Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ


Εἰπόντος τινός: «Ὦ, Λεωνίδα, πρός πολλούς μετ᾿ ὀλίγων διακινδυνεύσων οὕτως πάρει;» Λεωνίδας ἔφη: «Εἰ μέν οἴεσθέ με τῷ πλήθει δεῖν πιστεύειν, οὐδ' ἡ πᾶσα Ἑλλάς ἀρκεῖ -βραχεῖα γάρ μοίρα τοῦ ἐκείνων πλήθους ἐστίν- εἰ δέ ταῖς ἀρεταῖς, καί οὗτος ὁ ἀριθμός ἱκανός!»


Ὅταν κάποιος τοῦ εἶπε: «Μέ τόσους λίγους ἔρχεσαι, Λεωνίδα, νά διακινδυνεύσῃς ἀπέναντι σέ τόσους πολλούς;» Ὁ Λεωνίδας εἶπε: «Ἄν πιστεύετε ὅτι πρέπει νά βασιζόμαστε στό πλῆθος, δέν ἀρκεῖ οὔτε ὁλόκληρη ἡ Ἑλλάδα -ἀφοῦ ἀποτελεῖ μικρό μέρος σέ σχέση μέ τό πλῆθος ἐκείνων. Ἄν ὅμως πιστεύετε ὅτι πρέπει νά βασιζόμαστε στίς ἀρετές τοῦ καθενός, τότε καί ὁ ἀριθμός αὐτός εἶναι ἱκανός!»

(Πλούταρχος, Λακωνικά Ἀποφθέγματα)
************
Ἱερέ Πολεμιστή τοῦ Φωτός, ὁπλίσου!

ΑΙΔΕΙΣΘΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

alexander_the_great_coin
Αἰδεῖσθε Ἀλλήλους!

Νὰ σέβεσθε, νὰ φροντίζετε, νὰ
νοιάζεσθε ὁ ἕνας τὸν ἄλλον!

Αὐτὴ ἡ πανάρχαια Ἱερὴ Προτροπὴ ἀνευρίσκεται στὴν Ἱερὴ Παρακαταθήκη Σοφίας τῶν Ἑλλήνων, τὴν Ἰλιάδα τοῦ Ὁμήρου, καὶ μάλιστα στὴν Ῥαψωδία Έψιλον (Ε 530). Ἐκεῖ, ὁ Ἀρχηγὸς τῶν Ἑλλήνων, Ἀγαμέμνων, ἐμψυχώνοντας τοὺς ἄνδρες του λέει τὰ ἑξῆς:

ΕΚ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΑΕΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙΝ


Ἐκ τῶν ὑπαρχόντων ἀεὶ τὰ κάλλιστα πράττειν!
Μὲ βάση τὰ ὑπάρχοντα νὰ πράττετε πάντοτε τὰ κάλλιστα!
                                                  staxys-metapontion
Πολλές φορὲς δυσανασχετοῦμε καὶ γκρινιάζουμε γι’ «αὐτὰ ποὺ μᾶς λείπουν», παραγνωρίζοντας ἤ ξεχνώντας ἐντελῶς –μέσα στὴν πραγματικὴ ἤ νομιζόμενη κακοτυχία μας- «αὐτὰ ποὺ μᾶς βρίσκονται», δηλαδή, τὰ ὑπάρχοντα

Ψυχή … ποιούς ταΐζεις με αυτήν;

Άνθρωποι που κατέχουν ικανότητες όπως η τηλεπάθεια–και πιστεύω πως είναι αρκετοί–έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν φιλοδοξίες. Μία ολοκληρωμένη ιεραρχία μορφών που φαίνεται ότι είναι ανθρώπινη διακατέχει όλη την κλίμακα της επικυριαρχίας στη Γη: από την γαλαζοαίματη σαύρα που αλλάζει μορφή μέχρι και τον αρκετά λειτουργικό Άρειο-υβρίδιο. Οι δύο αυτές κατηγορίες έχω την εντύπωση ότι αποτελούν το 20% του Δυτικού κόσμου. Και οι δύο βασίζονται σε μη-τηλεπαθητικές μαϊμούδες όπως εγώ και εσύ. Πώς γίνεται αυτό;

O Άινσταϊν και τα ατομικά ρολόγια στη μελέτη του εσωτερικού της Γης

O χρόνος τρέχει πιο αργά όταν η δύναμη της βαρύτητας αυξάνεται
Η θεωρία της Γενικής Σχετικότητας και τα ατομικά ρολόγια υψηλής ακρίβειας σύντομα θα επιτρέπουν στους γεωλόγους να χαρτογραφούν το υπέδαφος σε μεγάλα βάθη, εκτιμούν ερευνητές στην Ελβετία. Η νέα προσέγγιση βασίζεται στο γεγονός ότι ο χρόνος τρέχει πιο αργά όταν η δύναμη της βαρύτητας αυξάνεται -ένα φαινόμενο που ονομάζεται «βαρυτική διαστολή του χωροχρόνου» και αποτελεί βασικό συμπέρασμα της Γενικής Σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία περιγράφει τη δομή του χωροχρόνου.

Οι 95 καλύτερες φωτογραφίες για το 2012 σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters – Ανάμεσά τους και 4 Ελλήνων φωτογράφων (ΒΙΝΤΕΟ)



reuters2


-Στις 95 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς, όπως επιλέχθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, περιλαμβάνονται και 4 από την Ελλάδα. Οι 2 μάλιστα εξ αυτών, προέρχονται από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα μέσα στο 2012.

Το Μυστήριο Των Συμπτώσεων


6
Το τυχαίο είναι ο αχυράνθρωπος του πεπρωμένου
Μ. Γιορσενάρ
Πολλοί άνθρωποι γοητεύτηκαν και γοητεύονται από τις συμπτώσεις. Μια βόλτα στο Διαδίκτυο θα σας εκπλήξει: Πληκτρολογώντας τη λέξη «coincidences» θα εμφανιστούν εκατοντάδες sites γι’ αυτό το θέμα. Όλοι τους όμως είναι ανώνυμοι, άρα μη-αξιόπιστοι για το επιστημονικό κατεστημένο. Οι μόνοι «σοβαροί» επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό είναι ο βιολόγος Πάουλ Κάμερερ και ο ψυχολόγος Καρλ Γιουνγκ, αλλά δυστυχώς κι αυτοί, όπως θα δούμε, με έναν μάλλον επιφανειακό κι ελλιπή τρόπο.

Απίστευτος παροξυσμός αγορών όπλων στις ΗΠΑ! Αμερικανοί, σε τρεις ημέρες αγόρασαν τριετή αποθέματα γεμιστήρων τουφεκιών!


colt-ar15-sp1-lat-dx-copia-630x310Γεμιστήρες για το αυτόματο τουφέκι Bushmaster AR-15 για 3,5 χρόνια αγόρασαν οι αμερικανοί μέσα σε 3 ημέρες! Και αυτό διότι φοβούνται περιορισμούς στις αγορές από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον προστάτη


prostatis 626 355Είναι ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες που οι άνδρες τους είναι διστακτικοί στο να πάνε στο γιατρό για να κοιτάξουν τον προστάτη τους. Θα σας παρουσιάσουμε 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον προστάτη. Για παράδειγμα, πρέπει να πανικοβληθούμε εάν ο προστάτης μας είναι διευρυσμένος; Και πως πρέπει να αντιδράσουμε; Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα 4 tips για τον προστάτη θα λύσουν πολλές απορίες σας.

Μπορεί ο καφές να γίνει “φονικό όπλο”;


kafes1 626 355Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν ο καφές μπορεί να σκοτώσει; Ναι καλά διαβάσατε, μπορεί να σκοτώσει. Και εάν ναι, τότε πόση ποσότητα καφέ θα πρέπει να πιούμε για να χάσουμε τη ζωή μας. Η καφεΐνη σκοτώνει. Αλλά σε ποιες ποσότητες; Διαβάστε την έρευνα του περιοδικού Popular Science, και απαντά στο ερώτημα: πόση καφεΐνη πρέπει να πιει κάποιος για να κινδυνεύσει να πεθάνει;

Τα 10 σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 2012 κατά το «Archaeology»

                                   

«Ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 2012 να είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα εδώ» δηλώνουν χαριτολογώντας οι συντάκτες του αμερικανικού περιοδικού «Archaeology» (τεύχος Ιανουαρίου/ Φεβρουαρίου 2013) ως προς το πολυσυζητημένο ημερολόγιο των Μάγια που προφητεύει το τέλος του κόσμου σε λίγες μέρες. Αφορμή για το σχόλιο ήταν ο ετήσιος απολογισμός του περιοδικού για τις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς που σχεδόν πέρασε, ένα πλούσιο σε «σοδειά» έτος, όπως η αποκάλυψη για τις φαρμακευτικές γνώσεις των Νεάντερνταλ ή ο εντοπισμός ενός τεράστιου τελετουργικού πλοίου, μήκους 6 μέτρων, το αρχαιότερο πλοίο που έχει βρεθεί στην Αίγυπτο, καθώς χρονολογείται στο 2950 π.Χ.

Κοσμογονία: Τι πίστευαν οι λαοί για τη δημιουργία του κόσμου


                                       
Η ιστορία της ανίχνευσης των πρώτων δοξασιών για την κοσμογονία δεν είναι άλλη από την ιστορία της εξάπλωσης του ιμπεριαλισμού και των μεγάλων μεταναστεύσεων. Οι νέοι κατακτητές επιβάλλουν συνήθως τις απόψεις τους στους παλαιότερους κατοίκους ή ερμηνεύουν τις τοπικές δοξασίες με τα δικά τους μέτρα. Όταν αργότερα έρχεται η επιστήμη να ξεδιαλύνει τα πράγματα, η λήθη και οι αναμίξεις δυσκολεύουν το έργο της. Έτσι, αλλού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα κι αλλού συγκεχυμένα.

H Γή σε.. αριθμούς!

Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής :
 
57 Ασιάτες

 
21 Ευρωπαίοι

Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 28/12 – Αστρολογικές Προβλέψεις για τις εντάσεις που θα φέρει από 23/12-2/1 σε όλα τα ζώδια.




                                             
       

 
Συγγραφέας: Μάντυ Β. 
Πηγή: ANEW.GR

 
Στην αστρολογία η Πανσέληνος στον Καρκίνο την Παρασκευή 28/12, στις 12:21 ώρα Ελλάδος θα προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα στο σπίτι, την ακίνητη περιουσία, την οικογένεια και θα αναμορφώσει κατά κάποιο τρόπο τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Σύμφωνα με την αστρολογία η Πανσέληνος σε όψη με το δύσκολο Μεσοδιάστημα Ουρανού/Πλούτωνα  θα αυξήσει τις ανησυχίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα μας ταλαιπωρήσουν αρκετά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΙ!!


  Διαλέξαμε την μοναξιά, την μοναξιά που σκοτώνει την ψυχή και πληγώνει την σκέψη”

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

   Κάθε μέρα τα προβλήματα μεγαλώνουν. Κάθε στιγμή νοιώθουμε πως το αύριο θα είναι πιο δύσκολο, πιο αβέβαιο.   Και μελαγχολούμε καθώς δεν έχουμε δίπλα μας κανέναν για να του πούμε τις ανησυχίες μας, να εκφράσουμε τους φόβους μας.
      
Είμαστε μόνοι σε μια χώρα εκατομμυρίων ανθρώπων…

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Το Μινοράκι'' Χάρις Αλέξίου

                          

Αρχές της δεκαετίας του '50 ... Στο Συνοικισμό της Θήβας... 27 Δεκεμβρίου...Στην καρδιά του χειμώνα... Το κλίμα στο σπίτι της οικογένειας Ρουπάκα είναι γιορτινό, διπλά γιορτινό. Τα Χριστούγεννα μόλις έχουν περάσει και η οικογένεια αποκτά το δεύτερο παιδί της, που παίρνει το όνομα της γιαγιάς. Μέσα από την αγκαλιά της Ιφιγένειας, η Χαρούλα αντικρίζει πρώτη φορά με τα βρεφικά της μάτια τον κόσμο...

Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς


O Γιόζεφ Μένγκελε, αρχίατρος του Γερμανικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και μια από τις... εγκληματικότερες προσωπικότητες του 20υ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποίησε πάνω σε αθώους ανθρώπους μερικά από τα φρικιαστικότερα πειράματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. 
Υπήρχε, όμως, μια φορά που ο διεστραμμένος αυτός χαρακτήρας φέρθηκε σχεδόν ως κανονικός άνθρωπος. Εισαγωγή Η συγκεκριμένη ιστορία, στην αρχή της τουλάχιστον, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα...

Ψυχικά Φαινόμενα - όσα αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στην ανθρωπότητα


Τηλεπάθεια

Η μεταβίβαση σκέψης από άνθρωπο σε άνθρωπο χωρίς τη μεσολάβηση των γνωστών πέντε αισθήσεων ονομάστηκε τηλεπάθεια γιατί αυτή η λέξη εμπεριέχει την πραγματική έννοια της μεταβίβασης σκέψης η οποία γίνεται όντως από μακριά εξ ου και το –τηλε-. Μέσω της τηλεπάθειας είναι δυνατόν είτε να αντιληφθούμε τη σκέψη κάποιου είτε να μεταφέρουμε τη δική μας σε αυτόν.

Τα μυστικά του λυχναριού


Όλοι μας γνωρίζουμε την ιστορία του Αλαντίν και του μαγικού λυχναριού. Είτε ως παιδιά που περιμέναμε την μαμά να μας βάλει να κοιμηθούμε, είτε ως γονείς που νανουρίσαμε τα παιδιά μας με αυτό το παραμύθι, το γνωρίσαμε και έγινε κομμάτι και των δικών μας αναμνήσεων. Δεν είναι όμως όλα τα λυχνάρια ίδια από τόπο σε τόπο, ούτε και στο πέρασμα του χρόνου παραμένουν ίδια. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα σε αυτά τα καθημερινής χρήσεως αντικείμενα, που τα κάνει μαγικά. Τζίνι και δαίμονες φυλακισμένοι σε λυχνάρια που είναι κρυμμένα στα βάθη της γης, περιμένουν αυτόν που θα τους ελευθερώσει…

Όταν Άρχισα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου Πραγματικά


Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε αυθεντικότητα.

Fractals και η Φύση της Αλήθειας


Τι είναι «φράκταλ»; Και τι μας λένε τα fractals για τη φύση της αλήθειας;

                                   [IMG]
Ας αρχίσουμε με τη γνώση ότι φράκταλ είναι ένα από τα δύο είδη της γεωμετρίας που υπάρχουν στο κόσμο μας. Και ναι, δεν έχει σημασία τι λένε πολλοί άνθρωποι.
Στον κόσμο μας, υπάρχουν μόνο δύο μεγάλες κατηγορίες της γεωμετρίας. Η γεωμετρία Fractal και όλες οι άλλες που δεν είναι Fractal. Από αυτό το σημείο και μετά, για να απλοποιήσουμε τη συζήτησή μας, θα αναφερόμαστε σ’ αυτούς τους όρους, ως φράκταλ (μη γραμμική) και ως κλασσική (γραμμική).

Ερωτική Αγάπη


Ερωτική Αγάπη
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιά θεωρείται ως η πιο σημαντική και επιθυμητή πτυχή της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη; Η απάντηση είναι η αγάπη. Όχι η πνευματική, συμπαντική αγάπη, αλλά η ρομαντική αγάπη. Μερικοί άνθρωποι θα έδιναν τα χρήματα σαν απάντηση, αλλά αν θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά τοζήτημα, θα διαπιστώσουμε ότι και τα χρήματα χρειάζονται ως η απαιτούμενη δύναμη για την εύρεση / απόκτηση / "αγορά" έρωτα και αγάπης.

Το μέλλον περιέχεται στο παρελθόν


Ένα νέο βλέμμα πάνω στον αρχαίο κόσμο



Δεν είμαστε ούτε υλιστές, ούτε ιδεαλιστές:  Αυτός ο διαχωρισμός δεν έχει για μας καμιά έννοια. Ψάχνουμε απλά  την αλήθεια,  χωρίς να αφεθούμε στην κυριαρχία του καθοδηγούμενου ένστικτου του μοντέρνου ανθρώπου (που στα μάτια μας είναι απλά καθυστερημένος) που τον κάνει να γυρνάει την πλάτη του αμέσως μόλις αντιληφθεί ότι αυτή η πραγματικότητα ονειρεύεται κάτι το φανταστικό. Ξαναγίναμε βάρβαροι με σκοπό να κινήσουμε αυτό το αντανακλαστικό, όπως ακριβώς έπρεπε να κάνουν οι ζωγράφοι για να εξαφανίσουν τη συμβατική εικόνα  που απλωνόταν ανάμεσα στα μάτια τους και τα πράγματα. Όπως κι αυτοί έτσι κι εμείς διαλέξαμε μεθόδους πρωτόγονες και παιδικές. 

Η Συνείδηση Είναι Ελεύθερη, Εδώ, Τώρα


Η Πραγματικότητα, ο Θεός, η Συνείδηση, (όλα αυτά είναι το ίδιο), Είναι Εδώ, Τώρα, (από την αρχή του χρόνου, και για πάντα).

Υπάρχουν διάφορες βαθμίδες Αντίληψης της Πραγματικότητας, όχι ξεχωριστοί κόσμοι. Κι όλα αυτά βρίσκονται μέσα στην Μία Πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει Έσω, έξω, εσωτερικοί κόσμοι κι εξωτερικός κόσμος. Οι "εσωτερικοί κόσμοι" είναι αντιληπτικές καταστάσεις (Καταστάσεις της Συνείδησης), όχι "χώροι". Η μόνη αντιληπτική κατάσταση που υφίσταται σαν χώρος είναι ο κόσμος των μορφών, ο υλικός κόσμος.

Η Συνειδητότητα στο βάθος του όντος


Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, η ΕΠΙΓΝΩΣΗ, (αυτά τα Τρία είναι Ένα), είναι το Κοινό Στοιχείο όσων υπάρχουν (σε παγκόσμιο και σε ατομικό επίπεδο). Είναι το Απλό Υπόβαθροόλων όσων «φανερώνονται», λειτουργούν κι εξελίσσονται. Είναι τοΈνα και Μοναδικό Υποστήριγμα  κάθε εκδήλωσης.
Εξ’ αιτίας της Απλής και Κενής Φύσης της, η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ δεν γίνεται αντιληπτή αφού «προβάλλεται» το «περιεχόμενο», το «δευτερεύον φαινόμενο». Αυτό συμβαίνει τόσο στο επίπεδο της δημιουργίας (όπου το Υποστήριγμα  δεν γίνεται αντιληπτό αλλά «προβάλλεται» η δημιουργία, η γέννηση, η εξέλιξη, το φαινόμενο), όσο και στο επίπεδο του ατομικού όντος (όπου το Υποστήριγμα  δεν γίνεται αντιληπτό αλλά «προβάλλεται» η ύπαρξη, η σκέψη, η αντίληψη, το φαινόμενο – το σώμα στην προκειμένη περίπτωση, κι η αντίληψη του εξωτερικού κόσμου).

Οι πιο βίαιοι κατα συρροή δολοφόνοι




Robert Ressler, πρώην πράκτορας του F.B.I., ισχυρίζεται ότι η πιο ηλίθια ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η εξής: “Πώς είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος;”. Είναι σαν να ρωτάς πώς είναι ένας δημοσιογράφος, ή ένας αστυνομικός ή ένας παπάς. Το top ten σχηματίστηκε με δολοφόνους που μπορεί να μην προκάλεσαν τόσο θόρυβο όσο οι Ted Bundy, Charles Mason ή John Wayne Gacy, αλλά θα μείνουν στην ιστορία για την αγριότητα των φόνων και τα πολυάριθμα θύματά τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα