Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

''Αγαπάτε τους εχθρούς σας'' - Ανάλυση από τον Έμμετ Φοξ



Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους που σας καταριούνται, ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν κ.ο.κ, προσεύχεστε για κείνους που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν. 

Το θέμα μας είναι ξανά: «Το μίσος δεν σταματά με μίσος». Τώρα ο Ιησούς εκφράζει τη θεμελιώδη αυτή αλήθεια τόσο απλά και ξεκάθαρα, ώστε να τον κατανοεί κι ένα μικρό παιδί. Αντί να μισείτε κάποιον που φαίνεται πως είναι εχθρός σας — όπως σας υπαγορεύει το κατώτερο ένστικτό σας να κάνετε — αγαπήστε τον. Στις κατάρες ανταποδώστε ευλογίες και στο μίσος καλοσύνη. Προσεύχεστε για κείνους που σας καταδιώκουν. 

Ο Ιησούς τα είπε ξεκάθαρα όλα αυτά και για να γίνουν ακόμη πιο κατανοητά πρόσθεσε: «Αν ανταποκρίνεστε με αγάπη στην αγάπη τι το σπουδαίο κάνετε;» Ασφαλώς τίποτε, γιατί ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Αν θέλετε πράγματι να πραγματοποιήσετε πνευματική πρόοδο πρέπει να κάνετε περισσότερα. Πρέπει να απαλλαγείτε από κάθε μνησικακία και εχθρικότητα. Πρέπει να αλλάξετε τη νοητική σας κατάσταση έτσι ώστε να αντιλαμβάνεστε μέσα σας μόνο την ειρήνη και την αρμονία και να έχετε μια θετική διάθεση προς όλους τους ανθρώπους.

Εκλογή —η υπέρτατη ελευθερία σας

Φωτογραφία: Εκλογή —η υπέρτατη ελευθερία σας
 Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν διαλέγετε εσείς να είστε δυστυχισμένοι, προσπαθήστε να φανταστείτε αυτή την πορεία των γεγονότων. Κάθε φορά που είστε δυστυχισμένοι υποβάλλεστε σε μια θεραπεία που είναι δυσάρεστη. Ίσως είστε κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο μόνοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή, αντίθετα, υποχρεώνεστε να βρίσκεστε σε ένα ασανσέρ γεμάτο κόσμο, όπου θα πρέπει να στέκεστε όρθιοι για μέρες. Μπορεί να σας στερήσουν κάθε τροφή, ή να σας υποχρεώσουν να φάτε ένα φαγητό που το βρίσκετε ιδιαίτερα αηδιαστικό. Ή ίσως οι άλλοι σας υποβάλλουν σε σωματική ταλαιπωρία, όχι ψυχολογική, στην οποία εσείς υποβάλλετε τον εαυτό σας. Φανταστείτε ότι υποβάλλεστε σε οποιαδήποτε απ’ αυτές τις τιμωρίες, μέχρι να διώξετε μακριά τα συναισθήματα που σας προκαλούν δυστυχία. Πόσο καιρό νομίζετε ότι θα μπορέσετε να κρατήσετε τα συναισθήματα αυτά;
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι θα μπορέσετε να τα ελέγξετε πολύ γρήγορα. Έτσι το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπορείτε ν’ αναλάβετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, αλλά αν θα το κάνετε. Πόσα πρέπει να υποφέρετε ακόμη, προτού αποφασίσετε να κάνετε αυτή την εκλογή; Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να τρελαθούν, παρά ν’ αναλάβουν έναν τέτοιο έλεγχο. Άλλοι, απλούστατα, τα εγκαταλείπουν και υποκύπτουν σε μια ζωή αθλιότητας, επειδή το μερίδιο του οίκτου που δέχονται είναι μεγαλύτερο από την ανταμοιβή του να είναι ευτυχισμένοι.
Το πρόβλημα εδώ είναι η ικανότητά σας να διαλέξετε την ευτυχία, ή τουλάχιστον να μη διαλέξετε τη δυστυχία σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας. Μια πολύ τολμηρή σκέψη πιθανόν, αλλά καλύτερα θα 'ταν να την εξετάσετε προσεκτικά προτού την απορρίψετε, αφού το να την αγνοήσετε ισοδυναμεί με την εγκατάλειψη του ίδιου του εαυτού σας. Η απόρριψή της σημαίνει ότι πιστεύετε πως κάποιος άλλος, αντί για σας, αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι σας. Αλλά και το να διαλέξετε να είστε ευτυχισμένοι μπορεί να μοιάζει πιο εύκολο από μερικά πράγματα που καθημερινά αναστατώνουν τη ζωή σας.
Ακριβώς όπως είστε ελεύθεροι να διαλέξετε την ευτυχία αντί τη δυστυχία, έτσι και σε μυριάδες γεγονότα της καθημερινής ζωής είστε ελεύθεροι να διαλέξετε ανάμεσα σε μια συμπεριφορά αυτοεκπλήρωσης και σε μια συμπεριφορά ηττοπάθειας. Στην εποχή μας, αν οδηγείτε αυτοκίνητο υπάρχουν πιθανότητες να βρεθείτε συχνά σε «μποτιλιάρισμα». Θυμώνετε, βρίζετε τους άλλους οδηγούς, καταριέστε τους πεζούς, αφήνετε τα συναισθήματά σας να ξεσπάσουν ενάντια σ' όλους και στο καθετί γύρω σας; Και δικαιολογείτε αυτή σας τη συμπεριφορά λέγοντας ότι το μποτιλιάρισμα πάντα σας δίνει στα νεύρα, ότι απλούστατα δεν μπορείτε να ελέγξετε πότε θα συμβεί; Αν είναι έτσι, τότε έχετε συνηθίσει να σκέφτεστε μερικά πράγματα για τον εαυτό σας και τον τρόπο που αντιδράτε σ' ένα μποτιλιάρισμα. Αλλά τι θα γίνει αν δοκιμάσετε να σκεφτείτε κάτι άλλο; Τι θα συμβεί αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας μ’ έναν αυτοενισχυτικό τρόπο; Μπορεί να σας πάρει χρόνο, αλλά θα μάθετε να μιλάτε στον εαυτό σας με νέο τρόπο, θα συνηθίσετε σε μια νέα συμπεριφορά που μπορεί να συμπεριλαμβάνει το να σφυρίζετε ή να τραγουδάτε την ώρα του μποτιλιαρίσματος, να υπαγορεύετε επιστολές στο μαγνητόφωνό σας για τη γραμματέα σας ή να ασκείστε συγκρατώντας το θυμό σας για τριάντα δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να μάθετε να σας αρέσει το μποτιλιάρισμα, αλλά πρέπει να μάθετε να εφαρμόζετε στην πράξη, πολύ αργά στην αρχή, νέες σκέψεις. Έχετε αποφασίσει να μη νιώθετε δυσάρεστα, έχετε διαλέξει να υποκαταστήσετε αυτή τη δυσαρέσκεια κάνοντας αργά, προοδευτικά βήματα προς νέα υγιή συναισθήματα και συνήθειες, διώχνοντας από μέσα σας τα παλιά συναισθήματα ηττοπάθειας.
Wayne Dyer – Βιβλίο: ‘’Οι περιοχές των σφαλμάτων σας’’

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν διαλέγετε εσείς να είστε δυστυχισμένοι, προσπαθήστε να φανταστείτε αυτή την πορεία των γεγονότων. Κάθε φορά που είστε δυστυχισμένοι υποβάλλεστε σε μια θεραπεία που είναι δυσάρεστη. Ίσως είστε κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο μόνοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή, αντίθετα, υποχρεώνεστε να βρίσκεστε σε ένα ασανσέρ γεμάτο κόσμο, όπου θα πρέπει να στέκεστε όρθιοι για μέρες. 

Μπορεί να σας στερήσουν κάθε τροφή, ή να σας υποχρεώσουν να φάτε ένα φαγητό που το βρίσκετε ιδιαίτερα αηδιαστικό. Ή ίσως οι άλλοι σας υποβάλλουν σε σωματική ταλαιπωρία, όχι ψυχολογική, στην οποία εσείς υποβάλλετε τον εαυτό σας. Φανταστείτε ότι υποβάλλεστε σε οποιαδήποτε απ’ αυτές τις τιμωρίες, μέχρι να διώξετε μακριά τα συναισθήματα που σας προκαλούν δυστυχία. Πόσο καιρό νομίζετε ότι θα μπορέσετε να κρατήσετε τα συναισθήματα αυτά;

Οι Σκοτεινοί Αιώνες

Φωτογραφία: Οι Σκοτεινοί Αιώνες 
Oι Παραδοσιακές Διδασκαλίες πρεσβεύουν πως η διάρκεια ενός Ανθρώπινου Κύκλου διαιρείται σε τέσσερις αιώνες, που σημαδεύουν αντίστοιχες φάσεις μιας βαθμιαίας συσκότισης της πρωταρχικής πνευματικότητας.
Είναι αυτές οι ίδιες οι περίοδοι που οι παραδόσεις της δυτικής αρχαιότητας , από τη μεριά τους, προσδιόριζαν ως αιώνες του χρυσού, του αργυρού, του χαλκού και του σιδήρου.
Βρισκόμαστε επί του παρόντος στον τέταρτο αιώνα, την Kali Yuga ή “σκοτεινό αιώνα” και βρισκόμαστε σ’ αυτήν, λέμε, εδώ και πάνω από έξι χιλιάδες χρόνια, δηλαδή από μια εποχή πολύ προγενέστερη όλων εκείνων που μας είναι γνωστές από την κλασσική ιστορία.
Έκτοτε οι αλήθειες που άλλοτε ήταν προσιτές σε όλους τους ανθρώπους, έγιναν όλο και πιο απόκρυφες και δυσπρόσιτες. Αυτοί που τις κατέχουν όλο και λιγοστεύουν και παρ’ όλο που ο θησαυρός της “μη ανθρώπινης σοφίας”, που προηγήθηκε όλων των αιώνων, δεν είναι δυνατόν να χαθεί ποτέ, τυλίγεται με όλο και πιο αδιαπέραστα πέπλα, που την κρύβουν από τα βλέμματα και που κάτω απ’ αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακαλυφθεί.
Γι’ αυτό παντού μιλούν για κάτι που χάθηκε, φαινομενικά τουλάχιστον και σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο και που οφείλουν να τον επανεύρουν αυτοί που επιδιώκουν την αληθινή γνώση.
Αλλά ειπώθηκε ακόμη πως αυτό που είναι κρυμμένο θα ξαναγίνει ορατό στο τέλος του παρόντος κύκλου, που θα είναι ταυτόχρονα, χάρις στη συνέχεια που συνδέει όλα τα πράγματα μεταξύ τους, η αρχή ενός νέου κύκλου.
Αλλά, θα διερωτηθούμε αναμφίβολα, γιατί η κυκλική εξέλιξη οφείλει να ολοκληρωθεί έτσι κατά μια καθοδική φορά, πηγαίνοντας, από το ανώτερο στο κατώτερο, πράγμα που σημαίνει άρνηση αυτής της ίδιας της ιδέας της προόδου όπως οι σύγχρονοι την εννοούν;
Αυτό συμβαίνει επειδή η εξέλιξη κάθε εκδήλωσης συνεπάγεται αναγκαστικά μια όλο και μεγαλύτερη απομάκρυνση από την αρχή από την οποία εκπηγάζει.
Ξεκινώντας απ’ το πιο υψηλό σημείο, τείνει αναγκαστικά προς τα κάτω και όπως τα σώματα που έχουν βάρος, τείνει προς τα κει με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα, έως ότου τελικά συναντήσει ένα σημείο στάσης.
Αυτή η πτώση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια προοδευτική επικράτηση της ύλης, επειδή η έκφραση της αρχής είναι καθαρή πνευματικότητα.
Λέμε η έκφραση και όχι η Αρχή η Ίδια, επειδή Αυτή δεν είναι δυνατόν να δηλωθεί με κανέναν από τους όρους που φαίνονται να δείχνουν μια όποια αντίθεση, αφού βρίσκεται πέρα από κάθε αντίθεση.
 "Ρενέ Γκενόν: Η Κρίση του Σύγχρονου Κόσμου"

Oι Παραδοσιακές Διδασκαλίες πρεσβεύουν πως η διάρκεια ενός Ανθρώπινου Κύκλου διαιρείται σε τέσσερις αιώνες, που σημαδεύουν αντίστοιχες φάσεις μιας βαθμιαίας συσκότισης της πρωταρχικής πνευματικότητας.

Είναι αυτές οι ίδιες οι περίοδοι που οι παραδόσεις της δυτικής αρχαιότητας , από τη μεριά τους, προσδιόριζαν ως αιώνες του χρυσού, του αργυρού, του χαλκού και του σιδήρου.

Βρισκόμαστε επί του παρόντος στον τέταρτο αιώνα, την Kali Yuga ή “σκοτεινό αιώνα” και βρισκόμαστε σ’ αυτήν, λέμε, εδώ και πάνω από έξι χιλιάδες χρόνια, δηλαδή από μια εποχή πολύ προγενέστερη όλων εκείνων που μας είναι γνωστές από την κλασσική ιστορία.

Πως να κάνεις την υπέρβαση σε κάθε τομέα της ζωής σου!

IMG_0830

Ήρθε η στιγμή να διαχειριστείς τις στρατηγικές σου, την “ιστορία” που λες στον εαυτό σου, και τη διάθεσή σου.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς όταν «κυνηγάει το όνειρό του» είναι να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά την υπομονή αλλά και την επιμονή του. Η επίμονη δράση αλλά και η ελπιδοφόρα υπομονή είναι τα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να δει κανείς τελικά το όραμά του να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για μια κατάσταση μεγάλης έντασης. Πως όμως διαχειρίζονται αυτή την ένταση και τελικά υπερτερούν οι νικητές της ζωής;
Η εκπλήρωση των ονείρων σου και η ικανότητά σου να επιτυγχάνεις στους τομείς της ζωής που έχουν μεγαλύτερη σημασία για σένα, μπορεί να γίνει εφικτή μόνο αν πιστέψεις πως το αδύνατο είναι δυνατό. Αν κάποιος θέλει να επιτύχει σε κάποιο τομέα της ζωής του, χρειάζεται να υιοθετήσει τη πεποίθηση πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το απόλυτα «εξαιρετικό».

Η ηθική της ερωτικής απιστίας




Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά είναι :  τι είναι ηθικό και τι ανήθικο στις περιπτώσεις όπου ο ένας από ένα ζευγάρι, έγγαμο ή άγαμο, δονείται ερωτικά για κάποιον άλλο άνθρωπο, σε σημείο που να νιώθει το είναι του να φλέγεται και να λιώνει στη θέα του άλλου ανθρώπου;

Η απάντηση μέσα από το βιβλίο Ιερός Γάμος 9 της Σοφίας Άντζακα :

Εξωγήινοι ~"δάσκαλοι" και αυτογνωσία...

... άλλη μία πονηρή "συνωμοσία"...?

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ εδώ και 
μερικά χρόνια τη μόδα της ενασχόλησης με 
τα των εξωγήινων και την τυφλή εμπιστοσύνη
 σε "μηνύματα" που προέρχονται από
 αυτούς...

Υπάρχει στο προσκήνιο μια "αίσθηση" 
προσμονής για επέμβαση και "σωτηρία" 
από εξωγήινους πολιτισμούς που υποτίθεται 
πως θέλουν να βοηθήσουν τη Γη και τους 
κατοίκους της στα πλαίσια της γέννησης της 
Νέας αυτής Εποχής στην 
οποία εισήλθαμε...  

Και κάποιοι χμ... ευκολόπιστοι (?) 
που αναμεταδίδουν τα νέα και περιμένουν
 τις παρεμβάσεις... με το "αζημίωτο" πολλές
 φορές...

Άλλαξε τις πεποιθήσεις σου, άλλαξε την πραγματικότητά σου.

Η απάντηση στο αν στη ζωή θα καταφέρεις να παίρνεις αυτό που θες ή αν θα συνεχίσεις να παραπονιέσαι γιατί δεν το έχεις, δεν είναι παρά μία …ερώτηση: θα κινηθείς δραστικά προς το αποτέλεσμα που επιθυμείς ή θα σε κρατήσει πίσω η περιοριστική πεποίθηση που δεν σε αφήνει να το επιτύχεις;
success-on-mountain-top-shutterstock_115642099
Ως Coach, βασικό μου πεδίο ενασχόλησης αποτελεί η συμβουλευτική σε ανθρώπους που επιθυμούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους σε όλα τα πεδία της ζωής τους. Μέσα από τη δουλειά μου, έχω κατανοήσει τον πρωταρχικό μηχανισμό που καθορίζει αν κάποιος θα πάρει το μονοπάτι της δράσης ή της παραίτησης. Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι άλλος από τις πεποιθήσεις μας. ‘Οταν πιστεύουμε ότι η δράση μας θα οδηγήσει σε επιτυχία, τότε κινούμαστε χωρίς να διστάζουμε, και με μεγάλο ενθουσιασμό. Αλλά όταν μέσα μας υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι η δράση μας μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία, τότε το πιο πιθανό είναι να παραμείνουμε προσκολλημένοι στην αδράνεια.
Οι  πεποιθήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα σου και αφορούν τον εαυτό σου και τους άλλους μπορεί να ειναι αόρατες στο μάτι, αλλά χρωματίζουν την αντίληψή σου για όλα όσα βλέπεις γύρω σου. Για παράδειγμα, άν έχεις ως βασική πεποίθηση ότι «είσαι ακατάλληλος», ή ότι «οι πόροι γύρω σου είναι σε έλλειψη», αυτή η πεποίθηση θα φιλτράρει τον άπειρο αριθμό εμπειριών που δυνητικά θα μπορούσαν να ξεδιπλωθούν σε καθε στιγμή και εστιάζει την αντίληψη σου μόνο σε εκείνες που επιβεβαιώνουν αυτά που ήδη πιστεύεις ως αλήθειες. Αντί να βλέπεις στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αφθονία γύρω σου – αφθονία αγάπης, γέλιου, δημιουργικότητας ή ενέργειας – οι πεποιθήσεις σου θα μαγνητίσουν στοιχεία που επαληθεύουν την έλλειψη που αισθάνεσαι. Αυτό που αποτελεί όμως τη μεγαλύτερη «παγίδα» σχετικά με τις πεποιθήσεις μας είναι ότι τον περισσότερο καιρό λειτουργούν «στον αυτόματο», χωρίς τη συνειδητή μας συμμετοχή.

Πως θα βρείτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να γίνετε ή να κάνετε.


1489037_757905320890137_730924517_nΕντάξει λοιπόν, μπορείς να το παραδεχτείς:
Η ζωή δεν στα έφερε ακριβώς όπως τα υπολόγιζες.
Αυτά που ονειρευόσουν και για τα οποία προσπαθούσες στα 18 σου, σήμερα φαντάζουν ουτοπικά και εντελώς ανέφικτα.Για την ακρίβεια, δεν σε αντιπροσωπεύουν καν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αλλάξεις τροχιά όταν έχεις πλέον μεγαλώσει;Και κυρίως, πώς θα βρεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι να κάνεις ή να γίνεις;Ποτέ δεν είναι αργά για να γλυτώσεις, αρκεί να ξεκινήσεις από κάπου.
Για παράδειγμα, από τις παρακάτω συμβουλές:

Το ανοιχτό μυαλό σε οδηγεί σε ανοιχτές πόρτες

378318

Πως να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές στη ζωή σου

Μία σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγή: οι εποχές αλλάζουν, οι δουλειές μας αλλάζουν, οι σχέσεις μας αλλάζουν. Αν αποδεχτούμε ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, τότε γιατί αναστατωνόμαστε τόσο όταν συμβαίνει; Μέσα στα χρόνια έχω μάθει να βλέπω τις καταστάσεις με λίγο περισσότερη ελαστικότητα και προοπτική. Έχω μάθει ότι η αλλαγή δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε, αλλά κάτι που πρέπει να σεβόμαστε. Οι καλύτερες ευκαιρίες στη ζωή μας προκύπτουν ως άμεσο αποτέλεσμα των αλλαγών. Και ενώ πολλές από αυτές φαίνονται βάναυσες, όπως αρρώστιες, ατυχήματα ή απολύσεις, κάθε αλλαγή έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο στο να μας βοηθήσει να ξεσκεπάσουμε τα πέπλα και να δούμε τη μεγάλη εικόνα.

Κοιτάζοντας τα πλατάνια


Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο του γραφείου μου τα δυο πλατάνια, έμεινα θαμπωμένος από την ομορφιά τους. Το «εγώ» έπαιζε πάλι το ρόλο του, καθώς κοιτούσα τα πλατάνια που εγώ φύτεψα, τα δικά μου πλατάνια.

Και άξαφνα το παράθυρο χάθηκε, το εγώ έσβησε και βρέθηκα ανάμεσα στα φουντωτά κλαδιά των πλατανιών. Για την ακρίβεια η ύπαρξη μου συγχωνεύτηκε με την ομορφιά των δέντρων σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι δυνατόν να αντιληφθώ αν εγώ ήμουν τα δέντρα ή τα δέντρα ήταν εγώ. Μια απειροελάχιστη στιγμή αφύπνισης ; Ίσως, αν τελικά είναι δυνατόν το άπειρο να εμπεριέχεται στο ελάχιστο.

Κι ύστερα χτύπησε το τηλέφωνο …

Καρέ – καρέ ο ξυλοδαρμός του Ιλί Καρέλι

Το ρεπόρτάζ είναι του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
Ένα ελληνικό «Αμπου Γκράιμπ» με τον βασανισμό του 42χρονου Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό κύκλωμα του σωφρονιστικού ιδρύματος, τις οποίες παρουσιάζει tovima.gr.

Κατάθλιψη αυτοταπείνωση? επανάσταση? εγωισμός?


Η κατάθλιψη είναι η μάστιγα που θα πλήξει σε λίγα χρόνια τον πλανήτη, έτσι τουλάχιστον λένε οι έρευνες.

Τι είναι η κατάθλιψη όμως ? Είναι μια μορφή αποφεύγω? Είναι μία «καραμέλα»? Μήπως είναι από τις πιο δύσκολες μάχες του ανθρώπου? Μία μάχη που την ξεκινάει με τον ίδιο του τον εαυτό έχοντας μπροστά του όλο το εξωτερικό γίγνεσθαι.
Πώς γεννιέται η κατάθλιψη ? Η κατάθλιψη ανάλογα το μέγεθός της μπορεί να αρχίσει από την νηπιακή ηλικία ενός ανθρώπου, μόνο που τότε κανένας δεν θα δώσει την ανάλογη σημασία. Όχι από αδιαφορία, απλώς γιατί δεν θα μας πάει στο μυαλό ότι το μικρό μας παιδάκι έχει καταθλιπτικό επεισόδιο. Οπότε ίσως να θεωρήσουμε ότι απλώς είναι κακόκεφο, κάνει νάζια και θα περιμένουμε να του περάσει. Σίγουρα θα του περάσει, γιατί τα παιδιά έχουν έναν μηχανισμό, τουλάχιστον στις πρώτες τους ηλικίες και μπορεί να εναρμονίζεται πολύ εύκολα στο εδώ και τώρα. Όμως όλο αυτό μένει μέσα του και συνεχίζει «ύπουλα» να δημιουργεί τα πρώτα του πλοκάμια. 

O Μίνωας και οι "Θεόλστατοι" νόμοι του


Ο Μίνωας, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Δία και της Ευρώπης και ο πρώτος βασιλιάς του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ήταν από τους πλέον σοφούς, που θέσπισε νόμους, και μάλιστα περιβεβλημένους με θεϊκή εντολή.


Ο σοφός Μίνωας, επειδή γνώριζε το μεγάλο σεβασμό που έτρεφαν για τους θεούς τους, οι υπήκοοι του, οι Μινωίτες, είχε οργανώσει για τον σκοπό αυτό ένα είδος μυστηριακής τελετής, ώστε να τους πείσει, ότι οι νόμοι, και οι αποφάσεις του ήσαν θεόσταλτες. Με τον τρόπο αυτό μετέθετε την τυχόν δυσαρέσκεια των υπηκόων του, για τις αποφάσεις του, στους θεούς. Το τέχνασμα του Μίνωα βλέπουμε να επαναλαμβάνεται μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα περί το 1300 π.χ. από τον Μωυσή όταν συνάντησε δήθεν τον Θεό στο όρος Σινά. 

Όπως μας λέει ο Όμηρος, ο Μίνωας κάθε εννέα χρόνια (αφού ετοίμαζε το επόμενο εννεαετές πρόγραμμά του), ξεκινούσε από την Κνωσό, και μέσω της Ιεράς Οδού, συνοδευόμενος από πλήθος Μινωιτών, που ήσαν ιερείς, μύστες, όργανα της εξουσίας και απλοί πολίτες, για να μεταβεί στο Ιδαίον Άντρον. Το Ιδαίον Άντρον είναι ένα σπήλαιο σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στο όρος Ίδη (Ψηλορείτης). Στο σπήλαιο αυτό σύμφωνα με τη μυθολογία είχε γεννηθεί ο Δίας, γιος του Κρόνου και της Ρέας, και επειδή ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά του, είχαν αναλάβει τη φύλαξή του οι Κουρήτες (Κρήτες;) πάνοπλοι πολεμιστές, και όταν το μωρό Δίας έκλαιγε αυτοί χόρευαν ένα πηδηχτό χορό (πεντοζάλη;), και κτυπούσαν τις ασπίδες τους προκαλώντας θόρυβο για να μην ακούσει ο Κρόνος το κλάμα του μωρού.

Έχουμε όλοι εμμονές!

Έχουμε όλοι εμμονές!

Όσοι πλένουν τα χέρια τους 25 φορές την ημέρα ή φοβούνται ότι το σπίτι τους θα πιάσει φωτιά δεν είναι τόσο μόνοι όσο φαντάζονται.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Concordia σε συνεργασία με άλλα 15 Πανεπιστήμια διεθνώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 94% των ανθρώπων βιώνουν ανεπιθύμητες και επίμονες σκέψεις και παρορμήσεις.
Η διεθνής έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Obsessive Compulsive and Related Disorders εξέτασε ανθρώπους από έξι ηπείρους. Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής ψυχολογίας Adam Radomsky και οι συνεργάτες τους διαπίστωσαν ότι οι επίμονες σκέψεις, οι εικόνες και οι παρορμήσεις, που είναι ενδεικτικές των ανθρώπων που πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ, Obsessive Compulsive disorder - OCD), είναι ευρύτερα διαδεδομένες στον γενικό πληθυσμό.

Εσύ, πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου ;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται πολύ όμορφες κοπέλες να νιώθουν άσχημες, άτομα περιστοιχισμένα από φίλους και οικογένεια να θεωρούν ότι κανείς δεν τους νοιάζεται ή άνθρωποι που προσφέρουν συνεχώς στους γύρω τους να αισθάνονται ανίκανοι;
Η απάντηση είναι: ...
χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η αυτοεκτίμησή μας, αυτό δηλαδή που αισθανόμαστε και πιστεύουμε για τον εαυτό μας, επηρεάζει καθοριστικά όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
 Σχολική επίδοση, επαγγελματικές επιλογές, φιλοδοξίες, κοινωνική συμπεριφορά, διαπροσωπικές σχέσεις, ψυχική ισορροπία, φαίνεται να βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με αυτή την «προσωπική μας εκτίμηση αυτοαξίας».

Και ενώ όλοι μας καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει κανείς στον εαυτό του, το ερώτημα είναι γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, ενώ κάποιοι άλλοι, ακόμα και με φαινομενικά περισσότερα προσόντα, αμφιβάλλουν συνεχώς για τον εαυτό τους;
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που μαθαίνεται.

Διαχείριση χρόνου...



Η σωστή εκμετάλλευση του χρόνου είναι το μυστικό για την πραγματοποίηση αυτών που πρέπει αλλά και αυτών που θέλει να κάνει κάποιος. Όταν δεν καταφέρνουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο, μερικές φορές αισθανόμαστε μπερδεμένοι, απογοητευμένοι ή θυμωμένοι.

Αναρωτιόμαστε:

«Τί έκανα λάθος;»

«Γιατί δεν μπόρεσα να τελειώσω εγκαίρως τη δουλειά που είχα σχεδιάσει;»

«Γιατί ποτέ δεν προλαβαίνω τις προθεσμίες;»

Ψάχνοντας για τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, πολλοί άνθρωποι υιοθετούν τεχνικές που έχουν δει να λειτουργούν για άλλους, αγνοώντας τις αντίστοιχες στάσεις ή προσδοκίες που θα ενίσχυαν τη σωστή διαχείριση του δικού τους χρόνου.

Σκεφτείτε τους παρακάτω μύθους που δείχνουν πως ορισμένες στάσεις μπορούν να εμποδίσουν τη αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου:

Αυτό το γνωρίζατε για το σοκολατένιο Πασχαλινό αβγό;


Το Πασχαλινό σοκολατένιο αβγό είναι μια σχετικά νέα παράδοση. Η προέλευση των αυγών του Πάσχα, και πολλά άλλα σύγχρονα σύμβολα, όπως το λαγουδάκι, πηγαίνουν πολύ πίσω και χρονολογούνται πριν από τον Χριστιανισμό.
Η ιστορική ανάμειξη των χριστιανικών και των εβραϊκών πεποιθήσεων, έχει αφήσει κληρονομιά σε πολλά από τα πράγματα που ίσως να θεωρούμε δεδομένα για το Πάσχα και τις παραδόσεις του σήμερα.


Το Πασχαλινό σοκολατένιο αβγό

Τα πρώτα Πασχαλινά σοκολατένια αβγά ήταν τυλιγμένα σε απλό χαρτί και πολύ αργότερα εξελίχθηκαν ώστε να συσκευάζονται σε λαμπερά αλουμινόχαρτα και να προσφέρονται σε εντυπωσιακά κουτιά ή καλάθια. Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί ένα νέο είδος σοκολάτα, αλλά δεν μπορούσε με επιτυχία να φορμαριστεί ώστε να πάρει το κοίλο σχήμα του αυγού. Τα πρώτα αυγά ήταν από συμπαγή σοκολάτα, και φτιαχνόντουσαν από πολλές στρώσεις πάστας σοκολάτας!

Αυξήστε τη γονιμότητά σας


egkyos2
Κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την γονιμότητα με πολλούς τρόπους.
Έχει παρατηρηθεί ότι γυναίκες καπνίστριες θα μπουν σε εμμηνόπαυση 1-4 χρόνια νωρίτερα συγκριτικά με γυναίκες που δεν καπνίζουν. Επίσης μια καπνίστρια που θα μπει σε διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης θα χρειαστεί να κάνει διπλάσιο αριθμό προσπαθειών για να μείνει έγκυος. Το κάπνισμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής, τόσο σε εγκυμοσύνες που έχουν προκύψει φυσιολογικά όσο και σε εγκυμοσύνες μετά από τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Στους άνδρες το κάπνισμα μειώνει την κινητικότητα και την πυκνότητα του σπέρματος και προκαλεί ανωμαλίες στην μορφολογία του σπέρματος. Μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα επιδρά σε κάποιες ειδικές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή δομή του DNA στα σπερματοζωάρια.

ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Δύσκολοι καιροί, ομιχλώδεις και σκοτεινοί. Η λακούβα του καναπέ πάλιωσε, αντικαταστάθηκε με αυτήν της καρέκλας μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Πλέον οι ξερόλες πολλαπλασιάστηκαν και παγιδεύτηκαν στην διαρκή αναζήτηση του Google και των social media. Δεν μπορεί όμως να υποκατασταθεί η ανθρώπινη επαφή. Το ίντερνετ από εργαλείο χειραφέτησης του ανθρώπου από την κατασκευασμένη πληροφορία, κινδυνεύει να φέρει έναν νέου τύπου μεσαίωνα.
1609699_821910421170521_3401043029560273752_n

Ει, “λειτουργοί” που ειν’ οι πένες σας; Ποιοί είστε εσείς που απαιτείτε “σεβασμό στο λειτούργημα” που ξεπουλήσατε;


Ποιοί είστε εσείς που απαιτείτε “σεβασμό στο λειτούργημα” που ξεπουλήσατε;
Προδώσατε εναν λαό.
Γίνατε φορείς και κομιστές χαμηλής νοημοσύνης.
Πήρατε στο λαιμό σας ακροατές δίχως το αίσθημα της ευθύνης.
Είπατε λόγια που κάνανε μόδα την λαμογιά και την κονόμα.
Φέρατε τη διαφθορά απ’ τη πίσω πόρτα.
Διαδώσατε τις ψυχοτρόπες ουσίες στις μικρές ηλικίες.
Είχατε ως ινδάλματα εγκληματίες.
Εισήγατε αλλότρια δεινά σ’ ελληνικές συνοικίες
στα πρότυπα μιας κοινωνίας δίχως αξίες.
Πορευόσασταν μες το σκοτάδι τυφλό κοπάδι
αντιγράφοντας κάθε ελάττωμα, κάθε ψεγάδι.
Πήρατε κι εσείς μέρος σε βέβηλα ήθη και έθιμα.
Τώρα η δημοσιογραφία σας φέρει ως έμβλημα το έγκλημα.
Δήμιοι που εκτελέσατε έναν λαό, γιατί έτσι διέταξαν τα αφεντικά σας…

Είσαι φτωχός όταν…



...κάνεις τα παρακάτω

- Είσαι φτωχός όταν ξέρεις ακριβώς πόσο κοστίζει το κάθε τι.

- Είσαι φτωχός όταν θυμώνεις με τα παιδιά σου, όταν σου ζητούν όλες τις αηδίες που βλέπουν στην τηλεόραση.

- Είσαι φτωχός όταν ελπίζεις πως θα σου περάσει ο πονόδοντος.

- Είσαι φτωχός όταν τα παιδιά σου πηγαίνουν στα σπίτια των φίλων τους, αλλά ποτέ δεν έρχονται στο δικό σου.

- Είσαι φτωχός όταν έχεις θέρμανση, ή δροσιά, μόνο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου.

Ο Βούδας και ο Θεός



~Μια φορά κάποιος ρώτησε τον Βούδα:

- Υπάρχει Θεός;

Ναι, απάντησε ο Βούδας.

Την ιδία μέρα ένας άλλος άνθρωπος τον ρώτησε: - Υπάρχει Θεός;

Και ο Βούδας είπε:

- Όχι.

Απεργία!



Σήμερα έχει πανελλαδική απεργία. Απεργούν οι εργάτες, απεργούν οι υπάλληλοι, δεν κινούνται τα τρένα, κάνουν στάση εργασίας τα λεωφορεία, τα φαρμακεία είναι κλειστά, το ίδιο και τα σχολεία.  Απεργούν όμως τα ιστολόγια; Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αδιανόητο, ας πούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ίσως για κάποιο πρόβλημα της μπλογκόσφαιρας, όπως είχε κάνει παλιά η ιταλική Βικιπαίδεια για να διαμαρτυρηθεί για ένα σχεδιαζόμενο μέτρο -που τελικά αποσύρθηκε. Αλλά συμμετοχή στην απεργία του «πραγματικού κόσμου»; Και με ποιο τάχα αίτημα –και σαν πίεση προς ποιον;
Επειδή δεν είναι προφανες οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, το ιστολόγιο συνηθίζει, σε τέτοιες μέρες, να μην απεργεί αλλά να δημοσιεύει “απεργιακό άρθρο”. Έτσι, και σήμερα, αντί να απεργήσω, θα λεξιλογήσω… για την απεργία, δηλαδή θα επιχειρήσω να σκιαγραφήσω την ιστορία της λέξης και του πράγματος. Οι ταχτικοί αναγνώστες μπορεί να αναγνωρίσουν κάποιες από τις παραπάνω φράσεις: το άρθρο που θα διαβάσετε δεν είναι καινούργιο αλλά είναι επανάληψη ενός παλιότερου άρθρου που ήδη έχω δημοσιεύσει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, πάλι σε μέρα γενικής απεργίας. Ωστόσο, για να μη διαμαρτυρηθούν οι ταχτικοί αναγνώστες που έχουν καλό θυμητικό, έχω αλλάξει (και προσθέσει) μερικά πράγματα σε σχέση με τα παλιότερα άρθρα.

Άρχισε την ανάπτυξη από τον εαυτό σου.

Ένας από τους μαθητές του βούδα· ο Ατίσα, βρήκε μια μέθοδο για να μετασχηματίζει τον πόνο. Όταν εισπνέεις, φαντάσου ότι εισπνέεις όλα τα βάσανα, όλο τον πόνο, όλων των ανθρώπων στον κόσμο. Εισπνέεις όλο το σκοτάδι, όλη την αρνητικότητα, όλη την κόλαση που υπάρχει παντού. Άφησε την καρδιά σου να τα απορροφήσει.

Όταν εισπνέεις, να εισπνέεις όλο τον πόνο και όλα τα βάσανα ολόκληρης τής ύπαρξης, τού παρελθόντος, τού παρόντος και τού μέλλοντος.
Όταν εκπνέεις, βγάλε προς τα έξω όλη τη χαρά που έχεις, όλη την ευτυχία, όλη την ευλογία. Να εκπνέεις αφήνοντας τον εαυτό σου να λιώσει μέσα στην ύπαρξη. Αυτή είναι η μέθοδος τής συμπόνιας. Πάρε μέσα σου όλο τον πόνο και δώσε προς τα έξω όλες τις ευλογίες.

Όταν το κάνεις, θα εκπλαγείς. Από τη στιγμή που θα πάρεις μέσα σου όλον τον πόνο του κόσμου, δεν θα είναι πια πόνος.

Υστερικές διαταραχές: Η μετατρεπτική υστερία


Υστερικές διαταραχές: Η μετατρεπτική υστερία
Η λέξη «υστερία», όταν ακούγεται σήμερα, φέρνει συχνά στο νου την εξής εικόνα: μια γυναίκα εκτός ελέγχου, να ουρλιάζει και να παραφέρεται σε έντονα συναισθήματα πανικού ή οργής. Μολονότι περιέχει στοιχεία αλήθειας, θα ήταν συνετό να αποσυνδεθεί αυτή η εικόνα από την υστερία, όπως χρησιμοποιείται ο όρος στην ψυχολογία.
Η υστερία κατατάσσεται στις νευρωτικές διαταραχές, και αποτέλεσε σημείο ενδιαφέροντος από πανάρχαια χρόνια. Ο Ιπποκράτης τη θεώρησε ως μια σωματική διαταραχή συνδεόμενη με τη γυναικεία σεξουαλικότητα, και πράγματι η διαταραχή αυτή θεωρούνταν για πολύ καιρό ασθένεια του γυναικείου φύλλου. Ο δε όρος «υστερία» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «υστέρα», που σημαίνει «μήτρα», καταδεικνύοντας τη στενή σχέση που πίστευαν πως είχε με τη γυναίκα. Αντίθετη άποψη προέβαλλε ο Φρόυντ, σημειώνοντας πως η υστερική διαταραχή μπορεί να εμφανιστεί και σε άνδρες.

Πώς θα ανακουφιστείτε από το στρες

Να κοιμάστε αρκετά!
Η στέρηση ύπνου προκαλεί στρες. Το σώμα σας χρειάζεται γύρω στις 7-8 ώρες ύπνου κάθε νύκτα. Μην του τον στερείτε διότι θα έχετε σημαντικό κόστος. Εάν μπορείτε να κοιμάστε για λίγο το απόγευμα, αυτό βοηθά πολύ, στην ανακούφισή σας, από το στρες.
wake up
Να γελάτε, όσο πιο πολύ μπορείτε, κάθε μέρα!
Το γέλιο λειτουργεί ως φάρμακο που εξουδετερώνει την κακή διάθεση και το στρες. Να διαβάζετε ανέκδοτα, να βλέπετε κωμωδίες και κάνετε παρέα με άτομα που έχουν χιούμορ. Ακόμη και να προσποιήστε, ότι γελάτε σας κάνει καλό.

Γιατί περιγελᾶμε τίς ἁπλές χαρές;

Γιατί περιγελᾶμε τίς ἁπλές χαρές;
Γιατὶ περιγελάμε τις ἀπλὲς χαρές;
Μήπως ἐπειδή τίς θεωροῦμε ὑπερβολικέ πληβεῖες; 
Ἴσως ἐπειδὴ δεν θέλουμε μιὰ κοινὴ εὐτυχία…
Θέλουμε μιὰ εὐτυχία ποὺ νὰ μποροῦμε νὰ τὴν ἐπιδείξουμε…
Μία εὐτυχία μὲ τίτλο εὐγενείας, ποὺ ἔχει προέλθει ἀπὸ τὸ ξεχωριστό μας κατόρθωμα.

10 συνήθειες που θα εκτοξεύσουν το «τσάκρα» της Δημιουργικότητάς σου!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η δημιουργικότητα έχει στόμα: χρειάζεται τροφή! Πότε μπρόκολο (αντιοξειδωτική: βλέπε ρεπό), πότε σουφλέ σοκολάτας (ζαχαρίνη: βλέπε juicy κοινωνικοποίηση)! Ιδού λοιπόν δέκα συνήθειες που λειτουργούν ως σύμμαχοι στο να διατηρήσουμε σε φόρμα το μυαλό μας και την παραγωγικότητά του!
  1. Κράτα σημειώσεις όσα παρατηρείς
Έχουμε δύο σκηνικά. Το ένα: Είσαι στο γραφείο, σε ένα περιορισμένο χώρο, με πεντακόσια έγγραφα γύρω σου, το τηλέφωνο να βαράει και τον υπολογιστή μπροστά σου με emails να έρχονται ασταμάτητα. Το άλλο: Είσαι έξω στο δρόμο: βόμβα ερεθισμάτων! Επειδή όμως δεν μπορούμε να ζητήσουμε –φυσικά- να δουλεύουμε στο δρόμο, μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις όταν κάτι μας κάνει εντύπωση στον έξω κόσμο, από το κτίριο με την περίεργη αρχιτεκτονική, έως την κυρία που περιμένει δίπλα σου στο φανάρι με τα περίεργα γυαλιά.

19 Σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δε λειτουργεί σωστά!!!

19 Σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δε λειτουργεί σωστά!!!

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν το πρόβλημα

Ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να επηρεάσει δραματικά πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικά αν είστε γυναίκα άνω των 35, οι πιθανότητες να εμφανίσετε μια διαταραχή στον θυρεοειδή είναι πολλές. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις αυτές ξεπερνούν το 30%.Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή τους και οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν καν, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ενδοκρινολογίας, που επικαλείται σε δημοσίευμα του το Fox News.
Οι γυναίκες έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα στο θυρεοειδή τους σε σχέση με τους άντρες, αναφέρει η Dr. Robin Miller.
Ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη θερμοκρασία του σώματος, το μεταβολισμό και τους παλμούς της καρδιάς.
Παρακάτω παρατίθενται μερικά «σημάδια» που σας προειδοποιούν ότι ο θυρεοειδής σας ίσως σας στέλνει μηνύματα να τον προσέξετε:

Ο άνθρωπος που δεν πέθαινε με τίποτα!!!



Ο Μαϊκλ Μαλόι (Michael Malloy) ηταν ενας Αμερικανός άστεγος άντρας που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του... 1900. O Αντρας αυτός ομως εμεινε στην ιστορία οχι για την ζωή του αλλα για τον τρόπο που πέθανε. 

Ο Μαλόϊ δούλευε σαν πυροσβεστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης.Μετα το οικονομικό Κραχ ομως το 1929 ο Μαλόι εχασε την δουλειά του και φυσικά βρέθηκε σε ...πολύ άθλια οικονομική κατάσταση οπως φυσικά και χιλιαδες αλλοι άνθρωποι εκεινη την μαυρη περίοδο στην Αμερική.

Μερικά χρόνια μετά και το 1933 ο Μαλόι κατεληξε να ειναι ενας αστεγος και αλκοολικός αντρας που κοιμόνταν στα παγκάκια και έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητο.Ωστόσο η μοίρα του επεξε ενα πολύ ασχημο παιχνίδι. Η Περίοδος τότε στην Αμερική ηταν πολύ δύσκολη (μετά το κραχ του 1929) με αποτελεσμα πολλοί ανθρωποι να σκαρφίζονται τρόπους για να βγάλουν χρήματα. ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ Πέντε (5) Άντρες που τον γνώριζαν λοιπον αποφασισαν να παιξουν σε βαρος του ενα θανασιμο παιχνιδι : Σκοπευαν να τον σκοτώσουν και να εισπράξουν απο μια ασφαλιστική εταιρεία της εποχής τα χρήματα της ασφάλειάς του (οταν ηταν πυροσβέστης) .

Η εποχή της Γης - επτά καταστάσεις


     Metamorphosis of the Earth

Έτσι, η παρούσα φάση της Γης αποτελείται ή χωρίζεται σε επτά "μικρούς κύκλους", υπό-εποχών: έναν Πύρινο ή η εποχή του παλαιού Κρόνου (που ανακεφαλαιώνει τις πρώτες εποχές), η Αέρια ή η Παλιά εποχή του Ηλίου, μια Υγρή ή η εποχή της Παλαιάς Σελήνης , και μια Γήινη (στερεά) ή η εποχή της Γης (σημερινή εποχή μας), και τρεις μελλοντικές (που προμηνύουν τις μελλοντικές εποχές).

Η λεγόμενη εποχή της Γης της Γήινης Μεταμόρφωσης με τη σειρά τις χωρίζεται σε επτά καταστάσεις-συνθήκες μορφής, παραπέμποντας, όπως προαναφέρθηκε, η κάθοδος του πνεύματος στην φυσική ύλη (παρούσα Γη), και μεταγενέστερα μια ανάβαση πίσω στο Πνεύμα.

Λιαντίνης - Ελληνισμός και Χριστιανισμός

Φωτογραφία

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο φέρνουμε σήμερα στο φως.
Ο Λιαντίνης μιλάει στους δασκάλους για τη σχέση Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Ή, αλλιώς, λογικής και πίστης.
Τόπος: Μαράσλειο Διδασκαλείο.
Χρόνος: 7 Απριλίου 1998.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα