Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ανθρωπικό Σύμπαν

 


Νικόδημος

1. Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Ανθρωπικό Αξίωμα» ή «Ανθρωπική Αρχή». Αναφέρεται δε στη φιλοσοφική θεώρηση πως οι παρατηρήσιμες συνθήκες στον κόσμο πρέπει να είναι συμβατές με την έμβια μορφή που, ζώντας σε αυτές τις παρατηρεί. Εγέρθηκε η θεώρηση αυτή και υποστηρίζεται από ορισμένους επιστήμονες που βλέπουν πως το σύμπαν έχει μια ηλικία και θεμελιώδεις σταθερές οι οποίες είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να φιλοξενεί τη μορφή ζωής που έχει συνείδηση της ύπαρξής της και του κόσμου. Αν αυτές οι σταθερές (συνθήκες) δεν διατηρούνταν η ενσυνείδητη ζωή δεν θα μπορούσε να υπάρχει, δηλαδή κυρίως ο άνθρωπος.

Το 1974 δημοσιεύθηκε σε άρθρο (Large Number Coincidences & the Anthropic Principle) μια ομιλία του Brandon Carter, θεωρητικού κοσμολόγου, στη Διάσκεψη στη Κρακοβία (Πολωνία) για τα 500 έτη του Κοπέρνικου. Ο Κάρτερ υπέδειξε πως η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να μην κατέχει κεντρική θέση στο σύμπαν μα είναι οπωσδήποτε «προνομιακή» (inevitably privileged). 

Η Νέα, Παγκόσμια Ψηφιακή Τάξη Πραγμάτων

 


Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates Foundation”

ΚΑΘΕ γενιά ζει και έναν Παγκόσμιο Πόλεμο…
ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος και αφορά στην επικράτηση των Μεγάλων Παικτών Η.Π.Α. και Κίνας για τον έλεγχο του 5G, την βάση της Νέας, Ψηφιακής Εποχής, ονομάστηκε “CoVid-19”…
και ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020.
Ο οργανισμός “κλειδί” για τον έλεγχο των εξελίξεων σε αυτόν τον Πόλεμο…
World Health Organisation (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).
Αυτός του οποίου ηγείται το “Bill & Melinda Gates Foundation” (ίδρυμα το οποίο δραστηριοποιείται ιδιαιτέρως στην Γενετική και την Φαρμακολογία)…
ιδιοκτήτες ανάμεσα σε όλα τα άλλα και της Micro-Soft (της “Massive-Dynamic” του William Bell, για τους Μυημένους στην τηλεοπτική σειρά ΥΜΝΟ στην Ελληνική Κοσμογονία “Fringe”)…
το λειτουργικό σύστημα Windows της οποίας βρίσκεται σε ΚΑΘΕ Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του πλανήτη Γη…
με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Επαγγελματικό και το Ιδιωτικό Απόρρητο ΚΑΘΕ Ηλεκτρονικού Υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο.

Η Κίνα κατέχει ολόκληρο το Δημόσιο Χρέος των Η.Π.Α. …

Η Αξία της Προσπάθειας

 


Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η Ισορροπία και η Ηρεμία σε έναν άνθρωπο, είναι τα “κλειδιά” της Δύναμης που διαθέτει αυτός ο άνθρωπος. Τα αρνητικά συναισθήματα που τυχόν τρέφουμε μέσα μας, όχι μόνο μας απορροφούν τεράστια αποθέματα Ενέργειας, την οποία χρειαζόμαστε τόσο για να Δημιουργήσουμε, όσο και για να “βγάλουμε” την κάθε μέρα, αλλά χαλάνε και την ποιότητα της Ενέργειας που μας απομένει.

Ο Κόπος που καταβάλλεις σαν Τίμημα για να αποκτήσεις κάτι ή κάποιον σημαντικό, είναι αυτό που το(ν) κάνει να έχει σημαντική Αξία. Για να εκτιμήσεις κάτι ή κάποιον που θεωρείς «δικό σου», θα πρέπει να έχεις κουραστεί να το(ν) αποκτήσεις…
αλλιώς είναι απλά «δεδομένο(ς)».
Κάτι ή Κάποιος, ως γνωστόν, μικρής αξίας…

Στο Μεταίχμιο της Πραγματικότητας

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν like στην φωτογραφία ενός ανθρώπου στο Facebook που στέκεται στην κορυφή ενός βουνού και αντικρίζει τον Ήλιο που ανατέλλει…
θέλουν να βαπτιστούν ανώδυνα στην Δύναμη που εκπέμπει η εικόνα.
Αυτοί είναι ο κοινοί άνθρωποι…

Η αγάπη είναι ο βούρδουλας του φόβου.

 

Όταν κάποιος αγαπάει, δεν φοβάται...

Νιώθει μια απεριόριστη δύναμη να τον πλημμυρίζει. Δεν υπάρχει τίποτα να τον περιορίσει. Νιώθει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα!

Αψηφά ακόμα και τον θάνατο γιατί η ζωή του είναι γεμάτη.

Όταν όμως δεν αγαπάει...
Φοβάται ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα. Ακόμα και οι πιο ασήμαντοι φόβοι του θεριεύουν και αναζητά την ασφάλεια ολοένα και περισσότερο, περιορίζοντας τον εαυτό του και τις δυνατότητες του.

Αν θέλουν κάποιοι επιτήδειοι να περιορίσουν τον άνθρωπο, να τον εκμεταλλευτούν και να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα ο τρόπος είναι απλός. Τον οδηγούν στον φόβο. Μπορεί να χρησιμοποιούν όμορφα λόγια λέγοντας: «Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω και να σου εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή» ταυτόχρονα όμως τον εγκλωβίζουν, με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα στα τείχη του φόβου.

Κι όσο περισσότερο ο άνθρωπος φοβάται, κλείνεται και απομονώνεται, αφήνοντας την δυστυχία μέσα του να μεγαλώνει και να τον αποδυναμώνει. Αρχίζει να μην εκτίμα τον εαυτό του, η Αυτο-αγάπη γίνεται άγνωστη λέξη γι' αυτόν, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και άγετε και φέρετε όπως του ορίζουν οι «έξυπνοι». 

Τα μεγαλύτερα μαθήματα στη ζωή τα έφερε η απώλεια…

 Τα μεγαλύτερα μαθήματα στη ζωή αυτή, μπορώ να πω με σιγουριά πως τα έφερε η απώλεια. Αυτή που σου χτύπησε την πόρτα ένα πρωί και σου άλλαξε τη ζωή που έζησες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σου άφησε αγαπημένα σου πρόσωπα πίσω στη μέρα που πέρασε κι έντυσε την ψυχή και το κορμί σου με εκείνο το μαύρο χρώμα που τόσο μίσησες στη συνέχεια.

Κι αλήθεια αναρωτήθηκα πολλές φορές στην πορεία, αν το αναπάντεχο και το ξαφνικό πονά περισσότερο από το αναμενόμενο. Αν ο θάνατος που έρχεται με μια ανίατη ασθένεια κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα πονά λιγότερο. Γιατί λες έχω ακόμα ένα περιθώριο χρόνου. Η απάντηση θα είναι πάντα αρνητική. Αναμενόμενο ή αναπάντεχο, το μαχαίρι θα πονά πάντα το ίδιο μέσα μας. Η απουσία που ο χρόνος θα φέρει θα ματώνει το ίδιο την καρδιά μας.

ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότεροι οι θάνατοι στο 9μηνο 2020 σε σχέση με το 2019 παρά τον κορωνοϊό


Λιγότεροι ήταν οι θάνατοι στην Ελλάδα στο διάστημα 1η Ιανουαρίου 2020 -1η Σεπτεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα με έκτακτο δελτίο τύπου προσωρινά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 35η εβδομάδα του έτους 2020.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα