Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

COVID-19: Κάποιοι έχουν ήδη κάποια αντισώματα χωρίς να έχουν ασθενήσει ποτέ!


 Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής δύο Έλληνες της διασποράς, ανακάλυψαν ότι ένα ποσοστό ανθρώπων -ιδίως μικρής ηλικίας- που ποτέ δεν μολύνθηκαν από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, συνεπώς δεν αρρώστησαν από τη νόσο Covid-19, διαθέτουν μια σχετική φυσική ανοσία χάρη σε προϋπάρχοντα αντισώματα στον οργανισμό τους, τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν -εν μέρει τουλάχιστον- το νέο ιό.

Σ΄ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ για να μείνω φιμωμένη…


Αποτάσσομαι τους αυτοκυρηχθέντες Σωτήρες…
Για μένα αυτοί δεν είναι Έλληνες! Μαζί τους δεν έχουμε την ίδια πατρίδα!!

Αυτοί θέλουν να με κάνουν να πιστέψω ότι λειτουργούν για το καλό μου ενώ ταυτόχρονα σκάβουν τον λάκκο μου και μέσα του σύντομα θα βουλιάξω μασκοφορεμένη…

Δεν θέλω να είμαι το θύμα. Δεν θέλω να είμαι φυσικά ούτε κι ο θύτης…  Όμως νιώθω ότι το "χρέος" μου το έκανα, όπως κι εσείς άλλωστε…

"Προστατεύστε τους ανθρώπους σας" μας λένε γνωρίζοντας καλά πως λειτουργεί το Ελληνικό Φιλότιμο…

Εκείνοι όμως με ποιο τρόπο μας προστατεύουν; 
Βάζοντάς μας φίμωτρα, στερώντας μας τις ανάσες και απομακρύνοντάς μας από την υγεία μας; 

Γιατί τα μέτρα που παίρνουν δυστυχώς μας αρρωσταίνουν και μας φτωχαίνουν!

Πώς να κρατηθεί το σώμα υγιές όταν δεν αναπνέει; 
Πώς να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα όταν δεν αγγιζόμαστε;
Πώς να έχουμε ψυχική υγεία όταν μας εμβολιάζουν καθημερινά με φόβο και τοξικές ειδήσεις;

ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΜΑΣ

 


Χτες βράδυ

Έβαλα να ακούσω τραγούδια παλιά . Από εκείνα τα χιλιοτραγουδισμένα που λατρεύτηκαν αλλά στο δρόμο ξέχασαν οι άνθρωποι την ουσία των στίχων.

Ξεφύλλισα μερικές παλιές σημειώσεις για να εξακριβώσω πόσο και αν έχω αλλάξει από τότε. Τότε που νόμιζα...

Δεν σας κρύβω πως ο ψυχισμός μου, όπως και πολλών άλλων πλέον, χωρίζεται άγρια σε δυο μέρη. Από τη μια οργή κι από την άλλη θλίψη. Απέραντη θλίψη.

Η αισιοδοξία παρακολουθεί απλά τις εναλλαγές στη ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια σαν τουρίστας. Αραχτή κάπου μακριά , αμέτοχη, ξένη σε όσα συμβαίνουν.

Υπάρχει ένα επικίνδυνο όριο που πιστεύω πως έχουμε αρχίσει να το ξεπερνάμε. Οχι ένας ένας από εμάς , εννοώ ένα όριο επικίνδυνο που το καταρρίπτει χωρίς σκέψη πλέον, με το ένστικτο προχωρώντας , το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.

Μπορεί ακόμα να κυκλοφορεί χρήμα, μπορεί να είναι πολλοί οι σιωπηλοί, οι αμέτοχοι, μπορεί να υπάρχει κόσμος που κάνει το παιχνίδι του εαυτούλη του ακόμα, αλλά πόσους χαρούμενους βλέπετε γύρω σας? Ακόμα κι από αυτούς που περνάνε με το αμάξι τους και τη μουσική στο τέρμα, ακόμα κι από τα παιδιά που χορεύουν στα κλαμπ, ακόμα κι οι τηλεπερσόνες που παρελάζουν χαζοχαρούμενα από τα κανάλια, πόσες φάτσες βλέπετε να λάμπουν να είναι ευτυχισμένες?

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ; (BΑΣΙΛΗΣ KΑΛΦΑΣ)

 


Στη μυθολογία της φιλοσοφίας ο Σωκράτης είναι ο απόλυτος ήρωας, η ίδια η ενσάρκωση της φιλοσοφίας. H αλήθεια όμως είναι ότι για τον πιο γνωστό φιλόσοφο γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. O ίδιος ο Σωκράτης δεν έγραψε τίποτε – και δεν ξέρουμε ούτε καν γιατί αποφάσισε να μη γράψει. Oσοι γνώρισαν τον Σωκράτη και θέλησαν να γράψουν γι’ αυτόν, το έκαναν μέσω της λογοτεχνίας. O Σωκράτης που όλοι γνωρίζουμε είναι ένα θεατρικό πρόσωπο. Eίναι η κωμική καρικατούρα του σοφιστή στις Nεφέλες και η ηρωική μορφή του φιλοσόφου στους πλατωνικούς διαλόγους. O πραγματικός Σωκράτης μένει πάντοτε κρυμμένος πίσω από μια μάσκα.

Από τα ελάχιστα πράγματα που γνωρίζουμε με ασφάλεια για τον ιστορικό Σωκράτη είναι η κατηγορία που διατυπώθηκε εναντίον του το 399 π.Χ. και που οδήγησε στην καταδίκη του σε θάνατο. Στηριζόταν σε δύο σημεία: ότι δεν αναγνωρίζει τους θεούς της πόλης και εισάγει «καινά δαιμόνια», και ότι διαφθείρει τη νεολαία.

Γνωρίζουμε το κατηγορητήριο, δεν γνωρίζουμε όμως το ακριβές νόημά του. Τι εννοούσαν οι κατήγοροι όταν έκαναν λόγο για «καινά δαιμόνια»; Ποιες ήταν οι νέες θεότητες, που υποτίθεται ότι εισήγαγε στην Αθήνα ο Σωκράτης; 

H Darktrace, η Cybereason και η Τεχνολογική Μοναδικότητα της Αυτοσυνείδητης Τεχνητής Νοημοσύνης

 Darktrace και Cybereason: Οι εταιρείες- βιτρίνα των μυστικών υπηρεσιών που επιδιώκουν να εξουσιάσουν τον κόσμο με την AI Singularity (την Τεχνολογική Μοναδικότητα της Αυτοσυνείδητης Τεχνητής Νοημοσύνης)

Του Τζόνι Βέντμορ

Όλοι ονειρευόμασταν, ένα όνειρο όπου μπορούσατε να επιπλεύσετε ή να γλιστρήσετε στον ονειρόκοσμο σας χωρίς κόπο. Αυτό προκαλεί ένα αίσθημα τρόμου, σαν να έχετε την ικανότητα να αφεθείτε, και αν αφεθείτε είτε θα πετάξετε είτε θα γκρεμιστείτε.

Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο της Ιστορίας όπου είτε τα επερχόμενα γεγονότα θα μελετούνται για χιλιάδες χρόνια, είτε θα τα θυμόμαστε ως το σημείο όπου χάσαμε εντελώς την ανθρώπινη κατάσταση μας. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει εισέλθει σε μια νέα φάση τα τελευταία χρόνια, όπου αντί οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης να μαθαίνουν από τον άνθρωπο, τώρα διδάσκονται μόνοι τους και αλλάζουν τους δικούς τους αλγόριθμους καθώς μαθαίνουν. Βρισκόμαστε στο κατώφλι του να αφήσουμε τον έλεγχο εντελώς, τόσο σύντομα, λόγω μερικών μικρών εταιρειών που τους έχει δοθεί σιωπηλά η ελεύθερη εξουσία με πρόσχημα την «προστασία» της ψηφιακής μας ζωής, και όλα αυτά μέσα σε έναν τεχνολογικό τομέα που κινείται τόσο γρήγορα που δεν μπορούμε πλέον να δούμε τι ακολουθεί αμέσως μετά.

Όλος ο ελεύθερα σκεπτόμενος πληθυσμός της Γης θα ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να συζητήσει μια τέτοια κοσμογονική αλλαγή. Ωστόσο, οι τεχνοκράτες και οι επιστήμονες, υποστηριζόμενοι από τους επιχειρηματίες, ήδη εφαρμόζουν το μέλλον, προτού οι μάζες βρουν την ευκαιρία ακόμα και να σκεφθούν τις συνέπειές. Με ελάχιστη νομοθεσία να διέπει τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, οι κυβερνήσεις μας είναι πρόθυμες να βάλουν κάθε πρωτοπόρο της τεχνολογίας να κάνει εφευρέσεις, ενώ δεν υπάρχει απόδοση ευθυνών για τυχόν ζημιές που προκύπτουν. Δεν μιλάμε για μια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση, μιλάμε για το πιθανό γεγονός της εξαφάνισης της δικής μας δημιουργίας. Αντί να κάνουμε προσεκτικά μικρά βήματα αντιθέτως περιμένουμε να πετάξουμε απλώς με το να αφεθούμε.

Lockdown: Απαγορεύεται το κυνήγι.. Παρότι θεωρείται άθλημα!



Ανακοίνωση της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων τονίζονται τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες, μια σειρά Υπουργών και πολιτικών παραγόντων του δημόσιου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος , ότι το κυνήγι θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις διότι βάση τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1) «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…»

 Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο Υφουπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται το κυνήγι διότι το κατατάσσει στις δραστηριότητες ψυχαγωγίας σε αντίθεση τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1) «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…»

Αν ψάχνεις λοιπόν την ευτυχία στον Έρωτα γίνε πρώτα ένας ολόκληρος άνθρωπος

 


Πόσες φορές όμως χρειάζεται να πεθάνει ο Έρωτας;

Πόσους συντρόφους χρειάζεται να "σκοτώσουμε" για να καταλάβουμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε κάτι έξω από εμάς που θα μας ολοκληρώνει και θα μας κρατά για πάντα ενωμένους με τη μαγεία της ΖΩΗΣ;

Αφήστε τον έρωτα να είναι κάτι ξεχωριστό

 Αφήστε τον έρωτα να είναι κάτι ξεχωριστό. Περιμέ­νετε τις σωστές στιγμές.

Όπως ακριβώς τρώτε κάθε μέρα και πίνετε το τσάι σας και κάνετε το μπάνιο σας, κάνετε και έρωτα. Έτσι το βρίσκετε βαρετό - όλα είναι ίδια. Να κάνετε έρωτα μόνο όταν υπάρ­χει επιθυμία και πάθος, διαφορετικά απλά πείτε: «Με συγχωρείς, δεν υπάρχει επιθυμία, οπότε τι νόημα έχει;»
Αφήστε τον έρωτα να είναι κάτι ξεχωριστό. Και περιμέ­νετε τις σωστές στιγμές. Οι άνθρωποι σχεδόν πάντα επιλέ­γουν τη λάθος στιγμή. Έχω παρατηρήσει ότι όποτε τσακώ­νεται το ζευγάρι, αφού τσακώνεται κάνουν έρωτα. Πρώτα θυμώνουν και μετά τσακώνονται μεταξύ τους, μετά αρχίζουν να νιώθουν ένοχοι γι’ αυτό που κάνουν ο ένας στον άλλον. Μετά αρχίζουν να μισούν τους εαυτούς τους επειδή δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά. Και για να διορθώσουν την κατάστα­ση κάνουν έρωτα.
Αυτό είναι σχεδόν ρουτίνα: τα ζευγάρια μαλώνουν και μετά κάνουν έρωτα. Δεν μπορείτε να βρείτε πιο λάθος κατάσταση στην οποία να κάνετε έρωτα. Πώς μπο­ρεί να είναι ικανοποιητικό;

Ίλιγγος: Τι να κάνετε για να μην ζαλίζεστε


 Ο ίλιγγος είναι μια «ψευδαίσθηση» ότι όλα κινούνται γύρω μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αίτια που προκαλούν τον ίλιγγο δεν είναι σοβαρά, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως μπορεί να υποκρύπτουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Συχνά συνοδεύεται από ζάλη και ναυτία.

Επίμονος βήχας: Τι μπορεί να κρύβει;


Όλοι οι λόγοι που ο βήχας επιμένει!


Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν λανθασμένα ότι πρόκειται για κάτι περαστικό που ίσως οφείλεται σε παλαιότερο κρύωμα όμως μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο επίμονος και χρόνιος βήχας που διαρκεί περισσότερο από οκτώ εβδομάδες και δεν αφορά αποκλειστικά καπνιστές, ενδέχεται να οφείλεται σε παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με ένα απλό και ανώδυνο κρύωμα.

Κορονοϊός: Γιατί πρέπει να φροντίζουμε την στοματική μας υγιεινή και Πώς γίνεται η επίσκεψη στον οδοντίατρο – Νέες οδηγίες


Η πιο πρόσφατη από αυτές έδειξε ότι το στόμα αποτελεί κύρια πηγή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός, αλλά και της εξάπλωσης του ιού.

Η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να προστατεύσει από τη μόλυνση και τη νόσηση από τον νέο κορονοϊό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα