Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η γέννηση του Κόσμου οι Θεοί και οι θνητοί



                             

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν γεννηθεί ο Κόσμος, ήταν μέσα στον απέραντο χώρο ένα γιγάντιο αυγό. Και μια μέρα, το αυγό ράγισε κι άνοιξε. Βγήκε από μέσα ένα φτερωτό πνεύμα, που σήκωσε ψηλά το απάνω τσόφλι κι έσπρωξε τ' άλλο μισό κάτω από τα πόδια του. Το απάνω τσόφλι ο Ουρανός, το κάτω η Γη. Και το πρωτότοκο πνεύμα που ήρθε στον κόσμο πριν απ' όλα τα άλλα, ήταν ο Έρωτας.

Οι προφητείες για το τέλος του κόσμου από φόβους για το παρόν και το μέλλον



John Martin, La fine del mondo, 1851-3..


Οι προφητείες για το τέλος του κόσμου από φόβους για το παρόν και το μέλλον – Η «Τέλος του κόσμου» σε πίνακες του Άγγλου ζωγράφου John Martin (18ος αιώνας) – W.B.Yeats, «Η δευτέρα παρουσία»…

Όλα ξεκίνησαν στα 80s. Πρώτα, το 1983, ο καθηγητής Ρόμπερτ Σέρερ εξήγησε πως το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο αμερικανός ιστορικός τέχνης Χοσέ Αργκέλες, το 1987, εξέλιξε την εσχατολογία με σκοπό να πουλήσει κάποια επιπλέον βιβλία. Κανείς από τους δύο δεν θα είναι εδώ να μάθει την αλήθεια: ο πρώτος πέθανε πέρυσι, ο δεύτερος πρόπερσι. Ήξεραν, όμως, αμφότεροι πως η καταστροφολογία πουλάει. Πως μια αστήρικτη προφητεία, ότι έρχεται το τέλος του ημερολογίου των Μάγιας, μια θεωρία εκλαϊκευμένης επιστήμης, μπορεί να γεμίσει το κενό της επικαιρότητας. Γιατί ο ανθρώπινος ψυχισμός ανατριχιάζει και γοητεύεται από τον φόβο του τέλους. Και, κάπως έτσι, υπάρχουν ψηφοφόροι, γονείς, πολίτες εκεί έξω που είναι σίγουροι πως διανύουμε πως επέρχεται το τέλος του κόσμου.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


                                 


Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας
και της προθυμίας να μην κρίνει τους άλλους θα εξισορροπήσει την αρνητική
ενέργεια 90.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα.

•      Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της καθαρής αγάπης και του σεβασμού 
για κάθε είδος ζωής θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 750.000 ατόμων που κινούνται
στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα.

· Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της φώτισης, της ευδαιμονίας  και της άπειρης ειρήνης θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 10 εκατομμυρίων ανθρώπων (περίπου είκοσι δύο τέτοιοι σοφοί άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εν ζωή).

•      Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της χάρης, του καθαρού πνεύματος που υπερβαίνει
το σώμα, σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει δυαδικότητα ή όπου υπάρχει η απόλυτη ενότητα,
θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 70 εκατομμυρίων ανθρώπων πουκινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα (περίπου δέκα τέτοιοι σοφοί άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εν ζωή).

Το «νάνο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων


Αποκαλύπτεται ότι τα αγγεία της Αττικής είχαν ιδιότητες νανοϋλικού και μελετώνται από τη... NASA!
Το «νάνο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων


Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινό από το χώμα; Και όμως, ακόμη και τα πιο ταπεινά πράγματα, αν κάποιος τα αξιοποιήσει σωστά, μπορούν να γίνουν όχι μόνο πολύτιμα αλλά και προσοδοφόρα. Παρ' ότι ο Πλάτων θεωρούσε τον πηλό κάτι εντελώς κοινό και τετριμμένο - «των φαύλων και προχείρων» -, οι ίδιοι οι σύγχρονοί του τον διέψευσαν. Οι αρχαίοι κεραμείς της Αθήνας πήραν το κοινό χώμα της Αττικής στα χέρια τους και το μετέτρεψαν σε πραγματικό χρυσάφι αφού τα αγγεία τους μονοπώλησαν τις διεθνείς αγορές της εποχής τους. Το μετέτρεψαν επίσης σε ένα σπάνιο υλικό. Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων, αυτό που πολλοί προσπάθησαν αλλά κανένας δεν κατόρθωσε να μιμηθεί, είναι στην ουσία ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες. Τέτοιες ώστε πρόσφατα προσείλκυσε το ενδιαφέρον της NASA η οποία αναζητεί στη σύστασή του μυστικά για να βελτιώσει τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.

Ονειροπολήστε το έχει ανάγκη ο εγκέφαλος μας!


Το να έχει κανείς το μυαλό του «αλλού», το να «αφαιρείται» από ό,τι πρέπει να κάνει, το να ονειρεύεται με ανοιχτά τα μάτια θεωρείται από τους περισσότερους ανθρώπους ως αυταπόδεικτο και ανησυχητικό σημάδι απόκλισης από τη φυσιολογική συμπεριφορά, ως σοβαρό μειονέκτημα που οφείλεται σε κάποια εγγενή αδυναμία συγκέντρωσης, η οποία συνήθως εκδηλώνεται ως έλλειψη διανοητικής πειθαρχίας.

Τηλεπάθεια



Η ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ, η έκτη αίσθηση, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μας. Για να μην πούμε ότι είναι η ίδια η ζωή μας.
Τηλεπάθεια είναι η λήψη και η εκπομπή ηλεκτρομα­γνητικών κυμάτων του περιβάλλοντος- μέσα στο οποίο και το σύνολο των ανθρώπων της κάθε περιοχής που βρισκόμαστε-, της ανθρώπινης «αύρας», που έχει ήδη φωτογραφηθεί με τη μέθοδο Κιρλιάν, αλλά και των διαφόρων ακτινοβολιών του σύμπαντος.

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.


θα γίνουμε μάρτυρες μιας κοσμοιστορικής εξέλιξης ?
Tης μετάλλαξης του ανθρώπινου DNA?

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες καταστροφολογίας σχετικά με το 2012. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ψάχνουν τρόπους για να επιβιώσουν απο τις καταστροφές αυτές, (δημιουργούν καταφύγια, μαζεύουν τρόφιμα, φάρμακα κλπ.) Ενώ άλλοι με κραυγαλέες αντίθετες απόψεις απορρίπτουν αυτά τα σενάρια. Ένα από αυτά είναι και η αναστροφή των πόλων της Γης, με ιδιαίτερα καταστροφικές συνέπειες ΑΝ υλοποιηθεί πραγματικά.
Υπάρχει όμως και μια θεωρία που συμφωνεί εν μέρει περί αναστροφής, αλλά όχι των πόλων, μα… της ανθρώπινης συνείδησης.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ...Nefilim , Anunnaki...Sutr ο Μαύρος...Yama...Κύκλωπες..Τιτάνες...

                                      

Ανάμεσα στις ιστορίες ,σχετικά με τους  γίγαντες Nefilim η Anunnaki ,που πολλοί πολιτισμοί και παραδόσεις αφηγούνται, περιλαμβάνεται και η Edda, ένα επικό ποίημα από την παράδοση των Βίκινγκς.
Στο κείμενο αυτό αναφέρεται ότι στην αρχή υπήρχαν μόνο  δύο βασίλεια

Μία επαναστατική πράξη...ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκέψεις.... Σκέψεις.... Σκέψεις....
Ψεκασμός Αρνητικών Σκέψεων!!!
Μπορεί Να Μην Τις Βλέπουμε Αλλά Κυρίως Τις Εκδηλώνουμε!

'Οποιος Δεν Έχει Θυμωσει,Δεν Έχει Κάνει ΄Εστω Και Μία Αρνητική Σκέψη
Για  Τον Διπλανό Του Ας Σηκώσει Το Χερι.

Μην Πιστεύεις Όλα Όσα Σκέφτεσαι!





  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

  ~ Γιατί ντύθηκες τόσο καλά;

~ Α! Δεν σου είπα... Έχω ραντεβού με τη Νέα Συνείδηση στο κέντρο!!!

~ Σε πόση ώρα ;

~ Τώρα! Ίσα που προλαβαίνω να ετοιμαστώ! Αυτό που φοράω σου αρέσει;

~ Μια χαρά είναι! Την έχεις ξανά συναντήσει αυτή την.. Πως την είπες; Νέα Συνείδηση;  

ΗΛΙΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ


                              


Στον Αιγόκερω έχουμε τον Θρίαμβο της Ύλης.
Φτάνει στην πιο πυκνή και πιο συγκεκριμένη της έκφραση.
Αλλά αυτόν τον θρίαμβο τον ακολουθεί ο Θρίαμβος του πνεύματος. Υπάρχει πλήρης έκφραση της γήινης φύσης του Αιγόκερω αλλά και έντονες πνευματικές δυνατότητες.

Η ενέργεια του Αιγόκερω είναι μια πολύ ισχυρή ενέργεια και την περίοδο που ο Ήλιος είναι στον Αιγόκερω, έχουμε την πιο μεγάλη ευκαιρία για να παραλάβουμε αυτές τις ενέργειες που εκχέονται και να τις χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε την προσωπικότητα και την ζωή μας.
Έχουμε την ευκαιρία να οδηγηθούμε σε μεταμόρφωση ή σε μια αληθινή φώτιση.

Οι κρυπτοχριστιανοί της Τουρκίας…


Μουσουλμάνοι είναι το 98% των Τούρκων, ενώ χριστιανοί  μόνο το 0,4% (320.000).Αυτά τα στοιχεία δίνει δημοσκόπηση της  αμερικανικής εταιρείας ερευνών Pew  έγραψε η Hurriyet.
Ακόμα, σύμφωνα με το onalert, η έρευνα έδειξε ότι 1,2% των Τούρκων απάντησαν ότι δεν ανήκουν σε κάποια οργανωμένη θρησκεία, ενώ το ποσοστό των Εβραίων , βουδιστών και ινδουιστών  είναι κάτω από 0,1%  Η εφημερίδα προσθέτει ότι η Τουρκία είναι 8η χώρα με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ελληνικά τα ονόματα από την αρχαιότητα ως σήμερα Ελληνικά τα ονόματα από την αρχαιότητα ως σήμερα


Οι απόψεις διίστανται, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας,  για το αν κάποια ονόματα, ευρέως διαδεδομένα σήμερα, είναι ελληνικά ή όχι…
                          
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κυρίως τα χριστιανικά ονόματα, τα οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς ορισμένων, δεν έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Είναι όμως έτσι;

" Πανσέληνος στον Αιγόκερω", η Θύρα για την Πλανητική Μύηση (Full Moon Meeting," Festival of Capricorn", "Gate For Global Initiation")


                               " Πανσέληνος στον Αιγόκερω", η Θύρα για την Πλανητική Μύηση (Full Moon Meeting," Festival of Capricorn", "Gate For Global Initiation")

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
για να γιορτάσουμε τις "Πνευματικές Γιορτές των Πανσελήνων"
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
Προσευχόμαστε/διαλογιζόμαστε για το μέλλον της Ευρώπης
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Σε στάση ειρηνική- καθιστική - διαλογιστική - με ένα κερί αναμμένο, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!

(μπορούν να συμμετάσχουν και ομάδες τύπου τάι-τσι, πανευρυθμίας, γιογκα κλπ, μέσα από την διαλογιστική τους κίνηση)


Δημόσια εκδήλωση · Διοργανωτές: Prayer and Meditation

Τι κάνουμε σε περίπτωση εμφράγματος


Επειδή το έμφραγμα μπορεί να χτυπήσει ξαφνικά, είναι καλό να γνωρίζει κάποιος ποιες είναι εκείνες οι ενέργειες που θα σώσουν τη ζωή του/της.
Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα και είναι μόνοι και αβοήθητοι, όπως αναφέρει το iatropedia.gr. Από τη στιγμή που θα νιώσουν ότι η καρδιά τους δεν λειτουργεί κανονικά και θα νιώσουν τον πόνο, τους απομένουν μόνο 10 δευτερόλεπτα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φυσικά είναι γεμάτα πόνο και τρομερό στρες, ίσως αποδειχτούν σημαντικά για την ίδια τους τη ζωή.

Μέρα αγάπης......




22 του Δεκέμβρη σήμερα και ο νέος κόσμος μας καλωσορίζει στα σπλάχνα του.
Μας λυπήθηκε το σύμπαν και μας άφησε να κάνουμε Χριστούγεννα, μας άφησε να απολαύσουμε τις μέρες αγάπης που έρχονται.

Έτσι και γω μπήκα στην καθημερινότητά μου από χθες το βράδυ
Πήγα λοιπόν στο μπακάλικο του χωριού και αφού έκανα τα ψώνια μου (5.70 ευρώ) κάθισα να κάνω ένα τσιγάρο με τον μπακάλη.
Τον ρωτάω λοιπόν, έχει κίνηση;
Καλά, μου λέει, δεν βλέπεις πως σχεδόν όλα τα σπίτια είναι αστόλιστα; 

Blue Topaz, Schwarzenegger, Illuminati


           2                                  

Με αγαπά”, “Δεν με αγαπά” Οι υπολογιστές χρησιμοποιούν τους αριθμούς 0, και 1. Το 0 και το 1 παρίστανται ως ON και OFF, κάτι σαν διακόπτης δηλαδή. Στον νοητικό προγραμματισμό αντιπροσωπεύεται από το “Μ αγαπά”, “Δεν μ αγαπά”. Οι νοητικοί προγραμματιστές, όπως ο Dr. Mengele, ευχαριστιόταν να χρησιμοποιεί μια μαργαρίτα και να κόβει τα πέταλα της ένα την φορά. Πρώτο πέταλο “Μ αγαπά”. Δεύτερο πέταλο “Δεν μ αγαπά”. ΕΑΝ το τελευταίο πέταλο ήταν “Δεν μ αγαπά” – τότε το παιδί στο οποίο το έκανε το σκοτώνανε μπροστά στα άλλα παιδιά που ήταν σε προγραμματισμό.
  • Η μέθοδος θανατώσεως των Ιλλουμινάτων – γδάρσιμο ζωντανά – έχει τελειοποιηθεί σε τέχνη, και για τον προγραμματισμό και τις τελετές.

Τo Ενεργειακό Πλέγμα Της Γης Και Ο Μυστικός Πόλεμος Για Τον Ελεγχο Του



Στους κύκλους των πιο πρωτοποριακών ερευνητών συζητιέται τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη ότι ο πλανήτης μας περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πλέγμα που συνδέει όλα τα ζωντανά πλάσματα μεταξύ τους και συντονίζει σε μια κοινή συχνότητα τους εγκεφάλους των ανθρώπων. Ένας από τους πρώτους ερευνητές-επιστήμονες που παρουσίασαν αυτό το θέμα στο κοινό, είναι ο πολυσυζητημένος (από τις παλαιότερες εμφανίσεις του στο Strange) συνταξιδιώτης μας –όσο και αινιγματικός– Ελληνοαμερικανός ωκεανολόγος και οικοβιολόγος Άγγελος Αριβάνης. Στο τολμηρό κείμενο που ακολουθεί, ο κ. Αριβάνης αποκαλύπτει τα απίστευτα παρασκήνια των ερευνών που αποκάλυψαν την ύπαρξη του Πλέγματος, μιλάει για την προσωπική του εμπλοκή στο θέμα και καταγγέλλει ανοιχτά την αποσιώπηση μιας από τις πιο παράξενες ανακαλύψεις της εποχής μας, αλλά και τον αγώνα εκμετάλλευσής της με άγνωστα αποτελέσματα για τον πλανήτη μας

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ¨ΥΠΝΟΣ¨ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ?



TΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΑΣΕΙΣ ΑΠΟ UFO..ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ(Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ""ΔΕΝ"" ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ..(ΛΙΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ILLUMINATI),ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ,ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Ηρεμία, Αυτοβελτίωση και Προσωπική Ανάπτυξη


                                                        
Οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματα δημιουργούν την πραγματικότητα καθενός από μας, με αποτέλεσμα η ίδια μας η ζωή να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτά που σκεφτόμαστε, που πιστεύουμε ή αισθανόμαστε. Έτσι, αν επιθυμείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, θα πρέπει να εντοπίσετε τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα που σας δημιουργούν άσχημη διάθεση και να τα αντικαταστήσετε με άλλα, που θα οδηγήσουν σε αυτό που επιθυμείτε. Ένας τρόπος είναι να αλλάξει κανείς τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αισθάνεται, άρα  και ερμηνεύει τη ζωή, και να βρει κάτι πιο θετικό.

Πόσο μας κοστίζει η συμπάθεια;


Ο καθένας μας θέλει τη συμπάθεια των άλλων, θέλει να είναι αρεστός, να προκαλεί συμπάθεια, αγάπη και αποδοχή. Αυτό είναι ανθρώπινο και πολύ τρυφερό αλλά…
Συχνά χάνουμε τον ύπνο μας και κάθε καλή διάθεση γιατί κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι γύρω μας δεν μας εγκρίνουν και δεν μας συμπαθούν, επειδή δεν συμφωνούν με τη νοοτροπία μας ή δείχνουν μια κριτική διάθεση απέναντι σε μας, τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειάς μας, τις επιλογές και τα πιστεύω μας.

Νοητικές οδηγίες


Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη παρατήρηση ούτε κάποια ιδιαίτερη παιδεία ή στοχασμό, για να επισημάνει κανείς το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σαν ζώα, ή σαν προγραμματισμένα αυτόματα, βυθισμένοι στην ανοησία και στην άγνοια και στην αμορφωσιά και στη σκληρότητα και στη μικρότητα, κινούμενοι από τα ορμέμφυτα, τις ψευδαισθήσεις τους, τις κοινωνικές επιταγές και τις επίπλαστες ανάγκες, υπνωτισμένοι, ανήμποροι να κατανοήσουν οτιδήποτε για τον αληθινό εαυτό τους, την ανθρωπότητα και το μυστήριο του κόσμου. Η επισήμανση αυτή είναι μια καταγγελία, η μόνη καταγγελία που αληθινά αξίζει να γίνεται, παντού και πάντα, από όλους μας. Δεν μας αξίζει αυτή η μοίρα. Να το καταγγέλλεις αυτό, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, σε όλους.

10 τρόποι για αυτοβελτίωση

10 τρόποι να γίνεις καλίτερος άνθρωπος - Για να γίνεις εκείνος που θα'θελες να ήσουν...

                                  


1. Άσκηση της υπομονής σε ό,τι κάνεις και κατάλαβε πως τα αποτελέσματα απαιτούν χρόνο, αφοσίωση κ σκληρή δουλειά. Περάτωση ενός απλού σκοπού σήμερα, δίνει το έναυσμα για δυσκολότερους στόχους αργότερα.

2. Η κριτική των άλλων είναι εύκολη ενώ για σένα τον ίδιο είναι εξόχως δύσκολη. Κοίταξε ειλικρινά τον εαυτό σου και πες τι θα'θελα ν' αλλάξω στον εαυτό μου; Ποιά είναι τα δυνατά μου σημεία κ ποιές οι αδυναμίες μου; Τι θα'πρεπε ν' αφήσω;

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ

                                   
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)

Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές. Στο Μεσαίωνα, μια εποχή σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν –σε πείσμα της κατεστημένης θεοκρατικής αντίληψης– και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων.

ΓΛΩΣΣΟΚΤΟΝΙΑ: ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ



Γράφει η Σάση Χότζογλου
Από την αρχαιότητα υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν έως σήμερα, σε όλα τα έθνη της γης, διαφορετικές γλώσσες, κουλτούρες και πολιτισμοί.  Και αντίθετα απ’ ό,τι διδαχθήκαμε, η πολυγλωσσία των ανθρώπων δεν είναι καθόλου μια κατάρα, ούτε καν ένας φραγμός στην μεταξύ μας επικοινωνία.

ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ


mayan_sculpture_1
Αυτή
την εβδομάδα, το DZN αγνοώντας απαξιωτικά, επιδεκτικά και με ανασηκωμένο φρύδι τις διάφορες εσχατολογικές θεωρίες που στηρίζονται στο ημερολόγιο των Μάγια και είναι trending αυτές τις μέρες, προτιμάει να θυμηθεί τους κώδικες των Μάγια, ένα μοναδικό κομμάτι της τέχνης και της ιστορίας τους που σήμερα έχει χαθεί σχεδόν στο σύνολό του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα