Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ: Δεν έχουμε συναντήσει εξωγήινους γιατί είναι νεκροί – και εμείς είμαστε οι επόμενοι!

brian-cox-aliens-719863
Άγγλος φυσικός ισχυρίζεται ότι εξωγήινοι πολιτισμοί δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας επειδή οι πιο προηγμένοι από αυτούς έχουν εξοντωθεί, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε εμάς.
Ο παρουσιαστής της Βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «Τα Θαύματα του Σύμπαντος» πιστεύει ότι τελικά κάθε εξελιγμένος πολιτισμός αλληλοεξοντώνεται, ο οποίος είναι και ο λόγος που κανένας ακόμα πολιτισμός δεν έχει κυριαρχήσει στο σύμπαν.
Ο καθηγητής φυσικής Brian Cox στηρίζει την επιχειρηματολογία του γύρω από το «Παράδοξο του Φέρμι» το οποίο θέτει το ερώτημα, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με τους εξωγήινους.
Το 1950, ο φυσικός Enrico Fermi – ο δημιουργός του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στον κόσμο – είπε: «αν πραγματικά υπάρχουν έστω και ελάχιστοι υπερ-ανεπτυγμένοι πολιτισμοί, θα πρέπει ήδη να έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια «καλή» γνώση της πυραυλικής τεχνολογίας και μια «κακή» διάθεση για κατάκτηση, για να καταφέρει οποιοσδήποτε πολιτισμός να αποικήσει ολόκληρο το Γαλαξία! Αλλά γιατί δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα μαζί μας;»
Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι όταν ένας πολιτισμός φτάνει σε ένα ορισμένο μέγεθος, «σκοτώνει» τελικά τον ίδιο του τον εαυτό, είτε μέσω πολέμου με προηγμένα όπλα ή από φυσική καταστροφή.

Πόνος χαμηλά στην πλάτη: Αίτια, ανάλυση και ποιες κινήσεις θα σας ανακουφίσουν [Βίντεος]

πόνος χαμηλά στην πλάτη

Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη (κάτω οσφυαλγία) μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία προβλημάτων σε οποιοδήποτε τμήμα του δικτύου μυών, νεύρων, οστών, δίσκων και τενόντων στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, κυρίως λόγο της ελλιπούς σωματικής άσκησης και του καθιστικού τρόπου ζωής και εργασίας.
Οι πιο συνήθεις αιτίες για τους πόνους αυτούς είναι:
  • Ερεθισμός στις μεγάλες ρίζες των νεύρων χαμηλά στην πλάτη που φτάνουν μέχρι τα πόδια
  • Ερεθισμός στα μικρότερα νεύρα που υπάρχουν χαμηλά στην πλάτη
  • Πίεση, ή καταπόνηση στους κάτω ραχιαίους μυς
  • Βλάβη, ή ζημιά στα οστά, ή στους συνδέσμους, ή στις αρθρώσεις της περιοχής
  • Πρόβλημα φθοράς σε κάποιον μεσοσπονδύλιο δίσκο
  • Μοναδικό βίντεο: Τι συμβαίνει χαμηλά στην πλάτη, όταν πονάτε
  • Τα άτομα 30-60 ετών είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πόνο στην πλάτη από πρόβλημα στους μεσοσπονδύλιους δίσκους (π.χ. οσφυϊκή δισκοκήλη, ή δισκοπάθεια), ή από τράβηγμα στους ραχιαίους μυς, ή από τραυματισμό στους μαλακούς ιστούς.
  • Τα άτομα άνω των 60 είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από πόνο που σχετίζεται με την γήρανση, όπως η οστεοαρθρίτιδα και η σπονδυλική στένωση, ή από ένα κάταγμα συμπίεσης.
Τι ακριβώς συμβαίνει όταν έχετε πόνο στην πλάτη

Βγες απ’το μπαλόνι που σε κρατά φυλακισμένο

Βγες απ'το μπαλόνι που σε κρατά φυλακισμένο

Κάθε δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε για καιρό, είναι σαν ένα μπαλόνι που μας φυλακίζει. Χρειάζεται συνειδητοποίηση, αποφασιστικότητα και δράση για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από αυτό. Απαιτείται αποστασιοποίηση για να διαπιστώσουμε τελικά πως το «μπαλόνι» δε χρειάζεται να αλλάξει απαραίτητα. Αρκεί να αλλάξει η δική μας απόσταση από αυτό, για να το εξαφανίσει εντελώς από τον ορίζοντά μας!
Σύμφωνα με τη θεωρία του μπαλονιού, όταν βρίσκεσαι μέσα σε μία δυσάρεστη κατάσταση είναι σα να βρίσκεσαι μέσα σε ένα μπαλόνι. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, αφού δεν είσαι στ’ αλήθεια σε θέση να ορίσεις το μέγεθός του. Για σένα είναι τα πάντα, αφού σε περιβάλλει και είναι το μόνο που μπορείς να δεις.
Έτσι, ασφυκτιάς, πνίγεσαι, νιώθεις εγκλωβισμένος, αδυνατώντας να δεις πως υπάρχει διέξοδος, αφού αυτή συνήθως κρύβεται εκεί ακριβώς που δεν κοιτάζεις συνήθως. Υπάρχει όμως και περιμένει υπομονετικά να τη βρεις. Μέχρι να το καταφέρεις και να κάνεις ένα μικρό βήμα. Ένα τόσο δα μικρό βήμα, που θα σου επιτρέψει όμως να βρεθείς έξω από το μπαλόνι που σε φυλακίζει.
Και τότε διαπιστώνεις με έκπληξη πως υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος έξω από αυτό, πολύ μεγαλύτερος από ό,τι φανταζόσουν! Κοιτάς ξανά το μπαλόνι τώρα, αλλά όντας έξω από αυτό, βλέπεις πως το μέγεθός του έχει αλλάξει αφού μπορείς πλέον να το ορίσεις καλύτερα από πριν και διαπιστώνεις πως είναι μικρότερο από όσο νόμιζες όταν βρισκόσουν μέσα του. Κι ύστερα αρχίζεις να απομακρύνεσαι. Διστακτικά στην αρχή, λίγο πιο αποφασιστικά αργότερα, αφού έχουν αρχίσει να κεντρίζουν το βλέμμα σου χιλιάδες πράγματα που υπάρχουν τώρα για να δεις.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Οι κάθε είδους εξαρτήσεις είναι οχήματα στα οποία οι άνθρωποι ανεβαίνουν, προκειμένου να φτάσουν κάπου υψηλότερα, πιο ευχάριστα, πιο ειρηνικά, πιο συντονισμένα και πιο ενεργοποιημένα, και ούτω καθεξής. Αλλά αν είστε ήδη ευθυγραμμισμένοι με αυτήν την ενέργεια, τότε είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε ένα όχημα που κατευθύνεται προς ένα μέρος όπου ήδη βρίσκεστε.
Έχω παίξει με εξαρτήσεις και εξαρτητικές συμπεριφορές για μεγάλο μέρος της ζωής μου. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι οι διάφορες αυτές εξαρτήσεις έχουν υπάρξει ανάμεσα στους μεγαλύτερους δασκάλους μου, επιτρέποντας μου να δω ότι υπάρχει ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας και ευτυχισμένης επίγνωσης στη διάθεση όλων μας. Αλλά γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι το να χρησιμοποιώ ουσίες της δυστυχίας, για να βιώσω αυτή την ξεχωριστή πραγματικότητα είναι σίγουρα ένα πλαστό μέσον για να το καταφέρω.
Το μοτίβο είναι κάπως έτσι: Πρέπει να έχουμε όλο και περισσότερο από αυτό που επιθυμούμε. Όσο περισσότερο από αυτό έχουμε, τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε. Όσο περισσότερο καταναλώνουμε, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό είναι. Το επιστέγασμα της τεράστιας αυτής ανισορροπίας είναι ότι αυτό που χρησιμοποιούμε για να φτάσουμε στο μέρος αυτό της ευδαιμονίας είναι τοξικό για την υγεία μας! Η εξάρτηση αυξάνει την ανισορροπία μας. Η επιθυμία μας είναι για την ευτυχία, την ειρήνη, την αγάπη, την υγεία, την ελευθερία, και ούτω καθεξής, αλλά η εθιστική συμπεριφορά μας δίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν γίνει ανεξέλεγκτη, σπέρνει τον όλεθρο στο σώμα και το μυαλό μας, και τελικά μας καταστρέφει.

ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Φανταστείτε ένα δοχείο στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ, με καπάκι για κορυφή. Τώρα προσπαθήστε να κάνετε μια εικασία σχετικά με το πένες (κέρματα) μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτό το δοχείο. Μπορεί να καταλήξουμε σε περίπου τριακόσες πένες. Εάν επρόκειτο να σας ρωτήσω, «Πόσες σκέψεις θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε μέσα σε αυτό το δοχείο με το καπάκι καλά κλεισμένο για να μην ξεχειλίσει;» θα μπορούσατε πιθανότατα να απαντήσετε, «Πώς μπορείς να αποθηκεύσεις τις σκέψεις σε ένα δοχείο; Οι σκέψεις δεν έχουν μορφή ούτε διαστάσεις. Δεν μπορείς να αποθηκεύσεις κάτι χωρίς φυσικές προδιαγραφές ή όρια μέσα σε ένα δοχείο».
Τώρα αναρωτηθείτε, «Τι είναι η μνήμη;» Τελικά, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι η μνήμη δεν είναι τίποτα περισσότερο από σκέψεις. Επομένως, που αποθηκεύονται όλες αυτές οι χωρίς διαστάσεις σκέψεις, για να μπορέσουμε να τις ανακαλέσουμε, όπως κάνουμε; Πολλοί άνθρωποι πραγματικά πιστεύουν ότι η μνήμη αποθηκεύεται στον εγκέφαλο, αλλά ο εγκέφαλος είναι ένα δοχείο στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ. Είναι μορφή. Μπορείς να αποθηκεύσεις τις σκέψεις, οι οποίες είναι άμορφες, μέσα σε ένα δοχείο το οποίο είναι μορφή; Φυσικά και όχι. Επομένως, τι είναι η μνήμη και που αποθηκεύεται αν δεν αποθηκεύεται στον εγκέφαλο; Περιμένετε και θα ασχοληθούμε με το θέμα αυτό.
Όταν εξετάζουμε τη σύνδεση ανάμεσα στη μορφή και τη μορφή, μπορούμε σαφώς ορίσουμε με ακρίβεια από τι αποτελούνται αυτοί οι δεσμοί. Αλλά από τη στιγμή που μεταβούμε στην περιοχή της αμορφίας, πρέπει να σταματήσουμε να επικαλούμαστε τις αισθήσεις μας και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη διαίσθηση για να μας πει πώς συνδέονται οι σκέψεις με τη μορφή, και οι σκέψεις με τις σκέψεις. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις σκέψεις μέσα σε ένα δοχείο. Οι σκέψεις είναι κατά κάποιο τρόπο μέρος του αόρατου κόσμου που υπάρχει, αν και είναι κρυμμένο από εμάς.

ΠΩΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ


Όπως κάθε δημιουργικό άτομο γνωρίζει, το να γεννήσεις φρέσκιες ιδέες συχνά δεν είναι η πρόκληση. Η πρόκληση είναι να γεννήσεις φρέσκες ιδέες που ξεχωρίζουν. Είτε αυτό που επιθυμείτε είναι η λογοτεχνική ελίτ να σας λάβει σοβαρά υπόψη, να πουλήσετε τους πίνακες της ζωγραφικής σας σε διακοσμητές ξενοδοχείων, ή η γλυπτική σας να βρει ένα μόνιμο σπίτι σε ένα δημοτικό πλίνθο, σε κάποιο επίπεδο η δημιουργικότητα σας θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα κοινό και τους φύλακες του, συνήθως με τη μορφή ιδιοκτητών γκαλερί, πράκτορες, εκδότες, και τα παρόμοια.
Πάντοτε διασκεδάζω με ένα απόσπασμα από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Χάρολντ Μακμίλλαν, που είπε κάποτε: «Όπως συνήθως, οι Φιλελεύθεροι προσφέρουν ένα μείγμα από καλές και πρωτότυπες ιδέες. Δυστυχώς, καμία από τις καλές ιδέες δεν είναι πρωτότυπη και καμία από τις πρωτότυπες ιδέες δεν είναι καλή». Η πρόκληση μας είναι: Πώς να καταλήξουμε με μια ιδέα που να είναι και πρωτότυπη και καλή;
Ένα μήνυμα θα μπορούσε να αποτελεί το γεγονός ότι οι πλέον επιτυχημένες εταιρίες καταναλωτών της εποχής μας – όπως η Google, η Facebook, η Apple στη Silicon Valley επιλέγουν να επικεντρωθούν στην συνειδητή προσοχή (mindfulness) και τον διαλογισμό στο ετήσιο συνέδριο τους. Όταν εταιρίες που ζουν ή πεθαίνουν ανάλογα με την ικανότητα τους να καινοτομούν δείχνουν αυτό το επίπεδο ενδιαφέροντος στον διαλογισμό, θα πρέπει να ρωτήσετε γιατί;

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ – Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ – Η ΓΙΟΓΚΑ – Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ – Η ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ – Η ΥΨΙΣΤΗ – Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΡΙΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΖΑ



Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ. Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Το εγώ πρέπει να υποχρεωθεί να ανέβει μέσω του ίδιου μονοπατιού της σπονδυλικής στήλης μέχρι να συνειδητοποιήσει τον αληθινό Εαυτό του ως ψυχή και μέχρι να ενωθεί ξανά η ψυχή με το Πνεύμα.
Ο γιόγκα δηλώνει ότι αυτή η εγκεφαλονωτιαία οδός είναι η μία ευθεία λεωφόρος που όλα τα κατελθόντα στη γη θνητά όντα πρέπει να ακολουθήσουν για την τελική άνοδο προς την απελευθέρωση. Όλα τα άλλα μονοπάτια –αυτά που δίνουν έμφαση στη σωματική και τη νοητική αυτοπειθαρχία, ή τη θεωρητική γνώση των Γραφών (την απόκτηση σοφίας με τη διάκριση), ή την εκτέλεση όλων των καλών πράξεων– είναι βοηθητικά μονοπάτια που κάπου ενώνονται με τη λεωφόρο της πρακτικής γιόγκα που οδηγεί κατ’ ευθείαν στην απελευθέρωση.
Ο ασκητής που ασχολείται με την πειθαρχία του σώματος θέτοντάς το σε δριμείες στερήσεις μπορεί να επιτύχει κάποιο βαθμό ελέγχου πάνω στο σωματικό όργανο, αλλά απλώς το να εξασκείται κάποιος σε σωματικές στάσεις, να αντέχει το κρύο και τη ζέστη και να μην ενδίδει στη θλίψη και την απόλαυση –χωρίς συγχρόνως να αυτοσυγκεντρώνεται στη Συμπαντική Συνειδητότητα– είναι μόνο ένα πλάγιο μονοπάτι για την απόκτηση του νοητικού ελέγχου που είναι αναγκαίος για την κοινωνία με τον Θεό. Ο γιόγκι επιτυγχάνει κοινωνία με τον Κύριο άμεσα, με το να αποσύρει τη συνειδητότητά του από τις αισθήσεις και το νευρικό σύστημα, τη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο, και να την ενώνει με την ψυχή του που γνωρίζει τον Θεό.
Πολλοί πιστοί είναι τόσο απορροφημένοι από το να ακολουθούν τις διδαχές του εξωτερικού ασκητισμού και της απάρνησης, που ξεχνούν ότι η έκσταση με το Άπειρο είναι ο σκοπός μιας τέτοιας αυτοπειθαρχίας.

Γεμίζετε πολλές φορές το ίδιο πλαστικό μπουκάλι; Δείτε έναν κίνδυνο που δεν ξέρατε…

πλαστικό μπουκάλι

Πολλοί από εμάς για λόγους ευκολίας κυρίως, αλλά και οικονομίας, δευτερευόντως, μπαίνουμε στον πειρασμό και ξαναχρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκάλια, γεμίζοντάς τα και πάλι με νερό ή με άλλα υγρά που θέλουμε.

Το πιο σύνηθες είναι να κρατάμε ένα πλαστικό μπουκάλι στο ψυγείο για να έχουμε κρύο νερό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε, εκτός και αν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το ρίσκο που εμπεριέχεται στην επαναλαμβανόμενη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού...
Ανάπτυξη βακτηρίων
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν. Αυτό μπορεί να τα κάνει ιδανικές εστίες για την ανάπτυξη βακτηρίων. Ερευνητές από το το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια συχνά “ευδοκιμούν” στις πλαστικές φιάλες. Επίσης, οι μικροβιολόγοι επισημαίνουν ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες, οι εντερικοί ιοί.
Διαρροές χημικών ουσιών
Τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να διαρρεύσουν χημικές ουσίες στο περιεχόμενό τους, όταν επαναχρησιμοποιούνται, ειδικά αν καθαρίζονται σε ένα περιβάλλον υψηλής θερμότητας, όπως το πλυντήριο πιάτων. Τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν επάνω την ένδειξη “1” σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το οποίο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μπορεί να περιέχει αντιμόνιο, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο. Οι πλαστικές φιάλες που έχουν την ένδειξη “3”, είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο. Οι φιάλες αυτές περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες μπορεί να συνδέονται με αναπαραγωγικά προβλήματα υγείας.

Νόσος χεριών, ποδιών και στόματος (Hand, foot, and mouth disease)

Νόσος χεριών, ποδιών και στόματος (Hand, foot, and mouth disease)


Η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος είναι συχνή αρρώστια που εμφανίζεται κυρίως στα μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών.  Εξαπλώνεται εύκολα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω της εύκολης μετάδοσής της από το ένα παιδί στο άλλο.  Εμφανίζεται συχνότερα το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και πότε πρέπει να ανησυχούν;

Που οφείλεται η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος;
Πολλοί ιοί μπορεί να προκαλέσουν την νόσο χεριών, ποδιών και στόματος. Οι ιοί αυτοί ανήκουν σε μια μεγάλη κατηγορία που ονομάζονται εντεροϊοί.  Συνήθως όμως οφείλεται σε ένα ιό που ονομάζεται coxsackie Α16.

Πώς μεταδίδεται η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος;

Κι αν “τελειώσουν” τα αντιβιοτικά;


Υπάρχουν ζητήματα και ζητήματα. Τα περισσότερα απ’ αυτά που μας απασχολούν σχετίζονται είτε με την καθημερινότητα, είτε με την επικαιρότητα - κι αυτό βεβαίως είναι απολύτως αναμενόμενο. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, που έχουν πλανητική διάσταση και οι πιθανές συνέπειές τους υπάρχει πιθανότητα να μεγεθυνθούν εφιαλτικά σε βάθος χρόνου δεκαετιών. Ένα τέτοιο θέμα, είναι η αναποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Με απλά λόγια, οι επιστήμονες της Υγείας διαβλέπουν έναν “ύπουλο” κίνδυνο: τα αντιβιοτικά μας να αποτυγχάνουν όλο και πιο συχνά καθώς περνά ο καιρός. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σήμερα: υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, σε όλον τον κόσμο, περίπου 700.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από λοιμώξεις που αποδεικνύονται ανθεκτικές σε όλα τα γνωστά αντιβιοτικά. 

Αν αυτός ο αριθμός προκαλεί έκπληξη στους ανυποψίαστους, αναλογιστείτε τί θα συμβεί αν επιβεβαιωθούν κάποια εφιαλτικά σενάρια, που τον ανεβάζουν στα 10.000.000 το 2050. Και μη φανταστεί κανείς ότι οι κίνδυνοι θα προέρχονται από καινούργιες, εξωτικές ασθένειες: Απλές, “παλιές”, γνωστές λοιμώξεις είναι αυτές που θα αποδεικνύονται δυνάμει θανατηφόρες.

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάποιοι ιοί, “μαθαίνουν” να αντιστέκονται στα αντιβιοτικά.

Πόσο διαφορετικά είναι αυτά που αναζητάμε σε έναν/μια σύζυγο σήμερα σε σχέση με το 1939;



Πώς αξιολογήθηκαν 18 διαφορετικά χαρακτηριστικά του άντρα και της γυναίκας, από το αντίστοιχο φύλο, σε έρευνα που έγινε με 75 χρόνια διαφορά…
Σήμερα, εδώ στη Δύση, γνωρίζουμε το έτερο ήμισυ (αν δηλαδή δεχτούμε πως κυκλοφορούμε μισοί μέχρι εκείνη τη στιγμή, που δεν πολυστέκει ως ιδέα) με διαφορετικό τρόπο ό τι συνέβαινε στην εποχή των παππούδων μας. 

Από τις χοροεσπερίδες στις ντίσκο,  από το βαλς στο τρανς, από το συνοικέσιο στο blind date ή στην online γνωριμία, πολλά έχουν αλλάξει, πολλά παραμένουν ίδια: Αγόρι γνωρίζει κορίτσι, κορίτσι γνωρίζει αγόρι και παντρεύονται ή όχι. 

Αυτό που έχει αλλάξει, όπως επισημαίνει και η έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2013, είναι η αξιολόγηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών από το αντίθετο φύλο όταν αντιμετωπίζει τον/την άλλο/η ως πιθανό δια βίου σύντροφο.

 Η αμοιβαία έλξη και η αγάπη, για παράδειγμα, που σήμερα είναι στο Νο1 και για τα δυο φύλα, το 1939 βρισκόταν στην τέταρτη θέση, ενώ στην πρώτη, για τις γυναίκες ήταν ο αξιόπιστος  χαρακτήρας στον άντρα, και για τους άντρες το σημαντικότερο ήταν η ωριμότητα και η συναισθηματική σταθερότητα στη γυναίκα!

10 πράγματα που δε λέμε ποτέ στους άνδρες

10 πράγματα που δε λέμε ποτέ στους άνδρες
Μπορεί να φαίνονται άνετοι και χαλαροί, αλλά στην πραγματικότητα είναι κι αυτοί ευαίσθητοι και παρεξηγούνται εύκολα. Οι περισσότεροι άνδρες «φοράνε» το σκληρό περίβλημα της σιγουριάς και της αποφασιστικότητας, παρουσιάζονται ως γνώστες οποιασδήποτε κατάστασης και μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια κοντά τους. Μπορεί να έρθει, όμως, μία στιγμή που θα τους μπλοκάρει και θα τους κάνει να νιώσουν αμηχανία, ειδικά όταν οι παρακάτω φράσεις 

«Γίνε λίγο πιο άνδρας!»
 
Δε νομίζομε πως υπάρχει χειρότερη ατάκα να ξεστομίσετε στο σύντροφό σας! Ουσιαστικά του λέτε πως δεν είναι αρκετά άνδρας, είτε για σας είτε για να αντιμετωπίσει μία συγκεκριμένη κατάσταση. Ίσως να μη βρίσκει το κουράγιο ή την ενέργεια να δράσει όπως θα θέλατε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φράση, εκμηδενίζοντας εντελώς τον ανδρισμό του και κόβοντάς του τα φτερά. Στην περίπτωση που δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες σας και ζητάτε άλλα πράγματα από αυτόν, μπορείτε να κάνετε μία ήπια συζήτηση μαζί του, να του εξηγήσετε τι χρειάζεστε από εκείνον, να δείτε εάν μπορεί να σας ικανοποιήσει ή όχι, χωρίς να τον προσβάλετε ή να τον μειώσετε. 

«Ο Στέφανος δε θα το έκανε ποτέ αυτό!»
 
Φράση από γνωστή ελληνική ταινία, όπου η Μάρω Κοντού προσπαθεί να κινητοποιήσει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να εκπληρώσει τις δικές της επιθυμίες και να συμπεριφερθεί με τρόπο που κρίνει εκείνη σωστό. Και όλα αυτά αναφερόμενη σε έναν πρώην της! Δημιουργώντας το αίσθημα της ζήλιας και του ανταγωνισμού στον νυν για τον πρώην σας, χτίζετε μία άρρωστη σχέση με τον αγαπημένο σας, η οποία πιθανότατα να καταλήξει σε έντονους καβγάδες και τέλος στον χωρισμό. Ενώ ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε μία κατάσταση, εσείς παρεκκλίνετε και δηλητηριάζετε το δεσμό σας, βάζοντας από μόνες σας έναν τρίτο άνθρωπο στη σχέση. Τι νόημα έχει να συγκρίνετε την τωρινή σας κατάσταση με την προηγούμενη, από τη στιγμή που επιλέξατε κάποιον άλλον άνθρωπο με τον οποίο θέλετε να πορευτείτε; Οτιδήποτε κι αν σας ενοχλεί, ο διάλογος είναι η μόνη λύση. 
  
«Γιατί δε με καταλαβαίνεις;»
 
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι τόσο δύσκολο ένας άνδρας να καταλάβει εξ ολοκλήρου μία γυναίκα και γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι και να εκτιμάτε έστω και τα πιο μικρά που νιώθει και αντιλαμβάνεται σε σας. Η γυναικεία ψυχοσύνθεση είναι τόσο διαφορετική από την ανδρική, που στον άνδρα φαίνεται άκρως περίεργη και πολύπλοκη. Οι γυναίκες χρειαζόμαστε περισσότερη προσοχή, φροντίδα και άπειρη κατανόηση, ενώ οι άνδρες λένε μόνο τα απαραίτητα και συνήθως τα εννοούνε σχεδόν όλα. Οπότε, πάρτε καλύτερα ένα τηλέφωνο την κολλητή σας, αναλύστε το πρόβλημά σας και έπειτα, εξηγήστε στον καλό σας λακωνικά τι σας συμβαίνει. 

THE EMPIRE STRIKES BACK! Η "ΧΙΜΑΙΡΑ" ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΙΣ "ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!


Ο Cobra αναλύει την σοβαρότητα της κατάστασης και προειδοποιεί πως τα όσα αναφέρει πιο κάτω θα ενοχλήσουν πολλούς!
THE EMPIRE STRIKES BACK! Η "ΧΙΜΑΙΡΑ" ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΙΣ "ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!
- Η Χίμαιρα έδωσε εντολή στους Δρακονιανούς να ενεργοποιήσουν όλα τα όπλα βαθμωτού πλάσματος που έχει εγκαταστήσει κρυφά στους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς περί την Γη (LEO). Αυτά τα όπλα εκτοξεύουν ακτίνες βαθμωτού πλάσματος και στοχεύουν τώρα τους πιο έξυπνους Μαχητές και Εργάτες του Φωτός στην επιφάνεια του πλανήτη. Η Αντίσταση και ο στόλος των Πλειάδειων δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτά τα όπλα, που προστατεύονται με βόμβες πλάσματος toplet.
- Τα φυσικά βιοτσίπ δεν έχουν εκκαθαριστεί πλήρως. Ένα μέρος των βιοτσίπ αυτών ξεφεύγει από όλες τις προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης που διαθέτουν οι Δυνάμεις της Αντίστασης. Κάθε ανθρώπινο ον έχει εμφυτευμένα τουλάχιστον τρία από αυτά τα βιοτσίπς τα οποία αποτελούν φυσικά σημεία προσέλκυσης των τριών εμφυτευμάτων πλάσματος, που βρίσκονται στο μετωπιαίο λοβό και λίγο πιο πάνω από τον ομφαλό.
Συγκλονιστικό αυτό που θα διαβάσετε τώρα!

Μελανιές: Δείτε πως θα τις εξαφανίσετε χωρίς φάρμακα

%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ad%cf%82



Και σε ποιον δεν έχει συμβεί! Ακόμη και με ένα μικρό χτύπημα στα πόδια ή στα χέρια ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, να εμφανιστεί μια αντιαισθητική μελανιά.

ενικά οι μώλωπες, φεύγουν μόνοι τους αλλά στο χέρι σας είναι να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση τους. Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί σε έρευνα που δημοσίευσαν στο Journal of the American Academy of Dermatology.
Φυτική μαργαρίνη!
Όταν χτυπήσετε, απλώστε φυτική μαργαρίνη πάνω στο χτύπημα. Έτσι θα απορροφηθεί αμέσως το πρήξιμο, αλλά κυρίως η μελανιά, δεν θα πάρει το γνωστό της χρώμα.
Βάλτε πάγο όσο το δυνατό γρηγορότερα
Τοποθετήστε πάγο ή μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά τυλιγμένη σε μια πετσέτα πάνω από τη μελανιά για 10 λεπτά. Απομακρύνετε μετά από 10 λεπτά και περιμένετε 20 ακόμα λεπτά, πριν ξαναεφαρμόσετε τον πάγο.
Μια ακόμη εναλλακτική λύση είναι το επόμενο 24ωρο μετά από τον πάγο να εφαρμόσετε θερμότητα για να εντείνετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να βοηθήσετε, ώστε να καθαριστεί το συγκεντρωμένο αίμα.

20 σκληρές αλήθειες για τη ζωή που κανένας μας δεν παραδέχεται...




Όλοι ‘αγωνιζόμαστε’. Όλοι υποφέρουμε μέσα μας. Κάθε μέρα…Ανησυχούμε. Αναβάλουμε. Απογοητευόμαστε. Θυμώνουμε. Νιώθουμε μοναξιά. Δεν αισθανόμαστε πάντα καλά. Λέμε, μακάρι να ήμουνα πιο λεπτός, πιο πλούσιος, πιο νέος. Ευχόμαστε να είχαμε δουλειά…ή μια καλύτερη δουλειά. Να είχαμε μια καλύτερη σχέση. Πιστεύουμε ότι όλα στη ζωή θα έπρεπε να ήταν ευκολότερα. Κι όμως όλα τα παραπάνω είναι δικά μας δημιουργήματα. Γίνονται η πραγματικότητά μας, επειδή εμείς τους δίνουμε χώρο και χρόνο. Εμείς έχουμε δημιουργήσει στο μυαλό μας το πρότυπο μιας ιδανικής ζωής, το πώς πρέπει να είναι η ζωή για να είμαστε καλά.

Ανησυχούμε μήπως τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουμε υπολογίσει. Αναβάλουμε γιατί φοβόμαστε μήπως αποτύχουμε. Απογοητευόμαστε γιατί θεωρούμε ότι είμαστε φτιαγμένοι για κάτι ανώτερο, καλύτερο ή διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Θυμώνουμε γιατί η ζωή “δεν πρέπει” να είναι έτσι όπως είναι. Αλλά είναι όλα στο κεφάλι μας. Και μάλλον δεν πρέπει να είναι έτσι. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερα...μπορείς να ζήσεις καλύτερα. Αυτή είναι μια επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Δες τη ζωή, χωρίς φαντασιώσεις και προσδοκίες. Δες τη ζωή όπως ακριβώς είναι. Αυτή τη στιγμή. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το κάνεις. Γιατί είσαι εδώ. Μπορείς να ξαναγυρίσεις σε όλα όσα σε απασχολούν αργότερα…Πριν το κάνεις, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου μερικές αλήθειες που όλοι μας έχουμε την τάση να παραμερίζουμε, να αρνούμαστε να δούμε, κυρίως όταν κολλάμε στις σκέψεις μας και στις πεποιθήσεις μας.

1. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να  ελέγξεις- Δεν μπορείς να ελέγξεις όλα όσα συμβαίνουν, αλλά μπορείς να ελέγξεις πως ανταποκρίνεσαι σε ό,τι συμβαίνει.  Στην απάντησή σου, βρίσκεται η δύναμή σου.
2. Η πηγή της απογοήτευσής σου είναι, τις περισσότερες φορές, οι προσδοκίες σου – Ευτυχία είναι να απαλλαγείς από τη σκέψη σου για το πως πρέπει να ήταν η ζωή σου και να αποδεχθείς με ευγνωμοσύνη τη ζωή σου όπως είναι τώρα.
3. Ποτέ δεν θα είσαι τέλειος – Αν περιμένεις να γίνεις “τέλειος” για να μοιραστείς την ιστορία σου, τις ιδέες σου, τις ικανότητές σου και όλα όσα είσαι, δεν θα σε ακούσει ποτέ κανένας.
4. Μια στιγμή ανησυχίας και άγχους είναι μια χαμένη στιγμή – Το να ανησυχείς δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας κατάστασης. Το να κάνεις κάτι, αντί να ανησυχείς, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Κάνε περισσότερα, ανησύχησε λιγότερο. Εκπαίδευσε το μυαλό σου να “βλέπει” το μάθημα σε κάθε κατάσταση και στη συνέχεια να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.
5. Τα καλύτερα τα μαθαίνουμε, συχνά, στις δύσκολες μέρες – Μείνε δυνατός. Μερικές φορές, πρέπει να φτάσεις στο πιο δύσκολο σημείο για να μάθεις κάτι για τη ζωή, που δεν μπόρεσες να το μάθεις σε κάποια άλλη στιγμή, με κάποιο πιο εύκολο τρόπο.
6. Η επιτυχία κλέβει το μυαλό μας, η αποτυχία κλέβει την καρδιά μας– Ο χαρακτήρας μας αποκαλύπτεται στα καλύτερα και στα χειρότερα. Να είσαι ταπεινός στα καλύτερα και ακλόνητος και δυνατός στα χειρότερα. Ανάμεσα…να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου και να διατηρείς την πίστη σου σε όσα θέλεις να κάνεις.

Η χώρα των οργίων

trump-clinton
Φίλε Πιτσιρίκο, τους τελευταίους μήνες έχει επιστρατευτεί ολόκληρο το έμψυχο δυναμικό του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ροζ αριστερά μέχρι το «κέντρο» και την γκριζόμαυρη δεξιά, προκειμένου να μην βγει πρόεδρος ο ημιφασίστας -ακόμα όμως μη ελεγχόμενος απόλυτα από αυτούς- Ντόναλντ Τραμπ.

Καμία χρηματοδότηση από τους μεγάλους παίχτες που έχουν γεμίσει τις τσέπες και τα σεντούκια της Χίλαρι, «συντροφικά μαχαιρώματα» από τον Κρουζ μέχρι τον πρώην προεδρικό υποψήφιο Μακ Κέιν, σκελετοί που αφορούν τις απαράδεκτες «απόψεις» του Τραμπ για το γυναικείο φύλο που είχαν μείνει κλεισμένοι στο ντουλάπι για πάνω από δέκα χρόνια και βγήκαν τώρα στην επιφάνεια.
Πριν την τελευταία τηλεμαχία, μάλιστα, καλλιεργούσαν την άποψη ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει καταστραφεί και πως το μόνο που του απομένει πια είναι η παραίτηση.
Όμως, μετά το τέλος της, τα χαμόγελα παγώσανε στα χείλη.
Ο Τραμπ, ως απαίδευτος πολιτικός τραμπούκος, ξεπέρασε τον μισογυνισμό του λέγοντας ένα «so what» και πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση πετώντας με ευκολία σκατά στην μούρη της Κλίντον μιλώντας για τα «κατορθώματα» του συζύγου της και την τακτική του «δεν με φτύνουν αλλά βρέχει» που η ίδια ακολουθούσε επί χρόνια.
Περιέργως, η Χίλαρι και το επιτελείο της έδειξαν αιφνιδιασμένοι.

Τρία σίγουρα βήματα

The great forest

Σας συμβαίνει ν᾽αποφασίζετε έναν στόχο στην ζωή σας αλλά να μην τον πετυχαίνετε; 
Να έχετε την προθυμία και την ορμή να βρείτε σύντροφο ή μια καλύτερη εργασία ή να κοιμάστε νωρίτερα και μετά από κάποιες μέρες η πειθαρχία της απόφασής σας να εξασθενεί; Μην ανησυχείτε. Ανήκετε στην πλειοψηφία εκείνων που αποφασίζουν κάτι και μετά απογοητεύονται από τον εαυτό τους, επειδή η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους δεν έχει αλλάξει.
Λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα κλειδί, απλό και κομψό: δεν είναι ο στόχος που δεν πετύχαμε είναι που δεν αλλάξαμε τον εαυτό μας. Για παράδειγμα, αν θέλω να κοιμάμαι νωρίς το βράδυ, για να μπορώ να είμαι ήρεμη και συγκεντρωμένη την επόμενη μέρα, βήμα πρώτο: ποιές συνήθειες ή δραστηριότητες χρειάζεται ν᾽αλλάξω για να πετύχω την ηρεμία και την συγκέντρωση;
Βήμα δεύτερο: δεν χρειάζονται ηχηρές αλλαγές προγράμματος. Χρειάζονται μικρές αλλαγές που να μπορούν να μονιμοποιηθούν εύκολα και να γίνουν συνήθειες.

Ζάχαρη: Ποιο είδος μειώνει τη χοληστερίνη και κάνει καλό στο συκώτι

ζάχαρη

Δεν είναι όλα τα είδη ζάχαρης το ίδιο. Αν και έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τη ζάχαρη ως το λευκό τρόφιμο που αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες και αποτελεί σημαντική αιτία διαφόρων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποιοι τύποι ζάχαρης με διαφορετικές ιδιότητες και επιπτώσεις από το σύνηθες.

Έτσι, μην προτρέχετε να δαιμονοποίησετε την ζάχαρη! Επιστήμονες βρήκαν ότι ένα φυσικό είδος σακχάρου, που ονομάζεται τρεαλόζη, θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στην πρόληψη της ηπατικής νόσου. Άραγε αυτό σημαίνει ότι θα ήταν εφικτό η κατανάλωση ζάχαρης να μην είναι τόσο κακή για την υγεία μας, αρκεί να μπορούμε να βρούμε τον σωστό τύπο ζάχαρης;
Ζάχαρη: Τι μπορεί να προκαλέσει στο συκώτι
Αν και όλες οι ζάχαρες αποτελούνται από τα ίδια βασικά συστατικά (άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο), τα συστατικά αυτά μπορούν να υπάρχουν με διάφορους τρόπους και να έχουν πολύ διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα. Για παράδειγμα, η γλυκόζη είναι ένα είδος σακχάρου που απορροφάται εύκολα και μετατρέπεται σε ενέργεια από όλα τα κύτταρα του σώματος. Αντιθέτως, η φρουκτόζη παραλαμβάνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα κύτταρα του ήπατος, όπου μετατρέπεται κατευθείαν σε λίπος.

Μπορούμε να γίνουμε πιο έξυπνοι;

Αν ρωτούσατε τον εγκέφαλό σας, αν αρκεί μόνο το ταλέντο για να πετύχετε στους στόχους σας θα σας απαντούσε με ένα νέτο ῾όχι῾! Η ίδια η εμπειρία της ζωής μας δείχνει πως η συνταγή της επιτυχίας περιέχει ένα μέρος ταλέντο και πολλά μέρη ενασχόλησης με τον επιδιωκόμενο στόχο. Ο διάσημος καλλιτέχνης, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και εκείνος που έχει κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη συνδέονται μεταξύ τους με κάτι κοινό: πολύ χρόνο αφιερωμένο στο ειδικό τους ενδιαφέρον. Κατ᾽αυτήν την έννοια δεν διαφέρουν καθόλου από τον πρωταθλητή που έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στην προπόνηση πριν κατακτήσει τις κορυφαίες διακρίσεις του.
Τροφή τους οι νέες εμπειρίεςbrain_frequency1024x768forweb Αιτία για όλα αυτά είναι η δομή και η ειδική λειτουργία του εγκεφάλου. Μέσα στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα τρισεκατομμύρια νευρώνες, κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος, επεξεργάζονται συνεχώς ένα πλήθος πληροφοριών. Η τροφή τους είναι η πληροφορία. Αν την στερηθούν πεθαίνουν! Με λίγα λόγια έχει διαπιστωθεί ότι οι νευρώνες μπορούν να πεθαίνουν σ᾽εκείνες τις εγκεφαλικές περιοχές που χρησιμοποιούνται λιγότερο από τον άνθρωπο. Αντίθετα όταν κάνουμε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα ξανά και ξανά, οι νευρώνες που αντιστοιχούν στη ανάλογη εγκεφαλική περιοχή ενεργοποιούνται και διακλαδίζονται δημιουργώντας δενδρίτες, δηλαδή όλο και περισσότερες συνδέσεις μεταξύ τους καλώντας κι άλλα νευρικά κύτταρα να συμμετέχουν για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο δενδρίτης είναι μια διακλάδωση του νευρώνα η οποία λαμβάνει πληροφορίες από άλλους νευρώνες. Η εμφάνιση και ο πολλαπλασιασμός των δενδριτών οφείλεται στην διαδικασία της σκέψης ως αποτέλεσμα εμπειρίας κι εκπαίδευσης.
Πόσο… εγκέφαλο χρησιμοποιείτε;

Δίαιτα: Ποιος είναι ο φυσιολογικός ρυθμός απώλειας βάρους

δίαιτα

Είναι φυσικό για όποιον προσπαθεί να χάσει βάρος να θέλει να το χάσει πολύ γρήγορα. Αλλά τα στατιστικά και επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι εκείνοι που χάνουν βάρος σταδιακά και σταθερά (περίπου 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα) είναι πιο επιτυχείς στο να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος στα πιο χαμηλά επίπεδα.

Ο υγιής ρυθμός απώλεια βάρους στην δίαιτα δεν είναι μόνο θέμα «διατροφικού προγράμματος». Πρόκειται για έναν διαρκή τρόπο ζωής που περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες και την σωματική άσκηση.
Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να δαπανάτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε. Από την στιγμή που ένα κιλό ισούται με 3.500 θερμίδες, θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας από 500-1000 θερμίδες την ημέρα για να χάσετε περίπου 1 έως 2 κιλά ανά εβδομάδα.
Μόλις φτάσετε στο επιθυμητό και υγιές σωματικό βάρος, αρκεί να συνεχίσετε μια ολοκληρωμένη και υγιεινή διατροφή χωρίς να παραμελείτε εντελώς την σωματική άσκηση τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας (περίπου 60-90 λεπτά την εβδομάδα, σε ασκήσεις μέτριας έντασης είναι αρκετά), για να διατηρήσετε αυτό το υγιές βάρος μακροπρόθεσμα.
Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη και χρειάζεται δέσμευση από την πλευρά σας. Αλλά αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, τότε ρίξτε μια ματιά σε έναν βήμα-προς-βήμα οδηγό που θα σας βοηθήσει να πάρετε τον σωστό δρόμο για την μόνιμη απώλεια βάρους και για καλύτερη υγεία.
Ακόμα και η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη υγείας

Τι δείχνει το χρώμα στα ούρα για την υγεία σας

ούρα

Τα ούρα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο διάγνωσης ασθενειών στον άνθρωπο από τις πρώτες ημέρες της ιατρικής επιστήμης.

Διάφορα χαρακτηριστικά που έχουν τα ούρα, όπως το χρώμα, η πυκνότητα και η μυρωδιά τους, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την γενικότερη κατάσταση της υγείας ενός ατόμου.
Τα ούρα μπορεί να έχουν αρκετά διαφορετικά χρώματα. Το φάσμα των χρωμάτων μπορεί να είναι από βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα μέχρι εντελώς διάφανο.
Χωρίς χρώμα (Διάφανα ούρα)
Αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα σας έχει μεγάλη ποσότητα νερού. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκέπτεστε πιο συχνά την τουαλέτα εκείνη την ημέρα!
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα
Αυτό είναι φυσιολογικό χρώμα των ούρων. Είστε υγιείς και καλά ενυδατωμένοι.

Το «σατανικό» σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για να μειώσει μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους

112180780ddcfee278dd6a885b7c478c_XL

Η Σαουδική Αραβία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει πληγεί σκληρά από την πτώση των τιμών του αργού με αποτέλεσμα να προβεί σε μαζικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών.
Τι σκέφτηκε να κάνει; Να αλλάξει… ημερομηνία για να καταφέρει να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους!
Το βασίλειο χρησιμοποιούσε το σεληνιακό ημερολόγιο Χίζρι από ιδρύσεώς του το 1932, όμως αποφάσισε υπό τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να υιοθετήσει το δυτικό γρηγοριανό ημερολόγιο για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων του.
Το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο έχει 12 μήνες, διάρκειας 29-30 ημέρες ο καθένας ανάλογα με τη θέση του φεγγαριού, με το έτος συνήθως να έχει διάρκεια 354 ημέρες, δηλαδή 11 ημέρες λιγότερες από το δυτικό έτος.

Τι πρέπει να σκέφτεστε για να σας πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος

d3e90d060b07b94c4ec0aa8c85864b2e

Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε ότι μετρώντας πρόβατα μπορεί να μας πάρει εύκολα ο ύπνος.
Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν τη δική τους λύσει για να κοιμηθεί κάποιος πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν κάποιες εικόνες που πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας.

Το ΔΝΤ και ο «επικήδειος» της παγκοσμιοποίησης

edito_11_10

Γράφει ο Ceteris Paribus
Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Περιείχε βέβαια τις απαραίτητες εκτιμήσεις για τις προοπτικές της ανάπτυξης κ.λπ., αλλά ταυτόχρονα έμοιαζε με… πολιτικό μανιφέστο. Με εκθέσεις για την παγκόσμια πολιτική συγκυρία ή και με πολιτικά μανιφέστα μοιάζουν επίσης, όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, οι εκθέσεις, αναλύσεις, άρθρα κ.λπ. όλων των, θεσμικών και μη, ισχυρών παραγόντων του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι. Προφανώς το εντυπωσιακό αυτό γεγονός μόνο τυχαίο δεν είναι.
Ξαναγυρνώντας στο ΔΝΤ και την πρόσφατη έκθεσή του, ο τίτλος του… πολιτικού του μανιφέστου θα μπορούσε να είναι «Σώστε την παγκοσμιοποίηση από τον κίνδυνο του προστατευτισμού»!
Ιδού η σχετική καίρια περικοπή:
«Η παγκόσμια οικονομία έχει επωφεληθεί από την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογική πρόοδο. Ωστόσο οι προοπτικές της απειλούνται από τις εσωστρεφείς πολιτικές οι οποίες περιλαμβάνουν τον προστατευτισμό και τις στάσιμες μεταρρυθμίσεις».
Το Ταμείο όμως προχωρεί και σε μια δεύτερη, κρίσιμη πολιτική σύσταση: 
«Όπου είναι εφικτό, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δαπανήσουν περισσότερα για την εκπαίδευση, την τεχνολογία και τις υποδομές, ούτως ώστε να επεκτείνουν την παραγωγική τους δυναμικότητα, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για την άμβλυνση των ανισοτήτων».
Η πρώτη σύσταση ισοδυναμεί με έκκληση για πρωτοβουλίες που θα ανασχέσουν τις διαρκώς διογκούμενες πολιτικές τάσεις που υποσκάπτουν την παγκοσμιοποίηση. Η δεύτερη σύσταση ισοδυναμεί με παραδοχή ότι η «υπεράσπιση της παγκοσμιοποίησης» απαιτεί αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Πρέπει να βάλουμε ξανά τον κεϊνσιανισμό στο παιχνίδι, λέει ουσιαστικά το ΔΝΤ. Βεβαίως δεν πρόκειται για τον κεϊνσιανισμό του Μεσοπολέμου ή της χρυσής μεταπολεμικής εποχής, αλλά μάλλον για ένα υβρίδιο κεϊνσιανισμού και φιλελευθερισμού, που συνδυάζει αύξηση κρατικών δαπανών με ταυτόχρονη εμβάθυνση των πολιτικών νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο έως πρότινος «καταραμένος» κεϊνσιανισμός μπαίνει στη συζήτηση έστω και με αυτό τον τρόπο.
Η οικονομία είναι… πολιτική

«Κρύψτε» πριν πόση ώρα είχατε «μπει» στο facebook

facebook-messenger-800

Όλοι έχουμε προσέξει φίλους μας στο chat που δίπλα από το όνομα τους λέει π.χ 15 λεπτά, 1 ώρα κ.τ.λ. Αυτή η ώρα δείχνει το πόση ώρα έχετε να μπείτε στο Facebook. Ακόμα να είστε και offline! Αυτό βέβαια ισχύει και για εσάς.
Αυτή η υπηρεσία είναι λίγο σπαστική μιας και είναι πολλές στιγμές που απλά θέλουμε να τσεκάρουμε το Facebook από το κινητό μας να δούμε άμα έχουμε κάποια νέα ειδοποίηση κ.τ.λ και όχι για να ξέρουν όλοι οι φίλοι μας πότε μπήκαμε την ακριβή στιγμή.
Αυτό ευτυχώς μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα αναλυτικά με εικόνες για να το απενεργοποιήσετε από τον υπολογιστή σας ή από το Smartphone σας.
Υπολογιστής

6 στάσεις του Kama Sutra που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στο κρεβάτι σου

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια στο σεξ; Πάρ'το αλλιώς, με στάσεις βγαλμένες απευθείας από το θρυλικό ερωτικό εγχειρίδιο.

Τι είναι Κάμα Σούτρα; Μήπως το όνομα κάποιου αρχαίου πονηρού σεξομανή Ινδού ο οποίος αποφάσισε να αναπαραστήσει ό,τι περίεργο δοκίμαζε στο κρεβάτι του με τις ευλύγιστες συντρόφους του; Όχι ακριβώς. Το Kάμα Σούτρα αποτελεί ένα ινδουιστικό κείμενο γραμμένο 2.000 χρόνια πριν από έναν συγγραφέα που τον έλεγαν Vatsyayana, ο οποίος ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν είχε φανταστεί πόσο πολύ θα επιδρούσε στη σεξουαλική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Σ' αυτόν χρωστάς την πιο ζογκλερική διάσταση της ερωτικής πράξης. Το Κάμα Σούτρα είχε σκοπό να τονώσει τις απονεκρωμένες σχέσεις των ζευγαριών που έχουν παντρευτεί από συνοικέσιο, μια και πολλά γνωρίζονταν για πρώτη φορά την ημέρα του γάμου τους.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται ο Vatsyayana δεν ήθελε να διεγείρει αλλά να διδάξει. Η φιλοσοφία του αποτυπώνει τη σημασία που οι Ινδουϊστές δίνουν στον έρωτα, στην γενετήσια πράξη που συνεχίζει την Δημιουργία- θυμήσου λίγο τι χαμούλης γίνεται στην εικονογραφία των Ινδών. Τώρα λοιπόν που έμαθες τι είναι ακριβώς το Κάμα Σούτρα, πάρε και 6 αντιπροσωπευτικές στάσεις που δεν θα ήταν καθόλου κακό να δοκιμάσεις στο κρεβάτι σου με το ταίρι. Για τον Vatsyayana ρε γαμώτο.

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να αλλάξετε ποτέ για έναν σύντροφο

Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να στοχεύουν όλοι όταν ψάχνουν για αγάπη και αυτό είναι να βρουν κάποιον που θα τους αγαπά και θα τους αποδέχεται για αυτό που είναι. Εάν συμβιβαστείτε για κάτι λιγότερο, μάλλον θα απογοητευτείτε. Σύμβουλοι γάμου και ειδικοί σε θέματα σχέσεων μοιράζονται μαζί μας 6 πράγματα τα οποία δεν πρέπει να νιώθετε αναγκασμένοι να αλλάξετε για τον/την σύντροφό σας.’
MAN-BED
1. Την σχέση σας με τους φίλους και την οικογένειά σας
Εάν ο/η σύντροφός σας σας αγαπά θα κάνει έστω μία μικρή προσπάθεια να συμπαθήσεις τους φίλους και την οικογένειά σας, αναφέρει ο Christine Wilke, μία σύμβουλος γάμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνει γκριμάτσες και μούτρα όταν πρόκειται να περάσετε τα Χριστούγεννα στο σπίτι των δικών σας και δεν θα είναι σαρκαστικός όταν θα μιλάτε για τους φίλους σας.
«Δεν μπορείτε να παρατήσετε τις φιλίες και τις σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένειάς σας για χάρη του/της συντρόφου σας. Θα είναι δύσκολο να έχετε πραγματικές σχέσεις αν σας βάζει να διαλέγετε πλευρές», αναφέρει.
2. Τις ατέλειές σας
Όλοι έχουμε αρνητικά σημεία. Όλοι έχουμε μοναδικές ατέλειες που διαμορφώνουν και καθορίζουν τη ζωή μας. Κάποιος που αξίζει τον χρόνο και την ενέργειά σας θα βρει έναν τρόπο να αγαπήσει κάθε κομμάτι σας, μαζί και τις ατέλειές σας, αναφέρει η Bets y Ross, ψυχοθεραπεύτρια.
«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ότι πρέπει να είναι συνέχεια τέλειος», τονίζει.

Ζώο Οδηγός: Το μεγάλο πνεύμα των Ινδιάνων

Ζώο Οδηγός

Το ζώο της ψυχής ενός ανθρώπου ή το Ζώο Οδηγός, αποτελούσε από τα σημαντικότερα γνωρίσματα σε παγανιστικούς πολιτισμούς και κυρίως στους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής.  Τι ακριβώς είναι και για ποιο λόγο έχει μεγάλη σημασία στον πολιτισμό αυτόν;
Το ζώο οδηγός δεν πρέπει να συγχέεται με το τοτέμ. Το τοτέμ αποτελούσε πέρα από τον φύλακα της εκάστοτε anm1φυλής, το ζώο που αντιστοιχούσε στην γέννηση κάθε ανθρώπου. Με λίγα λόγια το ζώδιο. Το ζώο οδηγός είναι κάτι πολύ διαφορετικό.
Για τις φυλές της Βόρειας Αμερικής όλα ήταν ενέργεια, όλα ήταν πνεύματα. Οι άνθρωποι ήταν μέρος της Μητέρας Γης, ένα μονάχα κομμάτι του συστήματος, όπου κάθε τους πράξη επηρέαζε το όλο. Γι αυτό και κάθε δράση θεωρούνταν σημαντικό να αποδίδεται με μεγάλο σεβασμό και ηθική. Κάθε τι που περιέβαλε τον χώρο ήταν μοναδικό, ζωντανό και ιερό. Ο βράχος, το ποτάμι, τα δέντρα, όλα είχαν ζωή μέσα τους, όλα είχαν αρχέγονα πνεύματα και με όλα υπήρχαν δεσμοί. Τα ζώα δε κατείχαν σπουδαία θέση, με τα οποία αλληλεπιδρούσαν πιο άμεσα.
Λόγω της πνευματικότητας αυτής οι Ινδιάνοι πίστευαν ότι υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι μπορούσαν να μιλήσουν με την Φύση, τα ζώα και τα φυτά. Τα ζώα, ή καλύτερα τα Μεγάλα Πνεύματα των ζώων βρίσκοντανanm2 ακόμα γύρω τους, πανταχού παρόντα για να καθοδηγήσουν τους Ινδιάνους. Ο σύνδεσμος αυτός της ανώτερης και πνευματικής γνώσης προσφέρονταν μέσω των ζώων οδηγών.Κάποιοι λένε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει ένα μόνο ζώο οδηγό, ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν πως μπορεί να είναι περισσότερο από ένα. Ο λόγος είναι η μεταβολή, η αλλαγή. Το ζώο οδηγός είναι για τον άνθρωπο ο σύνδεσμος του με την Μητέρα Γη, με τα Πνεύματα, με τον πνευματικό κόσμο από όπου μπορεί να αντλήσει συμβουλές για την κατεύθυνση του και τέλος με το Σύμπαν. Αποτελεί την «πύλη» για το υπερβατικό κομμάτι του ανθρώπινου νου.

Πόσο αόριστοι είμαστε…



Θέλω ευτυχία..
Θέλω ηρεμία…
Θέλω αγάπη…
Έννοιες που τις ζητάμε έτσι αόριστα και δεν έχουμε μπει ίσως στη διαδικασία να τις αναζητήσουμε. Να τις αναλύσουμε και να τις δούμε σε όλες τους τις πλευρές.


Γιατί έτσι αόριστοι καθώς είμαστε αυτές οι έννοιες σίγουρα έρχονται στη ζωή μας, απλώς εμείς εστιάζουμε ίσως στο μεγάλο. Και τελικά το μεγάλο μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Θέλω ευτυχία.. τι σπουδαία λέξη και έννοια. Όλοι μας την έχουμε ανάγκη. Μα τι είναι τελικά η ευτυχία ? Είναι κάτι άπιαστο ? Είναι μία κατάσταση που κάποιες φορές μοιάζει ότι δεν την αξίζουμε ή ότι δεν θα τη βιώσουμε ποτέ?

Κι όμως η ευτυχία είναι κρυμμένη σε πολλά- πολλά καθημερινά κομμάτια της ζωής μας.

Ευτυχία είναι να ξυπνάμε με τους ανθρώπους μας κάθε μέρα, να μπορούμε έτσι απλά να συμβιώνουμε. Χωρίς απαραίτητα να μας ορίζουν προϋποθέσεις για να την νιώσουμε. Η ευτυχία είναι μία εσωτερική πληρότητα, την οποία μόνο εμείς μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε. Κι όταν την ενεργοποιήσουμε απλώνεται, πολλαπλασιάζετε.

Μπορώ να νιώσω ευτυχία με μία γουλιά νερό ? Μπορώ να νιώσω ευτυχία με έναν περίπατο ? Μπορώ να νιώσω ευτυχία που είμαι αρτιμελής?
Τόσες πολλές πλευρές που έχει η ευτυχία τις οποίες τις περισσότερες τις βιώνουμε καθημερινά.

Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας ευθύνεται για την αύξηση των καρδιολογικών προβλημάτων

Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας ευθύνεται για την αύξηση των καρδιολογικών προβλημάτων

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές, μελέτησαν ένα δείγμα από 37.000 άνδρες ηλικίας 45 – 80 ετών για περίπου 12 χρόνια. Οι συμμετέχοντες δεν είχαν ιστορικό καρδιακών προβλημάτων και μετά το τέλος της μελέτης βρέθηκε πως, περίπου, 3.000 από αυτούς νόσησαν από καρδιακά προβλήματα, ενώ 266 είχαν πεθάνει από αυτήν την αιτία.
Στην εν λόγω έρευνα, διαπιστώθηκε πως όσοι κατανάλωναν

Το «φαινόμενο Ρασομόν» – Κινηματογράφος και ψυχολογία

rashomon1
«Τα όνειρα είναι επιθυμίες που ο άνθρωπος κρατά κρυφές ακόμα και από τον εαυτό του».
Ακίρα Κουροσάβα
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λένε ότι τα βιβλία περιμένουν τους αναγνώστες τους, να ωριμάσουν, να βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες για να τα διαβάσουν. Ίσως να ισχύει το ίδιο και για τις ταινίες.
Για την ταινία «Ρασομόν» του Ακίρα Κουρασάβα είχα διαβάσει πολλά κι ήθελα πάντα να τη δω. Όμως δεν την έψαξα στο διαδίκτυο (θα ήταν η εύκολη λύση). Περίμενα να έρθει η κατάλληλη στιγμή -άλλωστε πάντα υπάρχουν ταινίες να δεις.
Τις προάλλες πέρασα από ένα περίπτερο που είχε και πάγκο με μεταχειρισμένα βιβλία και DVD. Κι εκεί, ανάμεσα στις «9μιση Εβδομάδες» και κάποια παλιά ελληνική, είδα το ιδρωμένο μούτρο του Τοσίρο Μιφούνε, του πρωταγωνιστή του Ρασομόν. Είχε έρθει ο καιρός να δω την ταινία.
Όμως σ’ αυτό το κείμενο δεν θα αναφερθώ καθόλου στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του Κουροσάβα. Θεωρείται μία απ’ τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, δείτε ‘την να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη.
Άλλωστε η άποψη της αλήθειας, αυτό είναι που περισσότερο με τράβηξε να τη δω.
Καταρχήν να πούμε ότι το σενάριο βασίζεται σε ένα διήγημα του Ryūnosuke Akutagawa, του «πατέρα του Ιαπωνικού διηγήματος».
Πατώντας σ’ αυτό ο Κουροσάβα όχι μόνο έφτιαξε μια ταινία, αλλά δημιούργησε έναν όρο της νομικής και της ψυχολογίας (μάλλον και της φιλοσοφίας), που λέγεται «φαινόμενο Ρασομόν» (Rashomon effect), όπου διαφορετικοί εμπλεκόμενοι δίνουν αντικρουόμενες μαρτυρίες για το ίδιο γεγονός.
Και το πιο παράξενο: Οι δικές τους μαρτυρίες μπορεί να τους ενοχοποιούν!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα