Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει το σκηνικό...



Η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης αποτελεί την επιτομή της μεταπολιτευτικής μας χρεοκοπίας. Από μια εκδήλωση η οποία θα μπορούσε να αποτελεί την καρδιά της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, όπου ελληνικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις διεθνείς αγορές, έχει καταλήξει σε πασαρέλα επίδειξης ανέξοδης δημαγωγίας της εγχώριας πολιτικής σκηνής. 

Κάθε Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να προαναγγείλει δυο μήνες πριν τον προϋπολογισμό τους βασικούς άξονες της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής. 

Σε οικονομίες με αμελητέο ιδιωτικό παραγωγικό τομέα οι περιφέρειες των κύκλων της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής σχεδόν ταυτίζονται. 

Στον ίδιο χώρο μια εβδομάδα αργότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλειοδοτεί σε δημαγωγία με διάφορες ασυναρτησίες περί ανάπτυξης και πλούτου που θα προκύψουν με τη διανομή δανεικών ή φόρων και εισφορών που δήθεν θα εισπραχθούν από τους μοχθηρούς λίγους στους ευειδείς πολλούς. 

Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει μέχρι...

Φωτογραφία: Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να δεις τους φόβους σου και με την αξιοπρέπειά σου και τον αυτοσεβασμό σου να τους αντιμετωπίσεις κατάμουτρα και όχι με αυτολύπηση,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να βλέπεις μια κατάσταση και να επιλέγεις την ηρεμία, την ψυχραιμία, και την αποδοτικότερη ανταπόκριση,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να αποφασίσεις ότι μέσα εδώ, όλοι έχουμε μερτικό, γνώμη, προορισμό, και να αποδεχτείς την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα, αναγνωρίζοντας ότι η μοναδικότητά σου εξυπηρετεί τον δικό σου και μόνο ύψιστο σκοπό,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να τραβήξεις τη ρότα σου, χωρίς να κοιτάζεις πίσω σου πόσοι σε ακολουθούν, χωρίς να νοιάζεσαι γι αυτούς που πλάι σου εμπόδια σου βάζουν, χωρίς να κομπιάζεις σε απάτητα νερά μπροστά σου να πλεύσεις,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να αναρωτηθείς για τις επιλογές σου, να αναθεωρήσεις τα σκουπίδια που κουβαλάς, να σταματήσεις να πετάς τα μαργαριτάρια σου στα γουρούνια, και να καταλάβεις ότι δεν είσαι δέντρο για να μην μπορεί να μετακινηθεί μακριά από δυσάρεστες καταστάσεις,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να ελέγξεις τη δημιουργία σου, να τοποθετηθείς εκ νέου απέναντί της επιλέγοντας τι κρατάς και τι αφήνεις, χωρίς κρίση, τύψεις ή ενοχές, αλλά με την αγάπη και του τελευταίου σου κυττάρου για το ποθητό της κάθε σου επιλογής,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Αν χαμογέλασες με τα λόγια αυτά, τότε ο παράδεισος δεν περιμένει, τον ζεις.

Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να δεις τους φόβους σου και με την αξιοπρέπειά σου και τον αυτοσεβασμό σου να τους αντιμετωπίσεις κατάμουτρα και όχι με αυτολύπηση,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να βλέπεις μια κατάσταση και να επιλέγεις την ηρεμία, την ψυχραιμία, και την αποδοτικότερη ανταπόκριση,
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.
Μέχρι να αποφασίσεις ότι μέσα εδώ, όλοι έχουμε μερτικό, γνώμη, προορισμό, και να αποδεχτείς την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα, αναγνωρίζοντας ότι η μοναδικότητά σου εξυπηρετεί τον δικό σου και μόνο ύψιστο σκοπό,

Μια προσευχή για μένα

When+You+Pray


Είμαι Δύναμη, είμαι Αγάπη, είμαι Υγεία, είμαι Αφθονία.
Αν είμαι Αγάπη, όλα τα χωράω, όλα τα αντέχω, όλα τα επεξεργάζομαι με φίλτρα που δεν μου καίνε το μυαλό. Αν είμαι Αγάπη, ότι και να αποκτήσω σε αυτή τη ζωή, ότι και να είμαι, ότι και να κάνω, μπορεί να μην είναι αυτό που ολοκληρωτικά επιθυμώ, όμως με γεμίζει και προχωράω με προθυμία. Αν είμαι Αγάπη, είναι λιγοστές οι έγνοιες μου, γιατί έχω αποδοχή, έχω επιτρεπτικότητα, και έχω συνείδηση της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας των πάντων γύρω μου. Αν Αγάπη δεν έχω, μπορεί πλούτη τρελά να κάνω, μπορεί να καταφέρω το οτιδήποτε, όμως οι μοναχικές μου νύχτες, στο τέλος θα μαραζώσουν την καρδιά μου.

Πήγαινε Με Τη Ροή


Πήγαινε Με Τη Ροή
Συχνά προσπαθούμε να παρέμβουμε στις εξωτερικές συνθήκες μέσω πολλών τρόπων. Το θέμα είναι ότι δε μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες, το αποτέλεσμα που παίρνουμε, χωρίς να αλλάξουμε την αιτία. Και η αιτία βρίσκεται στον νου μας.
Από την άλλη, το σύμπαν έχει απόλυτη, θεϊκή τελειότητα στα πάντα. Εκφράζει και προσφέρει ομορφιά, αφθονία και ενορχηστρώνει τα πάντα σε τέλεια τάξη. Είναι η ίδια δύναμη που κάνει ένα λουλούδι να ανθίσει και τους πλανήτες να κινούνται και να βρίσκονται στην τέλεια θέση. Εάν εμπιστευτούμε αυτή τη δύναμη και της επιτρέψουμε να ρεύσει μέσα από εμάς και να μας καθοδηγήσει, θα εκφράσει αυτή τη θεϊκή τελειότητα και ομορφιά στη ζωή μας.
Υπάρχει μία δύναμη στο σύμπαν, η οποία, εάν το επιτρέψουμε, θα ρεύσει μέσα μας και θα παράγει θαυμάσια αποτελέσματα.
~ Mahatma Gandhi

O «αόρατος» αρχαιοκάπηλος της Αμφίπολης



Ένας διευθυντής τράπεζας στη Θεσσαλονίκη που απεβίωσε προ δύο ετών θεωρείται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αποκαλύψεις αρχαιοκαπήλων, ένας από τους κύριους οργανωτές της παράνομης αγοραπωλησίας αρχαίων αντικειμένων κοντά στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. 

Ο διευθυντής κεντρικού υποκαταστήματος, κοντά στην Εγνατία οδό, παρέμεινε επί σειρά ετών ο «αόρατος» άνθρωπος που επισκεπτόταν τακτικά την Αμφίπολη και αγόραζε σημαντικά αρχαία αντικείμενα, τα οποία προέρχονταν από λαθρανασκαφές στην περιοχή, για την προσωπική συλλογή του αλλά και με άγνωστη κατάληξη.

Δικογραφία του 1966

«To Βήμα» αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το «κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας» στην Αμφίπολη για το οποίο εξετάζεται αν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με παράνομες ανασκαφές στον τεράστιο τύμβο που ερευνούν τις τελευταίες εβδομάδες οι αρχαιολόγοι.  

Σύμφωνα με τα νεότερα, πλήρη στοιχεία - μετά και το σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» (βλέπε παρακάτω) - κεντρικό ρόλο στη λαθραία διακίνηση αρχαιοτήτων είχαν περίπου τέσσερις-πέντε ιδιώτες που διατηρούσαν διασυνδέσεις και παράνομες συναλλαγές με περίπου 25-30 λαθρανασκαφείς της Αμφίπολης και των γύρω περιοχών, προκειμένου να προωθούν τις αρχαιότητες της περιοχής σε συλλέκτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ένα από τα κύρια πρόσωπα που αναζητούσαν αρχαιότητες από την Αμφίπολη φέρεται ότι ήταν ένας στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε παλιότερα στη Βόρεια Ελλάδα και είχε επαφές με πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, ενδεικτικό των σχέσεων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας με αρχαιοκαπηλικές δραστηριότητες στην περιοχή της Αμφίπολης ήταν μια δικογραφία που είχε σχηματισθεί το 1966 με την εμπλοκή 20 ατόμων ανάμεσα στους οποίους ήταν πέντε εν ενεργεία και συνταξιούχοι αξιωματικοί της τότε Χωροφυλακής. Συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν σεσημασμένοι αρχαιοκάπηλοι από την ίδια περιοχή, αλλά και ένας κινηματογραφιστής από την Αθήνα.

"Σύννεφα απειλών στον Ελληνικό Ουρανό". Η Ελλάδα σε δύσκολη θέση



15.9.2014

 Ένα θέμα που, σίγουρα, έχει  συζητηθεί πολλές φορές αλλά είναι δύσκολο να δει το φώς της δημοσιότητος στην Ελλάδα, ειδικά όταν εσωτερικά η χώρα ταλανίζεται από μικροπολιτικές διαφορές για μια καρέκλα εξουσίας. Η Θράκη, η Μακεδονία, το Αιγαίο, η "ομοσπονδιοποίηση της Κύπρου", η ΑΟΖ αποτελούν θέματα υψίστης εθνικής σημασίας, όμως, ακόμη και τώρα κανείς δεν έχει δώσει το απαραίτητο βάρος.

Σημειώνω μόνο μερικά σημεία κλειδιά που περνάνε συνήθως στα ψιλά γράμματα, αλλά παρόλ' αυτά έχουν την δική τους σημασία, ειδικά όταν αφορά εθνικά σημεία εξωτερικής πολιτικής.

1.  Η Θράκη δείχνει σε δυτικά ΜΜΕ να λογίζεται ως "Δυτική & Ανατολική". Να θυμίσω εδώ πώς παρόμοια μέθοδος εφαρμόστηκε εδώ και πολύ καιρό στο θέμα της ονομασίας ΠΓΔΜ, όπου σιγά σιγά εδραιώθηκε ο όρος "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" για όλους πλην Ελλάδος. Η συνεχής αναφορά στην "Δυτική Θράκη" με βάση την Μουσουλμανική κοινότητα που θέλει να πάρει υπό "σκέπη" η Τουρκία εδώ και δεκάδες χρόνια είναι σήμερα σε κρίσιμο σημείο. ( Θράκη και Τουρκία σε παγκόσμια ΜΜΕ ). Την ιδια στιγμή στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος σφυρίζουν αδιάφορα ξεχνώντας ως "κενό γράμμα" και τον ψηφισθέντα νόμο του 2007 που έδινε αρκετό χώρο για συμφωνία και μια επιλογή λύσης απέναντι στην αλαζονική στάση της Τουρκίας, ειδικά στο θέμα των Ιμάμηδων.( Cablegate - Wikileaks).

Η τρέλα με την Αμφίπολη

Μία από τις δύο Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν στον λόφο «Καστά». Η υπόθεση της Αμφίπολης έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό, μεγάλο ενθουσιασμό, διαφωνίες, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας. Νοσταλγία για το «ένδοξο παρελθόν» ή «προκάτ μυθολογία»; (ΑΠΕ)Μία από τις δύο Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν στον λόφο «Καστά». Η υπόθεση της Αμφίπολης έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό, μεγάλο ενθουσιασμό, διαφωνίες, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας. Νοσταλγία για το «ένδοξο παρελθόν» ή «προκάτ μυθολογία»; (ΑΠΕ)
Ενθουσιασμός για μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, απόρροια της ανάγκης για ισχυρά σύμβολα σε μία εποχή θεσμικής και αξιακής κρίσης ή μήπως ακόμα ένα παράδειγμα συλλογικής εμμονής με ό,τι μπορεί να ενισχύσει την εθνική αφήγηση; Εδώ και πάνω από ένα μήνα, η ανασκαφή στην Αμφίπολη μονοπωλεί την προσοχή του κοινού, παραμένοντας σταθερά μεταξύ των πιο δημοφιλών ειδήσεων και αποσπώντας καθημερινά δεκάδες σχόλια διαδικτυακών αναγνωστών. Ωστόσο, τα αίτια αυτού του ενδιαφέροντος είναι δύσκολο να αποσαφηνιστούν: αφενός πρόκειται για ένα μοναδικό, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, μνημείο, εντυπωσιακό χάρη στο μέγεθος όσο και στον περίτεχνο διάκοσμό του. Αφετέρου ο τύμβος συνδέθηκε εξ αρχής με ζητήματα εθνικής ταυτότητας αφού -παρά τις επιστημονικής κοινότητας- προβλήθηκε ευρέως ως ο «τάφος του Αλεξάνδρου» ή έστω κάποιου κοντινού του προσώπου.

Γιατροσόφι της γιαγιάς για την αλωπεκία. Πως σταματάει άμεσα

Αν λιώσουμε φρέσκο δεντρολίβανο και το βάλουμε στο κεφάλι μπορούμε να σταματήσουμε το πέσιμο των μαλλιών. 
Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χυμό κρεμμυδιού. 
Επίσης

Ναυάγιο με πάνω από 500 άτομα! Φόβοι για ανεπανάληπτη τραγωδία (φωτό)

Ναυάγιο με πάνω από 500 άτομα! Φόβοι για ανεπανάληπτη τραγωδία (φωτό)

Μια σοκαριστική είδηση βγήκε στο φως της δημοσιότητας σήμερα και προκαλεί φόβους για μια τραγωδία που θα μείνει χαραγμένη...
Φόβους για εκατόμβη ανοικτά της Λιβύης, από το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφρικανούς, εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Ο οργανισμός υπολογίζει τα θύματα σε περίπου 500.

Τι ΔΕΝ συνιστά απειλή


Η στάνταρ εμφάνιση ενός μαχαιριού επιβίωσης

Του Νικόλαου Β. Σταυρόπουλου, Δικηγόρου
  • Όταν τσακώνονται δύο (ή περισσότεροι) άνθρωποι, συνηθίζεται να εκτοξεύονται εκατέρωθεν και απειλές(θα σε.., θα σου.. κλπ), εκτός από ύβρεις (για αυτό η απειλή κατά κανόνα «πάει πακέτο» με την εξύβριση).
  • Ο νομικός ορισμός του εγκλήματος της απειλής είναι ο εξής : όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση έως 1 έτος ή με χρηματική ποινή.
  • Από τον ορισμό αυτό, προκύπτει ότι για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απειλής, θα πρέπει ο δράστης να προκάλεσε σε άλλον υπέρμετρο φόβο, απειλώντας τον με επικείμενη άσκηση βίας ή με άλλη παράνομη πράξη, να του δημιουργήσει δηλαδή αίσθημα ανασφάλειας, χωρίς φυσικά και να πραγματοποιήσει τις απειλές, διότι τότε θα μιλούσαμε για άλλο αδίκημα!

Όσα δεν ξέρατε για το πιο ευαίσθητο σημείο του γυναικείου κόλπου

Όσα δεν ξέρατε για το πιο ευαίσθητο σημείο του γυναικείου κόλπου
Η γυναικεία ικανοποίηση στο σεξ είναι για πολλούς άντρες ένα πραγματικό μυστήριο. Αλλά ακόμα και για πολλές γυναίκες, ο οργασμός δεν είναι απλή υπόθεση.
Ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτόν να παίζει ένα συγκεκριμένο σημείο στον γυναικείο κόλπο, η κλειτορίδα. Ανατομικά τουλάχιστον, αφού, ψυχολογικά οι ειδικοί εκτιμούν ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η νοητική ερωτική διέγερση της γυναίκας.
Όσον αφορά πάντως την κλειτορίδα και τη σημασία στην σεξουαλική επαφή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δεν γνωρίζουν.
Δείτε ποια είναι αυτά:

Γυναίκες προσοχή! Πώς θα καταλάβετε ότι έσπασε μια κύστη στις ωοθήκες

Γυναίκες προσοχή! Πώς θα καταλάβετε ότι έσπασε μια κύστη στις ωοθήκες
Κύστες ονομάζονται οι μικροί σάκοι με υγρό που σχηματίζονται στις ωοθήκες. Είναι εξαιρετικά συχνές και μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε γυναίκα μετά την εφηβεία.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι κύστης. Ο συνηθέστερος τύπος είναι η λειτουργική κύστη, η οποία σχηματίζεται κατά την ωορρηξία. Σχηματίζεται όταν δεν απελευθερώνεται το ωάριο ή όταν ο σάκος μέσα στον οποίο βρίσκεται το ωάριο δε διαλύεται μετά την ωορρηξία.
Άλλοι τύποι είναι οι παρακάτω:

Οι δεσμοφύλακες κι οι φύλακες ...

Οι δεσμοφύλακες κι οι φύλακες ...
Οι δεσμοφύλακες κι οι φύλακες ...
Εγώ το αίμα μου το δίνω να βρει η γενιά μου οδηγητή. Κι εσύ στην άμμο χτίζεις σπίτια στης Χαλιμάς τα παραμύθια...
..Ελεγε εκείνο το παλιό τραγουδάκι.  Ξέρετε νομίζω πως από λόγια, στερεύουμε σιγά – σιγά. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ειπωθεί. Τα έχουμε πει όλα.  Πολλοί τα έχουμε πει πριν να γίνει οποιοδήποτε μνημόνιο. Πριν να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Είναι εκείνη η σπαστική πρόταση «Σου το είχα πει» που δεν ενδιαφέρεται πια κανείς να τη προφέρει, γιατί τι σκοπό θα είχε? Μια ικανοποίηση προσωπικής δικαίωσης μέσα στη συμφορά? Η ικανοποίηση ενός εγωισμού από ανθρώπους που υποτίθεται είναι ενός άλλου επιπέδου? Βλακείες.  Οτι και να πει κάποιος, η γνώση γεννιέται μέσα στο πετσί μας. Γνώση είναι όλη η ζωή αν κάποιος τη δει έτσι, άγνοια είναι επίσης η ζωή αν κάποιος επιλέξει να κοιμάται συνέχεια με τα παραμύθια των άλλων...
Το χειρότερο για μια μερίδα ανθρώπων είναι πως δεν ήταν συνένοχοι σε τίποτα αλλά πρέπει να αντέξουν διπλά άγρυπνοι, και γι΄εκείνους που ξυπνάνε μόλις στον εφιάλτη. Είναι όλοι εκείνοι που έχουν κάθε δικαίωμα να μην τους ενοχλήσει κανείς, να συνεχίσουν να είναι αόρατοι όπως ήταν πάντα, σε ένα παράλληλο κόσμο, έξω από τη φθορά και τη σαπιλα, αλλά επειδή είναι έτσι μένουν ακόμα εδώ, μακριά από το σπίτι τους, ανάμεσα στο τρομοκρατημένο πλήθος που ικετεύει για μια σανίδα σωτηρίας.

28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ....

28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ....
Μιζέρια είναι να σου έχουν πάρει τα πάντα και να νοιώθες ανακούφιση όταν σου επιστρέφουν 0.20 λεπτά...
Μιζέρια είναι να δολοφονούν τα παιδιά σου αργά και βασανιστικά κι εσύ να παρακολουθείς το θέαμα σαν να είναι κάποιο ριάλιτυ της πλάκας...
Μιζέρια είναι να μην έχεις καταλάβει καν πως τα δολοφονούν και να ονομάζεις τη κατάσταση "μεταβατικό στάδιο"

Κινούμαστε πλέον σ΄ενα κόσμο τυφλών που έχουν εναποθέσει τη μοίρα τους στον μονόφθαλμο, στη μοίρα, στο θεό... σ΄ένα κόσμο που οι ελάχιστοι αντιλαμβάνονται πάρα πολλά για να τ΄αντέξουν και οι πολλοί τίποτα....

Εχετε αναρωτηθεί καλοί και άγιοι νοικοκυρέοι τι ποσοστό ανθρώπων χαπακώνεται? Πόσα εκατομύρια άνθρωποι κινούνται, υπάρχουν, ανασαίνουν με τη βοήθεια μια κάποιας πρέζας? Πόσα κουτάκια φάρμακα κυκλοφορούν σε κάθε σπίτι πρόθυμα να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της ζωής του κάθε διδαταραγμένου?

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ !

Φωτογραφία: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ !
********************************************************
 
Zούμε όλοι  σήμερα σε ένα πολύ συγκρουσιακό κόσμο. Από τη μία πλευρά, είμαστε περικυκλωμένοι από πολλούς  ξεπερασμένους θεσμούς, οργανισμούς, συμπεριφορές και αξίες, που εμποδίζουν την εξέλιξή μας και ταυτόχρονα καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, αυτοί πρέπει να εξαλειφθούν, εντούτοις αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν τις θέσεις τους.. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε πολλές Κινήσεις για την αλλαγή, που καθοδηγούνται από ανθρώπους δεσμευμένους στην οικοδόμηση  ενός νέου και υγιέστερου κόσμου. Και το γεγονός αυτό μου δίνει μεγάλες ελπίδες. Πράγματι, πιστεύω ότι όλοι μας σήμερα, που ανησυχούμε για την κατάσταση του πλανήτη μας, με εξαίρεση εκείνους που είναι άρρωστοι, ή που ζουν σε εμπόλεμη ζώνη ή χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε την ευθύνη να εργαστούμε   για την αλλαγή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.. Νομίζω ότι όσο περισσότερο προχωρούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, τόσο περισσότερο δεχόμαστε την πρόκληση α) να πάψουμε  να είμαστε  εγωιστές, ασχολούμενοι  μόνο με ό, τι συμβαίνει σε μας και την οικογένειά μας και β) να πάψουμε να βλέπουμε  τους εαυτούς μας αποκλειστικά ως πολίτες μιας συγκεκριμένης χώρας ή φυλής ή θρησκείας ή πολιτισμού. 
Νομίζω ότι όλοι πρέπει να αρχίσουμε να οραματιζόμαστε  τον εαυτό μας σε διακρατικό επίπεδο, δηλαδή, πρώτα απ’ όλα ως πολίτες ολόκληρου του πλανήτη και  να δούμε αυτό τον προσδιορισμό ως πιο σημαντικό από την συγκεκριμένη χώρα που έτυχε να γεννηθούμε, το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία έτυχε να έχουμε.
Πιστεύω επίσης ότι δεν μπορούμε πλέον απλά να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια  και να επιτρέψουμε  στους πολιτικούς, στους στρατηγούς, στους τραπεζίτες και λοιπούς κυβερνήτες , να συνεχίσουν την ίδια παράσταση και να ελέγχουν τα πάντα (αν μη τι άλλο επειδή σε τόσες πολλές περιπτώσεις, είναι αυτοί που μας οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.)
Θα πρέπει όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι αν θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο, τότε είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να αναλάβει την ευθύνη για την πραγματοποίησή του. 
 «Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιον άλλο ή κάποια άλλη στιγμή. Εμείς είμαστε αυτοί που περιμέναμε. Εμείς είμαστε η αλλαγή που επιδιώκουμε. » 
Η διάσωση της κοινωνίας μας απαιτεί τίποτα λιγότερο από ένα ριζικό μετασχηματισμό των κυρίαρχων πολιτιστικών προτύπων, μια δραματική αλλαγή στον ίδιο το σχεδιασμό των ανθρώπινων κοινωνιών. «Έτσι, αν ασχολούμαστε με το θέμα της φτώχειας στον κόσμο, αν το ζήτημα των γκέι ή των  δικαιώματα των γυναικών είναι κοντά στις καρδιές μας, αν είμαστε θυμωμένοι για την διαφθορά των πολυεθνικών ή την πολιτική ανεντιμότητα ή την καταστροφή του περιβάλλοντος, αν πιστεύουμε ότι μια ανώτερη συνειδητότητα πρέπει να εμφανιστεί στον κόσμο, ή οτιδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει, τότε είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι γι 'αυτό.
Ωστόσο, όπως πολύ σοφά το έθεσε ο Γκάντι : «Αν θέλουμε να έρθει η αλλαγή, πρέπει να γίνουμε εμείς οι ίδιοι, η αλλαγή που οραματιζόμαστε», υπονοώντας ότι δεν είναι αρκετό απλώς να γνωρίζουμε  - θεωρητικά- τι πηγαίνει στραβά στον κόσμο μας.Αντίθετα, με τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και επί του παρόντος ζούμε  κινούμαστε και γενικά «υπάρχουμε» σ’ αυτόν, θα πρέπει να ενσαρκώσουμε τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε. Έτσι, αν, για παράδειγμα, θέλουμε ένα πιο ανεκτικό κόσμο ή ένα κόσμο χωρίς πόλεμο, πρέπει να ανακαλύψουμε την ανοχή και την ειρήνη στις καρδιές μας. Αν θέλουμε να επικρατεί δικαιοσύνη, συμπόνια  και αλτρουισμός, τότε θα πρέπει να δώσουμε  το ανάλογο παράδειγμα με τη δική μας ζωή.  Ένας σεβάσμιος ινδός  που ονομαζόταν  Shivapuri Baba (1826-1967) ρωτήθηκε (όταν συμπλήρωσε τα 112 χρόνια), πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα τον κόσμο μας. Η απάντησή του ήταν:
 «Μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα τον κόσμο μας, ζώντας ορθή ζωή και ασκώντας τη φιλανθρωπία. Να ευχόμαστε σε όλους καλά, ακόμη και στους εχθρούς μας. Να βοηθάμε  υλικά  τους άλλους ανθρώπους. 
Είμαστε δυσαρεστημένοι επειδή δεν ζούμε ενάρετη ζωή , η οποία είναι μια ζωή με ένα σαφή στόχο, με πρόγραμμα και διάκριση. Μια σωστή ζωή είναι εκείνη όπου σκεφτόμαστε καλό για τους άλλους, μιλάμε  μόνο με καλά λόγια για τους άλλους, κάνουμε  μόνο καλές πράξεις για τους άλλους ».

Serge Beddington-Behrens Ph.D.
(Από διάλεξη που δόθηκε σε μια διάσκεψη στη Μολδαβία το Σεπτέμβριο του 2013).
Ο Serge Beddington-Behrens  είναι υπερπροσωπικός ψυχοθεραπευτής και συνιδρυτής του «Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Συνειδητής  Εξέλιξης», στο San Francisco. Έχει γράψει το « Awakening the Universal Heart: A Guide for Spiritual Activists». (Αφυπνίζοντας την Συμπαντική Καρδιά :  Ένας Οδηγός για Πνευματικούς Ακτιβιστές).

Zούμε όλοι σήμερα σε ένα πολύ συγκρουσιακό κόσμο. Από τη μία πλευρά, είμαστε περικυκλωμένοι από πολλούς ξεπερασμένους θεσμούς, οργανισμούς, συμπεριφορές και αξίες, που εμποδίζουν την εξέλιξή μας και ταυτόχρονα καταστρέφουν τον πλανήτη μας. 

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, αυτοί πρέπει να εξαλειφθούν, εντούτοις αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν τις θέσεις τους.. 

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε πολλές Κινήσεις για την αλλαγή, που καθοδηγούνται από ανθρώπους δεσμευμένους στην οικοδόμηση ενός νέου και υγιέστερου κόσμου. Και το γεγονός αυτό μου δίνει μεγάλες ελπίδες.

 Πράγματι, πιστεύω ότι όλοι μας σήμερα, που ανησυχούμε για την κατάσταση του πλανήτη μας, με εξαίρεση εκείνους που είναι άρρωστοι, ή που ζουν σε εμπόλεμη ζώνη ή χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε την ευθύνη να εργαστούμε για την αλλαγή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.. 

ΤΟ ΞΕΚΛΕΊΔΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΤΟ  ΞΕΚΛΕΊΔΩΜΑ   ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ
**********************************************

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο χωρίς να έχουμε  ανοίξει την καρδιά μας, καθώς χωρίς μια ανοιχτή καρδιά, δεν ενδιαφερόμαστε αρκετά για τους ανθρώπους ή καταστάσεις που δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην δική μας ζωή. Και αν δεν ενδιαφερόμαστε αρκετά , τότε δεν δρούμε. 
Ναι, πολλοί από εμάς μπορεί να πιστεύουν ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα αν είχαμε ειρήνη και όχι πόλεμο ή ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τον πλανήτη, ή ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κλιματική αλλαγή, αλλά αν δεν έχουμε ανοιχτή Καρδιά, δεν έχουμε τη δύναμη να σηκωθούμε από τις πολυθρόνες,  να βγούμε έξω και να κάνουμε κάτι γι 'αυτό - εκτός, φυσικά, υπάρχει κάποιο προσωπικό συμφέρον για τους εμάς τους ίδιους! 
Ο ιστορικός Arnold Toynbee το κατανοεί αυτό, όταν μας λέει  ότι «η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μια επαναστατική αλλαγή στην καρδιά των ανθρώπων». Πόσο αληθινά  είναι τα λόγια του! Ωστόσο, ενώ όλοι έχουμε  μια φυσική καρδιά, αυτό με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι η συναισθηματική ή πνευματική της  διάσταση- ή εκείνα τα μέρη της που μας επιτρέπουν να φροντίζουμε, να μοιραζόμαστε και να αισθανόμαστε συμπόνια - έχουν απαραίτητα ξυπνήσει.....
Πράγματι, το λυπηρό είναι ότι σε πάρα πολλούς από εμάς, αυτές οι διαστάσεις είναι αρκετά αδρανείς και αυτό συνδέεται άμεσα με την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης μας .Το μεγαλύτερο ανθρώπινο πρόβλημα είναι το «Καρδιακό πρόβλημα» ή το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρκετή συμπόνια στον κόσμο. Ναι, έχουμε πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους στον πλανήτη μας, οι οποίοι καταλαβαίνουν τέλεια τα λάθη στην κοινωνία, αλλά επειδή η κατανόησή τους είναι μόνο νοητική και δεν έχει ενσωματωθεί  στην ύπαρξή τους, εξακολουθούν  να αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης . Και, κατά συνέπεια, τίποτα δεν αλλάζει. Με άλλα λόγια, επειδή δεν έχουμε ακόμη ξυπνήσει γνήσια συμπόνια μέσα στις καρδιές μας, πάρα πολλοί από εμάς είναι αρκετά αδιάφοροι στον ανθρώπινο πόνο (εφ 'όσον δεν είναι δικός μας). Ομοίως, είμαστε γεμάτοι μίσος, γιατί δεν έχουμε ανοίξει στην καρδιά μας στη συγχώρεση, ή είμαστε άπληστοι και καταστροφικοί, γιατί δεν έχουμε  ακόμη βιώσει τον πνευματικό πλούτο ή την γαλήνη.
Έτσι, αν θέλουμε να είμαστε  αποτελεσματικοί  ακτιβιστές, πρέπει να είμαστε σε θέση να νοιαζόμαστε , πρέπει να είμαστε σε μια κατάσταση που επιτρέπει να μετακινηθούμε βαθιά. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πολλές ποιότητες που κατοικούν μέσα στην καρδιά μας είναι λειτουργικές μόνο αν οι καρδιές μας είναι ανοιχτές . Ποιότητες , όπως η ευγένεια, το θάρρος, η αγάπη, η σοφία, η επιθυμία για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη μπορούν να χρησιμεύσουν ως αντίδοτα στο σκοτάδι, έξω στο κόσμο σήμερα, αλλά όσον  δεν είναι λειτουργικές, το σκοτάδι δεν θα διαλυθεί.

Ινστιτούτο Πνευματικoύ  Ακτιβισμού
Institute of Spiritual Activism

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο χωρίς να 

έχουμε ανοίξει την καρδιά μας, καθώς χωρίς μια ανοιχτή καρδιά, δεν 

ενδιαφερόμαστε αρκετά για τους ανθρώπους ή καταστάσεις που δεν έχουν 

άμεσο αντίκτυπο στην δική μας ζωή. Και αν δεν ενδιαφερόμαστε αρκετά , τότε 

δεν δρούμε. 

Ναι, πολλοί από εμάς μπορεί να πιστεύουν ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα αν 


είχαμε ειρήνη και όχι πόλεμο ή ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να κάνουν 

περισσότερα για να βοηθήσουν τον πλανήτη, ή ότι κάτι πρέπει να γίνει για την 

κλιματική αλλαγή, αλλά αν δεν έχουμε ανοιχτή Καρδιά, δεν έχουμε τη δύναμη 

να σηκωθούμε από τις πολυθρόνες, να βγούμε έξω και να κάνουμε κάτι γι 'αυτό 

- εκτός, φυσικά, υπάρχει κάποιο προσωπικό συμφέρον για τους εμάς τους 

ίδιους! 

Ο ιστορικός Arnold Toynbee το κατανοεί αυτό, όταν μας λέει ότι «η μεγαλύτερη 


απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από 

μια επαναστατική αλλαγή στην καρδιά των ανθρώπων». Πόσο αληθινά είναι τα 

λόγια του! Ωστόσο, ενώ όλοι έχουμε μια φυσική καρδιά, αυτό με κανένα τρόπο 

δεν σημαίνει ότι η συναισθηματική ή πνευματική της διάσταση- ή εκείνα τα μέρη 

της που μας επιτρέπουν να φροντίζουμε, να μοιραζόμαστε και να αισθανόμαστε 

συμπόνια - έχουν απαραίτητα ξυπνήσει.....

4 παράδοξα σημάδια που μπορεί να δείχνουν, ότι έχετε φραγμένες αρτηρίες

clogged_artery3
Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες:

clogged-artery1.jpg5
Στυτική δυσλειτουργία
Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής.   Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψητων καρδιακών προβλημάτων.

Προς κ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ «ΣΙΑ», ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τουρκικό δημοσίευμα



Όσο και αν αυτό ακούγεται εκπληκτικό, κυρίως για τους διάφορους θλιβερούς τουρκολάγνους εδώ στην Ελλάδα και όμως είναι αλήθεια ότι στην σημερινή Σμύρνη έγινε… τελετή από Τούρκους για την μεγάλη πυρκαγιά και την σφαγή των χριστιανών κατά τα γεγονότα της άτακτης εισόδου των κεμαλικών στην πόλη εκείνες τις μέρες, 13-18 Σεπτεμβρίου του 1922.

 Μάλιστα γα την επέτειο της καταστροφής της ελληνικότατης Σμύρνης το 1922, έγινε και προβολή αυτής της τελετής με την χαρακτηριστική ονομασία, «Büyük İzmir Yangını», δηλαδή, « Η ΜεγάληΠυρκαγιά της Σμύρνης».

 Όπως αναφέρεται σε ένα πραγματικά  εκπληκτικό δημοσίευμα της μεγαλύτερης κυκλοφορίας τουρκικής εφημερίδας, Zaman, έγινε στην Σμύρνη, (ακούστε κύριοι τουρκολάγνοι), τελετή για τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς και της σφαγής των χριστιανών της ιστορικής ελληνικής πόλης κατά τα γεγονότα του 1922!

 Το πιο εντυπωσιακό στην τελετή αυτή, είναι ότι αναρτήθηκε και πανό το οποίο έγραφε στα τουρκικά, «13-18 Σεπτεμβρίου 1922. Τιμούμε την μνήμη των απολεσθέντων συντρόφων μας κατά την πυρκαγιά της Σμύρνης». 

Σκωτία: Σε 3 μέρες αποφασίζει για το μέλλον της


Σε τρεις μέρες η Σκωτία θα αποφασίσει για το μέλλον της. Με το δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου οι Σκωτσέζοι καλούνται να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παραμείνουν στην αγκαλιά του Ηνωμένου Βασιλείου ή να χαράξουν τη δική τους πορεία της αυτονομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, οι πολιτικοί και από τα δύο "στρατόπεδα" (του "Ναι" και του "Οχι") καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους.
 
Όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και κάθε δημόσιο πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη.
 
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τάχθηκε υπέρ του "Οχι" κι έκανε έκκληση στους σκωτσέζους ψηφοφόρους να μην εγκαταλείψουν την ένωση που ήταν "αξιοζήλευτη σε όλο τον κόσμο".
 
"Αυτό που μας ενώνει είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ό,τι μας χωρίζει. Ας μείνουμε μαζί", είπε με ανοιχτή επιστολή του.
 
Είχε προηγηθεί η βασίλισσα, η οποία εξέφρασε την ελπίδα "ο λαός να σκεφτεί πολύ προσεκτικά το μέλλον του" πριν από το δημοψήφισμα.

Θα σώσετε τον εαυτό σας από πολύ χρόνο, προσπάθεια & απογοήτευση αν απλά αρχίσετε να εμπιστεύεστε & να βλέπετε εύκολα την κατεύθυνση που το σύμπαν & η ψυχή σας, θέλουν να πάρετε!



Θα γλιτώσετε τον εαυτό σας από πολύ χρόνο & προσπάθεια, αν απλώς επιλέξετε 
να ακολουθήσετε το δρόμο της ευκολίας!

Αυτό σημαίνει ότι έχετε επιλέξει να συνεργαστείτε με το Σύμπαν!!!

Δηλαδή είστε μια Ύπαρξη επιλεκτική για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας, είστε απρόθυμοι να σπαταλάτε ενέργεια για να πιέζετε πράγματα που δεν λειτουργούν σωστά, & προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας με σύνεση,

ακoλουθώντας τη Θεϊκή σας Καθοδήγηση προς αυτό που σας υποστηρίζει για να δημιουργήσετε σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Έτσι, εάν προσπαθείτε να επιτύχετε κάτι & συνεχίζετε να συναντάτε οδοφράγματα, αυτό απλά σημαίνει ότι η ροή δεν υποστηρίζει τη δραστηριότητα σας, αυτή τη στιγμή.

Ποιες τροφές προσφέρονται για φθινοπωρινή αποτοξίνωση και ανανέωση;

Δύο πολύ ιδιαίτερα φρούτα και ένα λαχανικό, που συναγωνίζεται τα θαλασσινά σε ω-3 λιπαρά, είναι οι πρωταγωνιστές στη διατροφή τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα χαρίζοντας αποτοξίνωση και ανανέωση στον οργανισμό. Πρόκειται για το σταφύλι, το αχλάδι και τα πράσινα φασολάκια.

ΒΟΜΒΑ...ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ


 
ΒΟΜΒΑ...ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ και ξέπλυμα κατά των 4 Τραπεζών σε δική μου μήνυση ! 

Οι τράπεζες έχουν αποζημιωθεί για τα κόκκινα δάνεια και δεν νομιμοποιούνται να τα ξαναζητάνε δεύτερη φορά...Ύμνος στην Δικαιοσύνη και Συγκινητική Δικαίωσή μας μετά από 2 χρόνια αγώνα.

Η μήνυση αποτελείται από 60 σελίδες κειμένου σύν τους 4 ισολογισμούς αναλυμένους.

Καρφί Σταυρού για τους λογοκλέφτες και ανήθικους εκμεταλλευτές του αγώνα μας.

Οι δικαστικές συνέπειες τεράστιες.

ΔΙΑΔΩΣΓΕ στο σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ...


ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΕΦ/ΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΑΦΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ...για τον λαό. .

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Έλα, ρε, μεγάλε αποδυτηριάκια να τα πεις όλα, εσύ, μόνον εσύ, γι' αυτό το μέγα εύρημα, τον τάφο της Αμφίπολης, που εδώ και μέρες παίζει πρωτοσέλιδα, χωρίς ακόμα να δοθεί μια ασφαλής απάντηση. Φοβερό! Έχει στηθεί ένα αντιτουριστικό ντέρμπυ και κάθε μέρα, κάθε ώρα, υποστηρίζουν την άποψή τους ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, ελληνολάτρες, όλοι με πτυχίο κι όχι.
Κι όμως κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει ποιος είναι θαμένος μέσα. Πότε κτίσθηκε ο τύμβος. Αν είναι μακεδονικός ή, ρωμαϊκός. Γιατί υπάρχουν Σφίγγες, όπως και οι Καρυάτιδες, το πράγματι πιο εντυπωσιακό στοιχείο. Κι όμως! Οι γνώμες και οι προβλέψεις δεν έχουν σταματημό.
Αν ο τάφος είναι συλημένος, ασύλητος. Ποιος καλλιτέχνης τον δημιούργησε. Αν το έργο έχει αιγυπτιακή επιρροή. Αν φτιάχτηκε για άνδρα ή, γυναίκα πεθαμένη. Για στρατιωτικό ή, πολιτικό.

Ο βαθύτερος στόχος του Συστήματος


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Όταν αναφέρομαι στο σύστημα εννοώ το matrix και το σύστημα λοιπόν στηρίζεται στον αποτελεσματικό έλεγχο της συμπεριφοράς μας.
Αυτός ο έλεγχος επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους.
Για παράδειγμα ο φόβος που μας εμφυτεύεται σταδιακά από τα θεσμικά μέσα χειραγώγησης . Εκεί χτίζεται ο φόβος που λειτουργεί στην υποσυνείδηση σαν σε προβολή ονείρων.
Ο φόβος εμφυτεύεαι για να τον καλύψει η ανάγκη, η επιθυμία,η ψευδαίσθηση και το συναίσθημα...
Σταδιακά συμβαίνουν γεγονότα στην καθημερινότητα μας, κυρίως λόγω μη συνειδητής κατάστασης, όπου στην ουσία έχουμε ήδη μαγνητίσει μέσω της ελεγχόμενης συμπεριφοράς μας.

Απίστευτες χρήσεις για την ασπιρίνη, τη μαγιονέζα και άλλα πράγματα που υπάρχουν στα ντουλάπια σου



Δεν αντέχεις τους λεκέδες που αφήνει το νερό πάνω στο ξύλινο coffee table σου; Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με το χνούδι στο αγαπημένο σου πουλόβερ; Δεν μπορείς να βλέπεις τα λίλιουμ να μαραίνονται μέσα σε δύο μέρες; Ε τότε γυναίκα, σου έχουμε τις λύσεις!

Σφουγγάρια και ξυραφάκια

Σε τρελαίνει κι εσένα το χνούδι που μπορεί να σχηματιστεί πάνω στο αγαπημένο σου πουλόβερ; Μάντεψε...Κι εμάς. Πάρε λοιπόν το ξυραφάκι και πολύ απαλά και αργά (αλλά πολύ όμως) πέρασε το πάνω από κάθε ενοχλητικό μπαλάκι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την "άγρια" πλευρά του σφουγγαριού σου.

Μια Νευρολογική Διάσταση Της Αμφίπολης

«If you know your history, then you would know where you “re coming from»
Bob Marley
~
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που έχει αίσθηση της ιστορικής συνέχειας.
Η Ιστορία είναι μνήμη. Η μνήμη είναι αυτή που μας δίνει ταυτότητα.
Ένας άνθρωπος χωρίς μνήμη (όπως στις περιπτώσεις που αναφέρει ο νευρολόγος Όλιβερ Σακς) δεν γνωρίζει ποιος είναι.
~
Αντίστοιχα δεν μπορεί να υπάρξει ένα έθνος χωρίς ιστορία, αφού έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που συνδέονται μέσω της Ιστορίας, του πολιτισμού (λαϊκή τέχνη και παραδόσεις, ήθη και έθιμα), της γλώσσας, συχνά και της θρησκείας.
Τα έθνη υπάρχουν μέσα στο χρόνο, ο χώρος (τα σύνορα) δεν έχουν μεγάλη σημασία γι” αυτά.

Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ

Η γλώσσα του σώματος στο φλερτΗ συντριπτική πλειοψηφία των συμβουλών που απευθύνονται σε άνδρες για το πώς θα πλησιάσουν μια γυναίκα αφορά αυτά που θα πουν και το πώς θα είναι ντυμένοι. Τι γίνεται, όμως, με τη γλώσσα του σώματος; Μπορεί να έχεις στο… οπλοστάσιό σου τις καλύτερες ατάκες για να ξεκινήσει μια συζήτηση, μπορείς να είσαι ντυμένος με την τελευταία λέξη των μοντέρνων ρούχων που να σε κολακεύουν, αλλά ο τρόπος που στέκεσαι και κινείσαι να μην στέλνει καθόλου σωστά μηνύματα. Η σωστή γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της «πρώτης επαφής» παρουσιάστηκε σε ειδική έρευνα ομάδας φοιτητών του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και βασίζεται σε έξι βασικά σημεία:

Ψυχοθεραπεία: Μάθε να αναρωτιέσαι! Τέλος στις βεβαιότητες...

Μου λέει μια γυναίκα, σύζυγος και μάνα:
- Θυμώνω συχνά όταν το παιδί μου αντιστέκεται και αντιδρά επιθετικά στις οδηγίες και τις υποδείξεις μου! Θέλω να γίνει σωστός άνθρωπος γιατρέ!
Αλλά κάθε φορά που προσπαθώ να θέσω τα όριά μου, στο παιδί και στον άντρα μου, νιώθω το ίδιο χάλια: κακή και αναποτελεσματική ως μαμά, «στρίγγλα» ως σύζυγος..
Νιώθω συχνά αποτυχημένη ως γυναίκα ... Κανείς δικός μου δεν με καταλαβαίνει πραγματικά…
Κουράστηκα πια να προσπαθώ…!
-Έχετε έρθει εδώ «εξοπλισμένη» με πολλές βεβαιότητες…
Μήπως χρειάζεστε να αφήσετε κατά μέρους τις όποιες βεβαιότητες έχετε για σας την ίδια, για το τι σημαίνει «καλή διαπαιδαγώγηση», «σωστός άνθρωπος», «καλή μητέρα», «καλή σύζυγος»;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα