Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥΙσοκράτης "Έσο φιλόκαλος και μη καλλωπιστής", διότι το αληθινά όμορφο είναι το αδιακόσμητο. 

Ο δε καλλωπισμός φροντίζει να καλύπτει την έλλειψη. Ειδικά για τους άνδρες οι Έλληνες δεν εκοσμούντο. 

Αυτό ήταν ίδιον χαρακτηριστικό των συνηθειών των βαρβάρων, να ενδύονται με πολυτελή
ενδύματα, να φορούν κοσμήματα και να χρησιμοποιούν αρώματα. 

Οι Έλληνες έκαναν χρήση μόνον ελαίου, το δε μύρον το εθεώρουν διαφθορά.

Δεν τρυπούσαν τα αυτιά τους γιατί το θεωρούσαν ντροπή σε αντίθεση με τους ανατολίτες. 

Ο Ξενοφών όταν συνάντησε στην ανατολή έναν Έλληνα μισθοφόρο με σκουλαρίκια είπε " Ούτος και την πατρίδα καταισχύνει και πάσαν την Ελλάδα". 

Μήπως δεν υπήρχε ο Καιάδας;

Όλοι ξέρουμε ότι ο Καιάδας στην αρχαία Σπάρτη ήταν ο τόπος που έριχναν οι Σπαρτιάτες όλα τα καχεκτικά παιδιά. 

Η αρχαιολογική σκαπάνη όμως παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν έχει βρει οστά στον τόπο αυτό ώστε να πιστοποιεί ότι πράγματι οι Σπαρτιάτες ρίχνανε τα παιδιά τους εκεί. 

Εξ αλλού ξέρουμε τον Σπαρτιάτη βασιλιά Αγησίλαο πού ήταν εκ γενετής κουτσός. 

Πως τον άφησαν αυτόν να ζήσει; 

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: 10 ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΜΑΣ.

Πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο για όσους ενδιαφέρονται να αποθηκεύσουν τρόφιμα για το διάστημα 1 έτους.

Όλοι ετοιμάζονται για την κρίση που έρχεται και δεν μιλάω για την οικονομική κρίση που έχει "χτυπήσει" την χώρα μας, αλλά για την παγκόσμια διατροφική κρίση που είναι στα πρόθυρα να ξεσπάσει.

Τί πρέπει νά αποθηκεύσετε στό κελλάρι σας;

Τό κελλάρι σας θά πρέπει νά αποτελείται άπό τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, καί βοηθητικά τρόφιμα. 

Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ~ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ


• ΑΛΚΙΔΑΜΑΣ: «Όλους ο Θεός άφησε ελεύθερους, η φύση κανένα δεν έχει κάνει δούλο» (Αριστοτέλη, Ρητ. Τεχν. Α, 13).

• ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: «Μόνο οι πνευματικά καλλιεργημένοι είναι ελεύθεροι» (Διατριβαί Ι Ι Α, 21 -22).

• ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: «Δεν είναι εύκολο να διατηρείς τη σκέψη σου ελεύθερη και σύμφωνα με τους νόμους της φύσης από το ένα μέρος, και να παρακολουθείς τα εξωτερικά πράγματα από το άλλο. Γιατί αν φροντίζεις για το ένα, θα

Ιάκωβος Καρεκλάς - Μεταφυσικά του Δίκαιου Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)


Μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη η συνέντευξη του νεαρού επιστήμονα Ιάκωβου Καρεκλά! Δεν αναμέναμε από το τέκνο του γνωστού συντηρητικότατου και συστημικού δημοσιογράφου Γιάννη Καρεκλά να εκδηλώσει τόσο ρηξικέλευθες απόψεις περί  εθνικισμού και περί ένοπλου αγώνα! Θαυμασμό επίσης προκαλεί η βαθυστόχαστη και ταυτόχρονα ευαίσθητη αλλά και τεκμηριωμένη προσέγγιση του καθηγητή προς τον ηρωικό θάνατο και ηρωικό ήθος. 


ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΤΡΙΤΗ ΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ....ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΑκουσα Μια ενδιαφερουσα αποψη σχετικα με τον Ιχωρ και το νεο γενος ανθρωπου το 

οποιο τωρα ξεκινα, σαν συνεπεια απο την μια της ραδιενεργειας που εχει απελευθερωθει 

απο τους πυρινικους αντιδραστηρες απο την Φουκουσιμα κ.α και κατα δευτερον απο την

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ...Τα τελευταία 20 χρόνια άρχισε ένας  πόλεμος αρκετά πιο εξελιγμένος σε σχέση με τους προηγούμενους. Μιας και μέσα από αυτόν  εξελίσσεται  η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.
Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται  στο αστρικό επίπεδο και, όλα όσα βιώνουμε στο φυσικό πεδίο είναι απόηχοι του πολέμου αυτού.
Συγκεκριμένα  υπάρχουν δυο στρατόπεδα  :

Μικρόκοσμος και ΜακρόκοσμοςΕσύ είσαι ένα μικρό σύμπαν μέσα σε ένα μεγάλο.


Φέρσου σε αυτό το μικρό Σύμπαν όπως θα ήθελες να σου 


φέρεται το μεγάλο Σύμπαν. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ολα είναι δημιούργημα της σκέψης σου


Δημιουργός

Κοίταξε γύρω σου.  Δες την θάλασσα, τα δέντρα, τον ουρανό, τα ζώα τους άλλους ανθρώπους. ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ...Τα πάντα στην Γη δημιουργήθηκαν από μια σκέψη. Το σύμπαν ολόκληρο δημιουργήθηκε από μια σκέψη. Αυτό που δεν υπάρχει στον ανθρώπινο χωροχρόνο , αυτό που ΕΙΝΑΙ και αυτογιγνώσκεται αποφασίζει να δει τι δυνατότητές του. Αρχίζει να αγαπά...και η αγάπη δημιουργεί μέσω του έρωτα... Ο έρωτας δημιουργεί και η αγάπη διαστέλλει αυτό που λέγεται σύμπαν...Θεός...Δημιουργός...Ποιώ...Αυτό που Δημιουργεί σκέφτεται και η σκέψη υλοποιέιται σε Δημιουργημα...και επιστρέφουμε στον μικρό μας όμορφο πλανήτη,

Η επίδραση του Ελληνικού Αλφαβήτου στον ανθρώπινο εγκέφαλο


Σε αυτό το άρθρο του Ελληνικού Αρχείου, θα ασχοληθούμε με την επίδραση που προκαλεί το Ελληνικό Αλφάβητο, στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τα φωνήεντα στο αλφάβητο όχι μόνο “δονούν” συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά “μεταφράζονται” σε ήχους και αριθμούς. “Η επίδραση του ολυμπιακού πνεύματος στην ανθρώπινη πρόοδο” ήταν η εισήγηση του καθηγητή Γεωλογίας Σταύρου Π. Παπαμαρινόπουλου, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα, η οποία τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και μάλιστα των γλωσσολόγων. Φαίνεται ότι την πολυδιάστατη μυστική σχέση γλώσσας, αριθμών, μουσικής αλλά και ανθρώπινης σκέψης γνώριζαν πολύ καλά οι Πυθαγόρειοι. Φαίνεται ακόμη ότι η αφαίρεση ήχων, όπως το τελικό ν ή ς, ή ακόμη η απλούστευση της ελληνικής γλώσσας έχει αποδυναμώσει την επίδραση που ασκεί στους νευρώνες και τις συνάψεις μας.

ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ - Το Αρχαίο Ελληνικό Ποδόσφαιρο


(Επιτύμβια στήλη 4ος αιών π.Χ. , Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών)

Επίσκυρος:" ό, παιδιά τις, διά σφαίρας", " ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός " (Ησυχ.) {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή " αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλλα) " ή " αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλλα)". Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby.

Σσσστ, σιγά! Η Ελλάδα κοιμάται !!!

Αμέσως μετά τις 6 Νοεμβρίου ετοιμάζονται τεράστιες αλλαγές συνόρων στην περιοχή και η Κυβέρνηση κοιμίζει τους Ελληνες! Τι ετοιμάζουν για το Αιγαίο και την Μεσόγειο!!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης 
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 31/8/2012, 13:25
τελ. ενημέρωση 31/8/2012


Από το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας μέχρι την Λέσβο μια χαμηλή υποηχητική πτήση ενός πολεμικού αεροσκάφους σε προφίλ hi-lo-hi είναι διάρκειας 30 λεπτών.

To αεροσκάφος τύπου F-35 αλλάζει τα πάντα στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και η προγραμματισμένη προμήθειά του από την Τουρκία, εάν τελικά αληθεύει ως πληροφορία, αποτελεί την “λυδία λίθο”.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)....ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!


Θα παρακολουθησετε μια σθενεια να εξαπλωνεται πανω στον πλανητη,που θα εχει να κανει με το νευρικο συστημα και τη μνημη γιατι οι ανθρωποι δεν θα ειναι ικανοι να χειριστουν την ενεργεια.
Θα τρομοκρατηθουν απο αυτη!
Μπορει να ανακαλυπτουν πολυδιαστατα τμηματα των εαυτων τους και θα νομιζουν οτι τρελαθηκαν.
Μετα θα κυριευθουν με το να προσπαθουν να κρατησουν την παρανοια τους κρυφη απο τους συζυγους η τα παιδια τους!
Οι ανθρωποι θα οδηγηθουν σε μια φρενιτιδα εξαιτιας αυτης της ενεργειας γιατι δεν θα την κατανοουν.

Μύθοι και Σύμβολα

                               Μύθος - Τελετή - Σύμβολο

Τα Μυστήρια αποτέλεσαν για χιλιετηρίδες τη σπονδυλική στήλη που στήριξε τους μεγάλους μυητικούς πολιτισμούς. Είναι αναγνωρισμένο σήμερα και τονίστηκε και από σημαντικά πρόσωπα της Ελληνορωμαϊκης αρχαιότητας. Πολιτισμοί όπως ο Αιγυπτιακός, ο αρχαιο-Ελληνικός, ο Ινδικός, οι μεγάλοι Νοτιοαμερικάνικοι πολιτισμοί στηρίζονταν στα κέντρα των Μυστηρίων, τα οποία ήταν πραγματικοί ναοί της Γνώσης και της Μετάλλαξης του απλού Μαθητή σε Μύστη.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

"Τα πάντα εισρέουν και εκρέουν. Τα πάντα έχουν τις παλίρροιές τους. Όλα τα πράγματα ανέρχονται και κατέρχονται. Η ταλάντωση του εκκρεμούς εκδηλώνεται σε όλα τα πράγματα. Το μέτρο της ταλάντευσης προς τα δεξιά είναι το μέτρο της ταλάντευσης προς τ’ αριστερά - Έτσι ο ρυθμός αντισταθμίζεται.» - Κυμβάλειον


Αυτός ο Νόμος περιλαμβάνει την αλήθεια ότι παντού εκδηλώνεται μια κίνηση με μέτρο: μπρος και πίσω, μια εισροή και μια εκροή, μια ταλάντευση, μια κίνηση σαν του εκκρεμούς, μια παλίρροια και άμπωτη, ένα ανέβασμα και ένα κατέβασμα των υδάτων μεταξύ των δύο πόλων (Σημ. άκρων της ταλάντωσης) που υπάρχουν σύμφωνα με τον Νόμο της Πολικότητας. Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια προπορία και μια υποχώρηση, μια άνοδος και μια βύθιση. Αυτό συμβαίνει στο σύμπαν, στους ήλιους,

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ


Το κινέζικο ημερολόγιο βασίζεται σε 12 ζωδιακούς κύκλους και το 2012 είναι το έτος του Δράκου. Η μεγαλύτερη μέρα του έτους είναι η 21η ΙΟΥΝΙΟΥ.... ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ. Ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ:
ΕΙΚΟΣΙ ΜΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΔΩΔΕΚΑ = ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΣΣΕΙΝ OΜΠΑΜΑ  = 3544
Σήμερα, ο άνθρωπος αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους

"Το στάχυ της καταστροφής"

Γράφει ο Ν. Αργυρίου

Το καλοστημένο παιχνίδι μιας ολιγομελής ομάδας που έχει την παγκόσμια κυριαρχία και, η κυριαρχία αυτή βέβαια τους δίνει το δικαίωμα να έχουν τον συστηματικό έλεγχο των τροφίμων, εισάγουν για παράδειγμα μεταλλαγμένα προιόντα τα οποία δυστυχώς δημιουργούν συρρίκνωση του εγκεφάλου, προβλήματα στην αναπαραγωγή, πτώση του ανοσολογικού συστήματος (όπως έχουν δείξει πειράματα σε ποντίκια). Το κακό όμως δεν σταματά εκεί γιατί

"ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΖΩΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ"


Με λίγα λόγια και απλά...Το αρσενικό είναι (κατ'ενέργειαν) αρνητικό. Το θηλυκό θετικό. 

Όταν συνουσιάζονται δημιουργείται κλειστό ενεργιακό

Η Αρχαία Ελληνίδα

 Αρχαία Ελληνίδα, πρό της χριστιανικής λαίλαπος, που έπληξε σαν πανούκλα την Ελλάδα, 

υπήρξε μια γυναίκα ισορροπημένη, ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίως, υπήρξε μια μητέρα 

μορφωμένη κι' ευτυχισμένη. Αυτές οι ευτυχισμένες και ικανοποιημένες γυναίκες, (συχνά 

επιστήμονες), ήταν οι μητέρες που μεγάλωσαν και παρέδωσαν στην Ανθρωπότητα τους πιο 

μεγαλοφυείς άνδρες που πέρασαν ποτέ, όπως

"Μάθε παιδί μου γράμματα" κι ανέβα στην καρότσα


Η Ελλάδα του μνημονίου δεν έχει να διαθέσει χρήματα για να μάθουν αξιοπρεπώς γράμματα τα παιδιά! Ξεφτίλα!
Κι όμως... Δεν σας γελούν τα μάτια σας! Στη φωτογραφία βλέπετε μαθητές από το Σούλι, που μεταφέρονται σε καρότσα, καθώς η «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε.», λόγω οφειλών από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους

Kυνηγώντας το όνειρο...(ΒΙΝΤΕΟ)


Μετά από μια προσωπική εμπειρία έφτιαξα αυτό το βίντεο.


Δεν θα σταματήσω ποτε να μάχομαι για το όνειρο μου και την ευτυχία μου..


Και αν δεν τα καταφέρω τουλάχιστον θα πεθάνω μαχόμενος.

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη για  όλα....Χαίρε.


Γεια σου κοριτσάκι μου γλυκό…Σε ευχαριστώ για όλα!


Του Στρατή Μαζίδη. 
Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, πέρα από το να έβαφα ξανά γαλάζια τη θάλασσα θα ήθελα να μπορώ να παγώνω το χρόνο. Κακά τα ψέμματα, σε μια οικογένεια, σε ένα σπίτι, δε θα είναι ποτέ όλοι μαζί για παντά. Κάποιος θα φύγει πρώτος και θα κάνει την αρχή.
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε πότε πέρασαν τα χρόνια και πως φτάσαμε στο τέλος μιας κοινής πορείας. Πως οδηγηθήκαμε στην ώρα του αποχωρισμού. Κι όμως η καλή μου φίλη δεν κοιμάται πια έστω και άρρωστη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της. Εδώ και λίγες ώρες πήγε να συναντήσει

Σώμα, ψυχή, Νους (Δαίμων)


ploutarchos.jpg
Όπως εξηγεί ο Χαιρωνεύς Πλούταρχος, στο έργο του «Περί Σωκράτους Δαιμόνιου» και στο «Περί εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», το σώμα, η ψυχή και ο Νους αποτελούν τρία πράγματα εντελώς διακριτά μεταξύ τους. Υπάρχουν δύο θάνατοι. Ο πρώτος αποτελεί

Η μετάπτωση του άξονα της Γης και η εποχή του Υδροχόου


H ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Δυο είναι οι σπουδαιότερες κινήσεις που εκτελεί η Γη:

1. Η περιστροφή γύρω από τον άξονα της κάθε 24 ώρες, η οποία δημιουργεί την εναλλαγή μέρας και νύχτας.

2. Η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο στη διάρκεια ενός έτους, η οποία δημιουργεί ?λόγω της

Μετάπτωση του άξονα της Γης


Ο πλανήτης μας δεν είναι σφαιρικός, αλλά εξογκωμένος στον ισημερινό και το εξόγκωμα τούτο είναι αρκετά υπολογίσιμο από απόψεως όγκου και μάζας. 

Η άνισος ελκτική επενέργεια επί του πλανητικού εξογκώματος εκ μέρους του ήλιου και της σελήνης σε συνδυασμό, συντελούν ώστε ο πλανήτης μας κατά κάποιο τρόπο να ανατρέπεται. Δηλ ο άξονας δεν δύναται να διατηρήσει πάντοτε την ίδια θέση, αλλά υπόκειται σε μια μετάθεση. 

Όπως ο άξονας του πλανήτη  μας είναι κάθετο επί του ισημερινού, έτσι και ο κάθετος

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Η ταινία «Indigo» αναφέρεται στα παιδιά Ίντιγκο – δεν  γνωρίζω αν ήρθε στην Ελλάδα – και θα σας κάνει να καταλάβετε ποια είναι αυτά τα παιδιά, γιατί είναι εδώ, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε στη ζωή τους.

ΤΙ "ΕΚΡΥΨΕ" ΤΟΝ ΗΛΙΟ;;ΚΑΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ SΟΗΟalt
ΤΙ ΕΚΡΥΨΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;; ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΩΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ....
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ....
ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα