Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ... ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ;;;


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 
Όσα προκύπτουν από την Οδύσσεια, το κυκλικό μνημείο της Αμφίπολης και τις γνώσεις μας, από άλλες αρχαίες πηγές , οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο αρχικός σχεδιασμός της Αθηνάς – Αλέξανδρου για την ενημέρωση- βοήθεια μας, στο βαθύ μέλλον, περιελάμβανε τρία έργα- γερά.
Τον δόμο των Μυκηνών [1240 π.χ.], τα Ομηρικά κείμενα [840 π.χ.] και την πόλη της Αλεξάνδρειας [323 π.χ] στις εκβολές του Νείλου στην αρχαία Αίγυπτο*.
* στην Αίγυπτο, στις προ του Κριού εποχές, ήταν εγκατεστημένος ο Φορκυνας, πατερας της Θοωσας και βασιλέας του άστρου του Κυνα – Σείριου.
Άρα, η Αίγυπτος συμβολίζει τον Σείριο και ο Νείλος έναν από τους πολλούς ουράνιους ποταμούς του συστήματος. Το αστρικό σύστημα του Σείριου είναι κόμβος πολλων ουράνιων ποταμών.
Αυτός είναι ο λόγος που τον τριτο αιωνα π.χ. κτίστηκε ο [ράδιο] Φάρος της Αλεξάνδρειας ,στις εκβολές του Ουράνιου ποταμού Νείλου ,όπου και η ομώνυμη πόλις –πλανήτης.
Για τον ίδιο λόγο ,ο αρχικός ενταφιασμός του Αλέξανδρου , έγινε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ήταν η κυρίαρχη πόλις την συγκεκριμένη εποχή [323 π.χ]
Το παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και των Ελληνικών γραμμάτων .
Όλα συνηγορούν πως αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός .

To Reuters ομολογεί το ανομολόγητο

Τη σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου και των Βρυξελλών φαίνεται πως εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν ανακοινώσει την απόφασή του για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

 SOOC
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters. 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς «φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος στην Ευρώπη πριν βάλει στοίχημα το μέλλον της χώρας. Αντίθετα με τον πρόσφατο προκάτοχό του, διασφάλισε πριν ρίξει τη βόμβα ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα εναντιωθούν». 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και η απόφασή του της περασμένης εβδομάδας για επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής έπιασε εξ απήνης το ελληνικό κατεστημένο και τις αγορές, ένας στενός κύκλος εκλεκτών γνώριζε την κίνησή του. Ανάμεσά τους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε επανειλημμένως στο τηλέφωνο τις ημέρες πριν από την 8η Δεκεμβρίου.

Οταν η σκιά δείχνει κάτι άλλο... (26 φωτογραφίες)

Οταν η σκιά δείχνει κάτι άλλο... (26 φωτογραφίες)

Το φως και οι σκιές κάνουν περίεργα 
παιχνίδια! 

ΚΑΡΔΙΑ VS ΜΥΑΛΟ: ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Αναρωτηθείτε πόσες μα πόσες φορές βρεθήκατε ανάμεσα στο μυαλό και στην καρδιά. Ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει. Ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Πολλές, πολλές, πάρα πολλές. Ίσως και άπειρες. Αυτή η μάχη –κακά τα ψέμματα- μας ταλανίζει όλους σχεδόν κάθε μέρα, ακόμη και για τις πιο μικρές αποφάσεις έως και τις πιο μεγάλες. Κι άλλοτε είναι μάχη, άλλοτε πόλεμος. Κι όπως σε κάθε πόλεμο φυσικά δεν γίνεται ποτέ να νικήσουν και οι δύο, κάποιος χάνει, κάποιος υπερισχύει και κερδίζει, αλλά ευτυχώς κανείς δεν πεθαίνει. Όποιος χάνει απλώς καιροφυλαχτεί για την επόμενη σύγκρουση.
Αυτή η αιώνια διαμάχη ανάμεσα στο σωστό, σε αυτό που προστάζει η λογική, σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, και σε εκέινο που θέλουμε, σε εκείνο που μας οδηγεί η καρδιά, είναι ίσως η μόνη διαμάχη που πάντα έχει εμάς τους ίδιους και θύτες αλλά και θύματα. Και νικητές και χαμένους. Και ειλικρινά πιο παράξενο συναίσθημα από αυτό δεν υπάρχει.

Ποιος φοβάται τα Ομηρικά Έπη:

όμηρος και οδηγός ε

Ποιος φοβάται τα Ομηρικά Έπη;
Ο Όμηρος είχε διάφορους επικριτές του έργου του και στην αρχαιότητα όπως και σήμερα, όπως είναι φυσικό να συμβαίνει σε σημαντικά έργα και ανθρώπους. Ουδείς στο απυρόβλητο. Όλοι κρίνονται αρκεί να διακρίνονται.
Ξεκινώντας τη μελέτη και την έρευνα των Ομηρικών Επών στο άπειρο εύρος τους μία από τις πρώτες παρατηρήσεις που έκανα ήταν η αντίδραση των διαφόρων ανθρώπων πάνω σε αυτά και σχεδόν έχω ολοκληρώσει την καταγραφή των κοινωνικών ομάδων και των απόψεων τους γενικά.
Οι υπερπατριώτες εθνικιστές δεν τον προτιμούν γιατί διεθνιστή τον θεωρούν. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλουν και τον Αλέξανδρο . Είναι πολύ κοσμοπολίτης για τα μέτρα τους και επιθυμούν την Ελλάδα να δουν, μια μικρή επαρχία απομονωμένη από τις παγκόσμιες εξελίξεις …… λες και θα ήταν αυτό δυνατόν. Το όριο της επιδερμίδας, αλλά και της πλασματικής μεμβράνης του κυττάρου υπάρχει για να οριοθετεί τις λειτουργίες του αλλά και να επιτρέπει την ανταλλαγή ενέργειας με το περιβάλλον. Αν τυλίξουμε το ανθρώπινο σώμα ακόμη και με χρυσό, ο οργανισμός πεθαίνει εξ αιτίας αυτής της απομόνωσης όπως τονίζεται από τη ταινία του πατριώτη Τζέιμς Μποντ με τον Χρυσοδάκτυλο.
Οι υπέρ διεθνιστές ούτε να ακούσουν για τα Ομηρικά Έπη  γιατί είναι πολύ «εθνικιστικά» για τα γούστα τους. Όχι πατρίδες όχι σύνορα όχι όρια. Δεν έχουν ποτέ αναρωτηθεί για το ρόλο της επιδερμίδας και πλασματικής μεμβράνης που ελέγχουν ποιος και τι βγαίνει και μπαίνει στο κύτταρο και στον οργανισμό. Μπέστε σκύλοι και αλέστε και αλεστικό μη δίνετε….αυτό θέλουν.

Δώσε σημασία στους ψιθύρους του Σύμπαντος

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Δώσε σημασία στους ψιθύρους του Σύμπαντος    
Μην αδιαφορείς. Αφουγκράσου τα σημάδια του Σύμπαντος. Έχουν κάτι να σου πουν.
Είναι ένα ηλιόλουστο πρωί. Είσαι στο σπίτι και ετοιμάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά ή να πας τα παιδιά στο σχολείο. Παίρνεις τα σκουπίδια και είσαι έτοιμος/η να βγεις. Καθώς φτάνεις στην ντουλάπα για το μπουφάν σου και περνάς από την ομπρελοθήκη, το μπουφάν πιάνει τη λαβή της ομπρέλας σου και την ρίχνει στο πάτωμα με ένα βαρύ γδούπο.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, θα σηκώσεις την ομπρέλα επάνω, θα την ξαναβάλεις στην θέση της, και θα συνεχίσεις την διαδρομή σου προς το αυτοκίνητο. Θα μπεις μέσα, θα βάλεις την ζώνη ασφαλείας και νοητικά θα κάνεις μια σύντομη λίστα για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις ξεχάσει τίποτα. « Όχι, όλα είναι οκ», σκέφτεσαι, τραβώντας προς τον προορισμό σου, σκεφτόμενος/η την εξέλιξη της μέρας σου.

Η διαφορά μεταξύ μοναξιάς και απομόνωσης (και γιατί πρέπει να περνάτε περισσότερη ώρα μόνοι σας)


Οι πιο σκοτεινές στιγμές μου εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των λεπτών ή των ωρών που ο υπόλοιπος κόσμος πέφτει για ύπνο κι εγώ ανυπομονώ να κάνω το ίδιο. Περνάω πολλές από αυτές τις στιγμές σκεπτόμενη όλα αυτά που κάνω λάθος και τα προβλήματα που πρέπει να λύσω – ξέρετε, αυτά που πιστεύω ότι μπορώ να λύσω ξαπλωμένη στο κρεβάτι ή την επόμενη ημέρα αφού όμως έχω χάσει τον ύπνο μου. Βαθιά μέσα μου γνωρίζω πως κάνοντάς το αυτό απομακρύνομαι περισσότερο από τη συνειδητότητά μου, από το άτομο που αγωνίζομαι να είμαι. Ο εγωισμός μου όμως συναγωνίζεται τη σκοτεινιά που υπάρχει έξω από το παράθυρό μου.
Όλοι χρειάζονται χρόνο μόνοι τους. Όλοι χρειάζονται την απομόνωση. Δεν μπορούμε να εξελιχθούμε σε επίπεδο ψυχής χωρίς την απομόνωση. Η ψυχή δεν μπορεί να αναδυθεί αν δεν μπορέσουμε να απομακρυνθούμε από τον θόρυβο του κόσμου – των ανθρώπων, της τηλεόρασης, των κοινωνικών δικτύων κ.λπ. Μόνο τότε συμβαίνει η εσωτερική εξέλιξη.
Όταν καταφέρουμε να δούμε το να μένουμε μόνοι ως δώρο, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις στιγμές της μοναξιάς σε στιγμές επίγνωσης. Ξαφνικά, το μαύρο κενό μετουσιώνεται σε τεράστιο χώρο Συμπαντικού Φωτός το οποίο μας μαθαίνει πως είμαστε όλοι συνεχώς συνδεδεμένοι. Ποτέ δεν είμαστε πραγματικά μόνοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα