Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Να είναι τα χέρια σου καθαρά.



Μικρές αδικίες οδηγούν σε μεγάλες συμφορές. Καθώς ο κάθε άνθρωπος περπατά το μονοπάτι της ζωής του, σταδιακά κάνει μικρές αδικίες που δεν τους δίνει σημασία. Τότε τα χέρια του «λερώνονται», δηλαδή η ενέργεια των πράξεών του ρέουν από τα χέρια του.
Τα χέρια μας είναι πομπός και δέκτης. Αντλούν την ενέργειά τους από την κατάληξη των άλλων αισθήσεων. Οι οποίες αισθήσεις δηλαδή η όραση, η ακοή, η όσφρηση και η γεύση επηρεάζουν τα συναισθήματά μας και αυτά επηρεάζουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Όταν οι αισθήσεις μας, τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις μας και οι πράξεις μας είναι «καθαρές», τότε και τα χέρια μας είναι καθαρά. Δηλαδή η ενέργεια που εκπέμπουν είναι αρμονική, ήρεμη, ευλογημένη και δημιουργούμε ευλογίες στο περιβάλλον μας.


Όταν όμως δεν είναι καθαρό αυτό το συνολικό πακέτο τότε τα χέρια μας δεν έχουν καθαρή ενέργεια, με αποτέλεσμα να εκπέμπουμε δονήσεις τέτοιες οι οποίες προετοιμάζουν το περιβάλλον μας για να συμβαίνουν αρνητικά πράγματα και καταστάσεις, ως αποτέλεσμα.
Αυτό που έχουμε μάθει είναι πως τίποτε δεν έρχεται τυχαία. Κάπως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εκδηλωθεί κάτι, είτε είναι μεγάλο, είτε είναι μικρό, είτε είναι θετικό, είτε είναι αρνητικό.
Το πλασματικό θετικό, είναι αυτό που στήνεται με λερωμένα χέρια, το οποίο έχει ημερομηνία λήξης και που κάποια στιγμή, που θα μοιάζει «ξαφνικά», θα φύγει το πλασματικό θετικό και τη θέση του θα την πάρει ένα συμβάν επίπονο.

Λύοντας τὸν …«μέσα» μας Προμηθέα!!!

«Μοῦ ἔφαγαν τὰ συκώτια», ἀκοῦμε συχνὰ πυκνὰ νὰ ὁμολογοῦν οἱ συνάνθρωποί μας.
«Μᾶς ἔφαγαν τὰ συκώτια», μαρτυροῦμε ὅλοι μας, ἄλλος περισσότερο κι ἄλλος λιγότερο, διαβιώντας στὸν κόσμο τῶν καταχραστῶν, τῶν δοσιλόγων, τῶν ἐξαγορασμένων, τῶν ἀτίμων, τῶν ἀδίκων καὶ τῶν ὑπανθρώπων…
Ναί, μᾶς τὰ «ἔφαγαν» καὶ μᾶς τὰ «κατατρώγουν», ὅσο ἀκόμη κρατοῦμε μέσα μας δεμένο τὸν (ἑαυτόν μας) Προμηθέα!
Τόκυο... Γνωρίζουν τὶ ἐπικαλοῦνται...  ...ἀκόμη κι ἐὰν ...δὲν γνωρίζουν!!!
Τόκυο…
Γνωρίζουν τὶ ἐπικαλοῦνται…
…ἀκόμη κι ἐὰν …δὲν γνωρίζουν!!!
Ἡ ἀπελευθέρωσις μπορεῖ νὰ συμβῇ μόνον ὑπὸ τὶς ἐξῆς προϋποθέσεις:
  1. Τῆς πλήρους συνειδητοποιήσεώς μας γιὰ τὸ «ψευδές» τῶν εἰκόνων ποὺ σχηματίζουν τὰ «δεσμά» μας.
  2. Τῆς ἀπολύτου κι ὁριστικῆς ἀποφάσεώς μας γιὰ ἀπαλλαγὴ ἀπὸ τὰ «δεσμά» μας… Καί,
  3. Τῆς ὑλοποιήσεως κάθε ἀποφάσεως, ποὺ ὁδηγεῖ στὴν ἀπελευθέρωσίν μας.

Σοκ και δέος για τη «σάλπιγγα της αποκάλυψης»


Αναστάτωση εξαιτίας του απόκοσμου ήχου που «ξεπηδά» από τον ουρανό

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ 
Το βαθύ βουητό και ο απόκοσμος αυτός ήχος, ο οποίος μάλιστα έχει συνδεθεί με εξωγήινη προέλευση από ορισμένους ερευνητές-οπαδούς της συνωμοσιολογίας, ακούγονται σε πολλά μέρη στη Βρετανία, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Πρόσφατα ένας κάτοικος του Νότιγχαμ, ο Calvin Kirklew, κατέγραψε έναν παράξενο ήχο, χρησιμοποιώντας ένα drone που ο ίδιος καθοδήγησε από το παράθυρο του σπιτιού του στην υποτιθέμενη πηγή εκπομπής του!
Ανέφερε ότι ο ανεξήγητος θόρυβος που ακουγόταν θύμιζε αυτόν που προέρχεται από «μεταλλική άλεση», δηλαδή σαν να τρίβονταν βίαια μεταξύ τους δύο στιλπνές μεταλλικές επιφάνειες. Αυτός ο θόρυβος ηχούσε για περισσότερα από 35΄, ενώ ο συγκεκριμένος πολίτης δεν ήταν ο μοναδικός που τον άκουσε.
Ο 24χρονος από το Νότιγχαμ δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Ηταν σαν να προερχόταν από την περιοχή όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο Βικτόρια, αλλά ουσιαστικά ήταν σαφές -ακούγοντας πιο προσεκτικά- πως ο ήχος αυτός έμοιαζε ότι ερχόταν από τον ουρανό. Ημουν στο σπίτι με τη σύντροφό μου και μπορούσαμε και οι δύο να τον ακούσουμε. Αισθανθήκαμε πραγματικά παράξενα. Στο βίντεο που τράβηξα και το άκουσα ξανά και ξανά ένιωσα αρκετά σοκαρισμένος. Ηταν ειλικρινά πρωτόγνωρο και παράξενο συναίσθημα. Δεν έχω καμία ιδέα τι θα μπορούσε να είναι αυτός ο ήχος, ο οποίος δεν έμοιαζε με κανέναν από όσους έχω ακούσει έως σήμερα».
Ο θόρυβος, απ’ όπου κι αν ακούστηκε, έχει τρομάξει τους παριστάμενους μάρτυρες που παρατηρούσαν έκπληκτοι αυτό το περίεργο φαινόμενο, δίνοντας καθένας μια σειρά εξηγήσεις που σχετίζονται με εξωγήινους και με μια επερχόμενη Αποκάλυψη. Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι ήταν ο ήχος κάποιου εξωγήινου διαστημόπλοιου που πλησιάζει στη Γη.
Παράξενοι, δυνατοί θόρυβοι έχουν ακουστεί σε διάφορες ηπείρους, αλλά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον λόγο εκδήλωσης αυτού του ευρέως διαδεδομένου φαινομένου.

Τα πραγματικά μεγάλα πνεύματα -όπως οι αετοί- φωλιάζουν ψηλά στους αιθέρες, μοναχικά (Schopenhauer)






Είναι αξιοθαύμαστο το πόσο εύκολα και γρήγορα φανερώνεται στην συνομιλία η ομοιότητα ή η διαφορετικότητα του πνεύματος και του θυμικού των ανθρώπων: γίνεται αισθητή σε κάθε λεπτομέρεια. Όταν συνομιλούν δύο άνθρωποι πού διαφέρουν ουσιωδώς μεταξύ τους, τότε η κάθε μία φράση του ενός, οσοδήποτε ξένο ή αδιάφορο και αν είναι γι’ αυτούς το θέμα στο οποίο αφορά ο διάλογός τους, θα προκαλεί μικρότερη ή μεγαλύτερη απαρέσκεια στον άλλον, μερικές μάλιστα φράσεις θα τον εξοργίζουν. Παρεμφερείς άνθρωποι, αντίθετα, διαισθάνονται αμέσως και παντού μία κάποια συμφωνία, η οποία, σε περίπτωση μεγάλης ομοιότητας, καταλήγει σύντομα σε τέλεια αρμονία, μάλιστα σε απόλυτη ομοφωνία.
Από τούτα εξηγείται, πρώτον, γιατί οι εντελώς συνηθισμένοι είναι τόσο κοινωνικοί και βρίσκουν παντού τόσο εύκολα πολύ καλή συντροφιά, ανθρώπους καλούς, συμπαθητικούς και γενναιόψυχους. Για τους ασυνήθιστους, ισχύει το αντίθετο, και μάλιστα τόσο περισσότερο όσο πιο έκτακτοι είναι, ούτως ώστε κάποτε, μέσα στην απομόνωσή τους, να νιώθουν μεγάλη χαρά, όταν διακρίνουν σ’ έναν άλλον μία κάποια ίνα, οσοδήποτετε μικροσκοπική, που να είναι της αυτής φύσεως με τη δική τους˙ διότι, βέβαια, ο καθένας δεν μπορεί να είναι για τον άλλον παρά ό,τι κι εκείνος για τον ίδιο. Τα πραγματικά μεγάλα πνεύματα -όπως οι αετοί- φωλιάζουν ψηλά στους αιθέρες, μοναχικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα