Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ Η «ΣΥΓΝΩΜΗΝ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ


Το 1024 η θρησκευτική αλητεία της Ευρώπης, σταυροφόρους τους λέγανε, μπουκάρανε στο Βυζάντιο. Πηγαίνανε με την ευχή του Πάπα της Ρώμης να ελευθερώσουνε τους Αγίους Τόπους, δηλαδή να αρπάξουνε και να κάψουνε, και είπανε «Στο δρόμο μας είναι η Κωνσταντινούπολη, ας κάνουμε ένα ζέσταμα εδώ». Και χοντροκονόμησαν οι γενναίοι του Σταυρού από την πλούσια πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας.
Μετά από οκτώ αιώνες έρχεται στην Αθήνα ο μακαρίτης Πάπας Παύλος-Ιωάννης που τον έχουν κάνει άγιο και είπε κάτι μπερδεμένα λόγια στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Και είχαν ερμηνεύσει τα παπικά λόγια σα “Συγνώμην” για τις θηριωδίες των σταυροφόρων στην χριστιανική Κωνσταντινούπολη. Δεν είχε πει ξεκάθαρα “Συγνώμην” διότι ο Πάπας έχει το αλάθητο, δεν κάνει λάθη.

Καραμέλες Πιπερόριζας (Τζίντζερ) - μια συνταγή για τη Ναυτία και την Δυσπεψία!

FVE0MJEI6ZTFSDC.MEDIUM
Η Πιπερόριζα έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ως πικάντικο αρωματικό βότανο. Μπορεί να βοηθήσει με ασθένειες που προκαλούνται από το κρυολόγημα. Είναι, επίσης, αποτελεσματική με την τροφική δηλητηρίαση, τη ναυτία, την κακή πέψη, την διάρροια, την έλλειψη όρεξης και τα κρυολογήματα. Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει η γεύση της πιπερόριζας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο. Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή την οποία μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε και να πάρετε τα οφέλη της πιπερόριζας χωρίς να δοκιμάσετε την ίδια την πιπερόριζα.
Έχει χρησιμοποιηθεί στη Νότια Ινδία. Το όνομα είναι Inji Murabba, που σημαίνει - γλυκιά μαρμελάδα, τουρσί. Η μητέρα μου συνήθιζε να κάνει καραμέλες από αυτό για εμάς και είχε πάντα στην τσάντα της. Αυτό με βοήθησε αρκετές φορές να απαλλαγώ από την ασθένεια ταξιδιού.
Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τον πονόλαιμο, τη ναυτία, το κρυολόγημα, την πέψη, τον ίλιγγο, το αναπνευστικό πρόβλημα και την πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης.
Μπορείτε να καταναλώνετε μια καραμέλα την ημέρα. ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ σαν κανονικές καραμέλες, δεν είναι καλό  να τρώτε πάρα πολλές από αυτό το είδος της καραμέλας.
Εδώ είναι μια συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη δική σας καραμέλα και να απαλλαγείτε από αυτές τις ασθένειες.

Ιαπωνική Θεραπεία με Νερό: Παρατείνει τη ζωή σας για 20 χρόνια!

Η Ιαπωνική παραδοσιακή ιατρική συνιστά την κατανάλωση νερού αμέσως μετά το ξύπνημα  ως μία από τις πιο σημαντικές για την υγεία συνήθειες. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει επισήμως την αποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής.
Ιαπωνικά θεραπεία του νερού Παράταση διάρκειας ζωής σας για 20 χρόνια
Η ιαπωνική θεραπεία με νερό δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, ως φυσικό μέσο, στη θεραπεία της μηνιγγίτιδας, του διαβήτη, της γαστρίτιδας, των πονοκεφάλων, του άσθματος, της βρογχίτιδας, της αρθρίτιδας, της επιληψίας, των πόνων, των καρδιακών προβλημάτων, των ασθενειών των νεφρών, του ουροποιητικού συστήματος, των νευρικών διαταραχών, των αιμορροΐδων, των παθήσεων των ματιών, των εμμηνορροϊκών δυσκολιών, της γενικής αδυναμίας, της απώλειας ενέργειας και του καθαρισμού του οργανισμού.
Η ιαπωνική θεραπεία του νερού γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ Ν.Υ.


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Σάλος έχει ξεσπάσει με τα κατορθώματα του 68χρονου Έλληνα παπά, εφημέριου στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Ν. Υόρκης και της 45χρονης Περουβιανής φίλης του. Κι όμως, πρόκειται για ένα απλό πταίσμα σε σχέση με ανδραγαθίες άλλων μεγαλόσχημων της Εκκλησίας.

Όπως για παράδειγμα, το ερωτικό σκάνδαλο του μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου, το οποίο ξέσπασε το 1979 και απασχόλησε την κοινή γνώμη επί τουλάχιστον ένα χρόνο. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν η εφημερίδα Απογευματινή δημοσίευσε πρωτοσέλιδη φωτογραφία του ιεράρχη με γυμνή γυναίκα σε θέση ιππαστί.
Την ίδια φωτογραφία παρέλαβε στο γραφείο του και ο τότε υπουργός Παιδείας Γ. Βαρβιτσιώτης, μαζί με μία κασέτα μίας ώρας με ηχογραφημένο τηλεφωνικό σεξ. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έθεσε αμέσως σε αργία τον δεσπότη και ανέθεσε στον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο να διεξάγει τις ανακρίσεις.
«Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου», ήταν το σχόλιο του εκκλησιαστικού ανακριτή μόλις ολοκλήρωσε το έργο του.

Απόψε θα σε αποπλανήσω


Στο ίντερνετ κυκλοφορούν χιλιάδες άρθρα για το πώς να σπάσεις τη ρουτίνα μιας μακροχρόνιας σχέσης. Όπως και χιλιάδες αξεσουάρ. Τακούνια, φούστες αλλά και σεξουαλικά βοηθήματα που σου υπόσχονται νύχτες ατελείωτες με το ταίρι σου.

Έτσι, λοιπόν, είπα να μη γράψω κι εγώ μία απʾ τα ίδια και να μπω σ’ ένα μονοπάτι βαθύ και περίεργο. Σʾ ένα δρόμο ανώμαλο που κρύβει σεξουαλικές φαντασιώσεις και τη στιγμή που τις σκέφτεσαι, ενδέχεται να κοκκινίζεις μόνος σου.

Μην είναι το «Kama Sutra»; Μην είναι ο οδηγός του ταντρικού σεξ ή του BDSM; Θα σας απογοητεύσω και θα σας πω πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, φτάνει μόνο να έχεις διάθεση, όρεξη κι υπομονή. Μιλάμε για την αποπλάνηση, λοιπόν.

Όταν λέω αποπλάνηση, εννοώ το στιλ και τη χάρη. Γιατί, τι να την κάνεις τη γόβα στιλέτο, αν την περπατάς σαν ακρίδα; Τι να το κάνει το μαστίγιο, αν νομίζεις πως θα δείρεις τα γελάδια στο χωριό;

Τα εργαλεία, ως γνωστόν, δεν κάνουν τον μάστορα. Όλα είναι θέμα τέχνης και στιλ.

Η πρόβλεψη των Αμερικάνων για τον φετινό χειμώνα



Η Αμερικανική Υπηρεσία "Accuweather", έβγαλε σήμερα την επίσημη πρόβλεψή της για τον φετινό χειμώνα στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε οτι και στον περσινό χειμώνα αλλά και στο φετινό καλοκαίρι, η πρόβλεψη των Αμερικάνων σημείωσε σημαντική επιτυχία. 

Β' Παγκόσμιος: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους "Συμμάχους"

Β' Παγκόσμιος: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους

Την ιστορία λένε πως τη γράφουν οι νικητές. Αυτοί φυσικά, παραλείπουν την καταγραφή όσων εγκλημάτων έχουν διαπράξει. Όταν λοιπόν μιλούμε για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφερόμαστε κυρίως στα όσα φρικτά και αποτρόπαια έκαναν οι Ναζί. Για παράδειγμα, στο σχολείο μαθαίνουμε για το μεγάλο βομβαρδισμό του Πειραιά από τους Γερμανούς το 1941. Ποτέ όμως δε μας είπε κανείς, για το μεγάλο βομβαρδισμό που κατέστρεψε ολοσχερώς όλη την περιοχή το 1944. Ένα βομβαρδισμό που δεν τον έκαναν οι δυνάμεις του άξονα αλλά οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί και Άγγλοι.
Β' Παγκόσμιος: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους "Συμμάχους"
Στις 11 Ιανουαρίου 1944, το λιμάνι του Πειραιά συνέχιζε να δουλεύει κάτω από την μπότα του κατακτητή. Το μεγάλο λιμάνι είχε γίνει αρκετές φορές στόχος αεροπορικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτό που θα γινόταν όμως εκείνη την ημέρα δεν το περίμενε κανείς.

Στατόν: Η τηλεόραση των Αρχαίων Ελλήνων

Στατόν: Η τηλεόραση των Αρχαίων Ελλήνων

Η τηλεόραση είναι μια σχετικά σύγχρονη εφεύρεση σωστά; Σωστά αλλά εν μέρει. Και αυτό γιατί οι πρόγονοί μας είχαν ασχοληθεί, όσο περίεργο και αν ακούγεται, και με αυτό. Φυσικά δεν είχαν την απαραίτητη τεχνολογία για την αναμετάδοση εικόνας, όμως προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια συσκευή η οποία θα προσομοίαζε με αυτό που λέμε τηλεόραση και μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει μια ιστορία μέσω εναλλαγής εικόνων η οποία γινόταν μηχανικά.
Στατόν: Η τηλεόραση των Αρχαίων Ελλήνων
Το «αυτόματο θέατρο», ήταν ένα τεχνολογικό θαύμα, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για 2000 χρόνια πριν. Η κατασκευή του πιστώνεται στο μεγάλο Έλληνα Γεωμέτρη και Μηχανικό Ήρωνα των Αλεξανδρινό, ο οποίος έζησε το 2ο αιώνα π.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ήταν μια συσκευή η οποία συνδύαζε την τέχνη με την τεχνολογία.

Τι σημαίνει η λέξη "Σαμουράι";

Σε 10

Οι σαμουράι, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται στην ιαπωνική ιστορία, ήταν μια τάξη άφοβων και βίαιων πολεμιστών, που ουσιαστικά κυριάρχησε στην Ιαπωνία για περισσότερα από 600 χρόνια.

 Ήδη από το τέλος της περιόδου Χεϊάν (794-1185), οι πολεμιστές της Ιαπωνίας αποκαλούνταν μπούσι, ένας όρος που εισήχθηκε από την Κίνα. 

Στις πιο πρώιμες εποχές οι αυλικοί που ανέμεναν τις εντολές του αυτοκράτορα ονομάζονταν σαμπούρο-μπίτο, από το ρήμα σαμπουρό, που σημαίνει υπηρετώ ή περιμένω εντολές. 

Με χώρισε και τον θέλω πίσω

τον θέλω πίσω

Πολύ συχνά οι γυναίκες φτάνουν στον χωρισμό και είτε το έχουν προκαλέσει είτε όχι αποφασίζουν πως τελικά τον θέλουν πίσω. Γιατί αντιδρούμε κάποιες φορές με αυτόν τον τρόπο; Χρησιμοποιούμε την έκφραση πως όταν χάνεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του! Αυτό και βέβαια κρύβει μία δόση αλήθειας αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να μπερδευτούμε μέσα στα ίδια μας τα συναισθήματα. Ο εγωισμός είναι ικανός να μας οδηγήσει σε τελείως λάθος συμπεράσματα για το τι θέλουμε πραγματικά και τι όχι. Πολύ εύκολα υψώνεται μπροστά μας και ειδικά αν κάποιος μας χωρίσει και αποφασίζουμε πως τον θέλουμε πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης η εμμονή μας με ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα.
Συνηθίζουμε ακόμα και αυτά που δεν μας αρέσουν και τα δεχόμαστε έτσι απλά. Νιώθουμε μία εξάρτηση κατά την οποία δεν μπορούμε με τίποτα να δεχτούμε ή και να φανταστούμε ακόμα ένα χωρισμό, οπότε το να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα στο μυαλό μας, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μοιάζει ακατόρθωτο! Μερικές φορές ακόμα θυματοποιούμε τον εαυτό μας και γινόμαστε αρκετά ευάλωτες μπροστά σε έναν χωρισμό. Το μόνο που πιστεύουμε πως νιώθουμε είναι αγάπη αλλά ουσιαστικά είναι τόσο μπερδεμένα τα συναισθήματά μας που μοιάζει απίθανο να τα διαχειριστούμε. Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε έναν χωρισμό με αξιοπρέπεια και πώς μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αν όντως τον θέλουμε πίσω ή όχι;

Ευαίσθητο στομάχι – Συμβουλές και οι κατάλληλες τροφές

ευαίσθητο στομάχι

Το ευαίσθητο στομάχι είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και τους κάνει να έχουν πάντα έναν μικρό φόβο στο πίσω μέρος του μυαλού τους για τις τροφές που πρόκειται να καταναλώσουν. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες οι οποίοι έχουν ευαίσθητο στομάχι έχει αποδειχθεί ότι κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα να γευματίσουν ειδικά σε χώρους εκτός σπιτιού αρχίζουν να αγχώνονται φοβούμενοι τα αποτελέσματα που θα έχει το γεύμα που θα φάνε στο ευαίσθητο στομάχι τους. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι έχουν ευαίσθητο στομάχι και αυτό είναι κάτι που έχει εξήγηση εάν αναλογιστεί κάποιος τις τροφές που πλέον καταναλώνουμε και οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με τις αγνές και φυσικές τροφές του παρελθόντος μιας και όλες πια είναι βιομηχανοποιημένες και με κακής ποιότητας πρώτες ύλες.

Θυμός


anger
Από τη γέννηση ως το θάνατο, οι άνθρωποι δεν παύουν να βιώνουν άπειρα συναισθήματα – φόβο, πόνο, ανημποριά, θυμό, χαρά, ζήλια και αγάπη – όχι γιατί είναι σωστά, αλλά γιατί απλώς τα νιώθουν. Το ν’ αφήσεις τον εαυτό σου να έρθει σ’ επαφή με κάθε πλευρά της οικογενειακής σου ζωής, μπορεί να προκαλέσει ριζικές βελτιώσεις της κατάστασης. Πιστεύω πως οτιδήποτε μπορεί να συζητηθεί και να γίνει αντιληπτό σαν κάτι ανθρώπινο.
Ας εξειδικεύσουμε το θέμα μας. Ας πάρουμε το θυμό. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως ο θυμός αποτελεί απαραίτητο ανθρώπινο συναίσθημα έκτακτης ανάγκης. Επειδή ο θυμός καμμιά φορά ξεσπάει με καταστροφικές πράξεις, ο κόσμος νομίζει πως ο ίδιος ο θυμός είναι καταστρεπτικός. Δεν καταστρέφει ο θυμός, μα η πράξη που προέρχεται απ’ αυτόν.
Ας εξετάσουμε ένα ακραίο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι σε φτύνω.

Η Αλήθεια

(σαν απο-κάλυψη)
Ο Χριστόφορος Κολόμβος διακήρυξε μια μέρα: «Φεύγω ν’ ανακαλύψω την Αμερική». Κι έφυγε. Μετά από ένα μακρινό ταξίδι διακρίνει ξαφνικά στεριά. «Είναι η Αμερική», φωνάζει στο πλήρωμά του. Προσεγγίζουν και αποβιβάζονται. Στην παραλία βλέπουν μπροστά τους μια ομάδα Ερυθροδέρμων να διαβουλεύεται με τον αρχηγό τους. Οι δυό ομάδες αλληλοπαρατηρούνται. Ο αρχηγός των Ερυθροδέρμων προχωράει με μεγαλοπρέπεια προς την ομάδα του Κολόμβου. Φθάνοντας μπροστά στον αρχηγό των Λευκών σταματά και τον ρωτάει: «Εσύ είσαι ο Χριστόφορος Κολόμβος;» Στην καταφατική απάντηση του τελευταίου γυρνάει προς τους δικούς του και λέει: «Παιδιά, του λοιπού είναι ανώφελο να κρυβόμαστε, μας ξε-σκέπασαν».
kostas-axelos

Είμαστε συναισθηματικά αναλφάβητοι


Είμαστε συναισθηματικά αναλφάβητοι. 
Όχι μόνο εσύ κι εγώ, όλοι μας είμαστε κι αυτό είναι το πιο θλιβερό.
 Μας δίδαξαν για την ανατομία, για τις γεωργικές μεθόδους στην Αφρική.
 Ξέρουμε απ'έξω μαθηματικούς τύπους.
 Αλλά δεν μας έμαθαν τίποτα για τις ψυχές μας. 
Είμαστε τρομακτικά ανίδεοι για τον εαυτό μας και τους άλλους.
 Πολλά λέγονται σήμερα για το ότι τα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται από νωρίς για την αλληλεγγύη, την κατανόηση, τη συνύπαρξη, την ισότητα και όλες αυτές τις έννοιες για τις οποίες συζητάμε συνέχεια. 
Αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι πρώτα θα πρέπει να μάθουμε για τον εαυτό μας και τα συναισθήματά μας. 

Πατάτα, το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα!

Η πατάτα μπορεί να απομακρύνει τις κηλίδες, να θεραπεύσει το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα, να διώξει τις ρυτίδες, αλλά και να φωτίσει την επιδερμίδα, να απαλύνει τους μαύρους κύκλους κ.τ.λ.!



Ας δούμε μερικά από τα οφέλη της πατάτας για την επιδερμίδα:
1. Εφαρμόστε τον κρύο χυμό πατάτας στο δέρμα για τη θεραπεία των κηλίδων


2. Ο κρύος χυμός μπορεί να εφαρμοστεί σε δέρμα καμένο από τον ήλιο για να δώσει μια αίσθηση δροσιάς.

3. Εφαρμόστε το χυμό πατάτας στο πρόσωπό σας καθημερινά για να κρατήσετε μακριά τις ρυτίδες και να κάνετε το δέρμα σας απαλό και λαμπερό..

4. Εμποτίστε βαμβάκι σε χυμό πατάτας και βάλτε το κάτω από τα μάτια για τη μείωση των μαύρων κύκλων.

Επεκτείνετε τη συνειδητότητά σας



Ο νους μας απασχολείται διαρκώς με τα παπούτσια μας, τα ρούχα μας, με το σεξ μας, με το φαγητό μας, με τα χρήματά μας στην τράπεζα. Εκεί είναι που είμαστε. Από εκεί δεν μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα και να διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας. Γι 'αυτό υπάρχει κάθε πρόβλημα στον κόσμο, επειδή ο νους μας δεν είναι ένας ισορροπημένος νους.

Μερικές φορές έχουμε ένα λεπτό για να διαλογιστούμε, να προσευχηθούμε, αλλά ακόμη και όταν διαλογιζόμαστε λέμε, "Θεέ μου, δώσε μας ακόμα εκατό δολάρια. Δώσε μας μια φίλη, ένα φίλο. Παρακαλώ βοήθησέ με να μην πεθάνω." Όλα στρέφονται γύρω από τον άξονα των ιδιοτελών συμφερόντων μας. Αλλά μερικές φορές διαλογιζόμαστε στον κήπο και ξαφνικά ένα φως έρχεται στο νου μας, στη συνειδητότητά μας, ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε. Υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις.

Ρ ι σ κ ά ρ ε τ ε !!!






Γελάς;  Κινδυνεύεις να σε πουν τρελό.
Κλαις;  Κινδυνεύεις να δείξεις αδύναμος.
Σου αρέσει κάποιος;  Κινδυνεύεις να δεσμευθείς.
Εκφράζεις τα συναισθήματά σου;
Κινδυνεύεις να εκθέσεις τον βαθύτερο εαυτό σου.
Μιλάς για τις απόψεις σου και τα όνειρά σου στους άλλους;
Κινδυνεύεις να τους χάσεις.
Ερωτεύεσαι;  Κινδυνεύεις να μην βρεις ανταπόκριση.
Ζεις;  Κινδυνεύεις να πεθάνεις.
Ελπίζεις;  Κινδυνεύεις να απογοητευτείς.
Δοκιμάζεις;  Κινδυνεύεις να αποτύχεις.
Αλλά … χρειάζεται να πάρεις ρίσκα,
γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι να μη διακινδυνεύεις καθόλου.
Εκείνος που δε διακινδυνεύει τίποτα
δεν κάνει τίποτα,
δεν έχει τίποτα,
δεν γίνεται τίποτα.

Ζηλοφθονία, ένα αγκάθι στη ζωή μας που οφείλουμε να καταπολεμήσουμε και να αποβάλουμε


Η ζήλια, ο φθόνος, το μίσος και ο πόνος πάνε παρέα…
Η ζήλια φέρνει τον φθόνο
Ο φθόνος φέρνει το μίσος
Το μίσος φέρνει τον πόνο
Και ο πόνος σε κάνει να υποφέρεις. 


«Για να μη μας τυραννάνε φίλοι και γνωστοί, θα σε πάρω και θα πάμε σε μια ξένη γη», έλεγε ένα λαϊκό σχετικό τραγούδι. 

Η ζήλια είναι από τα αρχαιότερα και πιο πρωτόγονα αισθήματα που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Είναι ένα δυνατό αλλά δυσάρεστο αίσθημα, το οποίο νιώθουν οι άνθρωποι απέναντι σε άλλους, που πλεονεκτούν ή που επιτυγχάνουν κάτι αξιόλογο ή που κατέχουν κάτι που οι ίδιοι δεν έχουν. 

  • «Δεν υπάρχει αίσθημα τόσο βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του ανθρώπου, όσο η ζήλια» (Ρίτσαρντ Σέρινταν)
  • «Εκείνων που ζηλεύεις τις δόξες, μιμήσου τις πράξεις» (Ισοκράτης)
  • «Η ζήλια είναι κόρη της φιλαυτίας και αχώριστη αδερφή του φθόνου και της κακεντρέχειας» (Καλλίμαχος)
  • «Η ζήλια είναι μια μανία που δεν μπορεί να υποφέρει το καλό των άλλων» (Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό)
  • «Ποτέ ένας ζηλιάρης δεν συγχωρεί την αξία» (Πιερ Κορνέιγ)

Η "ενόραση" του Όντος, και η απατηλότητα των φαινομένων για τον Παρμενίδη




«Το βύθισμα εντός του αιωνίου είναι το τέλος της φιλοσοφίας, όπως ακριβώς το τέλος της θρησκείας είναι το βύθισμα εντός των μυστηρίων».
Πλούταρχος





Ο Παρμενίδης γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της Προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζήτησε την ενότητα του κόσμου σε κάποια  φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο  των όντων και όλων των πραγμάτων.



Παρουσιάζοντας τα φαινόμενα ως όντα, εισάγεται στην Φιλοσοφία του το «ΕΙΝΑΙ»,  και γεννιέται εκείνος ο κλάδος της φιλοσοφίας που ονομάζεται «Οντολογία», δηλαδή λόγος περί του όντος, περί του «ΕΙΝΑΙ». Σε αντίθεση με τους Ίωνες,  ο Παρμενίδης δεν ρωτά για το «τι» των όντων, αλλά στρέφει την προσοχή μας στο «ΕΙΝΑΙ». Η σκέψη του είναι εξαιρετικά σύνθετη, και δυσνόητη θα συνοψίσω εδώ κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την σκέψη του που αφορούν την απατηλότητα του κόσμου των φαινομένων....  

Όταν οι "πολιτισμένοι" συνάντησαν τους "απολίτιστους"....






Η κατάκτηση της Νότιας Αμερικής η γενοκτονία των ιθαγενών από τα σπαθιά των Ισπανών. Οι Χριστιανοί ιεροκύρηκες συγχωρούσαν τους κονκισταδόρες για τις δολοφονικές τους ακρότητες, εξαιτείας της λαγνείας τους για το χρυσάφι των "Ινδιάνων".

Το φθινόπωρο του 1582 ο Φρατζίσκο Πιζάρο έκρυψε τους 168 στρατιώτες πίσω τους τοίχους της πόλης Κατζαμάρτσα των Ίνκας. Πριν την υπηρεσία του στο βασιλιά της Ισπανίας, ο Πιζάρο ήταν ένας χοιροβοσκός στην επαρχεία Εστρεμαντούρα. Ζούσε με ένα τραχύ προσωπικό κώδικα που εξίσωνε τη καλοσύνη με την αδυναμία, όπου η απάτη ήταν το τέχνασμα ενός έξυπνου ανθρώπου και όπου επιδοκιμάζοντο το ψέμα, η διπροσωπία και η κλοπή.

Ο Αταχουάλπα, ο αυτοκράτορας των Ίνκας είχε συμφωνήσει να τον συναντήσει στη πλατεία του χωριού. Η πομπή του Αταχουάλπα μπήκε επιδεικτικά στο χωριό. Οι πολεμιστές των Ίνκας και οι μεταφορείς του φορείου του βασιλιά ήσαν ντυμένοι με τα καλύτερα ρούχα. Η Βασιλική Φρουρά ήταν οπλισμένη με αιχμοφόρα κράνη, πτερωτά πολεμικά ρόπαλα, βουτηγμένες στο δηλητήριο λόγχες και εκθαμβωτικά χρυσοποίκιλτα σπαθιά. Παχιά χρυσαφένια βραχιόλια περιέβαλαν τους μπρούτζινους καρπούς τους και πλούσιοι ασημένιοι δίσκοι κρεμιόντουσαν από τους τρυπημένους λοβούς των αυτιών τους.
Οταν τους είδε ο Πιζάρο είπε «Είναι σα γουρούνια στο σφαγείο».

Η Ιερή Πρακτική

 By Unseen


Είναι διαπιστωμένο, από ιστορικές έρευνες αλλά και ιστορικά ευρήματα, ότι ο άνθρωπος είχε «θρησκεία», θρησκευτικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις, εδώ και, τουλάχιστον, 30.000 χρόνια. Τελείως φυσιολογικά ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε παρά να στρέψει την προσοχή του στο περιβάλλον του και να αναζητήσει την Πηγή της Ύπαρξης στην Ίδια την Φύση. Όχι απλά την Φύση που ένοιωθε με τις αισθήσεις, αλλά το Άγνωστο Βάθος της, την Μυστηριώδη Φύση που τα Αγκαλιάζει όλα. Ο άνθρωπος λάτρεψε την Μητέρα Φύση, με τις αισθήσεις αποδεχόμενος τα αγαθά της Τροφοδότριας Μάνας και νοιώθοντας ευγνωμοσύνη. Την λάτρεψε με την δύναμη της ψυχής του νοιώθοντας τον βαθύτερο δεσμό του με την Φύση. 


Κι όσο αναπτυσσόταν ο άνθρωπος σε νοημοσύνη κι αντίληψη προσπάθησε να διερευνήσει την Φύση με την σκέψη. Κι έφτασε, τουλάχιστον αποδεδειγμένα, πριν 4.000 χρόνια, να συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε Κάτι Πραγματικό πίσω από αυτά που συνελάμβανε με την σκέψη κι ονομάτιζε με λέξεις. Η Αλήθεια είναι πέρα από την περιγραφή της Αλήθειας. Κάποιοι άνθρωποι προχώρησαν τα τελευταία 3.000 χρόνια ακόμα πιο μακριά. Η Πραγματικότητα βρίσκεται Πέραν κάθε αντίληψης.

Παράλληλα με την πρόοδο της ανθρώπινης θρησκευτικής αντίληψης έγινε κατανοητό ότι η Ύπαρξη μπορούσε να εκδηλωθεί σε Πέντε Πεδία, ότι υπάρχουν Πέντε Κοσμικοί Χώροι Εκδήλωσης, Πέντε Κόσμοι. Αυτό ισχύει βέβαια όσο ένα περιορισμένο ον που σαν Βαθύτερη Ουσία πηγάζει από το Μεγάλο Άγνωστο βρίσκεται στον Σχετικό Χώρο της Εξέλιξης. Γιατί όπως μαρτύρησαν κάποιοι Σοφοί Άνθρωποι, όταν Βιώνει κάποιος την Πραγματικότητα Βλέπει ότι η Πραγματικότητα Είναι Μία και ενώ τα Περιλαμβάνει Όλα ταυτόχρονα δεν υπάρχει Μέσα στην Φωτισμένη Αντίληψη καμία διάκριση.


Έτσι, από πολύ νωρίς, εφόσον το ζητούμενο από τον άνθρωπο ήταν πάντα η Ανύψωση ως την Πραγματικότητα, η Βίωση της Πραγματικότητας, δημιουργήθηκαν διάφορες πρακτικές Πνευματικής Ανύψωσης. Στην πραγματικότητα, εφόσον ο σκοπός είναι η Βίωση της Πραγματικότητας, όλες οι πρακτικές δεν έχουν άλλο έργο από το να μας οδηγήσουν πέρα από τους περιορισμούς, του κόσμου, των αισθήσεων, της ψυχής, της σκέψης, της ίδιας της αντίληψης. 

Το ψεύτικο μονοπάτι στενεύει ολοένα και περισσότερο



Όλα όσα μας συμβαίνουν είναι γιατί πήραμε το ψεύτικο μονοπάτι συντηρώντας  την άγνοιά και τον φόβο. Μέσα από τον φόβο και την άγνοια, το μονοπάτι αυτό όλο και στενεύει. Τώρα ήρθε η στιγμή να βρούμε το θάρρος να το αλλάξουμε και να συναντήσουμε την Θεϊκή μας τελειότητα.


Το ψεύτικο αυτό μονοπάτι, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε σε όλα όσα μας περιβάλλουν. Όλα αυτά που μας περιβάλλουν, είτε λέγονται υλική αφθονία, είτε λέγονται προβλήματα, είναι όλα ένα κομμάτι το οποίο δημιουργήθηκε και συντηρείται από εμάς. Από τις σκέψεις μας, από τα συναισθήματά μας και από τις συμπεριφορές μας.

Όμως όλο αυτό το μονοπάτι, δεν ανήκει σε Αγγέλους και σε Φωτεινές παρουσίες, που είναι οι ψυχές μας.

Γιατί οι ψυχές μας έρχονται και «δανείζονται» ένα σώμα, για να κατοικήσουν εδώ στον πλανήτη μας και αυτό το σώμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όχημα βοήθειας για την αναβάθμιση της ψυχής μας.

Η ψυχή όπως όλοι γνωρίζουμε δεν χάνεται, αλλά αλλάζει διάσταση, υπόσταση.

Το ψεύτικο μονοπάτι που συντηρούμε με τόσο πάθος, μας έχει φέρει αντιμέτωπους με ασθένειες ανίατες και προβλήματα με τις σχέσεις μας. 

5 βήματα για επιτυχημένες αλλαγές με διάρκεια στη ζωή σας


Πόσες φορές αποφασίσατε να κάνετε κάποια αλλαγή στη ζωή σας, αλλά αυτή η απόφασή σας δεν κράτησε παρά μερικές ημέρες, ή κάποιους μήνες στην καλύτερη περίπτωση; Αν κρίνω από τον εαυτό μου, και νομίζω πως δεν είμαι η μόνη, πολλές.
SUCCESS-IN-LIFEΑν λοιπόν τώρα είναι η στιγμή που βαρεθήκατε να γκρινιάζετε για το πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σας, αν τα καταφέρνατε αυτή τη φορά και αλλάζατε τη συνήθεια εκείνη, ή την συμπεριφορά σας, που σας κάνει τη ζωή δύσκολη ή σας στερεί την ευτυχία, τότε ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και σίγουρα αυτή τη φορά θα τα καταφέρετε:

ΙΑΣΟΝΑΣ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ


Βάσω Δενδροπούλου
Ο Ιάσονας ήταν απόγονος του Αιόλου, γιος της Αλκιμέδης ή της Αμφινόμης ή της Θεογνήτης και του Αίσονα του αδελφού του βασιλιά της Αιωλκού Πελία. 
Σύμφωνα με την επικρατέστερη παράδοση, ο Αίσονας στον οποίο ανήκε δικαιωματικά η Ιωλκός καταδιώχθηκε από τον ετεροθαλή αδερφό του Πελία, γιο της Τυρώς από τον Ποσειδώνα. Ο πατέρας του, επειδή φοβόταν τον αδερφό του που του είχε πάρει το θρόνο, παρέδωσε τον Ιάσονα στον Κένταυρο Χείρωνα για να τον μεγαλώσει, αλλά τον επισκεπτόταν συχνά. Ο Ιάσονας, ενήλικος πλέον, έλαβε μέρος σε μια γιορτή που διοργάνωσε ο Πελίας, στην Ιωλκό, αφήνοντας τον αγρό του, που βρισκόταν από την άλλη όχθη του Άναυρου ποταμού. Αλλά καθώς περνούσε μέσα από το ποτάμι, έχασε το ένα σανδάλι του κι έφτασε στο δείπνο του Πελία φορώντας μόνο το ένα. Η φορεσιά του ήταν παράξενη: καλυμμένος με δέρμα πάνθηρα, κρατούσε ένα δόρυ σε κάθε χέρι και το πιο σπουδαίο το αριστερό του πόδι ήταν ξυπόλυτο.
Ο Ιάσονας έμεινε πέντε μέρες και πέντε νύχτες στο σπίτι του πατέρα του. Την έκτη μέρα, παρουσιάστηκε στον Πελία και του απαίτησε την εξουσία που νόμιμα του ανήκε. Όταν τον είδε ο Πελίας, θυμήθηκε το χρησμό πως θα σκοτωνόταν από κάποιον μονοκρήπιδα ή μονοσάμβαλον, και τον ρώτησε τί θα έκανε άν γνώριζε ότι κινδύνευε από έναν πολίτη. Κι ο Ιάσονας, υπακούοντας, ίσως, στην Ήρα που του έβαλε τη σκέψη, του απάντησε πως θα τον έστελνε να φέρει το χρυσόμαλλο δέρας που βρισκόταν στη Κολχίδα. Έτσι κι έγινε, κι ο Πελίας, ελπίζοντας πως ο Ιάσονας δεν θα επέστρεφε ποτέ από αυτή την περιπέτεια, τον τοποθέτησε επικεφαλής της ομάδας των πολεμιστών - των Αργοναυτών - που με το πλοίο Αργώ, ξεκίνησαν για την Κολχίδα. 

Κάποια πράγματα που έμαθα αυτό το καλοκαίρι

IMG_1593

Το καλοκαίρι είναι μια εξόχως διδακτική εποχή, αφού συνηθίζω να διαβάζω με τις ώρες κάτω από το αρμυρίκι. Βέβαια, αυτό το καλοκαίρι, έμαθα και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία μάλλον θα έπρεπε ήδη να τα ξέρω αλλά δεν μου το επέτρεψε τόσα χρόνια η αφοσίωσή μου στο διάβασμα.
Μια υπέροχη ημέρα του περασμένου καλοκαιριού, είμαι αραγμένος κάτω από το αρμυρίκι και διαβάζω για την αποτυχημένη επανάσταση των κομμουνιστών στην Γερμανία.
Είμαι βέβαιος πως στην παραλία δεν έχει κόσμο. Όταν πήγα, οι πιο κοντινοί άνθρωποι ήταν σε απόσταση εκατό μέτρων. Άλλωστε, για αυτό πήγαινα σε αυτή την παραλία: επειδή ήταν ήσυχη.
Ξαφνικά, συνειδητοποιώ πως κάποιος στέκεται από πάνω μου.
Σηκώνω το κεφάλι. Είναι ένας κύριος 55-60 χρονών, γυμνός. Δεν τον γνωρίζω.
Μου χαμογελάει, του χαμογελάω κι εγώ, χαμογελάμε.
Μου λέει καλημέρα στα αγγλικά και πως είναι μια υπέροχη μέρα. Λέω κι εγώ καλημέρα.
Μου λέει πως στην Γερμανία ο καιρός είναι χάλια. Γερμανός δηλαδή. Yes λέω εγώ.
Και μετά μου λέει το εξής:
«Η σύζυγός μου κι εγώ αναρωτιόμαστε αν θα θέλατε να κάνουμε παρέα».
Τον κοιτάω με απορία, δεν το πιάνω αμέσως, κι αυτός μου δείχνει με το χέρι προς τα αριστερά του.
Κοιτάω, βλέπω στα είκοσι μέτρα μια γυναίκα γύρω στα 30. Καλοφτιαγμένη.
Χαμογελάει και σηκώνει το χέρι της. Με χαιρετάει.
Χαιρετάω κι εγώ.
Ο τύπος με κοιτάει.

Ποιά τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και τι μπορείτε να κάνετε;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Κάθε φλεγμονή της άρθρωσης (ανεξαρτήτως αιτιολογίας) καλείται αρθρίτιδα. Η αρθρίτδα σε γενικές γραμμές μπορεί να είναι φλεγμονώδης (ρευματοειδής. ψωριασική, ουρική, αντιδραστική κ.α.) εκφυλιστική (οστεοαρθρίτιδα κ.α.), τραυματικη, σηπτική (μικροβιακή, ιογενής, μυκητιασική κ.α..

Η αρθρίτιδα αναφέρεται συχνά ως μία μόνο ασθένεια. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένας όρος που αναφέρεται σε περισσότερες από 100 ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα, ειδικά τις αρθρώσεις όπου συναντώνται δύο ή περισσότερα οστά. Σε μερικές μορφές αρθρίτιδας επηρεάζονται επίσης και οι ιστοί στο εξωτερικό της άρθρωσης.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάζει διαφορετικά άτομα με διαφορετικούς τρόπους αλλά τα πιο κοινά συμπτώματα είναι πόνος, πρήξιμο και δυσκαμψία σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις, και κόπωση. Τα περισσότερα άτομα αισθάνονται άλγη και πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις τους από καιρό σε καιρό και ένας τέτοιος πόνος είναι συχνά βραχύβιος. Ωστόσο, ο πόνος στις αρθρώσεις σας και η δυσκαμψία μέσα ή γύρω από τις αρθρώσεις, που δεν έχουν προφανή αιτία, θα μπορούσαν να οφείλονται σε αρθρίτιδα.

Τα συμπτώματα/ενδείξεις της αρθρίτιδας που πρέπει να προσέχετε περιλαμβάνουν

10 μυστικά της γιαγιάς για το νοικοκυριό που δεν ξέρατε

Ενώ η τεχνολογική πρόοδος έχει λύσει πλέον τα χέρια των νοικοκυρών (με πρωταγωνιστή το πλυντήριο ρούχων!), υπάρχουν ακόμα κάποια απλά, διαχρονικά κόλπα που έχουμε «κληρονομήσει» από τις γιαγιάδες μας και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες! Το κυριότερο είναι ότι πρόκειται για απλές, οικονομικές λύσεις που αποδεικνύονται, όμως, εξαιρετικά αποτελεσματικές.

1) Ξίδι για να βράσετε ένα σπασμένο αυγό.



Για να βράσετε ένα σπασμένο αυγό, απλώς προσθέστε λίγο ξίδι μέσα στο ζεστό νερό. Το ξίδι, λόγω των συστατικών του, βοηθάει το ασπράδι του αυγού να πήξει και να παραμείνει ενωμένο, με αποτέλεσμα το περιεχόμενό του να μην «ξεχυθεί», όπως θα γινόταν κανονικά. Έτσι, τίποτα δεν πάει χαμένο!


2) Αποσμητικό παπουτσιών με βότανα


Τα παπούτσια είναι συχνά πηγή κακοσμίας. Για να τα κάνετε να «μοσχοβολάνε» μπορείτε να βάλετε μέσα σε ένα καθαρό ζευγάρι κάλτσες, ένα μίγμα από αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά. Ενδεικτικά, φτιάξτε ό,τι συνδυασμό θέλετε ανάμεσα σε: δενδρολίβανο, φύλλα δάφνης, στικ κανέλας, θυμάρι, λεβάντα και φλούδες πορτοκαλιού. Τέλος, κάντε έναν κόμπο στην κάθε κάλτσα για να κλείσει καλά και τοποθετήστε τις στα παπούτσια μετά από κάθε χρήση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα