Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ~ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Οι κομψές φιγούρες που παίζουν με ένα θηριώδη ταύρο είναι από τις πιο γνώριμες εικόνες του Μινωικού πολιτισμού. Τα ταυροκαθάψια ήταν ένα εντυπωσιακό τελετουργικό άθλημα, αναπόσπαστο κομμάτι της Μινωικής λατρείας.


Οι γιορτές αυτές τελούνταν την άνοιξη, την περίοδο της αναγέννησης της φύσης. Ο ταύρος, το σύμβολο του Διός, τιμάται μαζί με τη Θεά της γονιμότητας, την οποία λάτρευαν ιδιαίτερα οι Μινωίτες. Ο Δίας ήταν ο γεννήτορας των Κρητών βασιλιάδων, και η Πασιφάη έσμιξε ερωτικά με τον ταύρο του Ποσειδώνα. Η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα αρχέγονα στοιχεία της φύσης εκφράζεται με τον χορό ανάμεσα στους ανθρώπους και στο άγριο ζώο. Ένας χορός που έπρεπε να αποδοθεί τέλεια από τους αθλητές, καθώς και η παραμικρή αστοχία μπορούσε να αποβεί μοιραία. Ωστόσο, η σοβαρότητα την οποία απαιτούσε η εκτέλεση των αλμάτων, δεν αναιρούσε το ότι ήταν ένα παιχνίδι. Το δέος και ο σεβασμός απέναντι  στις πρωτόγονες δυνάμεις δεν αφαιρεί τη χαρά της ζωής που δημιουργείται μέσα από αυτές.


Στα ταυροκαθάψια συμμετείχαν εξίσου άντρες και γυναίκες. Τέσσερις αθλητές και αθλήτριες περικύκλωναν τον ταύρο κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και ένας από όλους επιχειρούσε να εκτελέσει τα άλματα.Οι αγωνιζόμενοι έχουν περίτεχνη κόμμωση και κοσμήματα, ένδειξη ότι ανήκαν σε ευγενείς οικογένειες. Όσον αφορά στις τεχνικές, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές- πέραν του τελετουργικού τους χαρακτήρα, τα Ταυροκαθάψια ήταν η ευκαιρία για τους αθλητές να αποδείξουν τη γενναιότητά τους, καθώς και τις ψυχικές και σωματικές τους αντοχές.

Να ζεις, να αγαπάς και να τολμάς, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!



Γράφει η Μαρία Κοψίδα
Φόβος! Όταν καταφέρεις να τον αποβάλλεις, θα νιώσεις πραγματικά ελεύθερος.
Ο,τι μας εμποδίζει να εξελιχθούμε σχετίζεται με αυτόν.
Γι’ αυτό…
Μη φοβάσαι να συγχωρέσεις, δεν θα φανείς μικροσκοπικός, θα πλημμυρίσεις με θάρρος.
Μη φοβάσαι να πεις σ΄αγαπώ όταν το νιώσεις. Μπορεί ποτέ ξανά να μην έχεις την ευκαιρία.
Μη φοβάσαι να πεις ”ναι” για αυτά που συμφωνείς και ”όχι” όταν διαφωνείς.
Μη φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου, όσο διαφορετική και αν είναι από τους υπόλοιπους.
Μη φοβάσαι να κάνεις λάθος, και κυρίως μην φοβάσαι να το παραδεχθείς, πιο πολύ στον εαυτό σου.
Μη φοβάσαι να αναλάβεις τις ευθύνες σου, όσο σκληρές και αν είναι.
Μη φοβάσαι να διεκδικείς, μόνο εσύ ξέρεις τι αξίζεις.
Μη φοβάσαι να μείνεις μόνος, επέτρεψε στον εαυτό σου να έχει τις ”μαύρες του” το χρειάζεται κάποιες φορές.
Μη φοβάσαι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ή κάποιον αλλόν που θεωρείς οτι αδικείται.
Μη φοβάσαι να ουρλιάξεις ανάμεσα σε ένα κοινό που επικρατεί ησυχία, αν αισθάνεσαι ότι διαφέρεις.

Η συνέχεια της συνειδητότητας και η στιγμή του θανάτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η συνέχεια της συνειδητότητας και η στιγμή του θανάτου

Όταν χτίζετε τη συνειδητότητά σας, τη στιγμή που θα πεθάνετε, θα γλιστρήσετε συνειδητά έξω από το σώμα σας όπως ένα φίδι βγαίνει από το δέρμα του. 

Το φίδι δεν πεθαίνει. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φίδι είναι μερικές φορές το σύμβολο της συνέχειας της συνειδητότητας, αλλά και της μύησης. 

Γιατί? 

Όταν αποβάλει το δέρμα του, βγαίνει σαν το ίδιο φίδι. Είναι καλό φίδι. Υπάρχουν και κακά φίδια.

Τώρα πόσο σημαντικό είναι πριν πεθάνετε, να στρωθείτε στη δουλειά και να οικοδομήσετε τη συνέχεια της συνειδητότητάς σας; 


Πρέπει να την οικοδομήσετε, αλλιώς θα πεθάνετε, όπως λέει ο Σολομώντας, «σαν τα ζώα». 

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του θανάτου ενός ζώου και ενός ασυνείδητου ανθρώπου. 

Εξαφανίζεται, τελειώνει. 

Αγάπη είναι αυτό που είναι παρόν όταν δεν υπάρχει διαχωρισμός



Νιώθουμε συχνά πως δεν μας αγαπούν αρκετά. Αυτό αποτελεί αντανάκλαση του γεγονότος πως εμείς δεν αγαπάμε, πως δεν μπορούμε να βρούμε την ικανότητά μας ν' αγαπήσουμε.

Η αγάπη δεν είναι κάτι που κάνουμε ο ένας στον άλλο. Δεν έχει αντικείμενο ή υποκείμενο.

Αγάπη είναι αυτό που είναι παρόν όταν δεν υπάρχει αντικείμενο και υποκείμενο, όταν δεν υπάρχουν δύο.

Το αίσθημα πως δεν μας αγαπούν εκφράζει στην πραγματικότητα την ανάγκη μας γι' αγάπη, την ανάγκη για την κατάργηση αυτού του διαχωρισμένου κόσμου, μέσα στον οποίο υπάρχουν τα εγώ μας.

Αυτή η κατάργηση δεν έρχεται μέσα από την αγάπη κάποιου άλλου για μας. Δεν έρχεται μέσα από τη δική μας την αγάπη για κάποιον άλλον.

Η αγάπη δεν είναι μια αιτία. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί, δεν μπορεί να ασκηθεί, δεν μπορεί να διδαχθεί.

Μπορούμε να επιθεωρήσουμε σε βάθος αυτό που είμαστε παρατηρώντας τη δομή της διαίρεσης που ενυπάρχει στη σκέψη, στη μνήμη και στο εγώ. Μπορούμε να κάνουμε μια παύση, μπορούμε να μείνουμε ακίνητοι.

Η αγάπη, που είναι η ίδια η ενέργεια και η έκφραση της ζωής, είναι ολόκληρη. Η σκέψη δεν μπορεί να προσελκύσει αυτή την ενέργεια. Οι λέξεις δεν μπορούν να τη συλλάβουν.

Αυτή η ενέργεια της ολότητας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, να διαιρεθεί ή να σκορπιστεί.

3 Σημάδια ότι μπορεί να είσαι πιόνι της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και να μην το ξέρεις


Η ναυαρχίδα όλων των συνωμοσιών είναι η Νέα Παγκόσμια Τάξη. Στην ουσία, πρόκειται για ένα σχέδιο υψηλού επιπέδου, πολλαπλών γενεών, που θα καταστήσει όλες τις κυρίαρχες εθνικές κυβερνήσεις υποταγμένες σε μια μη εκλεγμένη, υπερεθνική, αυταρχική παγκόσμια κυβέρνηση

Στο σχέδιο αυτό, οι άνθρωποι του πλανήτη γη θα είναι κάτω από αυστηρούς κοινωνικούς, τεχνολογικούς και οικονομικούς ελέγχους. Είναι η πλήρης εδραίωση της παγκόσμιας εξουσίας στα χέρια μιας αδίστακτη, μειονοτικής ελίτ που επιδιώκει να βιάσει τον πλανήτη και να υποδουλώσει την ανθρώπινη φυλή.
Δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, όμως χρειάζονται τη βοήθειά σας. Χρειάζονται έξυπνα και μη έξυπνα minions να ανάψουν τις φωτιές της ‘επαναστατικής’ αλλαγής στις πόλεις μας. Χρειάζονται πιόνια για να αναταράξουν και να διαταράξουν τη σχετική ειρήνη και να ανεβάσουν το status quo με αναταραχή. Χρειάζονται άσκοπη ζωώδη βία, πιασμένη στην κάμερα και να επαναλαμβάνεται αδιάλειπτα στα καλωδιακά νέα και τα κοινωνικά μέσα. Χρειάζονται τρόμο τόσο από την ξένη, όσο και από την εγχώρια ποικιλία. Χρειάζονται φόβο στους δρόμους και φόβος στο μυαλό των πολιτών.
Πάνω απ ‘όλα, όμως, χρειάζονται εσάς, για να δημιουργήσετε χάος, ώστε να μπορέσουν αυτοί να φέρουν την Τάξη.
Αυτές οι δυνάμεις, αυτοί οι δαίμονες του σκοτεινού κράτους, οι διαχειριστές του φόβου, της πείνας, του χρέους και του πολέμου, δεν μπορούν να επιτύχουν το σχέδιό τους χωρίς να οδηγήσουν τις μάζες σε σύγχυση και αταξία, γιατί μόνο τότε οι μάζες θα απαιτήσουν ένα τέλος στις δικές τους ελευθερίες και ιδιωτικότητα.
Μετά το Charlottesville, είναι πιο σαφές από ποτέ ότι δεν υπάρχει έλλειψη πιονιών για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Οι στρατοί της άγνοιας συγκεντρώνονται και εδώ υπάρχουν τρία σημάδια που, αν τα έχετε, μπορεί να είστε ένας εξ αυτών και να μην το γνωρίζετε.

Όταν με αποδεχτώ, χωρίς την τάση να με ελέγξω ή την πίεση να με αλλάξω

Όταν με αποδεχτώ, χωρίς την τάση να με ελέγξω ή την πίεση να με αλλάξω

Συζήτησαν για τα περασμένα, διασκέδασαν, έφαγαν και ήπιαν μαζί και στη συνέχεια ο ένας αποκοιμήθηκε. Ο άλλος που ήταν βιαστικός, έπρεπε να φύγει, να πάει στην πόλη του. Σα δώρο για τη φιλοξενία που του πρόσφερε ο φίλος του και νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη φιλία τους του χάρισε ένα πολύτιμο κόσμημα. Το άφησε στο συρτάρι στο κομοδίνο, πιστεύοντας ότι όταν θα ξυπνήσει θα το βρει.
Ο φίλος ξύπνησε, τον γύρεψε παντού και επειδή δεν τον βρήκε, νόμισε ότι ο φίλος του δεν έμεινε ευχαριστημένος από τη φιλοξενία που του παρείχε. Θύμωσε και στενοχωρήθηκε.
Κάθε φορά που ένιωθε έτσι, η αυτοεκτίμηση του μειωνόταν, πιστεύοντας ότι δεν ήταν ικανός να καταφέρει οτιδήποτε. Κατηγορούσε τον εαυτό του και όλη αυτή η ενοχή υπονόμευε την πίστη στις δυνατότητές του, την αισιόδοξη έκβαση των προσπαθειών του.
Μετά από χρόνια οι δυο φίλοι συναντήθηκαν ξανά. Ο φίλος που έκανε το δώρο τον ρώτησε αν του άρεσε και απόρησε όταν του είπε ότι δεν το είχε βρει ποτέ γιατί ποτέ δεν το είχε αναζητήσει.
Στενοχωρημένος ο άνθρωπος μοιράστηκε μαζί του το παράπονό του. Εμείς οι δυο μοιάζουμε πολύ, για αυτό άλλωστε είμαστε και φίλοι καρδιακοί. Τα έχουμε καταφέρει και οι δυο, καθένας στον τομέα του. Είναι φορές όμως που νιώθω να αμφιβάλλω και να μην πιστεύω αρκετά στη δύναμή μου. Κλονίζεται η πίστη μου, θυμώνω με τον εαυτό μου όταν κάτι δεν πάει καλά και χάνω την υπομονή στον στόχο μου. Αναλώνεται η σκέψη μου, σκορπίζεται το συναίσθημά μου άρα και η πράξη μου, δεν εστιάζω ώστε να προσπαθήσω την επιθυμία μου να την κάνω πράξη.
Νομίζεις ότι τυχαία δεν βρήκα το δώρο που μου έκανες; 

Το μόνο που μπορώ να σου υποσχεθώ, είναι ότι βαθιά μέσα σου θα είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. (OSHO)



Το να ζεις και το να είσαι δημιουργικός είναι συνώνυμα. Είναι ανέφικτο να ζεις και να μην είσαι δημιουργικός. Εκείνο το ανέφικτο όμως έχει συμβεί. Εκείνο το άσχημο φαινόμενο έχει συμβεί, επειδή όλες σου οι δημιουργικές πηγές έχουν μπλοκαριστεί, έχουν καταστραφεί και όλη σου η ενέργεια έχει σπρωχτεί σε κάποια δραστηριότητα, την οποία η κοινωνία θεωρεί ότι πρόκειται να αμειφθεί.
Ολόκληρη η στάση μας προς τη ζωή είναι προσανατολισμένη προς το χρήμα. Και το χρήμα είναι ένα από τα πιο μη δημιουργικά πράγματα για τα οποία μπορεί να ενδιαφερθεί κανείς. Ολόκληρη η προσέγγισή μας είναι προσανατολισμένη προς τη δύναμη και η δύναμη είναι καταστροφική, δεν είναι δημιουργική.
Ο άνθρωπος που κυνηγάει το χρήμα θα γίνει καταστροφικός, επειδή για να μπορέσεις να έχεις χρήμα, θα πρέπει να το πάρεις από κάποιους άλλους. Δύναμη σημαίνει απλώς ότι πρέπει να κάνεις πολλούς ανθρώπους αδύναμους, ότι θα πρέπει να τους καταστρέφεις. Μόνο τότε θα μπορέσεις να είσαι δυνατός. Να θυμάσαι ότι αυτές είναι καταστροφικές πράξεις.
Μια δημιουργική πράξη εμπλουτίζει την ομορφιά τού κόσμου. Δίνει κάτι στον κόσμο. Ποτέ δεν του παίρνει τίποτα. Ο δημιουργικός άνθρωπος εμπλουτίζει την ομορφιά τού κόσμου. Κάνει τον κόσμο να αγαπάει καλύτερα, να απολαμβάνει καλύτερα, να χορεύει καλύτερα, να διαλογίζεται καλύτερα. Όταν αφήνει τον κόσμο, αφήνει τον κόσμο πίσω του. Μπορεί να μην τον έχει γνωρίσει κανένας, μπορεί να τον έχουν γνωρίζει κάποιοι, δεν είναι όμως εκεί η ουσία. Εκείνος αφήνει τον κόσμο καλύτερο, επειδή η ζωή του είχε κάποια ενδογενή αξία.

21 Αυγούστου: Η ηλιακή έκλειψη του αιώνα (Βίντεο)

Η ολική ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου θα είναι ορατή μόνο από τις ΗΠΑ, όπου εδώ και καιρό επικρατεί μεγάλη έξαψη και προσμονή για το γεγονός.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ απευθύνουν εκκλήσεις στον κόσμο να μην δει την έκλειψη απευθείας με γυμνό μάτι ή μέσα από κάμερα, κιάλια ή τηλεσκόπιο χωρίς ειδικό φίλτρο, επειδή υπάρχει κίνδυνος τύφλωσης. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τη δει κανείς έμμεσα, πάνω σε μια επιφάνεια νερού. Πηγή: Supplied
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Αυγούστου, θα γίνει η ολική έκλειψη Ηλίου για την οποία γίνεται ήδη τόσος λόγος. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, ο δίσκος του Ήλιου θα καλυφθεί πλήρως από τη Σελήνη. Η έκλειψη θα συμβεί πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γι’ αυτό και ονομάζεται «Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη». Το σκοτάδι θα καλύψει ένα μονοπάτι πλάτους 113 χλμ. από το Όρεγκον στην δυτική ακτή των ΗΠΑ μέχρι τη Νότια Καρολίνα στην ανατολική ακτή, διασχίζοντας 14 πολιτείες και διαγράφοντας μια διαδρομή στην οποία κατοικούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.
Η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες (εκτός της Αλάσκας και της Χαβάης) έγινε στις 26 Φεβρουαρίου του 1979, ενώ η τελευταία έκλειψη που κάλυψε τις ΗΠΑ από ακτή σε ακτή έγινε στις 8 Ιουνίου 1918.
Η φετινή πάντως έκλειψη είναι η πρώτη που είναι και ολική και θα καλύψει τις ΗΠΑ από ακτή σε ακτή, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε όλη την αμερικανική ιστορία. Την έκλειψη αναμένεται να την παρακολουθήσουν ζωντανά περί τα 220 εκατομμύρια Αμερικανών.

Έρευνα: Πώς κοιτάζουν οι άνδρες τις γυναίκες

Όταν κοιτάζουμε μια γυναίκα τη διαιρούμε σε μέρη, ενώ όταν κοιτάζουμε έναν άνδρα τον βλέπουμε συνολικά, υποστηρίζει μια νέα επιστημονική έρευνα.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βλέπουν τις γυναίκες σαν μια συλλογή από μέρη. Image: Supplied
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Οι γυναίκες είναι αντικείμενα – τουλάχιστον έτσι τις βλέπει το ανδρικό μάτι. Αλλά και οι γυναίκες κάνουν το ίδιο όταν παρατηρούν άλλες γυναίκες. Αυτό αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας.
Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με  τους συντάκτες της μελέτης, οι εγκέφαλοι τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών κοιτάζουν τους άλλους άνδρες ως «πρόσωπα».

Ολική Έκλειψη Ηλίου* 21η Κάρτα των Ταρώ* Ο Κόσμος Αλλάζει*







21 Αυγούστου 2017*


Ολική Έκλειψη Ηλίου*



Στην 28η Μοίρα του Λέοντα*




Η Μεγαλύτερη Έκλειψη των Τελευταίων Χρόνων, 

γίνεται πάνω στον Αριθμό 21*


21 Αυγούστου*


Aν ενώσεις επίσης 

ολόκληρη την ημερομηνία 

συν την χρονιά

δηλαδή 21. 8. 2017 

και προσθέσεις τους αριθμούς μεταξύ τους

βγαίνει πάλι σαν άθροισμα 

ο αριθμός 21*




Ο Αριθμός 21 είναι ο Αριθμός του Κόσμου*


Αντιστιχεί στην 21η Κάρτα 

της Μεγάλης Αρκάνας 

των Ταρώ, που είναι

'' Ο Κόσμος ''.




21 

Ο Κόσμος*

Η τελευταία Κάρτα της Ταρώ*

Η Ωραιότερη Κάρτα της Ταρώ*

Η Κάρτα της Ολοκλήρωσης*


Το τελευταίο στάδιο του Αναζητητή, 

το τελευταίο στάδιο των Μυημένων, 

ο τελικός στόχος των Αλχημιστών, 

η επιθυμία των Μαθητών*




Ένας Μεγάλος Κύκλος Ζωής Κλείνει*



Η Κάρτα '' Ο Κόσμος ''

απεικονίζει την στιγμή 

που ο Αναζητητής 

φτάνει στο σημείο της ολοκλήρωσης του, 

μέσα στο Πράσινο Στεφάνι 

που είναι ο Κύκλος της Ζωής, 

η ίδια η Κοσμική Μήτρα, 

που γεννήθηκε από την Νύχτα,

κι έγινε Φως, 

η Μήτρα που είναι η Είσοδος 

από τον Θάνατο 

στην Αναγέννηση και ξανά 

από την Αρχή*

Πόσα megapixels είναι η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού;



Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο αριθμός των megapixels δεν αρκεί από μόνος του για να κριθεί μια κάμερα καλύτερη από μια άλλη, ωστόσο (και δυστυχώς), ο μέσος καταναλωτής έμαθε να κοιτά πρώτα εκεί.

Παρόλα αυτά, όλοι μας γνωρίζουμε ότι καμία κάμερα δεν μπορεί να αιχμαλωτίσει την εικόνα όπως την βλέπει στην πραγματικότητα το ανθρώπινο μάτι (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) και τότε τίθεται το ερώτημα: Πόσα megapixels διαθέτει ο αισθητήρας του ανθρώπινου ματιού;

 Η απάντηση είναι...

Τι παθαίνει με το χασμουρητό ένας… ψυχοπαθής!

χασμουρητό


Αν χασμουριέστε λιγότερο από την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κοιμάστε καλά, ή, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Individual Differences, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι υποκείμενης ψυχοπαθητικής τάσης!
Κάθε άνθρωπος είναι πιο πιθανό να του έρθει χασμουρητό, όταν βλέπει τους άλλους γύρω του κάνουν το ίδιο. Το φαινόμενο αυτό βασίζεται στο ότι το χασμουρητό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό της ενσυναίσθησης και της ικανότητάς μας να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα των άλλων.
Ορμώμενοι από αυτή την ιδέα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Baylor του Τέξας υπέθεσαν ότι τα άτομα με λιγότερη ενσυναίσθηση θα είναι λιγότερο πιθανό να “κολλήσουν” το “μεταδοτικό” χασμουρητό. Ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από αντικοινωνική συμπεριφορά και μειωμένη ενσυναίσθηση και τύψεις. Αν η θεωρία των ερευνητών επαληθευόταν, τότε εκείνοι που θα είχαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, θα ήταν και λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν στο μεταδοτικό χασμουρητό.

Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

sex19
Μια γεύση από κάθε νέο εραστή ή νέα ερωμένη είναι σημαντική για την ιεροτελεστία των προκαταρκτικών και περιλαμβάνει τη μυρωδιά, την απαλότητα του δέρματος αλλά και τη γεύση του φιλιού του νέου αυτού ερωτικού συντρόφου. Πρόσφατη δημοσκόπηση αποκαλύπτει πόσο σημαντική είναι η γεύση όταν πρόκειται για έναν νέο ερωτικό σύντροφο και αν είναι πιθανό να μείνετε στα κρύα του λουτρού επειδή φάγατε κάτι που δεν έπρεπε το προηγούμενο βράδυ.

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από τη VictoriaMilan  – μια ιστοσελίδα για παντρεμένους και δεσμευμένους που αναζητούν μια απιστία – 9107 άντρες και γυναίκες μέλη της κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η γεύση στην έλξη που νιώθουν για έναν υποψήφιο ερωτικό σύντροφο.

Η ερωτική έλξη γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν ανακαλύπτει κανείς τη γεύση και τη μυρωδιά του δέρματος του εραστή ή της ερωμένης του, με το 73,2% των αντρών και το 84,4% των γυναικών να δηλώνουν ότι η επιθυμία τους εντείνεται όταν ανακαλύψουν ότι ο ερωτικός τους σύντροφος έχει ωραία γεύση. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι προφανές ότι μια σχέση της μιας βραδιάς μπορεί να συνεχίσει και δεύτερη και τρίτη βραδιά, ίσως και να γίνει κανονικός παράνομος δεσμός, αν οι εραστές βρίσκουν ωραία τη γεύση του φιλιού ή του δέρματος του άλλου.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ;

Επιτρέπεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών κατά την εγκυμοσύνη;

Η κατανάλωση οινοπνευματωδών, αν γίνεται με μέτρο και τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας, μπορεί να είναι μια ακόμα απόλαυση της ζωής. Όμως η κύηση αποτελεί μια ειδική κατάσταση.
Το μωράκι, που μεγαλώνει μέσα σας, εξαρτά την ανάπτυξή του από τα στοιχεία, που θα του παρέχετε εσείς. Ο πλακούντας είναι το «σημείο» επαφής της κυκλοφορίας του αίματός σας με την κυκλοφορία του αίματος του μωρού σας. Υπάρχουν ουσίες, που, αν καταναλωθούν από εσάς, «περνάνε» - όπως λέμε – από τον πλακούντα και φτάνουν στο μωρό. Μεταξύ των ουσιών, που διέρχονται τον πλακούντα περιλαμβάνεται και το αλκοόλ.

Το αλκοόλ ενδέχεται να επηρεάσει δυσμενέστατα τόσο τη σωματική, όσο και τη νευρολογικήανάπτυξη του μωρού. 

Δηλαδή δεν υπάρχει «ασφαλές» όριο κατανάλωσης οινοπνευματωδών;

Αλλάζω άρα υπάρχω



Η ζωή με πάει ή την πάω; Είναι κάτι που συχνά αναρωτιέμαι όταν δεν αντλώ ικανοποίηση από το πώς βαίνουν τα πράγματα στη ζωή μου. Παίρνω λοιπόν την απόφαση να κάνω μία καινούργια αρχή.
Ή από την άλλη, εγώ μια χαρά ήμουν με την ζωή μου, αλλά κάτι συνέβη που με ταρακούνησε και χρειάζομαι να προσαρμοστώ σε καινούργια δεδομένα.
Δεν είναι επιλογή μου, αλλά μου προέκυψε.
Η αλλαγή είτε είναι μία εσωτερική απόφαση, είτε μία εξωτερική αναγκαιότητα μοιάζει να είναι αναπόφευκτη. Είναι η στιγμή που νιώθω ότι το χαλί τραβιέται κάτω από τα πόδια μου.

Πότε, λοιπόν, έρχεται η στιγμή μίας απόφασης για αλλαγή;

Σε ένα πείραμα οι επιστήμονες έριξαν έναν βάτραχο σε μία κατσαρόλα με νερό που κόχλαζε. Ο βάτραχος αμέσως πετάχτηκε έξω από την κατσαρόλα. Στην δεύτερη πειραματική συνθήκη ο βάτραχος τοποθετήθηκε στην κατσαρόλα με νερό σε κανονική θερμοκρασία που σταδιακά θερμαινόταν μέχρι το σημείο βρασμού. Ο βάτραχος που δεν αντιλήφθηκε την σταδιακή μεταβολή της θερμοκρασίας κατέληξε να σιγοκαίγεται με αποτέλεσμα να βράσει χωρίς να το καταλάβει.
Όταν οι αλλαγές εξελίσσονται με αργό ρυθμό δεν μπορώ να τις διακρίνω εύκολα, με αποτέλεσμα να επαναπαύομαι σε μία κατάσταση, όπως και ο βάτραχος που σιγοκάηκε. Συνήθως αυτό που με κινητοποιεί ώστε να αλλάξω κάτι στον εαυτό μου είναι ο πόνος, η θερμοκρασία όπου νιώθω ότι βράζω. Ο πόνος λειτουργεί σαν συναγερμός και ειδοποιεί για άμεση δράση, αλλά συγχρόνως μπορεί να με ακινητοποιήσει. Όταν είμαι χαρούμενος ή τουλάχιστον ικανοποιημένος δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ και να προσδοκώ κάτι διαφορετικό. Ο πόνος είναι δυσάρεστος μεν, αλλά ταυτόχρονα είναι η κινητήριος δύναμή μου ώστε να πάρω αποφάσεις.
Παρόλα αυτά η απόφαση για αλλαγή δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Όταν αλλάζω αποχωρίζομαι το παλιό, που μου είναι πλέον άχρηστο, αλλά γνώριμο και οικείο, ενώ παράλληλα πηγαίνω σε κάτι καινούργιο που είναι ακόμα άγνωστο.
Η Virginia Satir, αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, ανέφερε ότι οι άνθρωποι συχνά προτιμούν τη βεβαιότητα της δυστυχίας, παρά την δυστυχία της αβεβαιότητας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα