Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

H αλόη είναι η σούπερ τροφή που θα διώξει τις ρυτίδες και θα απαλύνει τα καψίματά σου!




Όλοι γνωρίζουμε πως η αλόη κάνει πολύ καλό στα καψίματα. Αυτό που δεν... γνωρίζαμε είναι πως μπορεί να μειώσει και την εμφάνιση των ρυτίδων ενώ κάνει πολύ καλό στο σώμα, εσωτερικά και εξωτερικά. Πιο συγκεκριμένα..

Ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα

Ο φυσικός αυτός ζελές τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα ενώ βοηθάει και στην διατήρηση της ελαστικότητάς της. Επιπλέον, μπορεί να καταπολεμήσει και την ακμή.

Ελάχιστες οι ποσότητες σάλιου που απομένουν στον Γιάνη Βαρουφάκη!

891e24420fe316fdc03f8342b23e8d05_L

Στερεύει από σάλιο εξαιτίας των συνεχών συνεντεύξεων και δηλώσεων ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών!
Δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του τσάρου της ελληνικής οικονομίας έχουν οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις που δίνει καθημερινά τόσο στα ελληνικά όσο και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ύστερα από σύσταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης προσήλθε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός»για ειδική εξέταση μέτρησης της συνολικής ποσότητας υγρών που έχει απομείνει εντός της στοματικής του κοιλότητας.

Πνευματικά σπορ: προτάσεις δέχομαι με χαρά, υποδείξεις όμως όχι

CIMG0212
Mε ελλειπτικές κινήσεις τριγυρνώ νωχελικά γύρω από το τέλειο κυκλικό σχήμα χωρίς αρχή και τέλος (την αληθινή ζωή, ίσως;). 
Μου αρκεί που μπορώ να κινούμαι γύρω του και δεν έχω άλλες απαιτήσεις. 
Η αναζήτηση της υπέρτατης ουσίας της ζωής είναι ένα ευγενικό πνευματικό σπορ με το οποίο ασχολούμαι πολλά χρόνια αλλά, δυστυχώς, παρά τις πολυετείς αναζητήσεις μου, έχω πλήρη άγνοια. 
Μέσα στην απλότητά του σχήματος, με πλημμυρίζουν κύμματα θαυμασμού και δέους για τη μεγαλοφυή σύλληψή του. Πώς τα κατάφερε ο δημιουργός του; 
Αλλά πάλι, προσπαθώ να χωρέσω το αχώρετο σε ένα μικρό δωμάτιο μέσα μου. 

Συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν καρδιά και που δεν πρέπει να αγνοείτε. Πώς αξιολογείται ο πόνος στο στήθος;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Το 50% όσων παθαίνουν καρδιακή ανακοπή έχουν προειδοποιητικά συμπτώματα για μέρες ή εβδομάδες.

Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια, ζάλη, λιποθυμία και «φτερουγίσματα» της καρδιάς.

Η γρήγορη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση του εμφράγματος είναι πρωταρχικής σημασίας για να σωθεί η ζωή του ασθενούς. 

Στην πραγματικότητα όμως σε πολλές περιπτώσεις, η καρδιακή προσβολή αρχίζει σαν ένας ήπιος πόνος ή μια ενόχληση. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται, να φεύγουν και μετά να επανέρχονται.

Η καρδιακή νόσος είναι η Νο1 αιτία θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναλογώντας στο 40% του συνόλου των θανάτων. Αλλά γιατί η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρος; Ένας λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν άμεσα βοήθεια μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Αλλά τα καρδιακά συμπτώματα δεν είναι πάντα έντονα ή εμφανή και ποικίλουν από άτομο σε άτομο και βάσει φύλου.

TRIGGER POINTS – ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΥΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ – ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΥΕΣ

lifehub-xeiropraktiki-2 
Τα trigger points ή αλλιώς επώδυνα μυοπεριτοναϊκά σημεία είναι σημεία που εντοπίζονται μέσα στους μυς και δίνουν την αίσθηση ενός σκληρού “κόμπου” ανάμεσα στις μυϊκές ίνες. Τα σημεία αυτά πρωτομελετήθηκαν το  1942 από την Αμερικανίδα Δρ. Janet Travell.
Χαρακτηριστικό των σημείων αυτών είναι η “πυροδότηση” ή “αντανάκλαση πόνου”, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για το καθένα, εφόσον αυτά πιεστούν. Η δημιουργία των σημείων αυτών δεν οφείλεται σε τοπικό τραυματισμό ή φλεγμονή. Η επικρατούσα αντίληψη είναι πως τα σημεία αυτά δημιουργούνται λόγω καταπόνησης των μυών η οποία μπορεί να οφείλεται σε κακή στάση στην εργασία, περιττό βάρος, έλλειψη άσκησης και διατάσεων, παλαιότερους τραυματισμούς που δεν αποκαταστάθηκαν σωστά κ.α.

Δέκα και δέκα



Αντιμετώπισα την καταδίκη  μου με ξεχωριστή στωικότητα, σχεδόν αδιαφορία. Άδικη τιμωρία, βιαστικά παρμένη απόφαση, εκλεπτυσμένη έμπνευση κάποιου τιμωρού; Έχει διαφορά, δεν θέλω να τα εξισώσω όλα γιατί θα αισθανόμουν άδικος. Βέβαια μια τιμωρία δεν αποκλείεται να είναι και δίκαιη παρά τις διαβεβαιώσεις του καταδικασμένου περί του αντιθέτου. Αναρωτιέμαι αν θα ήταν κομψότερο να απολογηθώ εκ νέου ή να εκθέσω τις ενστάσεις μου. Το εγχείρημα θα είχε το ίδιο περιεχόμενο με τα ποιηματάκια που γράφουν οι βαρυποινίτες -άλλοι γυμνάζονται ή τις νύχτες διαγράφουν τις μέρες με διάφορους τρόπους.
Θέλησα να πράξω διαφορετικά. Δεν ήθελα να ακούσω πάλι το κατηγορητήριο και να προσπαθήσω να το αντικρούσω. Ο κύβος ερρίφθη και το σοφότερο ήταν να τον κοιτάξω. Ακόμα σωστότερο ένιωσα πως θα ήταν να ευχαριστήσω αυτόν τον δικαστή που με το δικό του τρόπο με έφερνε αντιμέτωπο με τις πράξεις μου, έστω και παρερμηνευμένες. Ήταν πράξεις που ήξερα πως θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν και όμως έγιναν -επομένως είχα την πατρότητά τους.

«Η Γλώσσα της Ψυχής»


holding handsΚάθε άνθρωπος έχει την μητρική του γλώσσα, έτσι ώστε να μπορεί να εξελίσσεται, μιλώντας στον εαυτό του.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα, έτσι ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει, μιλώντας με άλλους ανθρώπους.
Κάθε άνθρωπος γνωρίζει ΗΔΗ μια γλώσσα με την οποία μπορεί να συνεννοηθεί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους ανθρώπους, χωρίς ΚΑΝ να μιλήσει.
Γνωρίζει ΗΔΗ την γλώσσα, αλλά δεν γνωρίζει το ότι την γνωρίζει…
Αγγίξτε το χέρι ενός ανθρώπου και κοιτάξτε τον στα μάτια…

Ας μιλήσουμε επιτέλους!!!





Ας το πάρομε ξανά, το πράγμα από την αρχή.

Μετά από πολλά-πολλά χρόνια δημοσιονομικής κραιπάλης, και εναλλαγής διεφθαρμένων και ανίκανων ελληνικών κυβερνήσεων στην εξουσία –κυβερνήσεων, βέβαια, που εμείς και κανείς άλλος δεν εξέλεγε- έφτασε, αίφνης, γύρω στα τέλη του 2009 ο κόμπος στο χτένι. Για κάποιον αδιευκρίνιστο προς το παρόν λόγο, η Ελλάδα μπήκε στο μάτι των διεθνών αναλυταράδων και λίγο αργότερα, υπό την ηγεσία του ηγεμονίσκου εκ Δυτικής Λιβύης, «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Δυστυχέστερα, το πολιτικώς ορθόν (sic) δεν μας επέτρεπε να το ομολογήσομε.

Ακόμα χειρότερα, πτωχεύσαμε εντός μιας νομισματικής ένωσης, της οποίας ο σχεδιασμός δεν είχε προβλέψει τίποτα σχετικό. Εντός μιας νομισματικής ένωσης της οποίας τα ελεγκτικά όργανα παρίσταναν ότι έλεγχαν τη υγεία των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών και που στην πραγματικότητα σφύριζαν κλέφτικα στις αστείες αναφορές των αστειότερων ελληνικών κυβερνήσεων που διέπρεψαν σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε “Greek statistics”. 

Picabet: η 1η εφαρμογή Social Betting για iPhone!




Το Picabet (App store, www.picabet.co) είναι μία εφαρμογή Social Betting για iPhone που σε βοηθάει να βάζεις ομαδικά στοιχήματα με τους φίλους σου για οτιδήποτε συμβαίνει στην επικαιρότητα, σε ενδιαφέρει προσωπικά ή σε μαγνητίζει στην καθημερινότητα σου.


Κάνε την ιδέα σου στοίχημα και παίξτην με τους φίλους σου στο Picabet!

Πως λειτουργεί
Οι χρήστες της εφαρμογής δημιουργούν και μοιράζονται με την παρέα τους Picabets που συνήθως είναι ομαδικά στοιχήματα, προκλήσεις και προβλέψεις με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Ανά πάσα ώρα και στιγμή οι φίλοι σου μπορούν να «μπουν» και αυτοί στο κάθε στοίχημα, να σχολιάσουν την αρχική ιδέα, να προσθέσουν βίντεο και φωτό και να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της δυσκολίας!


Το Picabet δημιουργεί μία online κοινότητα χρηστών που προκαλούν ο ένας τον άλλον και κάνουν την πλάκα τους ανεξαρτήτως απόστασης, ώρας και αντικειμένου. Η παραδοσιακά offline διαδικασία του στοιχήματος «στο μιλητό» μεταφέρεται πλέον στο κινητό διευκολύνοντας την επικοινωνία, την παρακολούθηση και την εξέλιξή του!


Tί είναι το social betting

Η "ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΑΡΑΧΝΕΣ!



Αν θα γράφατε ένα μυθιστόρημα θα βάζατε μια από τις ηρωΐδες  του να αυτοκτονεί καταπίνοντας αράχνες;
Το πιθανότερο δεν θα είχατε σκεφτεί καν ένα τέτοιο τρόπο για αυτοκτονία.
Και όμως αυτό κάνει ο Δημήτρης Ποταμιάνος στο, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, Campus novel του βιβλίο , Αμφιθέατρο (Ποταμός-Αθήνα 2014)
Τον ιδιόρρυθμο αυτό τρόπο αυτοκτονίας ο συγγραφέας βάζει την ηρωίδα του να τον έχει  εμπνευστεί από την αντίστοιχη απόπειρα αυτοκτονίας  που έκανε η Clotilde-Suzanne Courcelle-Labrousse.
Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε η απορία να δω τι ήταν αυτή η γυναίκα που έμεινε στην ιστορία, ώστε ο τόσο πρωτότυπος και μοναδικός τρόπος αυτοκτονίας της να φτάσει να εμπνεύσει ένα σύγχρονο συγγραφέα να τον χρησιμοποιήσει σε μυθιστόρημα του.
Η Clotilde-Suzanne Courcelle-Labrousse γνωστή ως Suzanne, γεννήθηκε 8 Μαΐου του 1747 στο Vanxains, κοντά στο Ribérac le Périgord, και  πέθανε το 1821 στο Παρίσι .
΄Ηταν έντονα επηρεασμένη από την θρησκευτική κατήχηση της από τις  Ουρσουλίνες  του Périgueux. Από μικρή άκουγε φωνές σαν την Ζαν Ντ΄Αρκ  και την έπιαναν τα κλάματα όταν έβλεπε εσταυρωμένο. Ήταν ένα ωραίο κορίτσι αλλά η καλή της εμφάνιση την ενοχλούσε ώστε προσπαθούσε το βράδυ να την καταστρέψει τρίβοντας με σβησμένο ασβέστη το πρόσωπό της !
Η Suzanne σε ηλικία 12 ετών , κατάπιε μερικές από τις άφθονες αράχνες που υπήρχαν στο αγροτόσπιτο που ζούσε, για να πάει  όπως είπε, νωρίτερα κοντά στον θεό, που από τα παιδικά της χρόνια αγαπούσε! Ευτυχώς  την πρόλαβε η μάνα της και έτσι σώθηκε.
Τιμωρούσε το σώμα της φορώντας μια πουκαμίσα από τριχιά, έβαζε στην τροφή της χολή και κοιμότανε σε βότσαλα.

Η ανθρωπιστική κρίση αδειάζει τη χώρα

Τα μέτρα των Μνημονίων έχουν πλήξει εκατομμύρια κατοίκους της χώρας. Έπληξαν με σφοδρότητα τις οικογένειες με παιδιά και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και τρίτεκνες.

Τα μέτρα των Μνημονίων έχουν πλήξει εκατομμύρια κατοίκους της χώρας. Έπληξαν με σφοδρότητα τις οικογένειες με παιδιά και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και τρίτεκνες.

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ*
Στις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Βουλής στις 8.2.15 δεν περιλαμβάνονταν, δυστυχώς, πολύ σημαντικά θέματα εθνικής σημασίας που αφορούν το παρόν και μέλλον της πατρίδας μας. Στο άρθρο αυτό θα περιοριστώ σε ένα μόνο από αυτά, το οποίο είναι το υπ” αριθμόν ένα εθνικό μας πρόβλημα. Πρόκειται για το οξύ δημογραφικό μας πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται συνεχώς και το οποίο πήρε νέες διαστάσεις εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων των Μνημονίων.

Την πολύ σημαντική αυτή παράλειψη από τις προγραμματικές δηλώσεις απάλυνε, κάπως, μια φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη ομιλία του λίγο πριν από την καταληκτική ομιλία του πρωθυπουργού τα μεσάνυχτα της 10.2.15, που έκανε λόγο για «επικίνδυνες δημογραφικές τάσεις», χωρίς, όμως, να αναφερθεί σε μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η διαπίστωση του προβλήματος, αλλά η αναφορά συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπισή του.

ΚΙ ΟΜΩΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ..ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ …ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ισχυριζόμαστε οτι τα προβλήματα
που βασανίζουν τον άνθρωπο, είναι πρωτίστως οντολογικά και υπαρξιακά.
Έχουν σχέση με την ασθένεια του νου,
την παρά φύση ενέργεια των παθών και την αγνωσία του Θεού.
Τόν άνθρωπο τον απασχολούν κυρίως τα (αγχωδη..) ερωτήματα:
Τι Είναι Θεός· ποιά είναι η σχέση μου μαζί Του·
Τι Είναι Ο Θάνατος Και Η Ζωή· 
Γιατί Υπάρχω· Ποιό Είναι Το Νόημα Της Ζωής·
Τι Είναι Αληθινή Ελευθερία αφού η ύπαρξή μου είναι δεδομένη·
Πως Προσδιορίζεται Η Πραγματική Σχέση Μου με τους άλλους ανθρώπους
που συνυπάρχουν δίπλα μου·
Πως Μπορώ Να Ζήσω Στην Κοινωνία
διατηρώντας το πρόσωπό μου, δηλαδή….                 
πως συνδυάζεται η αγάπη με την ελευθερία… 
Η ασθένεια, (κατά την Ορθόδοξη Παράδοση),
ξεκινά από την αμαύρωση του νού
και επεκτείνεται στην ψυχή, στο σώμα,
στον κοινωνικό χώρο και σε ολόκληρη την κτίση.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

 

Οι νιφάδες έπεφταν αργά, αθόρυβα, ήσυχα. Στεκόταν πίσω απο το παράθυρο και τις παρατηρούσε να χορεύουν, να στροβιλιλίζονται και ύστερα να χάνονται μαγικά λίγο πριν αγγίξουν το έδαφος. Της άρεσε το χιόνι. Ξυπνούσε  την παιδικότητα της. Και μαζί μια μελαγχολία. Μεγάλωνε, ωρίμαζε, άλλαζε. 

Έπρεπε να πάρει αποφάσεις. Σιγά σιγά πλησίαζε σε εκείνο το σταυροδρόμι που σου θέτει διλήμματα επαγγελματικά, προσωπικά, ηθικά. Τι θέλεις πραγματικά, τι θα σε κάνει ευτυχισμένο, τι είναι λάθος και τι σωστό; Άραγε μπορεί να απαντήσει κανείς με σιγουριά σε αυτά τα ερωτήματα; Πολλές φορές ξέρουμε τι θέλουμε ή έτσι νομίζουμε τουλάχιστον. Και κάποιες άλλες δεν θέλουμε αυτό που ξέρουμε.  

Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι για το δρόμο που επιλέγεις; Αυτό που νομίζεις ότι  θα σε κάνει ευτυχισμένο τώρα, μπορεί στο μέλλον να μην είναι αυτό που πραγματικά ήθελες ή αυτό που φοβόσουν και δεν ήθελες κάποτε μπορεί να κρυβόταν τόσο καλά μέσα σου που να άργησες να το ανακαλύψεις. Ο χρόνος τρέχει, η τύχη ακολουθεί, και εσύ πρέπει να προλάβεις. Να κάνεις βήματα, να πεις λέξεις, να αντιδράσεις.

ΓΟΠ: 7 καθημερινές συνήθειες που σταματούν την καούρα

gerd_

Τα συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα είναι οι πιο κοινές θεραπείες για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ). Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, απαιτείται η χειρουργική επέμβαση.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα είναι τα συμπτώματα της ΓΟΠ για εσάς, η επιτυχής καταπολέμηση της καούρας απαιτεί επίσης ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής που κυμαίνεται από το ποιες είναι οι τροφές που καταναλώνετε μέχρι το πόσο στενά είναι τα ρούχα που φοράτε.
Υπάρχουν επτά καθημερινές συνήθειες, στις οποίες αν επιμείνετε μπορεί να δείτε τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης να ελαχιστοποιούνται.

Έπινα ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι κάθε πρωί, για ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα είναι....

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα ροφήματα με μέλι και λεμόνι ήταν κάτι που αγόραζα σε πακέτο από το φαρμακείο όταν έπνεα τα  λοίσθια μιας εξουθενωτικής γρίπης.
Φυσικά, αυτά τα μικρά πακέτα  δεν  βοηθούν πολύ, έτσι ήμουν δύσπιστος όταν άρχισα όλη αυτή την τρελή πρόκληση.
Φυσικά, το να πίνεις πραγματικό χυμό λεμονιού και το σωστό μέλι σε ζεστό νερό αποτελεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, και με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτό ξεκίνησα μια αναζήτηση 12 μηνών για να δω αν πραγματικά ήταν θαυματουργό, όπως λένε όλοι.




Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι είμαι απολύτως ''τροποποιημένος'', και σας παρουσιάζω τον λόγο.
1. Ουδέποτε είχα κρυολόγημα, γρίπη ή γαστρο 

ασθένεια σε ολόκληρο το έτος.

Ο πασατέμπος σας φτιάχνει τη διάθεση!


pasantempos
Ο πασατέμπος (ή αλλιώς κολοκυθόσπορος) περιέχει τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο.
Πέραν όμως από αυτά τα θρεπτικά συστατικά, ο πασατέμπος είναι η κατάλληλη τροφή για να σας φτιάξει τη διάθεση! 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τις «δύσκολες ώρες» οι περισσότεροι καταφεύγουμε στα γλυκά. Έχει υπολογιστεί ότι 7 στις 10 γυναίκες και 1 στους 2 άνδρες, όταν είναι αγχωμένοι ή έχουν κακή διάθεση, βρίσκουν παρηγοριά σε γλυκές λιχουδιές. Μόνο 1 στους 7 ανθρώπους επιλέγουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης για να ξεπεράσουν τη μελαγχολία και να διαχειριστούν το στρες.

Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού θα γίνει σύντομα πραγματικότητα!


translpatation head
Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ανθρωπίνου κεφαλιού σε ένα σώμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη διετία, όπως ισχυρίζεται ο τολμηρός ιταλός χειρούργος Σέρτζιο Καναβέρο.
Ο γιατρός από το Τορίνο υποστηρίζει ότι, από τεχνικής πλευράς, οι δυνατότητες για μια τέτοια επέμβαση σχεδόν υπάρχουν και γι’ αυτό σκοπεύει να δημιουργήσει μια ερευνητική ομάδα, ξεκινώντας από το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευροχειρουργών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.
Ο στόχος του είναι ηθικός, όπως λέει, καθώς αποσκοπεί στο να χαρίσει τη ζωή σε ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν λόγω κάποιας ασθένειας όπως ο καρκίνος ή που είναι παράλυτοι από τον λαιμό και κάτω. Στην περίπτωσή τους, το κεφάλι του ασθενούς θα μπορούσε να αποκοπεί και να προσκολληθεί στο νεκρό σώμα κάποιου άλλου δότη.

Φιμωμένη κραυγή



Χειμώνιασε και θαρρείς
πως ο χρόνος πάγωσε τα χαμόγελα.

Τα λεπτά ξεθώριασαν τα όνειρα,
οι ώρες ξέφτισαν τις ελπίδες,
οι μέρες βύθισαν την πίστη.

Συνθήματα που γράφονται στις σκιές
και δύουν με τις πρώτες ακτίδες του ηλίου,
οι αναμνήσεις.

Γιατί πρέπει να καθαρίζονται συχνά οι διακόπτες του φούρνου και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή!

διακόπτες φούρνου

Οι διακόπτες του φούρνου, όπως και όλα τα κουμπιά της ηλεκτρικής κουζίνας ή της κουζίνας αερίου πρέπει να καθαρίζονται.

Ο λόγος δεν είναι αποκλειστικά αισθητικός, αλλά είναι και θέμα υγείας, αφού:
  • Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το 14% των διακοπτών στους φούρνους που εξέτασαν, είχαν κολοβακτηρίδια, ενώ το 27% έτρεφε μούχλα και ζυμομύκητες.
Γι” αυτό λοιπόν,

Δεν ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί μου. Μέχρι που το γνώρισα….

Δεν ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί μου. Μέχρι που το γνώρισα….
Αγαπητέ φίλε. Ναι σε εσένα μιλάω που έγραψες ότι δεν θέλεις το παιδί σου. Ότι θέλεις η σύντροφος σου να το ρίξει. Ότι προσδοκά σε οικονομικά οφέλη. Ήμουν και εγώ κάποτε σαν εσένα. Είχα τη ζωή μου, τις διακοπές μου, τις γκόμενές μου. Το τελευταίο που ήθελα ήταν ένα παιδί. Και όταν προέκυψε έβγαλα και εγώ όπως εσύ το χειρότερο εαυτό μου.
Όταν μου το είπε η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με κορόιδευε. Η δεύτερη ότι δεν θα το αναγνώριζα ποτέ, δεν θα έδινα διατροφή ποτέ και δεν θα το γνώριζα ποτέ. «Εγώ με παιδί; Δεν θα’ μαστε καλά. Να εκεί είναι το νοσοκομείο να πας να κάνεις έκτρωση» της είπα, της πέταξα και 300 ευρώ για να τελειώνει το θέμα της (ναι θέμα της) και έφυγα. Δεν θα μου στερούσε την ελευθερία μου ένα λάθος της στιγμής. Έτσι έλεγα.
Πήγε στο δικηγόρο της και ζήτησε να το αναγνωρίσω. Έγινα έξαλλος, έβριζα και χτυπιόμουν. Ένιωθα εγκλωβισμένος. Είχα και μια σχέση τότε που έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Με πήρε ο δικηγόρος της, με πήραν οι γονείς της. Ήμουν αμετακίνητος. Όση ευθύνη είχα εγώ είχε και εκείνη. Με ποια λογική θα με αναγκάσει να γίνω πατέρας; Και αν το έκανε επίτηδες για να μου ρουφάει λεφτά; Επειδή δεν φόρεσα προφυλακτικό πρέπει να το πληρώνω μια ζωή;

V for Varoufakis: τι κρύβεται μέσα στο "περίεργο αυτό σατιρικό τραγούδι των Γερμανών";



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος 

Στην αρχή, μόλις πρωτοβλέπεις το σατιρικό αυτό βίντεο κλιπ των Γερμανών, γελάς...
Μένεις ίσως και κομμάτι έκπληκτος...

Μπορεί και να ψιλοκολακεύεσαι και λίγο...η άτιμη η ματαιοδοξία, η κρυμμένη κατινιά σου παίρνει κλίση ανεξέλεγκτη προς τα πάνω...

Ε, δεν είναι και λίγο να ασχολούνται με τέτοιον τρόπο οι "Μεγάλοι Γερμανοί" με την "Μικρή Ψωροκώσταινα"...


"Πωωω πω ρε φίλε - κελαηδάνε τα social media - τι τους έχει κάνει ο δικός μας και τους τρέλανε;

Πως είναι δυνατόν να του βγάλουν και τραγούδι;"


"Κι όμως έγινε ρε φίλε, φαντάσου τι πρόβλημα τους προκαΛΕΣΑΜΕ για ν' ασχολούνται μαζί μας μ' αυτόν τον τρόπο!" αυτοβαυκαλίζονται οι βαρουφίτσες... 


Μετά, όταν τελειώσουν τα γέλια και τα κατινίσματα, αρχίζεις να πονηρεύεσαι...

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα... 

Απλά μην κάθεστε εκεί! Οι κίνδυνοι του να κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή

οι-κίνδυνοι-του-καθιστικό-fortoo-μακράς infographic


Η εργασία στον υπολογιστή μέχρι αργά το βράδυ αποτελεί μια σοβαρή απειλή, και αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία του 50-70% των Αμερικανών ... Το να κάθεσαι πάρα πολλές ώρες προκαλεί πάρα πολλές ζημιές στην σπονδυλική στήλη, μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, ορισμένες μορφές καρκίνου, παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, αργή κυκλοφορία του αίματος και υψηλή χοληστερόλη.

Διαδίκτυο

Για ποιο λόγο δημιουργούνται τα αγρογλυφικά??

Διασκευασμένο απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αντέχεις την Αλήθεια; το Χρονικό της Αιχμαλωσίας»
της Αγγελικής Αναγνώστου
Κεφ. «Ο Μύθος των Εξωγήινων»―Αγρογλυφικά

agroglyphe2

Τα αγρογλυφικά είναι ανθρώπινες ή εξωγήινες κατασκευές?

Ο προβληματισμός είναι μια καλή αφετηρία για έρευνα…
Τα αγρογλυφικά είναι ένας ακόμη γρίφος για πολλούς.
Αιώνες τώρα ο άνθρωπος μιμείται τους θεούς του. Πώς θα μπορούσε τώρα να καινοτομήσει;
Γι’ αυτό τα αγρογλυφικά που εμφανίζονται σ’ όλο τον κόσμο, ανήκουν σε δύο ομάδες δημιουργών.
Άλλα κατασκευάζονται από ανθρώπους και άλλα προκαλούνται από ʺεξωγήινεςʺ μπάλες φωτός.
Η διαφορά εντοπίζεται στην χημική εικόνα των φυτών και του εδάφους των γνήσιων αγρογλυφικών, δηλαδή αυτών που δημιουργήθηκαν από τις μπάλες φωτός. Αυτή η διαφορετική χημική εικόνα, δεν συναντάται στα αγρογλυφικά που κατασκευάστηκαν από ανθρώπους!!!

Ας απαριθμήσουμε τις διαφορές που εμφανίζονται στα αγρογλυφικά, όταν αυτά δημιουργούνται από τις μπάλες φωτός

Στη διάρκεια της νύχτας κυρίως μεταξύ 2-4 π.μ. έχουν κινηματογραφηθεί μπάλες φωτός, από μέγεθος αυγού μέχρι μπάλας ποδοσφαίρου, όπου αιωρούνται πάνω από κάποιο χωράφι σπαρμένο κυρίως με δημητριακά και μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργούν ένα τεράστιο πολύπλοκο γεωμετρικό σχήμα.

Πως μπορούμε να δραπετεύσουμε από το Μάτριξ;


FilakiΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; -ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»
ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Προ ημερών είδα ένα πολύ απαισιόδοξο βίντεο από αυτά που κυκλοφορούν στο δίκτυο και αναφέρονται στην παγίδα του Μάτριξ.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα την δυνατότητα ʺανοίγματοςʺ πύλης διαφυγής, και με τις δύο αντίθετες δυνάμεις αυτού του κόσμου/matrix:
Την παγωμένη (θετική) και την πύρινη (αρνητική).

Τη ζωή λοιπόν να την προσέχεις. Μην την σκορπάς. Μην τη σπαταλάς. Και μην την χαραμίζεις.



ένα τικ τακ με ανθρακικό, παρακαλώ

Οι περισσότερες μέρες του χρόνου δεν έχουν τίποτα το αξιομνημόνευτό. Δεν θα τις θυμάσαι κάποτε όσο κι αν προσπαθείς. Ποια ήταν η διάθεσή σου όταν ξύπνησες, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη, ποιο κασκόλ φόρεσες, τι έκανες μετά τη δουλειά, οποιαδήποτε λεπτομέρειά τους, θα είναι αδύνατο την επαναφέρεις. 

Οι περισσότερες μέρες του χρόνου περνούν αδιάφορα, σα να πρόκειται να ξαναέρθουν. Θα μου πεις θα ξαναέρθουν, αύριο θα έρθει μια μέρα ακριβώς όπως η προηγούμενη και μεθαύριο ακριβώς όπως η χθεσινή. Αυτή φυσικά, είναι μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη, αλλά αυτό είναι ιστορία για κάποια άλλη φορά. 

Οι περισσότερες μέρες του χρόνου, δεν έχουν τίποτα το αξιομνημόνευτο. Ελάχιστα από όσα έζησες στα όσα χρόνια ζωής μετράς πάνω στη γη, σημαίνουν και θα σημαίνουν κάτι. Κάτι ώστε να μπορέσεις το ανακαλέσεις εσύ ή κάποιος άλλος, κάποτε. Ακόμα και τότε όμως, τις περισσότερες φορές, οι συμπρωταγωνιστές στις αναμνήσεις λείπουν κι αυτό δεν βοηθά να είναι ακριβής η όποια ανακάλεση, μα ούτε κι ευχάριστη. 

Κάποια μέρα θα κοιτάξεις πίσω και δεν θα βλέπεις τίποτα. Ούτε όσα κάποτε ένιωσες, ούτε όσα κάποτε έχασες, ούτε ίσως αυτά που κέρδισες. Αυτό δημιουργεί μια καλή βάση για να θεωρήσεις ως δεδομένο ότι μικρή σημασία έχουν οποιαδήποτε συναισθήματα έχεις τώρα, όμορφα ή άσχημα - είναι περαστικά.

Η ζωή είναι μικρή και ύστερα πεθαίνουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα