Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας μιλάει ελληνικά με αγγλική προφορά. Αλήθεια!!! (Βίντεο)

Η περίεργη προφορά του Αλέξις Τσίπρας τράβηξε ξανά τα σχόλια στο Internet
Για έναν περίεργο λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στο περιθώριο της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα, άρχισε να μιλάει με... προφορά. 
Και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά. Άρχισε να τονίζει πολύ το ρο, να λέει «Τραααααμπ» και Μπαράααακ.
Πραγματικά όσες φορές και να το ακούσουμε, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε...

Κάντε το πείραμα Ομπάμα

obama-1

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε ένα μικρό πείραμα, το οποίο θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε σε ποια χώρα ζείτε και το πόσο πρέπει να παίρνετε στα σοβαρά τους πολιτικούς και τους πολίτες αυτής της χώρας.
Κατ’ αρχάς διαβάστε αυτά που έχουν γράψει ή έχουν πει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστεροί που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ για τις ΗΠΑ και την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.
Αφού τα διαβάσετε, σκεφτείτε τι θα έλεγαν και τι θα έγραφαν οι ίδιοι άνθρωποι, αν η επίσκεψη Ομπάμα γινόταν επί μιας δεξιάς κυβέρνησης· σκεφτείτε, για παράδειγμα, τι θα έλεγαν οι αριστεροί, αν ο Ομπάμα ερχόταν επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Επίσης, σκεφτείτε τι θα έκαναν οι αριστεροί, αν υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων επί δεξιάς κυβέρνησης. Πόλεμο. Όλοι στα χαρακώματα για την επανάσταση.
Τώρα διαβάστε τους δεξιούς, τους φιλελέδες και όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους του μετώπου της λογικής.

Κρατας μυστικο;



Κείμενο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών
Όταν είμαι ευτυχισμένη, δεν έχω διάθεση να γράψω… ας φιλοσοφήσουμε λοιπόν.
Σας παραθέτω το δικό μου απόκρυφο κατάλογο και σας προτρέπω να δημιουργήσετε τον δικό σας. Όλο και κάποια κοινά μυστικά έχουμε εμείς οι άνθρωποι μεταξύ μας…
  • Οι στενοχώριες είναι χρήσιμες γιατί μαθαίνεις πώς να στενοχωριέσαι άνετα σε όλη σου τη Ζωή.
  • Στην ουσία δεν πρέπει ποτέ να κάνεις ζαβολιές… ή τουλάχιστον να προσέχεις να μη σε τσακώσουν… αλλιώς θα πληρώσεις το τίμημα που έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι θα γίνει.
  • Οφείλεις πάντα να βλέπεις την καλή πλευρά των πραγμάτων. Χρειάζεται όμως να είσαι προσεκτικός για να μη χάσεις αυτή την πλευρά. Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν καν ότι υπάρχουν πλευρές κι άλλοι πάλι που δεν ξεχωρίζουν τη μία πλευρά από την άλλη.
  • Όλοι οι άνθρωποι έχουμε άσχημες αντιδράσεις. Χρειαζόμαστε χρόνο για να επανέλθουμε. Νομίζουμε ότι δεν θέλουμε βοήθεια. Μερικοί μάλιστα ούτε καν τη ζητάμε. Υπάρχουν όμως πάντα κάποιοι άνθρωποι που θα βρίσκονται δίπλα μας, ακόμη κι όταν νιώσουμε μόνοι.

Χτες βράδυ σκεφτόμουν



Χτες βράδυ σκεφτόμουν

αν ήσουν ποταμός
θα’θελα να ήμουν ξαπλωμένος
στις όχθες σου
να σε ακούω
να σου μιλάω
να σε θαυμάζω
κείνο το αιώνιο που αναβλύζει
απ΄τις όλο έρωτα
αναταράξεις σου
να μπορεί ελάχιστα να με δροσίζει
κείνο το αειδίνητο
που σπαταλιέται υπέροχα
στη κοίτη σου
να με μαυλίζει

κι ύστερα
αν με καλούσες
αν το ήθελες
να έμπαινα μέσα σου
να αφεθώ στην αγκαλιά σου
να οσμιστώ το αρχαίος σου ρίγος
ν’απλωθώ
ως τις εξωτικές σου χώρες

δεν χάνονται…





Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο εξερευνητή; Τι τον σπρώχνει να φύγει; Να μακρυνθεί, να χαθεί;

Συζητούσαν για ώρες. Ήταν φίλοι, κάτι περισσότερο… πολλά χρόνια τώρα. Ο ένας έβρισκε ανάπαυση στο στοχασμό του άλλου. Χρειάζονταν μόνο λίγα λεπτά κάθε φορά για να αισθανθούν αυτό το πρωτογενές ρίγος της μεγάλης φιλίας, της βαθιάς αγάπης που πολύ σπάνια ευλογεί τους ανθρώπους. Κι είχαν πάντοτε ερωτήματα ανήσυχα όταν αντάμωναν. Και μια γλυκύτητα ειρήνης όταν χώριζαν.
Τα ερωτήματα δεν τίθονταν για να απαντηθούν. Δεν έχουν αυτό το λόγο ύπαρξης ποτέ τα ερωτήματα. Τα σημαντικά και μεγάλα ερωτήματα τίθενται για να τα ψελλίσεις, να τα ακούσεις, να γευτείς το μέγεθός τους… να πάρουν τις διαστάσεις τους αφού εκφωνηθούν, να καταλάβουν το ζωτικό τους χώρο… κάποτε, μερικά από αυτά θα απαντηθούν, ίσως ελάχιστα, ίσως κανένα…

Τι είναι αυτό που δεν βρίσκει καταφυγή στο τώρα, στο εδώ και αναζητά πάντα έναν άλλο χώρο, έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο κόσμο;

Η σπουδαιότητα της φιλίας δεν είναι μονάχα η συγκλονιστική αίσθηση πως δεν είσαι, έστω για λίγο, έστω και σε κάποιο βαθμό μόνος… είναι πως έχεις μια γέφυρα επικοινωνίας και μια τράπεζα κοινωνίας με μια ψυχή που μπορεί να πάλλεται σε συνήχηση με τη δική σου… τούτο και μόνο αρκεί για να σιγήσει τους φοβερούς δαίμονες που θορυβούν μέσα σου, τούτο και μόνο αρκεί κάποιες φορές για να αισθανθείς την ίδια τη ζωή και το κατηγόρημά της.

Τι νοηματοδοτεί το βίο αν όχι η ίδια η διακινδύνευσή του; Να συσσωρεύεις διαρκώς και να στερεώνεις οικοδομήματα του ψεύδους… το ένα πάνω στο άλλο… το ένα πιο σαθρό από το άλλο… δεν μπορεί να είναι αυτό… τι αξιοδοτεί το βίο αν όχι ο κρυφός πόθος να τον ακυρώσεις; Να τον εκτοξεύσεις σε μια άλλη διάσταση; Να τον πυροδοτήσεις με το δικό σου, ολόδικό σου πυρ και να τον αναλώσεις;

Πώς η φθορά επηρεάζει το σώμα σας

Πώς η φθορά επηρεάζει το σώμα σας

Και πώς το σώμα σας αντιστέκεται στη φθορά

Όπως όλα τα πράγματα γύρω σας αν δεν συντηρούνται παθαίνουν φθορές έτσι και το ανθρώπινο σώμα...
Σημασία έχει να υπάρχει κάτι που να επισκευάζει αυτές τις φθορές και η επισκευή να γίνεται με ταχύτερο ρυθμό από τη φθορά, αλλά και με καλά υλικά.
Αναπόφευκτα η γήρανση συνδέεται με τη φθορά, τη μείωση της αποδοτικότητας, αλλά και της παραγωγικότητας των οργάνων μας.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η πολλαπλασιαστική επίδραση... των φθορών αυτών... 
Όμως, αν το σώμα σας μπορεί να διατηρήσει τον απαιτούμενο ρυθμό συντήρησης οι φθορές αυτές μειώνονται στο ελάχιστο.
Τα περισσότερα κύτταρα του σώματος έχουν ένα εγγενές όριο διαιρέσεων. Μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό διαιρέσεων τα κύτταρα αυτά σταματούν να διαιρούνται κι έχουν διαφορετική εμφάνιση από τα διαιρούμενα κύτταρα. Άρα κάποια στιγμή το δυναμικό αυτοανανέωσης ενός κυττάρου εξαντλείται...
Όμως, ο οργανισμός φθείρεται πριν τα κύτταρά μας φθάσουν σε αυτό το όριο... Η ακοή φθείρεται από τους υπερβολικούς θορύβους, τα δόντια, αλλά και οι αρθρώσεις φθείρονται, οι βαλβίδες τις καρδιάς ασβεστοποιούνται, το συκώτι αναπτύσσει ουλές, ο οισοφάγος καταστρέφεται από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία προκαλεί και καρκίνο του οισοφάγου, αλλά και του λάρυγγα.
Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αυτοεπισκευάζεται. Αν όμως, υπάρχει κάποια ασθένεια ή βλάβη στο DNA αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Εσείς γνωρίζετε πόση Τοξικότητα φιλοξενείτε στη ζωή σας;

Περί τοξικότητας γνωρίζουμε κάτι;
Τι θα μπορούσε άραγε να είναι τοξικό;
Εύκολη ερώτηση αλλά ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε γρήγορα.
Όπως έχουμε ήδη πει, σχεδόν όλα όσα ζούμε μεταφράζονται από το μυαλό μας το οποίο σηματοδοτεί μια σειρά  βιοχημικών αντιδράσεων που πλέον βιώνουμε σωματικά με τη μορφή συμπτωμάτων η στη διάθεση μας με τη μορφή συναισθημάτων.
Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι τοξικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολλά περισσότερα από όσα έχουν ήδη πέσει στην αντίληψη μας.
Τοξικό θα μπορούσε να είναι ένα χόμπι…
Τοξική θα μπορούσε να είναι μια σκέψη. “Φταίει η κρίση”
…ή, η επανάληψη μιας σκέψης. “Φταίει η κρίση, φταίει η κρίση, φταίει η κρίση”
Τοξική θα μπορούσε να είναι μια συνήθεια.
…η παρέα με συγκεκριμένους ανθρώπους.
…ναι τοξικοί θα μπορούσαν να είναι κάποιοι φίλοι. Που θα σε “κολλήσουν” παραίτηση, απαισιοδοξία, άρνηση, αρνητισμό, γκρίνια, κριτική…
Η ακόμα και κάποιο συγγενής. (Βλ. Παραπάνω)
Τοξικό θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο. (Επειδή κάποιος το έβαλε σε χαρτί εγώ γιατί θα πρέπει να το πιστέψω;)
Ή μια ταινία.  Που σε κάνει να πιστεύεις ότι το λίγο είναι αρκετό. Που σε κάνει να βλέπεις την εγκληματικότητα ως κάτιδεδομένο. Την απάτη σαν εξυπνάδα. Τον σύντροφο σαν τον σωτήρα σου.  Να βλέπεις ταινίες. Αλλά φρόντιζε να βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά.
Μια τροφή. ( το ξέρω ότι το ξέρεις)
Ή η απουσία πρόσληψης μιας τροφής. (Και αυτό)
Η πόλωση. Aν τα πράγματα ήταν εύκολο να χαρακτηριστούν άσπρο ή μαύρο η φύση θα χρησιμοποιούσε αυτά τα χρώματα συχνότερα.
Το χρέος.  ( έλα να σε δω τώρα!)
Το κουτσομπολιό.  (Στο δρόμο για την ευτυχία σου δεν μπορείς να πατάς στις λάσπες…)
Τοξική θα μπορούσε να είναι μια πεποίθηση. “Δεν υπάρχουν άντρες/γυναίκες/δουλειές/τίμιοι/ελπίδα/προοπτική.”
…ή πολλές πεποιθήσεις μαζί.

Έβδομη Πύλη: Τα μυστηριώδη αρχέτυπα

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη
Τα αρχέτυπα είναι η γλώσσα του ασυνείδητου, και βρίσκονται πίσω από καθετί που λέμε, σκεπτόμαστε ή πράττουμε στην καθημερινή ζωή.
0119823469084638
Σχέδιο του Θεόδωρου Πελεκάνου το 1478, από μια χαμένη αλχημιστική πραγματεία του Συνέσιου (373–414), επισκόπου Πτολεμαΐδας στην Πεντάπολη της Λιβύης. Τα τέσσερα ανθρώπινα πόδια στην κοιλιά του ερπετού συμβολίζουν τον ανδρόγυνο χαρακτήρα του. Πηγή: Wikimedia Commons
ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ η λέξη αρχέτυπο προέρχεται από τις λέξεις «αρχή» και «τύπος». Το αρχέτυπο είναι ένα αρχικό πρότυπο, από το οποίο μπορεί κανείς να κάνει αντίτυπα. Αναφέρεται σε μια μοναδική ιδέα ή αρχή που πηγάζει από κάποια αρχέγονη πηγή και εκδηλώνεται με σύμβολα, τα οποία συνθέτουν μια συναρπαστική εικόνα.
Αρχέτυπα υπάρχουν πολλά, μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένα και μόνο κοσμικό αρχέτυπο, κατά τον τρόπο που οι φιλόσοφοι της αρχαιότητας (Παρμενίδης και άλλοι) απέδειξαν ότι όλα ανάγονται στο Ένα και το πλήθος προβάλλει από αυτό. Παρόμοια, από αυτό το ένα αρχέτυπο, που είναι βασικό, προέρχονται όλα τα υπόλοιπα.
Ο Καρλ Γιουνγκ είναι ο πρώτος που έδωσε τον ορισμό του αρχέτυπου. Ο Γιουνγκ εντόπισε την πηγή όλων των αρχετύπων στη συλλογική ή παγκόσμια ψυχή (συλλογικό ασυνείδητο), σαν αρχαϊκό λείψανο που κληρονομείται σαν προγονική μνήμη. Όπως κληρονομούνται τα φυσικά χαρακτηριστικά, που ανάγονται σε αρχέγονες βιολογικές μορφές, έτσι κληρονομείται και αυτή η μνήμη με τη μορφή αρχέγονων, αρχετυπικών εικόνων.
Αρχετυπικά όνειρα
«Εν το παν». Σχέδιο από το έργο της Κλεοπάτρας της Αλχημίστριας (3ος αι. μ.Χ.)
«Εν το παν». Σχέδιο από το έργο της Κλεοπάτρας της Αλχημίστριας (3ος αι. μ.Χ.)
Θαμμένα στα βάθη του ασυνείδητου, τα αρχέτυπα αναδύονται μερικές φορές στα όνειρα ή στο διαλογισμό. Επειδή τα αρχετυπικά όνειρα είναι σπάνια, για τούτο είναι αλησμόνητα και απίστευτα. Και επειδή αποτελούν μια συμβολική φόρμουλα χωρίς κάποιο συνειδητό ισοδύναμη, πείθουν το άτομο –τουλάχιστον τη στιγμή του ονείρου– ότι του αποκαλύπτουν ανεξιχνίαστα μυστικά του σύμπαντος.
Δυστυχώς, όμως, κατά το ξύπνημα, ξεχνάει κανείς αυτές τις αποκαλύψεις και το μόνο που απομένει είναι μια βαθιά εσωτερική εντύπωση.

Σούπερ-πανσέληνος: αστρολογικές προβλέψεις

Παρά το θαυμαστό του φαινομένου της Πανσελήνου, οι προβλέψεις των αστρολόγων δεν είναι και τόσο αισιόδοξες.
45gh65gh6ghg6hvb67
ΟΠΩΣ έχουμε αναφέρει, η Πανσέληνος κορυφώνεται στις 22° 37΄ του Ταύρου, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο σημείο, στις 22° 37΄ του Σκορπιού, δημιουργώντας όψη αντίθεσης.
Οι αστρολόγοι υπενθυμίζουν ότι η όψη αυτή είχε σχηματιστεί λίγο πριν εκδηλωθεί ο σεισμός και το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού στις 26 Δεκεμβρίου, μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας. Προηγήθηκε σεισμός μεγέθους 9,3 της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας. Είναι ο τρίτος ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ από σεισμογράφο. Τον σεισμό ακολούθησε τσουνάμι με κύματα ύψους μέχρι 30 μέτρων που έπληξε 15 χώρες και έφτασε μέχρι και τα παράλια της Ανατολικής Αφρικής. Ο τελικός απολογισμός θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι κυμαίνεται από 230.210 μέχρι 280.000 άτομα σε 14 χώρες, κατατάσσοντάς την ως την 6η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην καταγεγραμμένη ιστορία.
Μια από τις πρώτες συνέπειες της προσέγγισης της Σελήνης στη Γη ήταν ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τη Νέα Ζηλανδία τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, στις 12:02 μετά τα μεσάνυχτα, προξενώντας μεγάλες καταστροφές, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινες απώλειες, πλην δύο ατόμων. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι με κύματα ύψους 2,5 μέτρων.

ΔΗΜΗΤΗΡ Η θεά της γης και της επιβίωσης


Το όνομα της θεάς είναι ελληνικό: Δη-μήτηρ, Γη-Μήτηρ, Μητέρα της Γης, δηλαδή με υποκοριστικό το Δηώ. Ωστόσο, πριν την ενσωματώσουν οι Έλληνες στην θρησκεία τους, στην γνωστή μας μυθολογία, η λατρεία της είχε απλωθεί παντού, με διαφορετικά, πολλές φορές άγνωστα ονόματα. Λόγου χάριν, οι θρησκειολόγοι πιστεύουν ότι ήταν γνωστή από την 3η χιλιετία π.Χ.
Στην Ελευσίνα λατρευόταν αφ’ ενός η Δήμητρα και η Κόρη (Περσεφόνη ή Φερσεφόνη ή Πηριφόνα) και αφ΄ετέρου η Κόρη και ο απαγωγέας σύζυγός της Πλούτων ( θεός και του πλούτου που παράγει η γη και του Κάτω Κόσμου). Αυτή η διπλή ιδιότητα φαίνεται (ενδεικτικά), α) σε μια κύλικα στην οποία ο Πλούτων κρατά το Κέρας της Αμάλθειας, το γνωστό σύμβολο της αφθονίας, και β) η επωνυμία του ως στυγερός Άδης και η Κόρη ως φοβερή(επαινή) βασίλισσά του.
Οι προσωνυμίες της Δήμητρας, από την άλλη, δείχνουν την κύρια φύση της: Καρποφόρος, Σιτώ, Ιμαλίς, Μεγάλαρτος.
Το ρήμα δαματρίζω στην Κύπρο σήμαινε «μαζεύω τα γεννήματα» και οι καρποί της γης γενικότερα εξακολουθούν να φέρουν το όνομα της θεάς ως τις μέρες μας: δημητριακά.
Οι πρώτοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τη γη αισθάνονταν το προστατευτικό της χέρι πάνω τους, αφού όλα όσα έκαναν ήταν δικά της έργα, δική της διδαχή.
Τα Θαλύσια ήταν η γιορτή της συγκομιδής και λάμβαναν χώρα στο αλώνι και, παρά το γεγονός ότι γίνονταν θυσίες σε όλους τους θεούς, το τιμώμενο θεϊκό πρόσωπο ήταν η Δήμητρα.
Τα Αλώα γίνονταν τον Δεκέμβριο για να προστατέψουν τα σπαρτά που μόλις ξεφύτρωναν απο τη γη- εξ ού και το προσωνύμιο της θεάς:Χλόη- βάζοντας μέσα στη γιορτή και τον Διόνυσο, αφού άνοιγαν και τα βαρέλια με το καινούριο κρασί.

Οι Κούφιοι Λόφοι





Τα αρχαία αναχώματα, τα οχυρά κι οι τύμβοι είναι τα παραδοσιακά σπίτια των Νεραϊδών. Η Γαλλική λέξη για τη Νεράϊδα είναι «Shee», που σημαίνει «άνθρωπος των λόφων». Τη νύχτα οι νεραϊδένιοι λόφοι πολύ συχνά είναι κατάφωτοι από αναρίθμητα αστραφτερά φώτα. 

Κάποιες φορές ίσως ένας λόφος ανυψωθεί πάνω σε στύλους, για να αποκαλύψει τα λαμπρά φώτα τής ΝεραϊδοΧώρας, τα οποία σταδιακά μετακινούνται σε πομπή προς έναν άλλο λόφο. Αυτό παραδοσιακά γινόταν κατά τις μέρες τού θερισμού στην Αγγλία (στις 7 Αυγούστου). 

Ωστόσο η 11η Νοεμβρίου (Hollandite), ήταν η μέρα που οι Λοφάνθρωποι ή Χοιράνθρωποι, οι πιό τρομερές Νεράϊδες τής Νήσου τού Μαν, επέλεγαν να μετοικήσουν.

 Αν κάποιος είναι σώφρων, δεν τολμά να βγεί από το σπίτι του τη νύχτα τής 11ης Νοεμβρίου. 

Οι Χοιράνθρωποι χρησιμοποιούν δρόμους και μονοπάτια οργωμένα από τα πολλά βήματα, που συνήθως περνούν σε ευθείες γραμμές, μέσα από νεραϊδένιους λόφους. 

Αιώνες τέτοιων μετακινήσεων έχουν δημιουργήσει ένα αόρατο νεραϊδένιο πλέγμα, το οποίο διαπερνά όλη την Αγγλία. 

Με το πέρασμα των χιλιετιών, έχει συσσωρευτεί ένα υπόλοιπο συγκεντρωμένης δύναμης στις διασταυρώσεις ή συμβολές αυτών των μονοπατιών και αυτές οι διασταυρώσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε πολλά ιστορικά μέρη ανθρώπινων συναθροίσεων.

Σαφώς δεν συνιστάται να εισβάλλουν παρείσακτοι στους νεραϊδένιους λόφους (ή σε άλλον νεραϊδένιο τόπο). 


Αλλά η διακριτική παρακουλήθηση δεν απαγορεύεται κι ένας φιλικός παρατηρητής ίσως ανταμειφθεί κιόλας. 

Ωστόσο, εάν οι νεράϊδες δείχνουν διστακτικές στο να ξεπροβάλλουν από τον λόφο τους, η είσοδος αποκαλύπτεται με το να περπατήσει κανείς 9 φορές γύρω από τον λόφο, όταν έχει πανσέληνο. 

Για όσους έχουν το θάρρος να εισέλθουν στη νεραϊδένια κατοικία, καλόο είναι να ξέρουν πως, αν πιέσουν το αυτί τους στο έδαφος, θα ανταμειφθούν με τους ήχους ενός νεραϊδένιου ξεφαντώματος.

Πέρα από κατοικίες, οι κρυφοί λόφοι χρησιμοποιούνται και ως κρυψώνες για χρυσό, αλλά και ως νεραϊδένιοι τάφοι. 

Σχεδόν πέθανα από καρδιακή προσβολή λόγω των φραγμένων αρτηριών μου και αυτό το ρόφημα με βοήθησε να τις καθαρίσω!

Η αθηροσκλήρωση είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα. Παρουσιάζεται όταν οι αρτηρίες βουλώνουν από τη συσσώρευση λιπών στα εσωτερικά τους τοιχώματα. Ως αποτέλεσμα, η ροή του αίματος επηρεάζεται.
Ενδεχομένως, το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί οδηγώντας σε καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή ακόμη και θάνατο. Επίσης, μερικές κακές συνήθειες μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Μερικές από αυτές είναι: το κάπνισμα, η κατανάλωση πολλών λιπαρών, η λίγη σωματική δραστηριότητα και το υπερβολικό βάρος. Επίσης ο διαβήτης τύπου 1 ή 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη.
i-σχεδόν-πέθανε-της
Άλλα πράγματα που μπορούμε να συμπεριλάβουμε είναι η φλεγμονή που προκαλείται από αρθρίτιδα, ο λύκος ή οι λοιμώξεις.
Υπάρχουν πολλά φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να δώσουν θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του προβλήματος αυτού, αλλά εξακολουθούν να έχουν παρενέργειες. Γι 'αυτό, όταν τελειώσει με τη θεραπεία ο ασθενής, αισθένεται ακόμη πιο άρρωστος και αδύναμος και δεν είναι σε θέση να επιτύχει μια πλήρη αποκατάσταση.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μια φυσική συνταγή που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε φυσικά και άμεσα τις αρτηρίες σας. 
Πρόκειται για μια αρχαία θεραπεία που προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. 
Καθαρίζει τις αρτηρίες , αυξάνει την ανοσία , ρυθμίζει τα λιπίδια και καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Από την άλλη πλευρά, ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και καθαρίζει το συκώτι άμεσα.

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι και διατροφή

4fbf7167761509079eba85df0b133d84

Ο επιπολασμός της παιδικής παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου I αυξάνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο. Αυτό προκαλείται από ένα συνδυασμό υπερκατανάλωσης φαγητού και ανεπαρκής σωματικής δραστηριότητας. Για τα παιδιά με διαβήτη, και άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλούν υπερινσουλιναιμία, όπως η συνεχή κατανάλωση σνακ  και η υπερβολική πρόσληψη ενέργειας για την αποφυγή ή τη θεραπεία υπογλυκαιμίας. Η πρόληψη του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας αποτελεί βασική στρατηγική της φροντίδα των διαβητικών παιδιών. Η καθοδήγηση της οικογένειας είναι απαραίτητη σχετικά με τις επιλογές  των τροφίμων, το κατάλληλο μέγεθος των μερίδων, την ενεργειακή πυκνότητα των τροφίμων, τα γεύματα και τη σωματική δραστηριότητα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα συστατικά των τροφίμων ώστε να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές.
Υδατάνθρακες
Υπάρχει διεθνής συμφωνία ότι η πρόσληψη υδατανθράκων δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε παιδιά και εφήβους με διαβήτη τύπου 1, καθώς μια πιθανή μείωση μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη.
Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να καταναλώνουν υγιεινές πηγές τροφίμων με υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως και τα δημητριακά, τα όσπρια (τα μπιζέλια, τα φασόλια και οι φακές), τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (πλήρη λιπαρά στα παιδιά κάτω των 2 ετών).
 Ζάχαρη ή σακχαρόζη
Η ζάχαρη και τροφές που περιέχουν ζάχαρη πρέπει να καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, ενω θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η πρόσληψη άλλων θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνονται παράλληλα σε τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα λιπαρά..Η ζάχαρη θα πρέπει να παρέχει μέχρι το 10% του συνόλου της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.
Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών, όπως τα αναψυκτικά, συνδέεται με υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους. Μεγάλες ποσότητες ζαχαρούχων ποτών είναι δύσκολο να καλυφθούν επαρκώς με ινσουλίνη και μπορεί να προκαλέσουν υπεργλυκαιμία. Σε ειδικές περιστάσεις, αναψυκτικά διαίτης ή Light μπορoύν με ασφάλεια να καταναλωθούν από παιδιά με διαβήτη αντί των ζαχαρούχων ποτών
Η ζάχαρη μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί αντί της γλυκόζης για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας.

Επεισοδιακή αντιπαράθεση Τσαβούσογλου- Στάϊνμάιερ στην Άγκυρα





Νοέμβριος 15, 2016. 17:46



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλο αντιμετώπισε με φραστική βιαιότητα τον Γερμανό συναδέλφου του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, έπειτα από μια σειρά τουρκικών καταγγελιών, γράφει η αυστριακή Κουριέρ.




Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε τη Γερμανία για τη φιλοξενία χιλιάδων μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και την μη έκδοση υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν στην Τουρκία.



Ο συνήθως συγκρατημένος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας φάνηκε ενοχλημένος από τις πρωτοφανείς επιθέσεις του Τούρκου συναδέλφου του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Περί ανάγκης



"Η ουσία δεν ανατρέπεται, αλλιώς δεν υπήρχε."

"Τα λάθη, τα ονομάζεις τέτοια γιατί δεν ξέρεις τον πραγματικό λόγο που έγιναν."

"Χρειάζεται ο άλλος με τον οποίο μοιράζεσαι, για να εκφραστεί κάτι, να επινοηθεί, να δημιουργηθεί." 

Η ανάγκη  γεννά τη δημιουργία. Όχι όμως από έλλειψη, αλλά από πληρότητα. Αυτή η ανάγκη εκδηλώνεται ως έλλειψη στα κατώτερα/πυκνότερα στρώματα ύπαρξης και έκφρασης, αλλά είναι πληρότητα στα ανώτερα επίπεδα.

Η ανάγκη στα κατώτερα δημιουργεί καταστροφή, στέρηση, εξάρτηση, εμμονές, έλλειψη, επανάληψη, αυτού που προσπαθεί να γεμίσει αλλά δεν μπορεί. Όμως η πραγματικότητα σχηματίζεται από την αντίληψη και η αντίληψη μεταβάλλεται, υπόκειται σε ερμηνεία, ανάλογα με το εύρος της γνώσης που συντίθεται με σοφία και σύνεση.

Η πηγαία ανάγκη είναι πάθος φλογερό που δεν στερεύει γιατί πηγάζει από πληρότητα, μεγαλόπρεπη ταπεινότητα, ακλόνητη ροή ουσίας. Είναι η δύναμη που δημιουργεί νέους κόσμους, συνθέτοντας, απλώνοντας, εκφράζοντας το θείο πυρ: το πνεύμα.

Στον κόσμο μας, οι εκφράσεις αυτές βρίσκονται εκδηλωμένες παντού, αλλά κρυμμένες στους απαίδευτους στην εσωτερική, ανώτερη όραση. Αντεστραμμένες και παραμορφωμένες στην στατική εικονική αντίληψη που αδυνατεί ακόμα ή είναι ανίκανη να μετατοπιστεί.  

Όσοι αντιλαμβάνονται, δεν χάνουν το  χρόνο τους σπαταλώντας την πολύτιμη, θεία, δημιουργική ενέργειά τους, ούτε ανήκουν στην αντεστραμμένη απεικόνιση που παρασύρει πολιτισμούς, κόσμους, κατακτήσεις, τη συνείδηση, τα πάντα προσωρινά, στη δύνη της αβύσσου.

Εάν έχετε Ρυτίδες, Μυρμηγκιές ή Ψωρίαση, δοκιμάστε Φλούδες Μπανάνας!

Τα οφέλη από τις μπανάνες είναι πολύ γνωστά, αλλά και οι ισχυρές ιδιότητες των φλουδών τους είναι επίσης πολύ σημαντικές. Συνήθως πάντα τις πετάμε αφού φάμε την μπανάνα, αλλά σε ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ινδία, οι άνθρωποι ξέρουν ότι έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε ένα μέρος από τα οφέλη των μπανανόφλουδων! 
Ρίξτε μια ματιά!
αν-you-have-ρυτίδων-κονδυλωμάτων-ή-ψωρίαση-προσπαθήσετε-μπανάνα-φλούδες
Σε ποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν φλούδες μπανάνας;

Πείτε Όχι στον διαβήτη! Δύο αυγά είναι ότι χρειάζεστε για την ρύθμιση του σακχάρου σας! Να τι πρέπει να κάνετε!

Ο διαβήτης είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες στις μέρες μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε μέρα ασθενούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής θέσης.
Αν και σχετίζεται με προβλήματα στο σάκχαρο του αίματος, η αλήθεια είναι ότι, μακροπρόθεσμα, ο διαβήτης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο σώμα μας, όπως για παράδειγμα, στα νεύρα και στα νεφρά. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ακόμα και ακρωτηριασμό ποδιού.
Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία του διαβήτη, μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό διαβητικών στον πληθυσμό είναι οι Φιλιππίνες. Παρ 'όλα αυτά, ένα γιατρός από αυτή τη χώρα ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια σπιτική θεραπεία για την ασθένεια αυτή!
λένε-δεν-να-διαβήτη
Σπιτική θεραπεία κατά του διαβήτη
Ένας γιατρός που ονομάζεται Jaime Dy-Liacco, ειδικός στην μεταβολική ιατρική, ισχυρίζεται ότι έχει βρει ένα σπιτικό φάρμακο κατά του διαβήτη που αποτελείται από μερικά μόνο συστατικά!
Ο γιατρός είναι σχεδόν ενενήντα ετών και διαβεβαιώνει τους ασθενείς του ότι το πρόβλημα με τον διαβήτη δεν είναι στη ζάχαρη, όπως πιστευόταν μέχρι τώρα, αλλά είναι ένα ζήτημα μιας ασθένειας που προκαλείται από την απουσία έξι ανόργανων συστατικών που είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα.
Σύμφωνα με έρευνες του, αν δώσετε αυτά τα μέταλλα στον οργανισμό σας στην ποσότητα που τα χρειάζεται, τότε δεν είναι απαραίτητο να ανησυχείτε για την πρόσληψη ζάχαρης.
Έτσι, από τι αποτελείται αυτή η συνταγή; Θα χρειαστείτε μόνο μερικά συστατικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας!

Γίνε η Αλήθεια σου!

13681075_538774342999744_221457614460199737_n.jpg
Γράφει η Βασιλική Κριεκούκη
Ποιος διάβολος σε γέλασε, σου έδεσε τα μάτια και σε έμαθε πως η μόνη λύση που θα βρεις είναι το να υποκρίνεσαι κάτι που δεν είσαι…;!
Πείθεις τους γύρω σου πως ξέρεις ποιος είσαι, πως ξέρεις που θες να πας και κάπως έτσι νομίζεις πως έχεις προσεγγίσει την ευτυχία της ζωής.
Είναι κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών ανθρώπων αυτή η υποκρισία και στον πλανήτη που ζούμε συνήθως πετυχαίνει χωρίς να έχει επιτυχία και ουσιαστικό όφελος για ‘σένα που την επιλέγεις ως λύση!
Μα και αν πετυχαίνει σε ένα βαθμό αυτή η υποκρισία και σε ανακουφίζει προσωρινά, η αλήθεια σου δεν σκεπάζεται όσο και αν προσπαθείς. Σου χτυπά την πόρτα και σου φανερώνεται μέσα από τη σιωπή της μοναξιάς σου. Όχι της γνωστής μοναξιάς που χρησιμοποιείς για καταφύγιο όταν θες να αποφύγεις τον καθρέφτη, αλλά της άλλης, αυτής… της υπαρξιακής!
Και χάνεσαι μέσα στα κύματα της μοίρας που έρχεται να σε ταπεινώσει λίγο ακόμα… και χωρίς κανένα έλεος σε κάνει να πάσχεις πιο πολύ, σε μαθαίνει να αντέχεις τον ίδιο σου τον θάνατο σωπαίνοντας τις πληγές σου για να μην καταλάβεις ποτέ πως δεν ζεις στα αλήθεια. Και βρίσκεσαι σε μια ατελείωτη βαλτώδη κατάσταση βυθιζόμενος μέσα στην κινούμενη άμμο των λυπημένων σου κόπων.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΕΝΤΙ! Ποιος κρύβεται πίσω από τo κοσμοϊστορικό γεγονός

Jackie-Kennedy-reaches-for-help-after-President-JFK-is-shot-in-Dallas-Texas-1963.
Νέα δεδομένα στη δολοφονία του Τζον Κένεντι δημιουργεί το περιεχόμενο ενός ημερολογίου που είδε το φως της δημοσιότητας.
Κουβανός διπλός πράκτορας φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι  το 1963 σύμφωνα με μυστικά ημερολόγια του κατασκόπου του Ψυχρού Πολέμου Ντάγκλας Μπαζάτα. Επισημαίνει παράλληλα πως ένας άλλος κατάσκοπος, ο Ρενέ Αλεξάντερ Ντουσάκ  ήταν ο πρωταρχικός οργανωτής και σχεδιαστής της δολοφονίας.
Μάλιστα ο Ντουσάκ ίσως να ήταν εκείνος που έριξε τη χαριστική βολή, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο του συγγραφέα Ρόμπερτ Γουίλκοξ που εκδόθηκε σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. «Ο Ντάγκλας Μπαζάτα ήταν μέσα στον κόσμο των μυστικών, ειδικά εκείνων γύρω από τη δολοφονία του JFK. Ήταν εκεί στη γέννηση της CIA. Ήταν insider», γράφει ο Wilcox.
Γεννημένος  στο Μπουένος Άιρες ο Ντουσάκ  σπούδασε στη Γενεύη και την Κούβα και έγινε πολιτογραφημένος πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1942. Το σχέδιο δολοφονίας, σύμφωνα με το βιβλίο «Target: JFK, The Spy Who Killed Kennedy?», σχεδιάστηκε με τη σιωπηρή έγκριση των κουβανικών αρχών.
Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Μπαζάτα έγραψε ότι συνάντησε τον Ντουσάκ στην Αβάνα στις αρχές της δεκαετίας του 1930 όταν ήταν ακόμα σε αποστολή να σκοτώσει έναν Κουβανό επαναστάτη. Η αποστολή απέτυχε αλλά οι δύο άντρες έγιναν φίλοι αφού ο Ντουσάκ έσωσε τη ζωή του Μπαζάτα. Συμμετείχαν και οι δύο στην επιχείρηση Jedburgh στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο όπου ο Ντουσάκ  κέρδισε το παρατσούκλι «Captain Bazooka».
Μετά τον πόλεμο ο Μπαζάτα άρχισε να εργάζεται ως κατάσκοπος για τη CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών. Στο μεταξύ ο Ντουσάκ  έκανε μια φαινομενικά απλή δουλειά ως ασφαλιστικός πράκτορας και απογοητευόταν και θύμωνε όλο και περισσότερο με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής απέναντι στην Κούβα. Έτσι, σύμφωνα με τα μυστικά ημερολόγια του Μπαζάτα, άρχισε να σχεδιάζει τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

9 συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγετε αν αγαπάτε τον εαυτό σας.



Κάποτε έρχεται η στιγμή που πρέπει να κάνουμε δραστικές αλλαγές στη ζωή μας για να πετύχουμε τη μεταμόρφωση του εαυτού μας σε κάτι ανώτερο και αυτό απαιτεί θάρρος, διαφάνεια και ειλικρίνεια. Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι δεν κάνει καλό πλέον στη ψυχή μας και να αναδείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν πράγματι σέβεστε και αγαπάτε τον εαυτό σας τότε θα πρέπει να αποφύγετε τις παρακάτω τοξικές συμπεριφορές :
1. Να ευχαριστείτε όλους τους άλλους.
Στην τελική πρέπει απλά να κάνετε αυτό που κάνει εσάς ευτυχισμένους και να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Ξεχάστε ότι πρέπει να πείσετε όλους τους άλλους : θα προσπαθήσουν μόνο να σας κρατήσουν πίσω και να σας δώσουν 1000 λόγους γιατί δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που λέει η καρδιά σας. Πρέπει να αναδυθείτε πάνω από τις γνώμες των άλλων και απλά να κάνετε αυτό που νιώθετε πως πρέπει να κάνετε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του τιμά πάνω από όλα τα δικά του θέλω και όχι των άλλων.
2. Να έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας
“Να είσαι προσεκτικός με τον εσωτερικό σου διάλογο : είναι διάλογος με τον σύμπαν.” -David James Lees
Αν θέλετε η ζωή σας να είναι πιο θετική και φωτεινή τότε πρέπει και οι σκέψεις σας να συμφωνούν με αυτό που θέλετε να μοιάζει ο κόσμος σας. Αν έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας ο κόσμος σας θα μοιάζει μουντός και καταθλιπτικός.  Αν όμως έχετε μία πιο θετική σχέση με τον εαυτό σας θα δείτε αμέτρητες ευκαιρίες και την ευτυχία όπου και να κοιτάξετε. Οι άνθρωποι με αυτοσεβασμό αγαπάνε τον εαυτό τους και γεμίζουν τη ζωή τους με θετικές σκέψεις, σχέσεις, επαγγέλματα και στόχους.
3. Να μένετε στάσιμοι
“ Το χωράφι της άνεσης είναι ένα όμορφο μέρος αλλά τίποτα δεν φυτρώνει ποτέ εκεί.” -Άγνωστος
Αν κοιτάξετε γύρω σας ίσως ο κόσμος να φανεί σαν ένα τρομερά τρομακτικό μέρος και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μείνουν κλεισμένοι στην φυλακή της ασφάλειας τους για να αποφύγουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τους ταράξει αυτή την ασφάλεια. Παρόλα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξελιχτείτε αν δεν δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους αγαπούν τις προκλήσεις που δοκιμάζουν τα όρια τους με στόχο να εξελιχθούν σαν άτομα.

ΘΗΣΕΑΣ (Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ) ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ Οι Άγνωστοι Λαπίθες της Αθήνας

theseus1Σύμφωνα με τους μύθους, οι τρεις πρώτες διαδοχικές δυναστείες της Αθήνας (η οποία κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο στην οποία αναφέρεται το παρόν άρθρο, ταυτιζόταν με την Ακρόπολη και ένα μικρό τμήμα της σύγχρονης Πλάκας) ήταν εκείνες των Ακταίου – Κέκροπος, του Κραναού και του Αμφικτύονος οι οποίες χαρακτηρίζονται αυτόχθονες. Όταν πέθανε ο μοναδικός γιος του Κέκροπα, ο Ερυσίχθονος, ο Οίκος του Κραναού ανέλαβε την εξουσία. Η τρίτη δυναστεία που διαδέχθηκε την Κραναϊκή έφερε το όνομα του αρχηγού της, Αμφικτύονος, γαμβρού του Κραναού. Έχει υποτεθεί βάσιμα ότι ο Κέκροπας αντιπροσωπεύει το φύλο των Κεκρόπων, αυτοχθόνων του λεκανοπέδιου μεταξύ Υμηττού και Πάρνηθας…
Ο περιηγητής Παυσανίας αποδίδει στον Κέκροπα την αντικατάσταση της ανθρωποθυσίας στους θεούς με προσφορές εγχωρίων γλυκισμάτων. Ο Εριχθόνιος κατέλαβε την εξουσία με επανάσταση περί το 1510 π.Χ. σύμφωνα με μία χρονολόγηση, ιδρύοντας την τέταρτη δυναστεία η οποία έχει θεωρηθεί από τον Άγγελο Προκοπίου και άλλους μελετητές ως μη-Αθηναϊκή με βάση τη γενεαλογία της. Από την αρχαιολογική άποψη, οι βασιλικοί τάφοι που ανασκάφηκαν στην Ακρόπολη και ανήκαν στην περίοδο έως το 1500 π.Χ. περίπου, αποδόθηκαν από τον Βρετανό αρχαιολόγο Ουέις σε μια αρχαιότερη δυναστεία («Shaft Grave Dynasty», όπως την ονόμασε).
Ο Τσούντας αποκάλεσε τη συγκεκριμένη δυναστεία «Οίκο των Δαναών», προκειμένου να διακριθεί σαφώς από τον νεότερο δυναστικό Οίκο που κατασκεύασε τους θολωτούς και λαξευτούς τάφους εκτός των τειχών της Ακρόπολης (τον οποίο ο Τσούντας αναφέρει ως «Οίκο των Αχαιών» και ο Ουέις ως «Tholos Tomb Dynasty»). Ο Μυλωνάς συμπέρανε πως οι Αθηναίοι, ακολουθώντας την αλλαγή των ταφικών συνηθειών που έφεραν οι Αχαιοί στις Μυκήνες τον ίδιο αιώνα, άρχισαν να θάβουν τους νεκρούς εκτός των τειχών.
Έτσι ο «Οίκος των Δαναών» συνδέθηκε με τη δυναστεία του Κραναού και ο «Οίκος των Αχαιών» με τη δυναστεία του Εριχθόνιου. Η πρώτη αντιστοίχηση, ενισχυμένη και από το επιχείρημα της ομοιότητας των ονομάτων «Δαναός» και «Κραναός», φαίνεται αξιόπιστη και οι φορείς των δυναστειών του Κραναού και του Αμφικτύονος ήταν ενδεχομένως Δαναοί / Κραναοί. Γι’ αυτό χαρακτηρίζονται από την παράδοση ως γηγενείς, όπως και η πρώτη δυναστεία του Κέκροπα.
Ωστόσο η δεύτερη αντιστοίχηση (του Οίκου των Αχαιών με τη δυναστεία του Εριχθόνιου) δεν φαίνεται να ισχύει, επειδή τον 15ο αι. π.Χ. η Αθήνα ελέγχεται από τη Λαπιθική δυναστεία του Αιγέα (ονόματος παρόμοιου με εκείνο του Λαπίθη βασιλιά Αυγεία της Ήλιδας) και του Θησέα.
Οι Λαπίθες ήταν ένας σημαντικός αρχαίος Ελληνικός λαός (κάθε άλλο παρά μυθολογικός όπως θεωρείται συχνά) με καταγωγή από τη βορειοδυτική Θεσσαλία, του οποίου μεγάλα τμήματα κατήλθαν στη νοτιότερη Ελλάδα ιδρύοντας σε αυτήν αρκετές Λαπιθικές αποικίες (στις Φερές της Μαγνησίας, στη νοτιότερη Θεσσαλία, στις Φωκίδα, Βοιωτία, Σικυωνία – Κορινθία, Λακωνία και Τριφυλία και κυρίως στην Ήλιδα / Ηλεία και την Αττική).
Η ισχύς των Λαπιθών κατά τη μέση Μυκηναϊκή περίοδο (περίπου 15ος-14ος αι. π.Χ.) διαφαίνεται στο ότι οι αρχαίες πηγές αναφέρουν πολυάριθμους Λαπίθες ήρωες, περισσότερους από τους ήρωες οποιουδήποτε άλλου Ελληνικού λαού, ακόμη και των Αχαιών και των Δωριέων. Σημαντικοί Λαπίθες ήρωες ήταν οι Θησέας, Πειρίθους / Πειρίθοος (pe-ri-to-wo, ΠειρίθοFος, σε πινακίδα Γραμμικής Β΄), Αιγέας, Αυγείας, Κόρωνος, Μόψος, Βούτης, Φάληρος, Λεοντεύς, Πολυποίτης, Πολύφημος, Αμφίμαχος, Θάλπιος, Ευρύπυλος, Διώρης κ.ά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα