Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ετσι παρήκμασε η Ρώμη

1280px-Jean-Leon_Gerome_Pollice_Verso

Γιατί παρήκμασε η Ρώμη και ξέπεσε στον χριστιανισμό; Οι εθνικοί λένε οτι έφταιγε ο χριστιανισμός. Οι χριστιανοί λένε ότι έφταιγε η ηθική σήψη του ειδωλολατρικού κόσμου. Ας εξετάσουμε πρώτα την άποψη των χριστιανών.
Παραθέτω τα εξής στοιχεία:
1) Η ερωμένη του αυτοκράτορα Κόμμοδου (177-192 μ.κ.ε) ήταν χριστιανή. Μάλιστα βοήθησε στον στραγγαλισμό του Κόμμοδου.
2) Ο ένθερμος χριστιανός Τερτυλλιανός ( 155-240 μ.κ.ε) στα γεράματά του χαρακτήρισε τους χριστιανούς «πολύ χλιαρούς»  «νωθρούς» και «επιεικείς»
3) Ο πάπας Κάλλιστος ( περί το 249-251 μ.κ.ε) έλεγαν πώς ξεκίνησε σαν σκλάβος. Έλεγαν πως είχε κερδίσει χρήματα με ύποπτους τρόπους, είχε γίνει τραπεζίτης και είχε κατακλέψει τους πελάτες του. Έλεγαν πως είχε καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα και είχε δραπετεύσει. Σαν πάπας διεκήρυξε οτι η μετάνοια μπορεί να εξαλείψει οποιοδήποτε αμάρτημα.

Η κατάρρευση του «Μπομπολιστάν» με αριθμούς

Μπόμπολας

Του Χαράλαμπου Νιάκα (πηγή: sofokleousin.gr)
Πριν από λίγες δεκαετίες, στο ρητορικό ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»,  πολλοί θα απαντούσαν «το Συγκρότημα Λαμπράκη», ο μετέπειτα ΔΟΛ.  Τώρα  η απάντηση μπορεί να ήταν λίγο διαφορετική. Θα περιλάμβανε όμως οπωσδήποτε τον όμιλο Μπόμπολα και τον επιχειρηματικό του βραχίονα στα media - την εκδοτική εταιρία «Πήγασος» με τις δεκάδες θυγατρικές και τη μεγάλη συμμετοχή στο Mega.
Ο «Πήγασος» είναι η ναυαρχίδα μιας πραγματικής αυτοκρατορίας στο χώρο της ενημέρωσης, που περιλαμβάνει ημερήσιες εφημερίδες («Εθνος», «Ημερησία», αθλητικές), περίπου 20 περιοδικά  κάθε είδους,  ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά portals, το 50% της εταιρίας «Ιρις» (που διαθέτει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα συγκρότημα εκτυπωτικών μονάδων),  καθώς  και το μετοχικό πακέτο σχετικής πλειοψηφίας (27%) του τηλεοπτικού σταθμού Mega .

Σκόπια: «Στην Ελλάδα έκλεψαν πέντε πινακίδες αυτοκινήτων»



Αύγουστος 11, 2014.

Σκόπια.

Από πέντε ταξιδιώτες από τα Σκόπια που πήγαν  επίσκεψη στην Ελλάδα, έκλεψαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων.


Το γεγονός έχει αναφερθεί στους συνοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και της Νίκης, όπως ανακοίνωσε, σήμερα, η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ένας οδηγός που πέρασε το μεθοριακό σταθμό της Νίκης στη Φλώρινα και είχε πάει για διακοπές στην Λεπτοκαρυά ανέφερε ότι

Έρευνα:Τι επιπτώσεις έχει η γονική γύμνια σε ένα μικρό παιδί;


kids1Πολλές φορές και ασυνείδητα οι περισσότεροι γονείς κυκλοφορούν γυμνοί μπροστά στα παιδιά τους. Είτε γιατί περνούν από το μπάνιο στο δωμάτιο για να ντυθούν, είτε γιατί κάνουν μαζί με τα παιδιά τους μπάνιο, είτε γιατί ζεσταίνονται και κυκλοφορούν με τα εσώρουχά τους. Τι επιπτώσεις όμως έχει η γονική γύμνια σε ένα μικρό παιδί;

Προσκαλώντας θετική ενέργεια

Από: Shakila Ιωάννα Μπράτη 

positive


Προσκαλώντας θετική ενέργεια

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να καλέσουμε τη θετική ενέργεια στο σπίτι μας και στη ζωή μας. 

Απλές λύσεις που φέρνουν φρεσκάδα, θετικότητα και χρώμα ικανό να αλλάξει όλη τη δόνηση εσωτερικά και εξωτερικά.

Υπάρχουν μέρες που επιστρέφουμε σπίτι μας πιεσμένοι από την ένταση που έχουμε περάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι άδικο για εμάς και για τους ανθρώπους που μένουν μαζί μας, να επιτρέψουμε να επηρεάσει την υπόλοιπη μέρα μας. Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο στον αρωματολύχνο μπορούν αυτόματα να μας μεταφέρουν σε ένα υπέροχο λιβάδι, σε ένα κτήμα με οπωροφόρα δέντρα ή ακόμα και σε ένα εξωτικό νησί. 

Κάποιες συνταγές με αιθέρια έλαια που μπορούν να μας ταξιδέψουν είναι ...

Το μονοπάτι των θαυμάτων

julymiracle

- Πού βρίσκεται το κέντρο της ευτυχίας;

- Υπάρχει άραγε κάποιο σημείο στον ανθρώπινο εγκέφαλο που θα μπορούσε να οριστεί ως πηγή της χαράς και της εσωτερικής ειρήνης;

Με τέτοια ερωτήματα κατά νου οι ειδικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και του Ουισκόνσιν ξεκίνησαν εντατικές έρευνες μελετώντας τις εγκεφαλικές αντιδράσεις εκατοντάδων ατόμων. Μάλιστα, ανάμεσα σ εκείνους που συνεργάστηκαν με τους επιστήμονες ήταν και ο Δαλάι Λάμα. 

Τα συμπεράσματά τους ανακοινώθηκαν πρόσφατα αποκαλύπτοντας πως όντως υπάρχουν κάποιες εγκεφαλικές περιοχές που ενεργοποιούνται όταν είμαστε χαρούμενοι ή γαλήνιοι. Ωστόσο, αυτά τα συναισθήματα δεν οφείλονται στον τρόπο που είναι διαμορφωμένος ο εγκέφαλος κάποιων τυχερών ανθρώπων – κάτι τέτοιο θα ήταν μια πραγματική μεροληψία της φύσης – αλλά πηγάζουν από τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης. 

Για το γνωστό και το άγνωστο

SKIATHOS-2014

(Η ερώτηση έγινε στην 31 δημόσια ομιλία του στο Όχαϊ, στην Καλιφόρνια, στις 23 Ιουλίου 1949.)
Ερώτηση: 0 νους μας γνωρίζει μόνο το γνωστό. Τι είναι εκείνο μέσα μας που μας αναγκάζει να βρούμε το άγνωστο, την αλήθεια, το Θεό;
Κρισναμούρτι: Σας παροτρύνει ο νους σας να βρείτε το άγνωστο; Υπάρχει μέσα μας παρότρυνση για το άγνωστο, για την αλήθεια, για το Θεό; Σας παρακαλώ, σκεφτείτε το σοβαρά αυτό, δεν είναι θεωρητική η ερώτηση. Ας δοκιμάσουμε πραγματικά να βρούμε την απάντηση. Υπάρχει παρότρυνση μέσα στον καθέναν από εμάς για να βρει το άγνωστο; Υπάρχει; Πώς μπορείς να βρεις το άγνωστο; Αν δεν το γνωρίζετε, πώς μπορείτε να το βρείτε; Υπάρχει μια παρόρμηση για την πραγματικότητα ή είναι απλώς μια επέκταση της επιθυμίας για το γνωστό; Καταλαβαίνετε τι εννοώ; «Έχω γνωρίσει πολλά πράγματα, αλλά δεν μου έδωσαν την ευτυχία, την ικανοποίηση, τη χαρά που ζητάω. Θέλω λοιπόν τώρα κάτι άλλο, που θα μου δώσει μεγαλύτερη ευτυχία, μεγαλύτερη χαρά, μεγαλύτερη ζωτικότητα…» – ή δεν ξέρω τι άλλο θέλετε.

Επιστολή-Σφαλιάρα στην Ολγα Κεφαλογιάννη από την σκηνοθέτη του «Mamma Mia» (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ MEGA) @Okefalogianni

Επιστολή-Σφαλιάρα στην Ολγα Κεφαλογιάννη από την σκηνοθέτη του «Mamma Mia» (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ MEGA) @Okefalogianni
ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
Την έντονη διαμαρτυρία της για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των αιγιαλών μας, αλλά και τον θαυμασμό της για τις ομορφιές της χώρας μας, που αποτελεί έναν «από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς στον κόσμο», εξέφρασε η σκηνοθέτις της ταινίας «Mamma Mia», Phyllida Lloyd, με επιστολή της προς την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Βλέπετε… ο ραγιαδισμός της ελληνικής κυβέρνησης και η φήμη της καταφέρνουν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα και από το φως του ήλιου σε όλο τον κόσμο και να προκαλέσουν ακόμα και στο εξωτερικό εύλογες απορίες …ακόμα και οργή!
Διαβάστε της επιστολή της Phyllida Lloyd που μιλάει σαν ελληνίδα και κάνει λόγο για αδιανόητη επιλογή, την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπουλήσει τις ακτές μας: «Ως σκηνοθέτις του μιούζικαλ “Mamma Mia”, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ έντονα σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις περί ιδιωτικοποίησης των ακτών σας. Έχετε δώσει σε εμάς και στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως το μεγαλύτερο δώρο: απαράμιλλης ομορφιάς νησιωτικά τοπία», αναφέρει στην αρχή της επιστολής της η Phyllida Lloyd.

Aπελευθέρωση απο το χρόνο.



"Το ζεν είναι μια απελευθέρωση από το χρόνο. Γιατί αν ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε καθαρά, γίνεται προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος χρόνος παρά αυτή η στιγμή και ότι το παρελθόν και το μέλλον είναι αφαιρέσεις, χωρίς οποιαδήποτε συγκεκριμένη πραγματικότητα."

Alan Wilson Watts

Γιατί η πινακίδα του "Stop" είναι οκτάγωνη;



Στο γύρισμα του 20ου αιώνα, στους δρόμους των ΗΠΑ επικρατούσε χάος. Οι οδηγοί δεν χρειαζόταν άδεια οδήγησης, λωρίδες κυκλοφορίας δεν υπήρχαν και το "Stop" δεν είχε οριστεί ακόμη.

Όταν εμφανίστηκε το πρώτο επίσημο Stop στο Ντιτρόιτ το 1915, ήταν μικρό, άσπρο και τετράγωνο, καμία σχέση δηλαδή με το σημερινό γνωστό από μέτρα μακριά. Το 1923 όμως, ένα τμήμα του τμήματος αυτοκινητοδρόμων του Μισισίπι πρότεινε μια αλλαγή:

Ποια περιοχή του εγκεφάλου αναγνωρίζει μουσικές;




Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, βρέθηκε η περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την αναγνώριση μιας μελωδίας: 

Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας – να σιγομουρμουρίζουμε ένα τραγούδι του οποίου ξαφνικά ξεχάσαμε τους στίχους ή τον τίτλο. Ερευνητές ανακάλυψαν την περιοχή του εγκεφάλου που μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τη μουσική, τους στίχους και τους τίτλους των τραγουδιών. Είδαν μάλιστα ότι πρόκειται για την ίδια περιοχή που εμπλέκεται στο να θυμόμαστε ονόματα και τοποθεσίες – ονομάζεται αριστερός κροταφικός λοβός. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα μελέτησαν 30 άτομα που είχαν καταγραφεί στο Αρχείο Νευρολογικών Ασθενών της Αϊόβα. Υπέβαλαν τους εθελοντές σε ένα «μελωδικό τεστ». Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις υπο-ομάδες: 10 εξ αυτών είχαν βλάβη στον αριστερό κροταφικό λοβό, 10 είχαν βλάβη σε άλλο σημείο του εγκεφάλου ενώ οι υπόλοιποι 10 δεν εμφάνιζαν βλάβες στον εγκέφαλο. 

Το τεστ των διάσημων μελωδιών

Ποια είναι τα Προβλήματα από την Στέρηση του Ύπνου

Το πόσο πρέπει να κοιμάται κανείς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως από την ηλικία:
  • Τα νήπια πρέπει να κοιμούνται 14-15 ώρες
  • Οι έφηβοι πρέπει να κοιμούνται 8-9 ώρες
  • Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται ύπνο 7-9 ώρες ενώ κάποιοι αρκούνται σε 6 ώρες ύπνου.
  • Οι γυναίκες το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης θα πρέπει να κοιμούνται πολλές ώρες περισσότερο από το συνηθισμένο.
Ανεξάρτητα, όμως από τα παραπάνω ένα κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθεις να νυστάζεις, σίγουρα σου λείπει ύπνος.
Η στέρηση του ύπνου είναι χρέος

«Φτιάχνοντας το δικό μας παράδεισο»


alysodemenos-elefantasΤης ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Χαράματα και  ακόμα κοιτάω έξω από το παράθυρο… Αντιλαμβάνομαι για άλλη μια φορά ότι η οικονομική κρίση, έφερε  μουδιασμένα πρόσωπα ,  πάγωσαν χαμόγελα και μαζί μ΄ αυτά  κι ο χρόνος… Μα  στην τελική ο χρόνος καθόλου δεν πάγωσε! Οι δείκτες του ρολογιού τικ – τακ, τικ – τακ,  λειτουργούν σαν  καταλύτες αφύπνισης και απλά σε   προσγειώνουν στην «ωμή» πραγματικότητα…. Η ζωή εκεί έξω, συνεχίζεται, απλά εμείς σταματήσαμε να «ζούμε»…. Μα ποιος ορίζει αν το μαύρο θα επισκιάσει το άσπρο; Κανείς! Η ζωή είναι διάφανη, και περιμένει τα δικά μας χρώματα, σαν καμβάς!
Αποφάσισα λοιπόν να ζωγραφίσω το δικό μου παράδεισο! Να δώσω αξία στα «πράγματα», όχι γι’ αυτό που αξίζουν, αλλά γι΄ αυτό που σημαίνουν…
Βήμα 1οΛέω καθημερινά, ΚΑΛΗΜΕΡΑ,  σε όλους όσους αγαπώ! Έμαθα να εκφράζω τα συναισθήματα μου και να δείχνω έμπρακτα την αγάπη μου… Αν δεν το κάνω σήμερα, θα ‘χω την ευκαιρία να το κάνω αύριο; Για σκεφτείτε το λίγο…
Βήμα 2οΖω κάθε μέρα τον έρωτα…. Είτε μέσα από τα πάθη μου, είτε μέσα από τα λάθη μου… Όλοι μπορούμε! Ο έρωτας δεν έχει ούτε πρόσωπο, ούτε ηλικία… Είναι «ανύπαρκτος»  μόνο όταν πάψεις να τον ζεις…

Ενα αυγουστιάτικο φεγγάρι, ένα τραγούδι λυπητερό…

Ενα αυγουστιάτικο φεγγάρι, ένα τραγούδι λυπητερό…Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Τον Αύγουστο κυνηγάω τα φεγγάρια, τ’ αστέρια, τη θάλασσα, το κύμα, τη φύση… Την ελευθερία… Την Επίδαυρο που στη μαγεία της οι λέξεις  χάνονται.   Ένα ασημένιο φεγγάρι, σχεδόν εξωπραγματικό. Με μια ομορφιά αλλόκοτη.  Και μια πανσέληνος ελευθερίας.  Πότε με τρομάζει και πότε με «παρασύρει»…
Ένας Αύγουστος που για τον καθένα σημαίνει πολλά. Ένα τραγούδι λυπητερό που όλοι τραγουδήσαμε και όλοι ερωτευτήκαμε…. Ονειρευτήκαμε!  «Σ’ αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω»…  Τα  σ’ αγαπώ που  ψιθυρίσαμε, αφού η πόρτα έκλεισε, τα σ’ αγαπώ που πληκτρολογήθηκαν μα δεν στάλθηκαν..  Τα σ’ αγαπώ που  κάηκαν… Τα σ’ αγαπώ που πνίγηκαν  στα «πρέπει» και στα «μη»… στον «εγωισμό» και στην «αξιοπρέπεια»… Τα  σ’ αγαπώ που  καταχωρήθηκαν στα ανείπωτα και στα ανεκπλήρωτα…   Στις νύχτες  που τα ψιθύρισες μα δεν τ’ άκουσε κανείς…
«Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό»… Μια στιγμιαία απόφαση που μπορεί να καθορίσει τη ζωή μας…

Σε τι οφείλεται και τι μπορείτε να κάνετε για την κατάθλιψη του καλοκαιριού;


Συντάκτης Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια
Στις περιόδους διακοπών, όπως το καλοκαίρι,  πολλοί άνθρωποι, παραδόξως, υποφέρουν από κατάθλιψη περισσότερο. Υπάρχει έντονη  κοινωνική πίεση και προσωπική προσδοκία ότι  στις διακοπές θα «έπρεπε» να «περνούν καλά». Στην πραγματικότητα μπορεί να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απεναντίας, οι περίοδοι αυτοί συχνά υποχρεώνουν  το άτομο να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, τις  κοντινές του σχέσεις και την ψυχική του κατάσταση. Εκείνο που συχνά δυσκολεύει τα πράγματα, είναι ότι ούτε το άτομο, ούτε το περιβάλλον του  αναγνωρίζουν ότι πάσχει από κατάθλιψη. Έτσι, το άτομο καταλήγει σε αυτό-κατάκριση, την οποία ενισχύει το περιβάλλον, όταν το κατηγορεί  ότι είναι  «γκρινιάρης», «μονόχνωτος», ότι «δεν προσπαθεί αρκετά», ότι «κλαίγεται» κλπ. Δεν ισχύουν. Αν το άτομο μπορούσε να περάσει καλά, θα το έκανε.

Το ΚΑΛΟ, το ΚΑΚΟ και η ΕΙΡΗΝΗ



Το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ δεν υπάρχουν. Ένα πράγμα είναι καλό όταν μας συμφέρει και κακό όταν δεν μας συμφέρει. Το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ είναι υπόθεση εγωιστικής συμφεροντολογίας, αυτής της αιφνίδιας και δυσεξήγητης μεταβολής του νου μας. Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους μοιραίους όρους ΚΑΛΟ και ΚΑΚΟ, δεν υποπτεύθηκε ποτέ την τεράστια βλάβη που θα προξενούσε στην ανθρωπότητα.

Το βαρύτατο σφάλμα είναι ότι η ανθρωπότητα έκανε κατάχρηση των ορισμών ΚΑΛΟ και ΚΑΚΟ χρησιμοποιώντας τους πεισματικά σαν κανόνα ηθικής. Έτσι με το πέρασμα των  αιώνων, οι άνθρωποι φυλακίστηκαν τις δυο αυτές λεξούλες και τις βρίσκει κανείς ακόμα και στην σούπα που τρώει.


Κάθε ηθική βασίζεται στις λεξούλες ΚΑΛΟ και ΚΑΚΟ. Οι όροι ΚΑΛΟ και ΚΑΚΟ χρησιμεύουν πάντα για να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ή να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ το ίδια μας τα λάθη. Και αυτός που δικαιολογεί ή καταδικάζει δεν καταλαβαίνει. 

Τραγούδι με τίτλο «ΑδΕΝΦΙΑ μου Αλήτες Πουλιά» ετοιμάζει ο Τόλης Βοσκόπουλος!

tolis
Μνημονιακή διασκευή του γνωστού λαϊκού τραγουδιού του Τόλη Βοσκόπουλου, που θα συζητηθεί! 
Δυναμική επιστροφή στη μουσική σκηνή για τον διάσημο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή με μία διασκευή που φημολογείται ότι την εμπνεύστηκε η σύζυγος του και νυν Υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου!
Με μία διασκευή ενός παλιού και αγαπημένου του τραγουδιού του η οποία πρόκειται να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη  στην φοροεισπρακτική μνημονιακή επικαιρότητα, αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά στην ελληνική μουσική δισκογραφία ο γνωστός για το μουσικό του έργο αλλά και για τα χρέη του στην εφορία Τόλης Βοσκόπουλος!

Μέθοδοι χρονολόγησης

carbon_datingΤεχνικές οι οποίες βασίζονται στη φυσική επιστήμη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο έργο των αρχαιολόγων, προκειμένου να χρονολογήσουν την ιστορία και να αποκαλύψουν άγνωστες περιοχές.
Η αρχαιολογία γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής, γεγονός που οφείλεται στην εμμονή των ανθρώπων με την διερεύνηση του παρελθόντος. Είναι κατανοητή η γοητεία της προσπάθειας να ανακαλύψουμε πώς εξελίχθηκε ο ανθρώπινος χαρακτήρας από την προ ανθρώπινη προέλευση μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Με την μελέτη του παρελθόντος μας, ικανοποιούμε «την ανάγκη να γνωρίζουμε». Αποκτούμε επίσης μια μεγαλύτερη αίσθηση της ταυτότητας και της προοπτικής μας, μέσω των οποίων ατενίζουμε το μέλλον και κάνουμε σχέδια γι' αυτό.
Η αρχαιολογία έχει εξελιχθεί σε μια ακμάζουσα επαγγελματική ενασχόληση, που υποβοηθείται σε σημαντικό βαθμό από την επιστήμη. Η «αρχαιολογική επιστήμη» έχει εξελιχθεί σε πλήρως αναγνωρισμένο διεπιστημονικό θέμα, με την υποστήριξη ακαδημαϊκών περιοδικών και Πανεπιστημιακών τμημάτων. Όλες οι επιστήμες συμβάλλουν εξίσου και ιδιαιτέρως η μοριακή βιολογία, η βοτανική, η γεωχημεία, η φυσική ανθρωπολογία και η αστρονομία.

δεν έχω τίτλο

4420321547_141f465cea_b
 Η κούραση είναι κακός συμβουλάτορας. Δεν δίνει καν συμβουλές, πολλές φορές δεν μιλάει. Ούτε διακρίσεις κάνει. Και κουφός και τυφλός κι ανάπηρος να είσαι, μια μέρα (που μπορεί να ‘ναι και νύχτα) θα σε αρπάξει απ’ το χέρι, απ’ τον ώμο, απ’ ότι βρει και θα σε σύρει σε  μια ερημιά (που μπορεί και να ‘ναι γεμάτη με ανθρώπους) απ’ όπου δεν ξέρεις πολλούς τρόπους να γυρίσεις. Θα σου μείνει μια καθαρή μελανιά για να θυμάσαι τη διαδρομή ως εκεί. Για να τη βλέπεις και να μην αναρωτιέσαι, σαν Byrne των μετρίων, how did gethere?
Η κούραση είναι άσχημο σαράκι. Δεν της δίνεις σημασία βδομάδες, μήνες, χρόνια αλλά τη δουλειά της την κάνει ήσυχα ήσυχα, με ζήλο, ακούραστη (δεν κουράζεται η κούραση, θα ‘ταν πολύ ανόητο να πόνταρες σε κάτι τέτοιο) χωρίς δεύτερες σκέψεις και τύψεις. Δεν μ’ ακούς. Θα σε λιώσω. Μετά θα με πιστέψεις.

Διάλογος στο κομμωτήριο – Wilhelm Reich (1935)

Ήδη από τη δεκαετία του 1930, ο γνωστός ψυχαναλυτής Wilhelm Reich είχε αντιληφθεί την ανάγκη απλοποίησης βασικών ιδεών της οικονομικής ανάλυσης του Μαρξ, ώστε αυτές να γίνουν προσιτές στον καθένα, με τον ίδιο τρόπο που ο Errico Malatesta παρουσίασε την αναρχική του σκέψη μέσα απ’ το έργο Στο Καφενείο, Συζητήσεις για τον Αναρχισμό. Ο παρακάτω διάλογος, μεταξύ ενός βοηθού κομμωτή κι ενός πελάτη, δημοσιεύτηκε το 1935 με το ψευδώνυμο Ernst Parell για το Zeitschrift für politische Psychologie und Sexualökonomie (vol.2, no.1) όσο ήταν εξόριστος στη Δανία. Μέσα από το διάλογο, ο βοηθός αναπτύσσει, δίχως να του το διδάξει κανείς και μόνο με τις βοηθητικές ερωτήσεις του πελάτη, βασικές σκέψεις του Μαρξ, όπως η θεωρία της υπεραξίας.
Βοηθός: Χτένισμα ή κούρεμα;
Πελάτης: Koύρεμα, αλλά τετράγωνο παρακαλώ, όχι στρογγυλό.
(παύση)
Βοηθός: Πώς βλέπετε την εποχή μας;
Πελάτης: Χάλια. Που θα πάει όλο αυτο;

Η τέχνη του να γίνουμε ο εαυτός μας

ee-cummings-quote

Η σκέψη που θα ήθελα να αναφέρω, και ως ψυχολόγος δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά, είναι ότι, παρά τα εμπόδια, μέσα στον καθένα μας υπάρχει μια δύναμη που τον ωθεί προς μια αποκλειστική και μοναδική ατομικότητα, εκείνη που οι Γνωστικιστές περιέγραψαν ως "αναλαμπή" και που, σύμφωνα με τον Mester Eckhart, κατοικεί οριστικά και αμετάκλητα μέσα στην ψυχή. Παρόλο που ο δρόμος προς την ατομική προσωπικότητα δεν είναι χωρίς κινδύνους (και μόνο η επιλογή έχει το τίμημά της), "η ανάπτυξη της προσωπικότητας θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά" (Γιουνγκ 1929-57, σελ. 29).
Κατά τη γνώμη μου, το πολυτιμότερο.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Γιουνγκ (ως επακόλουθο της κατανόησης από τη μεριά του Νίτσε), αυτό το αγαθό συνεπάγεται: Να πούμε "ναι" στον εαυτό μας, να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας σαν αυτό να είναι το σοβαρότερο απ’ όλα τα καθήκοντά μας. (ό.α. σελ. 30)

Ψυχή μου περπάτα




Απότομες εναλλαγές, μία φως μία σκοτάδι.
Κι εκεί που ξανασηκώνεσαι, λες ψυχή μου περπάτα..
πολλά μικρά εμπόδια σε κάνουν να παραπατήσεις.


 Έχεις για όπλα σου την Ελπίδα, την Αγάπη.
Είσαι ήδη πλούσιος κι ας μη το βλέπεις.
Θέλει μεγαλύτερο θάρρος και τόλμη
να αγωνίζεσαι με δύο όπλα που μπορείς να τα μοιραστείς.
Κι ας χάνεις λίγο χρόνο, κι ας πονάς, 
αυτά που θα καταφέρεις και θα μεταδώσεις,
θα τα έχεις κερδίσει με το σπαθί σου.
Δεν είναι προτιμότερα πολλά χαμόγελα αντί για ένα;

Δείτε με ποια σοβαρή πάθηση συνδέεται η μούχλα στο σπίτι

Δείτε με ποια σοβαρή πάθηση συνδέεται η μούχλα στο σπίτι
Η υγρασία και η μούχλα είναι γνωστό πως πυροδοτούν το άσθμα και τις αλλεργίες, όμως αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο μιας σοβαρής νευρολογικής πάθησης που χτυπά συχνά την τρίτη ηλικία.
Ερευνητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Rutgers διαπίστωσαν ότι μια σύνθετη ουσία που απελευθερώνεται από τη μούχλα μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση της νόσου. Η ουσία αυτή επεμβαίνει στη λειτουργία δύο γονιδίων που ρυθμίζουν τη χημική ουσία του εγκεφάλου ντοπαμίνη.
Η απώλεια ντοπαμίνης αποτελεί χαρακτηριστικό δείκτη της νόσου Πάρκινσον.

Πιπέρι Καγιέν. Ισχυρό λιποδιαλυτικό πολλαπλής δράσης. Για γερή καρδιά, αγγεία, τριχοειδή αγγεία και νεύρα!


Πιπέρι καγιέν. Ισχυρό λιποδιαλυτικό πολλαπλής δράσης. Για γερή καρδιά, αγγεία, τριχοειδή αγγεία και νεύρα!
Τι είναι το πιπέρι Καγιέν; Είναι η μικρή κατακόκκινη σαν αίμα καυτερή πιπεριά.
Capsicum (Καψικό το έλασσον)
 Solanaceae (Σολανοειδή)
Τα μέρος που χρησιμοποιούμαι είναι ο καρπός.
Ποια είναι τα κύρια συστατικά του που μας προστατεύουν;
Καψαϊκίνη, καροτενοειδή, φλαβονοειδή, αιθέριο έλαιο, βιταμίνη C.
Κι επανερχόμαστε συνέχεια στον Ιπποκράτη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καθώς ολοένα διαπιστώνουμε ότι η τροφή σου είναι το φάρμακο σου. Γιατί αν δεν είναι φάρμακο το πιπέρι Καγιέν τότε ποιο είναι; 

Πίσω από την υπερπροστασία γονιών & κηδεμόνων

Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ασχολούνται πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με τα παιδιά και εγγόνια τους. 
Τρέχουν από πίσω τους με το φαγητό στο χέρι, ζητώντας να προφτάσουν κάθε τους ανάγκη, κάθε επιθυμία κάθε πληγή, πριν ακόμα αυτά χτυπήσουν.
Θέλουν να ελέγχουν ασφυκτικά, εάν είναι δυνατόν, κάθε σκέψη, κάθε λόγο, και πράξη του παιδιού τους. Βιώνουν δραματικά, και ως δικαίωμα και «ιερό» τους καθήκον, που απορρέει απ’ τον κηδεμονικό τους ρόλο, να προλαβαίνουν κάθε ολίσθημα, κάθε λάθος, στραβοτιμονιά, κάθε πληγή η απροσεξία του παιδιού. 
Ανησυχούν θανάσιμα και με το παραμικρό. 
Κανένα όμως γνήσιο ανθρώπινο ενδιαφέρον δεν κρύβεται πίσω από αυτήν την υπερβολική στάση. Καμιά αγαπητική διάθεση δεν λανθάνει πίσω από το υπερβολικό «ενδιαφέρον» και την αμετροεπή ανησυχία για τον άλλον. Πολύ περισσότερο των παιδιών μας.

Οι Μεγάλες Συμπτώσεις Του Κόσμου !

eik.6_thumb

Hiroshima και  Nagasaki, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το άρθρο είναι αφιερωμένο στην μαύρη επέτειο, των  66 χρόνων από την Hiroshima και το Nagasak,τιμής ένεκεν για τους αδικοχαμένους 270.000 νεκρούς. 6 Αυγούστου 2011, που είναι η 66η επέτειος της Hiroshima και 8 / 8 για το Nagasaki.  Νομίζετε ότι οι ατομικές βόμβες σκάνε όποτε θέλουν να τις ρίξουν τα πολεμοχαρή γεράκια ? Σας γέλασαν ξανά. 
Σκάνε ΜΟΝΟΝ σε συγκεκριμένες συντεταγμένες , συγκεκριμένη μέρα και ώρα και με τον Ήλιο σε συγκεκριμένη θέση !!!
Όσοι καταλαβαίνετε από Υπερδιαστατική Φυσική, ρίξτε μια ματιά στο σχεδιάγραμμα ! Μην αρχίσω τώρα με τον Azazoth και … μπλεχτούμε στα πλοκάμια του Cthulhu … άσε που κάνει ζέστη.
Μια Απόκοσμη Αστροφυσική Συνωμοσία 300 Ετών !!! Και το 33ο Μυστικό της Αμερικής !!!

Το τελετουργικό ή η απλότητα;

Shaolin-Monk-1920x1080

Μια ιστορία από τα παλιά…
Πέρα από τη λίμνη, ζούσαν δύο μοναχοί ενός τάγματος. Μια μέρα, ο πατριάρχης αποφάσισε να τους επισκεφτεί για να δει αν ζουν σύμφωνα με τις γραφές και τις επιταγές του τάγματος. Πήγε λοιπόν με τη βάρκα και τους επισκέφτηκε. Με πολύ μεγάλη χαρά τον υποδέχτηκαν οι δύο μοναχοί. Αφού κάθισαν και τα είπαν για λίγο, τους ρώτησε ο πατριάρχης τι ακολουθούν από τις γραφές.

Οι Εξωγήινοι Ερπετοειδείς Και Το Συμβούλιο Των 13 Βασιλικών Οικογενειών ...Μέρος Δεύτερο



Οι Εξωγήινοι Ερπετοειδείς Και Το Συμβούλιο Των 13 Βασιλικών Οικογενειών ...Μέρος Πρώτο




Ο George Washington ήταν ένας εύπορος σκλάβος και ιδιοκτήτης φυτείας . Είναι γνωστό ότι μερικές από τις σκλάβες του έπεσαν θύματα βιασμού  και χρησιμοποίησε μερικούς από τους αρσενικούς σκλάβους στην τελετουργική τελετή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι της Μαύρης φυλής που μπορούν να εντοπίσουν κυριολεκτικά την γενετική τους ταυτότητα στους ιδρυτές των Η.Π.Α.


Ο George Washington διέταξε επίσης την οικοδόμηση του φάρου του Montauk το 1796. Ο φάρος περιελάμβανε υπόγειο χώρο ως αποθήκη εφοδιασμού στην περίπτωση εισβολής στην βρετανική  ακτογραμμή . Εάν ήξερε μόνο τι θα γινόταν σε αυτή την περιοχή, ή ήξερε;


Οι 13 κυρίαρχες οικογένειες Illuminati συνεχώς ανταγωνίζονται για τον έλεγχο μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, ​​η ισπανική, βρετανική και γαλλική Illuminati αγωνίστηκαν όλες για να κερδίσουν τον έλεγχο πάνω από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.


Οι Ρότσιλντ κράτησαν υπό έλεγχο αυτές τις φατρίες Illuminati, στέλνοντας τα στρατεύματα της Έσσης  για να παρακολουθούν την κατάσταση. Οι ηγέτες απολαμβάνουν αυτά τα παιχνίδια πολέμου, τους ανταγωνισμούς του ενός εναντίον του άλλου για να δουν ποιος θα κερδίσει. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ζωές που χάθηκαν και χάνονται είναι χωρίς νόημα για αυτούς.

Πανσέληνος στον Υδροχόο: Εγώ ή Εμείς;



Στις 10 Αυγούστου και ώρα 21:09 πραγματοποιείται πανσέληνος στο φιλικό και πρωτοποριακό ζώδιο του Υδροχόου με τον Ήλιο να βρίσκεται απέναντι στο παιχνιδιάρικο και μεγαλειώδες ζώδιο του Λέοντα. Όπως σε κάθε πανσέληνο έτσι και σε αυτή καλούμαστε να βρούμε τηνκατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντιτιθέμενων τάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση η ισορροπία έχει να κάνει με τον άξονα του Εγώ(Λέων) και του Εμείς (Υδροχόος): πώς λοιπόν μπορούμε να φωτίσουμε τημοναδικότητά μας και να την προβάλουμε (Ήλιος στον Λέοντα) σεβόμενοι ταυτόχρονα τη βασική ανάγκη να θεωρούμαστε μοναδικοί μεταξύ ίσων (Σελήνη στον Υδροχόο); Ή πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας (Ήλιος στον Λέοντα) εξυπηρετώντας τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (Σελήνη στον Υδροχόο);


Όπως και να έχει, θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ του ατομικού πνεύματος του Λέοντα και του συλλογικού πνεύματος του Υδροχόου, μια ισορροπία που γέρνει λίγο παραπάνω προς τη μεριά του Λέοντα λόγω του ότι εκεί εντοπίζεται και ο Ερμής.

Το σκαθάρι και ο Αετός



-  Άγγελε μου, γιατί βλέπω ότι αυτή η περιπέτεια που ζήσαμε εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν χρησίμευσε πουθενά; Γιατί βλέπω ανθρώπους γελοίους ακόμα σε θέση ισχύος; Γιατί αφού τους είδαμε ποιοι είναι, να συνεχίσουμε να ακούμε τα ψέματα τους από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες; Τους βαρεθήκαμε, αλλά τι γίνεται αυτή τη στιγμή, γιατί όλα τα πράγματα μοιάζουν στάσιμα και επίσης δεν καταλαβαίνω, όλους εμάς, τα θύματα, ποιος θα μπορέσει να μας σώσει.

Γλυτώνοντας απ’ τον άγριο ταύρο


Ο πατέρας μου ήταν φαρμακοποιός. Καθημερινά, περίπου είκοσι άνθρωποι ερχόντουσαν σ’ εκείνο το φαρμακείο. Εάν μια γυναίκα ήταν φτωχή, θα της έλεγε ότι ο λογαριασμός της έχει ήδη πληρωθεί, ή, εάν γνώριζε ότι ένας άνθρωπος δεν είχε τα χρήματα, θα έλεγε, “πληρωμένα”. Μια μέρα η μητέρα μου πήγε στον πατέρα μου και του είπε, “Δίνεις, δίνεις, δίνεις. Πληρωμένα, πληρωμένα, πληρωμένα. Πώς θα κάνεις χρήματα εάν δίνεις στους πάντες;” “Λοιπόν, γυναίκα” είπε, “βάζω στην τράπεζα κάποιες αποταμιεύσεις για τα παιδιά σου”. Αυτά ήταν οι αποταμιεύσεις μας.

Το όνειρο της πλούσιας κυρίας




Μια πλούσια κυρία είχε μια υπηρέτρια που δούλευε σχεδόν δεκαοκτώ ώρες τη μέρα, αλλά η κυρία την πλήρωνε πολύ λίγο και δεν είχε ευγνωμοσύνη για τον μόχθο της υπηρέτριάς της. Τα χρήματά της ήταν τα πάντα για εκείνη, και ποτέ δεν βοηθούσε κανέναν. Απ’ την άλλη, η υπηρέτριά της συνήθιζε να βοηθά τους φίλους της και τα φτωχά παιδιά με τα λιγοστά χρήματα που της έδινε η κυρία της.

Ένα βράδυ η πλούσια κυρία ονειρεύτηκε ότι ένας κύριος την πήγε σε μια πόλη στα βουνά. Αφού περάσανε μέσα από δάση και ποτάμια, ήρθαν σ’ ένα όμορφο σπίτι με εξαιρετικούς κήπους, με καταρράκτες και με πουλιά.

“Σε ποιον ανήκει αυτό το σπίτι;” Ρώτησε η κυρία.
“Αυτό το σπίτι ανήκει στην υπηρέτριά σας”.

Και συνέχισαν να περπατούν. Όπως περπατούσαν, η κυρία σκέφτηκε, “Εάν η υπηρέτριά μου έχει ένα τόσο υπέροχο σπίτι, τότε πώς θα πρέπει να είναι το δικό μου;”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα