Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

                                                         H Frigga και το άρμα της.

Οι Βίκινγκς αγαπούσαν ιδιαίτερα τα σκυλιά και εξέτρεφαν  πολλές και διαφορετικές ράτσες  . Η δημοτικότητα των σκύλων ως κατοικιδίων, προδίδεται και από  πολλές κοινές ταφές σκύλων με τους κυρίους τους. Η Frigga η σύζυγος του Oddin και θεά του γάμου, και της πίστης,  πιστεύεται πως ταξίδευε πάνω σε άρμα που το έσερνε ένα κοπάδι σκύλων ως το πλέον χαρακτηριστικό σύμβολο της αφοσίωσης.
Η συνηθέστερη ράτσα σκύλων των Νορβηγών, ήταν ένα είδος Σπίτζ, διασταύρωση λύκου Αρκτικής  με κατοικίδιο σκύλο νοτιότερων περιοχών, ήδη από την νεολιθική εποχή, κρίνοντας από οστά που βρέθηκαν ηλικίας 5.000 ετών.

Φιλοσοφούμεν μετ’ ευτελείας… περί αφαλού, Εύας, και ΙΕΡΟΥ ΤΡΟΜΟΥ μπροστά σ’ αυτό και σ’ άλλα μεταφυσικά ερωτήματα

She's Got Legs by SexyEyes69
Ο Μίλαν Κούντερα φιλοσοφεί για τη ρομαντική μαγεία των γυναικείων μηρών, για την ευθυμία των οπισθίων τους, για τα στήθη τους όπου το αρσενικό γένος, καθώς ένα πούπουλο αιωρείται στο ταβάνι, στέκει γονυπετές!!!Και σκέφτεται, (άρα υπάρχει…) το Αιδοίο μιας γυναίκας χωρίς αφαλό απ’ όπου βγήκε ο πρώτος Ομφάλιος Λώρος! Πρώτο και καλύτερο έναυσμα για στοχασμούς περί ερωτισμού και προσανατολισμός για ιστορίες με ηρωίδα την πρώτη εκείνη Εύα και το τεράστιο δένδρο της, το σχηματισμένο από το άπειρο των σωμάτων που τα κλαδιά του αγγίζουν τον Ουρανό!!!  Και φαντάσου πως αυτό το γιγάντιο δένδρο έχει τις ρίζες του μέσα στο αιδοίο μιας μικροσκοπικής γυναίκας, της καημένης, της χωρίς αφαλό Εύας! Ο Ομφάλιος Λώρος της Ζωής στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ του Μίλαν Κούντερα βέβαια! Τώρα τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με το Ζορμπά του Καζαντζάκη και τον Ιερό Τρόμο του ανθρώπου μπροστά στα εκάστοτε αναπάντητα ερωτήματά του, αξίζει να το θέσουμε ως ερώτημα και να προτείνουμε την παράλληλη μελέτη των δύο διαφορετικών κειμένων! Τα συμπεράσματα και οι όποιες φιλοσοφικές προεκτάσεις, δικές σας!!!

10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ




Τι σας κρατάει πίσω; Τι στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε αυτό που είσαστε και σε αυτό που θέλετε να γίνετε; Σε αυτά που έχετε και σε αυτά που θέλετε να αποκτήσετε;

Πρώτα ξεκινήστε από μέσα σας. Από τα περιοριστικά σας πιστεύω. Από τις σκέψεις και δισταγμούς, που είναι εκεί μέσα σας εδραιωμένα , βαθειά στο υποσυνείδητο σας, και ανεβαίνουν στη  επιφάνεια κάθε φορά που θέλετε να κάνετε  κάτι που θα σας βγάλει από τη ζώνη άνεσης  σας. Κάτι που μπορεί να σας πάει πιο μπροστά, πιο κοντά στους στόχους σας.

Μάλιστα αυτά τα πιστεύω, αρνητικές σκέψεις είναι σαν μια κασέτα που παίζει ξανά και ξανά. Το μυστικό όμως είναι πως εσείς έχετε τον έλεγχο τους. Είτε  θα τις ελέγξετε ή θα σας ελέγξουν. Σκεφθείτε τη διαδικασία σαν να έχετε ΕΣΕΙΣ το τηλεκοντρόλ του μυαλού σας. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τι θα παίζει στην οθόνη σας . Μπορείτε να αλλάζετε  οθόνη (σκέψη) αν αυτή δεν σας εξυπηρετεί. Να έχετε εσείς τον έλεγχο.

Άλλαξε κατεύθυνση ….

A New Direction by brandrificus

Όλοι έχουμε μέρες στη ζωή μας που το ένα άγχος ακολουθεί το άλλο σαν να έχουμε έλξει κάποια αρνητική ενέργεια και νιώθουμε σαν να μην κάνουμε τίποτα σωστά .

Συνήθως η ατυχία ξεκινά με κάτι μικρό σαν ένα ενοχλητικό τηλεφώνημα ή ένα μέιλ  που πατάει τα κουμπιά μας  . Την μια στιγμή όλα φαίνονται μια χαρά  και την επόμενη  η διάθεση μας  έχει πάρει μια γρήγορη στροφή προς το χειρότερο .
Ευτυχώς υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την νοητική μας  κατεύθυνση

Όταν νιώθεις άσχημα , δοκίμασε ένα από τους τρόπους που ακολουθούν:

Θετικότητα και αρνητικότητα


Το όμοιο έλκει όμοιο .Οι θετικοί άνθρωποι έλκουν θετική ενέργεια και οι αρνητικοί άνθρωποι έλκονται προς την αρνητική ενέργεια .
Συχνά πιστεύουμε ότι η αρνητική ενέργεια είναι κάτι που έχουν οι άλλοι άνθρωποι αλλά η αρνητικότητα μπορεί να είναι τόσο καλά κρυμμένη μέσα μας  που δεν την παρατηρούμε .

Συχνά η αρνητικότητα προσποιείται ότι είναι ” πραγματικότητα ” .

Εύκολα κάποιος μπορεί να φτάσει σε εκλογικεύσεις και να είναι πεπεισμένος ότι ” είναι απλώς ρεαλιστής ” οπότε δεν τολμά να δράσει σύμφωνα με το όνειρο του – και δυστυχώς το πιστεύει ότι είναι ρεαλιστής ! Επίσης μπορεί να συμπεράνει ότι οι θετικοί άνθρωποι δεν είναι ρεαλιστές , ότι είναι αφελείς , ότι βρίσκονται σε άρνηση , ότι φοράνε ψεύτικα χαμόγελα όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες κλπ
Αλλά είναι αληθινά ‘’ευτυχισμένοι ανόητοι ’’ οι θετικοί άνθρωποι ;

Ας σκεφτούμε  : Από πότε το ” είμαι ρεαλιστής ” σημαίνει απαραιτήτως ότι τα πράγματα θα πάνε στραβά ; γιατί μερικοί  έχουν υιοθετήσει , έχουν δεχτεί αυτή την πεποίθηση σαν αληθινή;

Αν η αντίληψη  της πραγματικότητα σου είναι αρνητική , αν έχεις προγραμματιστεί να πιστεύεις ότι οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά , θα πάει στραβά και έτσι αυτές οι ασυνείδητες πεποιθήσεις σου σε κάνουν αρνητικό άτομο χωρίς να έχεις επίγνωση ότι είσαι αρνητικός .

Σταματώ να πληγώνω τον εαυτό μου


Σχέσεις : Σταματώ να πληγώνω τον εαυτό μου ξανά και ξανά ………….

Για να σταματήσουμε να πληγώνουμε τους εαυτούς μας ξανά και ξανά , για να διακόψουμε καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα και δεν μας βοηθάνε , για να σπάσουμε μοτίβα συμπεριφορών που δεν στηρίζουν την υγεία μας – σωματική και ψυχική – χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση σχετικά με το τι επιλέγουμε : να συνεχίσουμε να είμαστε υποτελείς  ή να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι .

Χρειάζεται να μάθεις να δημιουργείς την ζωή των δικών σου ονείρων και να βαδίσεις μακριά από το να διορθώνεις τα θέματα στις ζωές των άλλων .

Χρειάζεται να αναλάβεις την ευθύνη της δικής σου ζωής . Είσαι υπεύθυνος να δημιουργήσεις την δική σου ζωή χωρίς να επιτρέπεις στους άλλους να σε χειρίζονται   Κοίτα τα γεγονότα , κατάλαβε τι δημιουργείς και άλλαξε ότι δεν σου αρέσει ή δεν σε εξυπηρετεί πλέον ώστε  να  δημιουργήσεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου .

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Bad thoughts by Dogsfather

Πρέπει ΕΣΥ να αλλάξεις, αν θες η ζωή σου να αλλάξει. Όταν ζεις χωρίς να απολαμβάνεις αυτά που σου προσφέρονται, τότε ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις είναι να αλλάξεις τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου, ώστε να αντανακλούν τη ζωή που αξίζεις. Πως μπορεί όμως κάποιος να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται , όταν έτσι σκέφτεται για χρόνια ή για δεκαετίες; Απλά, γκρεμίζοντας τα μοντέλα αρνητικών σκέψεων και
κτίζοντας , αντικαθιστώντας τα με νέες αντιλήψεις για τη ζωή.

Το γκρέμισμα των μοντέλων σκέπτεσθαι είναι το μυστικό. Καθημερινά βλέπετε έχουμε κάποιες σκέψεις που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα η ζωή μας να κάνει επαναλαμβανόμενους κύκλους., και να φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Όταν αρχίζεις την αποδόμηση, το γκρέμισμα δηλαδή, των μοντέλων σκέπτεσθαι που έχεις , τότε θα ανακαλύψεις αυτά τα επαναλαμβανόμενα μοντέλα, τρόπους σκέπτεσθαι που σε καθηλώνουν

Ας υποθέσουμε ότι αυτό που επιθυμείς είναι να έχεις μια όμορφη σχέση. Ξεκίνα γράφοντας τι είναι αυτά τα πράγματα που θέλεις να έχεις σαν εμπειρίες σε μια τέτοια ιδανική σχέση. Όταν έχεις τελειώσει, προσπάθησε να δεις αυτά που έχεις γράψει σαν να συμβαίνουν ήδη στη ζωή σου:Πως θα είναι τότε η ζωή σου:Πως θα νιώθεις;Τι συναισθήματα αναβλύζουν από μέσα σου; Τι νιώθεις; 

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ





Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν μου είπαν να γράψω  αυτό το άρθρο ήταν ότι το πρώτο Συστατικό του Εξαιρετικού έπρεπε να είναι….
 Εκείνο που κάνει κάτι εξαιρετικό
Ο άνθρωποι που μας εμπνέουν είναι εκείνοι που επιτυγχάνουν πράγματα που αισθανόμαστε ότι είναι πέρα από εμάς-πέρα από το θάρρος μας ή τις έμφυτες μας ικανότητες μας ή την επιθυμία μας να πληρώσουμε ένα εξαιρετικό τίμημα. Τα επιτεύγματα μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα των άλλων τεσσάρων συστατικών: και συστατικά χωρίς ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο από θεωρία και μόνο θεωρία.

Ευδοκιμούμε πάνω στις πραγματικές ιστορίες επιτυχίας των άλλων, στα αθλητικά, στην πολιτική, στις επιχειρήσεις, στις τέχνες ,ακόμη και στο Χόλυγουντ. Ντυνόμαστε σαν τους ήρωες καρτούν και δρούμε σαν δίχρονα παιδιά, ζητωκραυγάζοντας όταν κάποιος άλλος κερδίζει εκατομμύρια και μπαίνει στον τοίχο των αστέρων. Ντυνόμαστε σαν αυτά τα άτομα που έχουν επιτύχει πολλά. Μιλάμε σαν αυτά τα άτομα, το μοντέλο της ζωής μας ακολουθεί τις δικές τους συνήθειες και προτιμήσεις και θα κάναμε τα πάντα για να απολαύσουμε την παρουσία τους αν υπήρχε μια τέτοια δυνατότητα.

Δέκα Κανόνες Ζωής


1. Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς, αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.

2. Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που ονομάζεται «ΖΩΗ».

3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία δοκιμών, λαθών και πειραματισμών. Τα «αποτυχημένα» πειράματα είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο είναι και τα πειράματα που τελικά «πέτυχαν».

4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Ένα μάθημα θα σου παρουσιαστεί με διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο. 

Aκολουθούμε φυσικά τον συμπαντικό νόμο




"Χωρίς να έχει πρόθεση 
η πεταλούδα αναζητά το λουλούδι.
Όταν το λουλούδι ανοίγει, η πεταλούδα έρχεται.
Όταν η πεταλούδα έρχεται, το λουλούδι ανοίγει. 

Ο εθισμός στο σεξ ,όπως τα …ναρκωτικά!

Ο εθισμός στο σεξ ,όπως τα …ναρκωτικά!

Η εγκεφαλική λειτουργία των πασχόντων από εθισμό στο σεξ έχει εκπληκτικές ομοιότητες με εκείνη των εθισμένων σε ουσίες, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
0329-sexed-addictΣε μελέτη που πραγματοποίησαν με 38 άνδρες που έβλεπαν πορνογραφικά βίντεο ανακάλυψαν ότι σε όσους ήταν εθισμένοι στο σεξ ενεργοποιούνταν τα ίδια κέντρα του εγκεφάλου με εκείνα που δραστηριοποιούνται όταν ένας τοξικομανής βλέπει το ναρκωτικό της προτιμήσεώς του.
Είναι η πρώτη μελέτη που διερευνά την εγκεφαλική δραστηριότητα των πασχόντων από εθισμό στο σεξ (ή παρορμητική σεξουαλική συμπεριφορά, όπως είναι ο επιστημονικός όρος), η ύπαρξη του οποίου εξακολουθεί να αμφισβητείται από αρκετούς επιστήμονες.

Ποια και τι είναι τα συναισθήματα;

Ποια και τι είναι τα συναισθήματα;


Γράφει  ο Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής   Στυλιανού Μάρκος…
Μιλάμε τόσο συχνά για τα συναισθήματα, χωρίς ουσιαστικά να τα γνωρίζουμε και να τα διαχωρίζουμε από καταστάσεις, τις οποίες θα εξηγήσω πιο κάτω. Κατά την ψυχολογία τα τέσσερα βασικά συναισθήματα είναι η θλίψη, ο θυμός, η χαρά και ο φόβος.

Ακου… Είσαι ολόκληρο Σύμπαν!

Αφύπνιση… Κάποιοι γελάνε, επηρεασμένοι από τις τεχνικές της… τις τεχνικές  «new age»…όλα έχουν ένα τίμημα…

Άκου άνθρωπε, εσύ που γελάς, τι σημαίνει αφύπνιση…

Ίσως καν να μην ήξερες ότι ήσουν εσωτερικά τόσο φοβισμένος και διαχωρισμένος από τον Εαυτό σου..

Ίσως καν να μην ήξερες ότι κουβαλάς τους γονείς σου μέσα σε πληγωμένα συναισθήματα, που δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν…

 Ίσως καν να μην ήξερες ότι ακολουθείς τον δρόμο τους, εκείνη την τροχιά της ζωής, που νομίζεις ότι όταν πας σ' αυτήν θα είσαι και ασφαλής και δεν σε ενδιαφέρει να είσαι και ευτυχισμένος μέσα από ΄την πληρότητά σου…

Το βλέπεις γύρω σου και σε εσένα... Οι άνθρωποι ζουν όπως τους έμαθαν, γιατί μόνο έτσι νιώθουν ασφαλείς και δεν τους νοιάζει καθόλου που δεν είναι χαρούμενοι και ελεύθεροι... Αρκεί να νιώθουν ασφαλείς...

Ίσως καν να μην ήξερες την σχέση σου με τον Θεό, να μην ήξερες ότι τον φοβάσαι για όλα αυτά που έχεις κρύψει μέσα σου πίσω από ένα προσωπείο ηθικής... Τον έβγαλες από μέσα σου σαν Ένα, και τον έβαλες  έξω σου σαν Κύριο, συνεχίζοντας την δουλεία σου…

Ακόμα, μπορεί να νιώσεις ότι το να είσαι έντιμος, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έμαθες για την εντιμότητα...

Σε προδιαθέτει να πειραματιστείς με νέες οπτικές, πιο ελεύθερες και να ρισκάρεις

Σου δείχνει πόσο μακριά  έζησες από την καρδιά σου και έγινες αποτελεσματικός για την επιβίωσή σου, αλλά καθόλου πρόθυμος για την Ζωή σου

Η αφύπνιση  δείχνει τι έγινες, ενόσω εσύ αυτό δεν το θέλησες συνειδητά... Δεν είναι επιλογή σου...

Σου δίνει πίσω την Ελεύθερη Βούλησή σου, για να κάνεις εκ νέου επιλογές, πιο κοντά στην καρδιά σου, κόντρα στις πεποιθήσεις σου για το καλό και το κακό...

Να νιώσεις ανθρώπινα με τον Εαυτό σου και τους άλλους...

Να ερωτευθείς, να παίξεις, να γελάσεις, να γίνεις αυτός ο ατελής για τους άλλους, αλλά ο τέλειος για τον Θεό μέσα σου...

Γιατί ο τέλειος Άνθρωπος, είναι αυτός που κάνει τον Θεό μέσα του Ζωντανό Θεό και όχι πεθαμένο, άμεμπτο, ηθικό και κριτή... Που δεν δίνει τον Εαυτό του βορά στους ανθρώπους… 

Σου δείχνει ακριβώς αυτό που πάλεψες σε όλη σου την ζωή να αποφύγεις... την ατέλεια!

Ότι και να έκανες, όσο ηθικός και σωστός και να έγινες, ευτυχισμένος δεν ήσουν και αυτή είναι η ατέλεια... Η μοναδική ατέλεια είναι όταν έχεις όλες τις προϋποθέσεις να είσαι πλήρης, και εσύ επιλέγεις να μείνεις μισός...

Μπορείς να κλάψεις... Είναι μέσα σ' αυτές όλες τις προϋποθέσεις... Τα δάκρυα είναι μετασχηματισμός, δεν είναι πάντα συναισθηματισμός...

Και ο Άνθρωπος είχε πει: η πιο μεγάλη ώρα για έναν άνθρωπο, είναι εκείνη που αντιλαμβάνεται ότι δεν εκπλήρωσε ούτε μισό Νόμο του Θεού, με την Θέλησή του, αλλά τους ματαίωσε όλους με την ασυνειδησία του...
Και τότε μια φωτεινή ακτίνα της Χάρης του Πνεύματος, αγγίζει την Καρδιά του

Ακου… Είσαι ολόκληρο Σύμπαν! 

<3 <3 <3

Αφύπνιση… Κάποιοι γελάνε, επηρεασμένοι από τις τεχνικές της… τις τεχνικές «new age»…όλα έχουν ένα τίμημα…
Άκου άνθρωπε, εσύ που γελάς, τι σημαίνει αφύπνιση…
Ίσως καν να μην ήξερες ότι ήσουν εσωτερικά τόσο φοβισμένος και διαχωρισμένος από τον Εαυτό σου..
Ίσως καν να μην ήξερες ότι κουβαλάς τους γονείς σου μέσα σε πληγωμένα συναισθήματα, που δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν…
Ίσως καν να μην ήξερες ότι ακολουθείς τον δρόμο τους, εκείνη την τροχιά της ζωής, που νομίζεις ότι όταν πας σ' αυτήν θα είσαι και ασφαλής και δεν σε ενδιαφέρει να είσαι και ευτυχισμένος μέσα από ΄την πληρότητά σου…
Το βλέπεις γύρω σου και σε εσένα... Οι άνθρωποι ζουν όπως τους έμαθαν, γιατί μόνο έτσι νιώθουν ασφαλείς και δεν τους νοιάζει καθόλου που δεν είναι χαρούμενοι και ελεύθεροι... Αρκεί να νιώθουν ασφαλείς...

ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ



Μερικές από τις πιο συνηθισμένες ανακρίβειες γύρω από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα σχετίζονται με τη διεργασία της γήρανσης. Αφού μια σειρά φυσιολογικών αλλαγών του σώματος διαφοροποιούν την ανταπόκριση στον σεξουαλικό ερεθισμό, αλλά δεν σταματούν την σεξουαλική δραστηριότητα.
Καθώς στην κοινωνία μας ο αριθμός των ατόμων με ηλικία πάνω από 60 συνεχώς μεγαλώνει, η προσοχή πολλών έχει στραφεί στη διερεύνηση όλων των πτυχών της ζωής των ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανόμενης και της σεξουαλικότητας τους. Μετά τη μέση ηλικία υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα άτομα ως προς την ικανότητα και το ενδιαφέρον τους για μια ενεργό σεξουαλική ζωή.
Βέβαια, με την πρόοδο της ηλικίας συμβαίνουν ορισμένες μεταβολές στη σεξουαλική απαντητικότητα του ατόμου. Όμως, οι αυτές οι μεταβολές δεν σηματοδοτούν και την λήξη της σεξουαλικής ζωής στην τρίτη ηλικία.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ

Παίζουν με τον πόνο μας, στοχεύουν εκεί που είμαστε πολύ ευαίσθητοι. Τα ακούμε στο σπίτι, στη δουλειά , από τους φίλους. Πως μπορούμε να αντιδράσουμε χωρίς να ρίξουμε το ´εγώ´ μας, χωρίς να αφήσουμε να μας εκμεταλλευτούν; Πως μαθαίνει κανείς τις τεχνικές αυτοάμυνας και κατανόησης. Και πως ερμηνεύει κανείς τη πραγματική έννοια των λέξεων που ακούμε. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή.
 Ο σύντροφος:

Η δύναμη της θέλησης και οι τεχνικές της αυθυποβολής

Η δύναμη της θέλησης και οι τεχνικές της αυθυποβολής

Όταν η δύναμη εκδηλώνεται στον άνθρωπο, μπορεί να πάρει πολλές όψεις, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο αναφέρεται.
Ανάμεσα στους δυο άγνωστους και άπειρους κόσμους, των φυσικών δυνάμεων που εκδηλώνονται στον άνθρωπο σαν ένστικτα και του πνεύματος που εκδηλώνεται σαν βούληση, υπάρχει ο χώρος που ανήκει στον άνθρωπο, ο ανθρώπινος κόσμος, ο κόσμος που συλλαμβάνεται με το νου και εκεί η Δύναμη γίνεται γνωστή σαν «θέληση».
Σε αυτόν τον κόσμο, ο άνθρωπος έχει άμεση πρόσβαση και είναι σε θέση να τον διαμορφώσει. Η «θέληση» του λοιπόν αναπτύσσεται, καλλιεργείται, υποβάλλεται και ελέγχεται μέσα από τεχνικές.
Οι τεχνικές αυτές είναι οι λεγόμενες «τεχνικές αυθυποβολής», μέσα από τις οποίες αυτός που τις εξασκεί γίνεται κύριος της προσωπικότητας του μέσω του νου, μέσω της χρήσης της φαντασίας.

Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η αιώνια επιστροφή
«Κι αν μια μέρα ή νύχτα, ερχόταν ένας δαίμονας και γλιστρούσε μέσα στην υπέρτατη μοναξιά σου και σου έλεγε : αυτή η ζωή, όπως την έζησες και την ζεις ως τα τώρα, πρέπει να την ξαναρχίσεις από την αρχή, και να την ξαναρχίζεις αδιάκοπα χωρίς τίποτα καινούριο, αντίθετα μάλιστα! Ο παραμικρός πόνος, η παραμικρή ευχαρίστηση, η παραμικρή σκέψη, ο παραμικρός στεναγμός, όλα όσα ένιωσες στη ζωή σου θα ξανάρθουν , κάθε τι το άρρητα μεγάλο και το άρρητα μικρό που έχει μέσα της, όλα θα ξανάρθουν, και θα ξανάρθουν με την ίδια σειρά, με την ίδια ανελέητη διαδοχή…κι αυτή η αράχνη θα ξανάρθει, κι αυτό το σεληνόφωτο ανάμεσα στα δέντρα, κι αυτή η στιγμή, κι εγώ ο ίδιος! Η αιώνια κλεψύδρα της ζωής θα ξαναγυρίσει ακατάπαυστα, κι εσύ μαζί της, απειροελάχιστη σκόνη των σκονών! Δεν θάπεφτες κατάχαμα, δεν θατριζες τα δόντια σου και δεν θα καταριόσουν αυτό το δαίμονα; Εκτός πια, αν έχεις ζήσει κάποια θαυμαστή στιγμή, οπότε θα του απαντούσες : Είσαι Θεός, ποτές μου δεν άκουσα  τόσο θείο λόγο! Κι αν σου γινόταν εμμονή αυτή η σκέψη, ίσως θα σε μεταμόρφωνε, κι ίσως και να σε εκμηδένιζε. Και θα αναρωτιόσουν για το κάθε τι : «το θέλεις αυτό; το ξαναθέλεις; μια φορά ; πάντα; επ’άπειρον; Κι αυτό το ερώτημα θα βάραινε επάνω σου με αποφασιστικό και τρομερό βάρος! Ή πάλι , αχ πόσο θα έπρεπε να αγαπάς τον εαυτό σου και τη ζωή, ώστε να μην ποθείς πια τίποτα άλλο από αυτήν την υπέρτατη διαβεβαίωση!»  (Φ.Νίτσε, «Χαρούμενη επιστήμη»,1882-1887)

Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε password

Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε password

«Πώς μπόρεσε και μου το έκανε αυτό;» άκουγα συνεχώς την ίδια φωνή μέσα στο κεφάλι μου. Όλη την ώρα, όλη τη μέρα. Κάθε μέρα.

Πριν 3 χρόνια η γυναίκα μου με απάτησε, πήραμε διαζύγιο και έπεσα σε κατάθλιψη. 

Με τον καιρό βρήκα τον δρόμο μου και τους ρυθμούς μου εκτός από ένα πράγμα: Τη συγχώρεση.

Ένα πρωί μπήκα στο γραφείο, άνοιξα τον υπολογιστή και ενώ δεν είχα καν βγάλει το κράνος μου και σε 10 λεπτά είχα meeting, είδα στην οθόνη «Ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει. Πατήστε “Αλλαγή password” για να τον αλλάξετε».

Έρευνα: H κάνναβη έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Η κύρια ουσία της κάνναβης, η τετραϋδροκανναβινόλη, μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ισπανική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα. 
Η ανακάλυψη θα δώσει ώθηση στην φαρμακευτική βιομηχανία να δημιουργήσει συνθετικά ισοδύναμα της εν λόγω ουσίας, που θα έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Αν και η νέα μελέτη αναδεικνύει μια πιθανή θετική πλευρά της κάνναβης, μια άλλη αμερικανική έρευνα δείχνει ότι η συχνή χρήση μαριχουάνας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κέντρο ανταμοιβής και ευχαρίστησης του ανθρωπίνου εγκεφάλου.
 
Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές των πανεπιστημίων East Αnglia και Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον δρα Πίτερ ΜακΚόρμικ της Φαρμακευτικής Σχολής του βρετανικού πανεπιστημίου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής χημείας "Journal of Biological Chemistry", πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια, στα οποία εισήχθησαν καρκινικά κύτταρα από ανθρώπινο μαστό.

Θα γλυτώσουμε 9 εκατ. θύματα του Αλτσχάιμερ αν δεν καθόμαστε, δεν τρώμε υπερβολικά, είμαστε χαρούμενοι & προσέχουμε ως νεώτεροι την υγεία μας!

Εκατομμύρια κρούσματα του Αλτσχάιμερ θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν οι ασθενείς άλλαζαν προς το υγιεινότερο τον τρόπο ζωής τους, έναν παράγοντα που έχει καθοριστική σημασία όσον αφορά τον κίνδυνο να προσβληθεί κανείς απ' αυτή την εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, υποστηρίζεται σε μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα.



Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν πως το Αλτσχάιμερ, μια περίπλοκη νευρολογική νόσος που συνδέεται με την ηλικία, ενδέχεται να επηρεάζεται τόσο από τα γονίδια όσο και από το περιβάλλον.

Με την αύξηση του πληθυσμού και του προσδόκιμου ζωής, εκτιμάται πως 106 εκατ. άνθρωποι θα έχουν προσβληθεί από το Αλτσχάιμερ το 2050, σε σύγκριση με 30 εκατ. που είχαν προσβληθεί το 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις οι οποίες είχαν εκπονηθεί το 2007.

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ…ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.

Τελικά φαίνεται πως..

πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από έμφραγμα, αν και θα μπορούσαν να είχαν ζήσει.Ένα λάθος που ακούγεται συχνά: Το έμφραγμα και η ανακοπή καρδιάς είναι το ίδιο
Η Ανακοπή Καρδιάς είναι η βασική αιτία θανάτου, και σε αυτή οδηγούν όλες οι ασθένειες.
Το έμφραγμα συμβαίνει όταν η στεφανιαία αρτηρία, θρομβουται, σα να λέμε φράζει…βουλώνει… Οι θρόμβοι ,συνηθως προέρχονται από το αρτηριακό τοίχωμα ,όταν καταρρέει..η αθηρωματική πλάκα που το καλύπτει.
 Το τμήμα του μυοκαρδίου, που προηγουμένως τροφοδοτούταν με αίμα ,από την φραγμένη αρτηρία, συνήθως…νεκρούται.. πεθαίνει.
Αν Όμως Ο Θρόμβος Διαλυθεί, ή μια μεγάλη αρτηρία αντισταθμίσει την έλλειψη οξυγόνου, οι συνέπειες του εμφράγματος είναι ήπιες.
Εναγώνιο το ερώτημα..Για ποιο λόγο σήμερα, τη στιγμή που υπάρχουν τόσο καλά φάρμακα κατά του εμφράγματος, πεθαίνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι από εμφράγματα

Ζωή σαν Παραμύθι … σε μια Παραμυθένια Ζωή


Ζωή σαν παραμύθι“Ἔστι δ’ ὄπη νῦν ἔστι. Τελεῖται δ’ ές τό πεπρωμένον.”
(Τώρα ό,τι γίνεται, γίνεται. Στο τέλος ό,τι είναι πεπρωμένο να γίνει, θα γίνει)
Αίσχύλος, Άγαμέμνων στίχοι 67 – 68
ΤΡΑΓΩΔΙΑ…
Οι Κλασσικοί Έλληνες Φιλόσοφοι, κυρίως οι Δραματουργοί, γνώριζαν την Αλήθεια…
Από το Σκοτάδι ερχόμαστε και στο Σκοτάδι θα καταλήξουμε … με μια σύντομη αναλαμπή Φωτός που λέγεται ΖΩΗ.
Και; Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αράξουμε σε μια γωνιά και να κλαίμε τη μοίρα μας;
Ίσως … κάποιοι το κάνουν. Είναι ο δικός τους τρόπος και δεν είναι σωστό να κατακρίνεις κάποιον γιατί έχει τον δικό του, προσωπικό τρόπο σκέψης.

Συζυγική απιστία



Συζυγική απιστία: Πριν και μετά

Έρευνες έδειξαν ότι 15% των γυναικών και 25% των ανδρών είχαν εξωσυζυγική συνουσία
Οι αιτίες που οδηγούν στη συζυγική απιστία (ΣΑ) είναι πολλές και πολύπλοκες.

Η ΣΑ μπορεί να συμβεί σε ζευγάρια που έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο όπως μπορεί επίσης να συμβεί σε ζευγάρια με προβληματικό γάμο.
Ο σύζυγος που δημιουργεί μια εξωσυζυγική σχέση είναι δυνατόν να μην παίρνει αρκετά και να μην είναι ευχαριστημένος από το γάμο του. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο, με το σύζυγο που εμπλέκεται να μη δίνει αρκετά στη σχέση του.
Αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις ΣΑ μπορεί να έχουν διαφορετικά προβλήματα όπως εθισμό στο σεξ, στον έρωτα και στα ειδύλλια.
Αυτοί που κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις λόγω εθισμού στον έρωτα και στα ρομαντικά ειδύλλια, οδηγούνται από το πάθος που έχουν για νέες ερωτικές σχέσεις.

ΣΤΟ ΣΕΞ ΠΙΟ ΑΡΓΟΙ ΟΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΙ


Παρηγοριά για τους χοντρούς. Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότερο ευτραφείς άνδρες αργούν να φθάσουν στον οργασμό. Οι αδύνατοι, δηλαδή, τελειώνουν πιο γρήγορα όταν κάνουν σεξ.
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω μια επιστημονική έρευνα. Ότι λόγω μιας ορμόνης οι χοντρέλοι, λόγω του πάχους τους, καθυστερούν σε σύγκριση με τους άνδρες με κανονικό βάρος.
Και ρωτάω. Τι προτιμάει μια γυναίκα;

Ένα βυθισμένο βασίλειο 5.000 ετών αναδύεται...

Προϊστορικοί κορμοί δέντρων σε παραλία του Μπορθ της Ουαλλίας, από δάσος που βυθίστηκε πρώτη φορά πριν από 5.000 χρόνια, μετά την τελευταία παγετώδη περίοδο.

Υπάρχει ένα ποίημα που μαθαίνουν τα παιδιά στην Ουαλλία, και μιλάει για το βυθισμένο βασίλειο του Cantre’r Gwaelod, το οποίο το κατάπιε η θάλασσα και χάθηκε για πάντα. Ένα ήσυχο βράδυ, ο μύθος λέει, κάποιος μπορεί να ακούσει τις καμπάνες της εκκλησίας του βασιλείου να χτυπούν.

Όταν φέτος η θάλασσα κάλυψε ένα τμήμα της δυτικής ακτής της Βρετανίας και αργότερα αναδύθηκε ξανά, αφήνοντας πίσω της κατεστραμμένα σπίτια και καλλιέργειες, ξεπρόβαλε μαζί και ένα πυκνό δάσος με προϊστορικούς κορμούς δέντρων. Ήταν σαν κάποιος να ρίχνει μια κλεφτή ματιά σε εκείνη την Ατλαντίδα της Ουαλλίας στην οποία αναφέρεται ο μύθος.

Ξέρεις να αναγνωρίζεις τους εγωιστές ανθρώπους;


Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε κάποιος ότι εγωιστής είναι αυτός που νομίζει ότι τα πάντα κινούνται γύρω από τον εαυτό του…

Απόσπασμα από το σύγγραμμα του ψυχοθεραπευτή, Χόρχε Μπουκάι, από τον Εγωισμό στην Αυτοεκτίμηση

Λάθος. Αυτός είναι ο εγωκεντρικός. Ο εγωιστής είναι εγωκεντρικός. Ο εγωκεντρικός είναι εγωιστής; Αυτό προς το παρόν δεν το ξέρω. Και αυτός που μπορεί να σκέφτεται το σύμπαν μόνο σε σχέση με τον ίδιο, για να είμαστε ακριβείς δεν είναι εγωιστής αλλά σοψονιστής (θεωρία σύμφωνα με την οποία ο κόσμος δεν υπάρχει στην πραγματικότητα  παρά μόνο στη συνείδηση του υποκειμένου). Και αυτός που δεν ξέρει να μοιράζεται είναι τσιγκούνης. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως όλοι αυτοί είναι εγωιστές.

Πώς γεννήθηκε το «fast food» ?


Στην εποχή μας ζούμε τον ρυθμό της ταχύτητας και του γρήγορου. Που σημαίνει ότι τα θέλουμε όλα εύκολα και γρήγορα. Με αποτέλεσμα να μη μας ενδιαφέρει το ταξίδι, η δημιουργία αλλά το τέλος, το τι θα εισπράξουμε, τι θα κερδίσουμε.


Το γρήγορο και άμεσο κέρδος είναι αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους για τους περισσότερους τομείς.

Γρήγορο φαγητό, γρήγορα χρήματα, εύκολο αδυνάτισμα κλπ. Οι συνέπειες αυτού του γρήγορου είναι ότι έχουμε μετατραπεί από δημιουργοί σε τοξικοί.

 Γιατί το γρήγορο είναι τοξικό ? Μα γιατί το γρήγορο δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ποιότητα. Το εύκολο δεν εκτιμάτε όσο αυτό που έγινε με τη λαχτάρα της δημιουργίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα