Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

10 συμβουλές από αστυνομικούς που θα σώσουν τον χρόνο και τα νεύρα σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μυστικά μπορεί να ξέρουν οι αστυνομικοί; 

Πιστεύουμε ότι τα μυστικά που μοιράστηκαν μαζί μας οι αστυνομικοί είναι αξιόπιστα και μπορούν να μας σώσουν από δύσκολες καταστάσεις.

Δείτε παρακάτω 10 μυστικά από αστυνομικούς που δεν γνωρίζατε και μπορούν να σας σώσουν από δυσάρεστες καταστάσεις.

Κρατήστε το παιδί σας ασφαλές μέσα στο πλήθος


Απλά γράψτε τον αριθμό του κινητού σας στο χέρι του παιδιού σας και καλύψτε το με υγρό διάλυμα επιδέσμου ή διάφανο μανό. Έτσι, οι γονείς θα ανησυχούν λιγότερο και τα παιδιά θα είναι ενθουσιασμένα που απέκτησαν το πρώτο τους «τατουάζ.»

Ένας τρόπος να κρυφτείτε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσειςΑυτή η ιδιοφυής συσκευή είναι σχεδιασμένη για να σώζει από επικίνδυνες καταστάσεις που κάποιος σας κυνηγάει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό κομμάτι αγωγού και λίγη εξάσκηση για να τελειοποιήσετε το κόλπο. Δυστυχώς, αυτό το κόλπο δεν μπορεί να μας κρύψει από τα προβλήματά μας.

Στο ίδιο έργο θεατές


Αναγκασμένοι να ζούμε σε μία αγωνιώδη, γκρίζα εποχή, χωρίς υπερβολικές οδύνες, αλλά και χωρίς καμία προοπτική, χωρίς σαφήνεια όσον αφορά το μέλλον μας, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, πώς να συμπεριφερθούμε.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τί είναι η Ελλάδα; Είναι το απελπιστικά χαμηλό επίπεδο ορισμένων Ελλήνων που βλέπουμε γύρω μας τις τελευταίες δεκαετίες; Είναι αυτοί που διέφθειραν έναν ολόκληρο λαό, οδηγώντας τον στον υπερδανεισμό, στην υπερκατανάλωση και τελικά στην πολιτική, οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική χρεοκοπία; Είναι η απίστευτη διαφθορά, η ανικανότητα και η διαπλοκή της πολιτικής με την εγχώρια ολιγαρχία και με τα ΜΜΕ;
Είναι οι βρώμικες, απολίτιστες εκφράσεις που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους γύρω μας, σαν να πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό και μοντέρνο; Είναι η κουτοπονηριά, η απατεωνιά, ο καιροσκοπισμός και η παντελής έλλειψη ηθικών κανόνων; Είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο διεθνής εξευτελισμός και η δουλοπρέπεια, στα οποία έχουμε οδηγηθεί; Η διχόνοια μεταξύ μας, η ζήλεια, η κακεντρέχεια, η μισαλλοδοξία και ο φθόνος;
Ή μήπως Ελλάδα είναι ο πανάρχαιος, μοναδικός πολιτισμός μας, οι πραγματικές ρίζες μας, τα πατροπαράδοτα ιδανικά, οι παραδοσιακές αξίες μας και η πανέμορφη φύση, με την οποία μας προίκισε αυτός που τη δημιούργησε; Μήπως ‘Έλληνες είναι όλοι εκείνοι που πολέμησαν για να ζήσουμε ελεύθεροι και που μας επέτρεψαν να κατοικούμε αιώνες τώρα σε αυτόν τον παράδεισο; Που διέπρεψαν στην επιστήμη, στην πολιτική, στη φιλοσοφία και στις τέχνες;
Δεν είμαστε εμείς οι Έλληνες αυτοί που μεταδώσαμε τον πολιτισμό σε ολόκληρη τη Δύση; Σε αυτήν την Ευρώπη που έχει χάσει πλέον τη λάμψη της, ενώ ο ουρανός της καλύπτεται σταδιακά από τα σκοτεινά σύννεφα του φασισμού; Δεν είμαστε εκείνοι που φιλοξενούμε ανέκαθεν με ευχαρίστηση όποιον μας σέβεται και δεν εκμεταλλεύεται τη φιλοξενία μας; Δεν είμαστε αυτοί που ακόμη και ως κατακτητές, σε μία βάρβαρη εποχή, σεβαστήκαμε τους άλλους λαούς, όπως κάποτε ο Αλέξανδρος; Που ποτέ δεν είμαστε ρατσιστές και εθνικιστές, αγαπώντας όμως όσο κανένα άλλο Έθνος την πατρίδα μας και το λαό της;

Graviola: Μια αντικαρκινική υπερτροφή

Graviola: Μια αντικαρκινική υπερτροφή

Graviola: Μια «αποσιωπημένη» αντικαρκινική υπερτροφή

Μια νέα διάσταση στην θεώρηση του Καρκίνου

Έχοντας γνώση για τις οφέλειες του φυτού Graviola ενάντια στην παθογένεια του καρκίνου αναζήτησα στην επίσημη ηλεκτρονική επιστημονική βιβλιογραφική βάση δεδομένων (pubmed) άρθρα που αφορούν έρευνες που έχουν κατατεθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν αξιολογηθεί επιστημονικά και ερευνητικά πάνω στην ωφέλεια αυτού του θαυματουργού φυτού στον καρκίνο.

Η αναζήτηση έδωσε ελάχιστες ερευνητικές βιβλιογραφικές αναφορές! Η κύρια ερευνητική εργασία την οποία θα παραθέσω παρακάτω διερεύνησε την δράση του φυτού στον καρκίνο του παγκρέατος1. Το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύθηκε η έρευνα έχει χαμηλό impact factor και φαίνεται η ευρύτερη αδιαφορία που παρουσιάζει η επιστημονική κοινότητα σε ένα φυσικό προϊόν που έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Θα παραθέσω εν συνεχεία τα αποτελέσματα αυτής της ερευνητικής διαδικασίας ώστε αυτή η πληροφορία να διαδοθεί και να πληροφορήσει ένα παραπληροφορημένο κοινό για την ουσία και την υπόσταση του καρκίνου.

 Παρόλο το γεγονός ότι η έρευνα αυτή έχει γίνει μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης ιατρικής και βιολογίας μας παρέχει ένα δείγμα της σοφίας που η φύση κατέχει και που σιωπηλά αγνοούμε να δούμε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του NCI (National Cancer Institute) το προσδόκιμο όριο ζωής των ασθενών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παγκρέατος δεν ξεπερνά τα 5 χρόνια ζωής. Αυτή η στατιστική δεν φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί καθόλου τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Συνήθως η διάγνωση για αυτόν τον καρκίνο γίνεται στα τελευταία στάδια της νόσου όπου ο καρκίνος είναι ανθεκτικός στις συμβατικές χημειοθεραπείες και την ραδιοθεραπεία.

Το ενδιαφέρον σημείο εδώ είναι ότι ακόμα και η πρόωρη διάγνωση του καρκίνου, που προσφέρει την δυνατότητα να οδηγήσει σε χειρουργική επέμβαση προσφέρει ένα μικρό ποσοστό επιβίωσης στους πάσχοντες (γύρω στα 5 χρόνια), μια καθαρή ένδειξη της αποτυχίας των συμβατικών θεραπειών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο. Το ανησυχητικό είναι οτι υπάρχουν στατιστικές μελέτες που προβλέπουν μια αύξηση στον καρκίνο του παγκρέατος κατά 55% μέχρι το 2030.

ΠΩΣ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ο Κόσμος Είναι Ένα Παζλ
Φανταστείτε το Νέο Όνειρο να αντιπροσωπεύεται από ένα γιγαντιαίο παζλ που αποτελείται από περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια κομμάτια. Κάθε ένας αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι του παγκόσμιου παζλ, κάθε άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσει. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα εκπλήρωναν το κομμάτι τους στο παζλ, πολλοί έλαβαν παρόμοιους ρόλους. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται όλοι να παίξουν τον ρόλο τους, και όταν επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο όριο, το Νέο Όνειρο θα εκδηλωθεί για όλους.

Δεδομένου ότι το όριο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, η συμμετοχή σας είναι πολύ αναγκαία!

Προκειμένου να συμμετάσχετε, θα πρέπει να απελευθερωθείτε θαρραλέα από τη δυναμική του «Κοινωνικού Νου» και αυτό σημαίνει να ξυπνήσετε από την «κοινωνική ύπνωση» και να σκέφτεστε τον εαυτό σας. Αρχικά, οι άλλοι μπορεί να σας κατηγορήσουν ότι παραβιάζετε την κοινωνική παράδοση και τα πρότυπα, και ίσως θεωρηθείτε ακόμη και «απατεώνες». Ωστόσο, με το να καθιερωθείτε ανεξάρτητος στοχαστής, θα επανασυνδεθείτε με τον Συμπαντικό Νου.

Επομένως, η αποστολή σας, αν τη δεχτείτε, είναι να είστε εσείς!

ΠΩΣ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είστε εδώ πάνω στη Γη για τον αποκλειστικό σκοπό της ριζικής αυτό-έκφρασης. Έτσι, αντί να ακολουθείτε το πλήθος και να καταπνίγετε τον Αληθινό Εαυτό σας, πρέπει να ακολουθείτε τα όνειρα σας, και να κάνετε ό,τι πραγματικά θέλετε να κάνετε!

Φυσικά, μερικοί άνθρωποι φοβούνται ότι αν όλοι κάνουμε ό,τι θέλουμε, ο κόσμος θα βρίσκεται σε χάος, αλλά, από τη στιγμή που ο κόσμος είναι ήδη σε χάος, και στην πραγματικότητα πλησιάζει το σημείο της εξαφάνισης, τι χάνουμε; Αλλά, αρκετά με την μοιρολατρία και την θλίψη, ορίστε ο λόγος που η ριζοσπαστική αυτό-έκφραση θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας, και γιατί είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχετε….

Συμπαντικός Νους
Και η προχωρημένη κβαντική φυσική και η αρχαία πνευματική γνώση συμφωνούν ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι από την Μία Πηγή Ενέργειας και αυτή η πηγή ενέργειας όχι μόνο έχει συνειδητότητα, είναι συνειδητότητα. Πράγματι, υπάρχει Ένας Συμπαντικός Νους που ενορχηστρώνει κάθε πτυχή της ζωής. Από τους πιο σύνθετους γαλαξίες μέχρι τους απλούστερους κυτταρικούς οργανισμούς, δεν έχει παραλειφθεί καμία λεπτομέρεια.

Ως εκ τούτου, και μόνον που είμαστε ζωντανοί, είμαστε όλοι αλληλοσυνδεδεμένοι με τον Συμπαντικό Νου, και μέσω μιας άμεσης σύνδεσης, ο Συμπαντικός Νους έχει την ικανότητα να καθοδηγεί αρμονικά τις ζωές μας.
Παρόλα αυτά, η ελεύθερη βούληση μας επιτρέπει να αγνοήσουμε την υψηλότερη καθοδήγηση και να κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Ωστόσο, αν δεν ακούμε τον Συμπαντικό Νου, κατά πάσα πιθανότητα, έχουμε υπνωτιστεί από τον «Κοινωνικό Νου».

Σε αντίθεση με την παντοδύναμη δύναμη του Συμπαντικού Νου, ο «Κοινωνικός Νους» έχει κτιστεί πάνω σε ένα περίπλοκο, αλλά εύθραυστο, πλέγμα ψευδαισθήσεων. Αποτελούμενο από δόγμα, παράδοση, θρησκεία, πολιτισμό, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κοινωνικά πρότυπα και ένα δυναμικό πλέγμα από κατακερματισμένα συστήματα, η ψεύτικη δύναμη του «Κοινωνικού Νου» τροφοδοτείται και υποστηρίζεται από όλους όσους συμμετέχουν. Πράγματι, κάθε πρόβλημα που είναι γνωστό στην ανθρωπότητα, από τη φτώχεια μέχρι τη βία, μπορεί αποδοθεί στον «Κοινωνικό Νου».

Η έκπληξη των Περσών μετά από τη μάχη του Μαραθώνα, όταν προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Αθήνα. Τους περίμεναν «εννιά χιλιάδες ασπίδες»Στη μάχη του Μαραθώνα 10.000 κατάφρακτοι Ελληνες (9.000 Αθηναίοι και 1.000 Πλαταιείς), συνέτριψαν την τουλάχιστον υπερδιπλάσια περσική δύναμη των Δάτη και Αρταφέρνη.
Περίπου 6.000 Πέρσες έπεσαν στο πεδίο της μάχης.
Οι υπόλοιποι κατάφεραν να διασωθούν επιβιβαζόμενοι στα πλοία τους, που ναυλοχούσαν στον όρμο του Μαραθώνα.
Η ήττα των εισβολέων ήταν σοβαρή, αλλά όχι ολοκληρωτική.
Το περσικό εκστρατευτικό σώμα διατηρούσε το σύνολο σχεδόν του στόλου του άθικτο και ολόκληρο το ιππικό του, το οποίο δεν είχε εμπλακεί στη μάχη.
Επιπλέον, μεγάλο τμήμα του πεζικού παρέμενε αξιόμαχο αν και με σημαντική πτώση του ηθικού εξαιτίας της δεινής ήττας.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τα περσικά πλοία απέπλευσαν από τον Μαραθώνα και αφού παρέλαβαν τους αιχμάλωτους Ερετριείς από την νησίδα Αιγιλία, κατευθύνθηκαν προς το Σούνιο.
Ο Αρταφέρνης σχεδίαζε να φτάσει στο Φάληρο, να κάνει απόβαση και να κινηθεί εναντίον της Αθήνας πριν να επιστρέψουν οι Αθηναίοι από τον Μαραθώνα.
Ο Έλληνας ιστορικός πιθανολογεί μάλιστα ότι κάποιοι φιλοπέρσες Αθηναίοι ειδοποίησαν τον περσικό στόλο με ηλιακό σήμα, πως η Αθήνα φρουρούνταν ανεπαρκώς.

Η αρχαία προέλευση των super τροφώνΘα ήταν δύσκολο να ξεφύγει από κάποιον η διαφήμιση γύρω από τις τελευταίες και μεγαλύτερες super τροφές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, περίπου 100 απ’ αυτές είναι διαθέσιμες σήμερα.

Ενώ όμως οι περισσότεροι διατροφολόγοι και γιατροί συμφωνούν ότι τα τρόφιμα αυτά μπορεί πράγματι να είναι καλά για τον οργανισμό, πολλοί άλλοι θεωρούν πως ο όρος super τροφή θα πρέπει να εκλείψει για πολλές απ’ αυτές.
Το 2007 η Ευρωπαϊκή Ενωση θέσπισε νομοθεσία για την απαγόρευση του όρου super τροφή στις συσκευασίες, εκτός αν ο ισχυρισμός μπορεί να υποστηριχθεί από επιστημονικά στοιχεία.
Οι super τροφές γενικά θεωρείται πως περιέχουν μια ευρεία ποικιλία των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, καθώς επίσης μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικών, πολυφαινόλες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα οφέλη για την υγεία των φρούτων και των λαχανικών όπως τα βατόμουρα, το μπρόκολο, το λάχανο και το κατσαρό λάχανο είναι πολύ καλά τεκμηριωμένα, αλλά ποια τρόφιμα απ’ αυτά που έτρωγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι θεωρούνταν εξαιρετικά υγιεινά;
Ισως δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλά από τα τρόφιμα που πιστεύεται ότι θεωρούνταν ανώτερα εδώ και χιλιάδες χρόνια, βρίσκονται συνήθως στα περισσότερα σούπερ μάρκετ σήμερα. Το πανταχού παρόν σκόρδο, για παράδειγμα, είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα φυτά στον κόσμο. Επιγραφές στις πυραμίδες της Γκίζας δείχνουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εργάτες που έχτισαν τις πυραμίδες, εκτιμούσαν το σκόρδο για την ικανότητά του να αυξάνει την φυσική δύναμη και αντοχή τους. Επίσης, τόσο ο στρατός όσο και οι αθλητές στην αρχαία Ελλάδα, κατανάλωναν σκόρδο πριν εμπλακούν στην μάχη ή πριν αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην αρχαία Κίνα το σκόρδο είχε προορισμό να ανακουφίσει το πεπτικό και αναπνευστικό σύστημα καθώς να απαλύνει τα συμπτώματα στα άτομα που έχουν πάθει κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα, αναφορές στις διάφορες ιδιότητες του σκόρδου, από την προστασία των λοιμώξεων μέχρι τη θεραπεία των πονοκεφάλων μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, της Σουμερίας, της Βαβυλώνας, της Ασσυρίας και της Ινδίας μεταξύ άλλων.

Οι επικοινωνιακοί πόλεμοι και η Ρωσία

Ε

ν μέσω αναπόδεικτων μέχρι στιγμής φημών και μιας ακατάσχετης σπερμολογίας και εικοτολογίας, το όνομα της Ρωσίας πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις επικοινωνιακών πολέμων της τελευταίας δεκαετίας, τάση που ενισχύθηκε από την φημολογούμενη παρέμβασή της στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.


Αναμφίβολα, μέσα στο πνεύμα του «Δόγματος Γκεράσιμοφ» οι επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης των δυνητικών αντιπάλων της Ρωσίας, κατέχουν θεμελιώδη σημασία, πράγμα που ενισχύει παρά αμβλύνει τις υποψίες.
Ανάμεσα στους Ρώσους ειδικούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα, εξέχουσα θέση κατέχει ο Αντρέι Μανοΐλο, καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας «Λομονόσοφ» και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Προεδρίας.
Ο Αντρέι Μανοΐλο, έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του, η δε παρουσία του σε κρίσιμα όργανα λήψης αποφάσεων της ρωσικής ηγεσίας, είναι ένα παράδειγμα για τη συμμετοχή νέων επιστημόνων στα ανώτερα στρώματα της πολιτικής, διπλωματικής και στρατιωτικής ελίτ της χώρας.
Ο Αντρέι Βίκτωροβιτς Μανουΐλο, γεννήθηκε το 1975. Το 1998 αποφοίτησε από την Σχολή Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» της Μόσχας. Την ίδια χρονιά, άρχισε να υπηρετεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Τον Ιανουάριο του 1999 αποφοίτησε από την Σχολή Εκπαίδευσης Ανώτερων Στελεχών της FSB Ρωσίας με την ειδικότητα «Επιχειρησιακή Δράση».
Το 1999 – 2003 υπηρέτησε σε αποστολές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Νορβηγία και την Δανία. Ενώ υπηρετούσε στην FSB ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στην Σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» της Μόσχας, την οποία και υποστήριξε επιτυχώς. Το 2001 αναγορεύτηκε υφηγητής στην ειδικότητα «Ο αγώνας κατά των απειλών της κρατικής και κοινωνικής ασφάλειας». Το 2003 ξεκίνησε τις μεταδιδακτορικές του σπουδές στην έδρα Επικοινωνιακής Πολιτικής της Ακαδημίας Κρατικών Στελεχών της προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το 2003 έγινε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ασφάλειας, Άμυνας και Τάξης. Το 2008 υποστήριξε στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας διατριβή επί καθηγεσία με τίτλο «Ο ρόλος των επικοινωνιακών – ψυχολογικών τεχνολογιών στην επίλυση των σύγχρονων συγκρούσεων». Ένα χρόνο αργότερα, στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας «Λομονόσοφ» υποστήριξε διατριβή επί καθηγεσία με τίτλο «Ο ρόλος των πολιτισμικών μοντέλων και των τεχνολογιών επικοινωνιακής – ψυχολογικής επίδρασης στην επίλυση διεθνών προβλημάτων». Από το 2012 είναι καθηγητής της έδρας Ρωσικής πολιτικής στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας «Λομονόσοφ». Έχει γράψει περισσότερες από 90 δημοσιευμένες εργασίες με θέματα γύρω από τη σύγχρονη ρωσική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, τη διπλωματία, τη διαχείριση πολιτικών κρίσεων, τον φεντεραλισμό, τους επικοινωνιακούς πολέμους, τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, τις «έγχρωμες» επαναστάσεις, τις επιδρομές, πολλές από τις οποίες έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Φινλανδικά, Λιθουανικά και Φαρσί.

Γιώργος Σεφέρης: «Μ’ έκανες να σκεφτώ ένα πράγμα που σκεπτόμουν πολύ λίγο άλλοτε, την ευτυχία»

Τα ερωτικά γράμματα του ποιητή προς στην αγαπημένη του Μαρώ είναι μικρά δοκίμια του έρωτα

Γιώργος Σεφέρης: "Μ’ έκανες να σκεφτώ ένα πράγμα που σκεπτόμουν πολύ λίγο άλλοτε, την ευτυχία"

«…Σου είπα ένα σωρό πράγματα, αλλά εκείνο που ήθελα να πω και μ έκανε να μουντζουρώσω τόσο χαρτί δεν το είπα: είναι σκληρή η ζωή χωρίς εσένα και άδικη…»

«Η αγάπη μου ξεπέρασε πια τα λόγια και έχω την εντύπωση πως, αν ήμουν αλλιώτικος θα μ’ αγαπούσες λιγότερο»

«Πιστεύω πως εσύ είσαι η ζωή μου. Αν το θέλεις να κάνω τη ζωή μου μακριά σου, βέβαια θα την κάνω -γιατί το δικό σου θέλημα θα γίνει και όχι το δικό μου- δε θα το κάνω όμως χωρίς εσένα. Αισθάνομαι πως μαζί σου άνοιξε ένας άγνωστος δρόμος μπροστά μου..»

«Ένα πράγμα με πείραξε, με πλήγωσε βαθιά μέσα στο γράμμα σου. Πώς μπόρεσες, έπειτα από τόση αγάπη, να αισθανθείς ξαφνικά μόνη σου. Αυτό το “μόνη μου έπρεπε” είναι κάτι, πώς να το πω, που με ατιμάζει»

«Μ’ έχεις κλείσει σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου ακούω τη φωνή σου χωρίς να μπορώ να διακρίνω τα λόγια σου. Τον τελευταίο καιρό έχεις χαθεί… Η τελευταία εβδομάδα ήταν άθλια. Βλέπεις, μόλις δεν είναι ο ένας πολύ κοντά στον άλλον, τίποτε δε γίνεται.»

«Αν έχω την τύχη να σου δώσω κάτι που να κρατήσεις μέσα σου από την αληθινή ζωή, αν μπορέσω να σε κάνω να νιώσεις ότι έχουμε κάτι μέσα μας που είναι μεγάλη αμαρτία να το εξευτελίζουμε, θα είναι αρκετό. Κι αυτά όλα που σου γράφω, τόσο ήρεμα τώρα, με κάνουν να συλλογίζομαι πως δεν είναι δυνατό να μην είναι κανείς απάνθρωπος, όταν είναι απάνθρωπη η ζωή.»
«Αισθάνομαι πως τρέχω με μια ιλιγγιώδη ταχύτητα, πως κάποιος, ίσως εσύ, μου φωνάζει
«Σταμάτησε. Σταμάτησε». Ίσως αυτός που μου φωνάζει έχει δίκιο, αλλά αισθάνομαι ακόμη πως, αν σταματήσω απότομα, είναι καταστροφή.-τρελό μου παιδί, όλα αυτά τίποτα δεν ξέρουν να πουν, άμα έρθω κοντά σου ίσως καταλάβεις κάτι περισσότερο….»

«Ποτέ δε φανταζόμουν πως θα μπορούσα ν’ αγαπήσω έτσι. Μου είναι αδύνατο να σου εξηγήσω τι είναι αυτό το τρομερά δυνατό και ζωντανό πράγμα που κρατώ μέσα στην ψυχή μου και μέσα στη σάρκα μου. Είμαι κάποτε σαν τρελός από τον πόνο και αισθάνομαι πως όλοι οι άλλοι μου δρόμοι έξω απ αυτόν τον πόνο, είναι κομμένοι. Πως μόνο απ΄ αυτόν μπορώ πια να περάσω.»

Κάποτε θα ζούμε μόνο από την ακτινοβολία του ήλιου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάποτε θα ζούμε μόνο από την ακτινοβολία του ήλιου

Αν επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη και τα Μεγάλα Όντα αρχίσουν να καταφθάνουν, θα ζούμε μόνο από την ακτινοβολία του ήλιου, όπως ακριβώς ορισμένοι υπολογιστές τροφοδοτούνται τώρα μόνο από την ηλιακή ενέργεια. 

Το ανθρώπινο σώμα είναι ο καλύτερος αφομοιωτής του φωτός αν εξαγνιστεί. 

Κάποτε θα τρώμε το μεσημεριανό γεύμα μας πηγαίνοντας στο ηλιακό φως, κάνοντας μερικές ειδικές ασκήσεις και στη συνέχεια εισπνέοντας την ηλιακή ενέργεια. 

Αυτή η ενέργεια θα μετατρέπεται σε μορφή που θα θρέφει και θα τροφοδοτεί το σώμα. 

Δεν θα χρειαζόμαστε φαγητό όπως το γνωρίζουμε σήμερα. 

Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά αυτό θα είναι το μέλλον μας εάν καθαρίσουμε αυτόν τον πλανήτη και τους εαυτούς μας.

Η φύση του Καθρέπτη, και ο Νους..

Aποσπάσματα από τις διδασκαλίες του Θιβετανού δασκάλου της Βουδιστικής παράδοσης του Τζογκσέν ή Αυτοαπελευθέρωσης:


«Πέρα  από τον νου, πέρα από τις σκέψεις μας, υπάρχει κάτι που αποκαλούμε "Φύση του Νου", την πραγματική κατάσταση του Νου, ο οποίος είναι πέρα από κάθε περιορισμό. Εάν όμως είναι πέρα από το Νου, πώς μπορούμε να πλησιάσουμε την κατανόησή του;

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός καθρέφτη. Όταν κοιτάζουμε μέσα σε έναν καθρέφτη βλέπουμε μέσα του τα αντανακλώμενα είδωλα των αντικειμένων που βρίσκονται μπροστά από αυτόν. Δεν βλέπουμε τη φύση του καθρέφτη. Τι εννοούμε όμως με αυτή την "φύση του καθρέφτη;" Εννοούμε την ικανότητά του να αντανακλά, η οποία μπορεί να οριστεί ως η καθαρότητά του και η διαύγειά του, που είναι απαραίτητες συνθήκες για την εμφάνιση των αντανακλάσεων. Αυτή η "Φύση του Καθρέφτη" δεν είναι κάτι ορατό και ο μόνος τρόπος που μπορούμε να την συλλάβουμε είναι μέσω των εικόνων που αντανακλώνται μέσα στον καθρέφτη. Με τον ίδιο τρόπο ξέρουμε μόνο και έχουμε τη συγκεκριμένη εμπειρία αυτού που είναι σχετικό με την κατάσταση του σώματός μας, του λόγου μας και του νου μας. Με τον ίδιο  τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε την πραγματική φύση τους.

Οτιδήποτε βιώνεις ή παρατηρείς, αυτό που είναι καθαρή «παρατήρηση» είναι η αληθινή φύση του Νου, αυτό που έχει επίγνωση και παρατηρεί, είναι πάντα η ίδια αμετάβλητη "παρατήρηση" μέσα σε όλες τις εμπειρίες.

Όλα τα διάφορα είδη διδασκαλιών και πνευματικών δρόμων σχετίζονται με διαφορετικές ικανότητες της κατανόησης που έχουν διαφορετικά άτομα. Δεν υπάρχει έτσι, από απόλυτη άποψη, καμιά διδασκαλία τελειότερη ή αποτελεσματικότερη από μια άλλη. Η αξία μιας διδασκαλίας έγκειται απλώς στην εσωτερική αφύπνιση που μπορεί να φτάσει ένα άτομο μέσω αυτής. Εάν ένα άτομο ωφελείται από μια δοσμένη διδασκαλία, τότε γι’ αυτό το άτομο αυτή η διδασκαλία είναι ο υπέρτατος δρόμος, επειδή ταιριάζει στη φύση και στις ικανότητές του. Δεν έχει έννοια να προσπαθήσει κάποιος να την κρίνει ως περισσότερο ή λιγότερο ανώτερη σε σχέση με άλλους δρόμους πραγμάτωσης.

“Το πείραμα φυλάκισης του Stanford”


Το πείραμα φυλάκισης του Stanford
Παρ’ όλη την φρενήρη πρόοδο της ανθρωπότητας σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η επιστήμη και η τεχνολογία, με καινοτομίες και τεχνικές σχετικά με τη βελτίωση της διαβίωσης στον πλανήτη να λαμβάνουν χώρα καθημερινώς και να αναπτερώνουν το ηθικό των αδυνάτων, ένα μεγάλο μέρος των τμημάτων τους παραμένει ανεξερεύνητο και άγνωστο στο ευρύ κοινό, δημιουργώντας συνεχώς ερωτήματα και απορίες, άγνοια και αποστροφή. Ο τομέας της ιατρικής, συγκεκριμένα, κρίνεται υπεύθυνος για ορισμένες από τις πιο καινοτόμες θεωρίες και αναλύσεις συνδρόμων και παθήσεων, σπαταλώντας, φυσικά, αφοσίωση και πρακτική μελετώντας και εξετάζοντας ασθενείς. Με αυτόν τον τρόπο, νέα αντιβιοτικά, νέες προοπτικές και δυνατότητες παρουσιάστηκαν σταδιακά, καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη των παθόντων προς τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ήταν πλέον ικανοί να ανιχνεύουν την ανωμαλία πριν αυτή επιφέρει τα δυσμενή συμπτώματά της.
Όσον αφορά το ευρύτερο κομμάτι της ψυχολογίας, η λύση και η επίσημη αναγνώριση των εκάστοτε παρεκκλίσεων του ανθρώπινου ψυχικού οργανισμού, δεν προέκυπτε πάντοτε μέσω της ενασχόλησης με τον ίδιο τον παθόντα, αλλά ενίοτε απαιτούσε και διαφορετικές διεξόδους. Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα διαδραματίστηκαν αρκετά πειράματα, άρτια προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κατάστασης, με απώτερο στόχο την ανακάλυψη του «γιατί;», γύρω από το οποίο διαπράχθηκαν ορισμένα από τα πιο ανεξήγητα φαινόμενα στην ιστορία, όπως η υπακοή των ταγμάτων των SS στις αποτρόπαιες διαταγές των ανωτέρων, όπως η αδιαφορία των θεατών-περαστικών στη θέαση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος. Ένα από τα πιο διάσημα πειράματα είναι αυτό του πανεπιστημίου του  Stanford

Πως προστατευόμαστε από τα προσωπικά μας όριαΣυχνά γίνεται λόγος για το θέμα των ορίων που πρέπει ή δεν πρέπει να βάλουμε στον εαυτό μας και τις σχέσεις μας.
Συχνά επίσης χρησιμοποιούμε στην Ψυχολογία την έκφραση «προσπαθώ να τηρώ τα όρια».Τι εννοούμε όμως με τη λέξη «όριο»;
Όριο στην ψυχολογία είναι το σημείο εκείνο -συμβολικά εννοούμενο- μέχρι το οποίο μπορούμε να δράσουμε χωρίς να κακοποιήσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους.
Όταν το σημείο εκείνο για κάποιους λόγους ξεπερνιέται, και συχνά προκαλείται δυσφορία είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά, τότε ξεκινούν τα προβλήματα στις σχέσεις. Μπορεί να επικρατήσουν το χάος, οι έντονες συγκρούσεις και η φθορά στη σχέση και στον εαυτό μας. Γι’ αυτό και η έλλειψη ορίων μπορεί να οδηγήσει και σε προσωπικά ψυχολογικά αδιέξοδα, με αποτέλεσμα το άτομο να νοσήσει με διάφορους τρόπους.
Πώς όμως θα καταλάβουμε ποια είναι τα όρια σε κάθε σχέση; Είναι τα όρια ίδια σε κάθε είδους σχέση; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις των ορίων;
Βεβαίως και υπάρχει σχετικότητα ως προς το είδος των ορίων, γιατί κάθε σχέση είναι διαφορετική.

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ…ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ» (PUSH BACK)!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το πως εξελίσσεται το μεγάλο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών που η τουρκική μαφία προωθεί με κάθε μέσο προς την Ελλάδα, αποκαλύπτεται με… ιδιαίτερα «γλαφυρό» τρόπο από την κυριακάτικη τουρκική εφημερίδα Hürriyet.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό αυτό δημοσίευμα, ο ποταμός Έβρος έχει γίνει τελευταία ένα κεντρικό σημείο προώθησης των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, μέσα σε ένα μήνα 600 παράνομοι μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από τον Έβρο, με την… «ευγενική συνδρομή» της τουρκικής μαφίας, ξαναγύρισαν πίσω από τις ελληνικές αρχές.

Ζωή, ἐλευθερία, ἐπίγνωσις καὶ σκοπός…

Ἀρχὴ βημάτων πρὸς τὴν Ἐλευθερία τὸ νὰ κατανοήσουμε…
…πὼς μόνον ἡ ἀτομική μας δέσμευσις ὁδηγεῖ στὸ νὰ ὁλοκληρωθοῦν οἱ σκοποί!!!
…πὼς μόνον οἱ δικοί μας σκοποί, μᾶς βγάζουν ἀπὸ τὴν ἀδράνεια!!!
…πὼς ἡ ἀδράνεια ἀντιμετωπίζεται μόνον μὲ δράσεις!!!
…πὼς οἱ δράσεις ξεκινοῦν ἀπὸ ἐμᾶς καὶ μεγιστοποιῶνται ὅταν ὑπάρχῃ ἱερὸς σκοπός!!!
…πὼς γιὰ νὰ ὑπάρχουν ἱεροὶ σκοποὶ ἀπαιτεῖται αὐτογνωσία!!!
…πὼς γιὰ νὰ ὑπάρξῃ αὐτογνωσία χρειάζεται ἐπαναπροσδιορισμὸς καὶ ἐπαναπροσέγγισις τῶν πάντων!!!
Γιὰ νὰ ἐπαναπροσδιορίσουμε ὅμως τὸ ὁ,τιδήποτε ξεκινᾶμε ἀπὸ τὶς ἀλλαγὲς τῶν ὁπτικῶν μας.
Οἱ ὁπτικὲς ἀλλάζουν, ἢ ὅταν πονέσουμε ἢ ὅταν συνειδητῶς τὸ ἐπιλέξουμε.  

-Πες μου κάτι όμορφο. -Ελευθερία.1) Ελευθερία είναι η απουσία της σκλαβιάς , της δουλείας, του εγκλεισμού, οποιονδήποτε δεσμών

2) Ελευθερία θα πει να πετάς με τους ρυθμούς σου στο ύψος που θέλεις
3) Η ελευθερία αν δεν έχει όρια είναι τυραννία
4) Ο άνθρωπος την βιώνει σε στιγμές όπως η γέννηση του. Βγαίνει απ’ τα σπλάχνα της μάνας του κατακόκκινος και ματωμένος, φοβισμένος και δεν έχει ιδέα που βρίσκεται. Ξέρει μόνο να κολυμπάει. Εκείνο το πρώτο κλάμα είναι αποτέλεσμα της πρώτης πνοής ελευθερίας.
5) Όλοι ισχυρίζονται πως την ποθούν αλλά λίγοι μπορούν να την σηκώσουν στους ώμους τους
6) Να μπορείς να διαλέξεις, να έχεις μια κάποια ευχέρεια βρε παιδί μου σε κάτι. Σε οτιδήποτε. Ελευθερία είναι επιλογή. Επιλογή ΣΟΥ
7) Ταξίδι χωρίς προδιαγεγραμμένη διαδρομή, χρόνος χωρίς ρολόγια , πρωινά χωρίς ξυπνητήρια
8) Όχι φόβος. Κανένας φόβος. Καθόλου φόβος.

Βελιγράδι: Τι είπε ο Τσίπρας για τα Σκόπια
«Τσίπρας: Εάν τα Σκόπια εγκαταλείψουν ότι είναι οι μόνοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 2018 θα φέρει θετικές εξελίξεις»

Δεκέμβριος 9, 2017. 22:07


Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένει ότι το 2018 θα υπάρξουν εξελίξεις στα Βαλκάνια και θετικές εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, εφόσον, όπως είπε, τα Σκόπια αποφασίσουν να κάνουν  θετικά βήματα προς τα εμπρός, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Θεωρώ ότι το 2018 μπορεί να είναι ένα έτος ζωτικής σημασίας για διάφορα θέματα  που σχετίζονται με τα Βαλκάνια. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να αναφερθώ εδώ στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Όπως ο φίλος μου Μπορίσοφ είπε για το θέμα των Σκοπίων, ίσως το 2018 θα φέρει κάποιες θετικές εξελίξεις, εάν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων  αποφασίσει να κάνει θετικά βήματα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ (ΤΟΥ ΕΓΩ)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Οι διαστρεβλωμένες ροπές των αισθήσεων, με τους στρατούς τους των αισθήσεων, είναι απρόθυμες να αποχωριστούν την κυριαρχία τους στο σωματικό βασίλειο. Έτσι, με τη βοήθεια του του γκουρού, ή αφυπνισμένης συνειδητότητας της ψυχής, ή της διαίσθησης που γεννήθηκε από τον διαλογισμό, ο πόλεμος πρέπει να διεξαχθεί –υλικά και νοητικά, καθώς και πνευματικά, με επαναλαμβανόμενες εμπειρίες διαλογισμού σαμάντι– για να ανακτηθεί το βασίλειο από το Εγώ και τον στρατό του των φαύλων νοητικών ροπών. Στο πεδίο μάχης του σώματος του ανθρώπου –το «το πεδίο της δράσης»– οι απόγονοι του τυφλού νου των αισθήσεων και αυτοί της αγνής διακριτικής νοημοσύνης τώρα αντιπαρατίθενται.

Οι αρνητικές όψεις των εκατό ροπών των αισθήσεων είναι τρομεροί εχθροί (των οποίων οι διαφοροποιήσεις μπορεί να είναι αμέτρητες).

Μερικοί από τους πιο αναγνωρίσιμους απογόνους του τυφλού νου είναι οι εξής: η υλική επιθυμία· ο θυμός· η απληστία· η πλεονεξία· το μίσος· η ζήλεια· η μοχθηρία· ο πόθος· η προσκόλληση στο σεξ, η κατάχρηση του σεξ και η ακολασία· η ανεντιμότητα· η κακία· η αναλγησία· η κακή προαίρεση· η επιθυμία να πληγώσει κάποιος άλλους· το καταστροφικό ένστικτο· η αγένεια· η σκληρότητα στην ομιλία και στη σκέψη· η ανυπομονησία· η ζηλοφθονία· η ιδιοτέλεια· η αλαζονεία· η ματαιοδοξία· η υπερηφάνεια για την καταγωγή· η φυλετική υπερηφάνεια· η λανθασμένη αίσθηση λεπτότητας· η αυταρχικότητα· η αυθάδεια· το θράσος· η εχθρότητα· η εριστική νοοτροπία· η δυσαρμονία· η εκδικητικότητα· τα ευαίσθητα συναισθήματα· η σωματική τεμπελιά· η έλλειψη πρωτοβουλίας· η δειλία· η αφηρημάδα και η νοητική νωθρότητα· η πνευματική αδιαφορία· η απροθυμία για διαλογισμό· η πνευματική αναβλητικότητα· η ρυπαρότητα του σώματος, του νου και της ψυχής· η απιστία στο Θεό· η μη ευγνωμοσύνη στο Θεό· η βλακεία· η νοητική αδυναμία· η συνειδητότητα της ασθένειας· η έλλειψη οράματος· η μικρότητα του νου· η έλλειψη προνοητικότητας· η σωματική, η νοητική και η πνευματική άγνοια· ο αυθορμητισμός· ο άστατος νους· η προσκόλληση στις αισθήσεις· η απόλαυση με το να βλέπουμε το φαύλο, να ακούμε το φαύλο, να γευόμαστε το φαύλο, να μυρίζουμε το φαύλο, να αγγίζουμε το φαύλο· να σκεφτόμαστε, να θέλουμε, να αισθανόμαστε, να μιλάμε, να θυμόμαστε, να πράττουμε το φαύλο· ο φόβος για την αρρώστια και το θάνατο· η ανησυχία· η δεισιδαιμονία· η βλασφημία· η έλλειψη μέτρου· ο υπερβολικός ύπνος· το υπερβολικό φαγητό· η απόκρυψη των αληθινών συναισθημάτων και προθέσεων· η προσποίηση της καλοσύνης· η μεροληψία· η αμφιβολία· η δυσθυμία· η απαισιοδοξία· η πικρία· η έλλειψη ικανοποίησης· η περιφρόνηση του Θεού· και το να αναβάλλουμε το διαλογισμό.

ΓΙΝΕΤΕ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Μη θρηνείτε για όσα δεν έχετε. Ακόμα και ο πιο επιτυχημένος υλικά άνθρωπος μπορεί να έχει τις μεγαλύτερες στενοχώριες και τη μεγαλύτερη δυστυχία. Σε αντίθεση, έχω δει σε ταπεινές μικρές καλύβες και σπηλιές στην Ινδία ανθρώπους που ήταν αληθινοί άρχοντες. Ο γήινος «θρόνος» ενός τέτοιου αγίου ήταν ένα στρώμα από ξερά χόρτα. Αν μπορούσα να τον βάλω εδώ μπροστά σας, θα βλέπατε έναν αληθινό βασιλιά. Φορούσε μόνο ένα μικρό περίζωμα και δεν είχε καν δίσκο επαιτείας. Τέτοιοι είναι οι αληθινοί βασιλιάδες της γης. Μερικούς απ’ αυτούς τους είδα στα Ιμαλάια – χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα απολύτως, Ούτε είναι ζητιάνοι. Είναι πιο πλούσιοι από τους εκατομμυριούχους του κόσμου. Επειδή είναι φίλοι με όλους, οι άνθρωποι τους αγαπούν και χαίρονται να τους ταΐζουν.

Σε εξαιρετικά κρύο καιρό, είδα έναν άγιο στα Ιμαλάια που δεν φορούσε τίποτα. «Δεν θα κρυώσετε?», ρώτησα. Και μου απάντησε γλυκά: «Αν είμαι ζεστός με την αγάπη του Θεού, πώς μπορώ να νιώσω το κρύο?». Οι άγιοι σαν αυτόν είναι πιο σπουδαίοι από οποιονδήποτε βασιλιά με στέμμα. Αν χωρίς φαγητό, χωρίς κανένα ορατό μέσον προστασίας, τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να είναι σαν βασιλιάδες, γαλήνιοι και χωρίς ανησυχίες, γιατί δεν μπορείτε εσείς?
Συνειδητοποιήστε ότι η άπειρη παρουσία του Ουράνιου Πατέρα είναι πάντα μέσα σας. Πείτε Του: «Στη ζωή και στον θάνατο, στην υγεία και στην αρρώστια, δεν στενοχωριέμαι Κύριε, γιατί είμαι πάντα παιδί Σου».

Το θέμα είναι το εξής: δεν εξασκείστε στον έλεγχο του νου. Ελέγχοντας τον νου σας μπορείτε να βιώσετε την αλήθεια ότι αυτό το σύμπαν είναι μια αυταπάτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άγιοι ζητούν από τους μαθητές τους να πειθαρχούν το σώμα και να μην του δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή. Ο σκοπός δεν είναι να βασανιστεί το σώμα, αλλά να σωθεί ο μαθητής από όλα τα προβλήματα που θα τον ταλαιπωρήσουν αν πιστέψει ότι η ανακούφιση προέρχεται από υλικά πράγματα. Η ανακούφιση προέρχεται από τον νου. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και δεν θα νιώθετε δυσφορία.

Ο ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ μεταδίδεται πολύ εύκολα – ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ αν ο νους σας δεν είναι πολύ δυνατός – ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ, ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Υπάρχει μια διαρκής ανταλλαγή μαγνητισμού ανάμεσα σ’ εσάς και το περιβάλλον σας και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Για παράδειγμα, όταν συναντάτε κάποιον, μπορεί να νιώσετε ότι κάτι σας συμβαίνει. Στην πραγματικότητα λαμβάνετε ένα ρεύμα απ’ αυτόν τον άνθρωπο. Για να λάβετε τον μαγνητισμό κάποιου πρέπει να είστε κοντά του.

Όταν κάνετε χειραψία με κάποιον δημιουργείται ένας μαγνήτης και ανταλλάσσετε μαγνητισμό. Αν είστε ο πιο δυνατός ή ο πιο θετικός, θα μεταδώσετε στο άλλο πρόσωπο τις δονήσεις σας. Αν όμως είστε ο πιο αδύναμος, θα λάβετε τις δικές του. Αυτό εξηγεί το γιατί οι άνθρωποι υποσυνείδητα θέλουν να σφίξουν το χέρι διάσημων ανδρών και γυναικών.

Όλες οι πράξεις, και οι θετικές και οι αρνητικές, δημιουργούν δονήσεις στον αιθέρα. Αυτές οι δονήσεις υπάρχουν παντού. Όταν είστε στο περιβάλλον αυτών των δονήσεων, αυτές διαπερνούν το σώμα σας σαν ραδιοφωνικά κύματα. Αν ζείτε ή συναναστρέφεστε με ανθρώπους που σφάλλουν, θα νιώσετε τη μαγνητική δόνηση του λάθους τους, άσχετα με το πόσο προσπαθείτε να την αποφύγετε. Τα αδύναμα άτομα με αδύναμο νου θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγουν την παρέα όσων έχουν κακές συνήθειες. Μόνο αυτοί που έχουν δυνατό νου μπορούν να συναναστρέφονται με τέτοια πρόσωπα και να τα βοηθούν να αλλάξουν χωρίς να επηρεάζονται οι ίδιοι αρνητικά. Αυτός είναι ο νόμος.

Αν κάποιος πίνει και ο μαγνητισμός της συνήθειάς του είναι πιο ισχυρός από τη θέλησή σας να μείνετε μακριά από το ποτό, μην κάνετε παρέα μαζί του. Όταν σχετίζεστε με ανθρώπους ΜΕ ΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ, να σιγουρεύεστε ότι ο μαγνητισμός σας προς το καλό είναι μεγαλύτερος από τον αρνητικό τους μαγνητισμό. 

Όρος Πατέρας

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Το όρος Πατέρας που τον περασμένο μήνα ήταν στο επίκεντρο δραματικών γεγονότων, χωρίζει το Θριάσιο Πεδίο με τη Μεγαρική πεδιάδα . 
Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν ΑΓΧΑΙΟΝ από το άγχος της θεάς Δήμητρας που έψαχνε την κόρη της Περσεφόνη .
Πήρε την ονομασία Πατέρας κατά τον Μεσαίωνα, όταν οι Μεγαρίτες έκοβαν δέντρα από το βουνό για να κατασκευάσουν δοκούς για τις στέγες των σπιτιών τους, τα πατερά όπως λέγονται, έτσι το βουνό πήρε την ονομασία Πατεράς που αργότερα έγινε Πατέρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα