Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

--- ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΡΑ ΓΚΕΙΛ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ CURIOSITY. ---

Αρχές Φεβρουαρίου, το ρομποτικό διαστημικό όχημα Curiosity για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το τρυπάνι του στον Άρη για να συλλέξει δείγματα από έναν βράχο στον Κρατήρα Γκέιλ. Σε μια ανάλυση των ορυκτών, όπως ανακοίνωσε η NASA σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, βρέθηκαν όλες εκείνες οι ενδείξεις που συνιστούν ότι κάποτε υπήρξε εκεί μικροβιακή ζωή.
Τα όργανα του Curiosity ανέλυσαν το πρώτο δείγμα που ελήφθη από το τέλος ενός αρχαίου δικτύου ποταμών. Αυτά τα δίκτυα θα μπορούσαν να προσφέρουν τα χημικά συστατικά και άλλες ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των μικροβίων, εξήγησαν οι ερευνητές.

Η Ψυχολογία της Παχυσαρκίας

                                     eatdis_002


Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία, και η παχυσαρκία) αποτελούν ραγδαίως εξελισσόμενα φαινόμενα σε όλες τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει την παχυσαρκία ως τη νέα παγκόσμια επιδημία του 21ου αιώνα.
Εξίσου αποθαρρυντικά είναι τα ερευνητικά δεδομένα και στον ελλαδικό χώρο: ένας στους τέσσερις έλληνες έχει περισσότερα κιλά απ’ όσα του/ της αναλογούν, και η αναλογία αυτή αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια.

"ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ; Η ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ; Η ΑΛΗΘΕΙΑ"


                            

 Κατ' αρχήν τι σημαίνει "αγαπάω τον εαυτό μου";
Είναι κάτι φυσικά που όλοι το θεωρούμε δεδομένο.

Όπως και το γεγονός ότι έχουμε μπερδέψει τον εγωισμό με
αυτήν την αγάπη προς τον εαυτό.

Νομίζουμε ότι επειδή είμαστε εγωιστές μας αγαπάμε. Πόσο ανόητο.......

Οι ισραηλινές δυνάμεις ψεκάζουν παλαιστινιακά σπίτια στο χωριό Νάμπι Σάλεχ με ακατέργαστα λύματα ως τιμωρία για την οργάνωση εβδομαδιαίων διαδηλώσεων!!! (Βίντεο)

Εξωγήινο Πλάσμα Περνάει Κολυμπώντας Δίπλα Από Τον Διαστημικό Σταθμό!!



Απίστευτο βίντεο από μία ημιδιαφανή οντότητα σε live stream της NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το βίντεο κόβεται από τη NASA  και αντικαθίσταται με την περίφημη στατική οθόνη . Αν αυτό είναι γνήσιο βίντεο, τότε αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι η NASA αποφεύγει να ενημερώσει τους ανθρώπους του κόσμου, ότι υπάρχει ζωή έξω από τον πλανήτη Γη, αν και σε αυτή την περίπτωση, πιθανόν είναι μία πρωτεύουσα μορφή ζωής  ή ασπόνδυλο.

ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ


Ο Μελάμπους θεωρείται πως είναι ο αρχαιότερος μάντης γιός του Αμυθάονα και της Ειδομένης και είχε αδερφό τον Βίαντα. Αυτός θεωρείται και γενάρχης του μαντικού γένους των Μελαμπιδών. Όταν γεννήθηκε η μητέρα του Ειδομένη τον άφησε στο δάσος με τέτοιο τρόπο ώστε τα πόδια του ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο. Από εκεί έλαβαν το μελαμψό χρώμα σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα του κάτι που διατηρήθηκε για όλη του την ζωή και εξ’ ού και το όνομά του Μέλαν+πούς Μελάμπους.
Τα δυο αδέρφια μαζί με τον θείο τους Νηλέα( γιός του Ποσειδώνα) πήγαν από την Θεσσαλία στην Πύλο της Μεσσηνίας και εγκαταστάθηκαν στην εξοχή. Εκεί ο Μελάμπους έσωσε κάποια φίδια από βέβαιο θάνατο και τα πήρε να τα αναθρέψει. Εκείνα από ευγνωμοσύνη σε αυτόν του κάθε βράδυ με την γλώσσα τους του έγλειφαν τα αυτιά. Όταν ο Μελάμπους ξύπνησε άρχισε να καταλαβαίνει την γλώσσα των πουλιών και έτσι μπορούσε να μαθαίνει ακόμη και μυστικά. 

Ο Ορφέας και η θρησκευτική μεταρρύθμιση



Οι βασικές εγγενείς λειτουργίες της ανθρώπινης νοημοσύνης, όπως η παραγωγική σκέψη (που από το όλο παράγει τα μέρη) και η επαγωγική σκέψη (που από τα μέρη ανάγεται στο όλο) εμφανίζονται με την αρχή της ενσυνείδητης σκέψης. Στην προσπάθειά του να εξηγήσει το περιβάλλον του ο άνθρωπος γρήγορα οδηγήθηκε (πολύ πριν την παλαιολιθική εποχή) στην αντίληψη ότι από Μία Αρχική Ενότητα, Κάποιο Κοσμικό Ον, δημιουργήθηκαν όλα αυτά που δεν βλέπουμε (δυνάμεις, ψυχές...) και όλα όσα βλέπουμε (φυσικά όντα και φυσικά φαινόμενα.
Αυτή η αντίληψη συνδέθηκε ουσιαστικά, συμβολικά, και πρακτικά με την θυσία. Είναι ηκοσμική θυσία που παράγει τα πάντα.
Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος, εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, για να επιβιώσει αναγκάστηκε, κοντά στην συλλογή καρπών και ριζών, να χρησιμοποιήσει και κρέας, που στην αρχή άρπαζε από άλλα σαρκοφάγα ζώα, ενώ αργότερα άρχισε κι ο ίδιος να κυνηγά. Ο φόνος ενός ζώου, ακόμα και για τον πρωτόγονο άνθρωπο, δεν ήταν μόνο μια πράξη ζωής, που χάριζε ζωή με την κατανάλωση κρέατος, ήταν και μια πράξη που δημιουργούσε ενοχές (για την ζωή που αφαιρείται).

ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ



Σε μία πανάρχαια εποχή φαίνεται πως έγινε ο εποικισμός της Αμερικανικής ηπείρου από ομάδες Τατάρων και Μογγόλων κυνηγών από την Σιβηρία Η λογική λέει πως οι ομάδες αυτές που κατέκλυσαν την Αμερικανική ήπειρο πέρασαν από τα στενά της χερσονήσου Καμτσιάκας τα οποία στην απώτατη εκείνη εποχή ήταν μία συνέχεια ξηράς που ένωνε την Αλάσκα με το πιο μακρινό βόρειο σημείο της Ασίας. Είναι εκείνοι που στην συνέχεια έφτιαξαν τον μογγολοειδή τύπο των ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής. Είναι αυτοί που βρήκαν οι Έλληνες όταν έφτασαν στην ανεξερεύνητη έως τότε ήπειρο του δυτικού ημισφαιρίου του πλανήτη. Είναι εκείνοι που έβλεπαν την κατάλευκη σάρκα, τους ασπροφώτιστους μανδύες των Ελλήνων και το υψηλό τους παρουσιαστικό, τα υπερσύγχρονα σκάφη τους που φαίνονταν αλλόκοτα μπροστά στις ακατέργαστες πιρόγες τους και όπως ήταν λογικό τους είδαν σαν Θεού!!!

Πυρρίχιος

Ο Πυρρίχιος είναι ο αρχαιότερος ελληνικός πολεμικός χορός.
Για την δημιουργία του υπάρχουν τρεις μυθικές εκδοχές:
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κρόνου, πριν τις Τιτανομαχίες και ενώ ο Ζευς ήταν ακόμα βρέφος, οι Κουρήτες χόρευαν τον πυρρίχιο γύρω του κάνοντας δυνατό θόρυβο με τα όπλα και τις ασπίδες τους για να μην ακούσει ο παιδοκτόνος Κρόνος το κλάμα του.

Η ιστορία του χαρταετού


Στην  αρχαιότητα, 4ο  αιώνα  π.Χ., ο  μαθηματικός  και  αρχιμηχανικός  Αρχύτας  (440-360 π.Χ.), από  τον Τάραντα  της  Νότιας  Ιταλίας, καλός  φίλος  του  Πλάτωνα  και  οπαδός  του  Πυθαγόρα, χρησιμοποίησε στην  αεροδυναμική  του  τον  χαρταετό  και  λέγεται  ότι  ήταν  ο  εφευρέτης  του. Ο  Αρχύτας  θεωρείται  ο τελευταίος  αλλά  και  ο  σημαντικότερος  των  Πυθαγορείων. Κείμενα  του  Αρχύτα  λένε  ότι  μελέτησε  και  ο Γαλιλαίος.

Καρναβάλι: Η αρχαιότερη Ελληνική εορτή


 
Ως γνωστόν η γονιμότητα αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της λατρευτικής πρακτικής στα πλαίσια της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας. Η

Μην ψάχνετε το γιατί φτάσαμε σήμερα εδω...Συγκρίνεται το τότε με το τώρα...



ΠΗΓΗ

                                             ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα σημάδια που δείχνουν αν και πόσο ευτυχισμένοι είστε



Οι γκουρού της «ευτυχίας» επιμένουν, ότι το πολυπόθητο αυτό συναίσθημα είναι ο συνδυασμός 
στιγμών, που συμπληρώνουν σαν παζλ μία γενικότερη διάθεση ευφορίας. 
Από την άλλη, τα κρούσματα κατάθλιψης στη σύγχρονη κοινωνία, αυξάνονται.
 Πότε τελικά κάποιος είναι ευτυχισμένος;

«Ζω την απόλυτη ευτυχία» επιμένουν αρκετοί, οι οποίοι μάλλον είναι περισσότερο ενθουσιώδεις
 από ό,τι θα έπρεπε. Στον αντίποδα, οι πεσιμιστές της υπόθεσης, δε βρίσκουν κανένα λόγο για 
να είναι κάποιος ευτυχισμένος σήμερα.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι η ευτυχία είναι υποκειμενική και δε μπορεί σε καμία περίπτωση
 να …μετρηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι «δείκτες» που μπορούν να σας …δώσουν κάποιες
 ενδείξεις, ότι ίσως δεν είστε ευτυχισμένος/η.

Τάλως - Ο μυθικός φύλαξ της Κρήτης!!!

Ο Τάλως ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό. 
Σχετικά με την προέλευσή του, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές.
Η πιο γνωστή, από τον Απολλόδωρο, λέει πως τον κατασκεύασε ο θεός Ήφαιστος και τον χάρισε στο βασιλιά Μίνωα για να φυλάει την Κρήτη. Ο Πλάτων τον θεωρεί υπαρκτό πρόσωπο, αδελφό του Ροδάμανθυ. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει ότι ήταν δώρο του Δία στην Ευρώπη, η οποία μετά τον χάρισε στο γιο της Μίνωα. Μεταγενέστερα ο Ι. Κακριδής, βασιζόμενος στο ότι ο Ησύχιος γράφει πως ταλῶς σήμαινε ήλιος (ενώ Ταλαιός είναι το όνομα του Δία) στην Κρήτη και με βάση και άλλα στοιχεία, εκφράζει την άποψη ότι ήταν ηλιακή θεότητα που αργότερα μεταπλάστηκε σε ήρωα.

Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο;

«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν! 

Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι;

Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα