Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Το έχουμε στο μπαλκόνι μας αλλά Αγνοούμε τι μπορεί να Θεραπεύσει

Φτέρη

Ένα από τα υγιέστερα πράγματα που μπορείτε ποτέ να επιθυμήσετε είναι ένα μαξιλάρι φορτωμένο με φύλλα από φτέρες, είτε το πιστεύετε είτε όχι.
Έχετε ακούσει για την φτέρη;
Οι ψύλλοι, οι κοριοί και οι ψείρες απλά δεν ανέχονται την φτέρη και ”τρέχουν” μακριά από αυτήν. Η φτέρη διώχνει τα σκουλήκια, και καταστρέφει ακόμη και την ταινία (κεστωειδής σκώληκας).
Και έχει πολλά υγιή οφέλη, ορισμένα από αυτά αναφέρονται παρακάτω:
Η ρίζα φτέρης αφαιρεί τους δυσάρεστους πόνους στις γάμπες, και ως εκ τούτου θα πρέπει να την έχουμε δίπλα από τα σεντόνια. Τα μπάνια με φύλλα και ρίζες φτέρης θεραπεύουν την ουρική αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς, ακόμα και την γάγγραινα.
Φρέσκια φτέρη στο μαξιλάρι θεραπεύει την απώλεια ακοής.
Φρέσκα φύλλα φτέρης δεμένα στο μέτωπο και τα μάτια, καθαρίζουν την όραση και σταματούν το τρεμοπαίξιμο των βλεφάρων.
Τοποθετώντας ξηρή φτέρη στα παπούτσια μειώνεται την κούραση και ζεσταίνεται τα πόδια.

Ποιο το νόημα της ζωής σύμφωνα με 8 προσωπικότητες


1 Ο Karl Popper, Αγγλο-αυστριακός επιστημολόγος, είπε το εξής:
“Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκαιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους.”
Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκαιο! Κανένας δεν πέτυχε τίποτα με την απαισιοδοξία!quotes-life-meaning
2. Αυτό μπορώ να σας το αποδείξω με το εξής απόφθεγμα, από τον Elbert Hubbard (Αμερικανός συγγραφέας):
glad-woman
“Το θετικό τίποτα είναι καλύτερο από το αρνητικό τίποτα!”.
Κι όμως το να μην έχεις τίποτα και να είσαι θετικός, είναι καλύτερο από το να μην έχεις τίποτα και να είσαιαρνητικός! Με το να είσαι αρνητικός, θα προσελκύεις στη ζωή σου αρνητικές καταστάσεις, αρνητικούς ανθρώπους και όλ’ αυτά θα οδηγούν σε μία εξουθενωτική καθημερινότηταΤι θέλεις πραγματικά; Μια ζωή γεμάτη θετική ενέργεια και θετικούς ανθρώπους; Ή μία αρνητική ζωή με αρνητικές καταστάσεις και ανθρώπους;
3. Ο Νέλσον Μαντέλα, Νοτιοαφρικανός πολιτικός, υποστήριξε το εξής:

ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ(Βίντεο)


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Εδώ και χρόνια εξιχνιάζεται μια μεγάλη συνομωσία με επίκεντρο το Βατικανό που χρησιμοποιεί αστρολογικά δεδομένα με κύριο σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για μια εντυπωσιακή προβολή της εμφάνισης του Αντιχρίστου.
Το Βατικανό ως βάση της θεωρίας εμφάνισης του Αντιχρίστου, χρησιμοποιεί παλιές προφητείες των Μαγιάς που είχαν αναφέρει ότι σε συγκεκριμένο χρόνο θα έρθει ο μεγάλος ηγέτης που θα κυβερνήσει τα έθνη εν ειρήνη. Αυτές οι προφητείες όμως, σύμφωνα με τη Βίβλο, αντιπροσωπεύουν τον προφήτη του ψεύδους, τον Αντίχριστο.
Μια σημαντική ιστορία που επικαλείται επίσης το Βατικανό, είναι η ιστορία με το όραμα της Φατίμα στην Πορτογαλία στις αρχές του 20ουαι. Το όραμα αυτό σχετιζόταν με την εμφάνιση του υπερφυσικού όντος που ταυτίστηκε με την Παναγία, αλλά το εκπληκτικό εδώ είναι ότι σύμφωνα με το Βατικανό επρόκειτο για έναν εξωγήινο.
Το όραμα αυτό ήταν ένα όραμα που είχε δει η Φατίμα, που λέγεται ότι ήταν η Παναγία και η οποία είχε προφητεύσει στη Φατίμα ένα συνταρακτικό γεγονός στο τέλος των καιρών. Αλλά το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι το ίδιο το Βατικανό , για τη συγκεκριμένη ιστορία της Φατίμα αρνήθηκε την παρουσία της Παναγίας ενώ διέδωσε ότι πιθανώς επρόκειτο για την εμφάνιση ενός εξωγήινου όντος.

Σίδνεϊ: Η Άφιξη των Πρώτων Ευρωπαίων


   Στις 29 Απριλίου του 1770, ο Τζέιμς Κουκ με το πλοίο Εντέβορ, αγκυροβολεί για πρώτη φορά στις ακτές τις Αυστραλίας, σε έναν κόλπο όπου ο Βοτανολόγος Τζόζεφ Μπάνκς, συνέλεξε χιλιάδες διαφορετικά βότανα, πολλά από τα οποία ήταν άγνωστα στους Ευρωπαίους. Για τον λόγο αυτό, ο Κουκ, τον ονόμασε Κόλπο των Βοτάνων. Ο κόλπος αυτός, σήμερα είναι τμήμα της σημερινής πόλης του Σίδνεϊ, διατηρώντας το ίδιο όνομα (Botany Bay).  Ο Κουκ, έχοντας χαρτογραφήσει τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας και αξιώνοντας τες στο όνομα του Βασιλιά της Αγγλίας Γεωργίου του Γ’, όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, πρότεινε την δημιουργία ενός οικισμού στον Κόλπο των Βοτάνων.

   Τον Μάιο του 1787, ένας στόλος απαρτιζόμενος από έντεκα πλοία, ο ονομαστός ως “Πρώτος Στόλος”, υπό τον Αρθουρ Φίλιπ, απέπλευσε από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας, μεταφέροντας πάνω από χίλιους αποίκους (άνδρες και γυναίκες), από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν κατάδικοι. Τον Ιανουάριο του 1788, ο στόλος έφτασε στον Κόλπο των Βοτάνων για την δημιουργία της πρώτης αποικίας στην Αυστραλία. Λίγες μέρες μετά την άφιξη του στόλου, οι Άγγλοι, διαπίστωσαν πως ο κόλπος που βρισκόταν βορειότερα του Κόλπου των Βοτάνων, ήταν καταλληλότερος για την δημιουργία του οικισμού με τον Φίλιπ να τον περιγράφει ως το καλύτερο λιμάνι στον Κόσμο. Ο κόλπος αυτός, είναι το σημερινό λιμάνι του Σίδνεϊ (Sydney Harbour) και ο πρώτος οικισμός στήθηκε στο Όρμο Σίδνει (Sydney Cove). 

Τα γηραιότερα άτομα στον κόσμο είναι γυναίκες



Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, Έμμα Μοράνο, απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών στην οικία της στη βόρεια Ιταλία. Λίγες ημέρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα πρωτεία της μακροζωίας κατέχει πλέον η Βάιολετ Μπράουν από την Τζαμάικα που γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1900, 62 χρόνια προτού η χώρα ανακηρυχθεί ανεξάρτητη από τη βρετανική κυριαρχία.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Ομάδα Γεροντολογίας, η Βάιολετ Μπράουν έχει συμπληρώσει τα 117 έτη και σε αυτή την ηλικία αποσπά τον «τίτλο» του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Εργαζόταν ως δασκάλα μουσικής και για πάνω από 80 χρόνια διατέλεσε οργανοπαίχτρια σε βαπτιστική εκκλησία.

«Ζω με την ευλογία του Θεού και είμαι υπερήφανη για την ηλικία μου», είχε δηλώσει η υπεραιωνόβια την περασμένη χρονιά στην εφημερίδα Jamaica Observer.

«Όταν με ρωτούν τι τρώω και καταφέρνω να βρίσκομαι τόσα χρόνια στη ζωή, απαντώ ότι καταναλώνω τα πάντα εκτός από χοιρινό και κοτόπουλο. Επίσης, δεν πίνω ρούμι», είχε πει αποκαλύπτοντας το δικό της «μυστικό» μακροζωίας.

Τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά κι ένα βρασμένο, λίγο κρέας και πολύ λίγα φρούτα ή λαχανικά έτρωγε για σχεδόν έναν αιώνα, πάντως, η ιταλίδα Έμμα Μοράνο το τέως γηραιότερο πρόσωπο στον κόσμο.

Όσοι αναρωτιούνται για τον ρόλο των γονιδίων, η μητέρα της κ. Μπράουν, Ελίζαμπεθ Μόσε, «έφυγε» πλήρης ημερών σε ηλικία 96 ετών. Η κόρη της, όμως, αποδείχθηκε πιο δυνατή στη μάχη της μακροζωίας. 

Εθισμός στον έρωτα: Έχει δύο μορφές και πονούν και οι δύο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Εθισμός στον έρωτα: Έχει δύο μορφές και πονούν και οι δύο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Δεν μπορείς να φας, δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς και το μόνο που σκέφτεσαι είναι η επόμενη συνάντηση με τον σύντροφό σου; Ίσως έχεις εθιστεί στον έρωτα, εκτιμούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τα ερωτικά αισθήματα συνοδεύονται συχνά από συμπτώματα όμοια με αυτά του εθισμού σε ουσίες, όπως η ευφορία, ηλαχτάρα, η εξάρτηση, η στέρηση και ηυποτροπή, και αποδεικνύεται χάρη στην τεχνική της εγκεφαλικής απεικόνισης ότι συνδέονται με χαρακτηριστικήδραστηριότητα στα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου που μοιάζει με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ωστόσο, η ιδέα ότι μπορεί κανείς να εθιστεί πραγματικά στον έρωτα παραμένειαμφιλεγόμενη. «Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία όσον αφορά τη θεωρία του εθισμού και κυρίως επειδή δεν υπάρχει συμφωνία για το τι εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη ‘έρωτας’» δηλώνει ο Μπράιαν Ερπ από το Κέντρο Νευροηθικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με το New Scientist. «Νομίζω ότι [εθισμός στον έρωτα] σημαίνει να συνειδητοποιείς ότι δεν θέλεις να είσαι ερωτευμένος αλλά να μην μπορείς να το αποφύγεις και αυτό να προκαλεί άσχημες καταστάσεις. Εκεί είναι που ξεπερνάμε το όριο και βιώνουμε κάτι που μοιάζει με εθισμό» προσθέτει με τη σειρά του ο Άντερς Σάντμπεργκ, επίσης από το Κέντρο Νευροηθικής.
Σύμφωνα με νέα ερευνητικά στοιχεία του Ερπ και των συνεργατών του από το βρετανικό πανεπιστήμιο, ο εθισμός στον έρωτα όχι μόνο είναι υπαρκτός αλλά μάλιστα έχει δύο διαφορετικές μορφές.

Η μέρα που μας είπαν “γεια” οι εξωγήινοι...


15 Αυγούστου 1977: Η μέρα που μας είπαν “γεια” οι εξωγήινοι; Στις 15 Αυγούστου 1977, στο Delaware του Ohio, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ohio State, ανίχνευσαν ένα ράδιο-σήμα 72 δευτερολέπτων που προερχόταν από...
κάπου κοντά στον αστερισμό του Τοξότη. Λόγω της θέσης του σήματος, της συχνότητας και της μοναδικής υπογραφής του, ονομάστηκε σήμα “Wow!”, και από την ημέρα της ανακάλυψής του, οι φήμες ότι ήταν ένα.....

μήνυμα από κάποιας μορφής εξωγήινη ζωή οργιάζουν.

Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, το Πανεπιστήμιο Ohio State λειτουργούσε ένα σχετικά μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο, γνωστό ως το Μεγάλο Αυτί. Χτισμένο σε μία περιοχή 1,5 φορές μεγαλύτερη από ένα γήπεδο αμερικάνικου ποδοσφαίρου, το Μεγάλο Αυτί είχε δύο γιγάντιες κεραίες σαν κέρατα, που λάμβαναν ραδιοκύματα από το εξώτερο διάστημα.

Με τον απλό σχεδιασμό του, το Μεγάλο Αυτί μπορούσε να παρακολουθεί μόνο τα σήματα που ήταν σε ευθεία γραμμή, ώστε κάθε φορά που η Γη γυρνούσε μακριά από την τοποθεσία προέλευσής τους – μία διαδικασία που έπαιρνε, περίπου, 72 δευτερόλεπτα – τα σήματα χάνονταν.

Οι δύο κεραίες του Μεγάλου Αυτιού δούλευαν σε συντονισμό. Δίπλα – δίπλα, συνήθως μάζευαν ουσιαστικά το ίδιο σήμα, αλλά το καθένα είχε μία ελαφρώς διαφορετική εστίαση, μιας και το λάμβαναν με διαφορά, περίπου, 2 λεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σήμα Wow! ανιχνεύθηκε από μόνο από ένα από τα δύο κέρατα, κάτι που οδήγησε τους επιστήμονες να πιστέψουν ότι είτε ξεκίνησε μετά που το πρώτο κέρατο είχε προσπεράσει το σημείο του ουρανού από όπου προέρχονταν είτε τελείωσε πριν το δεύτερο κέρατο φτάσει σε εκείνο το σημείο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα