Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Οι ντροπαλοί άνθρωποι


Νικόδημος 

Α. Στη συνέχεια παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά των ντροπαλών ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων και των δύο φύλων, όπως τα επισημαίνουν σύγχρονοι ψυχολόγοι.

1. Περίπου 10% με 15% των ανθρώπων είναι ντροπαλοί εκ γενετής.

2. Τα παιδιά ζαρώνουν ή κλείνονται σε νέο περιβάλλον ή παρέα και δεν ανταποκρίνονται ή δεν συμμετέχουν εύκολα σε κοινωνικές δραστηριότητες.

3. Είναι πολύ φυσικά πιο εσωστρεφείς χαρακτήρες.

4. Η όποια κριτική, ακόμα και καλοπροαίρετη, καταρρακώνει τους ντροπαλούς χαρακτήρες.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ !

 Αφιερώνουμε μερικά λεπτά την ημέρα για να εξασκηθούμε σε ασκήσεις βαθειάς αναπνοής που προσφέρουν σημαντικά οφέλη. Αναπνέουμε για να μειώσουμε το στρες, να χαλαρώσουμε σε μυαλό και σώμα και για να κοιμόμαστε καλύτερα.

Μετά από μια άσκηση βαθειάς αναπνοής αισθανόμαστε πιο χαλαροί και απαλλαγμένοι από αισθήματα θυμού και φόβου ενώ αισθανόμαστε περισσότερο εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι νοητικά.

OFELI_ANAPNOIS_STI_THERAPIA_INGOLDEN_VASSILIKI_CHRONOPOULOUΗ βαθειά αναπνοή χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει κρίσεις πανικού, διαταραχές ύπνου και γενικούς μυοσκελετικούς πόνους καθώς βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και θεωρούνται φυσικά παυσίπονα για τον οργανισμό.

Νίτσε: «Είμαστε όλοι ηφαίστεια που περιμένουν την ώρα της έκρηξής τους..»

 


Οι εκρήξεις μας.

-Αναρίθμητα πράγματα που ιδιοποιήθηκε σε προγενέστερα στάδια η ανθρωπότητα, αλλά με μορφή τόσο αδύναμη και εμβρυακή που κανένας δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την ιδιοποίηση αυτή, έρχονται ξαφνικά στο φως πολύ αργότερα, ίσως αιώνες αργότερα- στο μεταξύ έχουν γίνει δυνατά κι έχουν ωριμάσει.

Ορισμένες εποχές, όπως και ορισμένοι άνθρωποι, μοιάζουν να μην έχουν καθόλου το τάδε ή το δείνα ταλέντο, την τάδε ή τη δείνα αρετή: περιμένετε όμως τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, αν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ - θα φέρουν στο φως ό,τι είχαν μέσα τους οι παππούδες τους, ό,τι είχαν μέσα τους δίχως να το ξέρουν ακόμη.

Συχνά, ήδη ο γιος αποκαλύπτει τον πατέρα του: ο πατέρας καταλαβαίνει καλύτερα τον εαυτό του από τη στιγμή που έχει ένα γιο.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.


 Κοιτάξτε γύρω σας και προσπαθήστε να αντιληφθείτε τι συμβαίνει εκτός από τον κίνδυνο που νοιώθετε για τον ιο-τέρας.

Οι μασκούλες δεν είναι εκείνες οι ιατρικές που όλοι στην αρχή φόραγαν βρίζοντας… είναι πάνινες με λουλουδάκια, σχεδιάκια, οι κοπέλες φοράνε χρώματα ασορτί με το ντύσιμο, τα παιδάκια με εικονίτσες χαρούμενες, οι κυβερνώντες έχουν βάλει και τη σημαιούλα να φαίνεται καθώς κάνουν τις ανακοινώσεις του τρόμου…

Η φοβιστική καραντίνα – φυλάκιση στο σπίτι, έχει μετατραπεί σε ευκαιρία να μαγειρεύουμε λιχουδιές, να διαβάσουμε να μορφωθούμε, να κάνουμε διαλογισμό, να αγαπηθούμε ξανά, να βρούμε τον χαμένο εαυτό μας, εικόνες από όλο τον κόσμο με αστέρες επιδεικνύουν το αστραφτερό τους χαμόγελο και τους τρόπους να διασκεδάσουμε το ‘’μένουμε σπίτι’’

Αστυνομικός έσωσε 5χρονο από πνιγμό - Είχε σφηνώσει κέρμα στο λαιμό του

 


O αστυνομικός από το Μεσολόγγι είχε παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών - Η ευχαριστήρια επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας

Σας αφορά: Αλλάζουν τα πάντα με το νέο ΚΟΚ - Τα όρια ταχύτητας και οι κλήσεις

 


Tο βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, άρση παρακράτησης της κυριότητας στα 7 έτη, νέες προϋποθέσεις στην κίνηση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, αλλαγές στον ΚΟΚ στα πρόστιμα και στις άδειες οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα αν κάποιος υπερβεί το όριο ταχύτητα στο εθνικό οδικό δίκτυο κατά 20 χλμ./ώρα το πρόστιμο ανέρχεται σε 40 ευρώ. Επιπλέον, σχετικά με την υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 20 χλμ/ώρα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ

COVID-19: Πόσα άτομα πέθαναν στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες επιδημίες και πολέμους

 


Τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από την πανδημία COVID-19 από τον Φεβρουάριο του 2020 έως σήμερα και οι φορείς Δημοσίας Υγείας των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι η πιο θανατηφόρα περίοδος της πανδημίας μπορεί να μην έχει έλθει ακόμα. Το πλήθος των θανάτων είναι εντυπωσιακό ειδικά αν συγκριθεί με άλλες επιδημίες και πολέμους στην ιστορία των ΗΠΑ. 

SARS COV-2 και ιός της εποχικής γρίπης ꓽ Τι μας επιφυλάσσει αυτή η συνύπαρξη;

 


Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 να μαίνεται σε όλο τον κόσμο και με τον ιό της εποχικής γρίπης προ των πυλών η ανησυχία όλων μεγαλώνει για το πως θα εξελιχθεί αυτή η συνύπαρξη. Οι προβληματισμοί αρκετοί και αφορούν κυρίως με το ποιες είναι οι ηλικιακές ομάδες που πλήττονται περισσότερο, την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στους δυο αυτούς ιούς και αν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της νόσου. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα