Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ποιός θα κάνει τη σπουδαία δουλειά;


Αυτή είναι μια ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που ονομάζονταν:

Ο Καθένας

Ο Κάποιος
Ο Τυχαίος και 
Ο Κανένας

Σε κάποια φάση θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους... 

Ήταν, λοιπόν, να γίνει μια σπουδαία δουλειά και... 

Η ομορφιά της ταύτισης οδηγεί στην ευτυχία



Όλοι γνωρίζουμε ότι η ευτυχία δεν προκαλείται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες και υλικά αγαθά, αλλά αναβλύζει από μέσα μας.
Δεν είναι ένας σταθμός στον οποίο φτάνεις, αλλά ένας τρόπος να ταξιδεύεις.
Δεν είναι να παίρνεις αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις αυτό που έχεις!

Η ουσία και το αποτέλεσμα της προσφοράς


Ο τελικός σκοπός της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπου, δεν είναι μόνο το να παίρνει, ή να επιτυγχάνει τους εσωτερικούς του στόχους, αλλά να δίνει. 
Είναι μια εσωτερική παρόρμηση που καλλιεργείται σταδιακά στον άνθρωπο, ο οποίος κατορθώνει να έρθει σε επικοινωνία με το είναι του. 
Δεν σκέφτεται πλέον μόνο τον εαυτό του και την προσωπική πνευματική του πρόοδο, αλλά και την ανακούφιση των βασάνων των ανθρώπων, την ανακούφιση των ανθρώπων από τον πόνο. 
Έτσι, αυτά που ο ίδιος πήρε αισθάνεται την επιθυμία να τα δώσει στους άλλους, για να ωφεληθούν και αυτοί. 

Η φιλοσοφία ενώπιον της πρόκλησης της εποχής μας

«Η φιλοσοφία είναι η εποχή της την οποία έχομε συλλάβει σε σκέψεις »  Έγελος
Τι έχει να πει ή να κάμει η σκέψη στην εποχή μας;
Duveneck_philosopherΗ απάντηση στο ερώτημα τούτο προϋποθέτει τη συνεννόηση για ορισμένα συναφή ζητήματα: Ποια η κατάσταση της εποχής μας και του ανθρώπου; Ποια τα κυριότερα προβλήματα και, αντιστοίχως, ποια τα αιτήματά του;
Καθώς τα ζητήματα αυτά είναι τεράστια, είναι προφανές ότι θα χρειαστεί να περιοριστούμε στα κυριότερα. Επιπλέον, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων, είναι αναπόφευκτο οι παρατηρήσεις μας να είναι ενδεικτικές, συντομογραφικές και ελλειπτικές.
Την αφορμή για τον προβληματισμό μας τον δίδει φυσικά η πρόσφατη και παρούσα ακόμη κρίση, η παγκόσμια καθώς και η ελληνική. Επειδή είναι εύλογο να υποθέσομε ότι η κρίση αυτή – σύνθετη, πολύπλοκη, συστημική – είναι επακόλουθο ή σύμπτωμα βαθύτερων αιτίων, θα επιχειρήσω μια συνολικότερη σκιαγράφηση, από την οποία θα φανούν καθαρότερα και τα συγκεκριμένα σύγχρονα προβλήματα.

Έξι λόγοι που δεν μπορείς να είσαι φίλος με το παιδί σου

Η συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός Janet Lehman, μας εξηγεί 6 απλούς λόγους που ένας γονιός δεν πρέπει να είναι φίλος με τα παιδιά του 
father_gaughterΗ αλήθεια είναι ότι αν μπορούσαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σαν φίλους όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για εμάς. Αλλά (δυστυχώς και ευτυχώς) ο ρόλος του γονιού είναι πολύ πιο περίπλοκος. Τα παιδιά εκτός από φιλική συμπεριφορά, χρειάζονται όρια, πειθαρχία και καθοδήγηση. Εκτός όμως από όλα αυτά χρειάζονται και μια απόσταση από τους γονείς τους, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν.
Ο ρόλος των γονιών είναι να μαθαίνουν στα παιδιά, να τα εκπαιδεύουν αλλά και να τα διορθώνουν όταν κάνουν λάθη. Αν λοιπόν εξαρχής υιοθετήσουμε το ρόλο του φίλου είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουμε να θέσουμε όρια ή να μπορέσουμε να τα πείσουμε να πειθαρχήσουν       

“Ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά”. Γνωρίζετε όμως τίποτα για τον Μέρφυ;


edw_merphyΌ,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά. Αν αφεθούν στην τύχη τους, τα πράγματα έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Αν κάτι πάει στραβά, θα πάει στραβά τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Φράσεις σαν αυτές χρησιμοποιούνται καθημερινά, σε αμέτρητες παραλλαγές, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποδίδουν κάθε έκφανση της ατυχίας στον πασίγνωστο, πλέον, νόμο του Μέρφυ.
Πόσοι, όμως, μπορούν να απαντήσουν μετά βεβαιότητας στην ερώτηση ποιος είναι, αλήθεια, αυτός ο Μέρφυ, στον οποίο αποδίδεται το ευρύτατα διαδεδομένο αξίωμα;
Θύμα του ίδιου του του… νόμου, ο ταγματάρχης Edward A. Murphy Junior παρεξηγήθηκε, παραφράστηκε και εν τέλει καταδικάστηκε σε αφάνεια από την Ιστορία, που κράτησε το αξίωμά του και ξέχασε τον ίδιο. Βοήθησαν, βέβαια, και οι συγκυρίες. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η «βολική» πολυθρόνα του Εγώ



500, 1000, 2000, αμέτρητες φορές να ειπωθούν οι τρόποι αυτοβετλίωσης  αν δεν δοκιμάσετε την πράξη .... είναι σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ.


 Αδειάζω από το εγώ .... κάνω χώρο στην υγεία... το εγώ βασίζεται στην συνήθεια και εκεί βολεύεται μέσα σε μία πολυθρόνα πόνου, θλίψης και μιζέριας..... σηκώστε το από κει βγείτε από την πολυθρόνα που σας κρατάει μακριά από την αλήθεια και την ουσία !!!

Πόσο «επικίνδυνοι» είναι οι φιλελεύθεροι γονείς;


Είστε υπερβολικά ανεκτικοί και υποχωρητικοί με τα παιδιά σας και αρνείστε να τους βάλετε όρια στο όνομα του φιλελευθερισμού; Ο νευροψυχίατρος και ειδικευμένος σε θέματα συμπεριφοράς D.r David Sack, μας λέει γιατί οι φιλελεύθεροι γονείς είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους αυταρχικούς!

mother_daughter Ο γνωστός φιλελεύθερος φιλόσοφος Μοντεσκιέ έλεγε: «Ελευθερία δεν είναι το να κάνει κανείς ό,τι θέλει αλλά το να μπορεί να κάνει ό,τι πρέπει». Σήμερα πολλοί γονείς βασιζόμενοι σε μια λανθασμένη ή ψεύτικη έννοια του φιλευθερισμού αναπτύσσουν μια υπερβολικά ανεκτική συμπεριφορά προς τα παιδιά τους, με καταστροφικά –πολλές φορές- αποτελέσματα.


Τα χαρακτηριστικά των φιλελεύθερων γονιών

Πτυσσόμενο καλούπι σαπουνιού & τοποθέτηση λαδόκολλας

Για εκείνους που δεν θέλουν τα ανάγλυφα καλούπια με σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά και θέλουν κάτι πιο παραδοσιακό, θα σας δείξω το χειροποίητο ξύλινο καλούπι που χρησιμοποιώ εγώ. 
 














 




Αποτελείτε από 3 ορθογώνια κομμάτια ξύλου συνδεμένα μεταξύ του με ριζέλες.











Φτιάξτε το κάθισμα αυτοκινήτου καρέκλα γραφείου (Βίντεο)




Οι περισσότερες καρέκλες γραφείου από αυτές που πωλούνται και αγοράζει ο περισσότερος κόσμος έχουν σχετικά χαμηλό κόστος. Γι’ αυτό και όταν καθόμαστε πάνω από μια ώρα «πιανόμαστε», δημιουργούνται προβλήματα στη μέση και...

σε γενικές γραμμές η αναπαυτικότητα είναι χαμηλή.
Ακριβώς επειδή δεν είναι σχεδιασμένες για συνεχές κάθισμα, πολλές ώρες. Χωρίς βέβαια να αποκλείσω ότι υπάρχουν και καρέκλες στο εμπόριο οι οποίες είναι «σωστές», είναι όμως και πολύ ακριβές.


Αντίθετα, τα καθίσματα των αυτοκίνητων, είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτόν ακριβός το λόγο. Για πολύωρη συνεχής χρήση, δημιουργώντας σωστή στάση σώματος για προστασία της μέσης.
Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζω σήμερα έναν απόλυτα οικονομικό τρόπο να έχετε την πιο αναπαυτική καρέκλα γραφείου.

Ηλιακή έκλαμψη προκάλεσε τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ

Ηλιακή έκλαμψη προκάλεσε τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ
Η έκλαμψη διακρίνεται στην δεξιά πλευρά του Ήλιου. Καταγράφηκε σε βίντεο από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA  
Ηνωμένες Πολιτείες — Με την ηλιακή δραστηριότητα να πλησιάζει τα ανώτερα επίπεδά της τα τελευταία 11 χρόνια, ο Ήλιος εξαπέλυσε την Τρίτη μια ισχυρή έκλαμψη που προκάλεσε διακοπή των ραδιοεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η υπηρεσία που επαγρυπνεί για τέτοιους κινδύνους.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικς Υπηρεσίας, η έκλαμψη καταγράφηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης ώρα Ελλάδας και προκάλεσε «σοβαρή» διακοπή των ραδιοεπικοινωνιών στις 12.26.
Η έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο υψηλής ανάλυσης από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Η Δωδεκάνησος Σηκώνει Το Λάβαρο της Επανάστασης!!!

1


20/11/2013

Και ξαφνικά, την στιγμή που η έκτακτη συνεχής 45η συνεδρίαση του Εμπορικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου σχετικά με τους συντελεστές Φ.Π.Α συνεχιζόταν κανονικά, με δύο συνέδρους να τρώνε σουβλάκια και τρεις άλλους να αναλύουν το λάθος του Μήτρογλου που είχε ως συνέπεια να σκοράρει η εθνική....ακριβώς εκείνη την ιερή στιγμή, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ιωάννης Πάππου, με μάτι που γυάλιζε από οργή, με μαλλί ανακατωμένο από τις ζωηρές κινήσεις του κεφαλιού και κρατώντας μια μικρή σημαιούλα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αγ. Ισίδωρου ως λάβαρο της Νέας Δωδεκανησιακής Επανάστασης που από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει, δηλαδή ποτέ, έκανε την παρακάτω πρωτοφανή για τα Τροϊκανά Χρονικά δήλωση:

Μέσα από σένα … υπάρχω, ζω…

994647_474087402710287_2044804108_n
Βασιζόμενη στο ότι καμμιά φορά,   μια βροχερή μέρα σαν τη σημερινή μπορεί να ξυπνήσει  μέσα μας ιδιαίτερες  ευαισθησίες, σας καλώ να μιλήσουμε πέντε λεπτάκια για τα Παιδιά,  γιατί αν μη τι άλλο τους το χρωστάμε! Εξάλλου σταΠαιδιά  χρωστάμε να αφιερώνουμε,  όλο το χρόνο κι  όχι μόνο στη Μέρα του Παιδιού! Σε όλους μας,  αρέσει να μιλάμε στα παιδιά. Ακούμε όμως ότι  προσπαθούν να μας πουν; Aφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες τους;;;
Πριν από χρόνια ρώτησα μια τέτοια μέρα,  μια έφηβη   που στεκόταν  σκεφτική και αμίλητη απέναντι μου
-   θα γιορτάσουμε σήμερα μαζί τη μέρα του παιδιοή ή θα συνεχίσεις να μου είσαι θυμωμένη κι αμίλητη  ;;;
Με κοίταξε βλοσυρή και  μου είπε με δικά της λόγια:
 Αν  με … “ακούσεις”   σε αυτά που θα  σου  πω θα  τη γιορτάζουμε καθημερινά οι δυό μας .. Κι αυτό θα γίνει μόνο :

Ας αφεθούμε στην αγάπη

Κάθε ερώτηση είναι απουσία έρωτα!
Ρωτάς επειδή δεν αγαπιέσαι. 
Και όμως ο άνθρωπος μόνο την αγάπη ζητά! 
Ζητά να αγαπηθεί! 




Ζητά εκείνον που θα τον αγαπήσει, αφού εσωτερικά γνωρίζει πως μόνο η αγάπη θα τον λυτρώσει…
Εκείνο που αναζητά είναι την άγια δόνηση της αγάπης, την ιαματική της δύναμη και χάρη: για να αγαπήσει και εκείνος, αφού κανείς που δεν αγαπά, δεν μπορεί να πιστέψει ότι τον αγαπούν!
Όμως και το αντίθετο ισχύει: 
κανείς που δεν αγαπιέται, δεν αγαπά!

Οι σκλαβωμένες κυβερνήσεις της Γαλλίας, Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ και Ιαπωνίας μπλοκάρουν το νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Benjamin Fulford 


Οι προσπάθειες να απελευθερωθούν τεράστιες ποσότητες κεφαλαίων και να ξεκινήσει μια νέα χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη σήμερα εμποδίζονται από μια μικρή ομάδα χωρών, ιδίως τη Γαλλία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία μαζί με τις πόρνες της Wall Street πολιτικούς στην Washington DC. Ωστόσο, οι οικογένειες που ελέγχουν αυτά τα έθνη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την White Dragon Society και τους συμμάχους της, ώστε αναμένονται καλά αποτελέσματα.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΣΑΣ.

   Επίσης, ακόμα ακούμε αξιόπιστες αναφορές για επικείμενη κίνηση από τις Κινεζικές, Ρωσικές και Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν μαζικές συλλήψεις των cabalists, αλλά ακούμε και εκθέσεις υψηλού επιπέδου μπλοκαρίσματος. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν σε υψηλό επίπεδο με σταθερά αυξανόμενη πίεση προς τις ελεγχόμενες από την κλίκα χώρες και ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της κλίκας (cabal).

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!!;!!

KIVOTOS
Από την βάση Μακ Μούρντο στην Ανταρκτική οι επιστήμονες λένε ότι κάτι έχουν ανακαλύψει. Αυτό που έχουν ανακαλύψει φαίνεται να είναι η Κιβωτός του Νώε βαθιά σε μια κρηπίδα πάγου της Ανταρκτικής, με ότι υπάρχει στο κατάστρωμα, ακόμα,  μαζί με δύο από κάθε ζώο – όπου όλα είναι σε τέλεια κατάσταση και κατεψυγμένα!!
Η αξιοσημείωτη αυτή ανακάλυψη έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2012  ( Μα τους τελευταίους μήνες έγινε γνωστό ) από το Σουηδικό ερευνητικό σκάφος Aventyr  ( Άβεντιρ ). Οι επιστήμονες μελετούν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έτσι βρισκόμενοι στο σημείο όπου είχαν αρχίσει και έλιωναν οι πάγοι, είδαν το σκάφος κιβωτό περίπου το ένα τρίτο του να εξέχει από τους πάγους!!
<< Αυτό είναι πολύ, πολύ, ποιο πέρα ​​από την απλή λογική, γιατί μπλέκεται η Αγία Γραφή με το μυστήριο όλων των εποχών >> .
Δηλώνει η βιβλικός αρχαιολόγος David H. Tootenhaur ( Ντάβιντ Χ Τουτενχάουρ ) συνεχίζοντας….
<< Αποδεικνύεται ό, τι νομίζαμε ότι είναι σαν να γνωρίζουμε την Αγία Γραφή ανάποδα >>!!

Περί Κάθαρσης !!!


Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από τις αλλεπάλληλες  κρίσεις αξιών  σε κοινωνικό , προσωπικό , αλλά και λεκτικό επίπεδο κι έχει προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα ,

τα οποία καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε .
Μέσα στην απόγνωσή του ο άνθρωπος για να ξεφύγει από τις μη συνειδητές επιλογές του έχει σχηματίσει ένα νέο ρεύμα ( που τείνει σε μόδα ) πνευματισμού  , σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τις ραγδαίες εξελίξεις που ζει στην καθημερινότητα του .

Όμως αυτό το `πνευματικό`  ρεύμα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό .
Χρησιμοποιεί γνωστά αποφθέγματα από αρχαίους και νεώτερους στοχαστές και σοφούς ,
με μια επιφανειακή προσέγγιση , όπως άλλωστε έχει μάθει να ζει και να πράττει , με σκοπό να ‘πνευματικοποιήσει` τον κόσμο !
Με λάθος βάσεις όμως το μόνο που ίσως καταφέρουμε είναι η αλλοιωμένη ερμηνεία της πνευματικότητας , με ορισμούς σύγχρονου μάρκετινγκ , που το μόνο που θα επιφέρει είναι μια ακόμα βαθύτερη κρίση αξιών !!!
Οδεύουμε ολοταχώς προς μια εποχή βαθύτατου σκοταδισμού , εφόσον αγνοούμε παντελώς την Φύση του Φωτός !!!

Ενσυνείδητη ΔΙΑ-κριση



Η χαρά και η θλίψη όλων των συν-αισθημάτων δεν ανήκει σε Εμάς.
Είναι γνώρισμα των ελαττωμάτων που είναι κυρίαρχα μέσα μας .
Κάθε πράξη που τελείται τους δίνει το γνώρισμα της χαράς όταν τα θρέφεις
ή της λύπης όταν τα θίγεις !

Και η Ψυχή είναι αθέατος θεατής της δράσης μας.
Φωνάζει απελπισμένα να ακουστεί μέσα από τα πέπλα του εφήμερου ,
μα δεν ακούμε την Φωνή της ,
παρά μόνο σαν βοτσαλάκι που το χτυπάει το κύμα
ταξιδεύει για να βρει τον προορισμό της !!!

Σε έναν κόσμο που βασιλεύει η διττότητα είναι προφανές ότι θα υπάρχει η έννοια της διάκρισης , της σύγκρισης και του διαχωρισμού των πραγμάτων .
Υπάρχουν δύο είδη διάκρισης  !!! 
1.       Διάκριση εν αγνοία
2.       Ενσυνείδητη ΔΙΑ-κριση

Μας εκπροσωπεί, δεν μας αντιπροσωπεύει...

Το 3-1 του πρώτου αγώνα και κυρίως η εικόνα της Ελλάδας και της Ρουμανίας είχε καταστήσει σαφές ότι για να αποκλειστούμε έπρεπε να συμβούν πολλά απίθανα πράγματα μαζί. Συνέβη ένα. Το αυτογκόλ που δεχτήκαμε, ακόμα κι αν προσπαθήσουν οι πρωταγωνιστές του να το επαναλάβουν, δεν μπαίνει ποτέ. Αυτό ήταν το μόνο παράλογο σε ένα ματς κατά τα άλλα απολύτως λογικό και προβλέψιμο.

Η καθημερινή ζωή μιας γιαγιάς και της αδέσποτης γάτας της

 Τα τελευταία 13 χρόνια η Γιαπωνέζα φωτογράφος Mιγιόκο Ιχάρα τραβάει διάφορες φωτογραφίες την γιαγιάς της, Mισάo, για να τιμήσει τη ζωή της. 

Πριν από 9 χρόνια, η 88χρονη Mισάo βρήκε μια αδέσποτη γάτα με περίεργα μάτια στο υπόστεγο της: την ονόμασε Fukumaru, ελπίζοντας ότι "ο θεός της φούκου (καλή τύχη) θα έρθει και θα τα εξομαλύνει σαν maru (κύκλος) ".

Η Mιγιόκο έχει φωτογράφησει την όμορφη φιλία τους και τον τρόπο που βιώνουν την καθημερινή ρουτίνα τους από τότε.

Ο ισχυρός δεσμός μεταξύ των δύο λάμπει σε κάθε πλάνο: «Εν μέρει, επειδή είναι και οι δυό τους βαρύκοοι, η γιαγιά μου και Fukumaru πάντα κοιτάζουν ο ένας στα μάτια του άλλου.


 Είναι πολύ κοντά », λέει η Mιγιόκo, η οποία δημοσίευσε πρόσφατα ένα με σκληρό εξώφυλλο φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «Mισάo, η Μεγάλη Μητέρα και η Φουκουμαρού η Γάτα».

Η Χρήση του σπαθιού στη φάλαγγα και στο τείχος ασπίδων



Ιλιάδα
Ραψωδία Χ 305 ‘ὣς ἄρα φωνήσας εἰρύσσατο φάσγανον ὀξύ,
τό οἱ ὑπὸ λαπάρην τέτατο μέγα τε στιβαρόν τε,
οἴμησεν δὲ ἀλεὶς ὥς τ᾽ αἰετὸς ὑψιπετήεις,
ὅς τ᾽ εἶσιν πεδίον δὲ διὰ νεφέων ἐρεβεννῶν
310 ἁρπάξων ἢ ἄρν᾽ ἀμαλὴν ἤ πτῶκα λαγωόν·
ὣς Ἕκτωρ οἴμησε τινάσσων φάσγανον ὀξύ.

ὁρμήθη δ᾽ Ἀχιλεύς, μένεος δ᾽ ἐμπλήσατο θυμὸν
ἀγρίου, πρόσθεν δὲ σάκος στέρνοιο κάλυψε
καλὸν δαιδάλεον, κόρυθι δ᾽ ἐπένευε φαεινῇ
315 τετραφάλῳ· καλαὶ δὲ περισσείοντο ἔθειραι
χρύσεαι, ἃς Ἥφαιστος ἵει λόφον ἀμφὶ θαμειάς.
οἷος δ᾽ ἀστὴρ εἶσι μετ᾽ ἀστράσι νυκτὸς ἀμολγῷ
ἕσπερος, ὃς κάλλιστος ἐν οὐρανῷ ἵσταται ἀστήρ,
ὣς αἰχμῆς ἀπέλαμπ᾽ εὐήκεος, ἣν ἄρ᾽ Ἀχιλλεὺς
320 πάλλεν δεξιτερῇ φρονέων κακὸν Ἕκτορι δίῳ
εἰσορόων χρόα καλόν, ὅπῃ εἴξειε μάλιστα.
τοῦ δὲ καὶ ἄλλο τόσον μὲν ἔχε χρόα χάλκεα τεύχεα
καλά, τὰ Πατρόκλοιο βίην ἐνάριξε κατακτάς·
φαίνετο δ᾽ ᾗ κληῖδες ἀπ᾽ ὤμων αὐχέν᾽ ἔχουσι
325 λαυκανίην, ἵνα τε ψυχῆς ὤκιστος ὄλεθρος·
τῇ ῥ᾽ ἐπὶ οἷ μεμαῶτ᾽ ἔλασ᾽ ἔγχεϊ δῖος Ἀχιλλεύς,
ἀντικρὺ δ᾽ ἁπαλοῖο δι᾽ αὐχένος ἤλυθ᾽ ἀκωκή·
οὐδ᾽ ἄρ᾽ ἀπ᾽ ἀσφάραγον μελίη τάμε χαλκοβάρεια,
ὄφρά τί μιν προτιείποι ἀμειβόμενος ἐπέεσσιν.’


Στο παραπάνω απόσπασμα της Ιλιάδας από τη ραψωδία Χ, βλέπουμε την επική μονομαχία του Αχιλλέα ενάντια του Έκτορα. Μπορούμε να δούμε ότι ο Έκτορας ξιφούλκησε το κοφτερό σπαθί του, με σκοπό να σκοτώσει τον Αχιλλέα, ωστόσο όλοι ξέρουμε πως κατέληξε η μονομαχία. Με το θάνατο του πρίγκιπα των Τρώων. Αφού πρώτα ο Αχιλλέας βρήκε άνοιγμα στη πανοπλία του αντιπάλου του τον φόνεψε. 


 Αυτό δείχνει ότι η αρματωσιά που φορούσε ο Έκτορας, τον καθιστούσε άτρωτο σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις, αφήνοντας εκτεθειμένο μόνο το λαιμό του.

Όλα αυτά καλά. Σαφώς σε μια μονομαχία δυο πολεμιστών, οι μαχητές έχουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων, ακόμα κι αν είναι αρματωμένοι με βαριές πανοπλίες και ασπίδες. Τι γίνονταν όμως αν οι ίδιοι πολεμιστές μαχόντουσαν σε φάλαγγα; Είναι ίδια η μάχη στη φάλαγγα με τη μονομαχία δυο αντρών; Μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις επιθέσεις και όλες τις άμυνες που μπορούν να εκτελέσουν με τα όπλα τους και τις ασπίδες τους;


Η απάντηση είναι όχι.

Ο ...πόλεμος της ραγάδας: εξαφανίστε τις ανέξοδα με «μαμαδίστικες» (δοκιμασμένες) συνταγές



Αλήθεια νούμερο 1: Δεν είστε ο μόνος άνθρωπος που έχει ραγάδες. Αντίθετα, η πλειοψηφία έχει. Αλήθεια νούμερο 2: Επίσης η πλειοψηφία τις σιχαίνεται. Αλήθεια νούμερο 3: η …μαμά έχει δώσει τη δική της επιτυχημένη σπιτική συνταγή, που διώχνει τις ραγάδες. Εσείς την ακούσατε;
Οι αντιαισθητικές ραγάδες είναι ορατές γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος, που βρίσκονται κυρίως στο κοιλιακό τοίχωμα, αλλά μπορεί να εμφανιστούν στους μηρούς, τα μπράτσα, τους γλουτούς και το στήθος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να καλύπτουν και μεγάλες περιοχές του σώματος.
Ενώ η εγκυμοσύνη είναι η κύρια αιτία πίσω από τις ραγάδες, η ξαφνική αύξηση ή απώλεια βάρους, η ταχεία ανάπτυξη, διάφοροι κληρονομικοί παράγοντες, το στρες και οι αλλαγές στη φυσική κατάσταση, ενδεχομένως να είναι οι ένοχοι της δικής σας περίπτωσης. Το ζήτημα όμως δεν είναι να ανακαλύψουμε τον ένοχο, αλλά να βρούμε την καλύτερη δυνατή (και ανέξοδη) λύση. Γι’ αυτό και συμβουλευόμαστε τις παραδοσιακές συνταγές της «μαμάς», που ακολουθούν.

YouTube | Θες να μάθεις πώς λειτουργεί; [βίντεο]

Εσύ απλά ανοίγεις το YouTube, επιλέγεις το βίντεο το οποίο θες να παρακολουθήσεις και αυτό ξεκινά αυτόματα να αναπαράγεται. Το πολύ πολύ να επιλέξεις διαφορετική ανάλυση, για παράδειγμα από 360p να θες εσύ 1080p (Full HD) ή 720p (HD). Αν όλα αυτά φαίνονται σε σένα απλά, δε συμβαίνει το ίδιο και στους μηχανικούς του YouTube, δύο από τους οποίους εξηγούν πώς λειτουργεί η δημοφιλέστερη πλατφόρμα βίντεο του διαδικτύου.
youtube buffer spinner

Ευθύνη: η βασική φύση του ανθρώπου


Όλες οι εξωτερικές μορφές αλλαγής που επιφέρονται από πολέμους, επαναστάσεις, μεταρρυθμίσεις, νόμους και ιδεολογίες έχουν αποτύχει εντελώς ν’ αλλάξουν την βασική φύση του ανθρώπου και επομένως την κοινωνία.

Σαν ανθρώπινα όντα που ζούμε σ’ αυτό τον τερατόμορφο, άσχημο κόσμο, ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, μπορεί αυτή η κοινωνία, που’ ναι βασισμένη στον ανταγωνισμό, στην βαρβαρότητα και τον φόβο να σταματήσει να’ ναι έτσι; Όχι σαν κάτι το θεωρητικό, όχι σαν ελπίδα, αλλά σαν πραγματικό γεγονός, έτσι που το πνεύμα να γίνει φρέσκο, καινούριο και καθαρό και να μπορεί να δημιουργήσει ένα διαφορετικό κόσμο;

Εγώ νομίζω πως αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο αν ο καθένας από μας παραδεχτεί το βασικό γεγονός, ότι εμείς σαν άτομα, σαν ανθρώπινα όντα, σ’ όποιο μέρος του κόσμου τυχαίνει να ζούμε, σε οποιοδήποτε πολιτισμό τυχαίνει να ανήκουμε, είμαστε ολοκληρωτικά υπεύθυνοι για την όλη κατάσταση του κόσμου.

Παράξενο καλαμάρι που μοιάζει με εξωγήινο κινηματογραφήθηκε στο Μεξικό

Παραμονεύουν βαθιά κάτω από τον Κόλπο του Μεξικού 
Το  καλαμάρι Mangapinna, γνωστό και ως  bigfin ή μακρυχέρης, είναι περίπου 26ft σε μήκος με λεπτά ελαστικά πλοκάμια που πιστεύεται ότι είναι  15 με 20 φορές μεγαλύτερα από το υπόλοιπο σώμα του.
Ενήλικα Bigfins  δεν έχουν ποτέ συλληφθεί, αλλά σπάνιο βίντεο που καταγράφεται από την εταιρεία πετρελαιοειδών Shell αποκαλύπτει την <<εξωγήινη>>  συμπεριφορά τους.

Να γιατί δεν μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί!!!




Πάρα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι κάθε πρωί. Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που ακυρώνουν συνεχώς το ξυπνητήρι πατώντας το snooze;
Αργείς στις υποχρεώσεις και τη δουλειά, αλλά όσο κι αν το βάζεις στ μυαλό σου, σου είναι αδύνατο να ξυπνήσεις;

Το πανεπιστήμιο Flinders στην Αδελαΐδα, υποστηρίζει ότι γι αυτό ευθύνεται η διαταραχή καθυστέρηση φάσης ύπνου, η οποία χαρακτηρίζεται από την έντονη αδυναμία όσων υποφέρουν από αυτή να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν στο χρόνο που πρέπει. Πρόκειται γι ανθρώπους με πολύ αργό βιολογικό ρολόι σε σχέση με άλλους κάτι που τους κάνει να αργούν να κοιμηθούν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξυπνήσουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η αιτία της δυσκολίας μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι συνήθειές μας. Αν νιώθεις κι εσύ πως δεν κάνεις ό, τι καλύτερο για να έχεις μία καλή ποιότητα ύπνου, ξεκίνα να σκέφτεσαι τι δεν κάνεις σωστά και επαναπρογραμματίσου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα