Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πόνος: Αυτοί είναι οι χειρότεροι πόνοι που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος


Είναι μία αίσθηση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι, σαν τη χαρά ή την πείνα, τον κορεσμό μόνο πολύ πιο επώδυνη. Ο πόνος θα λέγαμε ότι είναι το πιο αρνητικό πράγμα στο ανθρώπινο σώμα, από τα κόκαλα, το δόντι, την κοιλιά μέχρι έναν απλό πονοκέφαλο.

Ορισμένοι είναι έντονοι ενώ άλλοι είναι πιο υποφερτοί και ο καθένας έχει την δική του αντοχή στον πόνο.

Εμβολιασμοί Covid: 10 νέες πληροφορίες που μάθαμε για τον εμβολιασμό και τις ανεπιθύμητες ενέργειες

 


Απαντήσεις σε συνήθεις απορίες και ερωτήσεις για τον εμβολιασμό, τον τρόπο δράσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και τις ανεπιθύμητες ενέργειες έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το σχέδιο “Ελευθερία”, η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Παρά τη φημολογία που διακινείται στον δημόσιο διάλογο και τα social media, το εμβόλιο δεν προκαλεί τη νόσο Covid, όπως είπε η Καθηγήτρια κ. Θεοδωρίδου, ενώ τα αντισώματα του εμβολίου δεν ανιχνεύονται στα τεστ για τον κορονοϊό.

Επίσης, η ανοσία ξεκινά από την 15η μέρα της λήψης της πρώτης δόσης, ενώ “αστοχία εμβολιασμού” μπορεί να υπάρξει στο 5% των ανθρώπων που λαμβάνουν την πρώτη δόση.

Κορονοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα της μακράς διάρκειας Covid -19

 


Τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς με μακράς διάρκειας Covid -19

Ο όρος Covid μακράς διαρκείας είναι ο όρος που δίνεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι προσβεβλημένοι ασθενείς αν και αναρρώνουν από τον ίδιο τον κορονοϊό, συνεχίζουν να πάσχουν από μια σειρά από συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, ημικρανίες και χρόνια κόπωση.

Τρία παιδιά νεκρά σε τροχαίες συγκρούσεις σε μια βδομάδα (στην Ελλάδα)

 


Σε μια μόλις βδομάδα από τις 5 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου τρία παιδιά έχασαν την ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις στη χώρα μας, σε μια περίοδο όπου είναι σε ισχύ μέτρα για τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων!

5 Ιανουαρίου στις Σέρρες, ένας δεκαεξάχρονος που οδηγούσε παπάκι έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με ΙΧ. (ΕΔΩ) Χαρακτηριστική η φωτογραφία με κατεστραμμένη την πίσω ρόδα από το μηχανάκι.

COVID-19: 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΟ 76% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

 Πάνω από τα 3/4 των ασθενών που νοσηλεύονται για COVID-19 έχουν ακόμα τουλάχιστον 1 σύμπτωμα της λοίμωξης 6 μήνες μετά το εξιτήριο, σύμφωνα με τα δεδομένα μίας νέας έρευνας.

Κρίση Κόπωσης: Όταν η πραγματικότητα γίνεται εξαντλητική

 Η κρίση κόπωσης είναι η αίσθηση που βιώνει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, ζώντας μέσα σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας, αλλαγών, πίεσης και φόβου. Εκδηλώνεται μέσω της εξάντλησης, του απροσδιόριστου σωματικού πόνου και της απάθειας.

Η κρίση κόπωσης είναι η αίσθηση που βιώνει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, ζώντας μέσα σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας, αλλαγών, πίεσης και φόβου. Εκδηλώνεται μέσω της εξάντλησης, του απροσδιόριστου σωματικού πόνου και της απάθειας.

Η σωματική και η συναισθηματική εξάντληση, η αρνητικότητα και τα προβλήματα συγκέντρωσης συμβάλλουν στην εμφάνιση κρίσης κόπωσης. Πρόκειται για ένα νέο κλινικό φαινόμενο το οποίο ενισχύεται από το σύγχρονο περιβάλλον.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα