Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ήλιος των Ελλήνων



…της δικαιοσύνης  νοήμων  της συνείδησης στρατηγός!

Ήλιος και Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Ως κύριο όνομα Ήλιος = ο Θεός του Ήλιου, συναντάται συχνά στον Όμηρο, που τον θεωρεί υιό του Υπερίωνα.

Αργότερα ο Ήλιος ταυτίζεται με τον Απόλλωνα ή Φοίβο (Αισχύλος).

(άλλη λέξη η οποία σημαίνει τον ήλιο Σείριο – Λατινικά Sol – ανήκει σε άλλη ρίζα)

Και μεταφορικά θα πει φως, χαρά, ευτυχία της ψυχής. 

Ο Πλούταρχος λέει: « ηλίους δε και τά τέκνα (αρσενικά;), οι γονείς υποκοριζόμενοι καλούσι ».

Ήλιος – μυθολογία

Ο Ήλιος και ποιητικώς Ηέλιος: υιός του Τιτάνα Υπερίωνα και της Θείας. Τιτάνας και Υπεριωνίδης ή ταυτιζόμενος με τον Υπερίωνα, αδελφός της Σελήννα και της Ηιούς.

Το πρωί ανέβαινε από τη λίμνη του Ωκεανού.

Το λαμπρό του άρμα που το έσυραν κατάλευκα άλογα, που από τα ρουθούνια τους έβγαζαν φλόγες, διέτρεχε τον Ουρανό και το βράδυ κατεδύετο-κατέβαινε πάλι στον Ωκεανό.

Για τον Όμηρο ο Ήλιος είναι « Πανδερκής » και « Παντεπόπτης », γιατί με τις ακτίνες του εισχωρεί παντού, κι έτσι βλέπει και γνωρίζει τα πάντα. Γι’ αυτό ορκίζονταν στο όνομά του για πράγματα άγνωστα και κρυμμένα.
Στο νησί Τρινακρία τρέφει 7 αγέλες βοδιών και 7 κοιπάδια αρνιών, που το καθένα διαθέτει 50 ζώα, τα οποία υπονοούν τις πενήντα εβδομάδες του χρόνου (της αρχαιότητας), από τις οποίες η κάθε μία έχει επτά ημέρες και επτά νύχτες. 
(Ο συμβολισμός και η αλληγορία είναι ολοφάνεροι. Αριστοτέλη, Ευήμερος κ.ά.).
Παιδιά του είναι ο Αυγείας, ο Αίθωνας, οι Χάριτες από τη ναΐδα Σίγλη, η Φαέθουσα, η Λαμπετίη, ο Αιήτης και η Κίρκη. Παιδί του ήταν και ο Φαέθοντας από την Κλυμένη, γνωστός από τον μύθο που αναφέρεται σ’ αυτόν, ο οποίος είχε διαδοθεί πολύ και είχε βέβαια συμβολικό χαρακτήρα.

Τον τιμούσαν εξαιρετικά στη Ρόδο , (στα νομίσματα υπάρχει η εικόνα του Ήλιου που ακτινοβολεί πάνω στο άρμα του), με γιορτή αφιερωμένη στη λατρεία του, τα Άλια ή Ηλίεια. 

Βότανα και μπαχαρικά ~ Πώς συνδυάζονται με το κρασί;



Πολύ συχνά, τα βότανα και τα μπαχαρικά που υπάρχουν σε ένα πιάτο είναι αυτά που κάνουν ένα wine pairing τόσο επιτυχημένο. Όταν ξέρουμε ποια βότανα και μπαχαρικά βγάζει η γεύση κάθε κρασιού, τότε είναι εύκολο να κάνουμε τη σωστή αντιστοίχιση με το κατάλληλο πιάτο.

Για παράδειγμα, ένα από τα κυρίαρχα αρώματα στο κρασί...
Barbera (ένα κόκκινο κρασί με μέτριο σώμα) είναι ο γλυκάνισος. Και, όταν αντιστοιχίσετε το Barbera με ένα πιάτο που περιέχει γλυκάνισο, θα διαπιστώσετε ότι ο γευστικός συνδυασμός είναι απίθανος!

Η μαγεία πίσω από τον συνδυασμό των οίνων με βότανα και μπαχαρικά μεταφράζεται ως εξής: Και στο φαγητό και στο κρασί υπάρχουν οι ίδιες ενώσεις, που δημιουργούν το άρωμα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλά βότανα και καρυκεύματα έχουν το ίδιες αρωματικές ενώσεις με το κρασί. Ένα πραγματικό παράδειγμα είναι το πόσο πολύ ταιριάζει το μαύρο πιπέρι με το Syrah. Το συγκεκριμένο κρασί και το συγκεκριμένο μπαχαρικό περιέχουν μια πικάντικη και λουλουδάτη ένωση που ονομάζεται rotundone.Όταν συνδυάσεις αυτά τα δυο μαζί, τότε το γευστικό αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται. Αυτό το είδος του συνδυασμού ονομάζεται σύμφωνη αντιστοίχιση και είναι η βάση του συνδυασμού κρασιού με τα μπαχαρικά και τα βότανα.


 Παρακάτω βρίσκονται μερικές κατηγορίες μπαχαρικών & βοτάνων και ο συνδυασμός τους με κρασί:

Τι είναι η αμπούλα;


Και ποιος δεν ξέρει σήμερα τι είναι η αμπούλα: ένα φιαλίδιο, το οποίο περιέχει φαρμακευτικό, καλλυντικό ή άλλο προϊόν. Πόσοι όμως ξέρουν ότι η αμπούλα κάποτε ήταν ένας μικρός αμφορέας;

Από το αρχαιοελληνικό αγγείο στη γαλλική ampoule

Μια συνταγή που θα σας κάνει να μην πατήσετε ξανά το πόδι σας σε φαρμακείο: Μια βόμβα υγείας 100% φυσική!


Χρησιμοποιήστε αυτή την θεραπεία και δεν θα χρειαστείτε φάρμακα ποτέ ξανά! 

Είναι 100% αλήθεια 

Θα χρειαστείτε: 

- 2 λεμόνια 
- 1 μεσαία μεγέθους ρίζα τζίντζερ 
- περίπου 500 γρ μέλι 

Προετοιμασία: 

Αγαπώ θα πει αγαπώ

lovelife

«Αγαπώ θα πει αγαπώ. Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά.», έγραψε ο Λουντέμης κάποτε και δεν είχε και άδικο. Η μαγεία είναι να αγαπάς τον άλλον και κρυφά, όταν δεν του το λες ή το δείχνεις. Να κόβεις και να ράβεις όσα έχεις για τον άλλο μέσα σου, να τα ενώνεις και να τα απομονώνεις για να μην καταλάβει. Όταν όμως φτάνει η στιγμή να εκδηλώσεις την αγάπη σου, να θυμάσαι ότι η αγάπη είναι εύκολη στα λόγια, γεμάτη υποσχέσεις για αποκλειστικότητα και διάρκεια. Στην πραγματικότητα χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια.
Η αγάπη δεν είναι πράγμα. Τυφλή, μονόπλευρη, τραγική, σταθερή, ρευστή, υστερόβουλη, ανολοκλήρωτη, άνευ όρων… Στην καλύτερη των εκδοχών της, είναι μια ευγενής και παθιασμένη δέσμευση, την οποία καλλιεργούμε και εξελίσσουμε. Γι’ αυτό και είναι κάτι περισσότερο από ένα δυνατό συναίσθημα. Χωρίς την δέσμευση, είναι μόνο ένας ενθουσιασμός. Χωρίς το πάθος είναι μόνο εμμονή. Ακόμα και η μεγαλύτερη αγάπη, χωρίς τα την φροντίσεις και να την καλλιεργήσεις, μαραίνεται και πεθαίνει.
Το δύσκολο με τα συναισθήματα είναι να δεις ποιο πραγματικά έχεις. Μα φυσικά και δε μπορείς να τα ταξινομήσεις ούτε να τα καταγράψεις αλλά η σύγχυση της αγάπης με τον πόθο, τον έρωτα και την εμμονή είναι αναπόφευκτη πολλές φορές.  Το τι είναι η αγάπη, εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι σε σχέση με αυτήν. Όταν βρίσκεσαι ασφαλής μέσα της, μπορείς να την αισθάνεσαι τόσο φυσική και απαραίτητη, όσο τον αέρα. Η αγάπη και η διαχείριση της αγάπης μεταξύ άλλων είναι και μία τέχνη, που χρειάζεται να τη διδαχτεί ο άνθρωπος, όπως χρειάζεται και να διδαχθεί την τέχνη της ζωής γενικότερα. Σίγουρα, όμως δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για τον τρόπο που αγαπάει. Αυτός είναι ξεχωριστός όσο ξεχωριστός είναι και ο κάθε άνθρωπος. Η αγάπη δε χρειάζεται να είναι αμοιβαία για να υπάρχει. Η διάρκεια στο χρόνο θα είναι εκείνη που θα το επιβεβαιώσει.

Δείτε πως μπορείτε να ψιλοκόψετε ένα κρεμμύδι πανεύκολα!


Αν η συνταγή θέλει το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι και όχι με τον τρίφτη, τότε δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα!
Το παρακάτω βίντεο μας δείχνει την τεχνική που ακολουθούν όλοι οι σεφ για γρήγορο και εύκολο αποτέλεσμα.

Τα θαύματα γίνονται όταν πάψεις να επιμένεις…

0e1082805_tlp-believe-no-live-event

Ο τίτλος του σημερινού άρθρου στηρίζεται πάνω σε ένα τραγούδι του διαχρονικού Τερζή, »και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις». Την εποχή εκείνη που ερμήνευσε αυτό το τραγούδι, με συγκλόνισε τόσο πολύ, αν και ήμουν σε μικρή ηλικία και θυμάμαι να το σιγοτραγουδάω με τις ώρες… Τα λόγια του κομματιού αυτού, ήταν που με εντυπωσίασαν. Δεν ήμουν όμως ικανή να τα εξηγήσω σε εκείνη την ηλικία. Όμως τα κράτησα μέσα μου και με το πέρασμα κάθε χρόνου με περισσότερες εμπειρίες στην πλάτη προσπαθούσα να τα εξηγήσω…
Όταν όμως δεν νιώσεις, δεν πονέσεις, δεν κλάψεις, δεν αγαπήσεις, δεν προδωθείς, δεν είσαι ικανός να πιστεύεις σε θαύματα αγάπης όπως στην προκειμένη περίπτωση. Έτσι είναι όμως είτε μας αρέσει, είτε όχι, η αγάπη είναι ένα θαύμα, όποιος αγαπήσει και αγαπηθεί στη διάρκεια της ζωής του έστω και μια φορά ανήκει στους τυχερούς αυτού του κόσμου… Βέβαια, ο καθένας από εμάς για να φτάσει στο συμπέρασμα αυτό πρέπει να περάσει από κάποια δύσκολα στάδια…
Αυτά τα στάδια όμως είναι και όλη η μαγεία… Πάντα μου άρεσε να αγαπάω και να αγαπιέμαι, πάντα ήθελα να δίνω, ο κόσμος όμως έχει αλλάξει τόσο πολύ που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι γεμάτοι από πόνο και απωθημένα με αποτέλεσμα να σκορπούν και πόνο σε όποιον τύχει και τους αγαπήσει. Αυτό που με βάζει σε τόσες σκέψεις κάποιες φορές είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που είναι μόνοι τους τα βράδια και ονειρεύονται τη στιγμή που θα ζήσουν τον έρωτα τους…

NirLauncher 1.19 - Περισσότερες από 180 δωρεάν εφαρμογές σε ένα πακέτο!



Το NirLauncher είναι ένα δωρεάν πακέτο με περισσότερες από 180 φορητές εφαρμογές/εργαλεία για τα Windows, τα οποία δημιούργησε η εταιρεία NirSoft για όλους εμάς.

Το πακέτο περιλαμβάνει ποικιλία εργαλείων που μπορεί να χρειαστείτε για την καθημερινή χρήση του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων βοηθητικών προγραμμάτων για να ανακτήσει τους χαμένους κωδικούς πρόσβασης, για την παρακολούθηση του δικτύου σας και πολλά άλλα!

Φυσικά το πακέτο δε χρειάζεται εγκατάσταση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ενα usb stick και να το έχετε πάντα μαζί σας.

Η Eπιλογή Eρωτικού Συντρόφου και η Σύναψη Ερωτικής Σχέσης


της Ολυμπιάννας Λαζανά

Πολλοί από εμάς, συντετριμμένοι μετά από κάποιον, μάλλον οδυνηρό χωρισμό, έχουμε αναρωτηθεί αφενός με ποιο κριτήριο (ή ποια κριτήρια) επιλέξαμε τον προηγούμενο ερωτικό σύντροφο, αφετέρου τι συνέβη στην πορεία της σχέσης και μας οδήγησε στον χωρισμό.

Αν φανταστούμε την ερωτική σχέση σαν ζωντανό οργανισμό, ένα φυτό για παράδειγμα που θέλει ήλιο, φώς, και προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καταλαβαίνουμε πώς η ερωτική-συντροφική σχέση χρειάζεται πολλά πράγματα, τόσο για να υπάρξει όσο και για να  συντηρηθεί.

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με το πώς ξεκινά μια ερωτική σχέση, πώς μπαίνουν σε αυτήν τα δυο μέλη της, και πώς πορεύονται μέσα σε αυτήν.

Ασφαλώς υπάρχουν προφανείς παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου όπως η σωματική έλξη, ο κοινωνικό-οικονομικός παράγοντας, η μόρφωση, η εθνικότητα, η θρησκεία, και πολλοί άλλοι. Σύμφωνα όμως με τον Ματθαίο Γιωσαφάτ, τον μεγάλο σύγχρονο ψυχαναλυτή, υπάρχουν δύο κύρια είδη επιλογών: η συμπληρωματική και η αντιθετική επιλογή.

Οι Ευεργετικές Ιδιότητες της Σύγχυσης


Ένα βιβλίο που συγχύζει τους αναγνώστες του ακούγεται σαν ένα κακό βιβλίο. Οι εκπαιδευτικοί που συγχύζουν τους μαθητές τους, ακούγονται σαν να είναι κακοί δάσκαλοι.

Όμως οι έρευνες δείχνουν ότι μερικές φορές, η σύγχυση μπορεί να είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό και να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της μάθησης.

Σε μία μελέτη του 2004, οι συμμετέχοντες μάθαιναν βασικές γνώσεις υπολογιστών μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος διδασκαλίας. Καθώς μελετούσαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι ερευνητές κωδικοποίησαν τα διάφορα εμφανή συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων της σύγχυσης και της πλήξης. Οι αναλύσεις απεκάλυψαν ότι οι μαθητές που βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχυσης στα περισσότερα μαθήματα, εμφάνισαν σημαντικά μεγαλύτερα κέρδη στη μάθηση. Η πλήξη, αντίθετα, σχετίστηκε με χαμηλότερα κέρδη στη μάθηση.

Σε μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος, οι μαθητές διδάσκονταν επιστημονική λογική και πειραματικό σχεδιασμό ακούγοντας ένα διάλογο ανάμεσα σε δύο άλλα άτομα που μερικές φορές ενέκριναν λανθασμένες ή αντιφατικές απαιτήσεις. Οι μαθητές που ήταν μπερδεμένοι από τις αντιφάσεις - όπως αποτυπώνεται στις ασυνεπείς απαντήσεις τους στις επόμενες ερωτήσεις - τα πήγαν καλύτερα στο τελικό τεστ, το οποίο εκτιμούσε αν έμαθαν τα βασικά σημεία των μαθημάτων.

Φαίνεται ότι η σύγχυση σχετίζεται με τη μάθηση, τουλάχιστον υπό ορισμένες συνθήκες.
Αλλά, γιατί?

10 Διάσημα Ψυχολογικά Πειράματα που Δεν θα Διεξάγονταν Σήμερα



O Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος (American Psychology Association) εφαρμόζει σήμερα έναν αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας όταν πρόκειται για ψυχολογικά πειράματα που σχετίζονται με την ηθική. Οι πειραματιστές πρέπει να τηρούν διάφορους κανόνες από την εχεμύθεια ως τη συναίνεση μέχρι τα αποδεδειγμένα οφέλη του γενικού πληθυσμού με την παράλληλη συνδρομή και εποπτεία συμβουλίων αξιολόγησης που επιβάλουν αυτές τις δεοντολογίες. Όμως οι κανόνες δεν ήταν πάντα τόσο αυστηροί και έτσι εξηγείται το πώς έχουν προκύψει μερικές από τις πιο διάσημες μελέτες στην ψυχολογία.

1. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ
Το 1920, στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο John B. Watson διεξήγαγε μια μελέτη κλασικής εξάρτησης, ένα φαινόμενο που συνδυάζει ένα εξαρτημένο ερέθισμα με ένα μη εξαρτημένο ερέθισμα μέχρι να παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό το είδος εξάρτησης μπορεί να δημιουργήσει μια αντίδραση σε έναν άνθρωπο ή σε ένα ζώο σε σχέση με ένα αντικείμενο ή με έναν ήχο, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε καμία σύνδεση. Η «κλασική εξάρτηση» είναι ευρέως συνδεδεμένη με τον Ιβάν Παβλόφ, ο οποίος χτυπούσε ένα κουδούνι κάθε φορά που τάιζε το σκύλο του, μέχρι που απλά και μόνο ο ήχος του κουδουνιού έκανε το σκύλο του να εκκρίνει σάλιο.

MULTIVERSE : Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΣΜΩΝ

Credit: Glenn Loos-Austin
Είμαστε μοναδικοί; Σύμφωνα με την αντίληψή μας για τον κόσμο, η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή: Είμαστε διαφορετικοί ως άτομα απο τον οποιονδήποτε άλλο σε αυτόν τον πλανήτη. Είναι όμως το Σύμπαν μας μοναδικό; Η θεωρία του Multiverse – θεωρία των πολλαπλών Πραγματικοτήτων ή παράλληλων σύμπαντων περιπλέκει την απάντηση και θέτει υπό αμφισβήτηση όλα εκείνα που με σιγουριά γνωρίζαμε για τον Κόσμο και τον εαυτό μας.

Multiverse : Παράλληλοι κόσμοι ή “φανταστική” θεωρία;

Ένα μοντέλο πιθανών παράλληλων σύμπαντων που αποκαλούμε θεωρία του Multiverse μπορεί να ακουστεί τόσο παράδοξη και μη ρεαλιστική που θα  υποθέταμε πως θα άνηκε αποκλειστικά στη σφαίρα της Φαντασίας. Κι όμως, δεν υπάρχει ούτε ένα επιστημονικό Πείραμα που να απορρίπτει την αυθεντικότητά της!
Η προέλευση της Θεωρίας Multiverse με την εισαγωγή της ιδέας για την Κβαντική Μηχανική στις αρχές του 20ού Αιώνα. Η Κβαντική Μηχανική , τομέας της Φυσικής που εξετάζει τον απειροελάχστο κόσμο και προβλέπει την συμπεριφορά των Νανοσκοπικών αντικειμένων. Οι Φυσικοί είχαν δυσκολίες στο να συμπεριλάβουν ένα μαθηματικό μοντέλο στην συμπεριφορά της Κβαντικής ύλης , διότι ένα τμήμα της ύλης αυτής επέδειξε σημάδια κίνησης όμοια του ατόμου, και σημάδια κίνησης Κυματοειδούς μορφής. Για παράδειγμα, το Φωτόνιο μπορεί να ταξιδέψει ταυτόχρονα καθέτως πάνω κάτω και μπροστά ή πίσω.
Η συμπεριφορά αυτή διαφέρει από το την συμπεριφορά των αντικειμένων που είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι. Η Θεωρία της Δυαδικότητας της Ύλης ονομάστηκε η Αρχή της Απροσδιοριστίας του Χάιζεμπεργκ και δηλώνει πως η πράξη της παρατήρησης διαμορφώνει παράμετρους όπως η ταχύτητα και η θέση.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ : Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Είναι γεγονός πως η Δυτική  Εσωτερική παράδοση έχει υπάρξει θύμα ενός «Συνειδησιακού Πόλεμου» που λαμβάνει χώρα αρκετούς αιώνες τώρα. Με αποτέλεσμα η  Συνειδητοτητα να καταβαραθρωνεται απο τον Συγχρονο Κοσμο και την Υπέρμετρα λογική του Θεώρηση .
Στο βιβλίο του The Even-Present Origin ο Gebster αναφέρει πως ο Δυτικός Νους έχει μεταφερθεί προς διαφορετικές «δομές Συνειδητότητας» και υπομένει τον κλονισμό της «Πνευματικής- Λογικής Δομής Συνειδητοτητατης Συνειδητότητας» σε μία προετοιμασία για την άφιξη της νέας « Ολοκληρωτικής» Δομής της Συνειδητότητας.
Στο The Master and His Emissary ο Mc Gilchrist επανεκιννεί την συζήτηση περι «Διαχωρισμένου» Νου και υποστηρίζει πως μέσα στην ιστορία τα Εγκεφαλικά ημισφαίριά μας έχουν εξελιχθεί σε φιλικά αλλά και πολύ εχθρικά. Ο Συγγραφέας πιστεύει πως από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης ο Αριστερός Νους που συνδέεται με την Λογική και την ανάλυση έχει πάρει τα ηνία ενώ ο Δεξιός Νους που διευρύνει την διαίσθηση και την σύνθεση χάνει έδαφος και συρρικνώνεται. Το αποτέλεσμα είναι ο διαλυμένος και κατακερματισμένος μεταμοντέρνος κόσμος που  ζούμε
Αν και η Δυτική Εσωτερική παράδοση έχει υποφέρει από αυτή την εξέλιξη του Νου δεν εξαφανίστηκε πλήρως, ακόμη και έπειτα από τις πολλές απόπειρες που έκανε η μειωτική Επιστήμη για να την αφανίσει. Αυτό το άρθρο αναζητά την άλλη «μορφή Συνειδητότητας» που δίδαξαν τόσες και τόσες παραδόσεις του Εσωτερισμού.

Συνειδητότητα : Ο Πόλεμος της Γνώσης

Μούδιασμα στα άκρα: Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες;

μουδιασμα

Το μούδιασμα των άκρων αποτελεί σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων. Μάθετε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες
Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες περιγράφουν το μούδιασμα στα χέρια σαν να τους τρυπούν καρφίτσες με αποτέλεσμα να νιώθουν οξύ πόνο.
Οι ένοχες αιτίες για την κατάσταση αυτή είναι:

ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ "ΕΛΚΥΟΥΜΕ" ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ!

Στη ζωή μας "προσελκύουμε" αυτό που ήδη είμαστε και όχι αυτό που θέλουμε.
Ουσιαστικά, στη ζωή μας ΔΕΝ προσελκύουμε τίποτε. Η λέξη "προσελκύουμε" είναι συμβολική.
Περισσότερο αντιπροσωπευτική θα ήταν η λέξη "κατασκευάζουμε" ή η λέξη "δημιουργούμε".
Κι αυτό γιατί οι επαναλαμβανόμενες ομοιογενείς σκέψεις που κάνουμε (κακές ή καλές) δυναμώνουν τους νευρωνικούς συσχετισμούς στον εγκέφαλο, ο οποίος ενεργοποιείται στο να δράσει προς την κατεύθυνση που του υποδεικνύουν οι εν λόγω συσχετισμοί.

Μη σταματάς να κολυμπάς

Προτιμώ να δώσω τη ζωή μου, παρά να φοβάμαι – Lyndon Barnes Johnson

Η απελπισία και η απογοήτευση είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στο δρόμο για την επαγγελματική ευημερία και την προσωπική ευτυχία. Γιατί απλά, οι περισσότεροι άνθρωποι πισωγυρίζουν τη στιγμή που λίγο ακόμα αν είχαν προσπαθήσει τα πράγματα θα είχαν μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη.
 
 
Δυο βατράχια έπεσαν σε βαθύ κάδο με γάλα. Το ένα είχε φύση αισιόδοξη. Όμως το άλλο το πήρε ανάποδα: «Θα πνιγούμε!», θρηνολογούσε χωρίς να κάνει τίποτα και με μια τελευταία κραυγή απελπισίας, σήκωσε τα πόδια του ψηλά, κι είπε «αντίο!».
 Την ίδια στιγμή, το άλλο βατράχι συνέχιζε την προσπάθειά του να επιβιώσει και μονολογούσε: «Δεν μπορώ να βγω έξω, αλλά δεν τα παρατάω, θα συνεχίσω να κολυμπάω μέχρι να εξαντληθώ, και τότε θα πεθάνω πιο ευχαριστημένο».
Και κολυμπούσε γενναία για να κάνει αυτό που είπε. Πάνω στη λυσσαλέα του προσπάθεια το γάλα άρχισε να πήζει. Κι όσο περισσότερο κολυμπούσε, τόσο το γάλα γινόταν κρέμα. Τέλος, στάθηκε στον αφρό του βουτύρου και πήδηξε έξω απ’ τον κάδο!
 Τώρα, θα με ρωτήσετε ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, εσύ συνέχισε να κολυμπάς!
 Συνέχισε να κολυμπάς μέχρι να δεις την ακτή, μέχρι να αγκαλιάσεις μια σανίδα σωτηρίας, μέχρι να αγγίξουν τα πόδια σου πάνω στον πρώτο βράχο που κρύβεται κάτω από τη θάλασσα.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΨΥΧΗ


- "Για την Υπερψυχή δεν υπάρχει ορισμός όπως δεν υπάρχει και για την Ψυχή, γιατί δεν μπορεί να κατανοηθεί από τον ανθρώπινο νου..
Η Παγκόσμια Ψυχή ή Υπερψυχή του σύμπαντος, αποτελεί την αρχή γένεσης όλων των ψυχών του σύμπαντος που προέρχονται από τους άπειρους σπινθηρισμούς της. Λόγω αυτής της προέλευσης των ψυχών, είναι όλες αθάνατες και ανανεώνονται μέσω του κύκλου των συνεχών ενσαρκώσεων.
Η Υπερψυχή του Δημιουργού μοιάζει με πύρινο άνεμο, με πύρινη ανάσα που γεμίζει ολόκληρο το σύμπαν και συντηρεί ακμαία όλη τη ζωή που υπάρχει. Το αγνό και αμόλυντο πυρ της Υπερψυχής του Δημιουργού εξαπλώνεται ακαριαία σε ολόκληρο το σύμπαν με τον στροβιλώδη Αιθέρα, την γενεσιουργό αιτία των πάντων, τον αενάως κινούμενο, τον αενάως υπάρχοντα και τον αενάως συντηρούντα ολόκληρο το πλέγμα της ζωής των συμπάντων.

Λευκή Αδελφότητα


Η "Μεγάλη Λεύκη Αδελφότητα" είναι μία οργάνωση πιστεως παρομοια με των Θεοσοφιστών και Νέα Εποχή κινημάτων, και λεγονται οτι ειναι υπερφυσικες υπαρξεις με μεγαλη επιροοί οπου εξαπλώνονται οι διδασκαλίες τους ανάμεσα σε επιλεγμένους ανθρώπους[1]. Τα μέλη της αδελφότητας μπορεί να είναι γνωστά ως Αρχηγοί της Αρχαιας Σοφίας. Διάφοροι άνθρωποι έχουν δεχτεί μηνύματα από τέτοιες υπάρξεις, περιλαμβανόμενων των Άλιστερ_Κρόουλι και πολλων άλλων. Η Λευκή Αδελφότητα γνωστοποίησε την ύπαρξη της, όπου το έργο αυτό το ανέλαβε πρώτη η Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ και έπειτα ακολούθησαν διάφοροι επιλεγμένοι μαθητές της Ιεραρχίας όπως η Αλίκη Μπέιλη, η Έλενα Ρέριχ, ο Ρούντολφ Στάινερ και ο δόκτωρ Κρουμ Χέλερ.

Γενικά

Φημίζεται ότι ασχολείται με τον αποκρυφισμό και την μαγεία. Η ιστορία της είναι καταγεγραμμένη στα αρχαία κείμενα της βουδιστικής θρησκείας και στις βιβλιοθήκες των μοναστηριών του Θιβέτ και στις τοπικές παραδόσεις του Θιβέτ. Την αποκαλούν «λευκή» για να συμβολίζει το «καλό» ως αντίθεση στο «μαύρο» που συμβολίζει το «σατανικό». Όμως υπάρχουν αντικρουόμενα και σε αυτό με βάση τους κατοίκους των Θιβετιανών. Λέγεται ότι η Αδελφότητα συνιστά μία συλλογή όλων των «υψηλών εγώ» της ανθρωπότητας η μία μικρή ελιτιστική ομάδα, που αποτελείται μόνο από μερικούς «Σοφούς», που έχουν υπερνικήσει απόλυτα οτιδήποτε έχει να κάνει με τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης. Ενώ τα μέλη αυτής της υψηλής Αδελφότητας μπορεί να είναι η όχι ενσαρκωμένα, έχουν δε μία φυσική έδρα, ένα μυστικό ησυχαστήριο, που βρίσκεται κάπου στο Θιβέτ.

Ιστορία

Η μεγάλη λευκή αδελφότητα σε μία εκδοχή ξεκίνησε δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από τον τόπο το οποίο ονομαζόταν Rutasm Mu η Πατρίδα. Ο τόπος αυτός προσδιορίζεται κάπου στην περιοχή που οι γεωλόγοι την ονομάζουν Δακτύλιο Της Φωτιάς (η ηφαιστειογενή και σεισμογενή περιοχή, που αγκαλιάζει τον κόλπο του Ειρηνικού). 
Ο πρώτος πολιτισμός των Rutas ή των Μου σύμφωνα με κείμενα μυθολογίας ξεκίνησε σε μία συγκεκριμένη περιοχή και εξελίχθηκε σε πολύ αναπτυγμένη κοινωνία. Οι γέροντες αυτής της χώρας ίδρυσαν σχολεία για να μορφώσουν τον λαό. Υπάρχουν δώδεκα τέτοια σχολεία και ένα Δέκατο Τρίτο Σχολείο, που αποτελούνταν από τους Γέροντες, τους σοφούς άνδρες αυτού του πρώτου πολιτισμού. 

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ



- "Μια λέξη, όταν λέγεται την κατάλληλη στιγμή, με την κατάλληλη ένταση και χροιά, μπορεί να θέσει σε λειτουργία άγνωστους συμπαντικούς μηχανισμούς.

Αυτό που είμαι

Θέλεις να είσαι διαφορετικός; Αυτό, πονάει να ξέρεις!
Από την άλλη, τι θα σήμαινε για εσένα να είσαι ίδιος; Να είσαι ίσως κάτι που θα είναι αποδεκτό, αλλά που θα καταπιέζει τα ιδιαίτερα στοιχεία του και θα τα καταδικάζει στην αφάνεια;
Θα σε πούνε περίεργο, παράξενο και δύσκολο. Αλλά ποιος είναι ο εύκολος; Αυτός που τον κάνει ο άλλος ότι θέλει; Αυτός που του λένε και το εκτελεί με το κεφάλι κατεβασμένο; Αυτός που πραγματοποιεί τα όνειρα άλλων; Αυτός που θυσιάζει την προσωπικότητά του για τα κοινωνικά πρέπει;
Θα σε διώξουν, και θα μείνεις μόνος, ίσως πάρεις και τη ρετσινιά του αντικοινωνικού. Σε καλό δρόμο θα είσαι τότε! Η κοινωνία πάντα, τελματωμένο σε θέλει. Σε πρόγραμμα. Άρα, εσύ γίνεσαι δημιουργός, γίνεσαι ο πρωταγωνιστής του έργου σου, είσαι ο αρχιτέκτονας του μέλλοντός σου! Ταράζεις τα νερά και δημιουργείς κυματισμούς. Τα άλλα νερά, στάσιμα είναι! Απλοί αντιγραφείς και επαναλήπτες ενός επιβεβαιωμένου μοντέλου. Εσύ, δημιουργείς νέο μοντέλο.

Άγχος και κρίσεις πανικού: ο ρόλος της επίγνωσης και των πεποιθήσεων


Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν είναι το άγχος και οι κρίσεις πανικού. Το πρόβλημα είναι το υπόβαθρο που κρύβεται από πίσω και που κάνει αυτά τα συμπτώματα αναπόφευκτα. Και αυτό το υπόβαθρο αποτελείται από παρερμηνείες, αυθαίρετα συμπεράσματα, πεποιθήσεις και αντανακλαστικές συναισθηματικές αντιδράσεις.
Τη στιγμή που κάποιος παθαίνει μια κρίση πανικού, αν δεν είναι καθόλου "υποψιασμένος", θα είναι απολύτως ταυτισμένος με τις σκέψεις και το συναίσθημα που νιώθει μέσα του. Με άλλα λόγια, δεν θα ξέρει τι του συμβαίνει. Και αν κάποιος τον ρωτήσει εκείνη τη στιγμή "τι σου συμβαίνει;", η απάντησή του θα φανερώνει τις σκέψεις και το συναίσθημα που τον έχουν κυριεύσει ολοκληρωτικά.
Ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς τη στιγμή μιας κρίσης πανικού ή πολύ έντονου άγχους, είναι η επίγνωση. Μπορεί να εστιάσει την προσοχή του στις σκέψεις ή το συναίσθημα που νιώθει μέσα του (που κυρίως είναι ο φόβος)και να τα παρατηρήσει αυτά ως φαινόμενα που συμβαίνουν εντός του, χωρίς να τα προσωποποιεί και να εντοπίζει σ' αυτά τον εαυτό του. Η προσωποποίηση εκφράζεται με σκέψεις του τύπου "τι μου συμβαίνει;", "φοβάμαι (εγώ)", "πιστεύω ότι θα πάθω κάτι κακό (εγώ)", κ.ά. Αυτές οι σκέψεις ανανεώνουν και τροφοδοτούν περαιτέρω τον φόβο και τα σωματικά συμπτώματα.

Έρωτας είναι η μνήμη που έσβησες. Έρωτας είσαι εσύ!


Της Σοφίας Παπαηλιάδου
Λένε πως για να πεις μια ιστορία πρέπει να την τοποθετήσεις στο χώρο και στο χρόνο. Να της βάλεις μια αρχή για να ξεκινήσει. Σε εμάς πώς να βάλω μια αρχή που δεν κατάλαβα ποτέ πώς αρχίσαμε; Πώς να βάλω σημείο έναρξης σε κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ πώς έγινε.
Γνωριζόμαστε από πάντα, χωρίς να έχουμε ποτέ πολλά πολλά. Θυμάμαι ακόμα εκείνη την Πέμπτη, εκείνο το μεθυσμένο σου μήνυμα κι εμένα να αφήνω στην μέση τα πάντα και να έρχομαι στην πόρτα σου.
Και πιστεύαμε κι οι δυο πως είμαστε «περιορισμένου χρόνου». Εγώ ήξερα πως δεν ήθελα τίποτα καινούριο στην ζωή μου κι εσύ ένα alma libre της ίδιας της ζωής. Εγώ σου μίλαγα για δυσκολίες καθημερινότητας κι εσύ μου μίλαγες για το πότε ξεκίνησε όλο αυτό για εσένα. Μου μιλάς για περιόδους της ζωής μου και πώς άλλαζα στο χρόνο. Παρατηρητής από απόσταση της ζωής μου κι εγώ κοιτάω την εικόνα της εικόνας μου μέσα στον χρόνο, μέσα από τα μάτια σου.
Δεν σου έχω πει ποτέ πως κι εγώ το ίδιο έκανα μέσα στο χρόνο. Μπορεί να μην το έκανα τόσο έντονα. Μπορεί να μην το έκανα με την ίδια ματιά με εσένα, όμως το έκανα.
Εσύ είσαι έρωτας κι εγώ μνήμη. Ο έρωτας βαρύ αρσενικό, αδιαπραγμάτευτο κι εγώ αντιστέκομαι παρουσιάζοντάς σου τις μνήμες μου. Σου προτάσσω τις αντιστάσεις μου όσο πιο έντονα μπορώ άλλοτε φωνάζοντάς σου τις πληγές μου κι άλλοτε ψιθυρίζοντάς σου τα θέλω που έχω ξεχάσει.

Όταν κατάλαβα τι είναι πραγματική αγάπη, όλα άλλαξαν

Όταν κατάλαβα τι είναι πραγματική αγάπη, όλα άλλαξαν

Από τον αναγνώστη Κωνσταντίνο Κώστα 

Τέτοια θα πρέπει να είναι μια αληθινή ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων. Σχέση ενέργειας και λάμψης. Με εναλλασσόμενους ρόλους. Καθένας θα πρέπει να παρέχει το «ρεύμα» στο σύντροφό του ώστε να φωτίσει, να λάμψει. Και τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Φως και ζέστη διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση. Κάθε υπόνοια σκοταδιού και αμφιβολίας διασκορπίζεται.
Και το θέμα δεν είναι ερωτικό, είναι πολύ βαθύτερο, είναι πνευματικό και ενεργειακό. Γιατί μόνον όταν το μέσα του ανθρώπου «φορτίζει» και γεμίζει μπορεί και να ακτινοβολήσει. Μόνον όταν έννοιες όπως ο σεβασμός, η εκτίμηση, ο θαυμασμός και η αφοσίωση μεταδίδονται αμοιβαία δύναται ένας άνθρωπος να ανέλθει πνευματικά και μαζί του να συμπαρασύρει τους γύρω του στο δρόμο του άπλετου φωτός και της συναισθηματικής θαλπωρής.
Η υπέρβαση της υλικής υπόστασης των ανθρωπίνων αδυναμιών είναι το διαχρονικά ζητούμενο και το ανυπέρβλητο εμπόδιο. Είναι η καθυστέρηση της πνευματικής εξέλιξης και ολοκλήρωσης των ανθρώπων. Κανείς, όμως, δεν το έχει σκεφτεί; Κανείς δεν το έχει επιχειρήσει; Κι όμως! Απλά κανένας δεν είναι έτοιμος να αυτοτραυματίσει το «εγώ» του. Κανείς δεν αντέχει στην ιδέα και μόνο της προσωπικής καταπάτησης και της προαγωγής του «εμείς» και του «μαζί». Κανείς δεν έχει αντιληφθεί πραγματικά το καζαντζακικό «δε φοβούμαι τίποτα». Όλοι φοβούνται να δώσουν και να λάμψουν. Γιατί το σκοτάδι κρύβει τα πάντα, λαξεύει τις ατέλειες. Ατέλειες που στο φως γίνονται καλοφωτισμένα μονοπάτια προς την αλλαγή και την εξέλιξη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα