Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ





Αν και η απόκτηση κάποιων πρακτικών γνώσεων σχετικών με τη γενετήσια λειτουργία φαίνεται χρήσιμη ακόμη και απαραίτητη για την αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων, ωστόσο είναι μια διανοητική και απρόσωπη αντιμετώπιση συμπτωμάτων που επειδή ακριβώς επικεντρώνεται στα πρακτικά και τα οργανικά ενισχύει την επιβητορική αντίληψη για τον έρωτα, που είναι η αιτία των συμπτωμάτων τα οποία επιδιώκει να απαλείψη...

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όπως γίνεται στη Δύση προβάλλοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να έχη οργασμό αποφεύγοντας τον κίνδυνο της εγκυμοσύνης, των αφροδισίων κ.λ.π., ασκεί πίεση στον έφηβο να λειτουργήση επιβητορικά, εσωτερικά μεν εξάπτοντας τη φαντασία και ερεθίζοντας, εξωτερικά δε επιβεβαιώνοντας την επικρατούσα εντύπωση της κοινωνικής προσδοκίας για μια τέτοια συμπεριφορά.
Εξάλλου η ψυχική, σωματική και επομένως ερωτική ωρίμανση των εφήβων δεν είναι ομοιόμορφη και ταυτόχρονη σε όλους και η απρόσωπη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα επιβάλλη αναπότρεπτα μια απαράδεκτη ισοπέδωση σε μια τόσο προσωπική περιοχή της ανθρώπινης εμπειρίας.
Αλλά ακόμη η πείρα άλλων χωρών που προ πολλού έχουν καθιερώσει αυτήν τη σεξουαλική εκπαίδευση δεν είναι συχνά ενθαρρυντική, όπως εκείνη των σκανδιναυϊκών χωρών όπου, αν πάρουμε για παράδειγμα της Σουηδία, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αφροδισίων νοσημάτων της Ευρώπης και αύξηση των εγκυμοσυνών των δωδεκάχρονων και δεκατριάχρονων κοριτσιών. Διακεκριμένοι ειδικοί σε αυτές τις χώρες δηλώνουν ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πήρε κακό δρόμο.

«Blade Runner 2049» και Πεντάγωνο μας προϊδεάζουν για τις μελλοντικές πόλεις της Νέας Παγκόσμιας Τάξης



Πριν από περίπου 4 δεκαετίες μετά το πρώτο Blade Runner (1982), έρχεται το sequek της επιτυχημένης ταινίας SciFi για να μας προϊδεάσει πως θα είναι ο κόσμος μετά από ακόμα 3 δεκαετίες, το 2049

Να σημειωθεί ότι η αρχική ταινία είναι προσαρμογή του μυθιστορήματος  Do Androids Dream of Electric Sheep? του Philip K. Dick, που γράφτηκε ήδη από το 1968.
Το Blade Runner 2049 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2017 και, όπως μαρτυρά ο τίτλος του, η υπόθεση διαδραματίζεται στο μακρινό έτος 2049 μ.X. και αφορά πάλι σε μια δυστοπική κοινωνία όπου οι άνθρωποι ζουν διαχωρισμένοι με απόλυτα ταξικά κριτήρια.
Αυτό ακριβώς το στοιχείο είχε προσελκύσει την προσοχή του Αμερικανού κοινωνιολόγου Mike Davis, ο οποίος χρησιμοποίησε το Blade Runner για να περιγράψει τις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος, που καθόλου τελικά δεν διαφέρουν από αυτές που ήδη ξεκίνησαν να στήνονται ή να σχεδιάζονται για το μέλλον, τις φερόμενες ως «έξυπνες πόλεις», αλλά ούτε και από τις προσπάθειες αποικισμού σε άλλους πλανήτες.
«Οι διαστημικές αποικίες, που συναντάμε στο Blade Runner», έλεγε πριν από μερικά χρόνια, «δημιουργούν απομονωμένες κοινότητες που υπερίπτανται της Γης ή βρίσκονται σε άλλους πλανήτες, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός ζει σε μεγαλουπόλεις που θυμίζουν τις ιστορίες του Καρόλου Ντίκενς. Το θέμα δεν είναι απλώς ότι ορισμένοι άνθρωποι επιθυμούν ασφάλεια και ένα χώρο για να απολαμβάνουν τον εξωφρενικό καταναλωτισμό τους. Στην πραγματικότητα, συνδέοντας αυτές τις αποικίες δημιουργούν έναν νέο πλανήτη όπου μπορείς να πετάς από τη μια αποικία στην άλλη. Είναι σαν τα αεροδρόμια που είναι όλα ίδια μεταξύ τους γιατί ακολουθούν το ίδιο μοντέλο λειτουργίας και οργάνωσης».
Οι κάτοικοι αυτών των αποικιών, συνέχιζε ο Μάικ Ντέιβις «έχουν ελάχιστη επαφή με τα εργατικά στρώματα, με τους φτωχούς και τους μετανάστες εκτός από τις περιπτώσεις που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους σε προσωπικό επίπεδο».

Μία τεράστια «ανωμαλία» κρύβεται κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Wilkes Land, Antarctica, Antarctica
Wilkes Land, Antarctica, Antarctica
Oι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα τεράστιο αντικείμενο το οποίο κρύβεται κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής θα μπορούσε να αλλάξει όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την ιστορία της.
Η τεράστια και μυστηριώδες ανωμαλία ενδέχεται συγκεκριμένα να κρύβεται κάτω από τα παγωμένα απόβλητα μίας περιοχής που ονομάζεται «Wilkes Land». H περιοχή αυτή επεκτείνεται σε μήκος 151 μιλίων και έχει βάθος τουλάχιστον 2.700, σύμφωνα με το New York Post.
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι το περίεργο αντικείμενο ίσως αποτελεί μέρος των υπολειμμάτων ενός τεράστιου αστεροειδή που κατέπεσε στη Γη και το μέγεθος του οποίου είναι δύο φορές μεγαλύτερο από τον κρατήρας Τσιξουλούμπ (Chicxulub), ο οποίος πιστεύεται ότι οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Εάν αυτή η θεωρία αληθεύει, τότε αυτός ο αστεροειδής θα μπορούσε να ευθύνεται για το τέλος της Πέρμιας Περιόδου, κατά την οποία παρατηρήθηκε η εξαφάνιση του 96% των θαλάσσιων πλασμάτων της Γης και του 70% των σπονδυλωτών ζώων.

Η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια



Με αισιοδοξία και ελπίδα ξεκινάει το 2017, αφού διέρρευσε το μυστικό σχέδιο των πολιτικών αρχηγών της χώρας, για να βγει η Ελλάδα από τον αργό θάνατο των Μνημονίων.

Σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, έγινε σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε σε μυστική τοποθεσία, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές αλλά έγινε υποκλοπή από τα κινητά των πολιτικών αρχηγών.
Στην διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι συμφώνησαν πως η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα να ανακάμψει στο μέλλον.
Καθώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τη χώρα στο μέλλον, οι πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν η Ελλάδα να επιστρέψει στο παρελθόν.
Το σχέδιο είναι απλό:
Κάθε χρόνο που περνάει, η Ελλάδα θα πηγαίνει έναν χρόνο πίσω.
Δηλαδή, ενώ σήμερα ο υπόλοιπος κόσμος πήγε στο 2017, η Ελλάδα επιστρέφει στο 2015.
Του χρόνου, η Ελλάδα θα πάει στο 2014, τον επόμενο χρόνο στο 2013 κι ούτω καθεξής.

Όταν ο υπόλοιπος κόσμος θα μπαίνει στο 2022, η Ελλάδα θα μπαίνει στο 2010, οπότε θα βγει από τα Μνημόνια.

Φοβάσαι τους ανθρώπους – Συμβουλές αντιμετώπισης

φοβάσαι τους ανθρώπους
Συνειδητοποίησες πως φοβάσαι τους ανθρώπους, δεν εμπιστεύεσαι κανέναν και γενικότερα οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή δεν είναι το φόρτε σου. Όλη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να απομονώνεσαι όσο περισσότερο γίνεται ώστε να νιώθεις ήρεμη και ασφαλής. Μπορεί κάποιες φορές να αναγκάζεσαι να συναναστραφείς με ανθρώπους αλλά ποτέ δεν ξεχνάς να υψώσεις τον απαραίτητο, για εσένα, τοίχο ανάμεσα. Οποιαδήποτε είδους φοβία και αν έχουμε πρέπει να βρούμε την πηγή της για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι αρκετά κουραστικό να προσπαθούμε μονίμως να «προστατευτούμε» από όλους. Γινόμαστε όλο και πιο εσωστρεφείς με αποτέλεσμα η φοβία μας να μας δημιουργεί ένα πιο γενικευμένο πρόβλημα στην εργασία, στην παρέα, στην σχέση.
Μπορούμε να πούμε πως η αγοραφοβία είναι ένα κομμάτι της γενικότερης φοβίας μας. Αγοραφοβία σημαίνει πως δεν μπορούμε να βρεθούμε μέσα σε πολύ κόσμο. Δεν αισθανόμαστε άνετα, πνιγόμαστε και έχουμε τάσεις φυγής. Το θέμα είναι πως η φοβία μας μπορεί να έχει προχωρήσει ένα στάδιο πιο πέρα και να μας δυσκολεύει ακόμα και στις καθημερινές μας επαφές. Μήπως φοβάσαι τόσο τους ανθρώπους που ακόμα και ένας σύντροφος φαντάζει αδύνατο; Θα μπορούσαμε να πούμε πως και οι φοβίες έχουν στάδια. Για παράδειγμα, νιώθω ανασφάλεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε άγνωστους, αισθάνομαι εγκλωβισμένη αν στριμωχτώ σε ένα λεωφορείο, δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν κι έτσι προτιμώ να είμαι μόνη. Όλα τα παραπάνω ορίζουν την φοβία μας για τους ανθρώπους αλλά μας επηρεάζουν σε διαφορετικό επίπεδο. Μπορεί να τα αισθανόμαστε όλα μαζί ή ένα από αυτά. Αν θεωρείς πως φοβάσαι τους ανθρώπους και σε έχει κουράσει αυτό, τότε δέξου φιλικές συμβουλές ώστε να αρχίσεις να το αποβάλλεις!
Φοβάσαι τους ανθρώπους – Συμβουλές αντιμετώπισης
1)Σκέψου θετικά
Η θετική σκέψη θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας γενικότερα και πιο συγκεκριμένα τον φόβο μας για τους ανθρώπους. Ίσως κάποιες παλαιότερες εμπειρίες να μας τον δημιούργησαν αλλά ο τρόπος που σκεφτόμαστε θα μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά και να βρίσκουμε την καλύτερη λύση για ότι μας συμβαίνει με σεβασμό και εκτίμηση στον εαυτό μας και στους άλλους. Κρατάμε ότι έχουμε ζήσει σαν εμπειρίες που ωρίμασαν την σκέψη μας και δεν υπάρχει λόγος να χαλάνε την καλή μας συμπεριφορά και τις ισορροπίες μας. Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι πως τα παθήματα γίνονται μαθήματα και τα λάθη μία φορά!

Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το πρόσωπο και η διδασκαλία του Πυθαγόρα είναι θέματα μάλλον σκοτεινά. Από το έργο του τίποτε δεν σώθηκε, οι αρχαίες, βιογραφικές κυρίως ειδήσεις (από το Διογένη το Λαέρτιο, τον Ιάμβλιχο, τον Πορφύριο), είναι γεμάτες ανεκδοτολογικά στοιχεία.
pythagoras1
Οι παλαιότερες μαρτυρίες για το πρόσωπο του Πυθαγόρα προέρχονται από τον Ηράκλειτο (“ο Πυθαγόρας, ο γιος του Μνησάρχου, άσκησε την έρευνα περισσότερο από όλους τους ανθρώπους και, διαλέγοντας αυτές τις ιδιότητες, οικειοποιήθηκε τη σοφία, την ΐ πολυμάθεια και τη δολιοτεχνία”), τον Ηρόδοτο (“…ο Ζάλμοξης είχε συναναστραφεί με Έλληνες και ανάμεσα τους με τον Πυθαγόρα, που δεν ήταν κατώτερος από τους σοφούς…”), αλλά και από τον Εμπεδοκλή, τον Ίωνα τον Χίο και τον Ξενοφάνη.
O Αριστοτέλης κάνει λόγο για Πυθαγόρειους. Πρόκειται για τους μαθητές ή για μεταγενέστερους οπαδούς του Πυθαγόρα. Ελάχιστα αποσπάσματα τους σώθηκαν από το Φιλόλαο, ο οποίος ήταν σύγχρονος του Σωκράτη, και από τον Αρχύτα, που ήταν σύγχρονος του Πλάτωνα.

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Για τον Πυθαγόρα η μουσική και τα μαθηματικά γίνεται άσκηση με σκοπό την υπέρβαση των σωματικών περιορισμών και την κάθαρση της ψυχής, για να μπορέσει η τελευταία να απελευθερωθεί από τον κύκλο της μετενσάρκωσης για να φτάσει τελικά στη θεότητα από την οποία προέρχεται.
Όπως στον άνθρωπο υπάρχουν η ψυχή και το σώμα, έτσι και στον κόσμο δύο αρχές βρίσκονται σε αντίθεση, το όριο (το πέρας) και το άπειρο. Στην περίπτωση αυτή η σύγκρουση είναι φαινομενική, γιατί στην πραγματικότητα το πέρας είναι αυτό που διοικεί και οργανώνει τον κόσμο. H ύψιστη έκφραση του πέρατος είναι ο αριθμός, ο οποίος αποτελεί κλειδί για την κατανόηση της τάξης που βάζει το πέρας στον κόσμο.
Η θεωρία των αριθμών είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του Πυθαγορισμού. Τα αντικείμενα «είναι» αριθμοί ή «ομοιάζουν» με αριθμούς.

Γιατί είναι καλύτερα να έχεις ένα μικρό κύκλο φίλων στη ζωή σου

Είναι πολύ απαιτητικό  να σας σταθεί κάποιος στα δύσκολα, είναι όμως πολύ σημαντικό να σας στέκεται στα εύκολα. Ένας φίλος χρειάζεται να σας παρέχει και τα δύο αν θέλει να είναι πραγματικός φίλος. Να μην είναι εκεί μόνο όταν σας παρουσιάζεται δυσκολία αλλά να μπορεί να την αποδεικνύει και κάθε μέρα.
your-attitude-towards-people
Συνοπτικά, ο κάθε φίλος μας είναι ξεχωριστός και διαφορετικός. Τον διαλέξαμε και τον διαλέγουμε ακόμα καθημερινά για όλα αυτά που κάνει για εμάς καθώς και για αυτά που κάνουμε εμείς για αυτόν. Δεν είναι μόνο για να περνάμε καλά μαζί ούτε μόνο για να εμφανίζεται όταν έχουμε μια δυσκολία. Είναι ένας εναρμονισμένος συνδυασμός αυτών των δύο, που καταφέρνει να γεμίζει ταυτόχρονα και τους δυο μας.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μια φιλία για να εδραιωθεί και να αντέξει στον χρόνο θέλει θυσίες, υπομονή και επιμονή. Και τι γίνεται όταν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φίλων; Εκεί τα πράγματα δυσχεραίνουν. Γιατί, σκεφτείτε, ότι είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε με έναν μικρό αριθμό φίλων.
Group-Of-Three-Female-FriendsΈχοντας πολλούς φίλους αυτόματα ανοίγεσαι σε πολλά και διαφορετικά άτομα. Άλλους τους γνωρίζεις καλύτερα, άλλους μέχρι το σημείο που σε αφήνουν να τους γνωρίσεις. Το ίδιο γίνεται και με εσένα προς εκείνους. Για την ακρίβεια, ίσως δεν θα καταφέρεις να τους γνωρίσεις ποτέ ολοκληρωτικά. Πολύ πιθανόν είναι, για παράδειγμα, όταν έχεις πολλούς φίλους να μην μπορείς να αφιερώνεις ξεχωριστά στον καθένα τον ίδιο χρόνο. Αυτό για σένα είναι φυσικό και επόμενο, λόγω του περιορισμένου χρόνου σου, για κάποιον από τους φίλους σου όμως γεννά παρεξηγήσεις και επιφέρει ζήλια και συγκρούσεις.

Αλήθειες για …Κοιλιακούς

koiliakoi

Έχετε αμφιβολίες για τις οδηγίες που σας δίνουν ; Ας απαντήσουμε στα ποιο συχνά ερωτήματα κοιλιακών.. Οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί είναι SEXY και είναι δύσκολο να τους πετύχεις απ’ ότι φαίνεται. Όλοι τους θέλουν αλλά, λίγοι τους έχουν! Όταν έρθει η ώρα να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου, αρχίζουν οι θεωρίες του γυμναστηρίου: Κάποιοι σου λένε να τους γυμνάζεις κάθε μέρα και άλλοι να τους γυμνάζεις κάθε 2η μέρα όπως τις άλλες μυϊκές ομάδες. Σου λένε ότι πρέπει να χωρίζεις τις προπονήσεις σε μέρες με πάνω κοιλιακούς και σε μέρες με κάτω, αλλά μπορεί και να μην έχει σημασία, μιας και πρόκειται για την ίδια μυϊκή ομάδα, λένε άλλοι.
Να κρατάς την αναπνοή σου στο ανέβασμα ή όχι; Τελικά τι συμβαίνει; Οι γνώμες και οι ειδικοί των γυμναστηρίων δίνουν και παίρνουν, δημιουργώντας ένα κομφούζιο απόψεων. Ας δώσουμε κάποιες απαντήσεις και όχι γνώμες σε συχνά ερωτήματα…
Απορία: Το να κάνω απλά ασκήσεις κοιλιακών είναι ο καλύτερος τρόπος για να φανούν οι κοιλιακοί μου;
Πραγματικότητα: Συνεχίζεις να τρως, τρως, τρως; Ακριβώς για αυτό δεν »βλέπεις» τους κοιλιακούς σου. Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί δεν είναι, κυρίως, προϊόν των ασκήσεων που επιλέγεις να κάνεις, αλλά της διατροφής που κάνεις. Πρέπει να απαλλαγείς από τα στρώματα λίπους που τους σκεπάζουν για να εμφανιστούν. Μπορείς να τους προκαλέσεις υπερτροφία όπως σε κάθε άλλη μυϊκή ομάδα προπονώντας τους μέρα παρά μέρα με 8-12 επαναλήψεις. Κάνοντας χιλιάδες κοιλιακών κάθε μέρα, σίγουρα θα αυξήσεις την αντοχή τους, αλλά μπορεί να αρχίσουν ενοχλήσεις υπέρχρησης στην μέση σου.
Απορία: Να κάνω την μία μέρα πάνω και την άλλη κάτω κοιλιακούς;
Πραγματικότητα: Η άποψη ότι μπορείς να γυμνάσεις αποκλειστικά τους πάνω ή τους κάτω κοιλιακούς δεν υφίσταται, μόνο και μόνο γιατί πρόκειται για την ίδια μυϊκή ομάδα τον »ορθό κοιλιακό». Ασφαλώς μπορείς να επιβαρύνεις περισσότερο την κάτω πλευρά του ορθού κοιλιακού κάνοντας άρσεις λεκάνης στο έδαφος, αλλά δεν θα αποτρέψεις την σύσπαση της πάνω μοίρας σε μεγάλο βαθμό. Έτσι θα υπερπροπονείς τους κοιλιακούς σου σε καθημερινή βάση.
Απορία: Το να γυμνάζω τακτικά τους κοιλιακούς μου ξεχωριστά είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσω την αθλητική μου απόδοση;

Καλομηνιά, καλοχρονιά…

Καλομηνιά, καλοχρονιά...Ὅλα καλὰ νὰ ἔλθουν ἐτούτη τὴν δύσκολη χρονιὰ γιὰ ὅλους μας…
Μὰ πρῶτα πρῶτα, ἐπάνω ἀπ΄ ὅλα, ἄς εἶναι ἡ ἀρχὴ τῆς νέας μας ζωῆς.
Ἄς εἶναι αὐτὴ ἡ χρονιὰ τὸ ξεκίνημα γιὰ νέες ματιές, νέες εὐκαιρίες, νέες καὶ ἀναγκαῖες γιὰ τὴν Ἐλευθερία μας διαδρομές.
Ὅλα τὰ παλαιά, ἀκόμη κι αὐτὰ ποὺ ἔως προσφάτως ἴσως νὰ θεωρούσαμε ὀρθὰ καὶ δίκαια, ἄς εἶναι αὐτὴν τὴν χρονιὰ ὑπὸ ἀναθεώρησιν, ἐπανεξέτασιν καί, ἐὰν ἀπαιτεῖται, ἀκόμη κι ἀνατροπή.
Ἄς εἶναι ὁ κόσμος μας ὁ γκρεμισμένος ἀφορμὴ γιὰ νὰ τὸν ξανακτίσουμε ὄμορφο, χρήσιμο, σημαντικό…
Δὲν ὑπάρχουν ἀδίκως καὶ δικαίως ἀπολεσθέντα σὲ ἕναν κόσμο ποὺ καταῤῥέει.
Ὅλα τὰ ἀπολεσθέντα, δικαίως καὶ ἀδίκως, γιὰ αὐτὸνποὺ τὰ χάνει, σημαίνουν ἀπώλεια. Καὶ ἡ ἀπώλεια πονᾶ, δημιουργεῖ πληγές, ἀφήνει κενά.
Ἄς πιαστοῦμε λοιπὸν ἀπὸ αὐτὰ τὰ κενὰ γιὰ νὰ ξεκινήσουμε ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ σταματήσαμε …αἰῶνες πρίν, ὅταν ἀκόμη γνωρίζαμε τὸ τὶ σημαίνει Ἐλευθερία. Ἄς γίνῃ ἡ καταστροφὴ ἀφορμὴ κι αἰτία γιὰ νὰ ξαναβροῦμε τοὺς ἑαυτούς μας, τὸν κόσμο μας, τὴν ταὐτότητά μας….
Αὐτοὺς τοὺς ἑαυτοὺς ποὺ γνωρίζουν μόνον ἀπὸ δημιουργία, ἀπὸ Ἀνθρωπιά, ἀπὸ πραγματικοὺς πολιτισμούς.
Αὐτοὺς τοὺς ἑαυτοὺς ποὺ χάσαμε ὅταν γίναμε κάτι ἄλλο, λησμονώντας πὼς ἔπρεπε νὰ μείνουμε ἐπάνω ἀπ΄ ὅλα Ἕλληνες!!!
Αὐτὸν τὸν κόσμο ποὺ κοσμεῖ-διακοσμεῖ…
Αὐτὸν τὸν κόσμο ποὺ ἐπιτρέπει στὸν Ἄνθρωπο νὰ εἶναι κύτταρο μίας σημαντικῆς καὶ δημιουργικῆς κοινωνίας…
Αὐτὴν τὴν ταὐτότητα ποὺ μᾶς ἔκλεψαν…
Αὐτὴν τὴν ταὐτότητα ποὺ δίχως της παραπαίουμε…

Αυτή την Πρωτοχρονιά γιορτάζει η αστυνομοκρατία!

Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους του κόσμου την Πρωτοχρονιά – 1.700 στο πάρτι του Βερολίνου

Από δω το ‘φεραν, από κει το πήγαν, τα κατάφεραν ώστε όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος να ζει με τον φόβο της τρομοκρατίας, με την κάθε χώρα να γιορτάζει με «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας.
Στο Βερολίνο, στο καθιερωμένο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, στην λεωφόρο 16ης Ιουνίου, μεταξύ της ύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης, θα βρίσκονται 1700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών.
Το πάρκο Tίργκαρτεν από χτες ερμητικά κλειστό, αφού έχει περιφραχτεί με φράκτη περίπου 20 χιλιομέτρων.
Παράλληλα, σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα φανάρια της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί κάμερες, που μέχρι τώρα δεν είχαν μπει λόγω των αντιδράσεων των Γερμανών – πάνε αυτά τώρα,ξεχάστε τα! Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι της Γερμανίας και η κίνηση γύρω από αυτό θα παρακολουθούνται συστηματικά στο κέντρο της Αστυνομίας, ενώ 390 πυροσβεστικά οχήματα με 1500 πυροσβέστες θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Τόμας Νόιενντορφ δήλωσε ότι «έγινε νέα επεξεργασία του σχεδίου ασφαλείας», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ακόμη, προστατευτικά εμπόδια από μπετόν έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους που οδηγούν στην λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, ενώ θα γίνεται πολύ αυστηρός έλεγχος των προσωπικών αντικειμένων των επισκεπτών. Έχουν απαγορευτεί κάθε είδους τσάντες, σακίδια, μπουκάλια, αιχμηρά ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα και πυροτεχνήματα. Η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένες εισόδους. Ο αυστηρός έλεγχος συνεπάγεται βέβαια ουρές και καθυστερήσεις στην προσέλευση του κοινού.

Σωκράτης : η μαμμή που έφερε στο φως της ιστορίας την επιστήμη


Δημήτρης Λιαντίνης
«Δύο είναι οι αιτίες για τις οποίες ο Σωκράτης ανέβηκε και μαρμάρωσε στο περίοπτο βάθρο του, μας λέει το σπουδαίο εγγόνι του στα γράμματα, που γεννήθηκε δεκαπέντε χρόνους μετά το θάνατο του Σωκράτη, ο Αριστοτέλης.
Η μία ότι εδίδαξε το "ὁρίζεσθαι καθόλου", και η άλλη ότι επινόησε τους "ἐπακτικούς λόγους".
Το πρώτο εξηγεί ότι ο Σωκράτης πέτυχε πρώτος να ορίσει τις έννοιες. Και ξέρεις τι άθλος είναι αυτός; Είναι πράμα τόσο σημαντικό, όσο και η θέσπιση των Ολυμπιακών αγώνων από τον Ηρακλή και το Λυκούργο.
Να ορίσεις μία έννοια είναι δυσχερέστατο έργο. Αν δεν ήταν έτσι, δε θα συνέβαινε το παράλογο που βλέπουμε σήμερα γύρω μας. Ερωτάς στην Ελλάδα τους ανθρώπους τι είναι δημοκρατία, και λαβαίνεις εννέα εκατομμύρια ορισμούς. Παρευρεθήκατε ποτέ σας στη στέψη της κασίδας και της παλάβρας; Του abrakatabra που λένε οι γερμανοί φυσικοί για τους γερμανούς θεολόγους;
Και το ίδιο συμβαίνει, αν ρωτήσεις τι είναι ελευθερία, αρετή, δικαιοσύνη, φιλότιμο και ό,τι άλλο.
Όμως ο ορισμός της κάθε έννοιας είναι ένας, εδίδαξε ο Σωκράτης. Για να ορίσεις μια έννοια, μας είπε, θα την περιγράψεις με τόσες και τέτοιες λέξεις, ώστε να μην ημπορείς να προσθέσεις ούτε μία λέξη, να μην ημπορείς να αφαιρέσεις ούτε μία, και να μην ημπορείς να αλλάξεις ούτε μία. Έτσι. Κι αν καταφέρεις στο τέλος να την ορίσεις την έννοια.
Αλλά αυτό, τίμιε αναγνώστη, είναι ανακάλυψη και εφεύρεση σαν εκείνες του Νεύτωνα, του Κολόμβου, του Δαρβίνου, του Αϊνστάιν, του Φρόυντ. Και ο Σωκράτης είναι το πρώτο φωτομετρικό για όλους αυτούς τους μεγαλόνοες άντρες.
Το δεύτερο που πέτυχε, λέει ο Αριστοτέλης πάντα, είναι οι "ἐπακτικοι λόγοι". Εισηγήθηκε δηλαδή στην έρευνα την επαγωγική μέθοδο.

«Κράτησα τη ζωή μου κατά το πλάγιασμα της βροχής» - Δημ. Λιαντίνης

Ο Λιαντίνης φαντάρος – έφεδρος αξιωματικός τεθωρακισμένων (1966)

«Έλαχε, λοιπόν, εκείνη την εποχή διοικητής στη Μονάδα ένας άντρακλας που ξέπλενε τα άπλυτα ολάκερης επαρχίας. Μάλαμα άνθρωπος. Ψηλός, καστανόξανθος, βαριοπάτητος, σέρπετος, με μια φωνή μπακίρι. Φορούσε πάντα το μαύρο μπερέ, ποτέ το πηλίκιο, με την κορόνα ριχτή στον αριστερό του κρόταφο, σα να σκαρφάλωνε ένας χρυσός κάβουρας στα μαλλιά του.
Ποτέ δεν αγρίευαν τα χέρια του. Ποτέ δεν έχανες το μέταλλο της φωνής του. Κι αν πεις για δίκαιος; Από τη φυλή του Ροδάμανθυ και του Πολυζωίδη. Ο Παίδαρος! έτσι τον εφώναζαν τα φαντάρια.
Ένα πρωινό είχα εκπαίδευση με τους οδηγούς στις ρεμίζες. Το αντικείμενο δεν το θυμάμαι πια. Ασφαλιστικές δικλείδες; υπέρυθρες; εδαφική ανοχή και αυτονομία; Υδροστατική εμπλοκή; Δε θυμάμαι λέω.
Εκείνο που θυμάμαι ήταν το διαβολεμένο κρύο. Τσάταλο. Είχαμε μπει μέσα στ’ άρματα, είχαμε βάλει μπροστά τους βοηθητικούς κινητήρες, και ζεσταινόμασταν. Οπότε, ξαφνικά έπεσε σύρμα.
- Ο στρατηγός από την ΧΧ Μεραρχία!
Σε μισό μινούτο, όσο να φτάσει το τζιπ με το κόκκινο σημαιάκι στον Όρχο αρμάτων, είχαμε πηδήξει από τους πύργους και τις θυρίδες διαφυγής των αρμάτων. Κούμπωσα το χιτώνιο, σύναξα τους στρατιώτες, στάθηκα κόκαλο μπροστά στις ασημένιες κλάρες, βρόντηξα δυνατά την αρβύλα στη γη, έκαμα το σχήμα και ανάφερα:
- Ανθυπίλαρχος τάδε! Ειδικότης εκπαιδευομένων οπλιτών τάδε! Αντικείμενο εκπαιδεύσεως τάδε!
Ο στρατηγός στράφηκε στο διευθυντή του 3ου Γραφείου:
- Δόστε μου, ίλαρχε, το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως της Μονάδας, είπε.
Ο ίλαρχος του τό ‘δωσε. Κοίταξε.
- Ναι. Μπορώ να ιδώ το Σχέδιο μαθήματος που έχετε κάνει; μου λέει.
- Βεβαίως, στρατηγέ.
Χωρίς να σκεφτώ, και χωρίς να διστάξω ξεκουμπώνω το φαιοπράσινο χιτώνιο εκστρατείας, βγάζω από τον κόρφο μου ένα βιβλιαράκι, το ανοίγω, ξεφυλλίζω, βρίσκω και του δίνω το Σχέδιο μαθήματος που είχα συντάξει στο ειδικό έντυπο που μας έδινε το 3ο Γραφείο.
- Καλώς! μου απαντά. Μου ξαναδίνει το Σχέδιο, χαιρετά, και φεύγει. Ο διοικητής μου μένει πίσω δύο βήματα, και μου λέει.
- Μπορώ να ιδώ το βιβλίο που κρατάτε; το πήρε, διάβασε το εξώφυλλο, μού ‘ριξε μια ακαθόριστη ματιά, μου το ξανάδωσε, και βιάστηκε να προφτάξει το στρατηγό.

Λίτσα Πατέρα: «ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ;»…



Μας το φωνάζει η φύση, μας το φωνάζει ο Παράδεισος που μας χάρισε για να ζήσουμε. Κι εμείς; Εμείς τι κάναμε; πότε αντισταθήκαμε για μια ιδέα, ένα ιδανικό; Κι αν κάποιοι – λίγοι – αντιστάθηκαν, οι πολλοί επιβλήθηκαν και συνεχίζουν να επιβάλλονται.

Όλα αυτά, που συμβαίνουν τώρα, το γκρέμισμα των πάντων, πρέπει να γίνει. Η ανώτερη ευφυΐα ξέρει. Πρέπει να γκρεμιστεί κάθε τι παλιό, σάπιο, διεφθαρμένο. Για να στηθεί στη θέση του, κάτι αληθινό, διαυγές, Θείο.


Αυτό και μόνο, πρέπει να μας δίνει ελπίδα για να αντέξουμε. Ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον και ας πιστέψουμε πως Εκείνος που… ανάβει το φως στα αστέρια κάθε βράδυ, θέλει να μας οδηγήσει στο φως!»…


Με αυτά τα λόγια, η διάσημη αστρολόγος Λίτσα Πατέρα, χαρακτηρίζει το σκηνικό που συνεχίζεται και αναφέρεται στις καταιγιστικές αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και στις επικείμενες εξελίξεις, παραχωρώντας το δικαίωμα αποκλειστικά στη «δημοκρατική» να καταγράψει τις προβλέψεις της για τη νέα χρονιά. 


Προβλέψεις που – όπως αναλύει και στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ – αφορούν, όχι μόνο στα ζώδια που ο καθένας μας ανήκει, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό, που επηρεάζει την παγκόσμια πορεία.

Το έτος Ηλίου 2017, είναι γενικά μια καλή χρονιά, κατά την οποία υπάρχουν σοβαρές προοπτικές βελτίωσης, εφόσον οι πολιτικοί το επιδιώξουν. Είναι ένας χρόνος «σταθμός» στην πορεία των εξελίξεων μέχρι το 2020. Τώρα ήρθε η ώρα, κατά την οποία θα πρέπει οι κυβερνώντες, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, να διεκδικήσουν μια θέση στον Ήλιο για τους λαούς, ώστε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα της δεκαετίας του 1930. Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών, ώστε να μην οδηγηθούμε σε διεύρυνση των εμπόλεμων καταστάσεων και την αναγέννηση των ολοκληρωτικών καθεστώτων.


Ο Κρόνος, σε ευνοϊκή όψη με τον Ουρανό… Όψη, που ευνοεί ό,τι έχει σχέση με τα ακίνητα, τη γη, τη γεωργία, τις προηγμένες ιδέες και συμβάλει στο να γίνει σύνθεση κομμάτων μια διαφορετικές απόψεις.


Από το 2015, υπήρξε το δύσκολο τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα. Που σημαίνει ότι ο Κρόνος – τάξη, υπονομεύεται από τον Ποσειδώνα – διάλυση. Απογοήτευση, θρησκευτικές διαμάχες στην Ευρώπη, μετανάστες, καταστροφές, πλημμύρες, επιδημίες, πληθωρισμός, πτώχευση, διάλυση καθιερωμένων δομών.


Το 2017 σηματοδοτεί περίοδο ανατροπών, καθώς το κλίμα είναι βαρύ σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Έχει ήδη δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να ξεσπάσει σε γενικευμένη σύγκρουση και στρέφει μεγάλα τμήματα λαού σε συντηρητισμό και φόβο για το κάθε τι.


Στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. θα έχουμε πολιτικές ανατροπές, εξελίξεις, που ακόμα δε μπορούν να αξιολογηθούν σε απόλυτο βαθμό.

Όλοι οι διάσημοι θάνατοι του 2016 σε μία αφίσα

Τρεις φορές άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα


Όλοι οι διάσημοι θάνατοι του 2016 σε μία αφίσα

Χρησιμοποιώντας ως «οδηγό» το διάσημο εξώφυλλο του δίσκου των Beatles, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, ένας Βρετανός σκιτσογράφος αποφάσισε να τιμήσει τους διάσημους που πέθαναν το 2016, απεικονίζοντάς τους όλους σε ένα πόστερ.
Μάλιστα, ο Chris Barker αναγκάστηκε αν το αλλάξει άλλες τρεις φορές μετά την κυκλοφορία του αφού, δύο μέρες μετά πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ και ακολούθησε η Κάρι Φίσερ και τελευταία η μητέρα της, Ντέμπι Ρέινολντς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα