Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Έρχεται το τέλος της φιλοζωίας στην Ελλάδα

«Μαγειρεύεται» το τελειωτικό χτύπημα, που θα απαγορεύσει να σώζονται ζώα από σωματεία ή ιδιώτες.
ancona nora IMG_1626
Επίσκεψη στην Ανκόνα. Η Νόρα ήταν ένα από τα 101 ζώα που η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κατήγγειλε το 2007 στις Ιταλικές Αρχές ότι πήγαιναν στη Γερμανία για πειράματα. Χάρη στην εμπλοκή της Ιντερπόλ και αφού πέρασε πάνω από ένας χρόνος ταλαιπωρίας για τα ζώα και τους φιλόζωους εθελοντές οι σκύλοι συνέχισαν το ταξίδι τους προς τις νέες τους οικογένειες.
Για όσα πράττει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδέσποτα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτή: θέλουν να διαλύσουν κάθε φιλοζωικό έργο στη χώρα, να απαγορεύσουν τον εθελοντισμό & να εξοντώσουν τους φιλόζωους εθελοντές ώστε τα ζώα να πεθαίνουν στους δρόμους.
Διαφορετικά δεν εξηγείται η εμμονή τους:

Θάνατος

Και βλέπω
τη βλέπω τη γριά όταν έρχεται
για να πάρει απ' το χέρι απρόθυμους νεκρούς
μονάχα εγώ τη βλέπω

Την καλημερίζω
της προσφέρω ένα νερό, ένα καφέ
για να μην ξεχάσω τις αρχές
αυτές που με ανέθρεψαν

Δεν την ρωτάω όνομα
αγένεια μεγάλη θα 'ταν
ας μην ξεχνάω τις αρχές μου
ίσως πάλι να ξέρω
και να μην θέλω
να σας το πω

Συμπτώματα που προειδοποιούν για ρευματοειδή αρθρίτιδα


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση νόσος που προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να στραφεί εναντίον του, προκαλώντας βλάβες στα τοιχώματα των ιστών των αρθρώσεων. Το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται εναντίον του ίδιου του οργανισμούπροκαλώντας καταστροφές σε αρθρώσεις αλλά και άλλα όργανα (μάτιαδέρμαπνεύμονεςκαρδιά). Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδαπροκαλεί χρόνιο πόνο και μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεωνεάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες και παρόλο που η αιτία της νόσου είναι ασαφής, αν η σωστή διάγνωση γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ευκαιρία για τον περιορισμό της βλάβης των αρθρώσεων και των θεμάτων κινητικότητας.

Η νόσος εισβάλλει ύπουλα. Αρχίζει από τις μικρές αρθρώσεις των χεριών 
και των ποδιών και κατόπιν εκτείνεται κεντρικότερα. Τα πρώτα σημάδια της πάθησης είναι πόνος στις αρθρώσεις, δυσκαμψία, ευαισθησία και παραμόρφωσή τους, που αναπτύσσονται μέσα σε διάστημα ετών. Μία ή 
περισσότερες αρθρώσεις διογκώνονται και παρουσιάζουν κάθε σημείο της φλεγμονής. Μερικές φορές η φλεγμονή αρχίζει σε μία μεγάλη άρθρωση όπως είναι το γόνατο, ο ώμος ή ο αστράγαλος.

Δεύτερη ζωή δεν έχει

Το παντελόνι ήταν νεανικό. Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική του πρόθεση. Nα δείχνει μοντέρνος, αλλά τον χαλούσε το χρώμα. Μπορντώ σκούρο, πεθαμένο. Το ύφασμα ήταν τριάντα τοις εκατό ακρυλικό, αλλά από αυτά δεν ήξερε. Ψιλά γράμματα. Μύριζε σαν τη μπλε πλαστική σακούλα, που του δώσανε και σκονισμένα χέρια. Βιοτεχνία δευτέρας διαλογής με νευροκαβαλικεμένες σκυμμένες πλάτες και πολύ θόρυβο, μα ποιος τα λογαριάζει αυτά. Δουλειά τους ήταν. Το θέμα ήταν η εφαρμογή. Ζάρωνε ελαφρώς στα μπούτια, συνέχιζε κολλητό στις γάμπες και κατέληγε στον αστράγαλο χωρίς πολλά περιθώρια.
Το αγόρασε από το Βαρδάρη, κάπου στη Μοναστηρίου. Κατέβηκε να τσεκάρει τη διεύθυνση και επί τη ευκαιρία να σφραγίσει και το βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια. Άπορος, βέβαια, δεν ήταν. Τα κουτσοέφερνε βόλτα μια χαρά, αλλά όλα μαύρα. Μεσιτείες. Μεσίτευε τα πάντα. Πουλούσε πληροφορίες στο πόδι, στο συνωμοτικό, στο μόνο σε σένα το λέω , γιατί είσαι φίλος. Ένα οικόπεδο κοψοχρονιά, ένα μεταχειρισμένο ατρακάριστο, ένα καλό κομμάτι που μόλις βγήκε στην πιάτσα και τα ρέστα. Αλλά χωρίς έδρα, χωρίς εισφορές, χωρίς ασφαλιστική ικανότητα. Και η σύνταξη της μάνας πάντα πατινί.

Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο προς δανειστές. Ως όφειλε.

eurogroup-thumb-large-2-thumb-large

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός
Τελεσίγραφο έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους μας σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Στα 11 σημεία απολογισμού των δύο πρώτων μηνών διακυβέρνησης που έδωσε το Μαξίμου στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει «σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων, τις οποίες καθυστερούν από το 2014.»
Στα πλαίσια της προσπάθειας για έναν «έντιμο συμβιβασμό», ο Τσίπρας έβαλε πολύ νερό στο κρασί του. Κινήθηκε στα όρια της ασυνέπειας με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Οι «ευρωπαιστές» που αρχικά τον εγκαλούσαν για πλοήγηση της χώρας προς τα βράχια, βρέθηκαν πρόσφατα να του ασκούν κριτική για την προσπάθεια της κυβέρνησής του να κρύψει το γεγονός ότι συμφώνησε με τους εταίρους ό,τι και η προηγούμενη. Σήμερα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά από την παραπάνω ανακοίνωση, μιλώντας για ανευθυνότητα. 

Πορδή, η παρεξηγημένη – Ένα πόνημα του…κώλου




Πορδή
(ή πόρδος, ή κλανιά, ή κλάσιμο, ή «αέρια»):

Μια παρεξηγημένη σωματική ανάγκη.
Αναφέρεται περιπαικτικά και σαν «το ρέψιμο του κώλου» (αντίστροφος ορισμός: Μια πορδή που έχασε το δρόμο της), ή «το γέλιο της κωλοτρυπίδας», ενώ κατά μία…φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος, ως πορδή ορίζεται «η επίπονος και η επίμονος προσπάθεια του κώλου να…μιλήσει».
Η σπουδαιότητα της πορδής στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού αλλά και της ψυχολογίας μας είναι μεγάλη. Η κομπλεξική κοινωνία μας όμως τη μετέτρεψε σε επαίσχυντη πράξη, δείγμα έλλειψης αγωγής και γυφτιά.
Όμως όπως ο βήχας, το φτέρνισμα, το χασμουρητό, το ρέψιμο, έτσι και η κλανιά είναι μια από τις ανάγκες του ανθρώπου. Το κλάσιμο δεν είναι ντροπή. Είναι κάτι το φυσιολογικό…
Κατά τον Ηλία Πετρόπουλο («Εγχειρίδιον του καλού κλέφτη»), «Η πορδή είναι άκρως προσωπικόν γεγονός, όπως και η μαλακία Ορισμένοι άνθρωποι αρέσκονται να διατυμπανίζουν τα άκρως προσωπικά συμβάντα. 

Τι έχουν να πουν οι ''δύσοσμες κλανιές'' για την υγεία σας;



Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι κλανιά βρωμάει περισσότερο από άλλους;

Κλανιά είναι μια λέξη που συνήθως χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε στον μετεωρισμό, ο οποίος είναι ο ιατρικός όρος για το φυσικό αέριο που παράγεται στο στομάχι ή τα έντερα. Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να περνάνε αέρια μέσω του ορθού, αν και ο όγκος και η συχνότητα μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ατόμων. Αυτή είναι μια αξιόπιστη ένδειξη για τα υποκρυπτόμενα πεπτικά προβλήματα.

Δύσοσμες κλανιές και πεπτικές διαταραχές:

60 Πράγματα Που Πιθανόν Δεν Ξέρετε Για Τη Νέα Υόρκη!

1. Το Pinball ήταν απαγορευμένο στην πόλη μέχρι το 1978. 
2. 
Η κλανιά στις εκκλησίες της Νέας Υόρκης είναι Πλημμέλημα
3.  Κοστίζει $ 1,000,000 για να πάρετε μια άδεια λειτουργίας ταξί.
4. Η πρώτη πιτσαρία στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε στη Νέα Υόρκη το 1895. 
5. Το 1857, το χαρτί τουαλέτας εφευρέθηκε από τον Joseph C. Gayetty στη Νέα Υόρκη. 
6. Ο εβραϊκός πληθυσμός στη Νέα Υόρκη είναι ο πολυπληθέστερος στον κόσμο, μετά το Ισραήλ. 
7. Μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όποιος μετακόμιζε,  έπρεπε να το κάνει  την 1η Μαΐου.

Αρρυθμία καρδιάς -ταχυπαλμίες...Εναλλακτική αντιμετώπιση

Πως μέσα σε ελάχιστο

χρόνο θα αντιμετωπίσουμε μια κρίση αρρυθμίας η ταχυπαλμίας καρδιάς 


         

 Αρρυθμία: 

Αφού έχουμε πάρει ένα ηρεμιστικό, βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, στάζουμε επάνω 2   3 σταγόνες νερό και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και το τοποθετούμε κάτω από την γλώσσα μας.  Θα πρέπει σε 5 λεπτά να έχουμε βρει τον κανονικό μας ρυθμό  

Καθαρισμός προσώπου με χαμομήλι σόδα και λεμόνι



                       Για τον καθαρισμό του προσώπου χρησιμοποιούμε την γνωστή συνταγή


[Σε μια μεγάλη κούπα του τσαγιού τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού , βράζουμε ένα χαμομήλι για 3 λεπτά και το ρίχνουμε καυτό μέσα στην σόδα] και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού . ΄


Με αυτό κάνουμε τον καθαρισμό του προσώπου μας και το αφήνουμε να στεγνώσει . 


Στην συνέχεια

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πίνετε κρύο νερό

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πίνετε πάγου νερού

Όταν τρώω έξω, ζητώ πάντα πάντα να μου σερβίρουν νερό χωρίς πάγο και συχνά με κυττάνε σαν να είμαι τρελή. Αλλά δεν είμαι, και μπορώ να εξηγήσω γιατί.
Κατ 'αρχάς, κλείστε τα μάτια σας για ένα λεπτό και φανταστείτε το εξής:
Είναι άνοιξη και στέκεστε πάνω σε μία ξύλινη προβλήτα που εκτείνεται σε μία λίμνη ενός ψηλού βουνού. Ενώ η θερμοκρασία του αέρα είναι αρκετά ζεστή, το ανώτερο στρώμα της λίμνης έχει μόλις πρόσφατα λιώσει και μπορείτε, από το χρώμα του καταγάλανων νερών, να πείτε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ζεστό. Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια και να βουτήξετε μέσα.
Τι κάνει το σώμα σας; Τι κάνει το δέρμα σας; Είστε χαλαροί και ανοιχτοί, ή σφιχτοί και περιορισμένοι; 
«Γνωρίζετε ίσως ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους σας και κάνει το δέρμα σας  πιο χαλαρό, ενώ το κρύο νερό κλείνει τους πόρους σας και συστέλλει το δέρμα σας. 
Μαντέψτε; Η πόση κρύου νερού κάνει το ίδιο πράγμα με την πεπτική οδό σας! "

Τι συμβαίνει όταν πίνετε κρύο νερό

Η σκοτεινή ύλη δεν αλληλεπιδρά ούτε με τον εαυτό της;


Η σκοτεινή ύλη στο γαλαξιακό σμήνος MACS J0717.5+3745. Credit: Image courtesy of ESA/Hubble Information Centre
Η σκοτεινή ύλη στο γαλαξιακό σμήνος MACS J0717.5+3745.
Credit: Image courtesy of ESA/Hubble Information Centre
Αν η σκοτεινή ύλη του σύμπαντος ήταν μια φορά μυστηριώδης, τώρα έγινε ακόμη περισσότερο, καθώς μια νέα μεγάλη έρευνα σε 72 συγκρούσεις μεγάλων σμηνών γαλαξιών κατέληξε στη σκοτεινή διαπίστωση ότι αυτή η αινιγματική μορφή της ύλης προτιμά να μένει στην μοναξιά της. Όχι μόνο δεν αλληλεπιδρά ιδιαίτερα με την κανονική ορατή ύλη, αλλά ούτε και με άλλη σκοτεινή ύλη. Είναι τόσο «αντικοινωνική», που δεν μιλάει καν με τον εαυτό της!
Οι αστρονόμοι από την Ελβετία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον Ντέηβιντ Χάρβεϊ του Εργαστηρίου Αστροφυσικής της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EFPL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science« [The nongravitational interactions of dark matter in colliding galaxy clusters], ανέλυσαν μια σειρά από παρατηρήσεις που έγιναν με τα διαστημικά τηλεσκόπια «Χαμπλ» και «Τσάντρα» (ακτίνων-Χ).

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ Β. ΙΡΑΚ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΦωτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μεγάλο σκάνδαλο της μεταφοράς του παράνομου πετρελαίου του βορείου Ιράκ που εξάγεται χωρίς την κυριότητα της νόμιμης κυβέρνησης της Βαγδάτης με ελληνικά πλοία μέσω Τουρκίας στο Ισραήλ, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα η αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν πρώτη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα Zaman.
σάρωση0001

Οι Άγγελοι Δεν Τραγουδάνε Μπλουζ

Ετούτος ο χειμώνας της δυσαρέσκειας αρνείται πεισματικά να τελειώσει. Η μανία της ελπίδας που ήταν να “ρθει έχει δώσει τη θέση της στη βουβή απογοήτευση, στην καλή παλιομοδίτικη θλίψη, στην αίσθηση ανημπόριας και στην υφέρπουσα οργή.
Μην γενικεύουμε, υπάρχουν πάντα κι οι αισιόδοξοι, οι πιστοί κι αμετακίνητοι. Ο ήλιος της αριστεράς πάντα λάμπει στο Κουτί της Πανδώρας -μετά την 26η Φλεβάρη.
Αλλά όσοι δεν έχουν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ (που πριν δυο μήνες ήταν αντισυνταγματικό χαράτσι και τώρα έγινε πατριωτικό καθήκον) κάθονται και κοιτούν την παρέλαση υπό βροχή -τρώγοντας σπόρια.
~~{}~~
Και συνεχίζουμε. Όχι να ελπίζουμε, όχι να γαβγίζουμε, αλλά να χτίζουμε.
Αυτό μας κρατάει όρθιους: Ότι κάποια στιγμή μες στη μέρα ή μπορεί την νύχτα -πιο πολύ ταιριάζει στη νύχτα- θα κάτσουμε να σκαρώσουμε μια πρόταση, να παίξουμε μουσική, να ζωγραφίσουμε.

Το δάσος = το υποσυνείδητο


Ένα τεράστιο δάσος είναι το υποσυνείδητό μας. Καθένας μπορεί να έχει εικόνα από ένα δάσος. Ένα δάσος είναι γεμάτο από διάφορα δέντρα. Μπορεί να είναι και μία μορφή ζούγκλας.


Όπως και να έχει τα δέντρα αυτά απαρτίζουν τις βασικές και παγειωμένες μας συνήθειες. Συνήθειες που οι σπόροι τους μπήκαν πολύ παλιά και γι’ αυτό έφτασαν πια στο σημείο του δέντρου.

Μπαίνοντας στον δρόμο της αυτογνωσίας και της αναζήτησης της αλήθειας μας, είναι αρκετά δύσκολο να αναγνωρίσουμε πια από τα δέντρα αυτά δεν είναι δικά μας. Ποιες από τις συνήθειες αυτές που έχουμε δεν είναι για μας ή είναι φραγμοί αντί για ανέλιξη και εξέλιξή μας.

Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι που μπαίνουν στον δρόμο της αυτογνωσίας, θα ασχοληθούν με τα χορταράκια γύρω από το κάθε δέντρο, μα δεν θα δώσουν ίσως καμία σημασία στο δέντρο. Μπορεί το νέο χορταράκι που πάει να φυτρώσει να είναι μία αυθεντική δική μας διαδρομή, όμως επειδή μοιάζει παράταιρο από τα δέντρα εμείς θα μπούμε στην διαδικασία να το ξεριζώσουμε από εκεί, για να συνεχίσει να υπάρχει η αρμονία του δέντρου ( παγιωμένη συνήθεια).

Πώς αποδίδουν οι άνδρες στο κρεβάτι ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα της γλώσσας τους

Τα πέντε στοχεία και οι πέντε τύποι άνδρες-εραστές ή 
δείξε μου την γλώσσα σου να σου πω τι εραστής είσαι



Οι πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω είναι απόσπασμα από ένα γερμανικό βιβλίο "ο Δρόμος της Αυτοκράτειρας" (Der Weg der Kaiserin) στο οποίο αναφέρονται πολλές σημαντικές πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητες που έχουμε εμείς οι γυναίκες ενεργειακά και πώς να τις χρησιμοποιήσουμε θετικά για την ζωή μας, όπως για παράδειγμα ανάλογα με την χρονική περίοδο του έμμηνου κύκλου της περιόδου τι είναι κατάλληλο να κάνουμε. 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορίας της μόνης κινέζας αυτοκράτειρας, η οποία από φτωχή χωριατοπούλα έγινε παλακίδα και μετά γυναίκα δύο αυτοκρατόρων. Είχε μάθει να χρησιμοποιεί την σεξουαλική ενέργεια κατά την ερωτική πράξη ώστε να έχει η ίδια μακροζωία και υγεία. Οπότε από ότι καταλαβαίνετε ήταν πολύ σημαντικό να κάνει σωστή επιλογή των ανδρών.

Την επιλογή του εραστή της της έκανε με απλό τρόπο, κοιτάζοντας απλά την γλώσσα του και παρατηρώντας το σχήμα και το χρώμα που έχει η γλώσσα του. 

Εάν τώρα γνωρίζετε και κινέζικη αστρολογία Ba Zi (4 πυλώνες του πεπρωμένου) τότε μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία που κυριαρχούν στο κινέζικο ωροσκόπιο ενός άνδρα αλλά και το προσωπικό του στοιχείο, έτσι θα ξέρετε και την απόδοσή του και τις προτιμήσεις του στο κρεβάτι.

Ας πάμε πίσω στο θέμα μας, την κινέζα αυτοκράτειρα.  

Πλούσια και πρόστυχη ζωή…

article-2521591-19CA17A300000578-670_634x628
Ποιος είναι αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος, με τις δεκάδες γκόμενες, τις βίλες και τα κότερα; Πως προέκυψε και από πού κρατάει η σκούφια του;
Σεξ, όπλα, κοκαΐνη και για κατοικίδιο μια κατσίκα. Ο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων χαρτοπαίχτης και «Βασιλιάς του Instagram», Dan Bilzeran. Κάνει μια πραγματικά τρελή ζωή, που έχει συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όχι μόνο τωνmedia και του κόσμου αλλά και των αρχών……
Έχοντας 200.000 followers Instagram διασκεδάζει αφάνταστα με όλα αυτά που αναρτά και γουστάρει να προκαλεί και να κάνει επίδειξη. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ηθοποιό, αστροναύτη και… asshole!!! (Αστροναύτης δεν είναι σίγουρα). Είναι αλαζόνας και θεότρελος. Από το σχολείο τον έδιωξαν, αλλά δεν τον πείραξε καθόλου. Έπεσε με τα μούτρα στην χαρτοπαιξία και έχει κάνει μια περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει σπίτια στο Los Angeles, στο San Diego και στο Las Vegas. Και καταλαβαίνετε για τι σπίτια μιλάμε. Δεν είναι δυάρια διαμερίσματα, αλλά μονοκατοικίες με κήπους και πισίνες.
Στα 35 του, έχει κάνει τόσες καταχρήσεις, που ήδη έχει περάσει δύο heart attacks εξ’ αιτίας των ναρκωτικών, του αλκοόλ, των Viagra και των… strippers. Η τελευταία εκκεντρικότητα του, είναι η απόκτηση μιας κατσίκας, που την ονομάζει «Δίας», και είναι το αγαπημένο του κατοικίδιο, το οποίο το βάζει και κοιμάται σε μια κουβέρτα 700 δολαρίων.

Ο Νικηταράς στον Πειραιά δίδαξε την περηφάνια


 Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα συνέλαβε το 1839 τον ήρωαΝικηταρά τον Τουρκοφάγο και το καταδίκασε, αν και παντελώς αθώος, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με την κατηγορία της προδοσίας.

Όταν τον αποφυλάκισαν τον κατάντησαν ζητιάνο στα σοκάκια του Πειραιά. Η αρμόδια αρχή μάλιστα, η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μέρα την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, στον ήρωα επαίτη κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.

Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης Ρωσίας, αυτός επισκέφτηκε τον Πειραιά και πήγε στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.

-Τι κάνετε στρατηγέ μου; ρώτησε ο ξένος

-Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα. Απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.

Γιατί ο Καραϊσκάκης Έφιππος και ο Κολοκοτρώνης πεζός;



Του Στέφανου Μίλεση

Ένα εύλογο ερώτημα που είχε απασχολήσει παλαιότερα τον δημοσιογράφο και συγγραφέαΚωνσταντίνο Φαλτάϊτς,  όταν  συναντούσε σε διάφορα μέρη ανδριάντες του Καραϊσκάκη, ήταν για ποιο λόγο τον απεικόνιζαν έφιππο;

Εάν μελετήσει κάποιος την ζωή του Καραϊσκάκη θα διαπιστώσει σχεδόν ότι στο σύνολό της ήταν πεζός! Αντιπροσώπευε τον τέλειο τύπο του πεζού στρατιώτη, του μαχητή. Ήταν αυτό που με όλη την σημασία της λέξεως σήμερα ονομάζουμε "Τσολιάς". Επίσης όλη του η δράση, μέχρι να ανακηρυχθεί Αρχιστράτηγος ήταν στα Άγραφα. Και φυσικά μιλάμε για βουνά όπου μόνο πεζοί μάχονταν. 

Η σκέψη έλεγε ο Φαλτάϊτς να είναι ο Καραϊσκάκης έφιππος, μπορεί να προσδίδει στον ανδριάντα ένα μεγαλείο, αλλά δεν είναι σύμφωνος με την ιστορική πραγματικότητα. Μπροστά στο σύνολο της ζωής του και της δράσης του, η περίοδος που χρησιμοποιεί άλογο ο Καραϊσκάκης είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. 

Από μικρό παιδί μαχόταν στα βουνά και είχε αναπτύξει την ικανότητα να τρέχει σε ορεινό πεδίο τόσο καλά, πραγματικός αίλουρος. Οι μαρτυρίες αναφέρουν έναν ορεινό αντάρτη που μπορούσε να υπερπηδά ποτάμια και χαράδρες όσο κανείς άλλος!

Τη νύχτα που έπεσε η κολόνα (1852)




Του Στέφανου Μίλεση

Είχε νυχτώσει για τα καλά 14η προς 15 Οκτωβρίου του 1852 όταν μια φοβερή καταιγίδα, πραγματική θεομηνία ξέσπασε σε όλη την Αττική. Ο καιρός κτύπησε με όλη την σφοδρότητα τον Πειραιά τόσο δυνατά, λες και έγινε ένας δυνατός σεισμός. Δένδρα ξεριζώθηκαν, όλος ο δημοτικός φωτισμός της πόλης καταστράφηκε, αλλά και το λιμάνι κτυπήθηκε αλύπητα. Δεν υπήρξε ιδιωτική κατοικία στην πόλη που να μην έπαθε ζημιά και ειδικά οι στέγες των σπιτιών που ήταν από κεραμίδια, αλλά και οι θόλοι των εκκλησιών. 

Ένα γαλλικό ατμόπλοιο παρασύρθηκε και βγήκε στην ακτή, ενώ ένα άλλο ελληνικό το "Λουδοβίκος" βυθίσθηκε. Άλλα δύο πλοία που ήταν φορτωμένα με 15.000 κιλά σιτάρι το καθένα βυθίστηκαν και το σιτάρι επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας καλύπτοντας όλη την θάλασσα εντός του λιμένα και σχηματίζοντας ένα παράδοξο θέαμα! 

Το ένα από τα πλοία αυτά ήταν από το Γαλαξίδι, ενώ το άλλο ήταν ιδιοκτησίας του βουλευτή Σπετσών Αναργύρου.


Όμως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας βρήκε πεσμένη στο έδαφος μια από τις κολόνες που στέκονταν ακόμη όρθιες στο Ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.

Ο πρώτος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα, έγινε στον Πειραιά το 1929



Του Στέφανου Μίλεση

Το συμβόλαιο που συντάχθηκε από τον συμβολαιογράφο Πειραιώς Γ. Βολικάκη έφερε τον αριθμό 1277και ημερομηνία 7 Ιανουαρίου του 1929!

Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο γάμου στην Ελλάδα που έλαβε χώρα στον Πειραιά. Αποτέλεσμα αυτού του συμβολαίου ήταν κατ΄ αρχήν να τιμωρηθεί ο συμβολαιογράφος Πειραιώς που το συνέταξε, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς κ. Παπαδημητρόπουλο, με εξάμηνη παύση καθηκόντων διότι:

"τόλμησε να επικυρωθεί συμβίωσις ζεύγους, χωρίς τας νομίμους διατυπώσεις και την ανάλογον ιεροτελεστίαν του γάμου!".  

Τα στοιχεία του ζευγαριού κρατήθηκαν κρυφά και ουδέποτε αναφέρθηκαν καθώς ο γαμπρός ήταν Έλληνας Γερουσιαστής με καταγωγή από την Σμύρνη, ηλικίας 48 ετών και γνωστός πολιτευτής στην εποχή του. Επρόκειτο μάλιστα για μια μορφή σοβαρή που ουδείς θα ανέμενε να επιχειρήσει ένα τέτοιο τόλμημα.

Εκείνη 32 ετών κόρη γνωστής πειραϊκής οικογένειας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΙΩΠΗ


Ο  δον  Χουαν  διδασκε τη διαπιστωση που εκαναν οι μαγοι της γενιας του: οτι η εσωτερικη σιωπη πρεπει να κατακταται με διαρκη ασκηση πειθαρχιας. 

Πρεπει να αποκταται με κοπο και να αποθηκευεται λιγο λιγο, λεπτο με το λεπτο. 

Με αλλα λογια πρεπει κανεις να πιεσει τον εαυτο του να σωπαινει, εστω και για λιγα  δευτερολεπτα  τη φορα. 

Συμφωνα με το  δον Χουαν ηταν κοινη πεποιθηση των μαγων  οτι η επιμονη ενος ανθρωπου μπορει να κατανικησει τη συνηθεια, ωσπου να φτασει, αναλογα με το ατομο, επιμενοντας για λιγα δευτερολεπτα η λεπτα, σε ενα κατωφλι. 

Για  παραδειγμα, αν το κατωφλι της εσωτερικης  σιωπης ειναι δεκα λεπτα για ενα  συγκεκριμενο ατομο, τοτε, μολις φτασει σε αυτο το κατωφλι, η εσωτερικη σιωπη επερχεται  απο μονη της, αυτοβουλα, θα ελεγε κανεις. 

Δεν μπορουμε να γνωριζουμε εκ των προτερων το προσωπικο  μας κατωφλι ο μονος τροπος για να το ανακαλυψουμε ειναι μεσω αμεσης   εμπειριας.

Αυτο  ακριβως μου συνεβη. 

Η χαρα ειναι φως




Είμαι γεμάτος από χαρά -αλλά και γεμάτος από φόβο.

Δώσε όλη σου την ενέργεια στη χαρά και ο φόβος θα εξαφανιστεί. Αγνόησε το φόβο, μην δίνεις προσοχή στο φόβο, γιατί όσο πιο πολύ του δίνεις προσοχή, τόσο πιο πολύ θα παραμένει. Βάλε ολότελα τον εαυτό σου στην κατεύθυνση από όπου εμφανίζεται η χαρά κι ο φόβος θα εξαφανιστεί, όπως ακριβώς εξαφανίζεται το σκοτάδι όταν φέρνεις μέσα το φως.

Η χαρά είναι φως. Και η χαρά είναι η αρχή ενός μεγάλου προσκυνηματικού ταξιδιού, το οποίο τελειώνει όταν βρίσκεις τη θεϊκότητα. Συνέχισε λοιπόν -χωρίς κανένα φόβο, διότι η ύπαρξη προστατεύει πάντα εκείνους που την εμπιστεύονται. Χαλάρωσε, δώσου στην ύπαρξη κι άφησε τη χαρά να σε κατακλύσει. Άσε τη να γίνει τα φτερά σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να φτάσεις ως τα αστέρια. 



Η χαρούμενη καρδιά βρίσκεται πολύ κοντά στα αστέρια.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ- ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ



O,τι βλέπουμε είναι περιορισμένο, ό,τι ακούμε είναι περιορισμένο, ό,τι διακρίνουμε είναι περιορισμένο. 

Αν μπορέσεις όμως να αποκτήσεις επίγνωση, τότε κάθε περιορισμένο πράγμα εξαφανίζεται μέσα στο απεριόριστο στοιχείο. 

Κοίτα τον ουρανό. Θα δεις ένα περιορισμένο τμήμα του, όχι επειδή είναι περιορισμένος ο ουρανός, αλλά επειδή είναι περιορισμένα τα μάτια σου, η εστίασή σου είναι περιορισμένη. 

Αν όμως μπορείς να αποκτήσεις επίγνωση ότι αυτός ο περιορισμός υπάρχει λόγω της εστίασης, λόγω των ματιών, ότι δεν είναι ο ουρανός που είναι περιορισμένος, τότε θα δεις ότι τα σύνορα θα λειώνουν μέσα στο απεριόριστο στοιχείο. 

Αλλιώς η ύπαρξη είναι απεριόριστη, αλλιώς τα πάντα λειώνουν μέσα σε κάτι άλλο. 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ



Ο  αναζητητης  ειναι αυτος  που διερευνα τον εαυτο του.


 Συντομα  ανακαλυπτει πως δεν ειναι δυνατον αυτος  να ειναι το σωμα του.

 Αν η πεποιθηση <<εγω δεν ειμαι το σωμα>> εδραιωθει μεσα του τοσο καλα, ωστε  να μην μπορει πλεον να αισθανεται, να σκεφτεται  και να ενεργει για λογαριασμο του σωματος, ο αναζητητης ευκολα θα ανακαλυψει πως αυτος  ειναι η συμπαντικη  υπαρξη, γνωση, δραση, πως μεσα σε αυτον  και μεσω αυτου  το συμπαν ολοκληρο  ειναι πραγματικο, συνειδητο, και ενεργο.

Αυτη  ειναι η καρδια  του προβληματος. 

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ




Ο  πολεμιστης   ξερει    οτι  περιμενει, οπως  και τι   ειναι αυτο που περιμενει.  


Και  οσο περιμενει  δεν επιθυμει  τιποτα ετσι, αυτο που παιρνει,οσο μικρο  κι αν ειναι, ειναι περισσοτερο απο οσο μπορει να παρει. 

Αν  χρειαζεται φαγητο,βρισκει καποια λυση, γιατι δεν πειναει πραγματικα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα