Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Οι απόκρυφες σημασίες του αριθμού 12


 

Το 12 είναι ένας σύνθετος αριθμός, ο έκτος μετά τους 4, 6, 8, 9 και 10, αφού οι φυσικοί διαιρέτες του είναι1, 2, 3, 4, 6 και 12, δηλαδή έχει και άλλους φυσικούς διαιρέτες, εκτός του 1 και του εαυτού του.

Το 12 είναι ένας άφθονος αριθμός, αφού το άθροισμα των διαιρετών του, πλην του εαυτού του, είναι μεγαλύτερο από τον ίδιο. Είναι ο μικρότερος φυσικός αριθμός με αυτή την ιδιότητα.

Το σύνολο των διαιρετών του 12  ( συν τον εαυτό του) είναι ένας τέλειος αριθμός των οποίων το άθροισμα είναι πάλι ένας τέλειος αριθμός (1+2+3+4+6+12), το 28. Ο μόνος αριθμός με την ίδια ιδιότητα είναι:     6086555670238378989670371734243169622657830773351885970528324860512791691264 ενώ στην γεωμετρία έχει χαρακτηριστεί ως ο αριθμός που συνδέει τις 3 διαστάσεις.

Αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο κι έχει ένα σημαντικό χαρακτήρα στους αρχαίους πολιτισμούς , έχοντας μία άμεση και εξαρτημένη σχέση με το ζωδιακό καθώς και με τους μήνες στους περισσότερους πολιτισμούς είτε χρησιμοποιούσαν σεληνιακό είτε ηλιακό ημερολόγιο.

Η ιερότητα του 12 φαίνεται ότι προέρχεται από το αρχαϊκό δωδεκαδικό σύστημα , που πιθανώς ήταν το μοναδικό σύστημα αρίθμησης κατά τη νεολιθική εποχή και παρέμεινε ως συμπληρωματικό του δεκαδικού μέχρι σήμερα.

Τάο ...



Υπάρχουν πολλοί δρόμοι,
τι είναι όμως το Τάο;
Υπάρχουν πολλά ονόματα,
ποιο είναι όμως τ`όνομά του;
Ανώνυμο είναι
και από αυτό ξεπήδησαν όλα.
Αλλά, αν τα πράγματα έχουν μια Μητέρα
τότε αυτή έχει ένα όνομα.
Τούτο το μυστικό θα το νιώσεις
αν ξέφυγες από τις επιθυμίες.
Αν είσαι δεμένος σ`αυτές,
θα δείς μόνο την επιφάνεια.
Η Μητέρα και το Τάο παρουσιάζονται μαζί.
Ανώνυμο το ένα
και το άλλο με διάφορα ονόματα
κι όμως ενωμένα καθώς είναι,
αποτελούν μια μυστηριώδη πύλη
προς την Αιωνιότητα.


Μερικοί βλέπουν στον κόσμο την ομορφιά,
άραγε δεν υπάρχει και η ασχήμια;
Μερικοί βλέπουν στον κόσμο την καλοσύνη,
μήπως δεν υπάρχει και η κακία;

Η ύπαρξη και η ανυπαρξία έχουν κοινή καταγωγή,
το εύκολο και το δύσκολο είναι σχετικά,
το μεγάλο και το μικρό είναι ανάλογα,
το χαμηλό και το ψηλό είναι συναφή,
οι δυνατές και αδύναμες νότες συνθέτουν μελωδία,
το παρελθόν και το μέλλον ακολουθούν μια σειρά.

Ο Σοφός δεν διδάσκει.
Πραγματοποιεί.
Ασχολείται με όλα.
Δεν ξεχνά τίποτα.
Δίνει τη ζωή του σε όλα.
Δεν εξουσιάζει τίποτα.
Επιτυγχάνει.
Δεν καυχιέται.

Δεν είναι αυτό μεγαλωσύνη;

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

Στις ορεινές περιοχές των Άνδεων, στα υψίπεδα του Περού και κοντά στη λίμνη Τιτιτάκα, υπάρχουν τεράστιες σπηλαιώσεις στα έγκατα των βουνών, μέσα στις οποίες βρίσκεται το πνευματικό άδυτο της ανθρωπότητας.
Το άδυτο αυτό, βρίσκεται στο νησί υπόγειας λίμνης που ονομάζεται "Ουρανία Νήσος", πάνω στο οποίο είναι κτισμένη η "Πόλη του Σειρίου". Είναι πανομοιότυπο με αυτό της "Αιώνιας Πόλης των Θεών", που βρίσκεται στον Σείριο.
Η πρόσβαση στην πόλη αυτή, είναι επιτρεπτή μόνον στους μυημένους στα ουράνια μυστήρια. Στο κατάφωτο κέντρο της, υπάρχει βράχος και ναός όμοιος με την Ακρόπολη των Αθηνών και τον Παρθενώνα. Ο βράχος, περιβάλλεται από αδιαπέραστη ηλεκτρομαγνητική νεφέλη για τους αμύητους. Οι δάσκαλοι που ανεβαίνουν στον ναό, την διαπερνούν και γίνονται αόρατοι.

ΘΕΑ ΑΝΑΓΚΗ/ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ/ΜΟΙΡΑΙ/ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ!!!


"Δεινής Ανάγκης ουδέν ισχυρότερον" 
(ΘΑΛΗΣ ΜΙΛΗΣΙΟΣ)

ΕΝ ΤΟΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΟΝΑΣΙΝ
ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΝ ΑΤΡΑΚΤΟΝ
ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΝ Ο ΜΟΙΡΑΓΕΤΗΣ ΖΕΥΣ
ΟΡΙΣΕΝ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑΝ ΤΑΞΙΝ ΑΕΙΧΡΟΝΟΝ!

Ω! ΑΝΑΓΚΗ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕ ΘΕΑ
ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ
ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΔΗΡΙΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ!


ΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΝ-ΟΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ,
ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΔΕΣΠΟΖΕΙΣ ΕΙΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ
ΕΚΕΙΘΕΝ ΟΠΟΥ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΣΤΗΛΑΙ ΦΩΤΟΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!

ΕΝ ΤΕΧΝΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΡΗΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝ
ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΣΤΡΩΝ ΤΕ ΠΛΑΝΗΤΩΝ
ΜΕ ΑΤΡΑΚΤΟΝ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΝ ΚΑΙ ΣΦΟΝΔΥΛΟΝ ΜΕΙΚΤΟΝ
ΑΕΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΝ ΕΠΙ ΑΞΟΝΟΣ ΗΛΑΚΑΤΗΣ!

ΛΑΧΕΣΙΣ, ΑΤΡΟΠΟΣ, ΚΛΩΘΩ ΕΝΘΡΟΝΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ
ΛΕΥΚΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ ΦΕΡΟΥΣΑΙ ΤΕ ΣΤΕΜΜΑ ΕΝ ΚΕΦΑΛΗ,
ΥΜΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ, ΑΔΟΥΝ ΜΕΘ' ΑΡΜΟΝΙΑΣ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΟΝΤΑ, ΜΕΛΛΟΝΤΑ,ΤΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΡΕΙΑΣ!

"ΕΡΩΣ ΥΜΩΝ ΨΥΧΑΙ ΔΕΣΠΟΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΙΔΕ ΓΑΡ ΜΕΤ' ΕΜΕ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΙ ΤΕ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ .
ΨΥΧΑΙ ΔΕ, ΟΣΑΙ ΤΗΝ ΑΓΗΡΑΤΟΝ ΜΟΥ ΣΚΗΠΤΟΥΧΙΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΕ, ΙΣΤΕ ΩΣ ΕΩΣ ΜΕΝ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ ΕΣΤΕ, ΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΟΙΚΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΑ."
Ερμηνεία:

Ο  ΕΡΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ, ΨΥΧΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.
ΨΥΧΕΣ, ΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΕΡΑΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ, ΟΣΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΕΣ, ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.
(Απόσπασμα  ΧΧΙΙΙ Από Την Ιερά Βίβλο Του ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΑ

ΠΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΤΟ ΑΔΡΑΧΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ-ΜΟΙΡΑΙ-ΣΕΙΡΗΝΕΣ):

1.- ΑΡΧΑΙΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟΝ
.εἰς ὃ ἀφικέσθαι προελθόντες ἡμερησίαν ὁδόν, καὶ ἰδεῖν αὐτόθι κατὰ [616c] μέσον τὸ φῶς ἐκ τοῦ οὐρανοῦ τὰ ἄκρα αὐτοῦ τῶν δεσμῶν τεταμένα
―εἶναι γὰρ τοῦτο τὸ φῶς σύνδεσμον τοῦ οὐρανοῦ,
οἷον τὰ ὑποζώματα τῶν τριήρων, οὕτω πᾶσαν συνέχον τὴν
περιφοράν―
ἐκ δὲ τῶν ἄκρων τεταμένον Ἀνάγκης ἄτρακτον,
δι’ οὗ πάσας ἐπιστρέφεσθαι τὰς περιφοράς· οὗ τὴν μὲν
ἠλακάτην τε καὶ τὸ ἄγκιστρον εἶναι ἐξ ἀδάμαντος, τὸν δὲ
σφόνδυλον μεικτὸν ἔκ τε τούτου καὶ ἄλλων γενῶν. τὴν δὲ
[616d] τοῦ σφονδύλου φύσιν εἶναι τοιάνδε· τὸ μὲν σχῆμα οἵαπερ ἡ
τοῦ ἐνθάδε, νοῆσαι δὲ δεῖ ἐξ ὧν ἔλεγεν τοιόνδε αὐτὸν εἶναι,
ὥσπερ ἂν εἰ ἐν ἑνὶ μεγάλῳ σφονδύλῳ κοίλῳ καὶ ἐξεγλυμ-
μένῳ διαμπερὲς ἄλλος τοιοῦτος ἐλάττων ἐγκέοιτο ἁρμόττων,
καθάπερ οἱ κάδοι οἱ εἰς ἀλλήλους ἁρμόττοντες, καὶ οὕτω δὴ
τρίτον ἄλλον καὶ τέταρτον καὶ ἄλλους τέτταρας. ὀκτὼ γὰρ
εἶναι τοὺς σύμπαντας σφονδύλους, ἐν ἀλλήλοις ἐγκειμένους,
[616e] κύκλους ἄνωθεν τὰ χείλη φαίνοντας, νῶτον συνεχὲς ἑνὸς
σφονδύλου ἀπεργαζομένους περὶ τὴν ἠλακάτην· ......................................................

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 

...στο φως τούτο έφτασαν ύστερ' από πορεία άλλης μιας ημέρας· εκεί είδαν, στη μέση του φωτός, να είναι από τον ουρανό τεντωμένες οι άκρες των δεσμών του ―το φως χρησίμευε ως σύνδεσμος του ουρανού και συγκρατούσε ολόκληρο τον περιστρεφόμενο ουρανό, απαράλλακτα όπως τα υποζώματα των πλοίων― και στις άκρες ήταν στερεωμένο της Ανάγκης το αδράχτι που έδινε την κίνηση σε όλες τις ουράνιες περιστροφές· το στέλεχος και τ' αγκίστρι του ήταν από χάλυβα, το σφοντύλι όμως από μίγμα χάλυβα και άλλων μετάλλων. Η φύση του σφοντυλιού ήταν η εξής: ως προς το σχήμα έμοιαζε με τα δικά μας εδώ· και για να έχης ακριβέστερην ιδέα πώς το παράσταινε, πρέπει να φαντασθής ένα μεγάλο σφοντύλι κοίλο και φαγωμένο από μέσα εντελώς· μέσα σ' αυτό προσαρμοζόταν ένα άλλο μικρότερο, όπως οι κάδοι που μπαίνουν ο ένας μέσα στον άλλο· μέσα στο δεύτερο άλλο τρίτο, και πάλι ένα τέταρτο, και ακόμη άλλα τέσσαρα· γιατί όλα ήσαν οκτώ, το ένα βαλμένο μέσα στο άλλο· από πάνω φαίνονταν του καθενός τα χείλη σαν κύκλοι και απ' έξω παρουσίαζαν επιφάνεια συνεχή, σα να ήταν ένα μόνο σφοντύλι γύρω από το στέλεχος· 

ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ NATURE: ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ

Μελέτη στο Nature: Γηγενείς οι Ελληνες, απόγονοι των Μυκηναίων

Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους παρά τις όποιες διαφορές τους, κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με τους Μυκηναίους. Αυτά είναι τα κυριότερα ευρήματα μιας νέας πρωτοποριακής έρευνας Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτοι φορά ανέλυσαν το αρχαίο DNA Μυκηναίων και Μινωιτών και το συνέκριναν με άλλους πληθυσμούς και με τους σύγχρονους Έλληνες.

 Η αρχαιογενετική μελέτη, με επικεφαλής δύο Έλληνες γενετιστές του εξωτερικού, τον Ιωσήφ Λαζαρίδη του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης και τον Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, η οποία δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Nature, εστίασε στην εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.). 

Η προέλευση των Μυκηναίων και των Μινωιτών απασχολεί τους αρχαιολόγους για πάνω από έναν αιώνα και οι σχετικές εκτιμήσεις βασίζονταν έως τώρα κυρίως σε αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεδομένα. Η νέα μελέτη ρίχνει πλέον νέο γενετικό φως στην καταγωγή τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Μινωίτες -οι δημιουργοί της πρώτης ευρωπαϊκής γραφής (της Γραμμικής Α, που δεν έχει ακόμη διαβασθεί)- είχαν βαθιές ρίζες στο Αιγαίο και δεν προέρχονταν από κάποιον άλλο μακρινό εξελιγμένο πολιτισμό εκτός Αιγαιακού χώρου. Η γενετική ανάλυση συμπεραίνει ότι οι αρχικοί πρόγονοι τόσο των Μινωιτών όσο και των Μυκηναίων ήσαν κατά βάση ντόπιοι γεωργικοί πληθυσμοί από τη νεολιθική Δυτική Ανατολία, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Φωτογραφία του Ιωαννης Θεοδωροπουλος.

Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.

Ελληνικά η γλώσσα μας, η γλώσσα των προγόνων μας, η γλώσσα η οποία στήριξε τη Φιλοσοφία, τη Ρητορική, την Επιστήμη, τις Τέχνες, τη Δημοκρατία. Η γλώσσα που εξέφρασε τις μύχιες σκέψεις ενός λαού, γέννησε τη διαλογική και οδήγησε σε ένα απόγειο γραμμάτων και τεχνών, τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.


Δεν σας κρύβω ότι ως υπάλληλος του ΟΤΕ και δη ηλεκτρονικός αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση θα έλεγα για περαιτέρω έρευνα του θέματος αυτού. Άλλωστε και τα αντικείμενα του ΟΤΕ είναι η Υψηλή Τεχνολογία ηλεκτρονικών Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, οι Η/Υ και τα φιλόδοξα προγράμματα αυτών.
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική γλώσσα προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών, ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας, δέχονται ως «Νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική, όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές». 


«Νοηματική» είναι η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» και το «σημαινόμενο» έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση, π.χ. Γεωμετρία = γη-μετρώ, προφητεία = προ-φάω, Άνθρωπος = ο αναθρών – οπωπάς, (ο αθρώνον λόγο), τηλέφωνο = μακριά – ομιλώ, τηλεόραση = μακριά βλέπω, μικροκύματα = μικρού μήκους – κύματα. Με άλλα λόγια στην Ελληνική έχουμε σχέση μεταξύ λέξεως και πράγματος, ενώ όλες η άλλες γλώσσες είναι συμβατικές, δηλαδή σημαίνουν κάτι απλώς επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τη χρησιμοποιούν. 

Αυτό είναι το φυσικό όφελος του οργασμού που δεν έχεις ξανακούσει!



Οι οργασμοί είναι υπέροχοι! Ποιος δεν το παραδέχεται; Εκτός, όμως, απ’ την αίσθηση ευχαρίστησης που προσφέρουν, οι οργασμοί έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Ένας εμπειρογνώμονας μόλις πρόσθεσε ακόμα ένα φυσικό όφελος που δεν έχεις ξανακούσει και δίνει στον οργασμό ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!
Τα άσχημα νέα, φίλοι άνδρες, είναι ότι μιλάμε αποκλειστικά για τον γυναικείο οργασμό!

Πως ο σκύλος σου θα αγαπήσει τη μπανιέρα!



Ο σκύλος σου κρύβεται κάθε φορά που πας να τον κάνεις μπάνιο; Καθ’ όλη τη διάρκεια προσπαθεί να βγει με κάθε τρόπο απ’ την μπανιέρα και σε κάνει μούσκεμα;
Τα περισσότερα σκυλιά δεν αγαπάνε το μπάνιο στη μπανιέρα, υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορεί να το κάνουν πιο εύκολο και διασκεδαστικό.
Συνήθισέ τον στην μπανιέρα όταν είναι στεγνή
Αφιέρωσε λίγο χρόνο με το σκυλί σου στη μπανιέρα χωρίς νερό. Δώσε ακόμα και λίγο φαγητό στην μπανιέρα. Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο να συνδέσει τη μπανιέρα με καλά πράγματα αντί να τη φοβάται.
Χρησιμοποίησε ένα χαλί που να μην γλιστράει
Η λεία επιφάνεια της μπανιέρα μπορεί να φαίνεται πολύ τρομακτική στο σκυλί σου. Η προσθήκη ενός χαλιού που δεν γλιστράει θα το βοηθήσει να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να γλιστρήσει.

8 παράξενες φοβίες στο σεξ που δεν είχες ιδέα ότι βασανίζουν κάποιους 20χρονους εκεί έξω!



Το σεξ είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κι απολαυστικό κομμάτι στη ζωή κάθε ανθρώπου. Δεν το εκλαμβάνουν όμως όλοι με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν κάποιοι που φρικάρουν με οτιδήποτε συνδέεται με το σεξ. Αυτή η φοβία που νιώθουν που αφορά σε αηδία και τρόμο των γεννητικών οργάνων έως και για την ίδια την πράξη, τους κάνει να μην ευχαριστιούνται το σεξ έως και να το αποφεύγουν.

Όπως για κάθε τι εκεί έξω, έτσι και σχετικά με το σεξ υπάρχουν φοβίες που κάνουν τους ανθρώπους να πανικοβάλλονται και μόνο στην ιδέα της σεξουαλικής πράξης. Ποιες είναι αυτές; Εσύ τις γνώριζες;

#1 Γυμνοφοβία

Πρόκειται για τον φόβο του να εκτεθείς γυμνός/ή ή ακόμη και να δεις άλλους γυμνούς ανθρώπους (πχ. σε μία παραλία γυμνιστών). Η φοβία αυτή έχει υποδιαιρέσεις, αφού άλλοι φοβούνται να μην τους δουν γυμνούς ή να μην δουν άλλους γυμνούς, ενώ άλλοι φοβούνται να δουν γυμνούς συγκεκριμένους ανθρώπους από τον περίγυρό τους. Η γυμνοφοβία συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της κατωτερότητας. Όσοι το βιώνουν έχουν κακή ιδέα για το σώμα τους, δεν το θεωρούν θελκτικό κι επομένως ντρέπονται να το δείξουν ακόμη και στο σύντροφό τους.

#2 Συνουσιοφοβία

Πρόκειται για τον φόβο της ίδιας της σεξουαλικής πράξης. Το άτομο που βιώνει αυτούς του είδους τον φόβο, απεχθάνεται κάθε μορφή του σεξ. Από το πιο ρομαντικό κι ασφαλές έως το πιο άγριο. Αυτή η φοβία υπάρχει εξαιτίας κάποιου παλιού τραύματος ή σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορεί δε, να προκαλέσει ακόμη και πανικό σε κάποιους ανθρώπους.

Η απόλυτη παράνοια στη Θεσσαλονίκη | Μόνο που δε ...γονάτισαν για ένα βλέμμα των παικτών του Survivor



Πρώτα έλεγες «Μα καλά, γυρίζουμε 15 χρόνια πίσω και θα δείχνουμε Survivor;». Μετά έλεγες «Θα ξεκινήσει η εκπομπή και θα καλύπτει απλώς μερικές τηλεοπτικές ώρες». Συνέχισες με το «Θα τελειώσει το Survivor και όλη αυτή η φούσκα θα σκάσει»Τώρα όμως, έχεις ξεμείνει από λόγια...

Το απόλυτο πανδαιμόνιο επικράτησε στη συμπρωτεύουσα!

Σπρωξίματα, ποδοπατήματα, τσιρίδες και κλειστοί δρόμοι. Αυτή ακριβώς ήταν η χθεσινή κατάσταση στην Τσιμισκή, καθώς χιλιάδες άτομα έσπευσαν να δουν από κοντά τους παίκτες του Survivor και πιο συγκεκριμένα τους Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη, Κωνσταντίνο Βασάλο και Ορέστη Τσανγκ.

Για ένα και μόνο βλέμμα...

Μέχρι το 2020 Αναγνώριση Προσώπου σε όλες τις μετακινήσεις!

Facial Recognition

Ένα μέλλον βιομετρικού αναγνωριστικού για όλα τα ταξίδια είναι μια ανάσα μακριά και… κολλημένο στο πρόσωπο!

Σε διεθνές επίπεδο, τα γεγονότα δείχνουν επιτάχυνση του σχεδίου χρήσης βιομετρικής αναγνώρισης με διάφορους τρόπους.
Στις 19 Μαΐου ένα νέο πρόγραμμα ξεκίνησε από την Delta Airlines στο Minneapolis-St. Το αεροδρόμιο Paul θα έχει αυτοματοποιημένα περίπτερα αποσκευών για «πελάτες προτεραιότητας» που θα σαρώσουν πρώτα το διαβατήριο και, στη συνέχεια, το πρόσωπό τους για να ταιριάξουν την ταυτότητα με τις ελεγμένες αποσκευές. Προωθήθηκε ως «πιλοτικό πρόγραμμα» που ξεκίνησε η Delta. Αυτό το πρόγραμμα εισήλθε τώρα στη φάση 2 στο εθνικό αεροδρόμιο του Reagan με βιομετρικές κάρτες επιβίβασης για τα μέλη ανταμοιβής.
Η JetBlue δήλωσε ότι θα «δοκιμάσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων σε δύο αεροδρόμια των ΗΠΑ για να αντικαταστήσει τις κάρτες επιβίβασης, για αύξηση της ασφάλειας και διευκόλυνση της διέλευσης από τα αεροδρόμια».
Η CBP ανακοίνωσε στις 15 Ιουνίου ότι θα ενσωματώσει κυβερνητικές βάσεις δεδομένων με ιδιωτική εταιρεία για την επιτάχυνση της βιομετρικής επεξεργασίας.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι η βιομετρική ταυτότητα θα είναι τυποχρεωτική για ταξίδια στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «ο μόνος τρόπος για κάποιον να εξασφαλίσει ότι δεν υπόκειται στη συλλογή βιομετρικών πληροφοριών όταν ταξιδεύει σε διεθνές επίπεδο είναι να αποφύγει το ταξίδι. “Απλά.. μείνετε στο σπίτι!”

Τι σημαίνει «ορρωδώ» και ποιος είναι ο «αρχολίπαρος»; Άγνωστες λέξεις της γλώσσας μας που πρέπει να μάθουμε

Η ελληνική γλώσσα είναι μία αστείρευτη πηγή γνώσης και έμπνευσης. Αξίζει να ασχοληθούμε μαζί της σοβαρά.
Τι σημαίνει «οίηση» και «αμετροέπεια»; Ας ανακαλύψουμε την ερμηνεία κάποιων αντικειμενικά δύσκολων και σχετικά αγνώστων λέξεων στους περισσότερους.

Τι σημαίνει «ορρωδώ» και ποιος είναι ο «αρχολίπαρος»; Άγνωστες λέξεις της γλώσσας μας που πρέπει να μάθουμε

αμετροέπεια – έλλειψη μέτρου στα λεγόμενα, πολυλογία
αρχολίπαρος – αυτός που επιδιώκει αρχές και αξιώματα, φίλαρχος
γεραρός – αυτός που αξίζει τον σεβασμό
γλίσχρος – ανεπαρκής, πενιχρός
ενεός – άφωνος, άναυδος, σαν χαμένος (από κατάπληξη)
θρυαλλίδα – φιτίλι – αφορμή
ιταμός – προκλητικός, αυθάδης, αναιδής
κοπετός – θρήνος, οδυρμός, γοερό κλάμα με χτυπήματα στο στήθος
μεμψιμοιρία – γκρίνια, παράπονα
νωδός – χωρίς δόντια, φαφούτης
ξενηλασία – απέλαση ξένων, εκδίωξη ή καταδίωξη τού ξενικού ως επικίνδυνου

Τον χρόνο να τον σέβεσαι, τα βάζει όλα στην θέση τους



Στο υπόσχομαι αυτό, θα μας φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ. Η δύναμη μου αντιλαμβάνομαι πλέον ότι δεν έχει όρια, αν χρειαστεί κιόλας θα πρυτανεύσει η λογική μου τις στιγμές του έντονου θυμού μου. Θα αποκρύψω κάθε τους προσβολή, δε θα τους επιτρέψω να λαβώσουν τις πανοπλίες μας, όσο και αν το επιθυμούν. Θα σκοτώσω μέσα μου ότι άσχημη κουβέντα έχει ειπωθεί από τα χείλια τους. Θα προσπαθήσω να φυτρώσω μέσα μας κάτι άλλο πέρα από τον θυμό που εναντιώνεται μέσα μας και μας τρώει τα σωθικά μας.

Δε θα δώσω καμιά αξία στις λέξεις τους γιατί δεν τους υπολογίζω σαν οντότητες. Η γνώμη τους αρχίζει καιρό τώρα να μου είναι παγερά αδιάφορη. Τα συναισθήματα μας θα γαληνέψουν και θα ζωντανέψουν ξανά, τα λόγια τα γλυκά, τα ευχάριστα θα ξαναβγούν από τα χείλια μας.
Θα κλάψουμε παρέα μέχρι να τα καταφέρουμε όλα αυτά, θα κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά και δυνατά, ο πόνος μας θα έχει εξανεμιστεί, οι πληγές θα έχουν κλείσει και τα σημάδια δε θα υπάρχουν πάνω μας.

Περί αξιοπρέπειας ο λόγος…

Η πραγματική πρόκληση της αγάπης είναι να διατηρούμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια χωρίς να παραβιάζουμε την αξιοπρέπεια των άλλων.
ego1
Η αληθινή αξιοπρέπεια είναι σαν το ποτάμι: όσο πιο βαθύ είναι, τόσο λιγότερο θόρυβο βγάζει.
Μισέλ Μονταίν (1533-1592) Γάλλος δοκιμιογράφος
Ό,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι η προσωπική μας αξιοπρέπεια. Όταν τη χάσουμε, δε μας μένει τίποτα. Καθώς όλοι έχουμε αξία και όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, είναι γελοίο να μετράμε την αξία ενός ατόμου συγκρίνοντάς την με την αξία κάποιου άλλου. Οι άνθρωποι που αποτιμούν την αξία των άλλων βάσει της οικονομικής τους επιφάνειας, της εργασίας τους ή του τρόπου ζωής που επιλέγουν θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δική τους νοημοσύνη και ευαισθησία.

Σπάστε τα παλιά πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς


Ένα από τα πρώτα δείγματα ότι αρχίζετε να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας είναι όταν σταματήσετε να αυτοκατηγορείστε για "ελαττώματα" και ελλείψεις, και αποκτήσετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κατανόηση του λόγου για τον οποίο συμπεριφέρεστε όπως συμπεριφέρεστε.

Θα πρέπει να αρχίσετε να ενδιαφέρεστε για τις προσωπικές σας διεργασίες, γι' αυτό που "πατά το κουμπί" σας και για ποιο λόγο, αντί να επικρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας. Όταν μονίμως κατηγορείτε και δικάζετε τον εαυτό σας το μόνο που θα πάρετε είναι κατάθλιψη και έλλειψη αυτοεκτίμησης. Σίγουρα όχι ανάπτυξη. 

Παρόλα αυτά, όταν αρχίζετε ν' αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας όπως αντιμετωπίζετε τον καλύτερό σας φίλο, για παράδειγμα, με καλή θέληση, κατανόηση, συγχώρεση και συμπόνια, θα δείτε πως μπαίνετε στο δρόμο της ανάπτυξης.

Αυτό που ονομάζουμε "ελαττώματα" είναι απλώς η επίγνωση μιας χρόνιας απροσάρμοστης συμπεριφοράς. Αν θέλετε ν' αλλάξετε τη συμπεριφορά σας έτσι ώστε να επικροτείτε περισσότερο τον εαυτό σας, θα πρέπει ν' αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία και να προφυλάγεστε από καθ' έξιν αυτοματοποιημένους τρόπους αντίδρασης.

H Μοίρα το Πεπρωμένo, και ο Νους της ψυχής.





H Μοίρα το Πεπρωμένo, και ο Νους της ψυχής.

Κανείς δεν ξεφεύγει από την Μοίρα και το Πεπρωμένο του Ζωδιακού κύκλου, αν πρώτα δεν έχει αποκτήσει ανδρεία ψυχής, το Γνώθι σ'αυτόν.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όλοι πληρώνουμε το κάρμα προηγούμενων ενσαρκώσεων στην σάρκα (σκότος).

Αν θέλουμε να εξουσιάζουμε μοίρα και πεπρωμένο στην ζωή, τότε πρέπει να αποκτήσουμε"ενθύμηση ψυχής" δηλαδή να αποκτήσουμε το Νου της ψυχής που εξουσιάζει την μοίρα και το πεπρωμένο του δεύτερου Νου δημιουργού που μας εγκλώβισε στο σκοτάδι της άγνοιας της σάρκας.

Μας μισεί για όσα αγαπάμε και μας φθονεί γι αυτό που είμαστε Ζωή και Φως!!! 

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ…. ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Επιμονή, αποφασιστικότητα, επιδεξιότητα… όλα είναι τα ίδια, το «καύσιμο» που σε βοηθούν να φέρεις την δουλειά εις πέρας. Το 1934, ο Charles Darrow έφερε τη “Monopoly” στην Εταιρία Parker Brothers. Οι «ειδικοί» στην Parker Brothers απέρριψαν το παιχνίδι, αναφέροντας «52 θεμελιώδη λάθη». Η ειρωνία είναι ότι το 1935, ο κύριος Darrow έγινε δεκτός από τους ενοχλημένους Αδελφούς Parker. Ο επιμένων Charles Darrow είχε περάσει τον χρόνο της απόρριψης του επιδεικνύοντας την δυνατή επιτυχία του παιχνιδιού πουλώντας πολλές εκδόσεις της πλατφόρμας του παιχνιδιού ο ίδιος. Οι Αδελφοί Parker τελικά βοήθησαν στο να γίνει ο άνεργος μηχανικός θέρμανσης πολυεκατομμυριούχος. Από εκείνη τη στιγμή, περισσότερα από 275 εκατομμύρια αντίγραφα της Monopoly έχουν πουληθεί σε 111 χώρες και 43 γλώσσες!

Είναι πολύ εύκολο να αναβάλουμε και να μην καταβάλουμε την απαραίτητη προσπάθεια για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Αλλά προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια «προσπάθησε, προσπάθησε ξανά» στάση επιμονής. ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημιουργήσετε μια καλύτερη ζωή!

ΜΥΡΜΗΓΚΙ – ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ


Ας ταξιδέψουμε νοερά σ΄ εκείνη την μακρινή εποχή των μεταμορφώσεων θεών, ηρώων και κοινών θνητών με την καταγωγή ενός σπουδαίου λαού των Μυρμιδόνων, οι οποίοι ήταν τα μυρμήγκια που έγιναν τρομεροί πολεμιστές στον στρατό του Αχιλλέα.

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

ΜΥΡΜΗΓΚΙ – ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ

ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Αρχαία Ελλάδα ο πόλεμος ήταν καθημερινό φαινόμενο στις κοινωνίες και οι στρατιώτες που πολεμούσαν ήταν σεβαστοί από τους πολίτες. Εκτός από τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, υπήρχαν πολλές φυλές στον ελλαδικό χώρο που φημίζονταν για την ανδρεία και τις πολεμικές τους ικανότητες. Μία από αυτές ήταν οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, που ταξίδεψαν στην Τροία για να πολεμήσουν στο πλευρό του. Διακρίθηκαν για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης. 

Ο μύθος των Μυρμιδόνων 

Οι Μυρμιδόνες κατάγονταν από τον Αιακό, τον γιο του Δία και της Αίγινας. Σύμφωνα με έναν από τους μύθους, η Ήρα για να εκδικηθεί την απιστία του συζύγου της έστειλε στο νησί του Αισώπου, την Αίγινα, τρία φίδια. Τα ερπετά δηλητηρίασαν το νερό και όλοι οι κάτοικοι του νησιού βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο μόνος που επέζησε, ήταν ο Αιακός. Τότε η μητέρα του Αίγινα, για να μην είναι μόνος του, παρακάλεσε τον Δία να τον βοηθήσει. Ο Δίας μετέτρεψε τα μυρμήγκια που βρισκόταν σε ένα σάπιο κορμό δέντρου σε ανθρώπους, τους Μυρμιδόνες.

Ο Αιακός απέκτησε τρεις γιους. Ένας από αυτούς ήταν ο Πηλέας, ο οποίος, αφού σκότωσε τον έναν αδερφό του, κατέφυγε με μερικούς Μυρμιδόνες στην περιοχή της Φθίας, τη σημερινή ανατολική Φθιώτιδα και δημιούργησε το βασίλειο των Μυρμιδόνων. Ο Πηλέας παντρεύτηκε τη θεά της θάλασσας, Θέτις, και απέκτησαν έναν γιο, τον Αχιλλέα. Ο Αχιλλέας ήταν άτρωτος και υπό τη βασιλεία του οι Μυρμιδόνες γνώρισαν μεγάλη δόξα, όταν πήραν μέρος στον πόλεμο της Τροίας. 

Οπλισμός

 Η πανοπλία των πολεμιστών έπαιζε σημαντικό ρόλο στην προστασία τους από τα χτυπήματα των εχθρών. Ήταν έμβλημα κύρους και ήταν διαφορετική για κάθε φυλή. Ήταν βαριά και συνήθως κατασκευάζονταν από χαλκό και μπρούτζο. Η πανοπλία των Μυρμιδόνων είχε καφέ χρώμα όπως και τα μυρμήγκια, από τα οποία κατάγονταν.... 

ΟΙ Θεοί σε δράση ανθρώπου με άδεια του Δία.

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Χαρά Νάστου


Στα ομηρικά έπη, αγαπητοί Μυθολόγοι, διάχυτη είναι η αντίληψη του ανθρωπομορφισμού. 
.Στην Οδύσσεια κυρίαρχη είναι η παρουσία της θεάς Αθηνάς ως βοηθού του οίκου του Λαέρτη, απ’όπου κατάγεται ο Οδυσσέας.
Παντί τρόπω η θεά του πολέμου, της σοφίας και των τεχνών βρίσκεται στο πλάι του Οδυσσέα, όπως ακριβώς συνήθιζε να ενεργεί και στην Ιλιάδα, στο πολεμικό αυτό έπος που θεοί και άνθρωποι είναι σε μια διαρκή εμπλοκή, ώστε να αντιμετωπίζουν καταστάσεις.

Στην πεδιάδα της Τροίας θεοί και θεές πολεμούν, βοηθούν, ενισχύουν τη φονική δράση με ζήλο, ως να ήσαν άνθρωποι.
Ενώ ο Δίας είχε απαιτήσει από τους θεούς ν’ απεχουν από την ενεργό δράση στην τρωική πεδιάδα, όταν ο Αχιλλέας (ραψ.Τ) αποκηρύσσει το θυμό, που τον κρατούσε μακριά από τις μάχες, αλλάζει γνώμη.
Όταν ο Αχιλλέας με τα νέα ηφαιστότευκτα όπλα του στο χέρι ορμά ακάθεκτος με νέα οργή, αυτή τη φορά προς τόν Έκτορα, μα και τους Τρώες όλους, ο Δίας διαφορροποιεί εξ ολοκλήρου τη στάση του.
Αυτή του η μεταβολή στη θεώρηση των πολεμικών επιχειρήσεων ενεργοποιεί τους θεούς.
Σε μια σύναξη θα λάβουν αποφάσεις, ξέροντας πως η άρνηση του θυμού θα δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις, στις οποίες θα πρέπει να λάβουν μέρος ουσιαστικό.

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στο ΤΡΩΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Χαρά Νάστου
Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Οι Θεοί την άδεια δράσης για πόλεμο σαν πήραν, όλοι το δρόμο τους τράβηξαν, δίπλα να σταθούν σ' αυτούς που συμπαθούσαν, όπως ο βασιλιά τους, ο Δίας, τους προέτρεψε.
Στων ΑΧΑΙΩΝ τα πλοία τράβηξε η ΗΡΑ κι η ΠΑΛΛΑΔΑ, αλλά και ο κοσμοφόρος ο ΕΡΜΗΣ, πρώτος στου μυαλού τις τέχνες, μαζί τους κι ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ κουτσαίνοντας, αλλά με έπαρση μεγάλη.
Στους ΤΡΩΕΣ κατευθύνθηκαν ο κρανοσείστης ΑΡΗΣ, η τοξεύτρα η ΑΡΤΕΜΗ, ο αδελφός της, ο μακρομάλλης ΦΟΙΒΟΣ, η μάνα τους η ΛΗΤΩ, αλλά και η ΑΦΡΟΔΙΤΗ η γελαστή, κι ο ποταμός ο Ξάνθος.
Όσο οι θεοί κρατούσαν αποστάσεις, οι Αχαιοί καμάρωναν, γιατί ο Αχιλλέας που καιρό από μάχες έλειπε, είχε τη δύναμη άφθορη, γνώση που τον τρόμο έφερνε στα γόνατα των Τρώων
ΔΙΟΣΗΜΙΕΣ
Σαν σίμωσαν και θέσεις οι Ολύμπιοι πήραν, η πολεμική η ΕΡΙΔΑ έρχεται κι ορθώνεται ανάμεσα σε Τρώες και Αργείους .
Τότε οι αρμόδιοι θεοί, μα και η του Πάνω και του Κάτω Κόσμου η εξουσία, αφήνει και βροντά το μήνυμα της πιο σπουδαίας μάχης:

Λιοντάρι ανακαλύπτει ότι το ελάφι που μόλις έφαγε ήταν έγκυος, αυτό που κάνει στη συνέχεια ξεπερνάει κάθε λογική



Όλοι γνωρίζουμε ότι η κύρια διαφορά που έχουν τα ζώα από τους ανθρώπους είναι ότι η κάθε κίνησή τους είναι υποκινούμενη από τα ένστικτά τους. Η ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να ζυγίζουμε τα πράγματα, μας οδηγεί να παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Ωστόσο, μία ξεχωριστή σκηνή που δείχνει τη συνείδηση ​​και τη συμπόνια μιας λέαινας, κάνει ακόμα και τους ειδικούς να αμφισβητούν τα όσα ξέρουν μέχρι σήμερα για τον κόσμο των ζώων.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Madikwe Game Reserve, με επικεφαλής τον ερασιτέχνη Gerry Van Der Walt, η ομάδα είδε κάτι σπάνιο – μια λέαινα να τρώει το κουφάρι ενός θηλυκού ελαφιού.
Αυτό μέχρι στιγμής ακούγεται φυσιολογικό. Αλλά αυτό που κάνει αυτό το περιστατικό αξιοσημείωτο είναι η αντίδραση της λέαινας όταν ανακάλυψε ότι το θήραμά της είχε μωρό στην κοιλιά του.


Ενώ έτρωγε τα εσωτερικά όργανα του ελαφιού, η είδε ένα μωρό μέσα στο σώμα του και έδειχνε θλιμμένη για αυτό που είχε κάνει.

“Πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο. Μόλις βγήκε από τη μητέρα, η λέαινα έβγαλε το μωρό από την κοιλιά και το άφησε στο έδαφος. Στη συνέχεια, το μύριζε και το εξερευνούσε,” είπε ο Gerry.
Αυτό που ακολουθεί αντιτίθεται με την επιστήμη και τη λογική των ζώων.

Ο μύθος των έξι κορακιών που πρέπει να παραμένουν στον Πύργο του Λονδίνου


Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στον Πύργο του Λονδίνου, μετρήστε τα κοράκια. Αν τα βρείτε λιγότερα από έξι, βάλτε το στα πόδια!



Σύμφωνα με το μύθο, έξι κοράκια πρέπει να μένουν πάντα στον Πύργο του Λονδίνου. Χωρίς αυτά, τόσο ο Πύργος, όσο και η μοναρχία θα πέσουν.

Σύμφωνα με το Historic UK, ο μύθος ξεκίνησε κάπως έτσι: ο πρώτος "βασιλικός αστρονόμος", ο John Flamsteed, παραπονέθηκε στον βασιλιά Κάρολο Β' ότι τα κοράκια "παρεμβαίνουν στις παρατηρήσεις του". Έτσι, ο βασιλιάς διέταξε την απομάκρυνσή τους. Αλλά κάποιος του είπε -ποιος άραγε;- ότι "ο Πύργος θα πέσει και μια μεγάλη καταστροφή θα πλήξει το βασίλειο".

Έτσι, αντί ο βασιλιάς να διώξει όλα τα πουλιά, αποφάσισε ότι έξι κοράκια πρέπει να ζουν μέσα στα τείχη του Πύργου ανά πάσα στιγμή.

Ο Πύργος του Λονδίνου - πηγή

Γιατί όμως διατηρείται μέχρι σήμερα ο μύθος και υπάρχουν κοράκια σε κλουβιά; Ίσως προφανώς γιατί καλύτερα να είναι κανείς ασφαλής παρά λυπημένος... Και, επειδή, στην τελική, είναι μια διασκεδαστική παράδοση. Ο Ravenmaster Christopher Skaife, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, είναι ένας από τους 37 Yeoman Warders (γνωστοί και ως Beefeaters) στον Πύργο του Λονδίνου. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, ο Skaife είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση των "Unkindness of Ravens".

Τίποτε δεν είναι τυχαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα δεν είναι τυχαίο

 *** Τίποτε δεν είναι τυχαίο***

Ανάλογα με τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας, μέσα από την εργασία, από τυχαίες συναντήσεις, γνωρίζουμε ανθρώπους...Ανθρώπους τους οποίους, κάτω υπό άλλες συνθήκες, σε ένα άλλο χώρο, σε ένα άλλο timing, σε μια άλλη εποχή, δεν θα τους συναντούσαμε ποτέ..Δεν θα ξέραμε πως υπάρχουν...Άνθρωποι, οι οποίοι, είναι διαφορετικοί από τα δεδομένα μας...Από τα "κοινά" μας ενδιαφέροντα...Αλλά στο "πέρασμα" του χρόνου, έγιναν άνθρωποί μας...........Άνθρωπός μου...ποιος είναι ο άνθρωπός μου".....Αν γυρίσουμε στις "σελίδες" σοφών ανθρώπων, θα θυμηθούμε σοφά λόγια...

"Αν ήξερες τι είναι ο άνθρωπος θα ήσουν πιο ευτυχισμένος"
"Μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα, όνειρα, αξίες, χρόνο, αντικείμενα"...
"Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς , αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις"...
"Φίλος είναι αυτός που ξέρει τα πάντα για σένα και εξακολουθεί να σ αγαπάει"..
"Όταν χάνεις αυτούς που αγαπάς, τότε νιώθεις πόσο τους αγαπούσες".
"Ο άνθρωπος αποτελείται από τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Από κείνον που εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε πως είμαστε, από κείνον που οι άλλοι πιστεύουν πως είμαστε και από κείνον που πραγματικά είμαστε"...

Έτσι λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι στην ζωή μας ονομάζονται "σταθμοί"... Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποί μου... Εκείνοι που μ' έκαναν να θέλω να τους πλησιάσω, να τους γνωρίσω, να τους μάθω, να έρθω κοντά τους....Να τους δω... με τα μάτια μου....με τις αισθήσεις μου...να τους κάνω σκέψη μου...να τους κάνω εικόνα μου....να τους κάνω "ανάγκη"... Η ανάγκη αυτή να είναι ανθρώπινη, να είναι ειλικρινή, να είναι αληθινή και μη αναπόφευκτη... Η ανάγκη της "ουσίας"... την ουσιώδη ανθρώπινη ανάγκη...

Τι παιχνίδια παίζει το Facebook με την τεχνητή νοημοσύνη;



Αποτέλεσμα εικόνας για Τι παιχνίδια παίζει το Facebook με την τεχνητή νοημοσύνη;

Η είδηση ότι δύο ρομπότ του facebook άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε δική τους γλώσσα, έγινε παγκοσμίως viral και πυροδοτεί νέες αντιπαραθέσεις σχετικά με το κατά πόσο είναι επικίνδυνη για την Ανθρωπότητα η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

 Οι ειδικοί χαρακτήρισαν το πείραμα, το οποίο τερματίστηκε άμεσα, συναρπαστικό αλλά και πολύ τρομακτικό. Το Facebook αναγκάστηκε να τερματίσει ένα πείραμα τεχνητής νοημοσύνης που διενεργούσε, καθώς τα δύο ρομπότ που συμμετείχαν άρχισαν να επικοινωνούν σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινε κανείς άλλος εκτός από αυτά.
Τα chatbots ονόματι Alice και Bob άρχισαν να συνομιλούν με έναν τρόπο που έδειχναν να καταλαβαίνουν μόνο οι δυο τους, με τους ειδικούς να τα παρατηρούν αποσβολωμένοι πριν αναγκαστούν να τερματίσουν το πείραμα.
Τα δυο ρομπότ είχαν προγραμματιστεί να διαπραγματευτούν την ανταλλαγή καπέλων, βιβλίων και μπαλών. Η συνομιλία γινόταν στα αγγλικά. Όμως, δεδομένου ότι η ομάδα του Facebook δεν ανέθεσε κάποια ανταμοιβή για τη διεξαγωγή των συναλλαγών στα αγγλικά, τα chatbots γρήγορα ανέπτυξαν τους δικούς τους όρους για συμφωνίες.
“Δεν υπήρχε καμία ανταμοιβή να παραμείνουν στην αγγλική γλώσσα”, δήλωσε ο Dhruv Batra, ερευνητής στο Facebook, στο FastCo. “Τα ρομπότ μπορούν να ξεφύγουν από την κατανοητή γλώσσα και να εφεύρουν δικές τους κωδικοποιημένες λέξεις”.

Τα λουλούδια δεν έχουν ρολόγια, κι όμως ζουν, ο ήλιος δεν ξέρει να μετράει, και όμως είναι ακριβής, το φεγγάρι κοιμάται και ξυπνάει στην ώρα του ....

Αποτέλεσμα εικόνας για "Το ρολόι

"Το ρολόι η χειρότερη εφεύρεση του ανθρώπου ....
υπάρχει για να σου θυμίζει τον χρόνο που τρέχει , κυλάει σαν την βροχή στα ακροδάχτυλα ...
Μικρό παιδί προσπαθούσες να πιάσεις την σταγόνα μα πάντα κύλαγε ....
αφήνοντας πίσω μικρές δροσοσταλίδες να σου θυμίζουν το πέρασμα της ....
στέγνωναν ξεχνιόντουσαν και συ εκεί να περιμένεις την επόμενη για να δεις το ουράνιο τόξο ....
Οι ώρες τρέχουν και συ μαζί τους ...
Από την ημέρα που γεννήθηκες το ρολόι είναι αναπόσπαστο μέρος σου,
 κάτι σαν την καρδιά σου λες ,και αν σταματήσει πότε θα πεθάνεις ...;.
Τι παράξενο, τρέχεις να προλάβεις γιατί αν σταματήσει θα πεθάνεις και έτσι ξεχνάς να ζήσεις ...
....σχήμα οξύμωρο......
Όλοι προσπαθούμε να αναλώσουμε τον χρόνο μας για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη, με αποτέλεσμα να μη τη ζούμε..
Ενα ρολόι, ένας λεπτοδείκτης, που καθορίζει τα πάντα ....
πότε θα τα κάνουμε, πόσο θα διαρκέσουν .....χωρίς να μπαίνουμε στην διαδικασία να τα ζούμε, να τα βιώνουμε, να τα χαιρόμαστε, .....
ρομπότ, αυτό ναι, σωστά, αυτό είμαστε, ρομπότ ...
που απλά κινούνται για να επιβιώνουν μέσα στον αδηφάγο χρόνο που σου κατατρώει την ψυχή .....
Το ξέρεις το φωνάζεις κι όμως πάλι κουρδίζεις το ξυπνητήρι το πρωί ....
και προχωράς παρακάτω ....
Ρολόι, όλα καλοκουρδισμένα ....και συ εκεί, να προσπαθείς να προλάβεις ...
....ΤΙ ...άλλες φορές ξέρεις, άλλες πάλι όχι ...Το κοινό σκοπό .....τον καθημερινό στόχο με την ζωή,
Τον προλαβαίνεις άραγε ? Ναι η επίτευξη έρχεται ,ναι, αλλά ποιο το όφελος ?
ΠΟΙΟ .???

Μην επιδιώκετε να αναζητάτε τα χνάρια των σοφών ανθρώπων του παρελθόντος. Αναζητήστε αυτό που αναζητούσαν.

Φωτογραφία της Maria Pinoti.

Τόσο η αγάπη όσο και οτιδήποτε άλλο αισθανόμαστε είναι συναισθήματα. 
Παρόλα αυτά, η αγάπη είναι μια αλήθεια, ενώ τα υπόλοιπα συναισθήματα είναι ψευδή. 
Αν κάποιος αντιλαμβάνεται ένα γεγονός ως περισσότερο αρνητικό παρά θετικό, αν νιώθει πληγωμένος από αυτό κι εσείς του πείτε: «Ω, καημενούλη, πληγώθηκες και υποφέρεις», μερικοί άνθρωποι θα το αποκαλέσουν αυτό συμπόνια. 
Εν τούτοις, σε πολλές περιπτώσεις αυτό που ουσιαστικά κάνετε είναι να καλλιεργείτε και να υποθάλπετε μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ο άλλος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως θύμα… έτσι, τον βοηθάτε να γίνει αδύναμος.
 Αυτό μπορεί να κλονίσει την εξέλιξη κάποιου, επειδή τον απομακρύνει από την ανάληψη της ευθύνης και την αναγνώριση του ρόλου του στο πλαίσιο του Νόμου αιτίου και αποτελέσματος• η εξέλιξη παρεμποδίζεται, επειδή το άτομο παρεκκλίνει από την αναγνώριση της αλήθειας της ισορροπίας και της Μεγάλης Ανακάλυψης.

Προσωπικά, δεν ενθαρρύνω κάτι τέτοιο, επειδή η πραγματική αγάπη δεν λειτουργεί ως σωτήρας ψευδαισθήσεων ή υποοστηρικτής μύθων. Αντιθέτως, εναντιώνεται σε αυτά και εξισορροπεί τις μη ισορροπημένες αντιλήψεις για χάρη της αλήθειας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα