Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Παλαιολιθική Δίαιτα (Paleodiet)

Παλαιολιθική Δίαιτα (Paleodiet)
Έχω πάθει την «πλάκα» μου. Καθημερινά, λαμβάνω εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα (email) από γυναίκες, άντρες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι μέσα στην απόγνωση και την απογοήτευση τους μου ζητούν βοήθεια. Όχι, δεν αναφέρομαι σε ασθενείς. Αν και με απόλυτη σιγουριά μπορώ να δηλώσω ότι το πάχος κυοφορεί πάντα ασθένεια. 

Δε θα αναφερθώ στην πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι "ζαμάνφου". Εγώ, προσωπικά, δεν εκτιμώ και ούτε λυπάμαι όσους ασύστολα ασελγούν εις βάρος του σώματός τους. Ευτυχώς, το spartacus.gr δεν έχει τέτοιους «οπαδούς». Σε αυτό το άρθρο θα απευθυνθώ μόνο σε όσους από εσάς αποφασίσατε, ήδη, να πάρετε την υγεία στα χέρια σας. Θα απευθυνθώ μόνο σε εσάς που έχετε δοκιμάσει όλες τις «trendy» δίαιτες, που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.
Και προς θεού! Μη διανοηθείτε να δοκιμάσετε την τελευταία δίαιτα που χτυπάει «κόκκινο» αυτή την περίοδο. Την παλαιολιθική δίαιτα ή τη δίαιτα του ανθρώπου των σπηλαίων (cavemandiet). Τελικά, έχουμε τρελαθεί τελείως. Εν έτει 2015, επανήλθε η δίαιτα της εποχής των μαμούθ και των δεινοσαύρων.

Ο Τρόπος Ζωής

Ο Τρόπος Ζωής

Ο άνθρωπος γεννήθηκε ευγενικός και αδύναμος.
Όταν πεθάνει γίνεται σκληρός και άκαμπτος.
Τα πράσινα φυτά είναι τρυφερά και γεμάτα χυμούς.
Όταν πεθάνουν είναι μαραμένα και ξερά.
Έτσι το άκαμπτο και το αλύγιστο είναι οπαδοί του θανάτου.
Το δεκτικό και το ευγενικό είναι οπαδοί της ζωής.

Μην αφήσεις τον καπνό της μικροψυχίας να σε πνίξει, κι άσε τη φωτιά να ξεσπάσει



grammata

 

Ταράζεται κανείς, ανησυχεί και μερικές φορές φοβάται. Αυτά, πράγματι συμβαίνουν. Είναι ατυχίες της ζωής. Σήμερα η ζωή είναι σαν μια συννεφιασμένη μέρα. Χτες ήταν ηλιόλουστη, αλλά τώρα βρέχει, συννεφιά και κρύο· αυτή η αλλαγή είναι αναπόφευκτη διαδικασία της ζωής.
 Ξαφνικά, γεμίζει κανείς από ανησυχία και φόβο· υπάρχουν αιτίες γι’ αυτό, κρυμμένες ή αρκετά φανερές και μπορεί κανείς με λίγη επίγνωση να τις βρει αυτές τις αιτίες. 
Εκείνο που έχει σημασία είναι να έχει κανείς επίγνωση των γεγονότων και των ατυχημάτων και να μην τους δίνει το χρόνο να ριζώσουν, μόνιμα ή πρόσκαιρα. Και δίνει κανείς σημασία σ’ αυτές τις αντιδράσεις όταν ο νους συγκρίνει· δικαιολογεί, καταδικάζει ή αποδέχεται. 
Πρέπει -ξέρεις- να βρίσκεται κανείς εσωτερικά, όλη την ώρα, σε ετοιμότητα χωρίς ένταση. Η ένταση εμφανίζεται όταν θέλεις κάποιο αποτέλεσμα, κι εκείνο που εμφανίζεται δημιουργεί κι άλλη ένταση που πρέπει να κοπεί. Άσε τη ζωή να κυλάει.

Είναι τόσο ολέθρια εύκολο να συνηθίσει κανείς σ’ οτιδήποτε, σ’ οποιαδήποτε ταλαιπωρία, σ’ οποιαδήποτε απογοήτευση, σε οποιαδήποτε συνεχιζόμενη ευχαρίστηση. 

Πανσέληνος στο Ζυγό – Η αφύπνιση μιας «εγκλωβισμένης» έκλειψης

Αυτή τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο πλανήτης της επικοινωνίας Ερμής μετακινείται στον ευκίνητο Κριό μέχρι τις 14 Απριλίου 2015. Έξυπνα πειράγματα, εμπνευσμένες και λαμπερές διανοητικές εκρήξεις, ξεδιάντροπα σχόλια, και ναι, η επικοινωνία μας με τους άλλους θα χαρακτηρίζεται από τον πνευματώδη δυναμισμό του κριαριού. Οι φιλίες και τα φλερτ θα παίρνουν γρήγορα φωτιά κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων εβδομάδων, αλλά μη βιαστείτε ακόμα να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια, καθώς οι φλόγες μπορεί να σβήνουν όσο γρήγορα ανάβουν. Απολαύστε ό,τι καυτό σας συμβεί, δίχως να σκέφτεστε το αύριο. Ο ανήσυχος Ερμής μπορεί να μας ωθεί να κάνουμε μακροπρόθεσμα όνειρα, όμως οι ιδέες που λάμπουν όπως ο χρυσός τώρα στο μυαλό μας, ίσως αντιμετωπίσουν πραγματικά εμπόδια προς τα μέσα του μήνα.

ΡΙΝΙΚΕΣ ΠΛΥΣΕΙΣ…ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;


Η Σοφιλένα
διαβασε τα σχετικα με τις ρινικες πλύσεις,
που ειχα γράψει πριν λίγο καιρό,
και ρωτα όλο απορία…
Εχουν Οι Ρινικες Πλυσεις Θεραπευτικο Ρολο;

Σχέση γονέων και παιδιών. ένας δεσμός διαρκούς αλληλεπίδρασης

Η σχέση γονέων και παιδιών είναι ένας δεσμός διαρκούς αλληλεπίδρασης, που «επεμβαίνει» στον ψυχισμό του παιδιού και διαμορφώνει πρότυπα και συμπεριφορές. Μόνο που η «λεπτή γραμμή» ανάμεσα στη προσωπικότητα των γονιών και την αγάπη τους προς το παιδί, ποτέ της δεν υπήρξε διαχωριστική.
family“Η μητέρα μου, μού επαναλάμβανε διαρκώς πως κανείς δεν θα με αγαπήσει όπως αυτή. Όταν μεγάλωσα, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα έλεγχο της ζωής μου και έκανα ό, τι θεωρούσα ότι θα άρεσε σε εκείνη».
«Ο πατέρας μου ήταν σαν να μην υπήρχε. Ενδιαφερόταν μόνο για τη δουλειά του Δημιούργησα οικογένεια, αλλά ακόμα κουβαλάω την πικρία -και κάτι σαν ενοχή-για την αδιαφορία του, μέσα μου».

7 Απίστευτοι Τρόποι με τους οποίους Σαμποτάρουμε την Ευτυχία μας


Μήπως σαμποτάρετε την ευτυχία σας χωρίς να το καταλαβαίνετε;


1.  Θεωρούμε ότι κάθε δυσκολία ή λάθος μας είναι ολική αποτυχία.
Ακόμα και οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι τον κόσμο κάνουν λάθη, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προκλήσεις.  Πώς όμως καταφέρνουν να αισθάνονται ευτυχισμένοι παρόλα αυτά;  Η απάντηση είναι απλή: αντιλαμβάνονται ότι δυσκολίες και λάθη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, οπότε βρίσκουν τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.  Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι οι δυσκολίες και τα λάθη είναι παροδικά, κάποια από αυτά μπορούν να τα ελέγξουν και όσα δεν περνούν από το χέρι τους τα αποδέχονται και δε σκάνε και πολύ για τα αρνητικά, επειδή έχουν τη ματιά τους προσηλωμένη στα θετικά.
Το πώς ερμηνεύουμε τα γεγονότα είναι πολύ σημαντικό, επειδή έτσι δημιουργούμε ένα θετικό ή αρνητικό πλαίσιο αναφοράς μέσα στο οποίο κινούμαστε και επιλέγουμε το πώς θα αντιδράσουμε.  Γιατί, τελικά, η ευτυχία δεν είναι μια εξωτερική κατάσταση την οποία συναντούμε κάποια στιγμή, αλλά κάτι που βρίσκεται μέσα μας και το δημιουργούμε εμείς.

Ποιες είναι οι λειτουργίες του πεπτικού συστήματος

digestive

Ο ρόλος του πεπτικού συστήματος στο σώμα μας είναι να λαμβάνει την τροφή που τρώμε και στη συνέχεια να προετοιμάζει την πέψη της, καθώς και τη διαδικασία της αποβολής των αποβλήτων.

Για να γίνουν αυτά, χρησιμοποιείται μια ποικιλία από πολύπλοκα όργανα και μέρη του σώματος που εργάζονται από κοινού, προκειμένου να μεταφέρουν την τροφή από το στόμα μέχρι τον πρωκτό, αφομοιώνοντας ενδιάμεσα όσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία όλων των ζωτικών οργάνων του σώματος.

Ένεση στον πισινό είπατε;...Καιρός να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας!!!

Αν πιστεύατε ότι ο μείζων γλουτιαίος μυς είναι το καταλληλότερο μέρος του σώματος για ενδομυική χορήγηση φαρμάκου...καιρός να αλλάξετε τις απόψεις σας!!!,,

Μείζων γλουτιαίος μυς

 
Η βιβλιογραφία αναφέρει ιστορικά ότι ο μείζων γλουτιαίος ήταν το κύριο 
σημείο για ενδομυϊκή χορήγηση ενέσιμου φαρμάκου.5,6 
Ο μείζων γλουτιαίος μυς, που συχνά αναφέρεται και ως το άνω έξω 
τεταρτημόριο φαίνεται να είναι παραδοσιακά το αγαπημένο σημείο για την 
χορήγηση Depot σκευασμάτων και ενέσιμων αντιψυχωτικών μακράς διάρκειας 
δράσης, όπως έδειξε μελέτη από νοσηλεύτριες στην Ιρλανδία. 
Σε μελέτη του Murray 2003, η πλειοψηφία όσων απάντησαν ήταν νοσηλευτές
 κοινοτικής ψυχικής υγείας, έδειξε ότι ο μείζων γλουτιαίος μυς είναι ο πιο 
συχνά χρησιμοποιούμενος μυς από τους νοσηλευτές για χορήγηση 
Depot ενέσιμων και ενέσιμων αντιψυχωτικών μακράς δράσης.
Το σημείο αυτό παραδοσιακά βρίσκεται αν διαιρέσουμε τον γλουτό σε 4 ίσα μέρη
 με 2 κάθετες γραμμές(συχνά αναφέρεται ως νοητός σταυρός). 
Ο μείζων γλουτιαίος βρίσκεται στο άνω έξω τεταρτημόριο των νοητών γραμμών.

sim-miz-glout-mios
Σημείο μείζωνος γλουτιαίου μυός

Αυτό που κάνει το σημείο αυτό προβληματικό8 είναι η παρουσία μεγάλων νεύρων
 και αγγείων, η σχετικά αργή απορρόφηση του φαρμάκου από τον μυ σε 
σχέση με άλλα σημεία όπως και η παρουσία παχέως στρώματος υποδόριου 
λιπώδη ιστού στην περιοχή.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Σήφης ο κροκόδειλος

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ...
Νεκρός εντοπίστηκε ο Σήφης ο κροκόδειλος

Νεκρός εντοπίστηκε ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός κροκόδειλος του φράγματος Ποταμών στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το «www.goodnet.gr» ο Σήφης ο κροκόδειλος εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός στο νερό χθες από τους ανθρώπους της επιτροπής.
Πιθανότατα, ο κροκόδειλος που είχε αποφύγει με αποτυχία όλες τις παγίδες που του είχαν στήσει διάσημοι ανά τον κόσμο κροκοδειλάκιες, δεν κατάφερε να αντέξει το βαρύ χειμώνα που φέτος επεφύλαξε ο καιρός και στην Κρήτη.

Reuters: Η Ελλάδα δεν έστειλε λίστα με μεταρρυθμίσεις



H Ελλάδα δεν έστειλε λίστα μεταρρυθμίσεων, αλλά απλώς μας έδειξε κάποιες ιδέες, ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters.

«Η Ελλάδα δεν έστειλε λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή. Απλώς μας έδειξαν κάποιες ιδέες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή είχαν την έννοια να βοηθήσουν τους Έλληνες να προετοιμάσουν μια λίστα για αύριο», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters.
«Ανυπομονούμε να παραλάβουμε κάτι τη Δεύτερα», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ελλάδα, Γερμανοί και χρέος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελλάδα, Γερμανοί και χρέος
Υπάρχουν πάντα καλοί και κακοί άνθρωποι, λογικοί και παράλογοι.

Έτσι πρακτικά οι άνθρωποι παγκοσμίως χωρίζονται σε δύο «φυλές»: την καλή και λογική φυλή και στην κακή και παράλογη φυλή. Από αυτό φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση η Γερμανία. Κάποια μέλη λοιπόν της καλής και λογικής φυλής στην Γερμανία πληροφορούν το γερμανικό κοινό για την τρέλα της οικονομικής μας «διάσωσης», αλλά και για το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα, το οποίο αν πληρωνόταν η Ελλάδα θα είχε μηδέν χρέος και η Γερμανία τώρα θα είχε χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα είναι το κύριο θέμα της σατιρικής εκπομπής Die Anstalt (To Ινστιτούτο) που προβάλλεται από το γερμανικό κανάλι ZDF. Μια εκπομπή… σύμμαχος της χώρας τόσο για τη σημερινή κατάσταση όσο και στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.

Με έξυπνο τρόπο παρουσιάζονται οι απαιτήσεις της Τρόικα από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα πέντε τελευταία χρόνια αλλά και τα αδιέξοδα κάποιων εκ των πολιτικών που έχουν απαιτήσει.

Ευτυχισμένη ανύπαντρη μητέρα: Κι όμως υπάρχει!

Ευτυχισμένη ανύπαντρη μητέρα: Κι όμως υπάρχει!
«Σημασία δεν έχει τι σου έχει κάνει η ζωή, αλλά τι κάνεις εσύ με αυτό που σου έχει κάνει.» Αυτό είναι  ένα ρητό που με επαναφέρει στην πορεία μου όταν παραπατάω. Γιατί μου θυμίζει πως εκείνο που έχει σημασία πάνω απ΄όλα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω αυτά που μου συμβαίνουν, η εσωτερική μου στάση. Αν η στάση μου είναι αρνητική και παθητική, θα βιώνω πολύ πιο έντονα τα άσχημα και θα νιώθω ανήμπορη να αντιδράσω. Αν η στάση μου είναι θετική και ενεργητική, θα βλέπω έντονα τα θετικά και θα νιώθω πως μπορώ  να χειριστώ τα αρνητικά έτσι ώστε να τα βελτιώσω.
Η εσωτερική στάση, λοιπόν, είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους μας – και ακόμα περισσότερο για τα άτομα που βρίσκονται σε πιο πολύπλοκες ή ασυνήθιστες καταστάσεις, όπως είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί ως ανύπαντρη μητέρα. Επειδή, βέβαια, ο όρος «ανύπαντρη μητέρα» είναι ασαφής, θα ήθελα να διευκρινίσω πως αναφέρομαι εδώ στις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες  τους το παιδί ή τα παιδιά τους χωρίς την παρουσία πατέρα. Λόγω των δυσκολιών που βιώνουν, οι μητέρες αυτές συχνά καταλήγουν να έχουν μια εσωτερική στάση που βλάπτει τόσο τις ίδιες όσο και τα παιδιά τους .

Δείτε πως μπορείτε, γρήγορα και αποτελεσματικά, να μειώσετε την αρτηριακή πίεση!

Πώς μπορώ να ενσωματώσει καρδιο ΟαίχΙίοναδΟΐιΙαΓ
Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι νόσος των ηλικιωμένων. Ωστόσο, ολοένα και πιο συχνά νέοι ηλικίας 16-34 ετών, αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το πρόβλημα υγείας μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και εγκεφαλική βλάβη.

Η λύση για αυτό το συμβατικό πρόβλημα υγείας είναι η συνεχής λήψη φαρμάκων για τον έλεγχο της πίεσης του αίματος, φαρμάκων όπως οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτασίνης.

Πέρα από τα συμβατικά φάρμακα, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν με επιτυχία στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Θα σας παρουσιάσουμε έξι φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο.

Επαναστατικός καθαρισμός των εντέρων!

ρίζα έντερα-καθαρισμού-συνταγή

Συστατικά που απαιτούνται:

- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Μισό κιλό φρέσκα παντζάρια
- Μισό κιλό φρέσκα καρότα
- 1 Χούφτα αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 Χούφτα σταφίδες
- Νερό

Τρόπος παρασκευής:

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι τα παραπάνω συστατικά είναι βιολογικά. Ψιλοκόβουμε τα καρότα και τα τεύτλα και τα βάζουμε σε ένα εμαγιέ μπολ . Βάζουμε νερό στο μπολ τρία με τέσσερα εκατοστά πάνω από τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και τα προσθέτουμε στο ίδιο μπολ.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ώστε το μείγμα να βράσει. Μόλις τελειώσουμε το μαγείρεμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το μέλι στο μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι και το αφήνουμεν α παραμείνει σε ακινησία για 12 ώρες σε δροσερό και ξηρό μέρος

Μόλις περάσουν οι 12 ώρες, σουρώνουμε το μείγμα. 

Πίνετε το υγρό που προκύπτει και χρησιμοποιείτε τα υπόλοιπα για τους σκοπούς του μαγειρέματος.

Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για δύο ημέρες θεραπείας. Θυμηθείτε να το διατηρείτε στο ψυγείο.

Τρόπος κατανάλωσης:

Χωρίς ογκολογικό τμήμα το νοσοκομείο της Ρόδου! Πόσα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς

Χωρίς ογκολογικό τμήμα το νοσοκομείο της Ρόδου! Πόσα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Ακριβή ασθένεια στην οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν τελικά μόνο οι …έχοντες, αποδεικνύεται ο καρκίνος.
Η νόσος που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, κοστίζει πανάκριβα στις τσέπες των ασθενών αφού όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ο περιβόητος ΕΟΠΥΥ, ελάχιστα αποζημιώνει.
Ενδεικτική η περίπτωση της Ρόδου. Ενώ στο νησί καταγράφεται δραματική αύξηση δύο μορφών καρκίνου, του πνεύμονα και του μαστού, ο ΕΟΠΥΥ περί άλλων…τυρβάζει.
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου δεν λειτουργεί ογκολογική κλινική, ούτε ακτινοθεραπευτικό τμήμα με συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται να μετακινούνται είτε στην Αθήνα είτε στην Κρήτη για εξετάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες και βεβαίως νοσηλείες.
Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, κατά το τελευταίο 7μηνο συνολικά 1150 καρκινοπαθείς αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν για να γιατρευτούν. Εξαιτίας της κατάστασής τους χρησιμοποίησαν αεροπλάνο για τη μετακίνησή τους έχοντας μαζί τους συνοδό μέλος.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ

Άλλο ένα βράδυ που είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου. Το άτιμο το κρύο που δεν αφήνει το σπιτάκι μου να ζεσταθεί με κρατούσε ξύπνιο. Στην τηλεόραση παίζει άλλη μια χαζή ταινία. Στο μυαλό μου ωστόσο έρχονταν σιγά σιγά όλοι αυτοί οι φίλοι που ήρθαν στην ζωή μου και έτσι ξαφνικά χάθηκαν! Άλλοι που υπάρχουν ακόμα, άλλοι που έμειναν αρκετά, άλλοι που είτε έκαναν ένα γρήγορο πασάλειμμα, είτε ένα αργό και ολίγον τι βασανιστικό πασάλειμμα!
«Άραγε γιατί να έκατσαν όλοι αυτοί τόσο λίγο στην ζωή σου;». Πιστεύω όλοι μας έχουμε κάτσει, άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα βράδια, με την σκέψη αυτών που έτσι ξαφνικά αποφάσισαν και εξαφανιστούν από την μια στιγμή στην άλλη! Αλλά είμαι σίγουρος πως κανένας μας δεν μπόρεσε ακόμη να δώσει απάντηση σε αυτό το αναθεματισμένο «Γιατί έφυγαν;».

Το ρολόι των 10.000 χρόνων

DaveNgear-500px (1)
Ένα ρολόι που θα κρατάει τον χρόνο για τα επόμενα 10.000 χρόνια έχει αρχίσει να χτίζεται βαθιά μέσα σε ένα βουνό στην πολιτεία του Τέξας. Το ύψους 150 μέτρων και διαμέτρου 4 μέτρων κυλινδρικό ρολόι, του οποίου ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 20 χρόνια, επιχειρεί να καθιερωθεί ως σύμβολο μακροπρόθεσμης σκέψης. Οι εμπνευστές του ίδρυσαν, το 1996, το Long Now Foundation στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει στόχο να αποτελέσει τον σπόρο ενός μακροπρόθεσμου πολιτιστικού ιδρύματος.
«Θέλω να προτείνω ένα μεγάλο –κλίμακας Στόουνχετζ μηχανικό ρολόι, το οποίο θα κάνει ένα τικ τον χρόνο, θα χτυπάει μία φορά τον αιώνα και ο κούκος του θα βγαίνει μία φορά τη χιλιετία» είχε οραματιστεί ο Ντάνιελ Χίλις, o εμπνευστής του ρολογιού και διάσημος επιστήμονας υπολογιστών, ο οποίος έφτιαξε έναν από τους πρώτους και πιο γρήγορους υπερ-υπολογιστές που βγήκαν στην αγορά στις αρχές του ’90, και έτυχε μεγάλης εμπορικής επιτυχίας.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Δίμηνη προθεσμία έδωσε η κυβέρνηση στους δήμους για να ισοσκελίσουν τους προυπολογισμούς τους. Διαφορετικά, τους προειδοποιεί με την υπαγωγή τους στο μνημόνιο, που ως γνωστόν ...καταργήθηκε.
Μνημόνιο στην περίπτωση των δήμων είναι ένα καθεστώς που προβλέπει πάγωμα των προσλήψεων, μετατάξεις υπαλλήλων, κατάργηση του χαρακτήρα ορισμένων υπηρεσιών με την ανάθεση τους σε ιδιώτες και βέβαια επιβολή τοπικών φόρων και αύξηση των παλαιών, με πρώτο και καλύτερο το φόρο ακίνητης περιουσίας. Με δύο λόγια, το μνημόνιο φεύγει από το κράτος, λέμε που και που καμιά μαλακία να περνά η ώρα, και πηγαίνει στους δήμους, όπου τριάντα από τους 325 ΟΤΑ είναι στο κόκκινο.

Τη γυναίκα της ζωής σου δεν θα την πάρεις χαμπάρι


Tuning, Helenka

Είναι αθόρυβη αυτή, είναι τριγύρω μας αλλά δεν την παίρνουμε εύκολα μυρωδιά.

Τριγυρνάει κοντά σου, ξέρεις πως υπάρχει αλλά δεν την έχεις προσέξει ποτέ. Περιμένει την ευκαιρία της, την ευκαιρία σου, περιμένει την στιγμή και τη συνθήκη που θα συνειδητοποιήσεις (αν είσαι τυχερός) ότι είναι «εκείνη», αυτή που στη γυναικεία λογοτεχνία, στα Αρλεκιν και στη Σούπερ Κατερίνα θα τη συναντήσεις με το βαρύγδουπο όρο «η γυναίκα της ζωής σου».

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρω πως η βασικότερη προϋπόθεση για να την συναντήσεις, είναι να έχεις ξεπεράσει την περίοδο άρνησης που αναπόφευκτα σε συναντά 2 φορές (τουλάχιστον) στη ζωή σου ως άντρα: η πρώτη είναι στο Δημοτικό όπου όλα τα κοριτσάκια είναι «φτου κακά» για σένα και η ζωή θα φάνταζε ιδανική αν εξέλειπαν όλες αυτές οι τύπισσες με τις κοτσίδες κι αντί αυτών ο πλανήτης θα γέμιζε ποδοσφαιριστές, πυροσβέστες και Τρανσφόρμερς.

Η δεύτερη έρχεται εκεί γύρω στα 35-40 όπου συνήθως έχεις εμπλακεί σε διάφορες σχέσεις στη ζωή σου, τα έχεις κάνει σκατά σε πολλαπλά επίπεδα. Υπάρχουν τουλάχιστον 3 γυναίκες στον πλανήτη που έχουν ορκιστεί ότι θα σε σκοτώσουν (η μία το έχει επιχειρήσει κιόλας).

ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!..ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ...!!!

ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!..ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ...!!!
Είναι απίστευτο το πόσο έχουν προοδεύσει "ΑΥΤΟΙ"....Μέσα σε μια μέρα χαλιναγωγούν τα πάντα.
και παραμυθιάζουν όλη αυτή τη κρεατομάζα που λέγονται άνθρωποι.
Είναι αδιανόητο το τι έχουν φορτώσει σε αυτό τον πιλότο.Η τακτική όμως ειναι παλιά,γνωστή και πετυχημένη. Όταν όλοι οι μάρτυρες ειναι νεκροί λες οτι θες και φορτώνεις οτι θες σε οποίον θες!!!....
Το είχαμε γράψει πρόσφατα οτι όσο πλησιάζουν τα "ματωμένα" φεγγάρια και η εαρινή ισημερία το κτήνος αναζητά αίμα και μια μεγαλοπρεπή θυσία...Την είχε...!!!
Τελικά αυτός ο πιλότος ήταν σχιζοφρενής,παρανοϊκός,κυκλοθυμικός και επικίνδυνος.Βρήκαν επίσης,λέει,στο σπίτι του χάπια για τρελούς,σχισμένες συνταγές για ψυχοφάρμακα,παλιές ιατρικές παραπομπές γιατρών που ζητούσαν επανεξέταση κάθε έξι μήνες γιατί ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να επιβιώσετε από μια καρδιακή προσβολή...φυσικά όχι το να βήξετε!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να επιβιώσετε από μια καρδιακή προσβολή...φυσικά όχι το να βήξετε!!!!



 Εάν επρόκειτο να υποστείτε καρδιακή προσβολή, καθώς βρίσκεστε με μια παρέα ανθρώπων, το να καλέσετε για βοήθεια είναι ίσως η πρώτη ενστικτώδης ενέργεια που θα κάνετε. Αλλά τι γίνεται αν μια καρδιακή προσβολή συμβεί όταν είστε μόνοι, θα μπορούσατε να επιβιώσετε;

 Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.

Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής
 

 Για να μάθετε αν έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή, θα πρέπει πρώτα να είστε σε θέση να προσδιορίσετε τα συμπτώματα της. 

Κλασικά συμπτώματα καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν: 
 Έντονο πόνο στο στήθος (όπως σφύξιμο, ή ένα αίσθημα βάρους, ή πίεση) στο κεντρικό ή αριστερό μέρος του στήθους, που διαρκεί συνήθως για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ο πόνος μπορεί επίσης να αντανακλά στον αριστερό βραχίονα, το λαιμό ή το σαγόνι. Έντονη εφίδρωση και μια αίσθηση επικείμενης καταστροφής.

 "Περίπου το 90 τοις εκατό των πασχόντων από καρδιακή προσβολή αντιμετωπίζουν τα κλασικά συμπτώματα. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη μπορούν να αναπτύξουν μη-κλασικά συμπτώματα καρδιακής προσβολής. Αυτά περιλαμβάνουν δύσπνοια, ήπιο πόνο στο στήθος, ναυτία, έμετο και πόνο στην επιγαστρική περιοχή (άνω κεντρικό τμήμα της κοιλιάς), "λέει ο Δρ Chee Chin Tang, Senior Consultant στην Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Καρδιολογικού Κέντρου Σιγκαπούρης (NHCS) , μέλος της ομάδας SingHealth.

Τι να κάνετε όταν συμβεί μια καρδιακή προσβολή;

Τενοντίτιδα: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

Τενοντίτιδα: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής  έχει προκαλέσει την εμφάνιση  νέων ασθενειών που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν καν.

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα αλά και η τενοντίτιδα είναι μεταξύ άλλων οι παθήσεις της νέας εποχής.

Όπως και στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα έτσι και στην τενοντίτιδα  οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών η  καθιστική ζωή όσοι ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες, αλλά όσοι αθλούνται.

Τα συμπτώματα της τενοντίτιδας εμφανίζονται όταν ο μυς καταπονείται περισσότερο και έτσι δημιουργείται φλεγμονή. Επίσης εκδηλώνονται πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου αφού οι
τένοντες χάνουν την ελαστικότητας τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα