Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Zello - Μετατρέψτε σε Walkie Talkie το κινητό και τον υπολογιστή σας


To Zello είναι μια εφαρμογή που φέρνει το παλιό καλό ασύρματο, σιμπί ή walkie Talkie στην Android, ιOS, Windows Phone συσκευή σας, ακόμα και στον υπολογιστή σας.

Είναι μια δωρεάν εφαρμογή άμεσης συνομιλίας με "push to talk" επιλογή (PTT), δηλαδή σε απλά ελληνικά, «πατάμε και μιλάμε». Αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο με WiFi ή 3G, ακόμα και με πιο αργές συνδέσεις, μιας και η εφαρμογή τα δεδομένα που χρησιμοποιεί δεν απαιτούν καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΝΟΠΗΔΙΕΤΑΙ


Ποιος άνδρας δέχεται να κάνει σεξ η γυναίκα του μ' άλλον. Με τη δική του συμφωνία και την ευλογία του η σύζυγος να έχει μια ολοκληρωμένη ερωτική επαφή διαρκείας κάποιων ωρών, ίσως ολονυχτίας. Όπου οι δυο τους, η σύζυγος και ο ξένος άνδρας χαλαρά και παιχνιδιάρικα, χωρίς ντροπή και εντελώς απενοχοποιημένα αφεθούν στις πιο κρυφές και άγνωστες ηδονές και απολαύσεις της σαρκικής διερεύνησης.
Λοιπόν. Ποιος σύζυγος είναι σε θέση να φανταστεί την ίδια την γυναίκα του, αυτή που συνεχίζει να αγαπάει, όχι εκείνη που θέλει να χωρίσει, την μάνα του να κυλιέται σε ξένα σεντόνια παραδιδόμενη με τα... όλα της, τα στήθη της, τους γλουτούς της, το αιδοίο της, σ' έναν άγνωστο εραστή της μιας νύχτας.
Ο swinger.

Όλη η κατάθεση Κούγια για Μαρινάκη!


Νέα μεγάλη αποκάλυψη του SDNA που φέρνει στο φως όλη την κατάθεση Κούγια στον ανακριτή διαφθοράς! Μια κατάθεση που προκαλεί πάταγο καθώς αναιρεί πλήρως οποιαδήποτε σχέση του Μαρινάκη με την εγκληματική και εμπλέκει νέα πρόσωπα!

Το sdna.gr είχε φέρει προ ημερών στο φως της δημοσιότητας την κατάθεση του Κούγια σε... τίτλους. Η αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ήταν ότι «απομονώθηκε μόνο ένα σημείο της κατάθεσης και δεν έχω αλλάξει απολύτως τίποτα σε σχέση με όσα είχα υποστηρίξει σε προηγούμενες καταθέσεις». Το SDNA έψαξε και βρήκε ολόκληρη την κατάθεση του Αλέξη Κούγια και τη φέρνει σήμερα στις οθόνες σας προκειμένου να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας για το αν άλλαξε ή όχι γραμμή στην κατάθεσή του.

Ο Κούγιας ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει πως ο Μαρινάκης όχι απλά δεν είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ουδεμία σχέση έχει με αυτή. Παράλληλα μάλιστα, θεωρεί πως έχει πέσει θύμα πλεκτάνης την οποία έστησαν αντίπαλοί του!

Χωρίς άλλα σχόλια, πάμε τώρα να δούμε τα σημαντικότερα σημεία της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια στις 31/03/2015 και ώρα 14:36 ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη.

Ο υποβιβασμός του Ηρακλή και η σωτηρία του Αστέρα
…«Η παντοδυναμία και το ότι γίνεται παράνομη χρήση του αυτοδιοίκητου με σκόπιμη παρερμηνεία του πειθαρχικού δικαίου της ΕΠΟ φαίνεται στην περίπτωση του υποβιβασμού του Ηρακλή στην αγωνιστική περίοδο 2010-2011 χάρις στην οποία γλίτωσε τον υποβιβασμό στη β’ κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε υποβιβαστεί βαθμολογικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών, Πρόεδρος της οποίας ήταν ο Κουρίδης, φέρεται να διαπίστωσε μετά από καταγγελία την ύπαρξη πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων σε μεγάλο αριθμό ομάδων μεταξύ των οποίων ο Ηρακλής και η Βέροια. Μολονότι ο πειθαρχικός κώδικας προέβλεπε την επιβολή προστίμου για τις παραβάσεις αυτές, η ΕΙΜ με σύλληψη του Κουρίδη αλλά και αποδοχή όλης της ηγετικής ομάδας αλλά και των πειθαρχικών δικαστικών της ΕΠΟ «βάφτισε» την πλαστογραφία δυσφήμηση του αθλήματος και οι ομάδες παραπέμφθηκαν με το άρθρο 26, που προέβλεπε τον υποβιβασμό της εμπλεκόμενης ομάδας»…

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 4/5 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 4/5 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Κύριε Πρωθυπουργέ μόνο λίγες ημέρες ακόμα και έφτασες… Όμως συγκρατημένα…

Τόση αγωνία και ανασφάλεια νομίζω ότι δεν την έχει νιώσει ο Ελληνικός λαός στην τελευταία 5ετία και το ερώτημα είναι αν είναι δικαιολογημένη.
Στην παρούσα Πανσέληνο μας δίδονται απαντήσεις σε ότι μας έδωσε η ΝΣ της 18/4, η οποία εκτός των άλλων μας ενίσχυσε μ ένα χρυσό μετάλλιο το οποίο δεν έτυχε της προβολής που του άξιζε. ίσως γιατί υπήρχε και υπάρχει ο φόβος γύρω από την κακή οικονομική μας κατάσταση.

Όπως όμως, κατ΄επανάληψη λέγω, η αγωνία θα εξακολουθεί να υπάρχει δυστυχώς και στον τρέχοντα μήνα με κάποιες όμως αναλαμπές.

Πάντως επειδή έχω κάνει φύλλο και φτερό το ωροσκόπιο του κ. Τσίπρα με συνέπεια να τον υπέρ εμπιστεύομαι

Άστρα μη με μαλώνετε

Ακόμα ένα διαπραγματευτικό χαρτί στη φαρέτρα της Κυβέρνησης αποτελεί η πρόβλεψη της παγκοσμίου φήμης αστρολόγου Άσης Μπίλιου, η οποία λέει ότι η Ελλάδα αποκλείεται να χρεοκοπήσει, αφού είναι ήδη χρεοκοπημένη από το 2010.

Σε συνέντευξή της στο "Κυριακάτικο Βλήμα", η Άση Μπίλιου δηλώνει αισιόδοξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους πως είμαστε χρεοκοπημένοι, οπότε ζμπούτσα μας οι απειλές περί Grexit και επιστροφής στη δραχμή.

Σύμφωνα με την Άση Μπίλιου, οι Έλληνες θα ζοριστούν από το φθινόπωρο και μετά, οπότε σας προτείνω φέτος το καλοκαίρι να ξεσκιστείτε στα μπάνια, αφού ό,τι και να κάνετε δεν πρόκειται να αποφύγετε την καταθλιψάρα του Σεπτέμβρη. Τα άστρα μίλησαν.

Η Άση Μπίλιου αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος και δεν τα πάει καθόλου καλά με την υπόλοιπη Ευρώπη που είναι Παρθένος, αν και δε χρειαζόμασταν την Άση Μπίλιου να μας το πει αυτό, αφού, ως γνωστόν, οι Παρθένοι είναι στριμμένα άντερα και σιγανοπαπαδιές και στη φέρνουν από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ



Η σειρά με την οποία διηγούνταν τους δώδεκα άθλους δενήταν πάντοτε η ίδια. Οι αφηγητές, ωστόσο, συμφωνούν ότι ο πρώτος άθλος ήταν η πάλη με το λιοντάρι της Νεμέας και ότι οι πρώτοι έξι άθλοι, έγιναν γύρω από το Άργος, το βασίλειο των ΜΥκηνών και της Τίρυνθας. Από τον έβδομο άθλο του ο Ηρακλής διατάχθηκε να περιπλανιέται σε μέρη μακρινά, και από την Θράκη έπρεπε να φέρει στις Μυκήνες τα επικίνδυνα άλογα του βασιλιά Διομήδη. Ο Διομήδης ήταν γιος του Άρη και της Κυρήνης και αδερφός του Κύκνου. Βασίλευε στη Θράκη σ΄ έναν άγριο και πολεμικό λαό τους Βίστονες που ζούσαν γύρω από τη λίμνη η οποία είχε πάρει το όνομά τους.

Ο Διομήδης είχε τέσσερα ανθρωποφάγα άλογα που από τα ρουθούνια τους πετούσαν φωτιά. Παράξενα και τα ονόματά τους: Πόδαγρος, Λάμπων, Ξάνθος, Δεινός. Αργότερα, είπαν πως τα ίδια άλογα κατασπάραξαν το Γλαύκο, το γιο του Σίσυφου, στους νεκρικούς αγώνες για να τιμήσουν τον Πελία. Μια παλιά αγγειογραφία μας τα παρουσιάζει σαν φτερωτά. Ο βασιλιάς του κάτω κόσμου, επίσης, λεγόταν Κλυτίπωλος, "ο φημισμένος για τα πουλάρια του". Αυτά, ήταν τα άλογα του θανάτου, κι έτσι μόνο μπορούμε να καταλάβουμε την παράξενη ιστορία με τα ανθρωποφάγα άλογα. 

Θεραπευτικό μασάζ ποδιών Αγιουρβέδα!

Οι θεραπείες Αγιουρβέδα  είναι κάτι που θα πρέπει να περιλάβετε στις συνήθειες του τρόπου ζωής σας. Η καθημερινή ρουτίνα σας περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών σας, ντους, άσκηση και κατανάλωση τροφής. 
Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, θα πρέπει επίσης να κάνετε ορισμένες ακόμη δραστηριότητες κάθε μέρα.
Αυτές αναφέρονται ως "Din Charya" ή ''Καθημερινή Ρουτίνα''. Ορισμένες δραστηριότητες Din Charya έχουν παραμεληθεί και αναιρεθεί.  Η "Pada Abhyangam", ένα ειδικό μασάζ ποδιών, είναι μία από αυτές τις τεχνικές.
Ayurvedic-μασάζ ποδιών
Μασάζ ποδιών
Εστιάστε σε απλές πρακτικές και  συμπεριλάβετε τες στην καθημερινή σας ρουτίνα, αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές μασάζ.

Όταν τα πυρηνικά “ατυχήματα” υποτροπιάζουν

    Δυο πυρηνικά ατυχήματα έχουν συγκλονίσει τον πλανήτη δείχνοντας πως η μόλυνση σύνορα δεν γνωρίζει. Αυτό του Τσέρνομπιλ και το άλλο της Φουκουσίμα. Κι ενώ από τη μια θα χρειαστούν δεκαετίες για να κλείσουν οι πληγές τους, κάθε τόσο και ‘υποτροπιάζουν’

    Κάθε τόσο, όπως και σήμερα, ακούμε ότι μικρές ποσότητες ραδιενεργού νερού που χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, διαρρέουν εδώ κι εκεί. Η TEPCO προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο είτε λέγοντας ότι οι ποσότητες είναι μικρές, είτε τα όρια χαμηλά.
    Τα περιστατικά προστίθενται το ένα μετά το άλλο σε μία σειρά ατυχημάτων, καθυστερήσεων και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η TEPCO μέχρι να ολοκληρωθεί η αποξήλωση του πυρηνικού σταθμού, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει 30 με 40 χρόνια, δηλαδή μοιάζει η εστία μόλυνσης να μην σταματήσει ποτέ!
    Αλλά το ξεχασμένο εδώ και χρόνια ατύχημα του Τσέρνομπιλ, είχε πριν μια εβδομάδα τη μαύρη επέτειο του. Τη μέρα εκείνη δημοσιεύσαμε: 30 χρόνια μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ – τι δείχνουν οι μελέτες (φωτό)Το άρθρο ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι μια μελέτη επιστημόνων που κάνει λόγο για τον κίνδυνο εξάπλωσης ραδιενέργειας σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς.

    11 Υποσχέσεις Ανοιξιάτικης Ανανέωσης!


    Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν υποσχέσεις στον εαυτό του με τη νέα χρονιά τύπου: να χάσω κιλά, να πάω γυμναστήριο, να κόψω το κάπνισμα, να παντρευτώ, να χωρίσω, να βρω καλύτερη δουλειά, να τελειώσω κάτι που έχω αρχίσει και το έχω αφήσει στη μέση, κλπ, κλπ.  και επειδή –συνήθως- δεν τις τηρούν, τις επαναλαμβάνουν κάπου την Άνοιξη…΄





    Όχι ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι σημαντικές αποφάσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θα σας αλλάξει τη ζωή.  Γιατί;  Επειδή δεν αγγίζουν το βαθύτερο «είναι» σας, τον πυρήνα του εαυτού σας που καθορίζει το πώς βλέπετε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.
    Αυτό που έχω να σας προτείνω είναι κάτι διαφορετικό: κάτι βαθύτερο, ουσιαστικότερο, που, αν το αποφασίσετε και το εφαρμόσετε, θα αλλάξει θεαματικά προς το καλύτερο όλη σας η ζωή! 
    Με το χέρι στην καρδιά, λοιπόν, υποσχεθείτε στον εαυτό σας:

    Βρογχίτιδα: Πως θα περάσει ο βήχας;



    Μια σοβαρή αναπνευστική πάθηση είναι η βρογχίτιδα η οποία αναλογα με την διάρκεια της χωρίζεται σε οξεία και χρόνια.
     
     
    Για να μειωθεί η φλεγμονή εκτός από τα φάρμακα υπάρχουν και εναλλακτικές θεραπείες όπως:
    Μέλι 
     
    Το μέλι έχει ανακουφίζει από τη φλεγμονή στο λαιμό και κατευνάζει το βήχα.
    Υιοθετήστε τη συνήθεια να βάλετε μέλι αντί για ζάχαρη στροφήματα που πίνετε και αμέσως θα δείτε τη διαφορά.

    Προσωκρατική φιλοσοφία

    Η προσωκρατική φιλοσοφία γεννήθηκε στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. στις Ελληνικές πόλεις της Ιωνίας. Η ίδρυση της Ιωνικής σχολής της Μιλήτου αποτελεί το οριακό σηµείο  έναρξης της προσωκρατικής σκέψης και ουσιαστικά της πρώτης φιλοσοφικής σκέψης στον αρχαίο Ελληνικό κόσµο.
    Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι είναι οι πρώτοι φιλόσοφοι.
    Οι Έλληνες παντρεύουν µέσα τους την αρχαία Ελληνική µυθολογία µε την έλλογη σκέψη και αναζητούν στη φύση όλες εκείνες τις δυνάµεις που την απαρτίζουν. Οι φυσικοί προσωκρατικοί φιλόσοφοι ασχολούνται εξ ολοκλήρου µε την πρωταρχική αιτία του κόσµου και µε τις δυνάµεις εκείνες που στηρίζουν την πλάση και τον ίδιο τον άνθρωπο.
    greek_colonies
    Θεωρούνται οι πρώτοι που διατύπωσαν συγκεκριμένες φιλοσοφικές θεωρίες, εγκαταλείποντας την αυθεντία της παράδοσης. Τα ερωτήματα που θέτουν αφορούν κυρίως στην Κοσμογονία, ως απάντηση στο ερώτημα για τη γένεση του κόσμου, την Κοσμολογία, ως απάντηση στο ερώτημα για την υφή και τη λειτουργία του κόσμου και την Γνωσιολογία, ως απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι δυνατότητες και τα όρια της ανθρώπινης σκέψης

    Ενδοδιαστάσεις - η έναστρη σοφία


    Άστρα γεμάτο το σώμα κάθε ανθρώπου. Άστρα αμέτρητα τα οποία είναι μέσα στο σώμα του. Κάθε μας κύτταρο και ένα άστρο. Ο έναστρος ουρανός πόσο μας γοητεύει, πόσο μας οδηγεί σε όνειρα και σε ηρεμία. Έτσι ακριβώς είναι και το σώμα μας.


    Όμως στη δική μας περίπτωση, σε αντίθεση με τον έναστρο ουρανό, τα άστρα μας- κύτταρά μας πεθαίνουν κάθε μέρα. Έτσι κατά τη διάρκεια της ζωής μας έρχεται στιγμή που ο ουρανός μας- σώμα μας, μένει χωρίς τα βασικά του άστρα= πλανήτες. Πλανήτες οι οποίοι γυρίζουν γύρω από τη γη μας= καρδιά μας.
    Τι θα γινόταν άραγε αν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρξει τέτοια αναστάτωση στο Σύμπαν – Ουρανό ? Θα γινόταν ότι ακριβώς συμβαίνει και σε μας. Όταν οι βασικοί μας πλανήτες, το βασικό μας πλανητικό σύστημα, νεκρώνουν, σβήνουν και τότε εμείς φεύγουμε από τη ζωή.

    Πως να γίνετε καλά από την νόσο του Crohn....



    Απόσπασμα ομιλίας του Δρ. Μουρούτη Κων/νου σε σχετική ερώτηση ακροάτριας για την νόσο του Crohn από την ομιλία του στο 2ο γυμνάσιο Βέροιας την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη εδώ .
    Η νόσος του Crohn (προφέρεται Κρόν - Crohn’s Disease-CD), είναι μία χρόνια, φλεγμονώδης νόσος των εντέρων. Προκαλεί κυρίως εξελκώσεις (δηλαδή, αλλοιώσεις και βλάβες) στον βλεννογόνο (στρώμα κυττάρων που επικαλύπτει τον αυλό του λεπτού και του παχέος εντέρου) η οποία υποστηρίζουν ότι είναι μία αυτοάνοσος ασθένεια.
    Στο συγκεκριμμένο απόσμασμα της ομιλίας ο Δρ Μουρούτης αναφέρει τα αίτια και πως να απαλλαγείτε από αυτή την ασθένεια εύκολα και γρήγορα και αναφέρει και περιστατικό τελικού σταδίου της νόσου με πλήρη ίαση.

    Επικίνδυνες οι τσίχλες & η ξυλιτόλη για τα σκυλιά

    Η ξυλιτόλη είναι γλυκαντικό και οι σκύλοι θέλουν πολύ να την φάνε. Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλώσουν αφού μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.
    chewing gum www
    Η ξυλιτόλη θεωρείται φυσικό γλυκαντικό και χρησιμοποιείται σε τσίχλες, οδοντόκρεμες, οδοντικά νήματα και βιταμίνες ενώ η 100% ξυλιτόλη χρησιμοποιείται και στη μαγειρική αντί της ζάχαρης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής για τα σκυλιά μας.
    Η ξυλιτόλη είναι ασφαλής για τους ανθρώπους αλλά εξαιρετικά τοξική για τα σκυλιά. Ακόμα και μικρή ποσότητα μπορεί να επιφέρει υπογλυκαιμία, κρίσεις και ζημιά στο συκώτι, ακόμα και θάνατο.

    Η μικρή Ολλανδέζα


    ntailsemploum
    Το πρωί πήρε το μάτι μου για λίγο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος τα έχωσε χοντρά στον Γερούν Ντάισελμπλουμ –την μικρή Ολλανδέζα όπως τον λέμε στην παρέα μας. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο επικεφαλής του Eurogroup περί δικής του επιρροής ώστε να υποβαθμιστεί ο ρόλος του Βαρουφάκη, είπε: «Πρόκειται για μια απολύτως χυδαία και απαράδεκτη περίπτωση»
    Δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτός ο τύπος, παρ’ όλο που προέρχεται από το εργατικό κόμμα, είναι γλίτσα! Ποτέ μου δεν τον χώνεψα. Η πρόσφατη συνέντευξη του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, για το ύφος, την υπεροψία και τα ψέματα του. Ο Dijsselbloem ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη αναφέροντας μάλιστα πως αυτό συμφωνήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
    Από την πλευρά της η Ελληνική κυβέρνηση απαντάει στον πρόεδρο του Eurogroup κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και σημειώνει πως η Ελλάδα δεν είναι πλέον προτεκτοράτο και κανείς ξένος αξιωματούχος δεν θα ορίζει τις επιλογές της κυβέρνησης. «Πρώτη ανακρίβεια: Ο πρωθυπουργός δεν «έδιωξε» τον κ. Βαρουφάκη, και έτσι ο Dijsselbloem θα τον βρει μπροστά του γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup»

    Η ΤΡΕΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ LADY GAGA


    Από πιτσιρίκι, σου λέω, κλονίστηκε η πίστη μου στον Θεό. Μεγαλοδύναμος ο παπούς, όμως σε κάποια πραγματάκια δεν τον έβρισκα σωστό. Και δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί 
    έκανε μισές δουλειές σε ορισμένα θέματα, που αν τα φρόντιζε, θα έκανε πολύ καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων.
    Να μιλήσω συγκεκριμένα. Έβλεπα ένα χαμένο κορμί που ήταν πατέρας. Τι δυστυχία, σκεπτόμουν, να ήμουν εγώ ο γιος του. Όπως έβλεπα μια βρωμιάρα, μια συχαμένη που ήταν 
    μάνα με παιδί. Γιατί, ρε Θεέ, να μπορούν όλοι, άνδρες και γυναίκες να κάνουν παιδιά; Ρωτάς, κύριε Ύψιστε Θεέ, αν όλα τα δημιουργήματά σου είναι σε θέση να μεγαλώσουν 
    σωστά ένα παιδί. Κι αν ενδιαφέρονται να αυτοεκπαιδευθούν ώστε να γίνουν καλύτεροι γονείς.

    Η άσκηση δεν είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

    Τρεις ειδικοί δήλωσαν ότι ενώ η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική για να κρατηθούν μακριά νόσοι όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και η άνοια, η επίδρασή της στην παχυσαρκία είναι ελάχιστη.


    Η άσκηση δεν είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

    Η σωματική δραστηριότητα παίζει μικρό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και θα πρέπει τα μηνύματα προς το κοινό να εστιάζουν στην ανθυγιεινή διατροφή, δήλωσαν γιατροί.
    Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''British Journal of Sports Medicine'', 3 ειδικοί δήλωσαν ότι είναι καιρός να διαλύσουμε το μύθο σχετικά με την άσκηση.
    Δήλωσαν ότι ενώ η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική για να κρατηθούν μακριά νόσοι όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και η άνοια, η επίδρασή της στην παχυσαρκία είναι ελάχιστη.
    Αντ’ αυτής, σημαντική είναι η υπερβολική ζάχαρη και οι υδατάνθρακες.

    Το χαμομήλι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς!

    Το χαμομήλι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς!

    Η κατανάλωση ροφήματος χαμομηλιού σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών σχετικά με τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.
    Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, κάτοικοι της Αθήνας ρωτήθηκαν, μέσω συνεντεύξεων, σχετικά με το ιατρικό ιστορικό, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και αφεψημάτων. Παράλληλα, οι ερευνητές εξέτασαν τα ποσοστά καρκίνου και τις διατροφικές συνήθειες 113 ασθενών, εισαχθέντων για καρκίνους του θυρεοειδούς σε δύο νοσοκομεία των Αθηνών από το 1990 έως το 1993. Συνέκριναν αυτούς τους ασθενείς με 138 άτομα χωρίς καρκίνο του θυρεοειδούς που είτε ήταν υγιή είτε είχαν άλλες μη σχετικές ασθένειες, καθώς επίσης και με 286 άτομα με καλοήθη νόσο του θυρεοειδούς.

    10 τρόφιμα που χρησιμεύουν και ως φάρμακα

    Σίγουρα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών, τίποτα δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στον γιατρό, αλλά και τα δέκα παρακάτω γιατροσόφια μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα!

    10 τρόφιμα που χρησιμεύουν και ως φάρμακα
    Όλοι ξέρουμε ότι τα σωστά τρόφιμα, μας γεμίζουν με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά ποιος θα περίμενε ότι μας προστατεύουν και από καθημερινά προβλήματα, όπως ο λόξιγκας ή τα εξανθήματα; Σίγουρα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τίποτα δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στον γιατρό, αλλά και τα δέκα παρακάτω γιατροσόφια μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα!

    Τζίντζερ για τους πόνους περιόδου

    Η Κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί το τζίντζερ, δηλαδή την πιπερόριζα, για πάνω από δύο χιλιετίες, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις φλεγμονές στους μύες—ένας από αυτούς τους μυες είναι και η μήτρα, από όπου ξεκινούν οι κράμπες κατά την περίοδο. Πόσο μάλλον, μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως το τζίντζερ μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό με ορισμένα παυσίπονα όσον αφορά τους πόνους περιόδου. Ενώ απαιτείται αρκετή ακόμα έρευνα για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο με σιγουριά, στις επόμενες “μέρες του μήνα” δεν θα ήταν κακό να φτιάξετε ένα τσάι με πιπερόριζα.

    Να τολμάς

    Na Tolmas1
    Στο πλαίσιο των αλλαγών που συμβαίνουν σήμερα, προχώρα και εσύ σε ατομικό επίπεδο σε συνειδητές αλλαγές στη ζωή σου. Η ζωή θέλει τόλμη και η εποχή το επιβάλλει.
    Να τολμάς να εκθέτεις τη γνώμη σου, να εκφράζεις το παράπονό σου, τις ανάγκες σου και να διεκδικείς τα θέλω σου. Να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Να αποδέχεσαι τις αδυναμίες σου και να μην ντρέπεσαι για τις ατέλειές σου. Να αντικρίζεις τους φόβους σου.
    Να χαμογελάς συχνά, να συναισθάνεσαι περισσότερο τους συνανθρώπους σου και να δίνεις βοήθεια σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις και χωρίς καν να σ’ το ζητήσουν.

    Περί διαλογισμού – ο παρατηρητής

    Dialogismos


    penγράφει ο Γεώργιος Νικηταΐδης
     
    Ο Διαλογισμός είναι περιπέτεια, η μεγαλύτερη περιπέτεια που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.
    Διαλογισμός είναι το να υπάρχεις απλώς, χωρίς να κάνεις τίποτα-ούτε πράξη, ούτε σκέψη, ούτε συναίσθημα.
    Από πού έρχεται αυτή η απόλαυση, όταν εσύ δεν κάνεις τίποτα; Έρχεται από το πουθενά ή έρχεται από παντού. Είναι χωρίς αιτία, επειδή η ύπαρξη είναι φτιαγμένη από το υλικό που ονομάζεται Χαρά!!!
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,
    όταν όλη η δραστηριότητα έχει πάψει κι εσύ απλώς υπάρχεις, αυτό είναι διαλογισμός.

    Ουράνια Τσάκρα -12 Τρόποι να υπερβαίνουμε τα προβλήματα μας ώστε να ζούμε μια Ευτυχισμένη και Θετική ζωή

    Mov Agapi

    Η ζωή θα ρέει πιο εύκολα αν ζητήσετε από τους Αρχαγγέλους να εργαστούν με τα τσάκρα σας, της πέμπτης διάστασης, λέει η DIANA COOPER, ειδικός για τους αγγέλους.
    Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα.Τα τσάκρα της πέμπτης διάστασης είναι μια εξέλιξη των τσάκρα  της τρίτης διάστασης που όλη γνωρίζουμε και που σχετίζονται με το φυσικό σώμα. Πολλοί πνευματικοί και εναλλακτικοί  πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα βιώνει μία μετάβαση της συνειδητότητας από την τρίτη διάσταση στην τέταρτη και πέμπτη διάσταση της πνευματικής επίγνωσης.

    1.ΤΣΑΚΡΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
    Το αστέρι της Γης, κάτω από τα πόδια σας, είναι ο προσωπικός σας κήπος της Εδέμ, όπου όλα τα ενδεχόμενα της ζωής σας είναι αποθηκευμένα. Ο Αρχάγγελος Σάνταλφον είναι υπεύθυνος εδώ, για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τη Γή. Όταν το τσάκρα αυτό είναι ενεργοποιημένο, αισθάνεστε άνετα όπου και αν βρίσκεστε.

    Ο Μύθος της Ισορροπημένης Διατροφής

    Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
    Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

    Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M


    Η πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και άλλων στοιχείων σε επάρκεια μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με την διατροφή και την υγεία.

    Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν την υγεία τους μέσα από σωστές διατροφικές επιλογές χωρίς τα επιθυμητά αποτελεσματα. Σίγουρα η σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, δυστυχώς όμως σήμερα αυτό δεν είναι αρκετό. Ας δούμε όμως γιατί.


    Ο Bruce Ames, καθηγητής στο Berkeley University of California, είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρισμένους ερευνητές παγκόσμια στη δημόσια υγεία. Οι έρευνες του στη διατροφή και το μεταβολισμό έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη σύγχρονη διαμόρφωση των επιστημών της ιατρικής και της διατροφολογίας.

    Η πιο σημαντική κατά την άποψη μου συνεισφορά του κορυφαίου αυτού ερευνητή αφορά στην “Θεωρία της Διαλογής των Μικροθρεπτικών Συστατικών στον Ανθρώπινο Οργανισμό” (Triage Theory), την οποία δημοσίευσε για πρώτη φορά στο επιστημονικό περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS) το 2006. 

    Προετοιμασία για το τρέξιμο. Διατροφή και ενυδάτωση. Συχνοί τραυματισμοί στην άσκηση


    του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

    Το πιο σημαντικό πράγμα στην άσκηση και ειδικότερα στο τρέξιμο είναι να παραμένουμε υγιείς. Είναι ωραίο να γυμναζόμαστε συχνά και με ένταση αλλά είναι πολύ δυσάρεστο να καταλήγουμε σοβαρά τραυματισμένοι, επειδή δε γνωρίζουμε βασικές αρχές κατά τη διάρκεια της άσκησης και γιατί νομίζουμε, ότι αν δεν πονέσουμε δε βελτιωνόμαστε. 
    Διαβάστε λοιπόν κάποιες συμβουλές που βοηθούν στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
    • Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Μην υποθέσετε ότι μπορείτε να φάτε ή να πιείτε ό, τι θέλετε, γιατί το τρέξιμο θα κάψει τις θερμίδες – οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε κορεσμένο λίπος μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω καρδιακά προβλήματα. Την ημέρα που τρέχετε είναι καλό να κάνουμε ένα πολύ ελαφρύ και μικρό  γεύμα που να περιλαμβάνει  πολλούς υδατάνθρακες και λίγες πρωτεΐνες 2 έως 3 ώρες πριν τον αγώνα.

    Ζάχαρη: Κάνει τόσο κακό όσο πιστεύουμε;

    zaxari_590_2015_4_24_16_56_54_b

    Ζάχαρη: Κάνει τόσο κακό όσο πιστεύουμε;

    Συχνά διαβάζετε και ακούτε ότι η ζάχαρη είναι αυτή που ευθύνεται για τα περιττά κιλά και προσπαθείτε να την βγάλετε από τη διατροφή σας, στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε. Νιώθετε πολλές φορές τύψεις ακόμα και για ένα μικρό γλύκισμα που θα καταναλώσετε ή για τη λίγη ζάχαρη που θα βάλετε στον καφέ σας.
    Πολλοί πιστεύετε ότι η ζάχαρη βλάπτει την υγεία, την καλή κατάσταση των δοντιών, αποτελεί παρασπονδία για τη δίαιτα που ακολουθείτε, προκαλεί παχυσαρκία ή διαβήτη. Τελικά, ποιοι από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς αληθεύουν και ποιοι όχι; Μήπως τελικά δεν είναι η ζάχαρη συνώνυμη των περιττών κιλών και της παχυσαρκίας;
    Ας δούμε τι ισχύει πραγματικά…

    Επιβεβαιώθηκε - κομήτης 2,5 μιλίων κατευθύνεται προς τη Γη με τρομακτικούς, μυστήριους ήχους και κραυγές!!

    comettoamerica


    από Lyn Leahz
    Για μια στιγμή τώρα, όλοι έχουμε ακούσει από διάφορες πηγές για έναν επερχόμενο αστεροειδή ή μετεωρίτη που θα προκαλέσει καταστροφικές ζημιές στη γη και θα εξαλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    Αλλά έχω μια πηγή που μου επιβεβαίωσε ότι ένας κομήτης μήκους 2,5 μιλίων που οι ερευνητές μελετούν για χρόνια οδεύει προς τη γη και αναμένεται να φτάσει μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου (το τέλος της Jade Helm drills (ασκήσεις ετοιμότητας που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το διάστημα), και δύο ημέρες μετά το τέλος της Shemitah) και 28 Σεπτεμβρίου (ένα ακόμη Ματωμένο φεγγάρι) του τρέχοντος έτους, 2015.
    Επιβεβαίωσε επίσης την εντύπωση  μου, ότι αυτός είναι ο λόγος που τα έθνη μετακινούν μυστηριωδώς τους πυραύλους τους σε διαφορετικές τοποθεσίες, και γιατί τα τελευταία δύο χρόνια, έχει υπάρξει μια ξαφνική επιθυμία από όλα τα έθνη να ''δοκιμάσουν'' τους πυραύλους τους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ αυτό το έτος!
    Γιατί υπάρχει η ανάγκη να μετακινήσουμε στρατηγικά τους πυραύλους και να δοκιμάσουμε αν πυροδοτούνται; Λοιπόν, ως έσχατη λύση, αν αυτός ο 2,5 μιλίων κομήτης δεν διασπασθεί αρκετά (ο οποίος, ακόμη και αν διασπασθεί, πρόκειται να προκαλέσει τεράστιες, πρωτοφανείς ζημιές), ο καθένας μπορεί να πυροδοτήσει τους πυραύλους του την ίδια στιγμή. Ωστόσο, πρόκειται για μία πυροδότηση τη φορά. Επιπλέον, πραγματικά δεν έχουμε την τεχνολογία ακόμα να καταστρέψουμε ένα ουράνιο σώμα, ειδικά τέτοιου μεγέθους, με έναν πύραυλο.

    Καρλ Σάγκαν - "Τα όρια μεταξύ εΠιστήμης και Πίστης"







    Ο άπιστος Καρλ Σαγκάν... επιστρέφει



    Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ακούσαμε τον Καρλ Σαγκάν να μας καλεί να αναλογιστούμε τις πιθανότητες που προκύπτουν από την ύπαρξη δισεκατομμυρίων αστεριών στο Διάστημα και δισεκατομμυρίων νευρωνικών συνάψεων στον εγκέφαλό μας.




    Κάποτε ο Καρλ Σαγκάν ήταν από τους πιο διάσημους και ευφραδείς απίστους·ένας απόστολος του κοσμικού θαύματος, επικριτής των πυρηνικών εξοπλισμών και υπερασπιστής του χρέους της επιστήμης να ερευνά και να ρωτάει χωρίς περιορισμούς, περιλαμβανομένων και των θρησκευτικών δογμάτων. 

    Ο Καρλ Σαγκάν πέθανε τον Δεκέμβριο του 1996 από πνευμονία. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του η δημόσια συζήτηση για τα αγαπημένα του θέματα -η μοίρα του πλανήτη, η ομορφιά και το μυστήριο του κόσμου- δεν εξελίχθηκε πολύ καλά. Η διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών στα δημόσια σχολεία προσκρούει σε ισχυρές αντιδράσεις· η ΝΑΣΑ αποπειράθηκε να θέσει εκτός λειτουργίας το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ και να λογοκρίνει τους επιστήμονές της όσον αφορά την κλιματική αλλαγή· και φυσικά φανατικοί πιστοί έριξαν δύο αεροσκάφη στους δίδυμους πύργους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

    ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ



    Αν παρατηρήσουμε τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας, θα διαπιστώσουμε πως μια φωνή μιλάει ασταμάτητα. Σκεφτόμαστε υπό τη μορφή της εσωτερικής ομιλίας και ταυτόχρονα σχηματίζουμε διάφορες εικόνες στη φαντασία μας. Μιλάμε στον εαυτό μας αδιάκοπα, ονειροπολούμε και με αυτόν τον τρόπο παράγουμε και μια παράλληλη ροή συναισθημάτων, άλλοτε ευχάριστων, άλλοτε δυσάρεστων, πάντοτε όμως καταναγκαστικών και ενεργοβόρων.

    Το αντικείμενο της εσωτερικής ομιλίας είναι πάντοτε ο εαυτός μας, ακόμα και όταν σκεφτόμαστε τους άλλους. Τους αναλογιζόμαστε σε σχέση με μας και με τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Πρόκειται για μια ατέρμονη, πυρετώδη και νευρωτική διαδικασία η οποία ως στόχο έχει την υποστήριξη, ή καλύτερα να πούμε “υποστύλωση” του υπό κατάρρευση εγώ μας, το οποίο βάλλεται από τα γεγονότα της ζωής μας, από την αμφισβήτηση των συνανθρώπων μας και από τις ίδιες του τις ανασφάλειες. Άλλοτε είναι μια διαδικασία φυγής μέσω ονειροπολήσεων, άλλοτε μια αγχώδης υπεράσπιση του “δίκιου” μας. Έτσι λοιπόν μιλάμε συνεχώς στον εαυτό μας σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε αυτόν και την κοσμοθεώρησή του. Η ενδελεχής αυτοπαρατήρηση θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε τα βαθύτερα κίνητρα της αδιάκοπης ομιλίας προς τον εαυτό μας.

    Ως ορισμό μπορούμε να πούμε πως ο εσωτερικός διάλογος είναι η διανοητική και συναισθηματική διαδικασία η οποία αποσκοπεί στη διατήρηση της κοσμοθεώρησής μας. Μέσα στην έννοια της κοσμοθεώρησης φυσικά συμπεριλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Την φαντασιακή άποψη που έχουμε για το άτομό μας. Η εσωτερική ομιλία είναι η κορυφή ενός πολύ μεγάλου “παγόβουνου”.

    ΠΑΡΑΦΥΛΑΞΗ



    Η παραφύλαξη είναι μια ουσιώδης τεχνική του Δρόμου του Πολεμιστή η οποία σχεδόν ταυτίζεται με τη μη-πράξη. Είναι θα λέγαμε μια υποπερίπτωση της μη-πράξης και ορίζεται ως: “ο στρατηγικός έλεγχος της συμπεριφοράς”. Στην παραφύλαξη ελέγχουμε βάσει προσχεδιασμού τη συμπεριφορά μας προκειμένου να επιτύχουμε το χειρισμό εξωτερικών καταστάσεων, ακόμα και ανθρώπων, με απώτερο στόχο το γενικό καλό, ή σε ορισμένες περιπτώσεις την αυτοπροστασία μας.

    Συνεπώς η μη-πράξη είναι η παραφύλαξη του εαυτού μας και η παραφύλαξη αντίστοιχα είναι η μη-πράξη της συμπεριφοράς μας προς τους ανθρώπους. Στη διαδικασία της παραφύλαξης υιοθετούμε έναν εξωτερικό ρόλο για να διαχειριστούμε μια κατάσταση, γεγονός που της προσδίδει ομοιότητες με την τέχνη της υποκριτικής, ή τη διπλωματικότητα. Όμως αυτές είναι έννοιες ηθικά ουδέτερες, δηλαδή έχουν έναν ξεκάθαρο “τεχνικό χαρακτήρα” και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για το γενικό καλό, είτε για εγωιστικούς στόχους.

    Για μας είναι απολύτως σαφές πως ένας άνθρωπος που ακολουθεί το δρόμο του πολεμιστή, όταν καλείται να διαχειριστεί μια εξωτερική κατάσταση κάνοντας χρήση της παραφύλαξης έχει ως μοναδικό στόχο το γενικότερο καλό και όχι κάποια ικανοποίηση εγωιστικών επιδιώξεων. Ο μαθητευόμενος μέσω των τεχνικών στις οποίες ασκείται μαθαίνει πως να διακόπτει, κάνοντας χρήση της μη-πράξης, τα αρνητικά συναισθήματα και τις ιδιοτελείς σκέψεις περιορίζοντας σταδιακά τον εγωισμό του. Η απαλλαγή από τον εγωισμό και την έπαρση είναι βασικός στόχος ενός πολεμιστή.

    Ένα παράδειγμα θα βοηθήσει στη βαθύτερη κατανόηση της τεχνικής αυτής. Έστω πως είμαστε αναγκασμένοι να συνεργαστούμε επαγγελματικά με έναν άνθρωπο που αντιπαθούμε. Οι λόγοι της αντιπάθειας αυτής καλό είναι φυσικά να διερευνηθούν, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους ενεργοβόρα συναισθήματα. Ο δρόμος που ακολουθούμε πρέπει να χαρακτηρίζεται από απλότητα, θετικότητα και οικονομία ενέργειας, γεγονός που καθιστά την αντιπάθεια μια ιδιαίτερα ανεπιθύμητη για μας ψυχική διάθεση. Συνεπώς η συνεργασία με έναν τέτοιο άνθρωπο αποτελεί μια πρόκληση για μας, μια μάχη που πρέπει να δώσουμε ως πολεμιστές ενάντια στις αρνητικές όψεις του εαυτού μας.

    ΜΗ - ΠΡΑΞΗ



    Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ
    Η μη-πράξη είναι ένα σύνολο ενεργειών οι οποίες διαφέρουν ριζικά από ό,τι κάνουμε αυθόρμητα και μηχανικά κατά συνήθεια. Τον έως τώρα αυτόματο τρόπο λειτουργίας μας θα το θεωρήσουμε ως “πράξη”. Ο τρόπος ζωής μας, οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, όλες μας οι συμπεριφορές, η κοσμοθεωρία μας, ακόμα και η χρήση της προσοχής μας υπόκεινται στην επήρεια της μηχανικότητας και των συνηθειών οι οποίες μας έχουν επιβληθεί, είτε από το περιβάλλον μέσω της κοινωνικής διαμόρφωσης, είτε από την παραμελημένη ενστικτώδη φύση μας. 

    Συνεπώς η μη-πράξη συνιστά την οποιαδήποτε σκόπιμη και προσχεδιασμένη εξωτερική ή εσωτερική μας εκδήλωση, η οποία αποκλίνει σημαντικά από τη μέχρι τώρα λειτουργία του εαυτού μας.

    Η τεχνική αυτή είναι στην ουσία ένας στρατηγικά προσχεδιασμένος έλεγχος των διαφόρων εκδηλώσεών μας, προκειμένου να επιτύχουμε τις επιθυμητές αλλαγές και να εξασφαλίσουμε μια επαρκή ποσότητα ενέργειας και προσωπικής δύναμης. Απόλυτη προϋπόθεση για την άσκηση της μη-πράξης είναι η συστηματική και μακροχρόνια εκπαίδευση στην ανακεφαλαίωση, η οποία έχει αναλυθεί επαρκώς στο αντίστοιχο κεφάλαιο, δηλαδή στην ανασκόπηση των περιστατικών της ζωής μας καθώς και των καθημερινών γεγονότων, με τον ιδιαίτερο τρόπο που έχουμε περιγράψει.

    Με την ανακεφαλαίωση τακτοποιούμε και απελευθερώνουμε το ενεργειακό μας δυναμικό, γεγονός που έχει ως συνέπεια την απόκτηση της απαιτούμενης νηφαλιότητας, με τη βοήθεια της οποίας πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε τις αλλαγές που πρέπει να επιβάλλουμε στον εαυτό μας. Διαφορετικά οι ενέργειές μας θα είναι επηρεασμένες από διάφορα “αξεδιάλυτα” περιστατικά και από απωθημένες επιθυμίες, έτσι αντί για μια ουσιαστική μη-πράξη θα αναπαράγουμε τα ίδια πρότυπα συμπεριφοράς, εξαπατώντας τον εαυτό μας.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα