Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ; Μέρος 2ο



ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ; Μέρος 1ο


Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ;

Τελικά εάν νομίζετε… ότι η κάθε μέρα που βιώνετε στη ζωής σας έχει ακριβώς 24 ώρες… μάλλον πλανάστε πλάνην οικτρά…. διότι η διάρκεια της ημέρας…. αλλάζει ανά περιόδους εξ αιτίας μεταβολών στην περιστροφή της Γαίας… σύμφωνα με τις νέες έρευνες και εντοπίζοντας μάλιστα…. έναν «έξτρα», άγνωστο ως τώρα παράγοντα…. που «παίζει» με το 24ωρο μας… και φαίνεται να συνδέεται…. με το ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ πεδίο της Γαίας.

Εάν σας έπιασε λόξυγκας…. το ίδιο παθαίνει και η Γαία… ένας «λόξυγκας» στην περιστροφή της Γαίας… όπου παρουσιάζει διακυμάνσεις κάθε Χρόνο ή ανά 10ετία…. εξαιτίας κάποιων μεταβολών που σημειώνονται στην ατμόσφαιρα και στους ωκεανούς … αλλά και στο εσωτερικό, στον μανδύα και τον πυρήνα . 


Ωστόσο οι ακριβείς μεταβολές που προκαλούν οι διακυμάνσεις αυτές στη διάρκεια της ημέρας και τα «μοτίβα» που ακολουθούν δεν ήταν πλήρως γνωστά έως τώρα… όμως αναλύσεις αστρονομικές και δορυφορικά δεδομένα από το 1969 ως σήμερα… τις κατέγραψαν…. όπου παρουσιάζουν τη μια σαφέστερη «απεικόνιση» της διάρκειας του 24ώρου μας… για τα τελευταία 50 χρόνια. 

Έτσι οι ερευνητές εντόπισαν τρεις διαφορετικούς παράγοντες που προκαλούν τον «λόξυγκα» στην κίνηση της Γαίας καθώς αυτή γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και αυξομειώνουν σε διαφορετικό βαθμό τη διάρκεια της μέρας μας… σε τρεις διαφορετικούς κύκλους.

ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ; Μέρος 1ο

(Προειδοποίηση… το άρθρο αυτό είναι μόνον για ψαγμένους και επιστημονικά μορφωμένους… αλλιώς προσπέρασέ το… για να μην με βρίζεις μετά… σε προειδοποίησα…!)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ;

Υπάρχει ο χρόνος; Απλά… δεν υφίσταται… τόσο απλά….!

Μήπως είμαστε αιχμάλωτου του Χρόνου, αιχμάλωτοι σ’ έναν αριθμητικό υπολογισμό ωρών, λεπτών, ετών… και δεν συμμαζεύεται. Ο Χρόνος… ποτέ δεν μας φτάνει και εάν κάποια στιγμή αγαπητοί μου… έχετε λίγο παραπάνω Χρόνο… ή δεν ξέρετε τι να τον κάνετε… δώστε τον σε μένα… πλάκα κάνω….! Το σίγουρο είναι… ότι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά του δεν υπάρχουν… αλλά και ούτε που ξέρει καν ο Άνθρωπος εάν υπάρχει… αυτό που δεν έχει…. εεε; Επειδή το «Εγώ» μας… ως Άνθρωποι και όλα τα άλλα Όντα που συνυπάρχουν μαζί του, οργανικά και ανόργανα, είναι κάτω από την κηδεμονία, την εξουσία και τα «καπρίτσια» του Χρόνου… είναι λάθος να λέμε ότι το αντίθετο της Ζωής… είναι ο Θάνατος, αλλά δεν είναι… ο Χρόνος… είναι…!

Τελικά… υπάρχει ο Χρόνος;

Πάντως… όπως τον αντιλαμβανόμαστε… Χρόνος δεν υπάρχει… διότι γνωρίζουμε πολύ καλά σήμερα… ότι η σύγχρονη επιστήμη και σχεδόν η Κβαντική θεωρία… αλλά και η θεωρία του Χάους και των «Fractal» μας λένε ότι…. ο Χρόνος όπως τον μετρούμε καθημερινά, είτε τον κυνηγάμε είτε μας κυνηγάει… δεν υπάρχει.

 Όσο όμως υπάρχει η ξεπερασμένη πλέον αντίληψη…. ότι ο Χρόνος είναι μια ευθεία… γραμμή που ξεκινάει από κάπου στο άγνωστο… και καταλήγει κάπου αλλού… στο μακρινό μέλλον, τόσο θα είναι δύσκολο και να τον ερμηνεύσουμε, αλλά και να αξιοποιήσουμε τις όποιες Πνευματικές κι Ενεργειακές του διαστάσεις.

 Κάθε τι που φαίνεται με την πρώτη ματιά…. γραμμικά δηλαδή… μια ευθεία μπορεί.. εάν μελετηθεί σε βάθος… να εμφανίζει κάποιες στροφές, διάφορες καμπύλες, κάποια αραβουργήματα σε «Fractal»… ατελείωτες λεπτομέρειες. 

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η θεωρία του Χάους… δηλώνει ξεκάθαρα… πως τίποτε δεν υπάρχει ευθεία στην φύση. Δεν υπάρχουν δηλαδή ευθείες γραμμές. 

Άρα λοιπόν… πως ο Χρόνος μπορεί να είναι γραμμικός; Πως δηλαδή… μπορεί κάτι τόσο Πνευματικό…. όπως ο ΧωροΧρόνος να είναι μια ευθεία γραμμή… όταν τίποτε δεν είναι γραμμικό; Τέλος πάντων….!

Πιάστηκαν! – Πως γίνεται ένας σεισμογράφος να καταγράφει έναν τυφώνα;



Τα μηνύματα από τα νησιά της Καραϊβικής για την επέλαση του τυφώνα Ίρμα και η μιντιακή κάλυψη του δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το ότι πρόκειται για το ισχυρότερο καιρικό τρομοκρατικό χτύπημα μέχρι στιγμής

Ήδη και πριν ολοκληρωθεί ακόμα η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει λάβει τον χαρακτηρισμό του  «πιο ισχυρού τυφώνα που έχει καταγραφεί ποτέ πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ο τυφώνας «χτύπησε» ήδη με σφοδρότητα τα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου (Σεντ Μπαρθ) και του Αγίου Μαρτίνου (Σεντ Μάρτεν), που τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. «Έχουν εκκενωθεί σπίτια και όλοι βρίσκονται σε καταφύγια ή σε κτίρια με ισχυρή δομή», έγραψε στο Twiter από τον Σεντ Μάρτεν ένας μόνιμος Βρετανός κάτοικος του νησιού.
«Τώρα έχω τρομοκρατηθεί! Ο,τι κι αν είστε, ακόμα και άθεοι ή αιρετικοί, προσευχηθείτε για μένα», ανέφερε σε άλλο tweet από το καταφύγιο που είναι κρυμμένος. «Δεν μπορώ να δω, αλλά ακούω έξω τον θόρυβο. Θεέ μου, αυτός ο θόρυβος! Είναι σαν να βρίσκεσαι δίπλα σε μηχανή αεροσκάφους», πρόσθεσε.

Τόσο ισχυρός που τον κατέγραψε σεισμογράφος;

Ποιος είναι ο πιο χαζός στην εικόνα; Η κάθε από τις επιλογές σας δείχνει την προσωπικότητα σας



Η συζήτηση για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αυτής της εβδομάδας φαίνεται να έχει ξεκινήσει από αυτή την απλή εικόνα. Δεδομένου ότι η φωτογραφία άρχισε να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, η συζήτηση έχει ενεργοποιήσει τα μέσα κοινωνικής μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ορισμένοι αναγνώστες ισχυρίστηκαν ότι εκείνος στη φωτογραφία, η δράση του οποίου σκοπεύει να βλάψει τον εαυτό του, είναι η πιο ηλίθια, αλλά όλοι έχουν διαφορετική άποψη.
Κοιτάξτε την εικόνα και πείτε μας, ποια από τις τέσσερις είναι η πιο χαζή; Κάθε μία από τις επιλογές σας μπορεί να αποκαλύψει ένα μέρος της προσωπικότητάς σας.

Έγγραφο αποκαλύπτει ότι έγινε «σπορά νεφών» στο Τέξας πριν τον Χάρβεϊ!



Ένα έγγραφο διέρρευσε νωρίτερα που δείχνει ότι υπήρξαν επιχειρήσεις σποράς σύννεφων στο δυτικό Τέξας, στις 24 Αυγούστου, μόλις μια ημέρα πριν η καταιγίδα Harvey χτυπήσει ορισμένες περιοχές του Τέξας, προκαλώντας θανάτους και καταστροφές.

Το έγγραφο βρέθηκε στον υποτιθέμενο ιστότοπο του Weather Texas Modification Weather, ο οποίος δείχνει ότι υπήρξε μια επιχείρηση σποράς νεφών (Τροποποίηση Καιρού σαν αυτή που κάνει ο ΕΛΓΑ) μια μέρα πριν “χτυπήσει” η καταιγίδα Χάρβεϊ με ακραία πλημμυρικά φαινόμενα.
Το έγγραφο “αλίευσε” αμερικάνος ακτιβιστής κι έκτοτε έγινε viral – κλικ στην εικόνα να δείτε και τo pdf.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος εξηγεί τι σημαίνει η νέα Μαύρη Τρύπα για τον Γαλαξία [εικόνες]

Ο Διονύσης Σιμόπουλος εξηγεί τι σημαίνει η νέα Μαύρη Τρύπα για τον Γαλαξία [εικόνες]

Σ’ ένα σημαντικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 στο επιστημονικό περιοδικό Nature Astronomy, Γιαπωνέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν τον εντοπισμό μιας γιγάντιας Μαύρης Τρύπας.
Μία Μαύρη Τρύπα με υλικά 100.000 φορές περισσότερα από τα υλικά του Ήλιου. 
Η Μαύρη Τρύπα φαίνεται να έχει μέγεθος 1,4 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και είναι κυριολεκτικά χωμένη στο εσωτερικό ενός τεράστιου νέφους αερίων με διάμετρο 150 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων σε απόσταση 200 μόνο ετών φωτός από το κέντρο του Γαλαξία μας.
Πρόκειται για την δεύτερη σε μέγεθος Μαύρη Τρύπα που εντοπίστηκε στο Γαλαξία μας αφού η μεγαλύτερη, με υλικά τεσσάρων εκατομμυρίων άστρων, βρίσκεται σε μία περιοχή στον γαλαξιακό πυρήνα που ονομάζεται Τοξότης Α*. Η νέα αυτή μικρομεσαία Μαύρη Τρύπα θεωρείται ότι ήταν ο πυρήνας ενός νάνου γαλαξία ο οποίος ενσωματώθηκε στον μεγαλύτερο δικό μας Γαλαξία πριν από πολλά δισεκατομμύρια χρόνια.
Σχηματική παράσταση του περιβάλλοντος μιας Μαύρης Τρύπας
Η ανακάλυψη έγινε με την βοήθεια του συμπλέγματος των δεκάδων ραδιοτηλεσκοπίων ALMA (Atacama Large Millimeter/sub-millimeter Array) που βρίσκεται στην έρημο Atacama των Χιλιανών Άνδεων και σε μια από τις πλέον δυσπρόσιτες και άνυδρες περιοχές του πλανήτη σε ύψος 5.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Πρόκειται δηλαδή για το αστεροσκοπείο που είναι εγκατεστημένο στο μεγαλύτερο υψόμετρο, 750 μέτρα πάνω από το υψόμετρο στο οποίο βρίσκονται τα αστεροσκοπεία του Mauna Kea της Χαβάης. Καθένα από τα ραδιοτηλεσκόπια ALMA αποτελείται από κεραίες, διαμέτρου 12 μέτρων και βάρους μεγαλύτερου των 100 τόνων, οι οποίες μπορούν να μετακινούνται, από μια “συμπαγή” διάταξη σε μια εκτεταμένη, στην οποία η μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο κεραιών φτάνει τα 16 περίπου χιλιόμετρα. Χάρη στη τεχνική της συμβολομετρίας, του συνδυασμού δηλαδή των παρατηρήσεων δύο ή περισσότερων ραδιοτηλεσκοπίων, η ευκρίνεια της εικόνας που λαμβάνουμε μ’ αυτό το σύστημα των ραδιοτηλεσκοπίων ισοδυναμεί με την ευκρίνεια ενός ραδιοτηλεσκοπίου με διάμετρο κάτοπτρου 16 χιλιομέτρων!

Η πολύπλοκη έννοια της νοημοσύνης



νοημοσύνη
Ένας βασικός τομέας μελέτης και εφαρμογών στη ψυχολογία, είναι αυτός της νοημοσύνης και των τεστ νοημοσύνης.

Πώς ορίζεται η νοημοσύνη;


Ένα από τα πρώτα πράγματα που ανακαλύπτουμε για τη νοημοσύνη είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει - λένε πράγματα όπως “οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη είναι έξυπνοι”, ή “τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο”  ή “μαθαίνουν εύκολα” κ.λπ.
Εάν έπειτα ρωτήσουμε έναν ψυχολόγο πώς ορίζει τη νοημοσύνη, είναι λιγότερο πιθανό να μας δώσει μια σαφή απάντηση: θα μας δώσει αρκετούς διαφορετικούς ορισμούς, θα μας μιλήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στη μέτρηση της νοημοσύνης, θα μας δείξει πώς η έννοια της νοημοσύνης έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες (π.χ. με έρευνες σχετικά με τη σημασία των κοινωνικών επιδεξιοτήτων και της διαχείρισης των συναισθημάτων).  Ίσως τέλος αναγκαστεί να καταφύγει στο διάσημο ορισμό του Βoring (1923) ότι “η νοημοσύνη είναι αυτό που μετρούν τα τεστ νοημοσύνης”.
Αυτά που θα μας πει ο ψυχολόγος αντανακλούν την πολυπλοκότητα της νοημοσύνης, όπως προέκυψε από την έρευνα και τη θεωρία.  Πάντως σήμερα συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι είναι τελικά νοημοσύνη.

Η σημασία της νοημοσύνης

Μια δημοφιλής έννοια της νοημοσύνης για τους απλούς ανθρώπους είναι ότι οι μαθητές με υψηλή νοημοσύνη τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, προοδεύουν ευκολότερα και γρηγορότερα μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, έχουν περισσότερες δυνατότητες κι επιλογές. Αργότερα ως εργαζόμενοι αναμένεται να έχουν πιο υπεύθυνες θέσεις και πιο καλοπληρωμένες δουλειές.  Είναι επομένως κάτι που στην κοινωνία μας προσδίδει κύρος.

Προκαταλήψεις σχετικά με την υψηλή νοημοσύνη

Τυφώνας IRMA: Ριπές ανέμου 109 μιλίων την ώρα ενάντια σε άνθρωπο!


Για όλους εκείνους που εξακολουθούν να υποτιμούν τον τυφώνα Irma και την απίστευτη δύναμή του. 
Σε αυτό το βίντεο , μπορείτε να δείτε πόσο ισχυρές είναι οι ριπές των 109 MPH.
 Ο τυφώνας Irma θα φέρει ριπές ανέμου έως 225 mph. 
Προστατέψτε τον εαυτό σας. Προετοιμαστείτε!
- Στα 140  μίλια την ώρα τα ξύλινα σπίτια αρχίζουν να φεύγουν από τη βάση τους.
- Στα 150 μίλια την ώρα έχουν φύγει ...

Η προέλευση των Αλβανών και η θέση τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία- τουρκική πηγή




Σεπτέμβριος 6, 2017. 08:21


Σε μια σειρά δημοσιευμάτων του πρακτορείου Anadolu εμπεριέχεται μια επισκόπηση της προέλευσης των Αλβανών κατά την τουρκική άποψη  καθώς και τη θέση την οποία είχαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Έτσι:



Οι περισσότεροι Αλβανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας ένωσαν τη μοίρα τους με τους Τούρκους για 500 χρόνια, αποδέχθηκαν τον ισλαμισμό και έγιναν ένας από τους βασικούς παράγοντες του οθωμανικού κράτους.


Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί  απογειώθηκαν με ευκολία στις λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού και διέπρεψαν.


Αυτός είναι ο λόγος, που οι Δυτικοί δέχονται τους Αλβανούς ως «Τούρκους και οι Τούρκοι δέχονται τους Αλβανούς ως «γιους των μακρινών χωρών της πατρίδας» » (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο) .


Μετά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, στις 28 Νοεμβρίου του 1912 οι Αλβανοί ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους.


 Με την έναρξη της επιρροής που είχε ήδη χάσει την προστασία και την υποστήριξη των Οθωμανών, οι Αλβανοί αντιμετωπίζουν τα επόμενα χρόνια επιδρομές γειτονικών χωρών. Και ενώ συνεχιζόταν η χαοτική κατάσταση στα εδάφη της Ανατολίας, η Αλβανία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου με συγκεκαλυμμένες συμφωνίες αποτέλεσε αντικείμενο διαχωρισμού της,  μεταξύ των κρατών της Αντάντ.


Μετά τον πόλεμο (Α΄Παγκόσμιος) η Ανατολία και η Αλβανία κατακτήθηκαν από τα ίδια ιμπεριαλιστικά κράτη που επεκτάθηκαν σε αυτά. Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί, που είχαν την ίδια τύχη επί πέντε αιώνες, συνεργάσθηκαν, επίσης, σε αυτήν την οδυνηρή περίοδο, υπογράφοντας, μάλιστα, μυστική συμφωνία.


Η Τουρκο-αλβανική συνεργασία που ξεκίνησε  με την άδικη και αυθαίρετη εισβολή, την οποία αντιμετώπισαν οι δύο χώρες μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, άρχισε ουσιαστικά τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας στο επίπεδο των  πολιτικών σχέσεων. 

Ο Γάλλος έρχεται να «ιδιωτικοποιήσει» το νερό υπέρ του Γαλλικού Δημοσίου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Γάλλος έρχεται να «ιδιωτικοποιήσει» το νερό υπέρ του Γαλλικού Δημοσίου!

Εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 γαλλικών πολυεθνικών επιχειρήσεων θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Η Γαλλία είναι σημαντικός εξαγωγικός προορισμός για τα ελληνικά προϊόντα και συγκαταλέγεται παραδοσιακά μεταξύ των χωρών που επιδεικνύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 θυγατρικές εταιρείες γαλλικών ομίλων και επιχειρήσεων, μικτές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές. Υπολογίζεται ότι οι εν λόγω εταιρείες έχουν προβεί σε απευθείας προσλήψεις περίπου 30.000 υπαλλήλων, μόνο. Γιατί; Το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν επενδύσεις, κατά βάση βραχυχρόνιου χαρακτήρα που κατευθύνονται στην αγορά προϊόντων του χρηματοοικονομικού τομέα (μετοχές, ομόλογα και άλλα επενδυτικά προϊόντα). Δηλαδή, δουλειές-φούσκες χρηματοοικονομικού τομέα και όχι παραγωγές.
Οι προτεραιότητες των γαλλικών επιχειρήσεων ως προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την ως τώρα δραστηριοποίησή τους, αφορούν: την ενέργεια, τον τουρισμό, τις βασικές υποδομές (δημόσια έργα – αυτοκινητόδρομοι), υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – ύδρευση, τις μεταφορές (ειδικότερα τους σιδηροδρόμους) και τον τομέα της υγείας.

Ας δούμε την επιχειρηματική αποστολή:

  • Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Total (πετρελαϊκή εταιρεία) Πατρίκ Πουϊγιάν
  • Ο γενικός διευθυντής της BPI (Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γαλλίας) Νικολά Νταφούρκ
  • Ο συνιδρυτής της εταιρείας Kiss Kiss Bank Bank (πλατφόρμα χρηματοδότησης media, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και μουσικής) Αντριέν Ομόν
  • Ο πρόεδρος του ομίλου Roullier (λιπάσματα και ζωοτροφές) Ενί Μπουαγιέ
  • Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Saur (εταιρεία υδάτων) Λουί-Ρος Μπουργκάρντ
  • Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής των εργαστηρίων Ineldea (καλλυντικά, βιταμίνες κ.λπ.) Νικολά Καπελέρ
  • Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Suez Environnement (εταιρεία νερούκαι περιβάλλοντος) Ζαν Λουίς Σοσό
  • Ο γενικός διευθυντής της Cooperl (εταιρεία επεξεργασίας χοιρινού κρέατος) Εμανουέλ Κομόλ
  • Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Biocodex (φαρμακευτική εταιρεία)Ζαν-Μαρί Λεφέβρ
  • Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sanofi (φαρμακευτική εταιρεία) Γκιγιόμ Λερουά
  • Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Orchestra (εταιρεία παιδικού ενδύματος) Πιέρ Μεστρ
  • Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Vinci (τεχνική εταιρεία) Νικολά Νοτεμπέρ
  • Ο πρόεδρος της Aerospace Valley (αεροδιαστημική εταιρεία) Αγκνές Παϊγιάρ
  • Ο πρόεδρος του ομίλου BPCE (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) Φρανσουά Περόλ
  • Ο γενικός διευθυντής της Alstom (τρένα, μέσα μαζικής μεταφοράς) Ανρί Πουπάρτ – Λαφάρζ – που θέλουν να κάψουν απορρίμματα και πλαστικά για να παράγουν (καρκινογόνα) ενέργεια στο Βόλο
Δυο, λοιπόν, όχι μόνο μια από τις πολυεθνικές της αποστολής έχουν βάλει στο μάτι το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό.
Για να δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να βουτήξουν το ελληνικό νερό:

Χωρίς την επιλογή της κόλασης, ο παράδεισος θα είναι σκέτη κόλαση. (OSHO)



Για μένα, το μόνο που χρειάζεται να επιτευχθεί είναι το να είσαι αθώος. Να είσαι αθώος και το θεϊκό κυλάει σ’εσένα, γεμάτο ευδαιμονία. Αθωότητα είναι η ικανότητα να παίρνεις, είναι η ικανότητα να είσαι τού θεϊκού. Να είσαι αθώος και ο επισκέπτης βρίσκεται εκεί. Εσύ γίνε ο οικοδεσπότης.
Αυτή η αθωότητα δεν μπορεί να καλλιεργηθεί, επειδή η καλλιέργεια είναι πάντοτε μια επινόηση, είναι υπολογισμένη. Η αθωότητα δεν μπορεί ποτέ να είναι υπολογισμένη. Αυτό είναι αδύνατον!
Η αθωότητα είναι θρησκευτικότητα. Τo να είσαι αθώος είναι η κορύφωση της αληθινής πραγμάτωσης.
H αληθινή αθωότητα όμως έρχεται μόνο μέσα από μια συνειδητή επανάσταση. Δεν είναι δυνατόν να έρθει μέσα από οποιαδήποτε ασυνείδητη, συλλογική εξέλιξη. O άνθρωπος είναι μόνος. Είναι ελεύθερος να επιλέξει τον παράδεισο ή την κόλαση, τη ζωή ή το θάνατο, την έκσταση της πραγμάτωσης ή τη δυστυχία της λεγόμενης ζωής.
O Σαρτρ λέει κάπου: «Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να είναι ελεύθερος.» Μπορείς να επιλέξεις είτε τον παράδεισο είτε την κόλαση. Ελευθερία σημαίνει ότι μπορείς να επιλέξεις είτε το ένα είτε άλλο.

Κοσμικές Ακτίνες: Έρευνες σε αστρικά υπολείμματα ρίχνουν νέο φως στην προέλευση των Κοσμικών Ακτίνων

Η προέλευση των κοσμικών ακτίνων, [σωματίδια υψηλής ενέργειας από το εξωτερικό διάστημα που αδιάκοπα προσκρούουν στη Γη], είναι μεταξύ το πιο προκλητικών ανοιχτών ερωτημάτων στην αστροφυσική. Οι κοσμικές ακτίνες, που ανακαλύφθηκαν πριν από περισσότερο από 100 χρόνια και θεωρήθηκαν εν δυνάμει κίνδυνος για την υγεία των πληρωμάτων των αεροπλάνων και των αστροναυτών, θεωρείται ότι παράγονται από ωστικά κύματα (κύματα κρούσης) – για παράδειγμα, αυτά που είναι αποτέλεσμα εκρήξεων υπερκαινοφανών. Οι περισσότερο ενεργητικές κοσμικές ακτίνες, που διατρέχουν ταχύτατα το διάστημα, έχουν 10 με 100 εκατομμύρια φορές την ενέργεια που παράγεται σε επιταχυντές όπου συγκρούονται σωματίδια, όπως το LHC στο CERN.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Monthly Notices, της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, ρίχνει νέο φως στην προέλευση αυτών των ενεργητικών σωματιδίων. «Το νέο αποτέλεσμα αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην κατανόηση της επιτάχυνσης των σωματιδίων στα ωστικά κύματα, που θεωρούνται παραδοσιακά ως οι κύριες πηγές ενεργητικών σωματιδίων στο σύμπαν», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Federico Fraschetti, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Το Νεφέλωμα του Καρκίνου, απομεινάρι μιας έκρηξης υπερκαινοφανούς (supernova) που είχε παρατηρηθεί περίπου πριν από 1000 χρόνια, είναι ένα από τα καλύτερα μελετημένα αντικείμενα στην ιστορία της αστρονομίας και μια γνωστή πηγή κοσμικών ακτίνων. Εκπέμπει ακτινοβολία όλου του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από ακτίνες-γ, υπεριώδη, και ορατό φως μέχρι υπέρυθρη και ραδιοκύματα.
«Τα περισσότερα από ότι παρατηρούμε προέρχονται από πολύ ενεργητικά σωμάτια όπως τα ηλεκτρόνια τα οποία δεν έχουν ακόμη αφήσει την πηγή», είπε ο Fraschetti. «Καθώς μπορούμε μόνο να παρατηρήσουμε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από την ίδια την πηγή, βασιζόμαστε σε μοντέλα για να αναπαράγουμε το φάσμα ακτινοβολίας από το νεφέλωμα που βλέπουμε».

Πώς προέκυψε η Εποχή των Ανακαλύψεων και ποια η σημασία της για την Ευρώπη και τον Κόσμο;


  Ως Εποχή των Ανακαλύψεων, ονομάζεται η ιστορική περίοδος που οι Ευρωπαίοι άρχισαν τις υπερπόντιες εξερευνήσεις, ανακαλύπτοντας έτσι το σύνολο των άγνωστων και ανεξερεύνητων - μέχρι τότε - χωρών του Πλανήτη. Η Εποχή των Ανακαλύψεων, άρχισε το 1418 με την ανακάλυψη των Νήσων Μαδέρες από τους πρωτοπόρους στις ναυτικές εξερευνήσεις Πορτογάλους και ολοκληρώθηκε το 1911 όταν ο Νορβηγός Ρόαλντ Άμουντσεν έφτασε στον Νότιο Πόλο. Τι ήταν όμως εκείνο που ώθησε τους Ευρωπαίους να τολμήσουν να διαπλεύσουν τους άγνωστους ωκεανούς και να φτάσουν στις άκρες της Γης; Ποια θα ήταν η τύχη της Ευρώπης χωρίς τις γεωγραφικές ανακαλύψεις;
   Για πολλούς αιώνες πριν την Εποχή των Ανακαλύψεων, ο Δρόμος του Μεταξιού, που στην ουσία ήταν ένα δίκτυο χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, ένωνε τα εμπορικά κέντρα της Ευρασίας. Αγαθά όπως το μετάξι, τα μπαχαρικά, η πορσελάνη κ.α., έγιναν γνωστά στην Ευρώπη φτάνοντας από την Ανατολή με πλοία και καραβάνια μέσω των θαλασσών και των στεπών της Ασίας. Τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος πραγματοποιεί την εκστρατεία του προς την ανατολή, καταλύοντας την Περσική Αυτοκρατορία και κατακτώντας το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού Κόσμου, φτάνοντας μέχρι την Ινδία. Από τότε, η Ινδία έγινε ευρέως γνωστή στους πολιτισμούς της Ευρώπης και έμεινε για αιώνες το ανατολικότερο σημείο αναφοράς καθώς - όπως  πίστευαν - από εκεί προέρχονταν όλα τα αγαθά της Ανατολής. Για τον λόγο αυτό, αργότερα οι Πορτογάλοι, είχαν ως κύριο σκοπό των εξερευνήσεων τους να βρουν τον θαλάσσιο δρόμο προς την Ινδία κάτι που κατάφερε ο Βάσκο ντα Γκάμα το 1498.  


   Κατά την Αρχαιότητα, όπως μας περιγράφει και ο Πτολεμαίος, ο Ινδικός Ωκεανός, θεωρούνταν ως μία κλειστή θάλασσα καθώς πίστευαν πως η Αφρική και η Ασία, είχαν χερσαία σύνδεση μέσω μιας νότιας άγνωστης γης. Η θεωρία αυτή ήταν πιστευτή για αιώνες και συνεπώς, ο δρόμος του μεταξιού, ήταν ο μόνος τρόπος ανταλλαγής εμπορευμάτων μεταξύ των δύο άκρων της Ευρασίας. Μετά την κατάλυση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 476, στα εδάφη της δημιουργούνται νέα έθνη ενώ η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Ανατολής (Βυζαντινή Αυτοκρατορία) η οποία διατηρίθηκε για πολλούς ακόμη αιώνες, είχε γίνει η κύρια είσοδος του εμπορίου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας αφού στα εδάφη της συμπεριλαμβάνονταν όλες οι ακτές της ανατολικής Μεσογείου και φυσικά το κομβικό σημείο του Βοσπόρου όπου βρίσκονταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία όμως, άρχισε να φθίνει, ιδιαίτερα μετά το σχίσμα των δύο Εκκλησιών το 1054 όπου πλέον, εκτός τις εξ ανατολάς εισβολές των Αράβων και των Σελτζούκων, είχε να αντιμετωπίσει και την αντιπαλότητα των δυτικών. Η εξέλιξη αυτή, δίνει χώρο στις νεοϊδρυθείσες Δημοκρατίες της Βενετίας και της Γένοβας, να δημιουργήσουν κτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ώστε να γίνουν πλέον οι κυρίαρχοι της Μεσογείου και οι κύριοι διακινητές του Ασιατικού εμπορίου στην Ευρώπη. 

Η φάκα – το τυρί …και ?





Η φάκα και το τυρί.
Μία παγίδα με μία λιχουδιά. Που πόσες φορές στη ζωή μας δεν έχουμε πέσει πάνω της ? Αυτό που δεν έχουμε αναζητήσει είναι ποιος κρύβεται πίσω από την φάκα.

Η φάκα πάντα μπαίνει στην ζωή μας για να μας οδηγεί εκεί και πάνω στην φάκα μπαίνουν «λιχουδιές» κυρίως της ύλης για να μας μαγνητίζουν και να μας απομαγνητίζουν και να μας υπνωτίζουν.
Η ύλη είναι στην ζωή του κάθε ανθρώπου ένας στόχος που κάποιες φορές εκείνη επιλέγει για μας. Εκείνη μας οδηγεί στο πως θα νιώθουμε για τους εαυτούς μας. Αν δεν την έχουμε νιώθουμε ανάξιοι και αν την έχουμε νιώθουμε φόβο μην την χάσουμε. Λες και η ύλη είναι η αιτία και ο λόγος ή και ο τρόπος της ευτυχίας. Αυτό είναι το «τυρί»- «λιχουδιά» πάνω στην φάκα.
Η φάκα λοιπόν είναι ο δρόμος των πρέπει και των στάνταρς.  Που δεν τα βάζει ο καθένας μας στον δρόμο του, απλώς τα βρίσκει εκεί τοποθετημένα από τους προηγούμενους και κάνουμε μία σκυταλοδρομία. Ο ένας παραδίδει στον άλλον τα «σκήπτρα» της «ευτυχίας» και του «τρόπου» της ζωής.  Να κυνηγάμε τους στόχους μας.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ !!! Ή Μήπως… είναι;!!! (Βίντεο)

ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ (video)
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ένα παράξενο video έχει αρχίσει να κυκλοφορεί…
Θέμα του, ένα παράξενο λαμπερό αντικείμενο που συνεχώς μετασχηματίζεται.
Οι ενστάσεις για το αν πρόκειται για κάτι αληθινό είναι αρκετές.Σύμφωνα με τον Βασίλη Μπαντίδη και τον Κώδικα Μυστηρίων, που το αναμεταδίδουν, έκανε την εμφάνισή του στην Ισπανία.
Καθώς, λοιπόν, καμία επίσημη αρχή δεν πρόκειται να βγει και να το επιβεβαιώσει, κρατάμε μία επιφύλαξη για όλο αυτό που ακολουθεί.
Αν και είναι αρκετά εντυπωσιακό, εσείς θα κρίνετε τι μπορεί να συμβαίνει.

Η παιδική ηλικία του Αχιλλέα

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Ο Αχιλλέας ήταν γιός του Πηλέα, βασιλιά των Μυρμιδόνων στη Φθία (Θεσσαλία) και της Νηρηίδας Θέτιδας, της κόρης του Νηρέα.
Ο μύθος αναφέρει τον Δία και τον Ποσειδώνα να διεκδικούν «το χέρι» της, μέχρι που τους σταματά ένας χρησμός της Θέμιδας, ο οποίος προβλέπει ότι η Θέτις έμελλε να γεννήσει γιο δυνατότερο από τον πατέρα του.
Ο Πίνδαρος στην «Ισθμιακή Ωδή, 8» παρουσιάζει τη Θέτιδα ως μορφή με κοσμικές δυνατότητες, της οποίας η ύπαρξη και μόνον εγκυμονεί βαθύτατες συνέπειες για τους Θεούς, αφού η γέννηση του παιδιού της απειλεί ολόκληρη τη θεία τάξη.
Ο γάμος της Θέτιδας με οποιοδήποτε ολύμπιο θεό (ανάμεσα στους αδελφούς του Δία) θα ήταν καταστροφικός.
Η Θέμις(θεσμός), φύλακας της κοινωνικής τάξης, προσπαθεί, ν΄αποσοβήσει έναν κίνδυνο που θ’ αλλάξει ακόμα και την κλίμακα στη διαδοχή των γενεών στην θεϊκή τάξη..
Αυτή είναι η δύναμη της Θέτιδας έναντι των θεωρητικά υπέρτερων Ολύμπιων θεών.

Τυφώνας Harvey: Οπλοποιήθηκε από Μυστικά Προγράμματα Γεωμηχανικής;



Η ασυνήθιστη καταστροφικότητα του τυφώνα Harvey προκλήθηκε από κυβερνητικά προγράμματα που αφορούν τον έλεγχο του καιρού;

Σε αντίθεση με την υπάρχουσα πεποίθηση, μια τεχνολογία που είναι σε θέση να ισχυροποιήσει έναν τυφώνα υπάρχει και μάλιστα υπήρχε από πριν οι περισσότεροι Αμερικανοί να γεννηθούν. 

Αυτή η τεχνολογία δεν είναι καν μυστική. 

Δεδομένου ότι, τουλάχιστον ήδη από το 1940, έχουν διεξαχθεί επιτυχή επιστημονικά πειράματα τροποποίησης καιρού. 

Δεν υπάρχει πλέον οποιοδήποτε απόρρητο για το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή είναι πραγματική και ικανή να ισχυροποιήσει μια τροπική καταιγίδα.

Είναι γνωστή ως σπορά νεφών. 

Ένα αεροσκάφος διασπείρει απλά χημικές ουσίες ικανές να ενθαρρύνουν τη συμπύκνωση σε ένα σύννεφο, εντείνοντας την καταιγίδα.

IRMAGEDDON....Από το Διάστημα!



Οι εξωτερικές κάμερες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κατέγραψαν μια δραματική άποψη του τυφώνα Irma κατά το πέρασμά του διαμέσου του Ατλαντικού Ωκεανού, την Τρίτη. 

Η Irma κινείται με ταχύτητα ανέμου 185 μιλίων την ώρα, που αποτελεί νέο ρεκόρ, με φόβους για πρόκληση σοβαρών ζημιών καθώς ταξιδεύει μέσα από την Καραϊβική προς τη Φλόριντα.




Αλλά οι μετεωρολόγοι λένε ότι είναι η πρώτη θύελλα στο είδος της που προσεγγίζει τέτοιες καταστροφικές ταχύτητες στο ισχύων επίπεδο της πίεσης  των 916 millibars (mb). Κανονικά ένας τυφώνας θα έπρεπε να πέσει κάτω από 900mb πριν φτάσει σε τέτοιες καταστροφικές ταχύτητες. 

Το Τέλος του Κόσμου στο Hinesville της Georgia: Γιγαντιαία Ομίχλη Καταπίνει την Πόλη!


Όταν άρχισαν να ανεβαίνουν οι πρώτες φωτογραφίες με σύννεφα που παρέπεμπαν στην Αποκάλυψη, θεωρήθηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν προϊόν ψηφιακής τροποποίησης μέσω photoshop.

Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότερες φωτογραφίες άρχισαν να εμφανίζονται από διαφορετικούς ανθρώπους, έγινε σαφές ότι το γεγονός που λάμβανε μέρος ήταν πραγματικό και δημιουργήθηκε πανικός στους πολίτες. 

Βγαλμένο από ταινείες τρόμου


Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στο Hinesville, στη Γεωργία των ΗΠΑ, στις 31 Αυγούστου 2017, και πυροδότησαν φόβους ότι το τέλος του κόσμου ερχόταν. 

Ζώα – Οι πρώτοι ταξιδιώτες του Διαστήματος




Στο χρονικό της κατάκτησης του Διαστήματος, ο άνθρωπος πριν στείλει τον εαυτό του στο Διάστημα, έστειλε μια πληθώρα από πειραματόζωα για ερευνητικούς σκοπούς. Είτε ταξίδεψαν ως προπομποί επανδρωμένων πτήσεων, είτε παρέμειναν απλά για καιρό στο διάστημα, τελικά δεν είχαν όλα ένα ευτυχισμένο τέλος.
Οι πρώτοι γνωστοί οργανισμοί που ταξίδεψαν στο διάστημα ήταν κοινές μύγες. Οι μικροσκοπικοί αυτοί αστροναύτες τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα πύραυλο V2, μαζί με λίγους σπόρους καλαμποκιού και εκτοξεύτηκαν από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 1946 για μια υποτροχιακή πτήση (ή suborbital flight, θεωρείται η πτήση που φτάνει περίπου 100χλμ από την επιφάνεια της θάλασσας και το σκάφος επιστρέφει πίσω – δεν ξεφεύγει της βαρύτητας, ούτε μπαίνει σε τροχιά). Σκοπός της αποστολής ήταν να εξετάσουν την έκθεση στις ακτινοβολίες σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Ο πύραυλος έφτασε τα 109 χιλιόμετρα μέσα σε 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και οι μύγες επέστρεψαν σώες και αβλαβείς.


Ο ΑΛΜΠΕΡΤ Β’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ.     IMAGE CREDIT: UNIVERSETODAY.COM

Το 1948 έντυσαν αστροναύτη μια μαϊμού που την ονόμασαν Άλμπερτ, η οποία δυστυχώς πέθανε από ασφυξία πριν να φτάσει ο πύραυλος στα 100 χιλιόμετρα ύψος. Την αμέσως επόμενη χρονιά ξαναέστειλαν μια μαϊμού, τον Άλμπερτ Β’, που έφτασε μέχρι τα 134 χιλιόμετρα. Και αυτός δυστυχώς απεβίωσε όταν δεν λειτούργησε το αλεξίπτωτο κατά την επιστροφή. Η πρώτη λοιπόν μαϊμού, που κατάφερε να επιστρέψει ζωντανή ήταν ο Άλμπερτ Στ’, το 1951. Πέθανε όμως και αυτός δύο ώρες μετά την προσγείωση.
Στην άλλη πλευρά της Γης, οι Σοβιετικοί προτίμησαν να στείλουν σκύλους στις πρώτες τους απόπειρες, τα αποκαλούμενα Soviet Space Dogs. Οι σκύλοι φορούσαν στολές σταθεροποίησης της πίεσης με κράνος σε σχήμα φυσαλίδας από ακρυλικό γυαλί (PMMA). Πιο αναλυτικά:

Περί ψυχώσεως του κομβίου του Κιμ




Γράφει ο Νικόλας Μπαγιαρτάκης 



Πολύς κόσμος έχει την εξής γνώμη επί του Κιμ" ότι πρόκειται περί ενός ψυχωτικού ατόμου καθώς προβαίνει σε τέτοιες προκλήσεις με τις βόμβες του και το κουμπάκι του άνευ λόγου και αιτίας κι αυτό τον κάνει απόλυτα επικίνδυνο για όλους μας. Είναι όμως, έτσι; Είναι ένας μανιακός ψυχοπαθής ο Κιμ ή αυτή η προκλητική συμπεριφορά του υποκρύπτει μία στρατηγική;



Η Βόρεια Κορέα όπου ηγείται ο Κιμ είναι στην σφαίρα επιρροής της Κίνας, ως εκ τούτου έχουν σχέσεις σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η οικονομία κι όχι μόνο. Αντίστοιχα η Νότια Κορέα αλλά και η Ιαπωνία (το σύνταγμα της είναι γραμμένο από τις Η.Π.Α.) είναι ενταγμένες στη σφαίρα επιρροής των Η.Π.Α. Αυτά τα πλέγματα σχέσεων των ομάδων αυτών είναι που συγκρούονται αναμεταξύ τους στη πραγματικότητα κι όχι ο Κιμ ενάντια σ' όλα τα έθνη. Η εικόνα των συστημικών δυτικών μέσων ενημερώσεως για άλλη μία φορά είναι παραπλανητική και προπαγανδιστική, δίχως να σημαίνει ότι πρόκειται περί κάποιου αγγέλου αλλά κι απ' την άλλη η δαιμονοποίηση του Κιμ τον μόνο σκοπό που έχει δεν είναι άλλος απ' τον να ελέγξει τις μάζες των δυτικών λαών και να διαμορφώσει μία κοινή κατασκευασμένη συνείδηση ότι καλώς θα επέμβει ο παγκόσμιος σερίφης εκτός του σπιτιού του και της αυλής του, βλέπε Η.Π.Α.

Στη πραγματικότητα ο Κιμ λειτουργεί υπό τις οδηγίες της Κίνας. Η περιοχή του ειρηνικού ωκεανού έχει γείρει τη πλάστιγγα βάρους της γεωπολιτικής και της γεωστατηγικής ως προς τα εκεί. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Ειρηνικό ωκεανό και δη για την νότια Σινική θάλασσα. Η περιοχή εκεί έχει καταστεί ως το μήλον της έριδος μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας καθώς η αξίας της υπολογίζεται από το Center for Strategic & International Studies περί των 3,37 τρισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως. Όπερ σημαίνει ότι ο έλεγχος της θάλασσας αυτής προσφέρει μεγάλη ισχύ σε όποια υπερδύναμη καταστεί κυρίαρχη της σε έλεγχο εκεί.

Γενικά η Κίνα είναι η υπερδύναμη που φιλοδοξεί να παραλάβει τα σκήπτρα της πλανητικής ηγεμονίας και της πρωτοκαθεδρίας από τις Η.Π.Α. Έτσι ο έλεγχος της στην θάλασσα εκεί που είναι στα γεωγραφικά της σύνορα δίπλα θα της φέρει περαιτέρω ανάπτυξη και ισχύ σε άμεσο χρονικό διάστημα αλλά και σε μελλοντικό. Κάτι το οποίο δεν το αγνοεί αυτό οι Η.Π.Α. Έτσι προσπαθεί να βάλλει εμπόδια στην Κίνα μέσω του διεθνούς δικαίου της θάλασσας καθώς εκεί η Κίνα παρεμποδίζεται για να ελέγξει την θαλάσσια περιοχή με συνέπεια να υποστεί πλήγμα εμπορικό στον διάδρομο αυτόν για τα πλοία της κι οικονομικό συνάμα, πλην των άλλων είναι και ένα πεδίο σύγκρουσης κι αυτό όπως πολλά άλλα ανάμεσα στην ανερχόμενη ηγεμονική δύναμη και στην σημερινή άρα είναι και είναι επίδειξη δύναμης κι αίγλης για την διεθνή κοινότητα.

Η κερδισμένη μάχη με την αναβλητικότητα είναι ο οδηγός της επιτυχίας

Ένα συνδεδεμένο χαρακτηριστικό με την πολύ σκέψη είναι η αναβλητικότητα. Η αναβλητικότητα είναι το Νο1 χαρακτηριστικό για να οδηγηθεί κάποιος στην αποτυχία!
Οι 7 λόγοι-Μηχανισμοί της Αναβλητικότητας
Φοβάστε την αποτυχία («αν προσπαθήσω και δεν τα καταφέρω;»)
Φοβόμαστε την επιτυχία («η επιτυχία θα μου φέρει νέες ευθύνες, άγχος κλπ…»)
Δεν είμαι αρκετά ικανός-δεν πιστεύω στον εαυτό μου
Φοβάμαι μην πληγωθώ
Σκέφτομαι τι θα πουν οι άλλοι
Σκέφτομαι μήπως δεν είναι σωστό
«Μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή;»-«δεν είμαι έτοιμος ακόμα..!»

Θα παρατηρήσετε στα παραπάνω ότι υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα πράγματα όλοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πετύχουν στη ζωή τους («αποτυχημένοι»). Ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό, ο χαρακτηριστικός τρόπος σκέψης; Είναι αυτός που ξεκινά με τις λέξεις-φράσεις:

Ἕνα ὄνειρο γιὰ νὰ πραγματοποιηθῇ, χρειάζεται αὐτοὺς ποὺ θὰ τὸ πραγματοποιήσουν.

Ἕνα ὄνειρο γιὰ νὰ πραγματοποιηθῇ, χρειάζεται αὐτοὺς ποὺ θὰ τὸ πραγματοποιήσουν.Τὰ ὄνειρα ἀπὸ μόνα τους δὲν ἀλλάζουν τὸν κόσμο μας.
Ἀπαιτεῖται νὰ συνοδεύονται ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ θὰ δεσμευθοῦν γὰ τὴν πραγματοποίησίν τους. Ὁ κόσμος μας γιὰ νὰ ἀλλάξῃ χρειάζεται ὀνειροδόμους ποὺ θὰ ἀποφασίσουν νὰ πραγματοποιήσουν τὰ ὄμορφα καὶ  τὰ χρήσιμα ὄνειρά τους, συνήθως μόνοι τους.
Καὶ εἶναι αὐτοὶ ποὺ στὴν πραγματικότητα ἐπαναδημιουργοῦν τὸν κόσμο μας κάθε στιγμή, ποὺ ἀλλάζουν κάτι, μικρὸ συνήθως καὶ ποὺ μποροῦν νὰ σηκώσουν τὴν εὐθύνη τῶν ἐπιλογῶν τους.
Τὸ δικό μας ὄνειρο, τὸ μικρὸ ἤ μεγάλο, ἀπαιτεῖ κι αὐτὸ χῶρο στὸν κόσμο τῆς πραγματικότητος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα