Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Οδηγός... επιβίωσης για τους πασχαλινούς πειρασμούς

Οδηγός... επιβίωσης για τους πασχαλινούς πειρασμούς
Ακόμα και ο ποιο ισχυρός χαρακτήρας, εκείνος που δεν παρεκλίνει ποτέ της πορείας του (ή της δίαιτας που ακολουθεί) μπορεί να «λυγίσει» από την αφθονία γαστριμαργικών εδεσμάτων τις ημέρες που έρχονται, με αποκορύφωμα φυσικά την
Κυριακή του Πάσχα.

Επειδή είναι κρίμα να χαλάσετε τελείως την δίαιτα που με τόσο κόπο ακολουθείτε κατά γράμμα εδώ και καιρό, ορίστε μερικές έξυπνες συμβουλές για να αντισταθείτε στους πειρασμούς.

Η ψυχολογική εξάρτηση στις ουσίες


Η μεγαλύτερη αμφισβήτηση είναι ότι μπορεί κάποιος να κόψει τα ναρκωτικά χωρίς να λύσει τα ψυχολογικά προβλήματα που υπάρχουν πίσω από αυτά.

Αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος και πολύ σημαντικός.

Καταπληκτικό μέρος στη Γη: Ανακαλύψτε το Silfra στην Ισλανδία όπου μπορείτε να καταδυθείτε μεταξύ των τεκτονικών πλακών Ευρώπης και Αμερικής

Όταν ανακάλυψα αυτές τις φωτογραφίες, έμεινα απλά κατάπληκτος. Αυτός ο τολμηρός δύτης κολυμπά στο χάσμα  μεταξύ της Ευρώπης και της Αμερικής. 

υποβρύχια φωτογραφία, υποβρύχια φωτογραφία καταδύσεις, καταδύσεις ακραία φωτογραφία: Αυτή η αμερικανική δύτης κολυμπά μεταξύ της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής τεκτονικές πλάκες στην Silfra Canyon στο Thingvellir National Park στην Ισλανδία, καταδύσεις μεταξύ της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής τεκτονικές πλάκες, καλύτερες εικόνες καταδύσεις, μυστηριώδη μέρη στη γη , καταπληκτικά μέρη πάνω στη γη, τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο, αυτή η αμερικανική δύτης κολυμπά μεταξύ της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής τεκτονικές πλάκες στην Silfra Canyon στο Thingvellir National Park στην Ισλανδία.  Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μουστάρδα, extreme καταδύσεις φωτογραφία, ακραία κατάδυση στην Silfra Canyon στο Thingvellir National Park στην Ισλανδία, η φωτογραφία του Silfra Canyon κατά Thingvellir National Park στην Ισλανδία καταδύσεις, τεκτονικών πλακών καταδύσεις, κολύμπι μεταξύ των τεκτονικών πλακών φωτογραφία, υποβρύχια φωτογραφία: Αυτή η αμερικανική δύτης κολυμπά μεταξύ της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής τεκτονικές πλάκες στην Silfra Canyon στο Thingvellir National Park στην Ισλανδία
Στις παρακάτω φωτογραφίες, ο δύτης Alexander Mustard, από το Σαουθάμπτον, ΗΠΑ, κολυμπά μεταξύ των τεκτονικών πλακών Ευρασίας και Βόρειας Αμερικής στο Silfra Canyon, Thingvellir National Park, Ισλανδία. Στην παραπάνω φωτογραφία, η αμερικανική πλάκα είναι στα αριστερά, και η Ευρασιατική στα δεξιά.

Σκύλος σώζει τη ζωή ταυρομάχου από τα κέρατα του ταύρου!! (Βίντεο)

Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος των ανθρώπων. Εδώ άλλη μια απόδειξη!

Σκύλος σώζει τον άνθρωπο από το να σκοτωθεί από τεράστιο ταύρο, ο σκύλος σώζει ταυρομάχος από το να σκοτωθεί από ένα ταύρο, τον ταύρο και ο σκύλος βίντεο αγώνα, torero βίντεο, torero να σκοτωθεί από ένα βίντεο ταύρο, ο σκύλος σώζει τον άνθρωπο στο corida, ο σκύλος σώζει torero, torero σωθεί από θάνατο από το σκυλί, το σκυλί σώζει βίντεο άνθρωπο, βίντεο κάνουν εξοικονόμηση ταυρομάχος κατά ταυρομαχία, βίντεο σκύλο, καταπληκτικό βίντεο σκυλιών, το σκυλί σώζει torero ζωή βίντεο, το βίντεο της διάσωσης σκύλου ζωής torero, τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος των ανδρών, τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος των ανδρών.  Φωτογραφία: Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας
Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος των ανθρώπων
Όλα ξεκινούν όταν ένας "ερασιτέχνης ταυρομάχος'' αντιμετωπίζει έναν ταύρο. Χάνει πολύ γρήγορα, τίθεται επί του εδάφους και ποδοπατιέται μέχρι θανάτου,  όταν αυτό το μικρό σκυλί έρχεται, πηδάει στο κεφάλι του ταύρου και σώζει τη ζωή του ανθρώπου. Ο σκύλος ήρωας αποσύρεται από το περιστατικό σώος και αβλαβής.

«Εν αρχή ην ο Νους»

EVA ART STRANGE (226)

Ο Εγκέφαλος κι ο Κόσμος του: Ζούμε σε μια εποχή που τουλάχιστον οι θετικές επιστήμες προχωρούν με γεωμετρική πρόοδο και «δεν προλαβαίνουμε» να αφομοιώσουμε τις συνέπειες των αποκαλύψεών τους. Θεωρίες και συλλήψεις που μόλις πριν λίγες δεκαετίες αποτελούσαν πεδίο έντονων αμφισβητήσεων ή παράγοντες συνταρακτικών ανατροπών, σήμερα αποτελούν «κοινό τόπο» και οι σύγχρονες αναζητήσεις πριν λίγα χρόνια θα φαίνονταν εντελώς επιστημονική φαντασία. Ακόμη κι αν η εκλαίκευση της επιστημονικής γνώσης δεν είναι πάντα εύκολη, οι εφαρμογές της είναι ήδη μια πραγματικότητα που έχει αλλάξει τη ζωή και το περιβάλλον μας δραματικά, άσχετα με την αξιολόγηση κατά περίπτωση αυτών των αλλαγών με ηθικές παραμέτρους.

Μέσα σε μια ιστορική πορεία ακόμη και η κλασσική αντίθεση της θρησκείας με την επιστήμη, άλλαξε ύφος. Χωρίς βέβαια να πάψουν να υπάρχουν βαθιές ποιοτικές διαφορές που δεν είναι του παρόντος, είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι τουλάχιστον η χριστιανική –δυτική θρησκεία μπορεί π.χ. να δηλώνει σχεδόν σύμφωνη με την «μεγάλη έκρηξη» που γέννησε το σύμπαν ή να δέχεται την ιατρική και όχι τη «δαιμονική» ερμηνεία των ψυχικών φαινομένων και από την άλλη διάφοροι κλάδοι της επιστήμης ακόμη και της καθαρά θετικής κατεύθυνσης, να ερμηνεύουν με άλλον τρόπο τις θρησκευτικές συλλήψεις για τον κόσμο, ακόμη και να επιχειρούν να απαντήσουν σε θρησκευτικά ερωτήματα μέσα από την επιστημονική έρευνα.

Οι Πυραμίδες της Γκίζα: ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (Βίντεο)




Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο έγινε από τις Αιγυπτιακές Δυναστείες περίπου 4500 χρόνια πριν, σε αυτό το βίντεο θα δείτε πειστικές αποδείξεις ότι  τεράστια πριόνια χρησιμοποιήθηκαν για να κόψουν πολλά από τα μπλοκ. Υποθέτουμε ότι υπήρχε ένας προηγμένος τεχνολογικός πολιτισμός πριν από τους Αιγυπτίους.

"Μην κρίνετε πολύ γρήγορα" (Βίντεο)


Τα Φαινόμενα Απατούν!!!

Οι 10 κρίσιμες ερωτήσεις του one night stand

Είναι απόφαση της στιγμής, είναι απόφαση εν θερμώ, αλλά δεν παύει να γεννά στιγμιαίες απορίες, συνήθως πιο κρίσιμες απ' όσο νομίζεις.
Συμβαίνει αρκετά συχνά στους βετεράνους των one night stands -δηλαδή κυρίως σε μπάρμεν, djs, μουσικούς και γενικά πολύ ωραίους γκόμενους που αναστατώνουν τα κορίτσια τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν μια άλλη μέρα- να μην το πολυσκέφτονται.
Αυτό πολύ συχνά οδηγεί σε αντιδράσεις της επόμενης μέρας, όπως η χαρακτηριστική “τι σκ**ά σκεφτόμουν χτες το βράδυ;”. Εεεδώ είμαστε. Δεν σκεφτόσουν. Δεν σε ψέγουμε, αλλά θα μπορούσες να το αποφύγεις, αν είχες λίστα στο μυαλό σου τις δέκα κομβικές ερωτήσεις κάθε αρχετυπικού one night stand.
Καλή η παρόρμηση, καλό το 'μια φορά συμβαίνουν αυτά, σιγά μην κάτσω να το αναλύσω', αλλά όπως τα πάντα στη ζωή (δυστυχώς), έτσι και το one night stand απαιτεί ένα μίνιμουμ ζυγίσματος της κατάστασης. Αυτές οι 10 ερωτήσεις κάνουν μια χαρά ζύγισμα:

ΟΙ ΟΥΝΝΟΙ

10168130_1470312406531228_1285612872_n

Τον 4ον αιώνα εμφανίστηκε το άγνωστον μέχρι τότε στην Ευρώπην βαρβαρικόν φύλον των Ούννων. Οι Ούννοι ήσαν νομάδες της μογγολικής φυλής, προερχόμενοι από τις στέπες της Μογγολίας, οι οποίοι σταδιακά κινούμενοι δυτικά είχαν καταλάβει τον χώρο ανάμεσα από τους ποταμούς Δον και Βόλγα.
Διά το πέρασμά τους στην Ευρώπην, ο ιστορικός Ζώσιμος αναφέρει ότι έπεσε στα χέρια του μία γραπτή μαρτυρία, σύμφωνα με την οποίαν κάποια εποχή του αιώνος εκείνου, ο ποταμός Τάναϊς, (σημερινός Ντον), κατέβασε τόσο πολλήν λάσπην, ώστε ο Κιμμέριος Βόσπορος, (σημερινόν στενόν του Κέρτς της Κριμαίας), μετεβλήθη σε στεριά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους Ούννους να διαβούν από την Ασία στην Ευρώπην. Σημειωτέον ότι δια τους Αρχαίους ο ποταμός Τάναϊς ανεγνωρίζετο ως το φυσικόν ανατολικόν σύνορον της Ευρώπης.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού αρχηγού;

Οι διαπροσωπικές σχέσεις σε μια ομάδα ανθρώπων στον εργασιακό ή άλλους τομείς επηρεάζονται όχι μόνο από το είδος της αποστολής ή εργασίας που πρέπει να πραγματοποιήσει η ομάδα αυτή αλλά και από την προσωπικότητα και το παράδειγμα που δίνει αυτός που ηγείται του συγκεκριμένου συνόλου.
management
Τα άτομα που ηγούνται, οι αρχηγοί δηλαδή, μπορούν να πετύχουν πολλά και να είναι πηγή έμπνευσης στα άτομα που εργάζονται μαζί τους για να πετύχουν περισσότερα εάν είναι ικανοί να παραμερίσουν τις δικές τους επιθυμίες και συμφέροντα για το καλό της ομάδας τους.
Μπορούν να ενδυναμώσουν περισσότερο την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας τους εάν συμπεριφέρονται στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία, με ίσο και δίκαιο τρόπο έναντι όλων των υφισταμένων τους.

Μόλις έμαθα ότι έχω καρκίνο, ζήτησα διαζύγιο ...

Μόλις έμαθα ότι έχω καρκίνο, ζήτησα διαζύγιο ...
Τον Ιανουάριο του 2012 διαγνώστηκα με καρκίνο και αμέσως μόλις μου το ανακοίνωσε ο γιατρός, πήγα στο σπίτι, ζήτησα διαζύγιο από τον αλκοολικό συζυγό μου και αμέσως την επόμενη μέρα μετακόμισα σε άλλη περιοχή. Η ζωή που ήξερα κάποτε, διαλύθηκε μέσα σε μια στιγμή. Πρίν τη διάγνωση, όλες μου οι προτεραιότητες στη ζωή ήταν λάθος.
Περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κάνοντας εντελώς ασήμαντα πράγματα και είναι εκπληκτικό πώς άλλαξε αυτό, αμέσως μόλις, μου βρήκαν καρκίνο.
Καταρχάς, σταμάτησα να φοβάμαι. Εκτός από τον καρκίνο φυσικά, σταμάτησα να φοβάμαι οτιδήποτε άλλο. Μέσα στις χημειοθεραπείες και στα ψυχολογικά μου λόγω της ασθένειας, περνούσα ένα φρικτό διαζύγιο.
Παρ' όλο που έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε, τα «δράματα» του πρώην άντρα μου δεν σταμάτησε.
Η διαφορά είναι ότι πλέον, δεν δίνω δεκάρα!

Γιατί «κοκορευόμαστε» για τις ερωτικές μας επιδόσεις; Άνδρες και γυναίκες !!



Άνδρες και γυναίκες, τα «λέμε» για την πιο intimate στιγμή μας

Συνήθως στις ανδροπαρέες ακούγονται οι πιο εξωφρενικές από άποψη πραγματικότητας ιστορίες σχετικά με τις σεξουαλικές επιδόσεις. Δεν διστάζουν να περιγράψουν με γαργαλιστικές και πιπεράτες λεπτομέρειες τις ερωτικές τους συνευρέσεις ενώ λένε άσεμνα και σόκιν αστεία. 

Πλέον την ίδια τακτική από ότι φαίνεται ακολουθούν και οι γυναίκες σε μια προσπάθεια να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Γιατί δεν αυξάνονται οι δωρητές οργάνων;

Γιατί δεν αυξάνονται οι δωρητές οργάνων;
Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων αποκαλύπτει ότι παρά το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι υποστηρίζουν έντονα την αρχή της δωρεάς οργάνων, εντούτοις λιγότεροι από τους μισούς που είναι υπέρ φτάνουν τελικά να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο δρ. Jason T. Spiegel από το πανεπιστήμιο Claremont Graduate και τα αποτελέσματα που εκείνος και η ομάδα του κατέληξαν δημοσιεύθηκαν στην τελευταία έκθεση της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης (American Psychological Association – APA).

Μια δημοσκόπηση του 2005 είχε αποκαλύψει ότι το 95% των Αμερικανών είναι υπέρ της δωρεάς οργάνων, αλλά μόλις το 40% από αυτούς είναι στις λίστες των δωρητών.

Το 2014 το πρώτο πείραμα αντιστροφής του γήρατος στον άνθρωπο

Έτοιμο για δοκιμές σε ανθρώπους πείραμα κατά της γήρανσης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Προηγήθηκαν, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, στα ποντίκια..

Έτοιμο για δοκιμές σε ανθρώπους πείραμα κατά της γήρανσης, υποστηρίζουν οι Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες που ελπίζουν ότι ένας παράγοντας που αντιστρέφει τους ...κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές σε ποντίκια μπορεί να δοκιμασθεί στον άνθρωπο ήδη από τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Κατά την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών.

O άνθρωπος «Χαμαιλέων»…



O άνθρωπος «Χαμαιλέων», είναι ένα πλάσμα αινιγματικό. Κανείς δε γνωρίζει το αληθινό, αποκρουστικό του πρόσωπο, όμως όλοι έχουν αντιληφθεί κάποιες από τις πολλές μορφές που χρησιμοποιεί για να παρουσιάζεται στο κοινό. Ο άνθρωπος «Χαμαιλέων», είναι πραγματικά ο μαιτρ της παραλλαγής και της μεταμφίεσης. Είναι ασυναγώνιστος σε αυτό που κάνει και το κάνει καλύτερα από τον καθένα.

Κατά αρχήν, ο άνθρωπος «Χαμαιλέων» είναι υπαρκτός. Μόνο οι χιλιάδες μορφές του είναι πλασματικές, σαν τα κοστούμια και τις μάσκες των θεατρίνων που κρέμονται στο βεστιάριο. Ανάλογα με τις ανάγκες του ρόλου, διαλέγει τη μάσκα και το κοστούμι που ταιριάζει στην κάθε περίσταση. Το ρεπερτόριο των ρόλων του είναι πολύ μεγάλο. Περιλαμβάνει ρόλους κλασικούς και μοντέρνους. Παίζει εξίσου καλά στην κωμωδία, όπως και στο δράμα. Είναι
παντού και πάντα έτοιμος να δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί, πως κάτω από τη μάσκα του κρύβονται οι φολίδες ενός ερπετού. Η αλήθεια είναι, πως ακόμη και όταν λέει αλήθεια, το κάνει για να πει ένα μεγάλο ψέμα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ



«Λάζαρε, δεύρο έξω…». Έτσι, λένε, είπε ο Χριστός στον Λάζαρο κι αυτός αναστήθηκε. Παραμύθια. Ο Ιησούς ήταν σοβαρός και δεν μπορούσε να το πει αυτό. Γιατί να τον ξαναφέρει στη ζωή τον Λάζαρο; Φοβάμαι ότι θα μου βγει σεντόνι το πράμα. Κι έχουμε πει να τα κόψουμε τα σενδόνια. Μη ξαναγυρίζουμε στα παληά. Έτσι έχουμε πει. Πώς πρέπει καμμιά φορά μονάχα να ρίχνω κανένα πειραϊκής – πατραϊκής, όμως.

Σάββατο του Λαζάρου ήταν το χθεσινό και αυτή η γιορτή, λέει, έχει ξεχωριστή σημασία, διότι τυχερός ο Λάζαρος ενώ κατέβηκε στον Άδη, εκεί στον κάτω κόσμο, ξαναγύρισε στη γη. Αν ήξερε πόσο τυχερός ήταν ο Λάζαρος, τότε στην προηγούμενη ζωή του θα είχε γίνει τζογαδόρος, στον ιππόδρομο θα πήγαινε ή, στο καζίνο. Ο άνθρωπος, όμως, ούτε ξυστό αγόραζε, ούτε λότο έπαιζε.

Κι όταν αναστήθηκε ο Λάζαρος δεν ξαναβρήκε το χαμόγελό του. Πάντα σκυθρωπός ήταν και μελαγχολικός. Έζησε, πέθανε, αναστήθηκε και ξανάζησε μια μαύρη ζωή. Γιατί; Επειδή ήθελε να μείνει στον κάτω κόσμο και θύμωσε που τον ξανάφερε στη ζωή ο Χριστός; Ίσως  σκεπτόταν τι τον περιμένει όταν θα ξαναγύριζε στη μετά θάνατο ζωή.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΖΟΥΜΕ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…



ΣΩΤΗΡΑΣ ο Ιησούς Χριστός. Ήρθε για να σώσει τον άνθρωπο… Και είχε πράγματι ανάγκη σωτηρίας ο άνθρωπος… Διαφορετικά η θρησκεία δεν θα τον ήθελε σαν τέτοιον, σα μεσία. Ο Ναζωραίος εμφανίσθηκε ακριβώς όπως τον ήθελε, όπως θα του άρεσε να είναι ο λαός, ο φτωχός λαός… Γι’ αυτό και μια εβδομάδα πριν από τη σταύρωσή του και την ανάστασή του ο υιός του Θεού έκανε εντυπωσιακή είσοδο στα Ιεροσόλυμα καβάλα σ’ ένα γαϊδουράκι θηλυκό…

…ΣΗΜΑΣΙΑ έχει κάθε λεπτομέρεια. Το ότι ο Χριστός ήταν ανεβασμένος σ’ ένα θηλυκό γαϊδούρι κι όχι αρσενικό…, όπως ότι είχε παρέα του κι ένα ακόμα γαϊδουράκι, συγκεκριμένα ένα πουλάρι… Ούτε με μια πολυτελή μερσέντες σκέφθηκε να τον υποδεχθούν μετά βαΐων και κλάδων από φοίνικα, ούτε να του στρώνουν κόκκινα χαλιά σα να είναι ένας αστέρας του Χόλυγουντ ή, κάποιος ξιπασμένος μητροπολίτης κάργα στο χρυσαφικό.

Οδηγός επιβίωσης για εσωστρεφείς



Οδηγός επιβίωσης για εσωστρεφείς
Οι χαρακτήρες των ανθρώπων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους εσωστρεφείς και στους εξωστρεφείς. Υπάρχουν πολλά είδη εσωστρέφειας. Άλλος χαρακτήρας εκδηλώνεται με άγχος, άλλος με ντροπή, άλλος με ευαισθησία και κλείσιμο στον εαυτό του. Οι εσωστρεφείς αντιμετωπίζουν συνήθως τα γεγονότα της ζωής τους με περισσότερη ευαισθησία.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό όταν διαβάζετε κάτι που σας ενδιαφέρει και δίδεται ως συμβουλή, να είστε σε θέση να αντιληφθεί ότι για να βελτιωθεί η ψυχολογία σας θα πρέπει να έχετε τη θέληση να το κάνετε και να είστε παράλληλα ικανοί να αναγνωρίσετε ποιες συμβουλές σας ταιριάζουν και σας φαίνονται χρήσιμες για εσάς και μόνο, και ποιες όχι. 

Δείτε εδώ πώς να αλλάξετε κάποιες από τις συνήθειές σας για να νιώσετε καλύτερα ως εσωστρεφείς, αλλά και πώς να «βγάλετε» από μέσα σας τον εξωστρεφή που κρύβετε. 

Ψυχο(παθο)λογία του Έρωτα !




Ο έρωτας δεν είναι σπάνιος.
Σπάνιος είναι ο αμοιβαίος έρωτας και ο έρωτας που διαρκεί. [Pascal Bruckner]
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ;

Πρώτον, επειδή πρόκειται για θεμελιώδες υπαρξιακό ζήτημα με το οποίο όλοι, κάποια στιγμή, κληθήκαμε ή θα κληθούμε να αναμετρηθούμε.

Δεύτερον, επειδή όταν του επιτρέπουμε να κάνει τη δουλειά του (δηλαδή όταν τον ζούμε μέχρις εσχάτων), μας φέρνει αντιμέτωπους με όλα τα σκληρά δεδομένα της ύπαρξης: το εφήμερο των πραγμάτων, την έλλειψη νοήματος, τη μοναξιά.

Τέλος, επειδή δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές μας,
θυμίζοντάς μας την επιθυμία να ζήσουμε στο έπακρο τη ζωή και, συγχρόνως, το φόβο να το πράξουμε.

Μην ψάχνεις για λάθη. Αναζήτησε πίσω από κάθε σου «λάθος» τον σκοπευτή….

Λες οι επιλογές σου, στις συντροφικές σχέσεις, στους φίλους που σε πρόδωσαν, ήταν λάθη.
«Γιατί κάνω συνέχεια λάθος επιλογές;», αναρωτιέσαι και δεν βγάζεις νόημα.
Κι εγώ σου λέω πως δεν έκανες κανένα λάθος!

Δες ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πάντα διαλέγεις για συντρόφους ή για κολλητούς.
Θα διαπιστώσεις πως ίσως διαλέγεις όσους φοβούνται το ίδιο που κι εσύ φοβάσαι…

Πεντάλφα: Ζητούμενο η επιστροφή της στις αρχαιοελληνικές της ρίζες




Πηγή : Voliotaki

Η πεντάλφα ως πυθαγόρειο σύμβολο της αρμονίας του σύμπαντος, μέρος ενός συστήματος συμβόλων κοσμικών φαινομένων και δυνάμεων που απορρέει από την αρχαιοελληνική μυθολογία, τη φιλοσοφία του Πλάτωνα και τη μορφή του Πυθαγόρα, περνά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.

Τη συνεχή επιρροή των πυθαγόρειων ιδεών στους Ρωμαϊκούς Χρόνους, μέσω της παράδοσης του αποκρυφισμού, των μαθηματικών και της μουσικής, παρουσιάζουν ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, που έδρασε το δεύτερο ήμισυ του 1ου αιώνα μ.Χ, και ο συνεχιστής του τον επόμενο αιώνα, Αλέξανδρος ο Αβωνοτειχίτης. Φαίνεται πως ο Πυθαγορισμός είχε περάσει στη λαϊκή παιδεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ παράλληλα τα όρια μεταξύ επιστήμης, φιλοσοφίας και μαγείας άρχισαν να αμβλύνονται.

Με τη μυθική εικόνα του Πυθαγόρα ως παντογνώστη ασχολείται και ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος, στις Μεταμορφώσεις. «Τίποτε δεν διατηρεί τη μορφή του. Νέα σχήματα από τα παλιά. Η Φύση, ο μεγάλος εφευρέτης, ασταμάτητα επινοεί» λέει ο οβιδιακός Πυθαγόρας και η πεντάλφα εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στοιχειακού μετασχηματισμού και παγκόσμιας αλλαγής.

10 όχι τόσο δημοφιλείς αιτίες που δεν βρίσκεις άντρα !!


Τα κλασικά κουσούρια που σου στερούν ένα ταίρι ξέρεις, πως δεν τα έχεις. Ούτε το λάθος άντρα ψάχνεις, ούτε είσαι ορκισμένη εργένισσα. Τι φταίει λοιπόν και είσαι μόνη σαν το λεμόνι; Σου έχουμε κάποιες αιτίες που ίσως δεν έχεις σκεφτεί.

1. Είσαι παντρεμένη με τους φίλους/ φίλες σου/
Και οι φίλοι και ειδικά η δική τους προσωπική κατάσταση, μπορεί να επηρεάσει βαθιά και τη δική σου προσωπική ζωή. Τα τινά είναι δύο: είτε είναι όλες οι φίλες καπαρωμένες και κάνεις παρέα μόνο με ζευγάρια, είτε είναι όλες ελεύθερες και σε ξεμυαλίζουν σε μια άτυπη υπόσχεση εργένικης ζωής. 

Παγκόσμιος μάγκας ο Κουρής με το γράμμα στην Μέρκελ που έβαλε η Bild

Aνοιχτή επιστολή στην κ. Καγκελάριο για να μάθει όλη την αλήθεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες



Kι όμως αυτή την φορά ο Γιώργης ο Κουρής, ο παμπόνηρος κεφαλονίτης αποδείχθηκε γάτα με πέταλα.


Kάθησε και έγραψε μια συγκλονιστική επιστολή στην Μέρκελ και μάλιστα στα γερμανικά, μέσα από την οποία της έλεγε τα πάντα όλα. 

Όσα θα ήθελε να της πει ο μέσος έλληνας του καφενείου, για τους κηφήνες πολιτικούς μας που προστατεύει διαχρονικά η Γερμανία και για την ιστορική σχέση των δύο χωρών. Η επιστολή αποτελεί και ιστορικό ντοκουμέντο συνάμα και αξίζει να την διαβάσετε μπας και ξεστραβωθείτε. Χαιβάνια, ε χαιβάνια...

Ο Γιώργης αυτές τις μέρες έχει και ζοχάδες επειδή κάποιοι του κλέψαν την ιστορική βέσπα του από την περιοχή Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Διαβάστε αυτή την επιστολή που δημοσίευσε η Bild και έφτασε σε 20 εκατομμύρια αναγνώστες.


ΓΙΑΤΙ κ. ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ;

Γιατί δεν μας δίνετε τα λεφτά που μας χρωστάτε από την κατοχή;

Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τεμπέληδες, δεν είμαστε κλέφτες. Μας παγιδεύσατε με τις επιδοτήσεις που μας δώσατε. Μας καταστρέψατε με τα τοκογλυφικά δάνεια που μας δίνατε για διορισμούς. Eδώ και 561 χρόνια, είμαστε ή υπόδουλοι σε εσάς τους ξένους, ή αιχμάλωτοι Ελλήνων πολιτικών που οι περισσότεροι από αυτούς έπαιρναν εντολές από τις ξένες πρεσβείες. Ακόμη και εσείς οι Γερμανοί μας στείλατε βασιλιάδες και βασίλισσες. Ο Όθων της δυναστείας Βιττέλσμπαχ της Βαυαρίας, μας έφερε την πρώτη τρόικα στην Ελλάδα με τους 3 της αντιβασιλείας, τον Άρμανσμπεργκ, τον Μάουρερ, τον Εϊντεκ και κουβάλησαν μαζί τους μια καρμανιόλα μαζί με έναν Γερμανό δήμιο για να μας… «εκσυγχρονίσει».

Aγαπητή κυρία Μέρκελ,

Όλες του κόσμου οι Κυριακές..

Κυριακή των Βαΐων..
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα,
η Εβδομάδα των Παθών, αναλογίστηκε πόσοι
άνθρωποι περνάνε μήνες και χρόνια των Παθών.
Πόσοι κουβαλάνε κάθε μέρα τον δικό τους τον Σταυρό.


Άνοιξε τα πατζούρια να μπει φως, οι ακτίνες του ηλίου
πάντα υπερισχύουν από το σκοτάδι.
Σε αυτά τα λίγα λεπτά που έχουμε με τον εαυτό μας
κάθε μέρα, εκεί κρίνονται όλα. Αν κάναμε 
έναν μικρό απολογισμό και παίρναμε αποφάσεις
αντί να αφήνουμε τα προβλήματά μας να μας τρώνε λίγο λίγο.

Δέκα λόγοι για να μη χωρίσεις ποτέ


Σύμφωνα με τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα τα ποσοστά διαζυγίου στην Αμερική είναι 50%, όπερ σημαίνει ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται κάποια στιγμή στο χωρισμό. Νέα όμως έρευνα του Pew Research Institute κάνει λόγο για λιγότερα διαζύγια τα τελευταία χρόνια.
Και αυτό γιατί τα ζευγάρια σήμερα περιμένουν πολύ περισσότερο χρόνο για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Και έτσι ο ένας μαθαίνει καλύτερα τον άλλον. Σύμφωνα με την Amber Doty, αρθρογράφο της «Huffington Post», η οποία παντρεύτηκε στα 20 της, υπάρχουν δέκα μυστικά που μπορούν να κάνουν ένα γάμο να κρατήσει μια ζωή:

Ένα βήμα πριν το βάραθρο Κυβέρνηση και Ελληνικό Κοινοβούλιο




Του Σάββα Καλεντερίδη 
Τα τέλη του 1913, με τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς των Ελλήνων της Θράκης από το οθωμανικό κράτος, το οποίο ήδη ήλεγχαν οι Νεότουρκοι, άρχισε ηΓενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής. Συνεχίστηκε με τονΜεγάλο Διωγμό, όπως ονόμασαν οι πρόγονοί μας τους εκτοπισμούς και τους διωγμούς των Ελλήνων από τα παράλια του Αιγαίου και της θάλασσας του Μαρμαρά, που άρχισαν το 1914 και συνεχίστηκαν μέχρι την ανακωχή του Μούδρου, τον Οκτώβριο του 1918.

Την ίδια περίοδο άρχισαν και οι διωγμοί στον Πόντο, που επιτάθηκαν με την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές της Τραπεζούντας και της Χαλδίας. Το 1919, με την αποβίβαση του Κεμάλ στην Αμισό, οι διωγμοί πήραν το χαρακτήρα ανοικτής γενοκτονίας, που ολοκληρώθηκε το 1924, τότε που ο Κεμάλ ξεστόμισε το «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε», όταν του ανακοίνωσαν ότι εγκατέλειψε τα χώματα της Ανατολής και ο τελευταίος Έλληνας, με βάση τη συμφωνία περί Ανταλλαγής των πληθυσμών. 

Ο "ΑΓΝΩΣΤΟΣ" ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ....




Ο Επιμενίδης ήταν γιος του Φαίστου και της Βλάστης, Κρητικός ποιητής, μύστης και φιλόσοφος από την Κνωσό, γεννηθείς το 660 π.Χ. (τριακοστή Ολυμπιάδα). Γι΄αυτόν λέγεται ότι έβγαινε η ψυχή του από το σώμα όσο καιρό ήθελε και ταξίδευε στα άστρα, μετά έμπαινε πάλι στο σώμα. Έγραψε πολλά έργα, ποιητικά και πεζά, σχετικά με μυστήρια και καθαρμούς και άλλα αινιγματικά. Με τα ¨μυστήρια ποιήματα¨ του, έκανε καθαρμούς σε πόλεις και ανθρώπους, εξαγνίζοντας τους από κάθε κακό. Το 604 π.Χ. εξάγνισε ολόκληρη την πόλη των Αθηνών από το Κυλώνειο άγος (Δεινοπαθήματα και θεομηνίες που έπληξαν την αρχαία Αθήνα και που αποδόθηκαν στην οργή των θεών για τη σφαγή των οπαδών του Κύλωνα). 

Ας Ευημερίσουμε!


Ξημερώθηκα παρακολουθώντας αυτό το βίντεο ντοκυμαντέρ...
που ναι μεν δε μου είπε κάτι καινούργιο... κάτι που δεν γνωρίζω ήδη...
μιας και μοιάζει σαν να πήρε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον ΤΟΞΟΤΗ και να τα ενσωμάτωσε στη ροή ενός μοναδικού βίντεο...
από το θέμα του χρήματος και της μυστικής κυβέρνησης-ελίτ, 
τα εμβόλια, τα μικροτσιπ, τα μεταλλαγμένα, τη διατορφή και το νερό, 
το περιβάλλον, το ψέμα της κλιματικής αλλαγής και τα παρασκήνια της "πράσινης ανάπτυξης"
την ελευθερία του ανθρώπου, τα εμβόλια, την ευγονική, τους αεροψεκασμούς και το HAARP, αλλά παράλληλα και το μεγαλείο του ανθρώπου...
Τη δύναμη της επιλογής και το ψέμα της "δήθεν δημοκρατίας" (κομματοκρατίας...)
το ενεργειακό μας πεδίο και την ισχυρή συνειδησιακή ενότητα που αποτελούμε σαν μία οικογένεια στον κόσμο...
την ελεύθερη πρόσβαση στην ενέργεια και το γενετήσιο δικαίωμα μας στην ελευθερία...
ολοκληρώνοντας με το ίδιο κοινό όραμα:
την αυτάρκεια, την αυτοοργάνωση και τη ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
με βάση το δικαίωμα μας στην αφθονία που διαθέτει ο πλανήτης Γη και η ίδια η Δύναμη της Ζωής!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα