Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ - ASSASIN`S CREED : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ {ΒΙΝΤΕΟ}

Στην εποχή που ζούμε , πολλές σειρές και ταινίες αναφέρουν είτε έμμεσα είτε άμεσα πολλά στοιχεία για την πραγματική ιστορία του κόσμου , ώστε ο κόσμος να είναι προετοιμασμένος καθώς ακόμα και αν δεν παραδέχεται και χλευάζει τα όσα συμβαίνουν πίσω από την κουρτίνα , θα έχει μέσα στο υποσυνείδητό του , την αλήθεια.



Φροντίζουν μάλιστα τα λαμόγια να περάσουν την ύπαρξή τους ως κάτι το φυσικό και το λογικό βάζοντας τα διάφορα γένη τους μέσα σε παιδικές σειρές κάτι που τους ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό , ώστε τα παιδιά να συγκρατούν την εικόνα τους και όταν παρουσιαστούν στον κόσμο κατά την μεγάλη επιστροφή τους που τόσο ονειρεύονται να είναι έτοιμος ο κόσμος για να κυριαρχήσουν εκ νέου πάνω σε αυτόν.

Τον τελευταίο καιρό όμως , ασχολούνται ιδιαίτερα όχι μόνο με όλα αυτά , αλλά και με το τεχνολογικό κομμάτι που αφορά τον κόσμο του Gaming , των βιντεοπαιχνιδιών δηλαδή καθώς αυτός ο τομέας βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη καθώς εταιρίες ξοδεύουν τεράστια ποσά πάνω σε αυτόν.

Μέσα στο gaming λοιπόν τα λαμόγια επέλεξαν να δείξουν στον κόσμο και κάποια από τα σχέδιά τους αλλά μεταξύ άλλων την ύπαρξη τους , όπως και των Ελοχίμ , των Αδελφοτήτων του σκότους αλλά και άλλων θεμάτων. 

Το σχόλιο του Πολ Κρούγκμαν για το Plan B Βαρουφάκη

«Το σοκ θα ήταν να μην υπήρχε» | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα όσα συμβαίνουν με αφορμή το Plan B Βαρουφάκη σχολιάζει με σύντομο άρθρο του στους New York Times ο Πολ Κρούγκμαν.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει ότι θα ήταν σοκ εάν κάποιος δεν σχεδίαζε εναλλακτικό πλάνο, ενώ, προσθέτει ότι «το ζήτημα τώρα είναι αν ο Τσίπρας είχε δίκιο που αποφάσισε να μην επικαλεστεί το σχέδιο μπροστά στον εκβιασμό».
Αναλυτικά το κείμενο:

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥ "ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΥ ΥΠΕΡΠΑΛΜΟΥ", ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ή ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Gaiiam TV Ep 5

Τα "Γαλάζια Φτερωτά Όντα" της "Συμμαχίας των Σφαιρών" μας εγκαταλείπουν σύντομα.
Ο Goode εξηγεί πως η συν-δημιουργική συνείδηση της ανθρωπότητας χρησιμοποιείται ενάντια στον εαυτό της από τις άρχουσες "ελίτ" και αξίζει να ακούσουμε και να δώσουμε σημασία στο βασικό μήνυμα της "Συμμαχίας των Σφαιρών".
Τα Γαλαξιακά Υπερκύματα είναι σύννεφα από "δονούμενα σωματίδια υψηλής ενέργειας" τα οποία μπορούν να επηρεάζουν τον Ήλιο, τη Γη και την Ανθρωπότητα, με τρόπους που οδηγούν σε βαθιές αλλαγές.
 Η ίδια η ανθρώπινη συνείδηση επηρεάζεται άμεσα και οδηγείται είτε στην ταχεία εξέλιξη μας σε μια προηγμένη παγκόσμια κοινωνία, είτε σε μια παγκόσμια αυτοκαταστροφή, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Τι μπορεί να πάθετε αν δεν αλλάξετε εγκαίρως το ταμπόν σας



Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια σπάνια ασθένεια που συμβαίνει ξαφνικά μετά από κάποια μόλυνση. Αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί να βλάψει πολλά διαφορετικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, των νεφρών και του ήπατος, ενώ μπορεί να αποδειχτεί και θανατηφόρα ασθένεια. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο το σύνδρομο τοξικού σοκ απαιτεί άμεση ιατρική θεραπεία.
Τι είναι αυτό που προκαλεί το σύνδρομο τοξικού σοκ (ΣΤΣ)

Γιατί παίρνετε κιλά χωρίς να έχετε αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά σας


Εάν αρχίσατε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως ή αν μειώσατε την σωματική άσκηση, τότε δεν θα είναι έκπληξη αν η ζυγαριά σας αρχίσει να σας το... επισημαίνει αυτό. Αλλά τι γίνεται αν κάνετε ό,τι ακριβώς κάνατε πάντα, αλλά το βάρος σας εξακολουθεί να αυξάνεται;
Δείτε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες:

Η Αυστρία ενδιαφέρεται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά μόνο… δωρεάν

    Οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) ενδιαφέρονται να αναλάβουν τους ελληνικούς σιδηροδρόμους αλλά μόνο… δωρεάν

    Ο πρόεδρός τους, Κρίστιαν Κερν, παραχώρησε συνέντευξη στο αυστριακό οικονομικό περιοδικό Trend και αποκλείει την καταβολή αντιτίμου ενώ αντιτίθεται επί της ουσίας και στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων.
    «Θα εξετάσουμε την περίπτωση. Όμως γνωρίζω πολύ καλά τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και εξεπλάγην από τα ποσά που επιδιώκονται από την ιδιωτικοποίηση. Σε περίπτωση που εξετάσουμε σοβαρά την περίπτωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τότε αποκλείω κατηγορηματικά την καταβολή αντιτίμου» υποστήριξε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

    Το σπάσιμο της αλυσίδας


    Όταν ερχόμαστε στον κόσμο υπάρχουμε κάτω από μία οικογένεια, λαμβάνουμε το όνομά μας, αλλά και το επίθετό μας. Αυτά είναι που μας δίνουν έναν δρόμο, έναν δρόμο που δημιουργεί την ανάλογη δόνηση, δομή αλλά και σύσταση του υγρού στοιχείου μας.

    Δηλαδή το όνομα + το επίθετο μας, μας δίνει κατεύθυνση. Το επίθετό μας μόνο μας δίνει ξεχωριστή κατεύθυνση και το όνομά μας σκέτο άλλη.

    Όλο αυτό το σημείο με τα ονόματα είναι σαν μία θάλασσα η οποία έχει μέσα της έτοιμα κάποια στοιχεία για μας, πριν ακόμη γεννηθούμε. Δηλαδή μέσα στο υγρό μας στοιχείο, που περιμένουν «καρτερικά» ανάλογα με τις συμπεριφορές μας να ενεργοποιηθούν και να βιωθούν.

    Οι ρίζες μας από την οικογένειά μας είναι πολύ σημαντική διαδρομή και γι αυτό της έχουν δώσει αυτό το όνομα, «ρίζες». Γιατί κάποια στοιχεία είναι τόσο καλά ριζωμένα μέσα μας που δεν είναι απλό και εύκολο να τα αναζητήσουμε και να τα δούμε. Ίσως κάποιες φορές να ακολουθούμε σαν «μουδιασμένοι» τον δρόμο που περπάτησαν οι δικοί μας, χωρίς να βάλουμε το δικό μας χρώμα. Εδώ στην Ελλάδα δε, υπάρχει και το έθιμο να συνεχίζουμε όνομα και επίθετο των παππούδων και των γιαγιάδων. Έτσι η αλυσίδα να μη σπάσει ποτέ.

    Η Ελλάδα θα ξεχρεώσει το...2073! - Ακόμα τρεις γενιές θα χαθούν στον ολετήρα του Δ.Ράιχ

    SPIEGEL: "Ο Β.ΣΟΪΜΠΛΕ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΕ ΜΟΝΟ ΕΞΙ ΚΡΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ"

    Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ελλάδα θα ξεχρεώσει το...2073! - Ακόμα τρεις γενιές θα χαθούν στον ολετήρα του Δ.Ράιχ

    Το 2073 θα ξεχρεώσει η χώρα τους δανειστές της (!) σύμφωνα με έκθεση της Naxitis, και το Business Insider αναρωτιούνται χαρακτηριστικά «Πόσο άνετοι μπορούν να είναι οι δανειστές όταν αφήνουν ένα μικρό έθνος με ένα τέτοιο προφίλ χρέους;»
    Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό πίνακα της Naxitis, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου στήριξης, θα φτάσουν μέχρι και το έτος 2073. Δηλαδή θα ζήσουν την σκλαβιά στην Ελλάδα άλλες τρεις γενιές ακόμα πέραν αυτής που καταστρέφεται ήδη. Πρόκειται για μια παράνοια υψίστου βαθμού και όμως υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τις υπογραφές τους σε κάτι τέτοιο.

    Οι ''Ψηλοί Λευκοί'' και η Μέση Γη!

    ΜΕΣΗ ΓΗ!!!! 
    planet

    Πραγματικά αισθάνομαι όμορφα όταν δικαιώνομαι για κάποια πράγματα και θέματα τα οποία έχω μιλήσει σε τόσα άρθρα μου για την Μέση Γη!!!! Αυτό το λέω διότι τώρα τελευταία βγήκαν στην επιφάνεια επίσημες πληροφορίες ότι η Μέση Γη πλέον δεν είναι μια θεωρία αλλά απλή πραγματικότητα και ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες συνομωσίες που έχουν γίνει ποτέ πάνω στην γη!!!! Ας τα δουμε λοιπόν για να καταλάβετε και εσείς:
    O Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως γνωρίζουμε ήταν ένας Αμερικανός τεχνικός και διαχειριστής συστημάτων στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της NSA ( –https://el.wikipedia.org/wiki/NSA ) και την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA ( – https://el.wikipedia.org/wiki/CIA )!!!! τον Ιούνιο του 2013, διέρρευσε στον τύπο ένα μεγάλο αριθμό απόρρητων πληροφοριών που σχετιζόταν με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από ΗΠΑ και Βρετανία και όχι μόνο!!!! Από τότε κυνηγήθηκε αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εκεί…!!!!
    Σύμφωνα με έγγραφα, τα οποία ο Σνόουντεν αντέγραψε από τα μυστικά αρχεία της CIA: η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό την ύπαρξη των UFO, η διαχείριση των οποίων γίνονται από νοήμονα όντα τα οποία είναι πολύ περισσότερο ανεπτυγμένα από την ανθρωπότητα και την τεχνολογία της!!!! Τα αρχεία αυτά λένε ότι φυλή αυτή δεν είναι εξωγήινη!!!! Ζει στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια!!!! Κάτι το οποίο σθεναρά πάντα τόνιζα σε πολλά άρθρα μου!!!!

    Μην υπόσχεσαι όταν είσαι χαρούμενος

    Αν κάποια στιγμή είχαμε τη δυνατότητα να βιντεοσκοπήσουμε κάποιες στιγμές απ? τη ζωή μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον μας καθώς θα τις βλέπαμε θα ήταν αμείωτο ακόμη και στις πιο μονότονες μέρες μας.

    Γι' αυτό και πολλές φορές παρακαλάμε να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να τον σταματήσουμε πριν κάνουμε ένα λάθος.

    Ας μη γελιόμαστε όμως. Τα λάθη πάντοτε θα μας στοιχειώνουν μιας και είναι κι αυτά μέρος της καθημερινότητάς μας.

    «Στερνή μου γνώση να σ? είχα πρώτα» έλεγαν οι παλιοί και πέφτουν διαχρονικά διάνα.

    Το θέμα είναι να μπορέσουμε να απαλλάξουμε τη συνείδησή μας από σφάλματα που θα μπορούσαμε εύκολα ν' αποφύγουμε.

    Ολόκληρες επιστήμες αναλώθηκαν στην ανάπτυξη της αυτοσυγκράτησης και της διαμόρφωσης ενός συνειδητοποιημένου χαρακτήρα που θα είναι σε θέση να κρατά τις ισορροπίες έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

    Αντί να τρέχουμε όμως, μέρες που 'ναι, σε γιόγκα και διαλογισμούς, ας ξεκινήσουμε βάζοντας φρένα στον ίδιο μας τον εαυτό. Δε θα τα λύσουμε όλα, ένα σημαντικό βήμα όμως, είναι αδύνατο να μη γίνει.

    Καλύτερα πες μου *Να πας στον διάολο* παρά *Καλή ζωή*…


    Συνηθίζουν να λένε ότι οι άνθρωποι μέσα από μια ερωτική επαφή ξεκινάνε σαν ξένοι και καταλήγουν ξένοι.

    Αυτό, όμως, είναι ψέμα.

    Ή τουλάχιστον, είναι μερικώς αλήθεια.
    Η διαδρομή, όντως, είναι λίγο ως πολύ προκαθορισμένη.

    Πρώτα έρχεται η έλξη, μετά η περιέργεια για την ανακάλυψη και την κατάκτηση του μυστηρίου, η ανάγκη να ζήσουν μαζί πράγματα και στιγμές, η οικειότητα, μέσα από ένα βλέμμα, μια ατάκα, ένα φιλί, μια αγκαλιά…

    Κάπου στην πορεία ίσως έρθει κι ο έρωτας…

    Ο Αλχημιστής μέσα μας και η Σχέση με τους γύρω μας.


    FI Lighthouse Path Vertical

    Αυτά είναι τα κλειδιά που ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας, γιατί μέσα από την βιωματική εμπειρία, μέσα από τις εμπειρίες και μέσα από όλα αυτά που βιώνει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πάνω στον πλανήτη η ανάγκη για κατανόηση και αντίληψη της ενέργειας και της δύναμης μέσα μας είναι τόσο σημαντική και κάθε φορά που συναντιόμαστε και μοιραζόμαστε και επιτρέπουμε, γίνεται ένα άλμα συνειδητότητας. Μέσα από μια ένωση ψυχών που βρίσκονται σ’ ένα πεδίο εξέλιξης και επικοινωνούν και στις παράλληλες πραγματικότητες και στα όνειρά τους, μέσα από διάφορα σεμινάρια, γίνονται αλλαγές, γίνονται συνειδητοποιήσεις, γίνονται συλλήψεις ιδεών και πιστέψτε με τίποτα δεν είναι τυχαίο.
    Και ακόμα ήθελα να σας πω και τον τόσο σημαντικό ρόλο και την ενεργοποίησή του αλχημιστή μέσα σας σε σχέση με τους άλλους γύρω σας. Καθώς μεταμορφώνετε την οποιαδήποτε εμπειρία, την οποιαδήποτε κατάσταση και εκείνη την ώρα επιλέγετε να την περάσετε από το εργαστήρι του αλχημιστή μέσα σας και επιλέγετε το ελιξήριο ζωής και όχι το δηλητήριο, αυτό που κάνετε στο γύρω περιβάλλον σας είναι πραγματικά τόσο αλχημικό, επηρεάζετε με τις δονήσεις σας, επηρεάζετε μ’ αυτή την μετάβαση από την μία κατάσταση στην άλλη, ενθαρρύνετε τόσο πολύ το σύστημά τους, το ενεργειακό τους πεδίο την ένωση με την θεϊκότητά τους.
    Πολλές φορές, εάν οι άνθρωποι δεν είναι συνειδητοί, σιγά-σιγά αρχίζουν και καταλαβαίνουν γιατί εσείς πορεύεστε το φως, γιατί εσείς είστε καλά, γιατί εσείς ευτυχείτε, γιατί εσείς έχετε μεγάλη χαρά και όλο και περισσότερο έρχονται κοντά σας για να σας ρωτήσουν.  Έτσι λοιπόν αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας -μπορεί να είναι και πολύ κοντινά συγγενικά σας πρόσωπα-, οι οποίοι σίγουρα βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, βιώνουν απώλειες, θέματα υγείας.

    Η αγαμία βλάπτει σοβαρά την υγεία

    Η αγαμία βλάπτει σοβαρά την υγεία
    Φίλη, ετών 41. Χωρισμένη μητέρα κι εμφανίσιμη. Ξανθιά, πάντα γελαστή, δυναμική, ενεργητικός και θετικός άνθρωπος, με αίσθηση του χιούμορ, ημι-ιδανικό κορμί (καμπύλες) και κάτι που φυσικά δεν πολυπερνάει στις μέρες μας, αλλά ας το πω. Αξιοπρεπής. Έχει και ελαττώματα, βέβαια.
    Ονειρεύεται το ρομάντζο της ζωής της! Το μείον δεν είναι αυτό καθ’ εαυτό. Το μείον είναι ότι αφήνει να φαίνεται αυτό στα λεγόμενά της. Το θέμα μας όμως είναι άλλο. Γιατί μια γυναίκα σήμερα με τα παραπάνω (ας τα πούμε) προσόντα να είναι σεξουαλικά μόνη καιρό;
    Ως αγαμία ορίζεται η περίοδος εκείνη κατά την οποία γίνεται αυτοστέρηση της σεξουαλικής ζωής. Μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων ακολουθεί την άποψη ότι η αγαμία αποτελεί μία από τις αξίες της ιδεατής ζωής (Γκάντι). Η πλειοψηφία, όμως, των ανθρώπων θεωρεί ότι θεωρεί το σεξ αποτελεί συμμετοχή στα της φύσης. Επομένως, η στέρησή του έχει επιπτώσεις τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον σωματικό παράγοντα.
    Πού πήγαν όλοι οι άντρες σήμερα; Μιλώντας για σεξουαλικό ταίρι, τονίζω τη λέξη άντρες. Εάν ρωτούσα σήμερα πού πήγαν οι γυναίκες, η απάντηση θα ήταν εύκολη. Μία πιθανή απάντηση είναι ότι όλες είναι... πρώην του Σπαλιάρα και ίσως αποσύρθηκαν μετά την εμπειρία. Μα οι άντρες; Πλήθος γυναικών αναρωτιέται. Πού πήγαν όλοι οι άντρες;

    - ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΥΡΙΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙ;;;!!!



    Πραγματικός διάλογος ανάμεσα στον υπεύθυνο βάρδιας του τηλεφωνικού κέντρου, του ΕΚΑΒ Ρόδου, και υπάλληλου υποδοχής μεγάλου ξενοδοχείου της δυτικής πλευράς του νησιού

    - ΕΚΑΒ Ρόδου, παρακαλώ
    ΘΕΛΩ ένα ασθενοφόρο
    - Παρακαλώ, περιγράψτε μου τι έχει συμβεί
    - Μια πελάτισσα κτύπησε χαμηλά στο πόδι...στην παραλία
    - Από που παίρνεται τηλέφωνο;
    - Από το ξενοδοχείο ....
    - Που βρίσκεται η τραυματίας τώρα;
    - Στο δωμάτιό της!!!
    - Δηλαδή μπορεί να μετακινηθεί
    - Δεν ξέρω, δεν την είδα!!

    Η πορεία ανθρωπότητας προς το πεπρωμένο της



    Στο υπέροχο βιβλίο του Hank Wesselman, "The Bowl of Light", διαβάζουμε πώς η αρχαία σοφία μέσω ενός Σαμάνου στην Χαβάη περιγράφει την πορεία ανθρωπότητας προς το πεπρωμένο της. Παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα.
    "Όλο και περισσότεροι πνευματικοί αναζητητές στις μέρες μας για ακόμη μια φορά αποκτούν επίγνωση της παραδοσιακής πνευματικής σοφίας, και με τον τρόπο αυτό, ανακαλύπτουμε ξανά ένα από τα αυτονόητα δικαιώματα μας - την έμφυτη ικανότητα μας να ζήσουμε την αυθεντική εμπειρία του οραματιστή.

    Στην διαδικασία, αναπτύσσουμε την ικανότητα μας να παίρνουμε μέρος στην διαδικασία της μεταμόρφωσης μέσα από την οποία μπορεί να βρούμε λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα της ανθρωπότητας όπως αυτά γίνονται αντιληπτά στις μέρες μας. 
    Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι ενέργειες με τις οποίες μπορεί να δημιουργήσουμε μια σχέση σε αυτό το σημείο - με τους προγόνους, καθώς και με τον Υψηλότερο Εαυτό μας - θα μας δώσουν την ώθηση να κινηθούμε προς το να βιώσουμε τα υψηλότερα επίπεδα ύπαρξης και επίγνωσης.

    Η αλήθεια είναι ότι επί του παρόντος υπάρχουν λίγες βιώσιμες λύσεις στις όλο και αυξανόμενες πολιτικές, οικονομικές, και κοινωνικές κρίσεις. Οι δύο πρωταρχικοί τρόποι αντίδρασης που θα παρατηρηθούν θα είναι είτε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα κοινωνικών αναταραχών... ή μια ήρεμη προσωπική απόσυρση από το συνολικό κοινωνικό παιχνίδι γενικότερα.

    Γιατί δεν είναι ασφαλές να τρυπάτε το πάνω μέρος του αφτιού


    imaafti555ges
    Μία λοίμωξη στο πάνω μέρος του αφτιού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο χόνδρο και να οδηγήσει σε μόνιμη παραμόρφωση του αφτιού.
    Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγουμε το τρύπημα στον πάνω χόνδρο του αφτιού. Μία λοίμωξη στο πάνω μέρος του αφτιού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του χόνδρου και να προκαλέσει σοβαρή και μόνιμη παραμόρφωση του αφτιού.
    Ο χόνδρος καθορίζει το σχήμα του εξωτερικού αφτιού. Διατηρείται ζωντανός απορροφώντας θρεπτικά συστατικά από έναν ειδικό ιστό που τον καλύπτει. Φλεγμονή και λοίμωξη της επένδυσης του ιστού μπορεί να προκαλέσουν ξεφλούδισμα του στρώματος που τρέφει το χόνδρο στερώντας του τα θρεπτικά συστατικά. Ως αποτέλεσμα ο χόνδρος μπορεί να καταστραφεί. Την κατάσταση χειροτερεύει επίσης το γεγονός ότι τα αντιβιοτικά δεν είναι συχνά αποτελεσματικά, γιατί η παροχή αίματος δεν επαρκεί, για να παραδώσει το φάρμακο στο χόνδρο.

    Γιατί οι κακές λέξεις περιέχουν το “ου”;


    imkakes lexeis55agesΤι κοινό έχουν οι λέξεις, τσιγκούνης, φουκαράς, φαφούτης, μουτζούρης, δούλος και ρουφιάνος; Όλες περιέχουν τον δίφθογγο ου. Και συγχρόνως έχουν αρνητική σημασία.
    Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι πολλές λέξεις με αρνητικό νόημα έχουν μέσα τους τον ήχο ου, συμπεριλαμβανομένων των κακών λέξεων – οι λαϊκές λέξεις για τα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών περιέχοουν το ου. Γιατί;
    Οι ήχοι μιας λέξης δεν είναι εντελώς άσχετοι από το νόημά της. Αυτό έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή του Σωκράτη. Στον Κρατύλο, ο Πλάτωνας παραθέτει τους διαλόγους του Σωκράτη για πώς πλάστηκαν οι λέξεις.
    Σύμφωνα με τον Σωκράτη, δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη ροή περιέχει το γράμμα ρο διότι αυτό υποδηλώνει κίνηση. Οι λέξεις κρούω, θραύω, ερείκω (κοπανίζω), θρύπτω (κάνω θρύμματα), κερματίζω και ρυμβώ (στριφογυρίζω) περιέχουν το ρο. Το λάμδα σημαίνει ολίσθηση και βρίσκεται σε λέξεις με παρόμοιο νόημα. Ο Σωκράτης επισημαίνει επίσης ότι το φι, το ψι, το σίγμα και το ζήτα είναι φυσητικά γράμματα και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται σε λέξεις όπως, φύσημα, ψυχρός, σεισμός και ζεστός.
    Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί το νόημα μιας λέξης συνδέεται με ορισμένους ήχους. Ο παφλασμός, ο φλοίσβος, η βοή και ο γδούπος είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν ότι οι ήχοι μια γλώσσας μιμούνται τους ήχους της φύσης που νοηματικά αποδίδουν. Οι λέξεις ροή και νερό έχουν μέσα τους το ρο γιατί προφανώς η κίνηση του νερού παράγει τον ήχο του ρο. Η κίνηση του αέρα παράγει τον ήχο φι. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έπλασαν τις πρώτες λέξεις με βάση τους ήχους των φυσικών φαινομένων στα οποία τις απέδιδαν και στη συνέχεια αυτές οι λέξεις αποτέλεσαν τη ρίζα για να παραχθούν νέες με παρεμφερές νόημα.
    Τι κακό όμως έχει ο ήχος ου;

    Υπόταση σε περίοδο καύσωνα και πρόληψη

    Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος
    Η υπόταση,  είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ειδικός παθολόγος κατά τις ημέρες καύσωνα.
    Στην υπόταση, η συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία ευρέως είναι γνωστή ως «μεγάλη» πίεση είναι κάτω από τα 100 mmHg ή η διαστολική πίεση (είναι ευρέως γνωστή ως «μικρή» πίεση), ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα 70 mmHg.
    Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος ελέγχεται από τονυποθάλαμο του εγκεφάλου στον οποίο βρίσκονται τα θερμορυθμιστικά κέντρα.
    ypotash555Το θερμορυθμιστικό κέντρο στο φυσιολογικό άτομο, διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σταθερή, παρά τις περιβαλλοντικές αλλαγές, διότι εξισορροπεί τις διαταραχές θερμοκρασίας που μπορεί να προκύψουν από την μεταβολική δραστηριότητα του σώματος και την διακύμανση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

    εστιάζοντας


    Οι άνθρωποι
    Σκέφτονται με τον τρόπο που κατανοούν,
    νιώθουν με τον τρόπο που αντέχουν
    και συμπεριφέρονται όπως έμαθαν.

    Οι άνθρωποι υπομένουν
    Περιμένουν το αύριο, το μέλλον, την κατάλληλη στιγμή για να ζήσουν.

    Οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες,
    Έχουν ανάγκες, επιθυμίες και χρειάζονται τους άλλους.

    Οι άνθρωποι
    ακόμα και όταν είναι στραμμένοι προς τους άλλους,
    όταν υποτάσσονται στις επιθυμίες, στα πρέπει και στις απαιτήσεις των άλλων,
    το κάνουν για τον εαυτό τους.
    Κάτι ψάχνουν, κάτι αποζητούν, κάτι επιδιώκουν, κάτι θέλουν .

    Να έχεις ή να είσαι;

    Τίποτ’ άλλο, από μια νικημένη, άδεια, αξιολύπητη μαρτυρία ενός λαθεμένου τρόπου ζωής.

    Επειδή μπορεί να χάσω ό,τι έχω, είμαι αναγκαστικά συνεχώς ανήσυχος ότι θα χάσω αυτά που έχω.

    Φοβάμαι τους κλέφτες, τις οικονομικές αλλαγές, τις επαναστάσεις, τις αρρώστιες, το θάνατο· φοβάμαι ακόμα την αγάπη, την ελευθερία, την ανάπτυξη, την αλλαγή, το άγνωστο.
    Έτσι είμαι συνέχεια ανήσυχος, υποφέροντας από χρόνια υποχονδρία, που δε συνεπάγεται μόνο την απώλεια της υγείας μου αλλά και οποιουδήποτε άλλου αποκτήματός μου. Γίνομαι άνθρωπος αμυντικός, σκληρός, καχύποπτος, μοναχικός, που παρασύρομαι από την ανάγκη να έχω όλο και περισσότερα για να νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Ίσως δεν έμαθαν

    isws den emathan 2
    Άνθρωποι χάνονται,
    κάνουν κύκλους,
    αποζητούν την αλήθεια,
    αναρωτιούνται τα «γιατί».
    Ψάχνουν να βρουν το δίκιο και το άδικο,
    το θύμα και τον θύτη.
    Γυρεύουν το νόημα της ζωής.
    Αλλά από ποιον και πως.
    Μα πως θα έρθουν πιο κοντά,
    αφού δεν φεύγουν από τις ίδιες στάσιμες σκέψεις,
    αφού δεν βλέπουν πέρα από αυτό που έμαθαν να κοιτούν;

    Ζωή σε παρένθεση


    Σε τι σειρά προτεραιότητας βάζει ο άνθρωπος τη ζωή του; Ποιος φροντίζει, ώστε να υλοποιηθούν οι μικροί ή μεγάλοι στόχοι που έχει ο καθένας για τον εαυτό του;
    Οι αναβολές, οι καθυστερήσεις,οι δυσκολίες και οι δικαιολογίες είναι συχνέςπροφάσεις, στην καθημερινότητα κάποιου, που βάζει την προσωπική του ζωή σε παύση.
    Δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν επιθυμίες, στόχους και όνειρα για τον εαυτό τους, είναι όμως, κάποιοι  βαθύτεροι λόγοι που παρεισφρέουν και κάνουν πιο δύσκολη την υλοποίηση τους.

    zwi se pausi
    Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν στο «όλα ή τίποτα». Είναι τελειομανείς, που αυτό σημαίνει ότι περιμένουν έως ότου, όλες οι συνθήκες  να είναι ιδανικές για να ασχοληθούν  με τη ζωή τους και τον εαυτό τους, αλλιώς προτιμούν να μην κάνουν κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο που οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ ιδανικές.

    Ένας ακόμα λόγος που οι άνθρωποι βάζουν στην άκρη τον εαυτό τους, είναι επειδή πάντα υπάρχουν άλλα θέματα που προέχουν στη ζωή τους, όπως το μεγάλωμα των παιδιών, η επαγγελματική αποκατάσταση, η ολοκλήρωση των σπουδών. Η ζωή τους περικλείεται από έναν και μοναδικό στόχο, δίχως να αντιλαμβάνονται ουσιαστικά πως η ζωή υπάρχει και πέρα από αυτόν.

    Η παρένθεση της ζωής μας


    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΙΑΝΟΥΔΗΣ
    Bsc, ψυχοθεραπευτής|

    Ακριβώς όπως μία αγκαλιά, έτσι και η αγάπη είναι μία παρένθεση. Μία παρένθεση μέσα στην οποία ο καθένας κλείνει κάτι δικό του. Όμως, αυτό που επιλέγει ο καθένας να κλείσει διαφέρει τόσο από αυτό που επιλέγει ο άλλος; Ας δούμε τι συμβαίνει ασυνείδητα, λοιπόν, όταν βιώνουμε την εμπειρία της ερωτικής αγάπης…

    Στην αγάπη μας για τον άλλο έγκειται η ανάγκη μας να εντοπίσουμε επάνω του κάτι τρομερά γνώριμο. Χρησιμοποιώ την εμφατική λέξη τρομερά καθώς αυτό που αναζητούμε σ’ εκείνον είναι ο ίδιος ο εαυτός μας στη διάσταση του χρόνου. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό ας το σκεφτούμε κάπως έτσι…

    Η αγάπη είναι μία τεράστια θάλασσα στην οποία πλέουν τρία καράβια. Το πρώτο είναι το μικρότερο· έχει τα περισσότερα καύσιμα αλλά πασχίζει να φτάσει τα άλλα δύο και έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του. Το δεύτερο είναι πιο μεγάλο αλλά εξακολουθεί να ακολουθεί το επόμενο ενώ το τρίτο – το μεγαλύτερο – κινείται πιο αργά αλλά είναι πιο κοντά στον τελικό προορισμό του. Φυσικά, τα καράβια δεν είναι άλλα από τον ίδιο μας τον εαυτό στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του και το κοινό που έχουν είναι ότι το καθένα απ’ αυτά θεωρεί πως το άλλο είναι καλύτερο!

    Πως προκαλείται η συναισθηματική αμνησία ;


    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΨΑΡΡΟΣ
    Φοιτητής Ιατρικής Σχολής|

    Η Alice Miller αναφέρει πως πολύ συχνά οι αναγνώστες της, της εκμυστηρεύονταν πως, όταν τολμούσαν να πάρουν σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση υπέρ των παιδιών, αντιμετώπιζαν εχθρότητα.

    Αυτό γιατί η στάση τους θέτει υπό αμφισβήτηση ένα σύστημα που για τους περισσότερους ανθρώπους συνιστά ένα οικείο πλαίσιο αναφοράς. Κάθε καινούργια πληροφορία μπορεί να προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και ανασφάλεια στους άλλους και εξ αιτίας της μπορεί να καταφύγουν ασυναίσθητα σε απειλητικές κινήσεις που προσομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες εκφοβισμού εκ μέρους γονέων που προσπαθούν να συνετίσουν το παιδί τους. Συμβαίνει λοιπόν το πρόσωπο-γνώστης να υφίσταται συχνά την οδυνηρή εμπειρία απόρριψης, όπως κάποτε απέρριπταν το παιδί οι γονείς του.

    Έτσι, η αποδοκιμασία που εισπράττουν οι υποστηρικτές των παιδιών μπορεί να φτάσει κάποιες φορές στα όρια της καταδίκης και των προγραφών. Αλλά οι υποστηρικτές των παιδιών δεν έχουν την ανάγκη κάποιου ισχυρού θεσμού για να προστατευθούν από την αποπομπή. Η δύναμη τους έγκειται στη γνώση των νόμων που ισχύουν για την παιδική ηλικία, οι συνέπειες των οποίων είναι ελέγξιμες. Εδώ και αρκετά χρόνια οι έρευνες σχετικά με τον εγκέφαλο και την νευρολογία των βρεφών επιβεβαιώνουν την ισχύ των ισχυρισμών των θυμάτων και των θεραπευτών τους.

    Ολοταχώς για ακύρωση της τερατώδους συμφωνίας


    Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

    Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος, εντός και εκτός της χώρας, που να τολμά να υποστηρίξει ότι αυτό το προϊόν ενός απάνθρωπου εκβιασμού, που βαπτίστηκε ωστόσο «συμφωνία» αποβλέπει στη σωτηρία μας.

    Βασισμένο και το τρίτο μνημόνιο στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές των δύο προηγουμένων, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αλλά με ενισχυμένες τις ακραίες εκείνες απαιτήσεις των δανειστών, υπέρ της πλήρουςλεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας,υπέρ της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και ταπείνωσης του λαού, υπέρ δήθεν μεταρρυθμίσεων που απορρέουν από την πιο φανατική και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη θεώρηση, υπέρ της συνέχισης και εντατικοποίησης τηςγενοκτονικής λιτότητας, υπέρ της εφαρμογής εγκληματικής εμβέλειας υφεσιακών μέτρων, υπέρ της υφαρπαγής κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας, τέλος υπέρ της επίδειξης μιαςβάρβαρης συμπεριφοράς που συνάδει σε δυνάμεις κατοχής, εναντίον ανυπεράσπιστων υπόδουλων λαών. Η ντροπή της Ευρώπης, όπως ορθά την χαρακτήρισαν ορισμένα διεθνή ΜΜΕ.

    Να τιμήσουμε τον άνθρωπο!

    Καίτη Τσώλη, 28/7/2015

    Δεν θυμάμαι ποια στιγμή ακριβώς οικογένεια, κοίταξα με δέος τον ανθρώπινο εαυτό μου. Στην εσωτερική μου πορεία προς την εξέλιξη, γύριζα συχνά και τον κοίταζα με θαυμασμό, για όλα τα δύσκολα και ζόρικα που περνούσε, αλλά όσο τον έκρινα και δεν τον είχα αποδεχθεί ακόμα ολοκληρωτικά, δεν είχα καταλάβει το μέγεθος της προσφοράς του στην ψυχή μου. Τώρα όμως που ισορρόπησα μέσα μου και ηρέμησα, τώρα που με αγαπάω,  από την θέση  του «είμαι», από την θέση του Θεού, γύρισα και τον κοίταξα με δέος και με ανείπωτο θαυμασμό!
    Μας έχουν πει ότι έχουμε δημιουργήσει το Σύμπαν, Γαλαξίες, Πλανήτες κ.λ.π. και δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό, γιατί είμαστε Θεοί δημιουργοί και όλα είναι δυνατά για τον Θεό, όμως τίποτα απ’ όλα αυτά αυτή την στιγμή δεν μου προκαλεί τόσο πολύ τον θαυμασμό, όσο η δημιουργία του ανθρώπινου εαυτού μας. Και πιστεύω ότι μέχρι στιγμής δεν του αναγνωρίσαμε την σπουδαία εργασία και την σπουδαία θυσία που δέχθηκε να υποστεί για μας, για να προσφέρει τόσες πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στην ψυχή μας.

    Ένιωσα θαυμασμό για την ανθρωπινότητά μας που δέχθηκε να παίξει εδώ στη Γη, το πιο σκληρό παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι θα πονέσει βαθιά, γνωρίζοντας ότι θα πληγωθεί και θα υποφέρει απίστευτα.
    Δέχθηκε να περάσει από την πιο σκληρή δοκιμασία του γονιού που χάνει το παιδί του και για μένα αυτή είναι μια από τις πιο σκληρές δοκιμασίες, γιατί η αγάπη του γονιού για το παιδί θεωρώ ότι είναι η πιο αγνή αγάπη που υπάρχει στη Γη.            

    Πανσέληνος 31.07.2015 στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου

    Η δεύτερη Πανσέληνος του Ιουλίου γίνεται την τελευταία μέρα του μήνα, στην 8η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου και στις 13:43 ώρα Ελλάδος. Για τα γεωγραφικά δεδομένα της χώρας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και είναι ο παρακάτω.

    Φράσεις-κλειδια για αυτή την Πανσέληνο
    • Απελευθέρωση του εαυτού από πρότυπα. Ελευθερία από το παρελθόν.
    • Αφύπνιση του εαυτού σε σχέση με τον ατομικό ρόλο που έχουμε μέσα στο θεϊκό σχέδιο. 
    • Σωματική επαφή που βοηθά στην απελευθέρωση από απογοήτευση. 
    • Η ενέργεια βρίσκεται στο σώμα.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα