Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΟΣ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ


Μην πεις ότι την έριξες την γκόμενα επειδή την οδήγησες μέχρι το κρεββάτι. Ο αρσενικός κλάσεως δεν το λέει αυτό. Η αληθινή κατάκτηση, η πραγματική αιχμαλωσία της επιτυγχάνεται όταν της χαρίσεις την υπέρβαση στο γαμήσι. Αυτό, ναι, είναι προσωπικό επίτευγμά σου. Από σένα, άλλωστε, εξαρτάται να της προσφέρεις τέτοια καύλα, τέτοια ηδονή, που να την κάνεις να νοιώθει ότι σταμάτησε ο χρόνος. Ότι βρίσκεται σε διαστημική πτήση.
Μια στιγμή. Ξέχνα τον οργασμό. Ναι, η κορύφωση, η απογείωση, όμως όχι και η αποθέωση στο σεξ είναι πράγματι ο οργασμός, και για τους δυο. Εσύ, όμως, είσαι άνδρας, εκσπερμάτισες και καθάρισες. Στην άλλη το έργο είναι άλλο. Γίνονται τρομακτικά πράγματα στο κεφάλι μέσα της γυναίκας ακριβώς όταν ο άνδρας έχει μπει στον κόλπο της και αφού προηγήθηκε η κατάλληλη διαδικασία και σιγά-σιγά γέμιζε με μπαρούτι μέχρι το βάθος η σπηλιά του σκότους.
Έχει αρχίσει και ενεργοποιείται το ηφαίστειο με την είσοδο του πέους, διότι την διεγείρει με τέτοιο τρόπο και της πυρώνει εκείνα τα καλώδια που βάζουν μπροστά τον οργασμό της.

Φονική κακοκαιρία σαρώνει την Αυστραλία



Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Οι ισχυροί άνεμοι, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 135 χιλιόμετρα την ώρα έχουν ξεριζώσει δέντρα, κολώνες ηλεκτροδότησης και σκεπές σπιτιών.
Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύ ισχυρή καταιγίδα, η χειρότερη των τελευταίων 10 χρόνων. Είναι ισχυρότερη από ότι περιμέναμε για αυτό και οι συνέπειες είναι μεγάλες σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία και είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.

Η ενέργεια ως απότοκος φόβου και αγάπης



Η ενέργεια γίνεται αντιληπτή ως μια εσωτερική και εξωτερική δύναμη, την οποία αντιλαμβάνεται κανείς διαφορετικά.
Πόση ενέργεια έχετε; Κοιμάστε αρκετά; Ανησυχείτε πάρα πολύ; Χρειάζεστε περισσότερες βιταμίνες; Τα παραπάνω ερωτήματα τίθενται γιατί ο καθένας αναζητά περισσότερη ενέργεια στη ζωή του προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σωματικής ή ψυχολογικής φύσης και η πιθανή θεραπεία μπορεί να στηρίζεται στην ιατρική ή την ψυχοθεραπεία.
Από μια άλλη οπτική, το βασικό ερώτημα δεν είναι πόση ενέργεια έχετε, αλλά τι είδους ενέργεια έχετε. Για κάποιους, υπάρχουν δύο είδη ενέργειας, αυτή που σχετίζεται με το φόβο και αυτή που απορρέει από την αγάπη. Βέβαια, ο θυμός, η ζήλια, η δυσαρέσκεια, το άγχος, η ικανοποίηση, η προσφορά, ο πόθος μοιάζουν με διαφορετικές ενέργειες. Κάθε μία δημιουργεί τις δικές της επιρροές στο σώμα και τη σκέψη.
Υπάρχει περισσότερη ενέργεια στην αγάπη από ότι στον φόβο.

Ο ναρκισσισμός σε νεαρές ηλικίες…

Γράφει η Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Αν τα παιδιά σας δεν μπορούν να σταματήσουν τις selfies – φωτογραφίες πριν καν να έχουν εισέλθει στην περίοδο της εφηβείας τους, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε πόσους επαίνους έπαιρναν καθημερινά από εσάς και έχουν τώρα αυτήν την τάση του ναρκισσισμού.
Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, δείχνει ότι ο συνεχής έπαινος των παιδιών σας, ακόμα και για πολύ μικρά και ανούσια επιτεύγματα, μπορεί να τους αναγκάσει να αναπτύξουν υπερ-φουσκωμένα εγώ. Τα παιδιά πιστεύουν αυτό που τους λένε οι γονείς τους, πως είναι δηλαδή τα πιο ξεχωριστά και μοναδικά. Κάτι τέτοιο όμως, σίγουρα δεν μπορεί να είναι καλό, ούτε για αυτούς, ούτε όμως και για την ίδια την κοινωνία.
Εκφράσεις όπως.. το παιδί μου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσουν και τα άλλα παιδιά, ή θα το έβρισκα απογοητευτικό αν το παιδί μου ήταν απλά ένα κανονικό παιδί, θα πρέπει συνεπώς να αποφεύγονται. Σίγουρα, αυτές οι εκφράσεις ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας, όμως ταυτόχρονα φαίνεται να το διακρίνεται από τους συνομήλικούς του, προκαλώντας του την πεποίθηση ότι είναι κάτι ανώτερο και διαφορετικό από τους άλλους.

Ντρέπομαι που το Λέω, αλλά Νιώθω Ντροπή για Μένα

Ντρέπομαι που ντρέπομαι...

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το βασικό σας πρόβλημα στη ζωή μπορεί να είναι η ντροπή; Ότι πολλές από τις φαινομενικά ακατανόητες ή αυτοϋπονομευτικές συμπεριφορές σας μπορεί να οφείλονται στη ντροπή; Ότι πίσω από το θυμό, τη θλίψη, το άγχος και τις δυσκολίες στις σχέσεις σας μπορεί να κρύβεται η ντροπή; Αν ήδη το σκέφτεστε ή κάποια χορδή αγγίζει αυτό, συνεχίστε το διάβασμα…   

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΩ 

Για να μην μπερδευόμαστε, σημειώστε ότι ντροπή δεν σημαίνει ενοχή. 

Δεν σημαίνει αυτό που αισθανόμαστε όταν πιστεύουμε ότι πρέπει να επανορθώσουμε ή να τιμωρηθούμε για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά αυτό που αισθανόμαστε όταν πιστεύουμε ότι υπάρχουμε με αρνητικό τρόπο στο μυαλό των άλλων[1]. 

Έχει να κάνει με το μέσα μας, με το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας, με αυτό που ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε ακόμα και σε εμάς τους ίδιους: ότι νιώθουμε θεμελιωδώς ελαττωματικοί ως άνθρωποι.

 Τόσο απαράδεκτοι, ανάξιοι και κακοί που είμαστε σίγουροι ότι οι άλλοι θα μας απορρίψουν, βλάψουν ή εγκαταλείψουν. Είναι περίπου ταμπού – είναι θέμα που δεν συζητιέται ανοιχτά εξαιτίας του μεγάλου βαθμού ντροπής που υπάρχει για την ίδια την ντροπή[2]. 

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Γίγαντας της φιλοσοφίας, τον οποίον προσκυνούν όλοι οι στοχαστές, από κοντά και οι θεολόγοι. Τι περιμένεις από έναν διανοητή, που πάσχει να προβληματιστεί για το σωστό, το χρήσιμο, το τι είναι συνείδηση, τι είναι λογική; Αν περιμένεις την αλήθεια δεν θα την ακούσεις από κανέναν ούτε σ' αυτή, ούτε στην άλλη ζωή. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας ο σοφός, όλοι οι άλλοι απλά είναι φιλόσοφοι.
Ο γίγαντας της φιλοσοφίας είναι ο Γερμανός Ιμανουέλ Καντ, που κι αυτός άνοιξε το βιβλίο, αξιέπαινο αυτό, αλλά μετά την πρώτη σελίδα, ίσως και μιάμισυ σελίδα να κατάφερε να διαβάσει, στη συνέχεια κατάλαβε ότι το κείμενο είναι τυπωμένο σε άγνωστη γλώσσα. Διεπίστωσε, όμως, κάτι πολύ σημαντικό ο Καντ...
...Ο άνθρωπος είναι ικανός να γνωρίσει τον κόσμο, όμως μόνον όπως “φαίνεται”, δεν μπορεί να έχει απόλυτη γνώση για τον αληθινό κόσμο. Πάτησε και σε μια άλλη αλήθεια ο καθηγητής της λογικής και της μεταφυσικής: Ό, τι βλέπουμε ολόγυρα και ό, τι ακούμε, ό, τι συλλαμβάνουμε δεν είναι “δικά μας”,δηλαδή δεν είναι δικές μας αντιλήψεις, αλλά αυτά που βλέπουμε έχουν από μόνα τους τη δύναμη να διαμορφώνουν την κρίση μας, τη συνείδησή μας.

ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Αν είναι αλήθεια ότι η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων του δημοσίου έγινε κατόπιν απαίτησης, της τρόικας, δηλαδή των θεσμών, τότε οι Συριζαίοι πρέπει να πάρουν βραβείο υποκριτικής. Δεν ξέρω αν θα είναι το Όσκαρ ή το Χρυσό Βατόμουρο, πάντως βραβείο θα είναι. Προσέξτε πως πλασάρισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Συριζαίος αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών τη μεταφορά των διαθεσίμων της Περιφέρειας ύψους 343 εκατ. ευρώ.
«...Αυτή τη στιγμή χάνουμε περίπου 1,5 εκατομμύριο το χρόνο από επιτόκια και σκοπός μας είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα (σ.σ. τα διαθέσιμα ύψους 343 εκατ. ευρώ) σε ένα λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, μέχρι να ολοκληρωθεί διαγωνισμός με κλειστές προσφορές που θα προτείνεται το καλύτερο επιτόκιο από οποιαδήποτε τράπεζα».
Η... ιστορική εισήγηση έγινε στις 26 Μαρτίου, πολύ πριν μαθευτεί η είδηση για την προωθούμενη ΠΝΠ, παρουσιάστηκε δε σαν πρωτοβουλία της Περιφέρειας για μεγαλύτερο επιτόκιο. Ούτε κουβέντα για δημόσιο χρέος και ρέπος.
Με δεδομένο πάντα ότι η ιδέα για τη δέσμευση των διαθέσιμων προέρχεται από τους «θεσμούς», πολύ γούστο έχει και ο τρόπος με τον οποίον παρουσίασε το θέμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έγινε καλά με λάδι κάνναβης


27A9B23900000578-3043607-image-a-57_1429279385804
Ο David Hibbitt, 33 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο των εντέρων τον Ιούλιο του 2012 και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του παχέος εντέρου.
«Όταν οι φίλοι μου, μου μίλησαν για το λάδι κάνναβης το απέρριψα αμέσως. Δεν έχω κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών. Αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι γιατροί μου έδωσαν από 18 μήνες έως πέντε χρόνια ζωής, ένιωσα ότι έπρεπε να δοκιμάσω ό,τι μπορούσα. Ένιωσα ότι η χημειοθεραπεία με σκότωνε και δεν είχα τίποτα να χάσω».
Όταν λοιπόν οι γιατροί του είπαν ότι ο καρκίνος ήταν σε τερματικό στάδιο αποφάσισε να δοκιμάσει λάδι κάνναβης ως έσχατη λύση. Το αγόρασε από έναν τοπικό αντιπρόσωπο για 50 λίρες το γραμμάριο. Τώρα ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο καρκίνος εξαφανίστηκε μετά και τις τελευταίες εξετάσεις του τον Ιανουάριο και ότι αυτό οφείλεται στο «θαυματουργό» φάρμακο. «Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται και φαίνεται ότι το λάδι κάνναβης έκανε τη δουλειά. Θέλω μόνο να πω σε όσους νοσούν εκεί έξω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές».

Ο εγωισμός αφήνει τις σχέσεις μισές

Οι άνθρωποι βρίσκουν συχνά τον εαυτό τους σε ανολοκλήρωτες σχέσεις.
Είναι πολύ κοινό ο ένας από τους δύο συντρόφους να δίνει πάντα περισσότερα από τον άλλο.
Κι όταν ο δότης ζητά από τον δέκτη συναισθηματικά ανταλλάγματα, τότε βρίσκει μπροστά του ένα ψηλό τείχος που στήνεται κυρίως εξαιτίας του φόβου.
Οι εγωιστές σύντροφοι, όταν ερωτευτούν πραγματικά, υποφέρουν από την ανικανότητα να εκφράσουν τα αισθήματά τους, τα οποία είναι τόσο βαθιά που τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Από την Πράξια Αρέστη

Ενδοοικογενειακή βία: κουλτούρα ανοχής ή διακριτικότητα;

Οι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας λειτουργούν καταλυτικά στην ψυχοσύνθεση και σωματική κατάσταση (ανάλογα με το είδος της βίας – σωματική, ψυχολογική), των θυμάτων. Συνήθως τα θύματα είναι γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, τα οποία ακόμα και αν δεν δέχονται άμεσα τη βία, γίνονται μάρτυρες αυτής.
viaΣε αυτή την περίπτωση τα άτομα μικρής ηλικίας «επηρεάζονται βαθύτατα και σε μακροπρόθεσμη βάση, αφού εκδηλώνουν ανορεξία, διαταραχές στον ύπνο, γλωσσική καθυστέρηση, δυσλεξία, επιθετικότητα, κατάθλιψη».

Τα γεγονότα τα οποία επισυμβαίνουν μέσα στα πλαίσια των οικογενειακών σχέσεων,αντιμετωπίζονται δυστυχώς από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ως αυστηρώς ιδιωτικά και συνήθως με διακριτικότητα και προσοχή

Σήμερα όλοι βρίσκουν ξαφνικά λεφτά – Ούτε του αγίου Φανουρίου να ήταν!

    Ούτε του αγίου Φανουρίου να ήταν σήμερα και ξαφνικά όλοι βρίσκουν λεφτά από το πουθενά!

    - Τα 400 εκατ. ευρώ που έλειπαν σήμερα το πρωί από τα κρατικά ταμεία, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή μισθών και συντάξεων, όπως δήλωσε πρωίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημ. Μάρδας, μιάμιση ώρα μετά σε άλλο κανάλι δήλωσε ότι βρέθηκαν!
    «Κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα (από τις πρώτες πρωινές τηλεοπτικές του δηλώσεις) και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα», είπε. 

    Το ελληνικό όνειρο

    greekdream1

    Ποιο είναι άραγε αυτό το ελληνικό «όνειρο» που μοιραζόμαστε οι περισσότεροι και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Επηρεάζεται από τον χρόνο ή παραμένει σταθερό στην ουσία του; Η πλειοψηφία φαίνεται να μοιράζεται μια φιλοδοξία για κάτι αόριστο αλλά με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Μπορεί το όνειρο ενός ολόκληρου λαού να μας ψιθυρίσει τα πιο βαθειά χαρακτηριστικά του; Ίσως τελικά να ισχύει το ότι «αν μου πεις το όνειρο σου, θα σου πω ποιος είσαι».
    Όλα ξεκινούν από την ανακάλυψη της Αμερικής. Αυτή η νέα γη, πέρα από όλα τα άλλα, εξυπηρετούσε και σαν μια δεύτερη ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους που την χρειαζόντουσαν. Για ανθρώπους που δεν είχαν πολλές πιθανότητες να πετύχουν κάτι ιδιαίτερο αν παρέμεναν στην ταξική και γερασμένη Ευρώπη. Πολλοί φτωχοί, αμόρφωτοι, εγκληματίες και τυχοδιώκτες ταξίδεψαν έχοντας όλοι την ελπίδα να φτιάξουν την ζωή τους από την αρχή. Αργότερα ακολούθησαν οι μετανάστες με την ίδια ελπίδα. Η πλειοψηφία, κατάφερε με σκληρή δουλειά να ανεβάσει το επίπεδο της διαβίωσης της, να κάνει οικογένεια, να αποκτήσει περιουσία. Από το τίποτα, τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν κάτι.

    2ο CHAKRA : Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    2ο CHAKRA : Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
    Το δεύτερο τσάκρα είναι το τσάκρα των σχέσεων. Η ενέργεια του αρχίζει να πάλλεται και να διακρίνεται στην ηλικία των επτά ετών. Με το δεύτερο τσάκρα η ενέργεια μετακινείται από την υπακοή στη φυλετική εξουσία στην ανακάλυψη άλλων σχέσεων που ικανοποιούν τις προσωπικές, φυσικές ανάγκες.
     
    Η θέση του είναι στο κάτω μέρος της κοιλιάς στην περιοχή του αφαλού.
     
    Όργανα που επηρεάζει : όργανα αναπαραγωγής, παχύ έντερο, κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, λεκάνη, περιοχή των μηρών, σκωληκοειδής απόφυση και ουροδόχος κύστη
     
    Αυτό το τσάκρα αντανακλά την ανάγκη που έχουμε για σχέσεις με άλλους ανθρώπους και την επιθυμία να ελέγχουμε σε κάποιο βαθμό τη δυναμική του φυσικού μας περιβάλλοντος.
     
    Ο προστάτης, ο καρκίνος στις ωοθήκες, τα ινομυώματα, ο χρόνιος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης και τους μηρούς, η αρθρίτιδα είναι μερικά από το πιο κοινά προβλήματα υγείας που επηρεάζονται από αυτό το κέντρο.
     
    Φόβοι : Απώλεια του ελέγχου μέσω της εξουσιαστικής δύναμης των άλλων, προδοσία, ανικανότητα, οικονομική απώλεια, εγκατάλειψη.

    ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

    ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ
    Μετά από μια μεγάλη δεξίωση και ένα ξέφρενο γλέντι, ξημερώνει... Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και η Ζαν Μορό κάθονται κάτω από ένα δέντρο. Πρωινή πάχνη. Εξομολόγηση με μυρωδιά καπνού και αλκοόλ. Είναι η ώρα που είμαστε ευάλωτοι, που οι μάσκες πέφτουν... Όταν θέλω να πω «λάθος ο δρόμος που έχω πάρει», το μυαλό μου γυρνάει στην εξομολόγηση του Μαστρογιάννι. Όλοι «σπάμε» κάποια στιγμή, με διαφορετική αφορμή. Και ο καθρέφτης ραγίζει και ξεπηδάει το πραγματικό μας πρόσωπο. Και τότε τί γίνεται; Τί συμβαίνει με τον ισολογισμό του εαυτού μας;
     
    Ακολουθήσαμε τους δρόμους που θέλαμε ή κάπου το χάσαμε και βρεθήκαμε αλλού; Εκείνα τα όνειρα που κάναμε παιδιά τα θυμόμαστε ακόμα; Και όταν βρίσκουμε το «λάθος», αυτό μας παραλύει ή μας κάνει να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά; «Είναι απαραίτητο ο καθένας και η καθεμιά μας να σταθούμε εκεί στην άκρη και κοιτώντας τον εαυτό μας να αποφασίσουμε πόσο πετύχαμε, πόσο και πού αποτύχαμε και να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε εξελικτικά διαπιστώνοντας ότι είμαστε...ανοιχτά συστήματα πάντοτε σε θέση να βελτιωθούμε και να φτάσουμε στην αυτοπραγμάτωση..» Να βρούμε δηλαδή το πεπρωμένο μας. Γιατί συχνά η ζωή μας κάνει να ξεχνάμε αυτό που πραγματικά θέλουμε : ποιά δουλειά μας γεμίζει, ποιά σχέση μας ταιριάζει, ποιά ζωή θέλουμε να ζήσουμε.

    ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

     Μέσα από τα γραπτά των μεγάλων μυστών της τελευταίας χιλιετίας που έχουν σωθεί, βρίσκουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις λεγόμενες Μυστικές ή Υπερφυσικές Δυνάμεις του ανθρώπου. Μαθαίνουμε από τον AmarDas, τον Rumi,τον  Toukaram, τον Hafiz και τον Kabir, ότι οι ψυχές στην πορεία τους από το Βασίλειο των Ουρανών που δημιουργήθηκαν προς το Υλικό επίπεδο, έλαβαν ένα εργαλείο ή ένα κάλυμμα, τον νου, για να μπορούν μέσω αυτού να έρχονται σε επαφή, να επικοινωνούν και να εργάζονται στα δύο κατώτερα επίπεδα της Δημιουργίας, που είναι το Αστρικό και το Φυσικό. 

        Ο αφέντης του ιερού της ψυχής μας είναι ο «Ανώτερος Εαυτός». Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη. Στην κατώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από ζωώδεις ορέξεις, γήινες επιθυμίες και πάθη. Έτσι η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο ζώο και σε εκείνο το πνευματικό ανώτερο τμήμα, το οποίο υπερισχύει όταν κατορθώνει να επιβληθεί στη ζωώδη φύση. Και σε αυτό ακριβώς τον κρίκο στηρίζεται η χωριστική ή όχι συμπεριφορά του ανθρώπου. Σε αυτόν τον κρίκο που είναι ο ανθρώπινος νους ή αλλιώς η ανθρώπινη ψυχή, παίζεται η ισορροπία των ανώτερων και των κατώτερων δυνάμεων, γίνεται το γύρισμα της μπαλάντζας προς τα πάνω ή προς τα κάτω και έτσι εμφανίζεται το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό.

    Το θέλημα του Ανώτερου Εαυτού


    Αντιλαμβανόμαστε ότι το θέλημα του ανώτερου εαυτού είναι αυτό που πραγματικά μας συμφέρει να υιοθετήσουμε.

    Εκείνο όμως που συχνά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε, είναι  ποιο είναι το θέλημα αυτό, και πώς μπορεί κανείς να το διακρίνει από τον εγωισμό ή το θέλημα του κατώτερου εαυτού. 

    Το θέλημα του ανώτερου εαυτού είναι απλό, σαφές, απελευθερωτικό. Αντιθέτως ο εγωισμός  δημιουργεί ένα σωρό προφάσεις, μηχανορραφίες, διανοήματα που μας μπερδεύουν και μας δεσμεύουν. Κι όλα αυτά από φόβο. Πάμε να δικαιολογήσουμε την άρνησή μας για ζωή, αυτό ακριβώς δηλαδή που είναι ο φόβος, με χίλια δυο επιχειρήματα. Ενώ μπορούμε με χαρά να δημιουργούμε για το μέλλον, χωρίς "προσμονές". Να γίνουμε δηλαδή μια συνεχής προβολή του εαυτού προς τα εμπρός: αυτό σημαίνει θετικότητα.

    Αυξάνονται οι φόβοι όσο μεγαλώνουμε;


    Φόβοι και φοβίες στην τρίτη ηλικία


    Το άτομο από τη στιγμή που συνειδητοποιεί το πόσο εύθραυστος και ευάλωτος είναι, εμφανίζει διάφορους φόβους γα τον εαυτό του και τη ζωή του. Η εδραίωση αυτών των φόβων και η επιμονή τους στο χρόνο μπορεί να μετατρέψει τους φόβους σε φοβίες, που ακολουθούν το άτομο σε κάθε στιγμή και βήμα στη ζωή του. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο πολύ νιώθουμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία μας και η σωματική μας ακεραιότητα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουμε περισσότερες αρνητικές σκέψεις. 

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΩΣ ΟΛΑ ΕΞΩ. 5ο Μέρος

    Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΕΞΩ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΩΣ ΟΛΑ ΕΞΩ

    Αφού λοιπόν Διαπίστωσα πως είμαι κάτι άλλο από αυτό που πίστευα όλη μου τη ζωή, και Αισθάνθηκα, Βίωσα αυτό το «κάτι άλλο», (έστω και αμυδρά), αρχίζω πλέον και Παρατηρώ, Συνειδητοποιώντας, πως «από τη Θέση Αυτού παρατηρώ πλέον». Είναι Θέση που αφορά ολόκληρη Εσωτερική Στάση.

    Παρατηρώ (από εδώ) λοιπόν τα πάντα, αλλά «ως έξω από εμένα». (Μια και όπως είπαμε έχω έστω και λίγο την αίσθηση αυτού που πραγματικά Είμαι). Εργάζομαι να διευρύνω αυτή μου τη Θέση. Χρειάζεται να εδραιωθεί, και να γίνει Μόνιμη ως Κατάσταση. Και χρειάζεται επίσης, πολύ λεπτό χειρισμό γιατί η πτώση στη Σκέψη, κρέμεται ανά πάσα στιγμή από μια λεπτότατη κλωστή. Βρίσκομαι, «στην κόψη του ξυραφιού»…

    Παρατηρώ τώρα, όχι μόνο τους άλλους, και το περιβάλλον έξω από εμένα, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, παρατηρώ ακόμα και τις Σκέψεις και τα Συναισθήματα μου «Ως, έξω από εμένα». (Αρχικά.) Είναι πολύ βασικό.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΕΞΩ. 4ο Μέρος

    Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΕΞΩ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

    Στη συνέχεια, (μετά τις διαπιστώσεις, και τη Συνειδητοποίηση αυτού που Είμαι), η Παρατήρηση, (που ενώ εξακολουθεί να διεξάγεται για «τις μέσα μου λειτουργίες», δηλαδή τη Σκέψη και το Συναίσθημα), επεκτείνεται πλέον και προς τα έξω. Προς το περιβάλλον, και προς τους άλλους ανθρώπους. Στη φάση αυτή, είμαι στην διαδικασία αποκόλλησης αυτού που κατάλαβα πως είναι το «εγώ», (και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που στην Ουσία είμαι), ώστε να λειτουργώ, ως αυτό που αναγνώρισα πως Είμαι.

    Επειδή είδα τι γίνεται όμως, δεν σημαίνει πως είμαι και Ελεύθερος… Απλά τώρα γνωρίζω «το πώς λειτουργούν τα πράγματα». Από το γνωρίζω πως λειτουργούν, μέχρι του να είμαι πράγματι Ελεύθερος, έχει τεράστια  διαφορά. Το «εγώ», μπορεί να το είδα, όμως το ίδιο αυτό «εγώ», είναι που μου λέει πως και μόνο που είδα τι συμβαίνει είμαι ελεύθερος…. Μου λέει λοιπόν: «Είσαι διαφορετικός, και άρα Ανώτερος από τους άλλους ανθρώπους…» (Άλλον λοιπόν διαχωρισμό έχω τώρα, τον οποίο και πρέπει να διαχειριστώ…)

    17 άνθρωποι με πραγματικές υπερδυνάμεις!!!

    Έχετε ποτέ ονειρευτεί ότι κατέχετε υπερδυνάμεις; Το πιο πιθανό, αν είστε  όπως εγώ, να έχετε φανταστεί ότι είστε κάτοχοι εξαιρετικών ικανοτήτων, όπως σούπερ δύναμη ή κίνηση μεγάλων αντικειμένων με το μυαλό σας. Βρήκαμε 17 παραδείγματα ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει ορισμένες εξαιρετικές ικανότητες. 

    Ίσως εξελισσόμαστε σε έναν κόσμο χωρίς όρια. 


    1. Όραση Ακτίνων Χ




    Η Natasha Demkina είναι μια Ρωσίδα που ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να βλέπει στο εσωτερικό των ανθρώπινων σωμάτων. Ακριβώς όπως ένα μηχάνημα ακτίνων Χ, είναι σε θέση να εντοπίζει τα προβλήματα στο εσωτερικό των ανθρώπων και να κάνει διαγνώσεις.

    Η Natasha ήταν ένα κανονικό παιδί μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, σύμφωνα με τη μητέρα της. Σε αυτή την ηλικία οι ικανότητες της άρχισαν να εκδηλώνονται.

    Το ζευγάρι και η σχέση του, και πώς επηρεάζει την ψυχολογία, ισορροπία και ανάπτυξη του παιδιού

    Ένα σημαντικό ψυχοκοινωνικό θέμα της εποχής μας είναι o σημαντικός ρόλος που παίζει η ποιοτική σχέση του ζευγαριού που έχει αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, στη διαμόρφωση της ψυχολογικής τους υγείας, ισορροπίας και ανάπτυξης.
    happy family playing with dog on beachΗ ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ζωής των παιδιών, της ψυχολογικής, κοινωνικής, πνευματικής, σωματικής τους εξέλιξης. Καλό θα ήταν λοιπόν να προβληματιστεί το ζευγάρι πολύ πριν κάνει παιδιά, ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά την απόκτηση του πρώτου παιδιού και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν.
    Η ανάληψη της «Γονεϊκής Ταυτότητας» προϋποθέτει όχι μόνο την ικανότητα της αναπαραγωγής, αλλά και την ικανότητα, τη διάθεση, την απόφαση να το μεγαλώσεις σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά, πνευματικά, και να το διαπαιδαγωγήσεις ισορροπημένα.

    Η ΝΕΑ SMART ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑ…

    Αποτέλεσμα εικόνας για MARK OF BEAST TECHNOLOGY:CICRET BRACELET
    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Όπως φαίνεται είναι πλέον ξεπερασμένο το γνωστό τσιπάκι της κάρτας του πολίτη που θέλουν να μας το χορηγήσουν για το.. δικό μας καλό.
    Αυτό που θα δείτε ήδη έχει αρχίσει και εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα της Νέας Τάξης και όπως το τονίζουν επιδιώκουν γρήγορα να τεθεί σε παγκόσμια εφαρμογή.

    Ηθικοί αυτουργοί

    Παρακολουθώντας τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο δημόσιο διάλογο, με αφορμή τις πολύνεκρες τραγωδίες στη Μεσόγειο, διαπιστώνω για ακόμη μια φορά ότι το μέτρο έχει χαθεί και ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου η πραγματικότητα γύρω μας να παρουσιαστεί ως εικονική.

    Εντάξει, η Ελλάδα ήταν πάντα μια φασιστοχώρα ρατσιστών που διαστρέβλωναν τα πάντα αλλά πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

    Σε λίγο θα μας πουν ότι οι Σύροι περνάνε φίνα στην πατρίδα τους αλλά έμαθαν πως βγήκε αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα κι έρχονται κατά χιλιάδες, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, για να συγχαρούν τον Τσίπρα.

    Εν τω μεταξύ, τα πάντα έχουν μετατραπεί σε αριθμούς. Τόσοι μπήκαν, τόσοι βγήκαν, τόσοι πνίγηκαν, τόσα ήταν τα γυναικόπαιδα, τόσοι οι πρόσφυγες, τόσοι οι μετανάστες και τόσοι οι λαθραίοι. Λες και μετράμε ζώα.

    Για τη Διαχείριση του Στρες και του Άγχους….

    ...Γράψτε Ημερολόγιο!



    Θυμάστε που όταν ήσασταν μικροί ξεκινούσατε «Αγαπητό ημερολόγιο…» και γράφατε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας;  Και τώρα που είστε μεγάλοι μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο, επειδή με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαχειριστείτε το άγχος σας και να ανακουφιστείτε.
    Ξεκινήστε λοιπόν από σήμερα να καταγράφετε σε ένα ημερολόγιο σκέψεις και συναισθήματα που προκύπτουν μέσα στη μέρα σας, με αφορμή κάποιο γεγονός της ζωής σας. Σαν εργαλείο διαχείρισης του άγχους και εξερεύνησης του εαυτού, δεν είναι το ίδιο με το να καταγράφουμε τα γεγονότα, για παράδειγμα σε ένα αρχείο. Για να είναι ακόμα πιο χρήσιμο, καλό είναι να καταγράφετε με λεπτομέρεια τα συναισθήματα και τις σκέψεις που συνδέονται με στρεσογόνα  γεγονότα, όπως ακριβώς θα το κάνατε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.

    Tα μαλλιά δεν αρκούν ως απόδειξη

    FBI

    Το FBI παραδέχτηκε δημοσίως ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχουν γίνει σοβαρά λάθη σε ιατροδικαστικά πορίσματα που βασίσθηκαν στην ανάλυση μαλλιών. Περίπου 2500 φάκελοι αναμένεται να ανοίξουν και πάλι.

    Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) από κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχώρησε τη Δευτέρα σε μια άνευ προηγουμένου παραδοχή στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η αμερικανική υπηρεσία εξιχνίασης εγκλημάτων παραδέχεται ότι σε εκατοντάδες υποθέσεων που κατέληξαν στα ομοσπονδιακά εγκληματολογικά εργαστήρια μέσα στα τελευταία 30 χρόνια ενδέχεται να έχουν γίνει σοβαρά λάθη και παραλείψεις ως προς την ανάλυση και αξιολόγηση των ιατροδικαστικών αναλύσεων.

    Ο 'Ηρωας μέσα μας...Μέρος Δεύτερο



    Ο καθημερινός ηρωισμός των απλών ανθρώπων
    Ο ηρωισμός δεν απαιτεί από εμάς να φτάσουμε την εντυπωσιακή εικόνα των σούπερ ηρώων των κόμικς, μόνο και μόνο για να εξαντληθούμε ή να αποθαρρυνθούμε.  Ο αληθινός ηρωισμός δεν είναι επίδειξη ότι μπορείς να χειριστείς ότι παρουσιαστεί στο δρόμο σου.  Είναι περισσότερο η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις, όσο ταπεινές και αν είναι.  Πράγματι, το ηρωικό ταξίδι δεν απαιτεί να γίνεις κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είσαι.  Απαιτεί μονάχα να αφοσιωθείς απόλυτα στο δικό σου αυθεντικό μονοπάτι.

    Κάθε φορά που λέμε ότι "κάποιος θα έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό", όποιο και να' ναι το πρόβλημα που μας ανησυχεί, αποποιούμαστε την δική μας ηρωική δύναμη.  Βέβαια, πράττουμε έτσι γιατί τα προβλήματα φαίνονται τόσο συντριπτικά και ακατανίκητα που δεν νιώθουμε να έχουμε αρκετή δύναμη να φτάσουμε τις εντυπωσιακές εικόνες των ηρώων που έχουμε στο κεφάλι μας.  Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, αν όλοι συνεισφέρουμε, κανένας δε θα έχει να κάνει τίποτα τόσο εκπληκτικό!  Σκέψου να βαδίζεις σε ένα πεζοδρόμιο γεμάτο σκουπίδια. 'Ισως φαίνεται υπερβολικά δύσκολο να καθαρίσεις όλη τη γειτονιά, αλλά είναι αρκετά εύκολο να καθαρίσεις τον εαυτό σου και τι χώρο ακριβώς μπροστά από το σπίτι σου.

    Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να ταυτίζουμε το ηρωικό με τη δημόσια εικόνα των επιτευγμάτων.  Γνωρίζουμε το εγγενές πρόβλημα που υπάρχει στην επιθυμία να κάνεις τη διαφοράμ γιατί έχουμε δει ανθρώπους - συμπεριλαμβάνοντας ίσως και τον εαυτό μας - που η εμμονή τους να αφήσουν το σημάδι τους στον κόσμο τους έχει στερήσει μια προσωπική ζωή με νόημα και ουσία.  Την ημέρα της τελετής για την απονομή της τιμητικής διάκρισης για τις μεγάλες τους συνεισφορές στην κοινωνία, οι σύζυγοι τους εγκαταλείπουν γιατί δεν είναι ποτέ σπίτι, ενώ το εδώ και χρόνια παραμελημένο παιδί τους συλλαμβάνεται για κλοπή στο κατάστημα.

    Ο 'Ηρωας μέσα μας... Μέρος Πρώτο

    Από το βιβλίο της Carol S. Pearson, Ph.D - O 'Ηρωας μέσα μας (6 αρχέτυπα με τα οποία ζούμε)


    Κάνοντας τη διαφορά: To Ηρωϊκό Ταξίδι
    ...Δε χρειάζεται καν να πάρουμε μόνοι το ρίσκο της περιπέτειας, καθώς οι ήρωες όλων των εποχών έχουν προηγηθεί.  Ο Λαβύρινθος είναι πέρα για πέρα γνωστός.  Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το νήμα του μονοπατιού του ήρωα κι εκεί που νομίζαμε ότι θα βρίσκαμε κάτι βδελυρό, θα βρούμε ένα θεό.  Κι εκεί που νομίζαμε ότι θα σκοτώναμε κάποιον άλλο, θα σκοτώσουμε τον εαυτό μας.  Εκεί που πιστεύαμε ότι θα ταξιδέψουμε προς τα έξω, θα φθάσουμε στο κέντρο της ύπαρξής μας.  Κι εκεί που πιστεύαμε ότι θα είμαστε μόνοι, θα βρεθούμε μαζί με ολόκληρη την οικουμένη. - Joseph Campbell, The Power of Myth.

    Είσαι ένας ήρωας - ή θα μπορούσες να είσαι.
    Οι ήρωες - στους μύθους, στη λογοτεχνία και στην πραγματική ζωή - αρχίζουν ταξίδια, αντιμετωπίζουν δράκους (δηλαδή προβλήματα) και ανακαλύπτουν το θησαυρό του αληθινού εαυτού τους.  Μολονότι μπορεί να αισθανθούν πολλή μοναξιάστ διάρκεια της αναζήτησης, στο τέλος το βραβείο τους είναι η αίσθηση της κοινότητας με τον εαυτό τους, με άλλους ανθρώπους και με όλο τον πλανήτη.  Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε το θάνατο στη ζωή, αντιμετωπίζουμε ένα δράκο.  Κάθε φορά που διαλέγουμε τη ζωή από τη μη ζωή και προχωρούμε βαθύτερα στην ανακάλυψη του ποιοι είμαστε, φέρνουμε νέα ζωή στους εαυτούς μας και στον πολιτισμό μας.

    Η ανάγκη του ταξιδιού είναι έμφυτη στα είδη.  Αν δε ρισκάρουμε, αν υποδυθούμε προδιαγραμμένους κοινωνικούς ρόλους αντί να ξεκινήσουμε τα ταξίδια μας, ίσως νιώσουμε το μούδιασμα, ίσως βιώσουμε την αίσθηση της αποξένωσης και του κενού.  Τα άτομα που αποθαρρύνθηκαν από το να σφάξουν δράκους εσωτερικοποιούν αυτήν την παρόρμηση και σφάζουν τον εαυτό τους, κηρύσσοντας πόλεμο στο πάχος τους, στον εγωισμό τους, στην ευαισθησία τους και σε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που πιστεύουν ότι δεν είναι ευχάριστο. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα