Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου στο περιοδικό Physiology and Behavior, αναφέρει ότι ενώ η συμμετοχή στις εκλογές επηρεάζεται από μια σειρά κοινωνικών και δημογραφικών μεταβλητών, υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες που μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο. Συγκεκριμένα, τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, αποτελούν έναν ισχυρό προγνωστικό δείκτη της πραγματικής συμπεριφοράς κατά την ψηφοφορία.
Αρχικά γίνεται αναφορά στα Φρούτα και τα Λαχανικά, στην ποικιλία αυτών και στο ότι πρέπει να καλύπτουν το 50% του πιάτου μας. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Αποτελούν την ασπίδα της υγεία μας!
Στη συνέχεια μιλά για τους υδατάνθρακες και πώς να τους διαλέξουμε: να αυξήσουμε τις τροφές ολικής αλέσεως, και να μειωθούν τα επεξεργασμένα δημητριακά όπως το ρύζι ή οι τροφές που παράγονται από αυτά όπως το άσπρο ψωμί. Κάνει ένα βημα παραπάνω και πέρα από την αναγακιότητα ύπαρξής τους, δίνει έμφαση στην ποιότητα των υδατανθράκων.
Έπειτα αναφέρεται στο πόση πρωτεΐνη και τι πηγές πρωτεΐνης πρέπει να καταναλώνουμε. Επιλέγουμε τις εξής πηγές:ψάρια, πουλερικά, ξηρούς καρπούς (με πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά) και περιορίζουμε το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα κρέατα γιατί συσχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, καρκίνο του παχέος εντέρου καθώς και αύξηση βάρους.