Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΠΟΥ@@@@@ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ .... ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ!

Ξάφνου θυμήθηκε η ελληνική πολιτεία τον τάφο της Αμφίπολης, όταν το 1916 οι Βρετανοί στρατιώτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και άνοιξαν ορύγματα, επιδείκνυαν τα κρανία που έβρισκαν εκεί! (φωτογραφίες από τα βρετανικά στρατιωτικά αρχεία - Amphipolis 1916 and macedonian tombs).
ΤΟ ΛΕΕΙ Η WIKIPEDIA ME ΦΩΤΟ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΗΜΜΑ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Amphipolis

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ....

http://en.wikipedia.org/wiki/King%27s_Shropshire_Light_Infantry


  

ΒΡΈΘΗΚΕ Ο ΠΙΟ… ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΌΣ ΧΥΜΌΣ!


Super Juice:

Αυτός είναι ο φυσικός χυμός που θα εκτοξεύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις σου!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, κατέληξαν μετά από έρευνα σε ένα συγκεκριμένο φυσικό χυμό, ο οποίος κατατάσσεται και με διαφορά μάλιστα, στη λίστα με τα top αφροδισιακά.

Κραυγή απόγνωσης! Ακούει κανένας;



4 χρόνια ανεργίας, πάνω από 2.000 απεσταλμένα βιογραφικά, 5 συνεντεύξεις, καμία πρόσληψη... Είμαι 45 χρονών και όπως "εμπιστευτικά" μου είπαν κάποιοι, "τι να σε κάνουμε σ' αυτή την ηλικία;"...

Οι επιδοτήσεις για 5μηνα και άλλα σταματάνε στα 29 έτη... Ακόμη και το ίδιο το κράτος αδιαφορεί...

Μαύρη εργασία για μερικές μέρες, συνολικά 40 ημέρες στα 4 χρόνια...

Πρέπει να πληρώσω και φόρο γιατί έχω ένα σπίτι που σύντομα θα το πάρει η τράπεζα (είχα πάρει δάνειο 120.000, έχω πληρώσει έως τώρα 100.000, συνεχίζω να χρωστάω 90.000 και καμία κουβέντα για ρύθμιση)... Αυτά τα ''υπέροχα'' Μαθηματικά της κρίσης...

Έχω κι ένα αυτοκίνητο που το έχω απλά για μια ώρα ανάγκης καθώς οι γονείς μου είναι μακρυά, μεγάλοι και με προβλήματα υγείας...

Το μνημόνιο έβγαλε την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ισχεύει το δίκαιο της ΕΕ στις χώρες που υπεγραψαν μνημόνια.


-Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα -Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Θυμάστε τις κραυγές προεκλογικά; “Γιατί κύριε;” έλεγε η γνωστή διαφήμιση… Ήταν η κτηνώδης προπαγάνδα που ταύτιζε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ευρώ.

Τότε γράφαμε, δυστυχώς μόνοι, αφού οι προπαγανδιστές είχαν καταφέρει να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και οι ανεπαρκείς της αντιπολίτευσης να ακολουθούν στο παιχνίδι τους, ότι η Ελλάδα είναι ήδη εκτός ΕΕ από την στιγμή που υπέγραψε και ακολουθεί το μνημόνιο.

Όταν υπογράφεις ηθελημένα το πλέον αντευρωπαϊκό κείμενο που καταστρατηγεί τον ίδιο τον Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, τότε έχεις θέσει εαυτόν εκτός ΕΕ.

Ο συνεκτικός κρίκος αυτών των οργανισμών είναι πρωτίστως η εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και έπειτα το όποιο νόμισμα. Η ΕΕ προϋπήρχε του Ευρώ, αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν χώρες εντός ΕΕ και εκτός Ευρώ.

Φαίνεται δεν είμασταν τόσο πειστικοί. Έπρεπε και μεις να ουρλιάζουμε “Και η Ελλάδα καθάρματα;” για να πείσουμε.

Οι «μνημονιακές» ελληνικές κυβερνήσεις μας έδεσαν χειροπόδαρα. Εκτός από την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογών σε κυβερνητικό επίπεδο απωλέσαμε και την λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη.

Ο τρίτος θάλαμος του Τύμβου ήταν απόρθητος 2.300 χρόνια!



Αποκλείεται το ενδεχόμενο τυμβωρύχοι να μπήκαν και να βγήκαν ζωντανοί, λέει η Κατερίνα Περιστέρη - Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να μπουν εύκολα ούτε με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και από σήμερα δοκιμάζουν ένα νέο τρόπο
Σε μια δήλωση η οποία ανατρέπει και πάλι τις εικασίες περί συλήσεως του τάφου προχώρησε η υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη η οποία είπε ότι αν έχουν καταφέρει να μπουν τυμβωρύχοι στον τάφο τότε θα βρούμε τα κόκαλα τους, υπονοώντας, με απόλυτη σαφήνεια , ότι δεν θα κατάφερναν να βγουν και πάλι έξω πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αποσπάσουν και τα κτερίσματα από τον ταφικό θάλαμο. 

Οι νέες δέκα εντολές

- Κυρ Μωυσή! Ε, κυρ Μωυσή! Πού είναι;  Η φωνή του γηραιού Σαβαώθ αντήχησε βροντώδης εις τον Παράδεισον, του οποίου η ηλιοφεγγής και διαυγεστάτη ατμόσφαιρα εσείσθη εκ του ήχου.
Ο ταξιάρχης Γαβριήλ παρέστη μετά φόβου και σεβασμού ενώπιον του Υψίστου.
- Αγιώτατε, είπεν ο αρχάγγελος, ο Μωυσής προ ολίγου ήτο εκεί κάτω μαζί με τον Ηλίαν και με τον Νώε….
- Να έλθει εδώ αμέσως.

Ο Γαβριήλ εξεκίνησε και σχεδόν εν ακαρεί έφθασεν εις την άλλην άκραν του αχανούς Παραδείσου, χάρις εις τα τεράστια εκείνα βήματα, τα οποία απέδωκεν εις αυτόν η φαντασία του ποιητού μας Παναγιώτου Σούτσου, περιγράφοντος αυτόν εις τον Μεσσίαν ως διανύοντα δι’ ενός μόνο βήματος την απόστασιν την υπάρχουσαν μεταξύ του Ηλίου και του Αραράτ!  Ο Σαβαώθ ανέμενεν εν τούτοις σύννους και μετρών το κομβολόγιόν του.
- Βάρυπνος εξύπνησε σήμερα ο Πανάγαθος! Είπε πονηρώς εν μικρόν χερουβίμ.
- Κάνε τη δουλειά σου εσύ! είπεν επιτημήσας αυτό αυστηρώς ο διευθύνων την ουράνιαν ορχήστραν αρχάγγελος.

Μάνος Δανέζης: Μας συνδέει Φως


Friends-900
Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί οι δυτικές κοινωνίες διέρχονται μια περίοδο δραματικά αυξανόμενης κοινωνικής κρίσηςη οποία συν τω χρόνω οδηγεί τον δυτικό πολιτισμό σε κατάρρευση.

Είναι πια φανερό σε όλους ότι η διεθνής οικονομική κατάρρευση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι το αίτιοαλλά το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης αξιών και ιδεών. Μιας ουσιαστικής, δηλαδή, αξιακής κατάρρευσης του δυτικού πολιτιστικού ρεύματος.

Όμως, μια μεγάλη αλήθεια την οποία δεν έχουμε τολμήσει να διατυπώσουμε σθεναρά είναι η συνεισφορά της κλασικής επιστημονικής σκέψης, της μεγάλης επιστημονικής επανάστασης του 16ου και 17ου αιώνα στη διαδικασία της σημερινής κοινωνικής και πολιτισμικής κατάρρευσης.

10 εργαλεία για να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας

10 εργαλεία για να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας

Άρθρο του δρος William Cole
Πηγή Άρθρου: mindbodygreen.com
Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Η ζωή με ένα αυτοάνοσο νόσημα αποτελεί μια μοναχική εμπειρία. Πολλοί άνθρωποι χρειάζεται να περιμένουν χρόνια μέχρι να ανακαλύψουν γιατί νιώθουν άρρωστοι και τη στιγμή που θα γίνει τελικά η διάγνωση, οι επιλογές θεραπείας που θα τους δώσει ο γιατρός τους είναι πολύ λίγες.

Το πρόβλημα με το κυρίαρχο μοντέλο θεραπείας είναι ότι πρόκειται πλέον για κάτι ξεπερασμένο που αντιμετωπίζει το σώμα σας σαν ένα μηχάνημα με ξεχωριστά τμήματα. Όταν διαγινώσκεστε με κάποια αρρώστια, αυτό συνδέεται με μια αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. 

Αν δεν γίνει κάποια διάγνωση, συνήθως χαρακτηρίζεστε καταθλιπτικοί και σας χορηγούν αντικαταθλιπτικά. Ύστερα αρχίζετε να επισκέπτεστε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων: γαστρεντερολόγους, ενδοκρινολόγους και ρευματολόγους και παίρνετε ακόμα περισσότερα φάρμακα και συγκεκριμένα ανοσοκατασταλτικά ή κάποια αγωγή με στεροειδή. Στην πραγματικότητα, το σώμα σας είναι ένα σύνθετο σύνολο με εσωτερικές συνοχές εξαιρετικής βιοχημείας. Μαγικά χάπια δεν υπάρχουν.

Σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων, από τη στιγμή που ενεργοποιείται ο γενετικός «διακόπτης», δεν απενεργοποιείται ποτέ ξανά. Με αυτό το δεδομένο, η αυτοάνοση αντίδραση μπορεί να μετριαστεί και να αντιστραφεί σε σημαντικό βαθμό με φυσικό τρόπο. 

Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να ανακτήσουμε την υγεία μας. Παρακάτω περιγράφονται ορισμένοι τρόποι για να ανακτήσετε την υγεία σας αλλά και για να ξαναπάρετε στα χέρια σας τη ζωή σας.

Ο ¨ΤΑΦΟΣ¨ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑΦΟΣ...


Σύμφωνα με τον ερευνητή Βασίλειο Βασιλάκο εκ της Τραπεζοντής Σπάρτης στο βιβλίο του «Οι μύστες του Ταϋγέτου» αναφέρει:«Ελληνικό κράτος καλείται το τμήμα της γης που αποτελείται από υψηλές & αιχμηρές κορυφές επί το πλείστον πετρώδεις για την δημιουργία σκιών και κατ΄επέκταση θρησκειών». 

Σύμφωνα με την πολυετή έρευνα και τα ευρήματα του (πλήθος κτερισμάτων και αποδεικτικών αρχαιολογικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν την θεωρία του), το 25.000 π.Χ. ένα διαστημόπλοιο με το όνομα «Τάλετον» προσγειώθηκε στην κορυφή του Ταΰγετου που έχει σχήμα τέλειας πυραμίδας.

 Οι αστρικοί ταξιδιώτες αναζητούσαν μια τέλεια πυραμίδα, όπου με βάση την σκιά της και τις αστρικές καθετοποιήσεις θα έδιναν χρησμούς για να φτιαχτούν οι πόλεις και τα ιερά όλου του πλανήτη.  

8 αποτελεσματικές θεραπείες για τον πόνο της μέσης

Η καλύτερη συμβουλή όσον αφορά στην αντιμετώπιση του πόνου της μέσης είναι να μην πανικοβάλλεστε και να δίνετε το χρόνο που χρειάζεται το σώμα σας για να ανακάμψει από τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε άλλη αιτία που έχει προκαλέσει το πρόβλημα.
Μέχρι τότε και πριν φτάσετε στο αμήν από τον πόνο και τη δυσφορία, δοκιμάστε μια από τις παρακάτω αποτελεσματικές θεραπείες, που θα σας ανακουφίσουν από την ταλαιπωρία:

Πώς να τον ξεπεράσεις



Χώρισες; Κλαις; Είσαι στα πατώματα; Νομίζεις ότι χάθηκε ο κόσμος; Ότι βούλιαξαν τα καράβια σου; Και κυρίως ότι δεν υπάρχει άλλος; 

Αν απάντησες σε όλα ναι, επιβάλλεται να κάνεις κάποια μικρά πραγματάκια για να πας παρακάτω και μάλιστα άμεσα. 

Το ξέρω πως ένας χωρισμός δεν είναι ό,τι καλύτερο είχες να κάνεις Τρίτη βράδυ, αλλά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες τέτοιες καταστάσεις. 

Σε νιώθω, πονάει, το κατανοώ. Κι ο φρονιμίτης όμως πονάει αλλά τον βγάζουμε. Δες, λοιπόν, τον πρώην σαν φρονιμίτη. Ένα άχρηστο δόντι που μπορεί να σου κάνει κακό παραμένοντας εκεί και στραβώνει και τα υπόλοιπα.

 Τι σημαίνει όμως, ξεπερνάω; Ξεπερνάω σημαίνει πηγαίνω πέρα από ένα συγκεκριμένο σημείο, βελτιώνω τον εαυτό μου, αντιμετωπίζω.

 Πώς να τον ξεπεράσεις: 

10 +1 Τρόποι για να Διατηρήσετε την Ψυχραιμία σας: Όταν το παιδί σας σας κάνει να θέλετε να ουρλιάξετε

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα συναισθήματά σας;  Μπορείτε να συγκρατήσετε τα ξεσπάσματά σας;  Αυτό είναι το πιο δύσκολο για τους περισσότερους γονείς…  Πέστε μου, τι κάνετε όταν η συμπεριφορά του παιδιού σας σας κάνει να θέλετε να ουρλιάξετε;



Έχετε τις εξής επιλογές:
α. Να αρχίσετε να ουρλιάζετε και μετά να το μετανιώσετε. 
β. Να αντισταθείτε στον πειρασμό να ουρλιάξετε και να καλμάρετε τον εαυτό σας.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι στο χέρι του γονιού είτε να χειροτερέψει την κατάσταση με περισσότερες φωνές είτε να κατευνάσει τα πράγματα, διατηρώντας την ψυχραιμία του.
Το σημαντικό είναι να επιλέξουμε μία θετική ενέργεια ΠΡΙΝ βάλουμε τις φωνές! 

Αυτό το αναμνηστικό t-shirt, χάρισε ο Πάπας στον Αλέξη Τσίπρα (Φωτό)

Φορώντας με ενθουσιασμό το σουβενίρ από τη συνάντησή του με τον 

προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 

την παραδοσιακή τουριστική φωτογραφία, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Με τη λεζάντα «I met the Pope and all I got was this lousy t-shirt», το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησε χθές, αυτή τη φωτογραφία
Με τη λεζάντα «I met the Pope and all I got was this lousy t-shirt», το

γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησε χθές, αυτή τη φωτογραφία
Μπορεί να είναι η μόνη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, αλλά έχει τη σημασία της. ΕΙδικά αν προσέξει κανείς την στάμπα στο μπλουζάκι που χάρισε στον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σεξουαλικότητα και διατροφή




 Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά.
Virginia Woolf
 συγγραφέας

Από παλιά οι άνθρωποι συνέδεσαν την σεξουαλικότητα με την τροφή. 

Η παρατήρηση της σχέσης αυτής σε όλους τους πολιτισμούς, οδήγησε στην δημιουργία μιας μεγάλης λίστας αφροδισιακών τροφών.
 
Σοκολάτα, στρείδια, σπαράγγια, ρόδι, σύκα, μέλι, ginger, σκόρδο, καυτερά και πικάντικα φαγητά έχουν καταναλωθεί ανά τους αιώνες, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, με σκοπό την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, απόδοσης και απόλαυσης .  

Σεξ και τροφή


Νομίζεις πως το στόμα είναι μακριά από το κέντρο του σεξ; Δεν είναι. 

Στην πραγματικότητα, είναι ενωμένα, είναι οι δυο πόλοι μιας ενέργειας 

Έτσι, όποτε λιμοκτονείς στο σεξουαλικό πόλο, όλη η ενέργεια πηγαίνει στο στόμα. 

Θα πρέπει να φας περισσότερο, έστω να μασήσεις μια τσίχλα. 

Ή, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να μιλάς συνεχώς, επειδή μιλώντας, το στόμα κινείται. 

Γι’ αυτό οι άνθρωποι μιλούν συνεχώς, όλη μέρα 

Μερικοί μιλούν και τη νύχτα, όταν κοιμούνται!

Η κατανάλωση τροφής μπορεί να σου δώσει προσωρινή ικανοποίηση, επειδή το κέντρο τού σεξ και το στόμα συνδέονται. 

Αν σταματήσει ο ένας πόλος της ενέργειας, τότε αρχίζει ο άλλος, επειδή η ενέργεια πρέπει να ρέει με κάποιον τρόπο, να απελευθερωθεί. Δεν μπορείς να την περιορίσεις. 

7 μυστικά για να παραμείνει μια σχέση "ζωντανή" στο χρόνο

Αν θέλει ένας  άντρας και μια γυναίκα η κοινή τους ζωή να γίνει μια όμορφη αρμονία τότε θα πρέπει να γνωρίζουν εκείνα τα μυστικά που κρατούν τη σχέση ζωντανή σε βάθος χρόνου. Αυτά είναι:

Επιθυμία
Οι δυο μορφές έλξης είναι η αγάπη και ο παράφορος έρωτας. Για να λειτουργήσει όμως μια σχέση μακροχρόνια εκτός από την πόλωση (έρωτα) και την αγάπη χρειάζεται να υπάρχει και η επιθυμία να διατηρηθεί αυτή η σχέση. Να έχουμε την αφοσίωση στην επιθυμία μας και στον εαυτό μας ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη σχέση.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ υπάρχει αγάπη λείπουν άλλα συστατικά για να διατηρηθεί η σχέση. Χρειάζεται να δούμε και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν αυτή η σχέση μας προάγει. Αν μας πάει μπροστά ή μας κρατά καθηλωμένους και βαλτωμένους. Αν συμβαίνει αυτό τότε είναι καλύτερο και για τους δυο συντρόφους η σχέση να τελειώνει ακόμα κι αν το μυαλό μας αντιστέκεται. 

Το Μυαλό δεν αγαπά τις αλλαγές. Το φοβίζουν γιατί ουσιαστικά το μυαλό φοβάται το άγνωστο. Προτιμά τα γνωστά μονοπάτια ακόμα κι αν αυτά φέρνουν θλίψη και ανία. Όμως κάτι που είναι στάσιμο δεν είναι εμπειρία ζωής. Δεν υπάρχει σχέση που κρατάει για πάντα. Έτσι κι αλλιώς μια σχέση τελειώνει με τον θάνατο. Χρειάζεται να βλέπουμε συχνά είτε είμαστε μέσα σε σχέση είτε μόνοι μας, τον εαυτό μας και την καρδιά μας. Το τι μας συμβαίνει. Τι νιώθουμε. Τι θέλουμε. Τι φοβόμαστε. Πόσο αφηνόμαστε στον άλλον. Πάντα με ειλικρίνεια να αντικρίζουμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας. 

Πότε διατηρείται το τελικό ν;

Ο βασικός κανόνας είναι ότι το τελικό ν διατηρείται:
– Στο άρθρο τον και την.
– Στο αόριστο άρθρο και το αριθμητικό έναν.
– Στην τριτοπρόσωπη αντωνυμία την.
– Στα άκλιτα μηνδεν, όταν η λέξη που ακολουθεί αρχίζει από φωνήεν, στιγμιαίο σύμφωνο (κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ) ή διπλό γράμμα (ξ, ψ).
Για παράδειγμα, γράφουμε:

Πόσο… δροσερή πρέπει να είναι η αντρική γονιμότητα;


Το μούλιασμα σε καυτό νερό δεν κάνει καλό στην ανδρική γονιμότητα. Γενικά η υπερθέρμανση των όρχεων εμποδίζει τη σπερματογένεση, ελαττώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και διαταράσσει την κινητικότητά τους. Πράγματα γνωστά από την εποχή του Ιπποκράτη, βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα καθώς αρκετά ζευγάρια μένουν άτεκνα για τόσο απλούς λόγους.
Επιστήμονες που έκαναν μελέτες επί του θέματος διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί από τους υπογόνιμους άντρες – εθελοντές, τους οποίους εξέτασαν, επανήλθαν στη φυσιολογική τους κατάσταση μόλις σταμάτησαν τα μπάνια με καυτό νερό!

Οι 3 βραδινές συνήθειες που διευκολύνουν το αδυνάτισμα

Οι 3 βραδινές συνήθειες που διευκολύνουν το αδυνάτισμα
Ο δρόμος για το αδυνάτισμα είναι στρωμένος με δεκάδες... εμπόδια και πειρασμούς!
Τα βράδια που περνάμε καθισμένοι στον καναπέ παρέα με ένα σωρό παχυντικά σνακ «εξουδετερώνουν» τις υγιεινές διατροφικές επιλογές και τη γυμναστική όλης της υπόλοιπης ημέρας.
Ακολουθήστε τους παρακάτω τρεις κανόνες μετά τη δύση του ηλίου για να εξασφαλίσετε σίγουρα αποτελέσματα.

Νεκρός από γηρατειά βρέθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Νεκρός από γηρατειά βρέθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός
Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης βρέθηκε η σορός του καταδικασμένου για τρομοκρατία Χριστόδουλου Ξηρού, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου διέμενε ολομόναχος τα τελευταία χρόνια.
Θορυβημένοι από την έντονη δυσοσμία και την επί μακρόν αδικαιολόγητη απουσία του από τις συνελεύσεις της πολυκατοικίας, οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία η οποία αναγκάστηκε να παραβιάσει την πόρτα του διαμερίσματος και εντόπισε το άψυχο σώμα του Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από καρδιακή ανακοπή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Καταρρίπτουμε τα 10 μεγάλα κλισέ των σχέσεων

Είσαι σε σχέση. Τρεις είναι οι δρόμοι. Τα πάτε καλά, τα πάτε μέτρια, τα πάτε άσχημα. Αυτοί είναι οι δρόμοι και κανένας άλλος. Ο πρώτος είναι ο δρόμος της αρετής. Ό,τι και να ακούσεις τη συγκεκριμένη περίοδο μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο. Οι άλλοι δύο είναι οι δρόμοι των προβλημάτων.
Οποιοσδήποτε περαστικός, φίλος, συγγενής, κουτσομπόλης, αργόσχολος ξεπηδάει για να πει τη θεωρία του σχετικά με το πρόβλημα σου κάνει λάθος. Ναι, λάθος. Απ” την αρχή. Με το καλημέρα. Κι ας έχει δίκιο.
Το τελευταίο που χρειάζομαι εγώ, εσύ, ο καθένας όταν η σχέση του μπάζει νερά είναι οι εκλογικευμένες και εκ του ασφαλούς εξυπνάδες. “Θα σου πω εγώ τι φταίει Ηλία. Δεν αφήνετε τη σχέση σας να αναπνεύσει”, είπε ο φίλος και δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος τι εννοεί. Θα σου πω εγώ τι φταίει, φίλε.
Φταίει που δεν έχουμε στείλει όλους τους ομοίους σου παύλα θεωρητικούς των σχέσεων στην εξορία για ένα μήνα.
Υπάρχουν δημοσιογραφικά κλισέ όπως το περίφημο “βωμός στον Μολώχ της ασφάλτου” της παλιάς κρατικής τηλεόρασης. Υπάρχουν και τα σχεσιακά κλισέ όπως “Αν την αγαπάς, άσ” την ελεύθερη”.
Ας καταρρίψουμε δέκα από δαύτα. Με τα δημοσιογραφικά θα ασχοληθούμε το φθινόπωρο.

Οι αποτελεσματικοί ηγέτες έχουν όραμα

leader business (2)
Η οσμή του κινδύνου και η σωστή ηγεσία: Kατά τη διάρκεια ενός τραπεζικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ένας από τους ομιλητές είπε ότι απασχολεί 20 εργαζόμενους για να αναζητούν τρόπους να καταστρέψουν τις δραστηριότητες της εταιρίας του. Μου άρεσε αυτή η ιδέα. Είναι μία φράση που προκαλεί αίσθηση όταν την ακούς – όμως, τι εννοούσε με αυτό;
Μήπως ήθελε να μας παραπέμψει στο μεγάλο Γιόζεφ Σουμπέτερ και στην περί «Δημιουργικής Καταστροφής» θεωρία του; Το ερώτημα είναι καίριο και σίγουρα δεν μπορεί να το παρακάμψει κανείς χωρίς σοβαρούς κινδύνους. Το να απασχολεί μία επιχείρηση 20 άτομα τα οποία ψάχνουν τρόπους να καταστρέψουν τη δουλειά, εγείρει ερωτήματα. Πρέπει να κάνει κάποιος κάτι χρησιμοποιώντας τις συμβουλές αυτών των 20 ανθρώπων; Και αν ναι, πότε;
Είδα αρκετές εταιρίες που είχαν εντοπίσει τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε η δραστηριότητά τους, αλλά πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ανάληψη δράσης; Αυτό το τελευταίο είναι ίσως το πιο σοβαρό ερώτημα, αν δεχθούμε την αρχή της δημιουργικής καταστροφής και του ρόλου της στην πορεία μιας επιχείρησης.
Η περίπτωση Kodak: Από την άποψη αυτή, η πτώχευση μιας ιστορικής και πρωτοπόρας την εποχή που ξεκίνησε εταιρίας, όπως η Kodak, λέει πολλά και για την εποχή μας.

Aντρας – Γυναίκα


Δύο ανθρώπινα Όντα που έχουν υποστεί την διάβρωση της θρησκείας, την κοινωνίας και των καιρών…
Προγραμματίστηκαν με συγκεκριμένους στόχους ο καθένας, μα και συγκεκριμένες λειτουργίες και τελικά και οι δύο βιώνουν μια μεγάλη αυτοαπόρριψη για το φύλο τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο…
Αυτή η μη συνειδητή αυτοαπόρριψη εκφράζει και την τέλεια ανισορροπία των δύο Όντων, στον Φυσικό Κόσμο, που το καθένα προσπαθεί να ζήσει με συγκεκριμένη τροχιά και συνήθως εκτροχιάζονται, γιατί είναι εντελώς αδύνατον στον καθένα να φτάσει στην αυτοαποδοχή, όταν για αιώνες κουβαλάει τους ρόλους και τα πρότυπά του, χωρίς κανένα ενδιαφέρον να βιώσει εσωτερικά τον Άνθρωπο της Καρδιάς και της Αγάπης.

Ισημερινός – Ράφαελ Κορρέα: Τα Βήματα για τη σωτηρία ενός λαού (Λογιστικός Έλεγχος, Διαγραφή Χρέους, Ψηφιακό νόμισμα;)

untitled
Tου Παναγιώτη Σπυρόπουλου*
Ο Ισημερινός ή Εκουαδόρ είναι μια χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική, που συνορεύει με την Κολομβία προς Βορρά, με το Περού στα ανατολικά και νότια και βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό στα δυτικά, με πληθυσμό 14.573.101 κατοίκους.
Αναπολώντας τα κόμικς της νιότης μας, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το μικρό κρατίδιο (με πληθυσμό μεγαλύτερο κατάτι από της Ελλάδας) ως μια «γαλατική συμμορία» που αντιστέκεται ενάντια στα γεράκια της σύγχρονης Panx Romana – ΗΠΑ και των αυλικών της (γειτόνισσα Κολομβία), με κύριο εκφραστή αυτής της αντίστασης τον πρόεδρο Ραφαέλ Κορρέα, έναν προικισμένο ακαδημαϊκό οικονομολόγο (με 2 μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό), ο οποίος έχει άξιο συμπαραστάτη το πολύπαθο λαό του Ισημερινού.
Για την Ιστορία, τι προηγήθηκε…
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας, η χώρα έγινε έρμαιο ακραίων εθνικιστικών κυβερνήσεων τη δεκαετία του ‘60 και ‘70 του προηγούμενου αιώνα, οι οποίες σε συνεργασία με την Αμερικανική κυβέρνηση, δηλαδή την αναπόφευκτη ανάμειξη της CIA στα εγχώρια, ευνόησαν τη διείσδυση πετρελαϊκών εταιριών προς εκμέταλλευση του «μαύρου χρυσού»της περιοχής και ταυτόχρονα υποβάθμιση των λαϊκών στρωμάτων, διασπάθηση του δημοσίου χρήματος, επιβολή λιτότητας, με αποτέλεσμα οι «δημοκρατικές» κυβερνήσεις που διαδέχτηκαν τα στρατιωτικά καθεστώτα από τη δεκαετία του 80 και μετά να φανούν ανίκανες στη διαχείριση του δημοσίου χρέους, βλέποντας ως μόνη λύση τον υπερδανεισμό και την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Όταν εμπιστεύεστε κάποιον, τοποθετείτε ένα μαγνητικό φως στην ψυχή του


Όταν εμπιστευόμαστε κάποιον, δημιουργούμε αγώνα για το μέλλον μέσα του. 

Στην πραγματικότητα, καταστρέφουμε ο ένας τον άλλον με το να μην έχουμε πίστη κι εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

 Αυτό είναι ένα ψυχολογικό μυστικό. 

Οικογένειες καταστρέφονται όταν λένε ό ένας στον άλλον, “Δεν έχω πίστη σε σένα.”

Άσκηση σιωπής



Η μητέρα μου με είχε στείλει σε μια τρίμηνη καλοκαιρινή κατασκήνωση με έναν αθλητικό σύλλογο. Ήμασταν δεκαπέντε μαθητές και ο εκπαιδευτής μας. Η κατασκήνωση ήταν ψηλά στα βουνά, περιτριγυρισμένη με ψηλά πεύκα. Απολάμβανα πολύ να κάθομαι κάτω απ’ τα πεύκα, να παρατηρώ πέρα την θάλασσα και τα καράβια, και να ακούω την μυστηριώδη μουσική του αέρα που περνούσε μέσα απ’ τις πευκοβελόνες, ενώ εισέπνεα το υπέροχό τους άρωμα.

Ο Δάσκαλός μας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας Αρμένιος κύριος, τον οποίο είχα αρχίσει να συμπαθώ πολύ. Είχε ένα σκοπό στη ζωή του, και η ζωή είχε νόημα για εκείνον, το οποίο προσπαθούσε να μας μεταδώσει. Μετά από τρεις εβδομάδες στην κατασκήνωση, μας μάζεψε όλους μαζί μια μέρα και είπε, “Σήμερα, ξεκινώντας απ’ τη στιγμή που θα τελειώσω αυτές τις επεξηγήσεις, δεν πρόκειται να μιλήσουμε καθόλου για τρεις μέρες. Εάν, κατά λάθος, κάποιος πει ή ψιθυρίσει μια λέξη, θα δώσει περισσότερη προσοχή ώστε να μην το ξανακάνει. Αφότου τελειώσουν οι τρεις μέρες, θα συζητήσουμε τις εμπειρίες μας.” Τότε, έκανε τη χειρονομία της ησυχίας με το δάχτυλο στα χείλη και έφυγε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα