Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Σκηνές Αποκάλυψης: Άνθρωποι – ζόμπι κυνηγούν τις ανύπαρκτες φιγούρες Pokemon!

pokemon-go-zombies-889x500.jpg


Το Pokemon Go είναι εδώ και μοιάζει να ήχησε τις σάλπιγγες της Αποκάλυψης: Άνθρωποι μετατρέπονται κυριολεκτικά σε ζόμπι, παίζουν σαν υπνωτισμένοι, δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, που βρίσκονται και που πατούν.
Βρίσκονται στην υβριδική εικονική πραγματικότητα του νέου αυτού παιγνιδιού, εύκολου να το περάσεις στο κινητό σου και μαζί, να περάσεις ένα βήμα πιο μέσα στο Μάτριξ που ήδη ήσουνα.
Το παιγνίδι σκίζει! Κάνει θραύση και τελικά αποδεικνύεται ότι η CIA, εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, ξέρει να κατασκευάζει και πολύ πετυχημένα παιγνίδια!
Το παιχνίδι στην πραγματικότητα χρηματοδοτήθηκε από την CIA για την ανάπτυξη του λογισμικούκαι ουσιαστικά είναι μια μηχανή κατασκοπείας της CIA που προσποιείται ότι είναι ένα παιχνίδι. Αυτά αποκαλύπτουν Αμερικάνοι “συνωμοσιολόγοι” που… δεν κατασκευάζουν παιγνίδια, ούτε θεωρίες, απλά τις αποκαλύπτουν. 
Και όχι μόνον οι συνωμοσιολόγοι. Από την Independent:

Γιατί το Pokémon Go δεν είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, όπως νομίζετε ότι είναι

Το Pokémon Go απαιτεί από το χρήστη να δώσει άδεια σε διάφορα στοιχεία της ιδιωτικής ζωής: τις υπηρεσίες, την τοποθεσία, τη χρήση της κάμερας και των δεδομένων, τη ζώνη ώρας, και ούτω καθεξής. Δεν είναι έκπληξη που ο κόσμος ήδη αμφισβητεί το τι θα κάνει ο δημιουργός του Pokémon της Nintendo με αυτά τα δεδομένα.

Η ζωή είναι κομμάτια από puzzle...



Συνήθεια το να ζεις με τη μοναξιά σου. Πολλές φορές νομίζεις ότι έχεις κολλήσει στο παρελθόν και ψάχνεις στο facebook παλιούς γνωστούς και τους κοιτάς σαν παρατηρητής. Ψυχοφθόρο είναι γιατί πλημμυρίζεις από σκέψεις. Αναρωτιέσαι τι να κάνουν τώρα, πόσο να έχουν αλλάξει, ίσως γιατί ένα κομμάτι μέσα σου νοιάζεται για αυτούς.

Αγάπησες κάποιους και τους έχεις ξεχωριστά για τους δικούς σου λόγους στην καρδιά σου. Είχες κάνει όνειρα με κάποιους και συμμετείχαν στο σενάριο που είχες φτιάξει. Πινελιές όμορφες σαν από ταινία με συνεχόμενη προβολή και μια γεύση ευτυχίας με όμορφες και δυνατές στιγμές.
Όλα αυτά ενωμένα κομμάτια παζλ από δύο ανθρώπους.


Εσύ από μικρός ασχολιόσουν με τα κοινά, παρέες, καφέδες, μαζώξεις στην πλατεία για ατελείωτες ώρες ποδοσφαίρου, διάβασμα, σχολείο και εκείνα τα σχολικά όνειρα που σκέφτεται ο καθένας για το πως να είναι η γεύση της αληθινής ζωής. Ζούσες χωρίς ευθύνες με άγνοια για το οτιδήποτε. Αθώα χρόνια και πολλούς φίλους να τριγυρνούν πάντα γύρω σου.

Είχες την ελευθερία να πηγαίνεις στα πιο μακρινά μέρη εκτός της γειτονιάς σου με λίγα ψέματα παραπάνω στους γονείς. Τρελές ιδέες που είχες κάνει πράξη και ζούσες πάντα επικίνδυνα, άλλες φορές βόλτες με ποδήλατα και καθώς μεγάλωνες το μέσο άλλαζε σε μηχανάκια και αυτοκίνητα.
Κάποια στιγμή ανακάλυψες τον έρωτα και φάνταζε τρομακτικό συναίσθημα. Ήταν ένας ενθουσιασμός τόσο έντονος και ένιωθες όλα αυτά που είχες διαβάσει κάποτε σε παραμύθια. Ήθελες το μέσο να γίνει ένα λευκό άλογο και να φοράς την γυαλισμένη πανοπλία σου και να την γοητεύσεις. Πραγματικά δεν είχες ιδέα για την  πραγματική ζωή,όλα τα έβλεπες ρομαντικά και μονόπλευρα.

Μπορεί ο άνθρωπος κάθε μέρα και κάθε ώρα να είναι ο εαυτός του και μόνο ο εαυτός του;

post-362

Πανδέκτες, §156: Όπως λέει ο Γκαίτε (Ποίηση και Αλήθεια), και σίγουρα έχει δίκιο, ο άνθρωπος ανατρέχει συνεχώς στον εαυτό του, πόσο πλούτο έχει να αντλήσει από κει μια διάνοια!
Ενώ απ’ την άλλη μεριά omnis stultitia laboratfastidio sui [«Η ανοησία βάζει φρένο στον εαυτό της»] όπως λέει ο Σενέκας.
Αυτό που ο άνθρωπος είναι, η ατομικότητά του, επιδρά κάθε στιγμή, ενώ αυτό που έχει, ή αυτό πουπαρουσιάζει στον κόσμο, επιδρά μόνο ευκαιριακά: ή γάρ φύσις βέβαια, ού τά χρήματα [Γιατί η φύση είναι αξιόπιστη, και όχι στα χρήματα] μάς λέει ο Αριστοτέλης.
Όταν ο άνθρωπος έχει γεννηθεί με αυτό το χάρισμα, τότε παραμένει σε σχέση με την ευτυχία του μόνο έναερώτημα: με αυτή τη διάνοια μπορεί να επιβιώσει; Δηλαδή αν έχει υγεία, παιδεία και αρκετό ελεύθερο χρόνο, θα μπορεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, κάθε μέρα και κάθε ώρα να είναι ο εαυτός του και μόνο ο εαυτός του;

Paulo Coelho : Κλείσε τον κύκλο! Ότι τελείωσε, άστο να φύγει..

Πάντα πρέπει να ξέρουμε πότε κάποιο στάδιο φτάνει στο τέλος του. Αν επιμείνουμε να παραμείνουμε εκεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, θα χάσουμε τη χαρά και το νόημα των άλλων σταδίων, τα οποία πρέπει να ζήσουμε.
bird
Να κλείνουμε κύκλους, πόρτες, να γυρίζουμε σελίδα, να ολοκληρώνουμε κεφάλαια – δεν έχει σημασία πώς το λέμε, αυτό που έχει σημασία είναι να αφήνουμε στο παρελθόν τις στιγμές της ζωής μας που πέρασαν.
Χάσατε τη δουλειά σας; Τελείωσε μια σχέση; Φύγατε απ’ το σπίτι των γονιών σας; Φύγατε στο εξωτερικό; Η φιλία που καλλιεργούσατε τόσο καιρό εξαφανίστηκε χωρίς εξηγήσεις;
Μπορείτε να περάσετε πολύ καιρό απορώντας γιατί συνέβη αυτό. Μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα κάνετε ούτε ένα βήμα πριν κατανοήσετε τις αιτίες που έκαναν ξαφνικά σκόνη κάποια πράγματα που ήταν τόσο σημαντικά και σταθερά στη ζωή σας.
Αυτή η στάση όμως θα αποδειχτεί πολύ ψυχοφθόρα για όλους: Οι γονείς σας, ο άντρας ή η γυναίκα σας, οι φίλοι σας, τα παιδιά σας, η αδερφή σας, όλοι θα ολοκληρώνουν κεφάλαια, θα γυρίζουν σελίδα, θα προχωρούν και όλοι θα στεναχωριούνται επειδή εσείς βρίσκεστε σε τέλμα.

Τι μπορώ να φάω όταν έχω ναυτία και εμετούς ;

Πολύ συχνά εξαιτίας κάποιας ίωσης, της εγκυμοσύνης ή ακόμη και ως συνέπεια του στρες και της κακής ψυχολογικής κατάστασης, νιώθουμε έντονη ναυτία η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε εμετούς. 
Συνήθως όσοι βιώνουν αυτή την κατάσταση δεν ξέρουν τι μπορούν να φάνε ώστε να μειωθούν τα συμπτώματα ή ακόμη και να υποχωρήσουν.



Σίγουρα η αιτία που προκαλεί τη ναυτία και τους εμετούς καθορίζει και τη διατροφή, όμως σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές που βελτιώνουν τα συμπτώματα σε κάθε περίπτωση.

Αν λοιπόν έχετε βιώσει μια τέτοια κατάσταση θυμηθείτε:

Ερμηνεύοντας αλλιώς…την κατάθλιψη


Mπορούμε να δούμε την κατάθλιψη ως μια άρνηση των συναισθηματικών αντιδράσεων και του αληθινού εαυτού στην παιδική ηλικία.
Από την Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι  οι άνθρωποι, που ως παιδιά έκαναν περήφανους τους γονείς τους (είχαν διάφορες δυνατότητες και ταλέντα για τα οποία τους επαινούσαν και τους θαύμαζαν, ήταν άριστοι μαθητές, φρόντιζαν από πολύ μικρά τα μικρότερα αδέρφια τους κλπ) θα πρέπει να έχουν μια ισχυρή και σταθερή αυτοπεποίθηση. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Τα πάνε καλά, συχνά πολύ καλά, σε οτιδήποτε κάνουν, οι άλλοι τους θαυμάζουν και τους ζηλεύουν και είναι επιτυχημένοι. Όμως, συχνά πίσω από όλα αυτά παραμονεύει η κατάθλιψη, ένα αίσθημα κενού και αποξένωσης από τον ίδιο τους τον εαυτό και μια αίσθηση ότι η ζωή τους δεν έχει κανένα νόημα. Τέτοιου είδους συναισθήματα έρχονται στο προσκήνιο κάθε φορά που δεν βρίσκονται στην «κορυφή», που δεν είναι οι αναμφισβήτητοι «πρωταγωνιστές» ή που νοιώθουν ξαφνικά ότι δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά σε κάποια ιδεατή εικόνα ή σε κάποια πρότυπα. Τότε βασανίζονται από άγχος ή από βαθιά συναισθήματα ενοχής και ντροπής. Γιατί αναστατώνονται τόσο πολύ αυτοί οι ικανοί και «προικισμένοι» άνθρωποι;
Το «χάρισμα» με το οποίο ήταν «προικισμένοι» αυτοί οι άνθρωποι ως ήταν να «προστατεύουν τους γονείς τους για να προφυλαχτούν τα ίδια». Έπρεπε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προσδοκίες των γονέων του και να γίνονται τα ιδεώδη παιδιά, με τίμημα την κατάπνιξη του πιο γνήσιου τμήματος του εαυτούς τους.
Αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν, όταν ήταν παιδιά, να μάθουν να κρύβουν πολύ επιδέξια τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν την αγάπη τους. Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα συναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου. Στη συνέχεια με τη σειρά τους μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά.

Απολέπιση με θυμάρι και γκρέιπφρουτ για την κυτταρίτιδα !


Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.
Για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το δέρμα στην αρχική του κατάσταση θα πρέπει να το φροντίζουμε συχνά, εσωτερικά με σωστή διατροφή αλλά και εξωτερικά με τη φροντίδα φυσικών κρεμών!
Σπιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με γκρέιπφρουτ και αποξηραμένο θυμάρι

Γενικές πληροφορίες:
Το γκρέιπφρουτ είναι πολύ πλούσιο σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι γνωστό ότι περιέχει αρκετές ποσότητες βιταμίνης C. Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του είναι ότι βοηθάει στο κάψιμο του λίπους και για αυτό χρησιμοποιείται και σε πολλές δίαιτες όπως επίσης και σε σπιτικές κρέμες σώματος για την κυτταρίτιδα. Από την άλλη πλευρά το θυμάρι περιέχει ορισμένη ποσότητα από αιθέρια έλαια, ενώ το αποξηραμένο θυμάρι μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό scrub. Στην παρακάτω συνταγή θα δείτε πώς να φτιάξετε μαι σπιτική κρέμα σώματος για την κυτταρίτιδα με θυμάρι, γκρέιπφρουτ και καλαμποκέλαιο. Στην ουσία δεν πρόκειται για κρέμα αλλά για scrub.

Το κάπνισμα: γιατί δεν μπορούμε απλά να το «κόψουμε»;


Τα απειλητικά ή εκφοβιστικά μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, γιατί αυξάνουν το άγχος του ατόμου.
Από τη Μαρία Μπάδα, Ψυχολόγο, Επικοινωνιολόγο, ΜΑ, Διδάκτορα Παντείου
Το θέμα της διακοπής του καπνίσματος στην Ελλάδα αποτελεί ζωτικό αίτημα, καθώς η χώρα έχει τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών στην Ευρώπη. Αν αναλογιστούμε τους παράγοντες που οδηγούν στην υιοθέτηση του καπνίσματος, βλέπουμε ότι οι νεότεροι σε ηλικία βλέπουν το κάπνισμα σαν ένα μέσο επιβεβαίωσης του ανδρισμού ή της θηλυκότητάς τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ηλικία παίζει και η τάση καθώς και η επιθυμία του νέου να ενταχθεί σε ομάδες συνομηλίκων του, πράγμα που απαιτεί το συμβιβασμό με τις αξίες της συγκεκριμένης ομάδας (Levitt & Edwards, 1970). Οι Krosnick και Judd (1982), από έρευνα που πραγματοποίησαν, απέδειξαν ότι τα περισσότερα άτομα της παρέας ενός εφήβου καπνιστή είναι επίσης καπνιστές, ενώ ελάχιστα άτομα είναι καπνιστές στην παρέα ενός μη καπνιστή εφήβου.
Πολλές φορές αφορμή για την έναρξη του καπνίσματος, είναι η περιέργεια που διακρίνει τους εφήβους και η σφοδρή τους επιθυμία να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα πάντα στη ζωή. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί μέσα από πολλές έρευνες ότι οι καπνιστές γονείς, δάσκαλοι ή καθηγητές λειτουργούν ακουσίως ως πρότυπα προς μίμηση για τα παιδιά τους, παρασύροντας τα στο να ξεκινήσουν το κάπνισμα (Calman, Carmichael, Deans & Calman, 1985).
Κατά μια γενικότερη επικρατούσα αντίληψη, το κάπνισμα συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, στη μείωση της έντασης και την χαλάρωση. Το κάπνισμα για τους καπνιστές συνιστά μέσο αντιμετώπισης στρεσσογόνων καταστάσεων με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι χάρη στο τσιγάρο συγκεντρώνονται πολύ πιο εύκολα γεγονός που τους καθιστά πιο αποτελεσματικούς στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Τέλος, ένα μεγάλο ποσοστό καπνιστών υποστηρίζει ότι το τσιγάρο τους προσφέρει ακόμα και παρηγοριά σε δύσκολες στιγμές.
Επομένως, η διακοπή του καπνίσματος έρχεται σε αντίθεση με αυτές τις πεποιθήσεις, άρα την καθιστά δύσκολη.
Η μελέτη των Lazuras L, Chatzipolychroni E, Rodafinos A, Eiser JR. (2012), εξέτασε τις επιδράσεις της αναμενόμενης μετάνοιας, των κοινωνικών προτύπων και των συναφών κοινωνικο-γνωστικών παραγόντων σχετικά με τις προθέσεις διακοπής του καπνίσματος, μεταξύ των εργαζομένων σε εσωτερικούς χώρους.
Οι αναλύσεις έδειξαν, ότι οι στάσεις απέναντι στην διακοπή του καπνίσματος, η αυτο-αποτελεσματικότητα και η αναμενόμενη μετάνοια προέβλεψαν σημαντικά τις προθέσεις διακοπής του καπνίσματος, πέρα και πάνω από προηγούμενες προσπάθειες διακοπής και την εξάρτηση από τον καπνό. Σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, η εξάρτηση από τον καπνό, τα περιγραφικά πρότυπα και οι αντικαπνιστικές πολιτικές δεν επηρέασαν άμεσα τις προθέσεις διακοπής του καπνίσματος στο δείγμα της μελέτης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ: "Η θεραπευτική διαδικασία είναι ένα ταξίδι εσωτερικής ανακάλυψης που δεν έχει τέλος".

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ: "Η θεραπευτική διαδικασία είναι ένα ταξίδι εσωτερικής ανακάλυψης που δεν έχει τέλος".
Ο διάσημος Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Ίρβιν Γιάλομ, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στον Ψυχολόγο Χάρη Πίσχο για τοPsychologynow.gr.

Ο Ίρβιν Γιάλομ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε εμάς τους Έλληνες. Τον έχουμε γνωρίσει και τον έχουμε αγαπήσει μέσα από τα βιβλία του, στα οποία παρουσιάζει τη ψυχοθεραπευτική διαδικασία μέσα από ένα λογοτεχνικό, μυθιστορηματικό ύφος, που κερδίζει τους αναγνώστες του. Ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Stanford University, με εξαιρετικά πλούσια εμπειρία στην ψυχοθεραπεία, συγγραφέας ακαδημαϊκών συγγραμάτων που διδάσκονται σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου και συγγραφέας πολλών bestseller βιβλίων.
Όσες φορές τον έχω ακούσει, είτε ζωντανά όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, είτε μέσω Skype σε πρόσφατη εκδήλωση με αφορμή την ταινία για τη ζωή του, πάντα βρίσκει τον τρόπο να σμιλεύει τις ψυχές των ανθρώπων, με την υπαρξιακή του προσέγγιση, με το υπομονετικό του ύφος, με το εστιασμένο βλέμμα του και να δίνει ένα διαφορετικό νόημα στις σκέψεις και στα συναισθήματα των ανθρώπων. Ομολογουμένως, η χαρά μου όταν διάβασα την θετική του απάντηση για την παραχώρηση της συνέντευξης ήταν πολύ μεγάλη, όπως και η ευθύνη στη συνέχεια να προσπαθήσω να αποδώσω όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένα, τη συζήτησή μας.
Η συνέντευξη κράτησε ακριβώς 30 λεπτά, στην οποία μίλησε για τη ζωή του, τις σχέσεις, την Ελλάδα, τον έρωτα και για το βαθύτερο υπαρξιακό νόημα στη ζωή και στην ψυχοθεραπεία. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ήταν πολύ ανοικτός, δεκτικός σε οποιοδήποτε ερώτημα τέθηκε, ευγενικός, προσιτός, ευθύς και αυτο-αποκαλυπτικός. Είναι μεγάλη προσωπική τιμή και μεγάλη αναγνώριση για το Psychologynow.gr, η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Καθηγητής Ίρβιν Γιάλομ.

Xάρης Πίσχος: Αρχικώς να σας ευχαριστήσω θερμά για την παραχώρηση της συνέντευξης. Γνωρίζω ότι είστε πολυάσχολος, όπως γνωρίζω φυσικά και τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχετε στην Ελλάδα.
Ίρβιν Γιάλομ: Αυτήν την περίοδο γράφω μία αυτοβιογραφία, για την ακρίβεια βρίσκομαι σχεδόν στη μέση για την ολοκλήρωσή της και έχω γράψει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Γίνομαι Έλληνας», όπου και περιγράφω όλα τα ταξίδια που έχω κάνει στην Ελλάδα, καθώς και την φανταστική αποδοχή που έχω. Η Ελλάδα έχει διαβάσει περισσότερα βιβλία μου από άλλες χώρες με πληθυσμό 20 φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα, οπότε νιώθω ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ εμένα και της Ελλάδας.

ΧΠ: Τι είναι αυτό που σας δίνει νόημα και έμπνευση να συνεχίζετε καθημερινά το έργο σας;

Γιατί πιάνεστε μετά τη γυμναστική



Όλοι έχουμε νιώσει μια περίεργη αίσθηση πόνου-πιασίματος την επόμενη μέρα μετά από σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο. 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πού μπορεί να οφείλεται;

Μετά από έντονη γυμναστική, οι μυϊκές ομάδες που γυμνάστηκαν παρουσιάζουν μια διαταραγμένη δομή, μικροτραύματα, μικροφλεγμονες και μειωμένη λειτουργικότητα. Όλα αυτά, αν και ακούγονται ελαφρώς δραματικά, είναι φυσιολογικά και επισκευάζονται.
Κατά την διαδικασία λοιπόν που το σώμα αναρρώνει οι μυϊκές ίνες που τραυματίστηκαν, αιμορραγούν και είναι πρησμένες και φυσικά πολύ ευαίσθητες.

ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»



Ο Βούλγαρος αλανιάρης πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ σκέφθηκε, λέει, να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Φοβερά πράγματα. Η Βουλγαρία να βοηθήσει φιλανθρωπικά την Ελλάδα. Το τυρί το βλέπεις; Εγώ δεν το βλέπω. Εγώ βλέπω τη φάκα.
Σύντροφοι, κανένας δεν βοηθάει χωρίς λόγο. Ακόμα και ο παπάς κάνει το παιχνίδι του. Της θρησκείας το παραμύθι. Άσε. Όχι και σ' εμάς.
Σα σήμερα, 19 Ιουλίου το 1827 υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο του Λονδίνου ανάμεσα στις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις, αυτές που αργότερα έστειλαν τα παπόρια τους στο Ναβαρίνο και κατέστρεψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Έτσι έγινε «ελεύθερη» η Ελλάδα μας. Με την αβάντα πρώτα τη διπλωματική και μετά τη στρατιωτική των ξένων. Να το ξέρουμε. Όχι, ακριβώς. Να το θυμόμαστε, είναι το πιο σωστό.
Προηγουμένως είχαν μπει οι βάσεις στο Πρωτόκολλο της Πετρούπολης για να ακολουθήσει εκείνο του Λονδίνου που προέβλεπε:
1. Με τη μεσολάβηση των Μεγάλων Δυνάμεων, Ανακωχή Ελλάδος και Τουρκίας
2. Η Ελλάδα γίνεται κράτος αυτόνομο, όμως με την επικυριαρχία του Σουλτάνου
3. Η Ελλάδα θα έχει αυτόνομη κυβέρνηση και αυτόνομη διοίκηση, που δεν χρειάζεται να επικυρώνεται από τον Σουλτάνο
4. Όσοι Τούρκοι εγκαταλείψουν την Ελλάδα θα αποζημιωθούν για τις ιδιοκτησίες τους

Τὰ τσιμπούρια…



Τὰ τσιμπούρια...

Ήταν κάποτε Γάτε, ένας φουκαράς σκυλάκος γεμάτος με χονδρά τσιμπούρια, που του έπιναν διαρκώς το αίμα! Αυτά πάχαιναν, όμως αυτός συνέχεια αδυνάτιζε. Σούρωνε ο δύστυχος και έλειωνε, ημέρα με την ημέρα. Στο τέλος έγινε αναιμικός και άρχισαν να φαίνονται τα κοκκαλάκια του. Ήταν θέμα χρόνου, το να χαιρετήσει τα εγκόσμια! Λίγο πριν το τέλος, αποφάσισε πια να τα ξεφορτωθεί και να κάνει αποπαρασίτωση, πηγαίνοντας στον κτηνίατρο.
Όταν τα τσιμπούρια κατάλαβαν την σκέψη και την πρόθεση του να τα ξεφορτωθεί, ξεσηκώθηκαν! Αυτά, που ήταν κοντά στα αυτιά του, άρχιζαν να του φωνάζουν με δραματική φωνή, γεμάτη σπαραγμό: 
«Όχι! Μην το κάνεις! Αυτό είναι διχασμός!!» 
και συνέχιζαν να χώνουν πιο βαθειά στο δέρμα του τις αιματορουφήχτρες βεντούζες τους. «Διχασμός!!»” φώναζαν και.όλες οι ποταμόψειρες, μαζί με τους ψύλλους, που καταλάβαιναν πως το φαγοπότι τους τελειώνει!

Τι σημαίνει η χειρονομία που έκανε ο Ερντογάν – Σε ποιους «απευθύνεται»!

Τι σημαίνει η χειρονομία που έκανε ο Ερντογάν – Σε ποιους «απευθύνεται»!
Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ζαμάν, τον Φεβρουάριο του 2015, το 20% των Τούρκων θεωρούσαν δικαιολογημένη την βία για υπεράσπιση του Ισλάμ.
Ένα 20% θεωρούσε επίσης την επίθεση στη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebbdo «δικαιολογημένη», και το 66% των ψηφοφόρων του ισλαμιστικού ΑΚΡ θεωρούσε ότι υπάρχει σταυροφορία εναντίον Ισλάμ.
Εδώ να θυμίσουμε, σε όσους το έχουν ξεχάσει, ότι σύμφωνα με τον Ερντογάν οι διαδηλώσεις του 2013 για το Gezi ήταν «πραξικόπημα των ΗΠΑ»!
Κι όμως όλη αυτή η προπαγάνδα λειτούργησε. Το 2014 το 73% των Τούρκων δεν συμπαθούσε τις ΗΠΑ, αλλά ούτε και καμιά άλλη χώρα ιδιαίτερα.
Μετά από τόση τεκμηρίωση, νομίζω ότι συμπαθούντες ή μη τον Ερντογάν αντιλαμβάνεστε ότι γειτνιάζουμε με μια ισλαμική δημοκρατία εν τη γενέσει της.
Αυτή η ισλαμική δημοκρατία θα είναι ΑΝΤΙ-Δυτική γενικά, σίγουρα ΑΝΤΙ-ΗΠΑ κι από σύμμαχος μπορεί να μετατραπεί σ τεράστια απειλή ασφάλειας.

Αφεντρες και σκλαβοι

 

Προειδοποιηση περιεχομενου
Το περιεχομενο [σε κειμενο και σε εικονα] της παρουσας δημοσιευσης, ειναι αυστηρως ακαταλληλο για ξενερωτους/ες, υγιεινιστες, οικολογους και ανηλικα ατομα
Παρακαλω μην προχωρησετε στην αναγνωση, αν ανηκετε σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες...


 Σκλαβοι...

"Αυταρχικο" στο εντοπιο γλωσσαρι των στουντιος, δηλαδη των μπουρδελων πολυτελειας, σημαινει ενα ειδος σεξουαλικου παιχνιδιου οπου ο αντρας πληρωνει αδρα για να τον μεταχειριστει μια γυναικα ως σκλαβο.
Στη διεθνη ορολογια αναφερεται ως BDSM, απο τα αρχικα των λεξεων: Bondage, sadomazohism [δουλεια, σαδομαζοχισμος]

Οι κυριες που αναλαμβανουν να ικανοποιησουν τα βιτσια της εκλεκτης τους πελατειας, αποκαλουνται αφεντρες, ενω το προγραμμα που προσφερουν, περιλαμβανει μια σειρα φετιχισμων, σαδομαζοχιστικων δρασεων και εναλλαγης σεξουαλικων ρολων, το οποιο προσαρμοζεται στα γουστα του πελατη, κατοπιν ειδικης συμφωνιας.
Το αυταρχικο ειναι πολυ της μοδας σε ολη την ευρωζωνη και δεν υπαρχει σοβαρο μπουρδελο σε ευρωπαϊκη πρωτευουσα, που να μην διαθετει μια ή περισσοτερες ειδικα εκπαιδευμενες αφεντρες.

Στα παρακατω, μπορειτε να βρειτε ολα οσα θα θελατε να μαθετε για τις Αφεντρες και τους Σκλαβους αλλα ντρεποσαστε να ρωτησετε τη μαμα σας...

Η κρυφή γοητεία του Ισλάμ

 


Αν θελετε να επισκεφθειτε το χαρεμι των Οθωμανων σουλτανων στο Τοπ Καπι[1] πρεπει να πληρωσετε ξεχωριστο εισιτηριο και μετα να στηθειτε σε μια ατελειωτη ουρα, οπου η συντριπτικη πλειοψηφια των τουριστων ειναι γυναικες!
Και τι γυναικες...
Ψιλομοντερνες, ψιλοφεμινιστριες, ψιλοανεξαρτητες, νεες και μοντερνες γυναικες.
Κι ομως!
Αυτες ακριβως θα επρεπε να περνανε απεξω απο το χαρεμι του Τοπ και και να φτυνουνε στις μαρμαρινες αυλες του και οχι να πληρωνουνε τσουχτερο εισιτηριο, προκειμενου να μπουν στα ενδοτερα και να περιηγηθουν με σχεδον νοσηρη περιεργεια τα ονομαστα κολαστηρια, οπου φυλακιστηκαν και βασανιστηκαν επι αιωνες, αμετρητα ατομα του φυλου τους...

Τωρα θα μου πεις, και το Αουσβιτς αποτελει αξιοθεατο στη σημερνη Γερμανια και μαλιστα τα επισκεπτονται αρκετοι Εβραιοι.
Ωστοσο αν σταθειτε στις ουρες του Τοπ Καπι και κοψετε φατσες, θα διαπιστωσετε ευθυς αμεσως οτι δεν εχουν τιποτα απο τη συντριβη, την οργη ή τον τρομο, που σημαδευουν τα προσωπα των Εβραιων επισκεπτων του Νταχαου.
Και πολυ περισσοτερο δεν θα δειτε τις πενθιμες ανθοδεσμες, που αφηνουν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης οι απογονοι των θυματων, για να μεινει ζωντανη η μνημη αυτου του εγκληματος κατα της ανθρωποτητας.

Οι φρουροι του χαρεμιου στο Τοπ Καπι, μπορουν να σας βεβαιωσουν οτι δεν βρεθηκε ποτε, ουτε μια κυρια, που να παει και να αφησει μαι χουφτα χρυσανθεμα, στη μνημη ολων εκεινων των γυναικων, που οι ζωες τους ξοδευτηκαν, για να τις γλεντησουνε μια-δυο φορες οι Σουλτανοι, οπως καμουν ας πουμε οι Εβραιες επισκεπτριες του Νταχαου!

Σε αντιθεση με τα μνημεια του ολοκαυτωματος, που προκαλουν σοκ στους επισκεπτες τους, ενα σημαντικο κομματι απο τις τουριστριες που συνωστιζονται στους ονταδες των χαρεμιων, νιωθουν ισχυρη ελξη προς αυτον ακριβως τον εξανδραποδισμο του φυλου τους, που οδηγησε αλλοτε χιλιαδες αλλες γυναικες στην τρελα, στην αυτοκτονια, στην καταθλιψη και, συχνα, στον βασανιστικο θανατο[2]  
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την ισλαμολαγνεία που δέρνει τις σημερνές αμερικανοευρωπαίες και τρέχουν να υποδεχτούν με ανοιχτές τις αγκαλιές και ανοιχτά τα πόδια, τους μελαμψους λαθροεισβολείς από την ισλαμικη αφροασία...



1. Η γοητεια της σκλαβιας

ΧΑΜΟΣ στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ… – ΑΚΟΜΑ μία ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΦΤΑΣΕ;

ΧΑΜΟΣ στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ στον ΗΛΙΟ - ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η ΩΡΑ;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Κι όμως… Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Πριν περίπου ένα μήνα. Η θέαση δεν μοιάζει να είναι μία σύμπτωση, αλλά ούτε κάτι τυχαίο… Μοιάζει με υπενθύμιση ή με μία ακόμα «αποστολή»…
Ένα στιγμιότυπο από το Stereo Science Center, Ahead COR2 της NASA έχει αναστατώσει πολύ κόσμο από αυτούς που τους ονομάζουν κυνηγούς UFO. Ο εντοπισμός του έγινε από τον TheWatcher252 του Youtube και το συμβάν συνέβη στις 13/7/2016.
Όλοι μιλούν για ένα τεράστιο στόλο, για σμήνη εξωγήινων οχημάτων που «κατέλαβαν» το οπτικό πεδίο της κάμερας.
Αυτή είναι η αυθεντική εικόνα της NASA στις 03:09:15 Περίπου 15 λεπτά νωρίτερα και 15 λεπτά αργότερα, αυτά τα μυστηριώδη σημάδια, δεν υπάρχουν. Μόνο μία σειρά από τρεις στοιχισμένες ομάδες των δύο αντικειμένων, δηλαδή στις 03:24:00.
Θα μπορούσαν αυτά τα φωτεινά σημάδια να είναι αντανακλάσεις, μικρόκοκοι ή κάτι «απατηλό» που μας δίνει την ψευδαίσθηση εξωγήινων οχημάτων να πετούν σε σειρά; Όμως, υπάρχουν πολλές διαφορετικές «γωνίες», κάθετες, οριζόντιες, λοξές, καμπυλωτές κλπ… Πόσες προσπτώσεις φωτός υπάρχουν, όταν ο Ήλιος είναι απέναντι; Αναρωτιούνται…

Τι ψάχνεις και ψάχνεις και ψάχνεις; Αχχχ…

ευτυχία-11
Σκέψου… Τι έχεις χάσει;
ΤΩΡΑ, αυτό το μοναδικό δευτερόλεπτο, είσαι ΕΔΩ και…
Είσαι ζωντανός!!!
Και βλέπεις!!!
Και διαβάζεις!!!
Δεν πεινάς, δεν διψάς, δεν πονάς…
Γιατί σκέφτεσαι; Και τι δεν φαντάζεσαι…
-Εάν τα πράγματα ήταν αλλιώς…
-Εάν είχα περισσότερο από αυτό και εκείνο και το άλλο…
-Εάν ήμουν εκεί και εκεί και εκεί…
-Και εάν ήμουν με εκείνον και εκείνον και τον άλλον…
Και εγώ εάν είχα γένια θα ήμουν παπάς… Αλλά δεν έχω…
Πάψε άνθρωπε…

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια των γυναικών στο σεξ;

e95295ea-70a7-4c23-875e-386316b96ab7

Και οι γυναίκες έχουν ανασφάλειες τελικά στο σεξ! Και μάλιστα ανασφάλεια για τις επιδόσεις τους.

Άγχος για καλύτερες επιδόσεις στο σεξ δεν έχουν τελικά μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες. Έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα απέδειξε ότι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών που παρουσιάζουν σεξουαλική δυσλειτουργία αγχώνονται για το αν θα αποδώσουν.
Πολλές μάλιστα αιτίες σεξουαλικών προβλημάτων των γυναικών αποδίδονται ακριβώς σε αυτήν την αγωνία. Ειδικότερα το 68% των γυναικών που παρουσιάζουν προβλήματα οργασμού δήλωσαν πως έχουν άγχος απόδοσης.
Επίσης το 54% των γυναικών που έχουν επώδυνη επαφή εμφανίζουν επίσης το ανάλογο άγχος. Ενώ ένα ποσοστό 24% που έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με την απόδοση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα