Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Οι Νεάντερταλ δεν ήταν καθόλου κουτοί



Καλλιτέχνες... στην κατασκευή εξειδικευμένων εργαλείων από οστά ήταν, σύμφωνα με νέα ανακάλυψη, οι Νεάντερταλ. Τα ευρήματα μάλιστα δείχνουν ότι είναι πιθανό οι πρόγονοί μας να έμαθαν την κατασκευή αυτών των εργαλείων από εκείνους, αφού συνυπήρχαν για αρκετές χιλιάδες χρόνια στην Ευρώπη, και όχι το αντίθετο, όπως ήταν η έως τώρα κυρίαρχη άποψη.

Πρόκειται για μια ακόμη απόρριψη του μύθου πως οι Νεάντερταλ ήσαν… ογκώδεις βλάκες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνεχώς έρχονται στο φως, οι ικανότητες των «ξαδέλφων» μας είχαν υποτιμηθεί στο παρελθόν.

Το κατσικίσιο γάλα συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους, της οστεοπόρωσης, της σιδηροπενίας, της αρτηριοσκλήρυνσης.



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Η Ελλάδα είναι η πρώτη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης σε πληθυσμό αιγών (6.000.000) και παράγει 450.000 τόνους γάλακτος τον χρόνο

Το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του. 
Χωνεύεται εύκολα, γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του στομάχου, και δεν φουσκώνει. Όσοι προτιμούν το κατσικίσιο γάλα θα σας πουν ότι το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το αγελαδινό. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από εκείνη του αγελαδινού.

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ



Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ Victor-Louis Mottez 1848 Musée des Beaux-Arts de Nantes


OI ΣΕΙΡΗΝΕΣ….και τα βράχια τους.
Η χειρότερη μορφή δικτατορίας είναι, να μη γνωρίζεις ότι ζεις και υπόκεισαι σε αυτήν και δυστυχώς οι δικτατορίες εξελίσσονται μαζί με τους ανθρώπους και γίνονται πιο έξυπνες … όπως και ιοί!
Τα μεγάλα συστήματα κοινωνικής διαμόρφωσης και χειραγώγησης της μεγάλης μάζας των ανθρώπων, αιχμαλωτίζουν την προσοχή και κατά συνέπεια απορροφούν την ενέργεια μέσω της επανάληψης, της προώθησης σταρ, βεντετών, ειδώλων, προσφέροντας πλούσιον άρτον και θεάματα,κατά την ρωμαική τεχνική.

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ




 
ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ Giorgio de Chirico 1963
Ο Αχιλλέας μιλά με περηφάνια για τα  άλογα του, τον ΞΑΝΘΟ και ΤΟΝ ΒΑΛΙΟ (παρδαλό, μπάλιο), και τα χαρακτηρίζει γρήγορα και αθάνατα, δώρα των θεών.
"Πόσο γρήγορα είναι τα δικά μου άλογα, το ξέρετε,
γιατί είναι αθάνατα, δώρο του Ποσειδώνα στον Πηλέα,
τον πατέρα μου, κι εκείνος πάλι τα χάρισε σε μένα." ΡΑΨ. ψ 276-284


Tα αθάνατα άλογά του του ΑΙΑΚΙΔΗ , ήταν τέκνα του Ζέφυρου και της Ποδάργης και αγωνίζονται και συμπάσχουν μαζί με τον άνθρωπο που αγαπούν. Πετούν σαν πουλιά και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και κάθε κίνδυνο.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ by Marcantonio Franceschini  Liechtenstein Palace Vienna
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΚΝΑ
Ανακτες τόσο του θείου φωτός, ο Απόλλων, όσον και του αμιγούς, αλλά αμυδρά και εξ αντανακλάσεως προερχόμενου η Αρτεμις.
ΖΕΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΑΝΤΩΝ, Η ΠΑΝΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΕΡΑΥΝΙΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑ-ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ-ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΜΗ ΔΥΟΝΤΟΣ ΦΩΤΟΣ
Συνευρισκόμενος ο ΝΟΥΣ/ΖΕΥΣ μετα του σκότους /ΛΗΤΟΥΣ=ΤΟ ΛΕΙΟΝ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ (ΚΡΑΤΥΛΟΣ), ΤΟ Φως ΕΚ-ΔΗΛΟ-ΥΤΑΙ στο νοητόν Σύμπα στην Νήσο ΔΗΛΟ, με την γέννηση των Διδύμων
Από το σκότος στο ημίφως και προοδευτικά στο φώς.

Χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι από το μεσημέρι η Σαντορίνη και η κατάσταση στο νησί είναι τραγική επειδή οι γαλλικές σαμπάνιες έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται και τα φουά γκρα να χαλάνε. Το μπλακ άουτ οφείλεται σε έκρηξη που σημειώθηκε σε γεννήτρια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.



Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από τοποθέτηση βόμβας από τους καταστηματάρχες του νησιού.

Η τρομερή αλήθεια που κρύβουν

Ίσως δεν δώσαμε τη σημασία που έπρεπε σε μία μυστική έκθεση της Μπούντεσμπανκ, της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι για να υπάρχει η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται από την ευρωζώνη τα επόμενα 10 χρόνια.

Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος... (Ο 1ος που πέταξε έξω από το σπίτι του τη ΔΕΗ...)

Πώς να μη χαμογελάει συνέχεια και να μη τραγουδάει μαντινάδες ο κ. Γιώργος Φαλατάκης;
Ζει σε ένα σπίτι το οποίο δεν εξαρτάται ενεργειακά από το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, μετακινείται χωρίς να πληρώνει καύσιμα και «τρώει» τα λεφτά του με την κυρά και τα παιδιά του, αντί να του τα «τρώνε αυτοί που έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία», όπως λέει ο ίδιος.

Ο βωμός του Ψηλορείτη

Εργάτες της ανασκαφής στη Ζώμινθο 
κρατούν τον λίθινο βαθμιδωτό βωμό 
που μόλις ήρθε στο φως.

 Μια πιο  τις πιο σημαντικές ανασκαφές στο μινωικό ανάκτορο της Ζωμίνθου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκάλυψης στοιχείων για τις τελετουργίες που γίνονταν εκεί πριν από τέσσερις χιλιετίες.




Βρέθηκε καλά προστατευμένο, κάτω από ένα πέτρινο θρανίο που ακουμπά στον τοίχο. Λίθινο και το ίδιο αλλά με ασυνήθιστο σχήμα, καθώς αποτελείται από τρία βαθμιδωτά επίπεδα, που μεγαλώνουν από κάτω προς τα επάνω, με μια κοιλότητα μάλιστα στην άνω επιφάνειά του. Υπήρξε όχι απλώς η σημαντικότερη ανακάλυψη της εφετινής ανασκαφής στη Ζώμινθο του Ψηλορείτη, αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα που μας έρχονται από τη Μινωική Eποχή. Και αυτό επειδή σε κάθε μία από τις πλευρές του - δώδεκα συνολικά - είναι χαραγμένο από ένα σύμβολο της Γραμμικής Α γραφής.

Αυτό Είναι Η Επιτυχια


ΕΠΙΤΥΧΙΑ είναι ο χαρακτηρισμός της σωστής κι επιτυχημένης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Το να καταλήγει μια ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Το να επί-τυγχάνεται ο ΣΚΟΠΟΣ σου.
Το να είσαι ΑΙΤΙΑ και να δημιουργείς το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του ΣΚΟΠΟΥ σου.
(το να είσαι αποτέλεσμα ΠΡΙΝ δημιουργήσεις την αιτία του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, δεν σε κάνει επιτυχημένο, σε κάνει … ΘΕΟ)
Αν ο ΣΚΟΠΟΣ σου είναι να έχεις περί-ουσία (όρισε τι σημαίνει περί-ουσία) και ο ΣΚΟΠΟΣ σου επιτευχθεί … είσαι επιτυχημένος.

Τι κάνει τα ζευγάρια ευτυχισμένα;

Της Κυριακής Παπαλεξάνδρου.
Γιατί μερικά ζευγάρια φαίνονται πιο ευτυχισμένα από άλλα; Ταιριάζουν όντως μεταξύ τους ή αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αλλά τα διαχειρίζονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο;
Το να πηγαίνετε για ύπνο ενώ είστε τσακωμένοι δεν είναι το καμπανάκι του τέλους μιας σχέσης – είναι απλώς ένας τρόπος για να εκτονωθεί η ένταση. Το να σκέφτεσαι ότι μια διαφωνία πρέπει να έχει πάντα κάποιο συμπέρασμα και μια απολογία, είναι επιβλαβές. Είναι καλύτερα να αποδέχεσαι ότι οι διαφωνίες δεν μπορούν να επιλυθούν πάντα. «Τα ζευγάρια περνούν χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί», σημειώνει ο Τάσος Λ. Χαραλαμπάκης, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής και προσθέτει: «Κι αυτό γιατί οι περισσότερες διαφωνίες έχουν τις ρίζες τους σε θεμελιώδεις διαφορές στον τρόπο ζωής, στην προσωπικότητα ή τις αξίες».

13/8 Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων : Γιατί το παιδί μου γράφει με το αριστερό;

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Φιντέλ Κάστρο, η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μπιλ Γκέιτς; Είναι ή ήταν όλοι τους αριστερόχειρες. Το 10% με 12% του πληθυσμού της Γης είναι αριστερόχειρες, ενώ εκτιμάται ότι οι γυναίκες έχουν 4% περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι από ό,τι οι άνδρες.

Έλλειψη επικοινωνίας;


Ειρήνη Μεσσήνη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος.
Πολύ συχνά ακούω τους ανθρώπους γύρω μου να μιλούν και να συμφωνούν για την έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει στις εργασιακές, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις. Συνδιαλέγονται και συμφωνούν πως όλοι γύρω προβάλλουν εγωκεντρισμό και πως οι αληθινές, ανιδιοτελείς ανθρώπινες σχέσεις έχουν χαθεί. Πως όμως γίνεται όλοι να συμφωνούμε στη βάση της διαφωνίας μας; Μήπως τελικά συμφωνούμε περισσότερο από όσο διαφωνούμε; Και αφού όλοι αναζητούμε αληθινά θετικές σχέσεις, γιατί κάνουμε αρνητικές σκέψεις και είμαστε τόσο αρνητικά προκατειλημμένοι ότι όλες οι σχέσεις είναι καταδικασμένες;

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...Μέρος Τέταρτο

Φοίνικες του θεόφραστου



Στην περιοχή της Μεσογείου -αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα- υπάρχουν μόνο δύο είδη αυτοφυών φοινίκων: Στη δυτική, ο Chamaerops humilis γνωστός και ως νανοφοίνικας, και στην ανατολική ο φοίνικας του Θεόφραστου (Phoenix theophrastii), που φύεται στην Κρήτη. Τρεις δεκαετίες πριν, ο καθηγητής Greuter τον αναγνώρισε ως νέο είδος και τον ονόμασε έτσι προς τιμήν του πατέρα της βοτα­νικής Θεόφραστου (372-287 π.Χ).

Βεβαίως, ο φοίνικας στην Κρήτη, όπως φαίνεται από τις τοιχογραφίες της Κνωσού, ήταν γνωστός ήδη από τη μινωική εποχή. Μάλιστα, ο Θεόφραστος στο Περί Φυτών Ιστορίαι ελάχιστα τον περιγράφει με λεπτομέρειες και βεβαιώνει την παρουσία του εκεί.


Παλαιότερα οι βοτανικοί είχαν θεωρήσει ότι το φοινικόδασος του Βάι στη ΒΑ. Κρήτη, έκτα­σης περίπου 200 στρεμμάτων, ήταν το μοναδι­κό σημείο εξάπλωσης του είδους. Μέχρι που βρέθηκαν σημαντικές εμφανίσεις στην Πρέβελη, στην έξοδο του Κουρταλιώτη στο Λιβυκό Πέλαγος (Ν. Ρεθύμνου) και στο χωριό Αχεντριά (Ν. Ηρακλείου). 

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...Μέρος Τρίτο





Προσοχή στο μανδραγόρα

Ο μυθικός μανδραγόρας είναι ένα δηλητηριώδες φυτό των μεσογειακών χωρών, «ταπεινό» όπως ένα ραδίκι, χαμένο, όμως, μέσα στην ιστορία, την παράδοση και τις παράξενες δοξασίες. Δεν έχει βλαστό, και τα φύλλα του, που βγαίνουν το χειμώνα, εμφανίζονται γύρω από τη βάση του φυτού. Τα ιώδη άνθη του εμφανίζονται την άνοιξη, ενώ ο καρπός του είναι στην αρχή πράσινος και μετά πορτοκαλόχρωμος.

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...Μέρος Δεύτερο

Centaurea raphanina : κενταύριο με ιστορία


Eνα από τα λιγότερο αγκαθωτά κενταύρια της Ελλάδας, η Centaurea raphanina, συναντάται στην τυπική της μορφή (C. raphanina ssp. raphanina ) μέσα σε βράχους και πετρώδεις φρυγανικές εκτάσεις στο νότιο Αιγαίο (Κρήτη, Κάσο και Κάρπαθο). «Στα κενταύρια (πάνω από 70 είδη στην Ελλάδα και περισσότερα από 400 σ' ολόκληρο τον κόσμο) ανήκουν πολλά από τα φαρμακευτικά φυτά της αρχαιότητας και το όνομα του γένους συνδέεται άμεσα με τα "χιμαιρικά" αλογόμορφα πλάσματα των αρχαίων Ελλήνων», όπως μας πληροφορεί ο κ. Μ. Αβραμάκης, βοτανολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...Μέρος Πρώτο

Ελιές ηλικίας 50.000 ετών



H ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης άρχισε στο νησί πριν από περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Βεβαίως, η μεγάλη έκρηξη η οποία σημειώθηκε το 1645 π.Χ. και ήταν η αιτία καταστροφής του μινωικού πολιτισμού είναι η γνωστότερη. Από τότε θεωρούν ότι σχηματίστηκαν τα μεγαλύτερα τμήματα της καλντέρας.


Στην περίφημη αυτή καλντέρα, όμως, έχουν «παγιδευτεί» -μέσα οε σειρές ηφαιστειακών τό- φων- εντυπωσιακά φυτικά απολιθώματα φύλλων ελιάς (Olea europea) σε πραγματικά εξαίρετη κατάσταση διατήρησης, ιδιαίτερα σπάνια για το χώρο της Μεσογείου, ηλικίας 50.000-60.000 ετώv.

Παιδιά με θετική σκέψη

thetiki skepsi

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το μικρό τους να μάθει να βλέπει τη ζωή με τα γυαλιά της αισιοδοξίας; Να σκέφτεται θετικά και να ονειρεύονται; 
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βγει από το λεξιλόγιο σας η λέξη «μη».

Απίστευτο βίντεο: Τρύπα «κατάπιε» κτίριο στη Φλόριντα



Τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους έζησαν δεκάδες παραθεριστές που βρίσκονταν σε διακοπές στην Φλόριντα.
Το θέρετρο στο οποίο διέμεναν άρχιζε να... τρίζει κατά τη διάρκεια της βραδιάς και αφού κάλεσαν την πυροσβεστική και την αστυνομία, το εκκένωσαν. 

Επίγνωση ……. Η πρώτη μέρα της δημιουργίας



Ένας μεγάλος δάσκαλος του γνωστικού  εσωτερισμού  έλεγε  κάποτε στους   μαθητές του….
<< Διαλογιστείτε …….. στις πρώτες παραγράφους της γένεσης >>.


.....<<Εν αρχή εποίησεν ο θεός τον ουρανό και την γή .
2 Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα θεού εφέρετο επί της επιφάνειας των υδάτων .
3 και είπεν ο θεός γενηθήτω φως .
.και έγινε φως>>……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….  

 Ο άνθρωπος κατέχει το θαυμαστό …<<δώρο>> ,  να έχει στην κατοχή του ένα φυσικό σώμα, [ γνήσιο παιδί της γης.]
  Kαι το πνεύμα  επίσης να  υπάρχει, με το δικό του <<τρόπο>> σε αυτήν  την υλιστική πραγματικότητα ..................<< Και πνεύμα θεού εφέρετο επί της επιφάνειας των υδάτων >>.
Και να έχει την ευκαιρία και την δυνατότητα μέσα από αυτό  το φυσικό σώμα και μέσα από  αυτή την γήινη πραγματικότητα να δημιουργήσει, και  να εκφράσει την βούληση του … 

Ο Snowden αποκαλύπτει την Δολοφονική Ατζέντα του HAARP

a97a4f83



Μόσχα, Ρωσια – Ο Edward Snowden ο φυγάς χάκερ και πρώην συμβασιούχος της National Security Agency (NSA) αποκάλυψε έγγραφα την Τρίτη στους ρεπόρτερ του Internet Chronicle που αποδεικνύουν ότι το High Frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, εμπλέκεται σαφώς σε ένα πρόγραμμα δολοφονιών και νοητικού ελέγχου.
Ενώ το στρατιωτικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα επιμένει συστηματικά ότι το ευρισκόμενο στην Αλάσκα HAARP έχει σκοπό μόνον να μελετά τα φυσικά φαινόμενα στην ιονόσφαιρα της γης, ο Snowden κατάφερε να αποδείξει αυτήν την βάναυση τερατώδη απορία.

Ο δρόμος είναι μοναχικός κι η κορυφή χωράει λίγους.



Στη κορυφή του κόσμου , εκεί στο τέλος του δρόμου των λυγμών, εκεί να προσέξεις. 
Στο τέλος της αγωνίας μπορείς τη θέα να αγναντέψεις , εκεί στην άκρη των καημών , εκεί που τελειώνουν οι λέξεις, εκεί να προσέξεις. 

Και η ΜΑΝΑ στη γειτονιά των Αγγέλων…

sky
Δεκατρείς μήνες μόνο άντεξε η ΜΑΝΑ μακριά από τον μπάρμπα Στέλιο.
Η νύχτα εκείνης της Τετάρτης δεν προμήνυε τη «λαίλαπα» που ερχόταν. Μια χαρά ήταν η ΜΑΝΑ. Μέχρι τις 12 το βράδυ ήταν έξω στην αυλή παρέα μας και μετά πήγε για ύπνο.
του Στάθη Διομήδη
stathisΤεσσερισήμισι ώρες μετά, ήταν στην αυλή του Άγιου Πέτρου…
Ίδια ώρα ακριβώς με τον ΠΑΤΕΡΑ…
Ξύπνησε η ΜΑΝΑ μέσα στη νύχτα, μίλησε με την αδελφή μου, πήγε τουαλέτα, γύρισε, έκατσε στο κρεβάτι και πέθανε χωρίς να πει κουβέντα…
«Με έχει φάει ‘κείνο το ”πήγαινε έλα” στην τουαλέτα» έλεγε η καημενούλα, λόγω της συχνοουρίας από τα διουρητικά… και τελικά είχε δίκιο, την έφαγε εκείνο το «πήγαινε έλα»…
Για μισή ώρα δουλειά, και για ένα κομμάτι λάστιχο που έλειπε, δεν πρόλαβες, ΜΑΝΑ, να χρησιμοποιήσεις την καινούργια τουαλέτα που έφτιαξα δίπλα στο δωμάτιο σου, για να είναι κοντά σου και να μην ταλαιπωρείσαι με εκείνο το «πήγαινε έλα»…

«Προ των πυλών Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»: Glenn Beck

 

Ο Αμερικανός αναλυτής Glenn Beck προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες αναταραχές στη Μέση Ανατολή και η αυξανόμενη οικονομική και πολιτική αστάθεια στις Η.Π.Α,  οδηγούν ολοταχώς προς το ξέσπασμα  του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

“Θεωρώ ότι οι τρέχουσες εξελίξεις οδηγούν στην κατάρρευση των πάντων, προς το οριστικό τέλος ενός μεγάλου κύκλου”, δήλωσε ο Glenn Beck κάνοντας έναν παραλληλισμό μεταξύ των ετών που μεσολάβησαν από την εκλογή του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α Franklin Delano Roosevelt μέχρι το ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου..

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ διακόπτει το πρόγραμμα φθορίωσης του νερού από το 2014

 

Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ που ελήφθη στις 29 Ιουλίου, απαιτεί πλέον από τη χώρα να σταματήσει από το 2014 το πρόγραμμα φθορίωσης του νερού του δημόσιου δικτύου ύδρευσης, όπως αναφέρει το Δίκτυο Δράσης κατά της Φθορίωσης.

Τον Νοέμβριο του 2012, ο Yaacov Gurman, επικεφαλής της Οργάνωσης Izun Hozer για την Προώθηση και Διάδοση της Εκπαίδευσης σε θέματα υγείας (σ.σ. pentapostagma.gr-Dissemination of Health Education) προέβη σε αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας της χώρας να σταματήσει το πρόγραμμα φθορίωσης του νερού καθώς αυτό οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επίσης, τα οφέλη από το πρόγραμμα φθορίωσης δεν είναι κοινώς αποδεκτά ή/και εξακριβωμένα, σύμφωνα με την οργάνωση Izun Hozer.

Πες τα ρε γιαγιά!

old
Μια παροιμία λέει «Αν δεν έχεις γέρο, αγόρασε». Εγώ δεν αγοράζω, αλλά μιλάω μαζί τους. Έτσι και δω παππού ή γιαγιά την πέφτω στο παγκάκι δίπλα τους κι αρχίζω το μπίρι – μπίρι. Σήμερα μια γιαγιά με μπλόκαρε. Πήγα να της «το αναλύσω» και με αποστόμωσε. Μου είπε «Άκου παιδί μου, σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε».
Τα είπε όλα η γιαγιά, τέλος. Δίχως να διαβάζει εφημερίδες, δίχως να αναλύει μαρξισμό, δίχως να γνωρίζει το παρελθόν του Στουρνάρα και, κυρίως, δίχως να γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος με τον νόμο 3904/10 θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για όσους επιστρέψουν χρήματα από κατάχρηση.

Η Ελλάδα Της Παρακμής – Σαν Τα Μούτρα Των Πολιτικών “Αρχόντων”

hot2 Η Ελλάδα της παρακμής   Σαν τα μούτρα των πολιτικών αρχόντωνΗ Ελλάδα είναι μια ευτυχισμένη χώρα.
Ποια χρεωκοπία, ποιοι αυτόχειρες, ποιοι άστεγοι και ποιοι άνεργοι;
Εξόν και αν εννοούμε τη χρεοκοπία του στοχασμού, τους αυτόχειρες της ποίησης, τους άστεγους των ιδεών και τους άνεργους των οραμάτων.
Γιατί εκεί βρίσκεται ο πυρήνας της Κρίσης.
Τα υπόλοιπα είναι ήλιος, θάλασσα και κώλος…

Αν έχουμε μια ευκαιρία να Είμαστε αυτός ο Άνθρωπος που Θέλουμε, αυτή εκφράζεται μόνο στο Παρόν…




Όταν σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να γίνουμε «καλύτερος άνθρωπος», στην ουσία συγκρίνουμε το «λίγο» που νομίζουμε πως είμαστε, με το «λίγο» των άλλων…
Καλύτερος από ποιόν? 
Καλύτερος από το παρελθόν?

Μερικές φορές οι ερμηνείες μας βάζουν σε διαδικασίες χρόνου, χωρίς να το συνειδητοποιούμε…

Το Θαύμα του Θανάτου

       Ο θάνατος επιτυγχάνει τα ακόλουθα θαυμαστά πράγματα:

o παράδεισος επί της γης

O Παράδεισος επί της Γης

«Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται ότι ο στόχος καθώς και η ανταμοιβή της αληθινής θεραπείας είναι το να αγγίξουν υψηλές στιγμές θείας έκστασης – ένα άνοιγμα στην αιωνιότητα, σαν να μας εκτοξεύει το Σύμπαν προς γαλαξιακές δίνες… ή, σα μια βαθιά ήρεμη, εσωτερική ανάσα – κάτι σα να αγγίζεις το Θεό.
Ωστόσο δεν είναι έτσι.

Το ψηλότερο εμπόδιο



Το όνειρό της ήταν να χτίσει το ψηλότερο βουνό. Ανόητο όνειρο θα πείτε. Εύκολο να το λες όταν το βλέπεις από απόσταση αλλά δύσκολο να το αντιληφθείς όταν ονειρεύεσαι. Δούλευε ασταμάτητα. Μετέφερε από μακριά και τοποθετούσε τον ένα βράχο πάνω στον άλλο με πολύ κόπο, μόχθο, αγωνία και άγχος και σκαρφαλώνοντας με δυσκολία, δουλεύοντας ασταμάτητα, κατάφερε να χτίσει τελικά ένα μεγαλόπρεπο βουνό με χιονισμένη κορυφή, πάνω στην οποία ανέβηκε και στάθηκε. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε!

ΕΝΑ TIP ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ



Γκόμενος και γκόμενα... Μην ταυτίζεσαι με τις λέξεις προσπάθησε να τις υπερβαίνεις. Δεν είναι όλα αθώα, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς συνήθως αντικατοπτρίζει την συμπεριφορά σου και την ψυχολογική σου κατάσταση. 

Η ψυχολογική κατάσταση αλλάζει και τότε μπορείς να αλλάξεις και την συμπεριφορά σου. Η συμπεριφορά σου είναι η μόνιμη κατάσταση, η ψυχολογική σου κατάσταση είναι εύπλαστη και ευμετάβλητη. 

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ - 12Η ΚΑΡΤΑ LAETITIA





Η 12η κάρτα έχει την ονομασία Laetitia, που σημαίνει ευτυχία, χαρά, δείχνει ευκαιρία που πρέπει κάποιος να την αρπάζει αμέσως γιατί αν δεν συμβεί αυτό μπορεί να την χάσει και γενικά είναι μία πολύ ευνοϊκή κάρτα.

Ως ευνοϊκή κάρτα είναι φυσικό να έχει αστρολογική σύνδεση με τους πλανήτες της τύχης και της χαράς, τον Δία και την Αφροδίτη. Επειδή τώρα αυτοί οι δύο κυβερνούν (από θέση και από έξαρση) το ζώδιο των Ιχθύων, η κάρτα αυτή συνδέεται με το 12ο ζώδιο του ζωδιακού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα