Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ … «ΠΡΟΦΗΤΗΣ» ; ; ; Ισραηλινή συγγραφέας έγραψε πριν από 23 χρόνια βιβλίο για μια πανδημία που θα ερχόταν το 2020!



Με τον τίτλο «Υπάρχουν εβραϊκές προφητείες για τον κοροναϊό;» η Israel Today (ανάλογο άρθρο ανέβασε και η ισραηλινή εφημερίδα ‘Haaretz‘) γράφει για κάποιους άγνωστους Εβραίους «προφήτες» (!) που προείπαν την έκρηξη μιας παγκόσμιας πανδημίας.




Η Hamutal Shabtai, ψυχίατρος και κόρη του φημισμένου Ισραηλινού συγγραφέα Ya’akov Shabtai, έγραψε ένα μυθιστόρημα φαντασίας το 1986-87 για έναν ιό που θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.  Το 1994, το σενάριό της δημοσιεύθηκε σε ένα βιβλίο 600 σελίδων.

Το έτος 2020 (αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου) ορίστηκε από την Shabtai ως η εποχή κατά την οποία ο κόσμος θα υποστεί αυτή την πανώλη.  Εκείνη την εποχή φαινόταν σαν το μακρινό μέλλον.


Η συγγραφέας προσπάθησε να ανακουφίσει τους αναγνώστες της ότι ο ιός θα επιτεθεί, αλλά το 2020 είναι πολύ μακριά.

Ο κόσμος μετά το Covid-19 θα είναι καλύτερος ή χειρότερος;


Πολλοί λένε ότι ο κόσμος μετά το Covid-19 θα είναι διαφορετικός.  Το ερώτημα είναι: Με ποιο τρόπο; Θα είναι καλύτερα ή χειρότερα; 

Οι ελίτ εργάζονται για να  κάνουν το καλύτερο για αυτούς, και το χειρότερο για τους υπόλοιπους, με τα στοιχεία αυτά να είναι σαφή. Οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας τους βλέπουν στο φόβο και τη σύγχυση του πληθυσμού τις ευκαιρίες να εφαρμόσουν περισσότερα τυραννικά μέτρα, πιο καθυστερημένα συνταγματικά δικαιώματα, περισσότερες δυσκολίες στην ελευθερία του λόγου. Η ικανότητα της ελευθερίας να αντισταθεί στην καταπίεση είναι πάντα μειωμένη.

Απογοητευμένοι και φοβισμένοι, μπορούμε να δεχτούμε περισσότερη κυβερνητική εξουσία, όπως κάναμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αντ 'αυτού, μπορούμε να αναγνωρίσουμε συλλογικά τη μαζική αποτυχία παντού στη Δυτική ηγεσία και να οικοδομήσουμε μια πιο ζωντανή και βιώσιμη κοινωνία. 

Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΝΟΥ




Ο φόβος υπάρχει απλώς επειδή δεν ζεις μέσα στην πραγματικότητα, αλλά μέσα στον νου σου. Ο φόβος σου σχετίζεται πάντα με το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Επομένως, ο φόβος σου αφορά συνεχώς κάτι που δεν υπάρχει.

Αν ο φόβος σου δεν αφορά κάτι το υπαρκτό, αυτό σημαίνει ότι είναι εκατό τοις εκατό φανταστικός. Και όταν υποφέρεις για κάτι που δεν υπάρχει, αυτό το ονομάζουμε παράνοια. Έτσι, οι άνθρωποι μπορεί απλά να βρίσκονται μέσα σε κοινωνικά αποδεκτά επίπεδα παράνοιας.

Οι άνθρωποι πάντα υποφέρουν, είτε για κάτι που συνέβη χθες, είτε για κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο. Έτσι υποφέρεις πάντα για κάτι που δεν υπάρχει. Δεν είσαι ριζωμένος στην πραγματικότητα, είσαι ριζωμένος στον νου σου.

Jean Hilliard: Το μυστήριο της παγωμένης γυναίκας που επέστρεψε από το θάνατο και εξέπληξε τους πάντες

Jean Hilliard: Το μυστήριο της παγωμένης γυναίκας που επέστρεψε από το θάνατο και εξέπληξε τους πάντες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Η υπόθεση Jean Hilliard είναι ακόμα ένα μυστήριο. Βρέθηκε στο χιόνι από έναν γείτονα, εντελώς παγωμένη, αλλά επέζησε και σήμερα μαθαίνουμε την μυστηριώδη όσο και αινιγματική ιστορία της.
Μερικές φορές, η φύση του ανθρώπινου σώματος μας εκπλήσσει υπερβαίνοντας τα όρια αυτού που θεωρούμε φυσιολογικό και η περίπτωση που παρουσιάζουμε είναι ένα τέλειο παράδειγμα.
Το περιστατικό συνέβη στο Lenby της Minnesota των ΗΠΑ.
Σε ένα εξαιρετικά κρύο πρωινό του χειμώνα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Wally Nelson, ανακαλύπτει την έφηβη γειτόνισά του Jean Hilliard να βρίσκεται “θαμμένη” μέσα στο χιόνι. Ολόκληρο το σώμα της είναι άκαμπτο και παγωμένο, αφού έχει εκτεθεί όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία έως και 25ºC κάτω από το μηδέν.

Από την επιδημία πανώλης επί Καποδίστρια το 1828, στον κορωνοϊό του 2020

Η Ύδρα το 1828
γράφει ο Ιωάννης Φιλίστωρ

Πρόλογος - Η εμφάνιση της επιδημίας πανώλης στον ελλαδικό χώρο 

Μετά την καταστροφή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναυαρίνο στις 20 Οκτωβρίου 1827, η κατάσταση στο ελληνικό στρατόπεδο παρέμενε τραγική, καθώς δεν υπήρχαν ούτε τρόφιμα ούτε χρήματα όχι μόνο για να κινηθούν τα στρατεύματα, αλλά ούτε καν για να τραφεί ο πληθυσμός που πλέον λιμοκτονούσε. Η ελληνική επικράτεια είχε συρρικνωθεί στο Άργος, το Ναύπλιο, τη Μάνη, τις Σπέτσες και τα Ψαρά. Τα στρατεύματα της Στερεάς Ελλάδας λυμαίνονταν την Κορινθία καθώς δεν είχαν καθόλου πόρους. Η παραγωγική βάση όλων των επαναστατημένων χωρών είχε σχεδόν εκμηδενιστεί και οι Έλληνες φυτοζωούσαν χάρις τα εμβάσματα που έφταναν αφειδώς από τα φιλελληνικά κομιτάτα της Ευρώπης. 


Ο Ιμπραήμ ίσως είχε καταστεί ακίνδυνος, αλλά παρέμενε ενεργός και συνέχιζε το καταστροφικό του έργο στην Πελοπόννησο στο μέτρο των δυνάμεών του. Ο επταετής Αγώνας είχε αυξήσει δραματικά τις χήρες, τα ορφανά και τους ανάπηρους που είχαν ανάγκη άμεσης βοήθειας και κρατικής μέριμνας, ενώ το εμπόριο των ναυτικών νησιών είχε εκμηδενιστεί και πολλοί πλοιοκτήτες είχαν στραφεί ανοικτά στην πειρατεία. Έτσι η έλευση του Καποδίστρια στις 8 Ιανουαρίου 1828 στο Ναύπλιο αντιμετωπίστηκε από όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως, ως σωτήριο γεγονός, καθώς πλέον η κατάσταση είχε αποβεί δραματική. 

Πολύ σύντομα ο Καποδίστριας είχε καταφέρει να θεμελιώσει εκ του μηδενός λίγους βασικούς θεσμούς της νέας ελληνικής πολιτείας και να ενεργοποιήσει εκ νέου τον ελληνικό λαό. Το ανορθωτικό έργο του κυβερνήτη διακινδύνευσε προσωρινά από την αιφνιδιαστική επιδημία πανώλης που έπληξε πολλά σημεία των χωρών που είχαν ελευθερωθεί ως τότε. Η επιδημία πανώλης ενέσκηψε αρχικά στην Ύδρα τον Απρίλιο του 1828 από το πλήρωμα του υδραϊκού πλοίου "Αφροδίτη", σε ένα ταξίδι μεταφοράς αιχμαλώτων από την Αίγυπτο στη Μεθώνη. Τα μέλη του πληρώματος προσβλήθηκαν από την πανώλη που θέριζε τον πληθυσμό της Αιγύπτου και οι περισσότεροι πέθαναν. Αρχικά από τη Μεθώνη η πανώλη διαδόθηκε στα στρατεύματα του Ιμπραήμ, με αποτέλεσμα μετά τα μέσα Απριλίου να πεθαίνουν 20 με 30 στρατιώτες την ημέρα, ενώ ο ίδιος ο Ιμπραήμ αναγκάστηκε να περιοριστεί σε ένα πλοίο του ώστε να μην προσβληθεί ο ίδιος.

Η ΣΤΡΙΓΛΑ

Μια φορά ήτανε ένα αντρόγυνο και είχαν τέσσερα αγόρια και δεν είχαν κανένα κορίτσι και παρακαλούσαν τον Θεό να τους δώσει ένα κορίτσι κι ας είναι και στρίγλα. Όπου να, απόκτησαν κορίτσι μα ήτανε στρίγλα κι έτρωε από μικρό, ζώα. Μια μέρα έφαε μισό αρνί. Το πρωί λένε τα παιδιά στον πατέρα τους ότι κάποιο θηριό έφαε τ’ αρνί. Τη νύχτα το μεγάλο παιδί πήρε τη σαΐτα του και πήε να φυλάξει το μαντρί. Μα τη νύχτα αποκοιμήθηκε και η στρίγλα πήε κι έφαε και το υπόλοιπο αρνί. Βλέπει το πρωί το παιδί το αρνί φαγωμένο. Είπε στον πατέρα του πως δεν κατάλαβε τι ήτανε, που ήρθε κι έφαε τ’ αρνί.
Το άλλο βράδυ πήε στο μαντρί το δεύτερο παιδί να φυλάξει. Κι αυτόν τον πήρε ο ύπνος και το πρωί που ξύπνησε είδε ότι έλειπε κι άλλο αρνί. Την τρίτη βραδυά πήε το τρίτο παιδί και πάλι τα ίδια.
Την τέταρτη βραδυά πήε ο μικρότερος να φυλάξει το μαντρί. Αυτός δεν κοιμήθηκε. Βλέπει λοιπόν μετά τα μεσάνυχτα να μπαίνει μέσα στο μαντρί το μικρό κοριτσάκι. Την ρίχνει μια σαΐτα και την κόβει το μικρό της το δάχτυλο. Το κοριτσάκι έφυε αμέσως, έτρεξε κι έπεσε γρήγορα να κοιμηθεί. Το πρωί πήε το παιδί στον πατέρα του και του λέει, πως το θηρίο που τρώει τ’ αρνιά είναι το κοριτσάκι και πρέπει να το σκοτώσουν αλλιώς θα τους φάει όλους. Ο πατέρας δεν ήθελε να το σκοτώσει το κοριτσάκι γιατί ήτανε παιδί του και το λυπότανε.
Του λέει τότε το παιδί: «Ενόσω δεν το σκοτώνεις εγώ θα φύω, γιατί αυτό θα μας φάει όλους».
Έτσι έφυε το παιδί.
Πέρασαν κάμποσα χρόνια και το παιδί πόνεσε τους δικούς του και κίνησε να γυρίσει πίσω να τους δει τι κάνουν. Προτού φύει πήρε μαζί του μια κτένα που είχε ακούσει από τη γιαγιά του, όταν βρεθεί σε κίνδυνο να τηv πετάξει για να σωθεί, και πήρε και τα τρία σκυλιά του, που δεν τους έβαζε χέρι κανένα θεριό. Τα σκυλιά του τα λέγανε, το πρώτο Ασλάνι, το δεύτερο Καπλάνι και το τρίτο Καλοχέρη. Ξεκίνησε λοιπόν για τον τόπο του και μόλις έφτασε έξω από το χωριό άφησε τα σκυλιά του εκεί κρυμμένα και μπήκε μόνος του στο χωριό.

Ποιός ήταν ο Δάσκαλος του μεγάλου μυστικιστή Σούφι Χασσάν ;




Όταν ένας μεγάλος μυστικιστής Σούφι, ο Χασάν, πέθαινε, κάποιος τον ρώτησε : «Χασσάν, ποιός ήταν ο Δάσκαλός σου;»
Ο Χασσάν απάντησε : «Τώρα είναι πολύ αργά για να ρωτάς . Ο χρόνος είναι λίγος, πεθαίνω. »
Αλλά ο ερευνητής επέμεινε : « Μπορείς απλά να πεις το όνομά του. Είσαι  ακόμα ζωντανός, ακόμα αναπνέεις και μιλάς, μπορείς απλά να μου πεις το όνομα ».
Είπε, «Θα είναι δύσκολο, γιατί είχα χιλιάδες Δασκάλους. Για να αναφέρω και μόνο τα ονόματά τους θα χρειαστούν μήνες και χρόνια. Είναι πολύ αργά. Αλλά μπορώ να σου αναφέρω τους τρεις πρώτους Δάσκαλους μου.  

 Ο ένας ήταν κλέφτης!********************



Κάποτε είχα χαθεί  στην έρημο, και όταν έφτασα στο χωριό ήταν πολύ αργά. Είχε ήδη νυχτώσει για τα καλά, τα καταστήματα ήταν κλειστά, το ίδιο και τα πανδοχεία. Δεν υπήρχε ψυχή στους δρόμους. Έψαξα για κάποιον να ρωτήσω. Βρήκα έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να κάνει μια τρύπα στον τοίχο ενός σπιτιού. Τον ρώτησα εάν θα μπορούσε να με φιλοξενήσει. Με κοίταξε με έκπληξη :«εγώ είμαι ένας κλέφτης, και εσύ μου μοιάζεις  με μύστη Σούφι…  Αυτή τη στιγμή, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί οποιοδήποτε μέρος για να μείνεις, αλλά μπορείς να έρθεις στο σπίτι μου. Μπορείς  να μείνεις μαζί μου - αν μπορείς να μείνεις με ένα κλέφτη ".
Ο Χασσάν συνέχισε : , «Δίστασα λίγο. Τότε σκέφτηκα. Αν ο κλέφτης δεν φοβάται ένα Σούφι, τότε γιατί θα πρέπει ο Σούφι να φοβάται έναν κλέφτη; Στην πραγματικότητα, αυτός θα πρέπει να φοβάται εμένα. Έτσι είπα, «Ναι, θα έρθω.» Και πήγα, και έμεινα με τον κλέφτη. Και ο άνθρωπος ήταν τόσο αγαπητός, τόσο όμορφος που  έμεινα για ένα μήνα! Και κάθε βράδυ μου έλεγε:  "Τώρα εγώ πηγαίνω στη δουλειά μου. Εσύ ξεκουράσου, προσευχήσου, κάνε ότι θέλεις.
Και όταν επέστρεφε τον ρωτούσα «Βρήκες τίποτα»; Κι αυτός έλεγε  :  «Όχι απόψε. Αλλά αύριο θα προσπαθήσω ξανά. »
Και
 δεν απελπιζόταν ποτέ !

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ - OSHO


 
 
Παίρνουμε τους ανθρώπους σαν δεδομένα. Όταν πρόκειται για τη γυναίκα σου, η σχέση έχει τελειώσει. Όταν πρόκειται για τον άντρα σου, η σχέση έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει πια περιπέτεια. Ο άλλος έχει γίνει ένα πράγμα, μία ευκολία. Ο άλλος έπαψε να είναι ένα μυστήριο για έρευνα. Ο άλλος έχει παλιώσει.

Και μην ξεχνάς πως τα πάντα νεκρώνονται με τον καιρό. Στην περιφέρεια τα πράγματα παλιώνουν, αλλά το κέντρο είναι πάντα νέο. Στην περιφέρεια τίποτα δεν μένει νέο, επειδή κάθε λεπτό που περνά παλιώνει, τελματώνεται. Το κέντρο είναι πάντα νέο και φρέσκο. Η ψυχή σου δεν είναι παιδί ούτε νέος ούτε γέρος. Η ψυχή σου είναι απλώς αιώνια καινούργια. Δεν έχει ηλικία.

Μπορείς να κάνεις ένα πείραμα: Μπορεί να είσαι νέος, μπορεί να είσαι γέρος, κλείσε μόνο τα μάτια και θ’ ανακαλύψεις. Δοκίμασε να αισθανθείς τι είναι το κέντρο σου, νέο ή γέρικο; Θα αισθανθείς ότι το κέντρο δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι πάντα ανανεωμένο, δε γερνά ποτέ. Γιατί; Επειδή το κέντρο δεν ανήκει στη σφαίρα του χρόνου.

Με το χρόνο, όλα τα πράγματα γερνούν. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος γεννιέται, το σώμα έχει κιόλας αρχίσει να γερνά. Όταν λέμε πως ένα παιδί είναι μιας εβδομάδας, σημαίνει ότι έχει γεράσει κατά μία εβδομάδα. Το παιδί προχώρησε κιόλας επτά μέρες προς το θάνατο. Αργά ή γρήγορα θα πεθάνει.

Ό,τι περνάει στη σφαίρα του χρόνου, γερνάει. Τη στιγμή που μπαίνει στο χρόνο, αρχίζει να γερνάει. Το σώμα γερνάει, η περιφέρεια γερνάει. Δεν μπορείς να είσαι ερωτευμένος μαζί τους για πάντα. Το κέντρο σου, όμως είναι πάντα νέο. Είναι αιώνια νέο. Από τη στιγμή που ήρθες σε επαφή μαζί του, ανακαλύπτεις την αγάπη κάθε στιγμή. Και τότε, ο μήνας του μέλιτος δεν σταματά ποτέ. Αν σταματήσει, τότε δεν επρόκειτο καθόλου για μήνα του μέλιτος. Ήταν απλώς μια γνωριμία.

Ξυπνήστε την Κουνταλίνι σας, τις παραψυχολογικές δυνάμεις σας, βιώστε το Σαμάντι

Η Εσωτερική Ενέργεια και τα Τσάκρα • Η Εναλλακτική Αναζήτηση στην ...

Τα Νάντι και το Πράνα

«Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μοιάζει με ένα κομμάτι κρέας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι», είπε ο Μουκτανάντα. (16 Μαΐου 1908 - 2 Οκτωβρίου 1982, κοντά στο Μανγκαλόρ στην πολιτεία Καρνατάκα , στην Ινδία, ήταν ο ιδρυτής της Siddha Yoga και δάσκαλος του Σακτά Ταντρισμού)

Στην ουσία είναι ένα θαυμάσιο δημιούργημα, που αποτελείται από 72.000 νάντι ή κανάλια. Τα νάντι αυτά, μαζί με τα έξι τσάκρα και τις εννέα οπές, σχηματίζουν ένα είδος κατοικίας. Καμιά φορά ονομάζεται τουόν, που αποτελείται από επτά στοιχεία. Από τα 72.000 νάντι, εκατό είναι τα σημαντικά, από τα εκατό αυτά, τρία είναι τα σημαντικότερα και από αυτά τα τρία το κεντρικό κανάλι, που ονομάζεται σουσούμνα, είναι το υπέρτατο.
(Γενικά, το «νάντι» μεταφράζεται ως «σωλήνας» ή «αυλός», και δηλώνει τους αγωγούς της Αγιουρβέδα, οι οποίοι επιτελούν λειτουργίες παρόμοιες με αυτές των μεσημβρινών της Κινεζικής ιατρικής: μεταφέρουν την πράνα, την ζωτική ενέργεια του οργανισμού. Όπως και οι μεσημβρινοί, τα νάντι δεν έχουν ανατομική υπόσταση. Τα νάντι ενώνονται σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία του σώματος, τα τσάκρα («τροχός» στα Σανσκριτικά), τα οποία επίσης δεν έχουν ανατομική υπόσταση).

 Όλες οι λειτουργίες της ζωής εκτελούνται από το σουσούμνα, που εκτείνεται απευθείας από την κατοικία του Παρασίβα (μια μορφή του Σίβα) στο σαχασράρα (το στέμμα) στην έδρα της Κουνταλίνι στο μουλαντάρα (τη βάση της σπονδυλικής στήλης).

Όταν τα νάντι και το πράνα είναι εξαγνισμένα, βελτιώνε­ται το επίπεδο του διαλογισμού. Για να γίνει ο εξαγνισμός αυτός, ο Μουκτανάντα συμβούλευε τους μαθητευόμενους να κάθονται στη στάση του λωτού για τρεις ώρες. Οι αναπνευστικές πρακτικές της γιόγκα και οι άλλες ασκήσεις επίσης εξαγνίζουν τον περίπλοκο αυτό μηχανισμό και συχνά θεωρούνται αναγκαίες για μια ακίνδυνη αφύπνιση της Κουνταλίνι.

                                     

Πως θα ξυπνήσουμε την κουνταλίνη

Παράθυρα χωρίς θέα

Παράθυρα χωρίς θέα


Με διακατέχει το σύνδρομο "παράθυρα χωρίς θέα".
Κάποιοι, μπορεί να τ' ονομάζουν θλίψη. Η, απογοήτευση. Η, απελπισία. Η, απαισιοδοξία, οι πιό αισιόδοξοι.
Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος.
Μπορώ να γίνω ευτυχισμένη με τα πιό απλά πράγματα. Και με τα πιό μικρά. Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους.
Που τα καλοκαίρια έχουν νησιά. Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια.
Που ξέρω ν' ανακαλύπτω τα κρυμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους.
Μου φτάνει που μ' αγαπάνε τέσσερεις άνθρωποι, πολύ. Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερεις ανθρώπους, πολύ. Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι' αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.
Που μπορώ και κλαίω ακόμα.
Και που τραγουδάω, μερικές φορές.
Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν. Και ευωδιές που με γοητεύουν.
Μου φτάνουν οι στίχοι του Καββαδία. Ο Μικρός Πρίγκηπας του Σαιντ Εξυπερύ. Οι μουσικές του Μάνου Χατζιδάκη. Το χρώμα στους πίνακες του Βάν Γκόνγκ. Και των πεσμένων φύλλων στο κήπο μου.
Το αναμένο τζάκι. Το χουρ-χουρ της γάτας μου. Ο καφές με άρωμα φουντούκι. Το κρασί.
Είμαι ένας απλός, καθημερινός, αισιόδοξος άνθρωπος.
Αλλά, δεν αντέχω τα παράθυρα χωρίς θέα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! Ο καθένας πρέπει να παρακολουθήσει αυτό το βίντεο …(Βίντεο)



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Εικονική πραγματικότητα τρανσουμανιστές(transhuman) άνθρωποι που εργάζονται στο σπίτι. Ας δούμε πώς προετοιμάζουν τις μάζες για 30 χρόνια πιέζοντας αυτόν τον εικονικό κόσμο με την ανάμειξη ανθρώπου και μηχανής. Ορισμένοι άνθρωποι σε άλλες χώρες βγαίνουν ραντεβού με ρομπότ που ζουν στην εικονική πραγματικότητα. Μας πιέζουν γι ‘αυτό και γι’ αυτό ετοιμάζονται για τη διατήρηση απόστασης και επιτέλους δεν θα χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον γιατί όλα θα προσφερθούν σε εμάς σε αυτόν τον μανιακό εικονικό κόσμο, από την υγειονομική περίθαλψη έως την τεχνητή αγάπη.
Άνθρωποι που δεν ήταν άνετοι να δουλεύουν στο σπίτι τώρα βρίσκονται σε στενή επαφή με αυτό, πριν από μήνες δεν μπορούσαμε να φανταστούμε να μιλάμε με τους γιατρούς μας σε απόσταση και να λαμβάνουμε συμβουλές υγείας, ενώ τώρα νομίζουμε ότι είναι φυσιολογικό. Γιατί πρέπει να πληρώσω ασφάλιση υγείας αν μπορώ να δω τον γιατρό μου, όχι εσάς, αλλά λένε εικονικά.
Κανονικοποιώντας τον μετανθρωπισμό (transhumanism) και στη συνέχεια να πάρoυν την τελική δόση με το 5G, RFID τσιπ, μέχρι και στο νόμισμα που καταστρέφεται για να γίνει το ηλεκτρονικό νόμισμα. Όλα τα δικαιώματά σας θα αφαιρεθούν επειδή θα μπορούν να σας παρακολουθήσουν και να σας αποδείξουν εάν κάνετε ό, τι λέει ο μεγάλος αδερφός, ενδεχομένως να καταλάβετε με τον στρατιωτικό νόμο. Οι άνθρωποι θα ωθούνται σε στρατόπεδα fema αν δεν τους υπακούουν, δεν αυτοκλειδωθούν, την κοινωνική μηχανική, αυτή είναι η πιο σημαντική ατζέντα που πρέπει να πραγματοποιήσετε.
Τι είναι η εικονική πραγματικότητα, που θολώνουν τα πράγματα σε ό, τι είναι η πραγματικότητα ή όχι. Διαχωρίζοντας τον άνθρωπο από τον άλλο και κάνοντας τον άνθρωπο μηχανή. Όλες οι ταινίες σας προετοιμάζαν για όλα αυτά. Η ταινία εισβολής Alien είναι να σας φέρει εξωγήινους με το έργο blue beam. Βλέπετε ακόμη και με τον κοροναϊό ήταν η ταινία »Outbreak‘‘ (Το ξέσπασμα) που σας προετοίμαζε για όλα αυτά. Δοκίμασαν ακόμη και την τύχη του παιδικού κόσμου αλλάζοντας τα παραμύθια σαν Σταχτοπούτα σε δαιμονικά πράγματα. Ο Σπίλμπεργκ και η ταινία του είναι μέρος της γενετικής ανθρωπότητας MK Ultra. Είναι μια λειτουργία ελέγχου μυαλού. Αυτός είναι ο εικονικός κόσμος που ζούμε. Σας αρέσει;

Ο Πλανήτης Ανήκει στα Ερπετά

Ο Πλανήτης Ανήκει στα Ερπετά

«Όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι, είναι πολύ πιθανό να μας καταλαβαίνει αυτό…».

Ο Πλανήτης Ανήκει στα Ερπετά και τον σφραγίζουν με τα σύμβολα τους.

[…] Η φυλή σας είναι γενετικά κατασκευασμένη από εξωγήινους κι εμείς ήμασταν λίγο ή πολύ παθητικοί επισκέπτες στην επιταχυμένη εξελικτική διαδικασία σας. Θα πρέπει να μάθετε (κάποιοι επιστήμονες σας ήδη το αναφέρουν) ότι το είδος σας εξελίχθηκε με μία αφύσικη τελείως απίθανη ταχύτητα μέσα σε 2-3 εκατομμύρια χρόνια. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο, γιατί η εξέλιξη είναι μία πολύ πιο αργή διαδικασία εάν είναι φυσική, αλλά εσείς δεν το έχετε καταλάβει. Η δημιουργία σας ήταν τεχνητή και έγινε μέσω γενετικής μηχανικής, όχι από εμάς, αλλά από ένα εξωγήινο είδος. Εάν με ρωτήσετε, εάν είμαι εξωγήινη, θα πρέπει να απαντήσω πως όχι. Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς γήινοι. Είχαμε και έχουμε κάποιες αποικίες στο ηλιακό σύστημα, αλλά προερχόμαστε από αυτόν εδώ τον πλανήτη. Είναι στην πραγματικότητα δικός μας πλανήτης κι όχι δικός σας, ποτέ δεν ήταν δικός σας.

[…] Έχουμε δύο κύρια σύμβολα που αντιπροσωπεύουν το είδος μας. Το πρώτο, το αρχαιότερο σύμβολο είναι ένα μπλε ερπετό με τέσσερα φτερά πάνω σε μαύρο φόντο, τα χρώματα έχουν θρησκευτική σημασία για εμάς. Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιούταν από κάποια τμήματα της κοινωνίας μας, αλλά σήμερα είναι σπάνιο –εσείς οι άνθρωποι το αντιγράψατε πολλές φορές στα παλιά σας γραπτά. Το άλλο σύμβολο είναι ένα μυστικιστικό πλάσμα που το ονομάζετε «Δράκο» σε σχήμα κύκλου με επτά άσπρα άστρα στο μέσον. Αυτό το σύμβολο είναι περισσότερο κοινό σήμερα. Εάν δείτε κάποιο από αυτά τα σύμβολα σε κυλινδρικό σκάφος που περιέγραψα στην προηγούμενη απάντηση ή σε κάποια υπόγεια εγκατάσταση, αυτό το αντικείμενο ή το μέρος ανήκει σίγουρα σε εμάς και θα σας συμβούλευα να απομακρυνθείτε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα.

[…] Μπορώ επίσης να προσπαθήσω να περιγράψω τον εαυτό μου, αλλά αμφιβάλλω εάν άλλοι του είδους σας θα μπορέσουν να φανταστούν την πραγματική μου όψη μέσα από απλές λέξεις, γιατί η αυτόματη άρνηση της ύπαρξης ερπετικών ειδών και γενικά ευφυών ειδών άλλων από το δικό σας είναι μέρος του προγραμματισμού του μυαλού σας. Φανταστείτε το σώμα ενός κανονικού θηλυκού ανθρώπου και έχετε μια πρώτη εντύπωση του σώματός μου. Όπως και εσείς, έχω κεφάλι, δύο χέρια, δύο παλάμες, δύο πόδια και δύο πατούσες και οι αναλογίες του σώματός μου είναι σαν τις δικές σας.

Όπως βλέπεις, είμαστε μία πολύ παλιά φυλή σε σύγκριση με το είδος σας, το οποίο χοροπηδούσε από εδώ και από εκεί σαν μικρά πιθηκοειδή ζώα στα δέντρα εκείνη την εποχή ενώ εμείς εφεύραμε την τεχνολογία, αποικίσαμε άλλους πλανήτες σε αυτό το σύστημα, χτίσαμε μεγάλες πόλεις πάνω σε αυτόν τον πλανήτη (που χάθηκαν χωρίς ίχνη με το πέρασμα του χρόνου) και αναδομήσαμε τα γονίδιά μας ενώσω τα γονίδιά σας ήταν ακόμη αυτά των ζώων.

Πριν 10 εκατομμύρια χρόνια τα μικρά πιθηκοειδή άρχισαν να μεγαλώνουν και κατέβηκαν από τα δέντρα στο έδαφος. Αλλά εξελίσσονταν πολύ αργά όπως είναι φυσιολογικό για ένα θηλαστικό και εκτός εάν κάτι ασυνήθιστο δεν συνέβαινε στο είδος σας, δεν θα μπορούσαμε να καθόμαστε τώρα εδώ και να συζητάμε, γιατί εγώ θα καθόμουν στο άνετο μοντέρνο σπίτι μου κι εσύ θα καθόσουν στην σπηλιά σου ντυμένος με γούνες και προσπαθώντας να ανακαλύψεις τα μυστικά της φωτιάς ή θα μπορούσε ίσως να κάθεσαι σε έναν από τους ζωολογικούς μας κήπους. Αλλά τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά και τώρα πιστεύετε ότι είστε το «Στέμμα της δημιουργίας» και μπορείτε εσείς να κάθεστε στα μοντέρνα σπίτια σας και εμείς πρέπει να κρυβόμαστε και να ζούμε κάτω από τη Γη ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αλλαγή συνειδητότητας;

Η 5η Διάσταση - Astro1.gr

Απο Yiorgos Gps

Ακουω εδω και χρονια οτι προκειται να συμβει μια αλλαγη συνειδητοτητας λογω αλλαγης της συχνοτητας Shumann της Γης και μιας σπανιας πλανητικης συγκλισης .
Πολλοι εχουν κυριολεκτικα κρεμαστει απ' αυτην την πληροφορια και θεωρουν οτι απο την 3η διασταση που βρισκομαστε τωρα, με καποιον περιεργο ή μαγικο τροπο θα "αναληφθουν" και θα περασουν σε εναν αντιστοιχο πλανητη πεμπτοδιαστασιακο κι οτι ΤΩΡΑ ειναι η ωρα αυτου του γεγονοτος.
Ολα ωραια κι ευχομαι για οσους το πιστευουν καλο ταξιδι.
Ομως.... εχω καποιες αποριες
Με τι ΠΡΟΣΟΝΤΑ θα αναληφθει καποιος;
Με ενα εγω μεχρι τον Θεο; με μισος, με θυμο, με μικροτητες, με λανθασμενες πεποιθησεις;
Πως θα αποκτησεις αερινη υποσταση υψηλοδονουμενη, οταν με το παραμικρο φοβασαι και θυμωνεις παρασυρεσαι και παρασυρεις, εισαι εκτος κεντρου και ποσα αλλα.
Πως απο την μια μερια ολοι αυτοι οι "φωτισμενοι" θεωρουν οτι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ κι απο την αλλη την κανουν με πλαγια πηδηματακια κι αφηνουν πισω τους μια κοινωνια συντριμμια που λεει κι η Αλεξιου στο "Φευγω"..
Ηρθαν εδω στην 3η διασταση ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;

Το γιατί πίσω από εμένα και εσένα


Το πιο συχνό ερώτημα που απευθύνουμε στους εαυτούς μας είναι το Γιατί. Γιατί σε διάλεξα, γιατί μένω, γιατί κάνω ό,τι κάνω. Μα όσο το αναζητούμε, τόσο έχουμε κλειστά τα αφτιά μας στην απάντηση που κραυγάζει παρούσα σε κάθε επιλογή μας. Γιατί θυμώνω μαζί σου; Γιατί θλίβομαι; Γιατί σε φοβάμαι; Γιατί μένω μαζί σου αφού με ταλαιπωρείς; Μα αυτό το γιατί τσάμπα το γυρεύω σε σένα, καθώς δεν υπάρχει εκεί, αλλά σε εμένα.

Αν έμαθα ότι η αγάπη είναι στέρηση, στη στέρηση θα πέφτω. Αν έμαθα ότι η αγάπη είναι θυσία, θα θυσιάζω πάντα τον εαυτό μου. Αν έμαθα ότι αγάπη είναι να με πνίγεις, τότε στον πνιγμό θα κολυμπώ μία ζωή. Όπως με αγάπησαν στα πρώτα χρόνια της ζωής μου, έτσι θα αγαπώ κι εγώ, κι αυτή την αγάπη θα γυρεύω από τον άλλο.


Αν ως παιδί αισθάνθηκα να εγκαταλείπομαι εγώ ή οι ανάγκες μου, θα είμαι εξαρτημένος από τον κάθε σύντροφο και εύκολα θα συνδεθώ με κάποιον που με ζηλεύει γιατί δύσκολα θα με αφήσει. Με τον ίδιο τρόπο που ένα αχόρταγο μωρό κρέμεται από το μαστό της μαμάς του, θα κρέμομαι κι εγώ από εκείνον.

Αν καταβροχθίστηκα στη σχέση με κάποιο γονιό μου, εύκολα θα επιλέγω ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι γιατί έτσι δεν θα έρθουμε ποτέ πολύ κοντά ώστε να κινδυνέψω να ξανακαταβροχθιστώ. Θα αναρωτιέμαι και θα τα βάζω με τον άλλο που με άφησε παρά το ότι του τα έδωσα όλα, όμως για αυτό ακριβώς τον διάλεξα κι ας μην αντέχω να το δω.

Αν είδα ότι πρέπει να θυσιάζω πάντα αυτό που θέλω για να είναι ευχαριστημένος ο άλλος, πολύ αυθόρμητα θα σμίξω με κάποιον που με αποδέχεται μόνο όταν είμαι καλός απέναντί του. Και αν παρόλα αυτά δεν με αποδεχτεί, θα λέω πως φταίω εγώ που δεν είμαι αρκετά καλός.

Αν μεγάλωσα ακούγοντας πόσο λίγος είμαι, θα βρω κάποιον που αισθάνεται πολύς μήπως κλέψω λίγο απ’το πολύ του. Όμως κι εκεί θα αναβιώνω την ίδια ματαίωση, μα θα το εκλογικεύω λέγοντας ότι για να με διάλεξε κάποιος τόσο σπουδαίος, χαλάλι η υποτίμηση, κάτι θα βλέπει σε μένα.

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό

Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό

Η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια παγκόσμια κρίση, ίσως την μεγαλύτερη της γενιάς μας. Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες και οι κυβερνήσεις τις επόμενες εβδομάδες πιθανώς θα διαμορφώσουν πιθανώς τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια, όχι μόνον τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και την οικονομία μας, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Πρέπει να δράσουμε γρήγορα κι αποφασιστικά και να λάβουμε επίσης υπόψη τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των ενεργειών μας. Όταν επιλέγουμε μεταξύ διάφορων εναλλακτικών, πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο πώς θα αντιμετωπίσουμε την άμεση απειλή, αλλά και πώς θα είναι ο κόσμος που θα ζήσουμε όταν περάσει η καταιγίδα. Ναι, η καταιγίδα θα περάσει, η ανθρωπότητα θα επιβιώσει, οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε ακόμα ζωντανοί –αλλά θα ζούμε σε έναν αλλιώτικο κόσμο.

Πολλά από τα βραχυπρόθεσμα έκτακτα μέτρα θα γίνουν στο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Αυτή είναι η φύση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, επισπεύδουν τις ιστορικές συγκυρίες και διαδικασίες. 

Αποφάσεις που υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να χρειάζονταν χρόνια διαβουλεύσεων για να ληφθούν, παίρνονται πλέον μέσα σε λίγες ώρες. Ωθείται η χρήση νέων, παράκαιρων, ακόμη και επικίνδυνων τεχνολογιών, επειδή είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος της απραξίας. Χώρες ολόκληρες μετατρέπονται σε πειραματόζωα σε μεγάλης κλίμακας κοινωνικά πειράματα. Τι συμβαίνει όταν όλοι εργάζονται από το σπίτι και επικοινωνούν μόνο εξ αποστάσεως; Τι συμβαίνει όταν ολόκληρα σχολεία και πανεπιστήμια κάνουν τα μαθήματα διαδικτυακά; Υπό κανονικές συνθήκες οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και τα εκπαιδευτικά συμβούλια ουδέποτε θα συναινούσαν στην διεξαγωγή τέτοιων πειραμάτων. Αλλά αυτές δεν είναι κανονικές συνθήκες.

Για να σταματήσει η πανδημία, ολόκληροι πληθυσμοί καλούνται να συμμορφωθούν με ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές και δύο βασικοί τρόποι υπάρχουν για να επιτευχθεί αυτό: ο ένας είναι να παρακολουθεί η κυβέρνηση τους πολίτες και να τιμωρεί όσους παραβιάζουν τους κανόνες. 

Σήμερα, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, η τεχνολογία καθιστά εφικτή την διαρκή παρακολούθηση όλων. Πριν από πενήντα χρόνια, η KGB αδυνατούσε να παρακολουθεί τα 240 εκατ. πολιτών της ΕΣΣΔ επί 24 ώρες το 24ωρο, αλλά ούτε θα μπορούσε να επεξεργαστεί αποτελεσματικά όλες τις συλλεγείσες πληροφορίες. Η KGB στηριζόταν σε πράκτορες και αναλυτές και δεν μπορούσε να διαθέσει από έναν πράκτορα για κάθε πολίτη. Τώρα όμως, οι κυβερνήσεις μπορούν να βασίζονται σε πανταχού παρόντες αισθητήρες και ισχυρούς αλγορίθμους.

Στην μάχη τους ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, αρκετές κυβερνήσεις έχουν ήδη αναπτύξει τα νέα εργαλεία παρακολούθησης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κίνα. Παρακολουθώντας προσεκτικά τα «έξυπνα κινητά» των πολιτών, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες εκατομμύρια κάμερες με προγράμματα αναγνώρισης προσώπου και υποχρεώνοντας τους κατοίκους να ελέγχουν και να αναφέρουν την θερμοκρασία του σώματος και την ιατρική τους κατάσταση, οι κινεζικές Αρχές όχι μόνο είναι σε θέση να εντοπίσουν άμεσα τους ύποπτους φορείς κορονοϊών, αλλά και τις κινήσεις τους και όποιον ήλθε σε επαφή μαζί τους. Εφαρμογές κινητών προειδοποιούν τους πολίτες για το πόσο κοντά βρίσκονται σε μολυσμένους ασθενείς.

Σχετικά με τον Donald Trump

Σχετικά με τον Donald Trump

Ο χρόνος είναι σωστός για όποιον ενδιαφέρεται για να καταλάβει τι κάνει ο Donald Trump και να αποκρυπτογραφήσει την δημιουργική του ασάφεια και πως το κάνει. Ο αμφιλεγόμενος από τα συστηματικά κομμουνιστικά ΜΜΕ, Πρόεδρος των Αμερικάνων έχει μια σαφέστερη ατζέντα απ’ ό,τι μπορεί να φανταστείς, τόσο για την εξωτερική πολιτική όσο και για τις εσωτερικές υποθέσεις, αλλά επειδή πρέπει να παραμείνει στην εξουσία αλλά και να παραμείνει ζωντανός για να επιτύχει τους στόχους του, η στρατηγική του είναι τόσο εκλεπτυσμένη και λεπτή ώστε, φαντάζει τρελή.

Ο γενικός του στόχος είναι τόσο φιλόδοξος που πρέπει να ακολουθήσει τυχαία μαθήματα ελλειπτικού για να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β, χρησιμοποιώντας μοτίβα που μπερδεύουν τους ανθρώπους και τους απομακρύνουν από την κατανόηση του Trump και της στρατηγικής του. Αυτό περιλαμβάνει και τους περισσότερους ανεξάρτητους δημοσιογράφους και τους λεγόμενους εναλλακτικούς αναλυτές, όσο και τους επίσημους εκδότες ψεύτικων ειδήσεων της Δυτικής Ευρώπης και την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρωπομαζών που ελέγχεται από τα συστημικά ΜΜΕ.

Σχετικά με την στρατηγική του, κάνε μια γρήγορη κι ακριβή αναλογία με τα φάρμακα: τα περισσότερα χάπια έχουν σχεδιαστεί για να θεραπεύουν αποτελεσματικά ένα πρόβλημα, αλλά έχουν και μια σειρά από δευτερεύοντα αποτελέσματα. Λοιπόν, ο Trump χρησιμοποιεί φάρμακα αποκλειστικά για τα αποτελέσματα τους, ενώ η πρόθεση του είναι αυτή που τον κρατά στην εξουσία και ζωντανό. Αυτή η μεταφορά ισχύει για κάθε απόφαση, κίνηση ή δήλωση που έχει κάνει. Μόλις καταλάβεις τι είναι ο Trump, θα είσαι σε θέση να εκτιμήσεις την εκπληκτική Προεδρία που διεξάγει, όπως κανένας προηγούμενος δεν πλησίασε καν, ποτέ. Άλλωστε καθόλου τυχαίος δεν είναι ο πόλεμος εναντίον του σχεδόν απ’ όλα τα ΜΜΕ που είναι ανίκανα ν’ αντιληφθούν τι κάνει.

Ας ξεκαθαρίσουμε την μοναδική πτυχή της αποστολής του, η οποία είναι απλή και τρομερά άμεση: είναι ο πρώτος και μοναδικός Αμερικανός Πρόεδρος που δείχνει ολοφάνερα το χειρότερο συλλογικό ελάττωμα της ανθρωπότητας, την πλήρη άγνοια της πραγματικότητας. 

Επειδή τα ΜΜΕ χειραγώγησης και η εκπαίδευση ελέγχονται από μια χούφτα δισεκατομμυριούχων που ελέγχουν ασφυκτικά τις ανθρωπόμαζες, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ιστορία μας που έχει γραφτεί από τους νικητές και δεν έχουμε ιδέα για την σημερινή μας πραγματικότητα.

Καθώς ανέβηκε στην πολιτική σκηνή, ο Donald διακήρυξε την έκφραση «ψεύτικες ειδήσεις» για να δείξει τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς και τον παγκόσμιο πληθυσμό, ότι τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης λένε συνεχώς ψέμματα. 

Η έκφραση «fake news» έχει γίνει πλέον συνηθισμένη και συνώνυμη με τα συστημικά ΜΜΕ. Επομένως αντιλαμβάνεσαι πόσο βαθειά συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις, όλα αυτά που σου λένε, είναι εντελώς πλαστά;

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι στην πραγματικότητα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης και δεν καλύπτουν μόνο την ιστορία και την πολιτική, αλλά έχουν διαμορφώσει εσφαλμένη και ψεύτικη αντίληψη σε θέματα όπως η οικονομία, το φαγητό, το κλίμα, η υγεία, οι επιστήμες, οι τέχνες, η αρχαιολογία, το σύμπαν, το σώμα μας, η φύση … σε όλα. 

Αν σου πω ότι είναι ξεκάθαρα γνωστό  ποιος πυροβόλησε τον JFK, ότι η προκαταρκτική γνώση του Pearl Harbor έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο, ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου CO2 είναι επιστημονικά παράλογο, ότι τα χρήματά μας δημιουργούνται με δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες που όταν το κάνουν δεν έχουν ακόμη τα χρήματα, ότι τα τρόφιμα που αγοράζεις είναι δηλητήρια ή ότι η επιστήμη αποδεικνύει με 100% βεβαιότητα ότι η 9/11 ήταν μια προβοκάτσια περιωπής; 

Άκουσες ποτέ έναν συστημικό δημοσιογράφο, έναν ντοκιμαντέρ ή έναν καθηγητή Πανεπιστημίου να λέει δημόσια κάτι τέτοιο; Οι Πρόεδροι έρχονται και φεύγουν χωρίς να μιλάνε καν γι’ αυτά τα τεράστια προβλήματα. Ο Trump ξέρει ότι η απελευθέρωση των ανθρώπων από αυτή την άγνοια είναι το πρώτο βήμα προς την συνολική ανεξαρτησία από τον εναγκαλισμό με την διεστραμμένη ελίτ.

«Χιλιάδες επαγγελματίες ψυχικής υγείας συμφωνούν με τον Woodward και τον συντάκτη της New York Times: Ο Trump είναι επικίνδυνος». Bandy X. Lee, The Conversation 2018
«Το ερώτημα δεν είναι αν ο Πρόεδρος είναι τρελός αλλά αν είναι τρελός σαν αλεπού ή τρελός σαν τρελός». Masha Gessen, The New Yorker 2017
Ο Trump σίγουρα δεν είναι διανοητικά αμφισβητήσιμος, αλλά επίσης σίγουρα θεωρείται εντελώς διαφορετικός απ’ ότι είχαν συνηθίσει από τους Προέδρους. Από τότε που μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, ο Trump απεικονίστηκε από τα ΜΜΕ ως ναρκισσιστής, ρατσιστής, σεξιστής και κλιματολογικός σκεπτικιστής, γεμάτος σκιερά παρελθοντικά ιστορικά και ψυχικά ζητήματα. Παρόλο που το 80% του Αμερικανικού λαού (αλλά και παγκόσμια) δεν εμπιστεύεται καθόλου τα ΜΜΕ, πολλοί έχουν χάψει το fake news ότι ο Trump μπορεί να είναι ελαφρώς τρελός ή ακατάλληλος για να κυβερνήσει κι αυτή η προπαγάνδα  αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν βγεις από τις ΗΠΑ.

Αμερικής λάθη στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (3)


Νικόδημος

1. Τα λάθη είναι δυστυχώς πολλά και οφείλονται στους περιορισμούς στην ψυχοσύνθεση του Προέδρου, του επιτελείου και των ανώτερων αξιωματούχων και συμβούλων του. Ο κύριος περιορισμός σε κάθε περίπτωση είναι η προτεραιότητα του προσωπικού συμφέροντος, μετά του κομματικού και τελευταίου του εθνικού συμφέροντος.

Η εμπλοκή της Αμερικής στον πόλεμο ήταν προδιαγεγραμμένη και οι Αμερικανοί το γνώριζαν εξαρχής, όσο κι αν οι μάζες εκφράζονταν κατά της εμπλοκής των ΗΠΑ. Το 1938 μάλιστα το περιοδικό ΤΙΜΕ ανακήρυξε τον Χίτλερ εγκωμιαστικά ως “man of the year”!

Εντούτοις, παρότι το 1941, πριν την εισβολή των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ (Μπαρμπαρόσα), ήταν γνωστό πως οι Ιάπωνες θα επιτίθενταν στις ΗΠΑ στον Ειρηνικό ή στη (νότια) θάλασσα της Κίνας, ΔΕΝ έγιναν αμυντικές προετοιμασίες με ραντάρ π.χ. ή απευθείας συνδέσεις επικοινωνίας με Ουάσιγκτον!!!

2. Μετά, στο πεδίο δεν έπαιρναν τη διοίκηση πάντα οι καλύτεροι. Την έπαιρναν αυτοί που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις ή γνώριζαν καλά πως να γλείφουν τους ανώτερους και τους πολιτικούς ηγέτες.

Έτσι ανήλθε στην ιεραρχία ο Ντ. Μακάρθουρ ο οποίος, ναι μεν, έμοιαζε να κέρδισε τον πόλεμο στην Κορέα, μα κόστισε πολύ ακριβά στις μάχες και του Ειρηνικού και της Κορέας.

Όμοιος σε εγωπάθεια, ματαιοδοξία και φιλοδοξία ήταν ο επίσης γενναιότατος στρατηγός (δύο αστέρων) Mark Clark που διοικούσε τους Συμμάχους στο πεδίο στη Νότια Ιταλία. Γόνος στρατιωτικής οικογένειας, με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, ήταν και φίλος του Αϊζενχάουερ στην Ακαδημία West Point.

Αμερικής λάθη στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (2)



Νικόδημος

1. Υπάρχουν ακόμα μερικοί ιστορικοί που θαυμάζουν τον στρατηγό Douglas MacArthur μα οι περισσότεροι πλέον τον θεωρούν (και με αρκετή τεκμηρίωση) έναν από τους χειρότερους στρατιωτικούς στον 2ο Π.Π.

Κατά τη γνώμη μου, μετά από πολύμηνη έρευνα, θα έπρεπε ο MacArthur να είχε παυθεί από οποιαδήποτε διοίκηση όταν τον Μάρτιο 1942 με διαταγή του Ρούζβελτ εγκατέλειψε τις Φιλιππίνες – ενώ για την πτώση τους στους Ιάπωνες ήταν ο κύριος υπαίτιος.

Πρέπει να είχε όπως κάθε άνθρωπος και μερικές καλές ιδιότητες και οι άντρες του αργότερα τον ηρωοποίησαν και τον ακολουθούσαν με ενθουσιασμό. Οι πραγματικές νίκες του έγιναν στη Νέα Γουινέα (και Νέα Βρετανία) το 1943. Μα τότε ήταν οι εξαιρετικά γενναίοι Αυστραλοί και η Βασιλική Αεροπορία της Αυστραλίας που προκάλεσαν τεράστια φθορά στους Ιάπωνες.

Το 1941 (Ιούλιο) ο Μακάρθουρ ήταν στρατηγός δύο αστέρων. Στο τέλος του έτους είχε προβιβαστεί σε στρατηγό 4 αστέρων και ως το 1945 είχε γίνει ο δεύτερος σε ισχύ μετά τον George Marshall με τουλάχιστον 100 παράσημα από διάφορες χώρες (κι ένα δώρο 500.000 δολαρίων από τον πρόεδρο των Φιλιππίνων)!

2. Ο Μακάρθουρ ήταν στο ξενοδοχείο του στη Μανίλα όταν τον ξύπνησαν με την είδηση του βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ. Συγκάλεσε αμέσως επιτελική σύσκεψη μα δεν αποφάσιζε τίποτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα