, περίπου πέντε μήνες νωρίτερα, είχε σηκώσει ταραχώδη κύματα, όπως ο καταποντισμός ενός σκάφους σε τρικυμισμένη θάλασσα. Ο χειμώνας ήταν βαρύς, τα πνεύματα αναμμένα και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Το στέμμα της Ελλάδος ζητούσε γαλαζοαίματη κεφαλή να ακουμπήσει. Οι Έλληνες πανηγύριζαν γιατί σε εσωτερικό τους δημοψήφισμα εξέλεγαν νέο βασιλιά τους τον Πρίγκιπα Αλφρέδο της Αγγλίας, αλλά εκείνος δεν δεχόταν να κάτσει στον θρόνο που οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης χαριτολογώντας αποκαλούσαν «αγκάθινο». Εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση, ο παραδοσιακός πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης εμφανίζεται ως «ελευθερωτής», ενώ ο γηραιός Κανάρης μετανοεί για την έξωση του Όθωνα και η γνώμη του συνοψίζεται στον επιγραμματικό αφορισμό: ― Βγάλαμε τα μάτια μας!

Ο ραγιάς κι ο γενίτσαρος


Ο ραγιάς κι ο γενίτσαρος
Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κασιδιάρης. Δύο ραγιάδες (ή δύο γενίτσαροι) στην ίδια πόλη!
Βεβαίως, στην «πόλη», στο κράτος, στην επικράτεια των Ελλήνων ενδημούν χιλιάδες ραγιάδες. Ραγιάδες που, από την εποχή των γραικύλων (ου μην και γραισκύλων) όχι μόνον υπήρξαν, αλλά ευδοκίμησαν στους κόλπους του έθνους, όπως κι αν αυτό αντιλαμβανόταν κάθε φορά τον εαυτόν του,
όπως κι αν το αντιλαμβάνονταν οι αλλοεθνείς, είτε διέθετε κράτος είτε δεν διέθετε, με όποιο όνομα κι αν κυκλοφορούσε στην ιστορία, Γραικοί, Ελληνες, Ρωμαίοι, Ρωμιοί, Γένος, Ρουμ, Γκρηκς, Γκρτσκ, Γιουνάν, Σιλά, πάντα
το συμπαθές είδος των υπομειόνων, των γραισκύλων και των ραγιάδων καραδοκούσε περιμένοντας τις στιγμές που το πάνω χέρι στα πράγματα έπαιρναν οι γενίτσαροι και οι δωσίλογοι, ώστε να λαμβάνει και ο ανεόρταστος βίος αυτών των σκουπιδιών κάποια υπόσταση – δεν λέω νόημα, διότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για τον ανόητο, τον ανούσιο, τον ανίερο.

Οι πρώτες προσπάθειες για οργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα


H εξέδρα της οδού Κοραή.
H εξέδρα της οδού Κοραή.
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.
Στα 1886 διάφορες παρέες φτάνουν στην Αθήνα από την επαρχία και πλήθος Αθίγγανων συρρέουν τις ημέρες των Απόκρεω σχηματίζοντας διονυσιακές πομπές, τις οποίες οι εφημερίδες χαρακτηρίζουν «ήκιστα κολακευτικές της δημοσίου καλαισθησίας». «Διάφοροι όμιλοι συνεταιρίζονται προς εκτέλεσιν σχεδίου κερματιοφόρου», καταδικάζοντας το πλήθος των θεαμάτων, τα οποία πολλές φορές καταντούν ιδιαίτερα σκληρά και απάνθρωπα.

Τις τρεις αποκριάτικες εβδομάδες οι ευκατάστατοι Αθηναίοι ανοίγουν τα μέγαρα και τα σαλόνια τους συνήθως Τρίτες, Πέμπτες και Σάββατα για να δεχθούν τις παρέες τους και να διασκεδάσουν με τη συνοδεία του κλειδοκύμβαλου και των εξεζητημένων εδεσμάτων.

Σεισμική Μόνωση – Το μυστικό των αρχαίων κτισμάτων

Τα τελευταία χρόνια είναι χρόνια κατακλυσμιαίων καταστροφών. Κύρια πηγή τους… ο Εγκέλαδος. Χώρες όπως η Αϊτή, είδαν πόλεις τους να ισοπεδώνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Χιλιάδες οι ανθρώπινες απώλειες, ανυπολόγιστο το ύψος των καταστροφών. Μεγάλα πλήγματα δέχθηκαν επίσης η Χιλή, η Ιαπωνία, η Ινδονησία, η Κίνα, και το Μεξικό.
Η δομική τεχνολογία -ως επιστήμη- ανέκαθεν αναζητούσε την απάντηση στο θέμα της τέλειας σεισμικής μόνωσης και ασφάλειας των κτιρίων. Πολλές έρευνες διενεργήθηκαν κι ακόμη περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν, προκειμένου χώρες με βαρύ ιστορικό σεισμικών καταστροφών, να βρουν εκείνη τη φόρμουλα που θα επιτρέψει στους πολίτες, ακόμη και της πλέον σεισμογενούς περιοχής, να κοιμούνται ήσυχα και χωρίς το βασανιστικό φόβο μιας πιθανής επιδρομής του Εγκέλαδου.
Μήπως όμως τα πιο πολύτιμα πράγματα, είναι τελικά και τα πιο απλά; Μήπως η απάντηση στην πολύχρονη και πολυδάπανη αυτή αναζήτηση, βρίσκεται πιο κοντά απ’ όσο νομίζαμε; Παίρνοντας σαν παράδειγμα την κοντινή Ελλάδα, θα δούμε ότι, αν και δεν ανήκει στην κόκκινη ζώνη σεισμογενών περιοχών (π.χ. Ιαπωνία), δεν είναι λίγα τα πλήγματα που δέχθηκε από σεισμούς που χτύπησαν κατά καιρούς διάφορες περιοχές της (π.χ. Πάτρα, Καλαμάτα, Αττική, Ζάκυνθο κλπ.).

Το λιοντάρι, ο Προμηθέας κι ο ελέφαντας

227
Μια μέρα το λιοντάρι παρουσιάστηκε στον Προμηθέα.
- Έχω πολλά παράπονα, του είπε.
- Με ποιον τα 'χεις;
- Με σένα που μ' έπλασες.  Ο Προμηθέας παραξενεύτηκε.

Μπαμπά τι είναι η αριστερά;

Μπαμπά τι είναι η αριστερά;

Του Δραχμαντινετζάντ 

-Μπαμπά, τι είναι αριστερά;
-Αριστερά παιδί μου είναι να παλεύεις για το γείτονα που του παίρνουν το σπίτι για τοκογλυφικό δάνειο. Είναι να προστατεύεις τον μετανάστη που έφτασε στην Ελλάδα για να σωθεί απ’ τον πόλεμο. Είναι να συμπαραστέκεσαι στον αγρότη που πουλάει το μόχθο του για ψίχουλα και πλουτίζει ο μεσάζοντας-μεγαλέμπορας. Είναι να υπερασπίζεσαι τον υπάλληλο που δουλεύει ανασφάλιστος με μισθό πείνας. Είναι να σέβεσαι την ιστορία σου, τους αγώνες που έδωσαν οι παλιότεροι για σένα και να παλεύεις για να μην ξεχαστούν.
-Μπαμπά, ποια είναι η πολιτική της αριστεράς στον 21ο αιώνα;

Προβοκάτσια Σκοπιανών σε ομιλία Λαμπρινίδη για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Προβοκάτσια Σκοπιανών σε ομιλία Λαμπρινίδη για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την ανάγκη προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής παγκοσμίως, υπογράμμισε ο Eιδικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σταύρος Λαμπρινίδης σε ομιλία του – με τίτλο «Γιατί η Διπλωματία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της ΕΕ έχει σημασία» – στο Woodrow Wilson Center στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται για επαφές και συνομιλίες.

Υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει η προάσπιση των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα, θρησκεία, απόχρωση δέρματος ή σεξουαλικής προτίμησης ο Λαμπρινίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δέσμευση των χωρών της ΕΕ να προωθήσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την ισότητα και την ισονομία όλων των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχετικά τόνισε πως η διπλωματία για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων «διατρέχει» κάθε  κοινωνική και πολιτική πράξη ενώ στόχος των ευρωπαϊκών κρατών είναι η γενικευμένη κατοχύρωση τους ανεξάρτητα από επί μέρους ιστορικές ή πολιτιστικές δικαιολογίες, σε στενή συνεργασία και διάλογο με τα διάφορα κράτη.

''Χτυπήστε'' τους πόνους στην σπονδυλική στήλη χωρίς νυστέρι!


Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης οι οποίες πλήττουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση τους είναι μεταξύ άλλων η καθιστική ζωή, η αύξηση του σωματικού βάρους, η έλλειψη άσκησης, η πολύωρη εργασία, η ηλικία αλλά και η απασχόληση σε μεγαλύτερη ηλικία λόγω οικονομικής ανάγκης.
Συνέπεια όλο και περισσότεροι ασθενείς που πονούν στη μέση και στον αυχένα, να καταναλώνουν φάρμακα με τις χούφτες χωρίς να βλέπουν  βελτίωση.
 
Πως μπορούν οι πάσχοντες να ανακουφιστούν χωρίς να υποβληθούν σε χειρουργείο;
Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Σεξ με το ίδιο φύλο;

Η διαταραχή ταυτότητας φύλου μπορεί να είναι εμφανής σε πρώιμη παιδική ηλικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν αν έχουν κάποιο πρόβλημα ταυτότητας φύλου μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στην εφηβεία. 
 
Τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας βρίσκονται ακόμη στον κατάλογο με τα διανοητικά προβλήματα και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των λεσβιών, των γκέι και των διαφυλικών ατόμων και κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να πάψει να θεωρεί "παθολογικά τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας".
 
Ακόμη και σήμερα σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα θεωρούνται «διανοητικές ασθένειες» και απαιτούν ψυχιατρική αντιμετώπιση. Δεν είναι ασύνηθες το φαινόμενο χώρες μέλη της ΕΕ να προσφέρουν άσυλο στους πολίτες τρίτων χωρών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους όχι  εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων αλλά των διώξεων με βάση την σεξουαλικότητά τους.

Αλλαγή φύλου: Όταν γεννιέσαι σε ''λάθος'' σώμα!

Νιώθουν φυλακισμένοι μέσα στο ίδιο τους το σώμα και τελικά παίρνουν την  μεγάλη απόφαση να υποβληθούν σε επέμβαση  αλλαγής φύλου.
Μπορεί  η επιστήμη να κάνει θαύματα σε αυτό το τομέα αλλά η κοινωνική απομόνωση του ατόμου που επιθυμεί να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου είναι ένα φαινόμενο που ακόμα παρατηρείται, όσο “προχωρημένη” κι αν θέλει να δείχνει η σύγχρονη κοινωνία. Δεν είναι λίγες οι φορές επισημαίνουν οι επιστήμονες που τα άτομα αυτά  συχνά χάνουν την οικογένειά τους, τους φίλους τους, ή ακόμα και τη δουλειά τους.
Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου στην ελληνική αστυνομία που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όχι μόνο στους συναδέρφους του εγχειρισμένου αστυνομικού που από Νικολέτα έγινε Νίκος αλλά και στην κοινή γνώμη.
Ωστόσο η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική στην χώρα μας.  
Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 230 Ελληνίδες έχουν υποβληθεί τα τελευταία χρόνια σε επέμβαση αλλαγής φύλου. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα