Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Τι λέει το χρώμα των κοπράνων για την υγεία

Τι πληροφορίες μπορεί να δώσει το χρώμα των κοπράνων για την υγεία; Νόσοι που συνδέονται με κάθε χρώμα.


Τι λέει το χρώμα των κοπράνων για την υγεία

Η ματιά στη… λεκάνη αποτελεί καλό τρόπο διάγνωσης πιθανής νόσου από το χρώμα των κοπράνων.
Ειδικός αναφέρει ότι αν εμφανίζετε νεφρική νόσο, νόσο του Κρον, καρκίνο στο στομάχι, διαβήτη ή νόσο στη χολή, μπορεί οι νόσοι να αντικατοπτρίζονται στα κόπρανα προειδοποιώντας ότι πρέπει να επισκεφτείτε ένα γιατρό.
Το καφέ είναι το χαρακτηριστικό χρώμα που υποδεικνύει καλή υγεία. Ωστόσο, περιστασιακά μπορεί να δείτε άλλα χρώματα που μπορεί να οφείλονται στη διατροφή ή σε ασθένειες. Ακολουθεί μια λίστα με άλλα χρώματα που μπορείτε να δείτε και τι μπορούν να σημαίνουν για την υγεία.

Μπορεί η υγιεινή ζωή να είναι όπλο κατά του καρκίνου;

Πάντα το τυχαίο παίζει ένα σημαντικό ρόλο, ωστόσο πλέον ο άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμφάνιση ή μη κάποιας κακοήθειας.


Μπορεί η υγιεινή ζωή να είναι όπλο κατά του καρκίνου;

Ειδικοί στην έρευνα κατά του καρκίνου υπογραμμίζουν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου συνδέεται στενά με τον τρόπο ζωής. Κάθε είδος καρκίνου έχει τις ιδιαιτερότητές του και διαφέρει από άλλα είδη, ωστόσο τα επιστημονικά πορίσματα των τελευταίων ετών συγκλίνουν στο ότι ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής μπορεί ως ένα βαθμό να μειώσει τον κίνδυνο.
Πάντα το τυχαίο παίζει ένα σημαντικό ρόλο, ωστόσο πλέον ο άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμφάνιση ή μη κάποιας κακοήθειας.
Έρευνες από όλο τον κόσμο συντείνουν στο ότι το κάπνισμα είναι υπαίτιο για την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου, ιδίως καρκίνου του πνεύμονα, του φάρυγγα και του οισοφάγου. Σχετικά με τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο, το κάπνισμα είναι 'νούμερο ένα ύποπτος'.

Αλλά δεν είναι μόνο το κάπνισμα που βρίσκεται στο στόχαστρο.

Δίαιτα: Να μετράω υδατάνθρακες ή θερμίδες;

Ποιος είναι ο ρόλος του υπολογισμού των θερμίδων και των υδατανθράκων στη δίαιτα; Συμβουλές για καλύτερη επιλογή.

Γράφει: Διάκος Θοδωρής

Δίαιτα: Να μετράω υδατάνθρακες ή θερμίδες;


Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές δίαιτες που ανά καιρούς απασχολούν την επικαιρότητα και εξακολουθούν να εμφανίζονται όλο και περισσότερες. Άσχετα από τον (διατροφικό) δρόμο που η κάθε μία θα μας βάλει να επιλέξουμε, ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να χάσουμε το περιττό βάρος. Βέβαια, όταν μιλάμε για αδυνάτισμα, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι – εν τέλει – το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε και πόσες θερμίδες καίμε.
Είτε οι θερμίδες μας προέρχονται από υδατάνθρακες, είτε από πρωτεΐνες είτε από λιπαρά, οτιδήποτε δεν καίμε, αποθηκεύεται στο σώμα μας για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να χάσουμε μισό κιλό, υπολογίζεται πως πρέπει να κάψουμε 3.500 θερμίδες. Που σημαίνει ότι αν καταφέρουμε να αφαιρέσουμε καθημερινά από τη διατροφή μας 500 θερμίδες, θα έχουμε χάσει μισό κιλό σε μια εβδομάδα.

Προσοχή στις “κρυφές” θερμίδες

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 1821




Παίδαρος ο στρατηγός Βάσος Μαυροβουνιώτης. Ψηλός, πανέμορφος, ιπποτικός στους τρόπους εκτός γηπέδου. Δεν χρειαζόταν να φλερτάρει με γυναίκα, ήταν τόσο μπάνικος, τόσο ερωτικός, που την κατακτούσε εύκολα. Στη μάχη επάνω μην τον βρεις αντίπαλο. Άφοβος και τολμηρός. Πολεμιστής ικανός.
Σέρβος ο Βάσο Μπράγιοβιτς από αρχοντική οικογένεια του Μαυροβουνίου. Λόγω καταγωγής καταγράφτηκε ως Μαυροβουνιώτης στα κιτάπια των οπλαρχηγών του 1821. Οικογενειακώς την κοπάνησαν από την τουρκοκρατούμενη πατρίδα τους. Γνωρίστηκε με τον Νικόλαο Κριεζιώτη και μπήκε στην ομάδα του. Βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1820 και τον άλλον χρόνο, στα 24 του, αυτός είναι που κηρύσσει την επανάσταση στην Κάρυστο.
Καταμετρημένες 36 μάχες εναντίον των Τούρκων όπου πρωταγωνίστησε ο πρώην ''κλέφτης'' Μαυροβουνιώτης, χιλίαρχος στο στρατόπεδο του Καραϊσκάκη και στρατηγός από το 1824.
Στον εμφύλιο πόλεμο ήταν απέναντι του Θόδωρου Κολοκοτρώνη ο μετέπειτα υπασπιστής του βασιληά Όθωνα, ο Μαυροβουνιώτης του οποίου έκανε γκραν σουξέ το love story του με την 16χρονη Ελέγκω. Την σύζυγο του προεστού της Τζιάς Τζώρτζη Πάγκαλου και πρεσβευτή της Γαλλίας.

ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ


Έβαλε, λένε, τη φωτιά στη Ρώμη ο μισότρελος αυτοκράτωρ και παίζοντας με τη λύρα του, ήταν και φιλόμουσος, έβλεπε τις φλόγες από το ανάκτορό του. Μαλακίες. Έχουν χρεώσει πολλά σε βάρος αυτού του μεγάλου φιλέλληνα, λάτρη της αρχαίας Ελλάδος, και ψώνιο, βέβαια, με τη μουσική, του Νέρωνα.
Για να τον αποκαταστήσει ο αποδυτηριάκιας, όταν παρουσίασε το πορτραίτο του σπουδαίου Ρωμαίου αυτοκράτορα πριν από 25 χρόνια, είχε γράψει ότι την Ρώμη την έκαψαν οι χριστιανοί. Όχι ο Νέρων, που το βράδυ της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν πολύ μακρυά από την πρωτεύουσα.
Κανείς δεν ξέρει αν πράγματι υπήρξε εμπρησμός στη μεγάλη φωτιά στη Ρώμη, το 64. Ο Νέρων, πάντως, δεν είχε κανένα λόγο να μπουρλοτιάσει την πόλη.
Το άλλο γεγονός. Ο νεαρώτερος έως την εποχή του αυτοκράτορας, έγινε 17 χρονών, δολοφόνησε την μητέρα του. Την περιβόητη Αγριππίνα. Μια σκύλα, που δεν μπορούσε να είχε άλλο τέλος παρά να την σκοτώσει ο ίδιος της ο γιος. Πολύ καλά της έκανε. Το είχε παρατραβήξει η κυρία.
Η Αγριππίνα ήταν η τρελή. Σχιζοφρενής, ανεξέλεγκτη.

6 τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωση


beet-juice1

Μία τεράστια κούπα καφέ δεν αρκεί για να καταπολεμήσει κανείς την υπνηλία. Και αν χρειάζεται να παραμείνετε σε εγρήγορση, είτε στην εργασία σας, είτε λόγω σπουδών ή για όποιον άλλο λόγο, θα πρέπει να επανεξετάσετε τι τρώτε.

Τα ενεργειακά ποτά δεν είναι η λύση γιατί φορτώνονται με ζάχαρη και με ασύγκριτα περισσότερη καφεΐνη απ’ ό,τι ένας απλός καφές, κάτι που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και ταχυκαρδία. Ακόμα κι αν υποστηρίζουν ότι δεν περιέχουν ζάχαρη, είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες που δεν είναι με κανένα τρόπο ευεργετικές για την υγεία σας, επομένως το καλύτερο είναι να μείνετε όσο το δυνατόν μακριά τους.
Αν ενδιαφέρεστε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμήστε τον πιο φυσικό τρόπο, δηλαδή τις τροφές που θα σας δώσουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.
Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι 6 τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή σας:

Tα διατροφικά οφέλη από το σφιχτοβρασμένο αυγό


eggs1

Αν δεν το έχετε ακούσει ακόμα, τα αυγά δεν είναι πια στη λίστα των «κακών» τροφών. Παρόλο που είναι πλούσια σε χοληστερόλη, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι αυτή δεν αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Δεν κάνουν δηλαδή αυτό που κάνουν τα κορεσμένα λιπαρά. Ετσι, αν θέλετε να απολαύσετε τα βραστά αυγά, μπορείτε άνετα να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Τα βραστά αυγά είναι χαμηλά σε θερμίδες και αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Επιπρόσθετα, είναι επίσης μία από τις λίγες τροφές που περιέχουν βιταμίνη D.
Καλή επιλογή για «συνειδητές» θερμίδες
Ένα μεγάλο σφιχτοβρασμένο αυγό, που ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια έχει 78 θερμίδες. Με 1,6 θερμίδες ανά γραμμάριο, σαφώς και αποτελεί μία τροφή χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας. Η ενεργειακή πυκνότητα αναφέρεται στην καταμέτρηση των θερμίδων μιας τροφής σε σχέση με το βάρος της. Οι τροφές με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα σας χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες. Αν συμπεριλάβετε τροφές χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας στη διατροφή σας, αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας.

Ποια είδη ζυμαρικών ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος

pasta1

Οι υδατάνθρακες περιέχουν σάκχαρα, άμυλα και κυτταρίνη. Από τη μοριακή τους δομή εξαρτάται ο ρυθμός με τον οποίο διασπώνται ή απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της πέψης.

Οι τροφές που καταναλώνονται μαζί με τους υδατάνθρακες, παίζουν επίσης ρόλο στο ρυθμό απορρόφησής τους. Επειδή ορισμένα είδη ζυμαρικών είναι υδατάνθρακες, μπορεί να ανεβάσουν το σάκχαρο του αίματος. Αν λοιπόν προσέχετε το βάρος σας ή αν έχετε ένα πρόβλημα υγείας όπως ο διαβήτης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ό,τι έχει να κάνει με τα ζυμαρικά που καταναλώνετε.
Υδατάνθρακες και σάκχαρο
Το σώμα κρατά σε έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα με την απελευθέρωση της ορμόνης ινσουλίνης στην κυκλοφορία του αίματος, όταν τα επίπεδα του σακχάρου αυξηθούν. Τα ζυμαρικά από σιμιγδάλι ή ραφιναρισμένο αλεύρι διασπώνται και απορροφώνται πιο γρήγορα κατά τη διαδικασία της πέψης, απ’ ό,τι τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Η ταχύτητα, όμως, με την οποία τα ζυμαρικά και οι άλλοι απλοί υδατάνθρακες που παρασκευάζονται από επεξεργασμένο αλεύρι, διασπώνται και απορροφώνται, επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στην απότομη εκτόξευσή του και στην συνέχεια στην πτώση του, γεγονός που καταστρέφει την ενέργειά σας και μπορεί να προκαλέσει πείνα (γιατί ως γνωστόν όσο πιο γρήγορα χωνεύει κανείς ένα φαγητό, τόσο πιο γρήγορα πεινάει). Η κατανάλωση, επομένως, αυτών των προϊόντων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να συμβάλλει στην παχυσαρκία και στη βλάβη της υγείας.

ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΣΟΥ;




Τσέκαρε τις συμβουλές του MH που θα σε βοηθήσουν να σηκώνεις χωρίς φόβο τα χέρια σου.


Σου έχει τύχει να σηκώνεις το χέρι σου και να σου έρχεται να λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά; 

Η κακοσμία στη μασχάλη πηγάζει από το συνδυασμό τριών πραγμάτων: ιδρώτας, τρίχες και βακτήρια. Ο ιδρώτας είναι απαραίτητος για τη θερμορύθμιση του σώματος. Παράγεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, που διακρίνονται σε εκκρινείς κι αποκρινείς. Οι εκκρινείς παράγουν τον ιδρώτα, που είναι άοσμος κι αποτελείται από νερό, αλάτι κι άλλα διαλυμένα στοιχεία. Οι αποκρινείς παράγουν ένα παχύρρευστο υγρό, που όταν παγιδεύεται στις τρίχες της μασχάλης, δημιουργεί άριστες συνθήκες υγρασίας για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Τα βακτήρια τρέφονται από το έκκριμα και παράγουν αέρια που προκαλούν δυσοσμία. Δες τι να κάνεις, για να σηκώνεις άφοβα τα χέρια σου.

Έλυσαν το γρίφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Ηταν πολυημερολόγιο και πλήρες πλανητάριο - Σήμερα η ανακοίνωση των στοιχείων 

Έλυσαν το γρίφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων


Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, θα έχουμε, για πρώτη φορά, την ευκαιρία να μάθουμε τι λένε οι επιγραφές στο εσωτερικό του μηχανισμού των Αντικυθήρων, οι οποίες αποτελούν το εγχειρίδιο λειτουργίας του και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τις αστρονομικές γνώσεις που εμπεριέχει. 

 Η ομάδα μελέτης του μηχανισμού των Αντικυθήρων θα παρουσιάσει τη συνολική ανάγνωση των επιγραφών του μηχανισμού που είναι αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας κατά τα δέκα τελευταία χρόνια. 

 Πρώτο το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει για το αστρονομικό ημερολόγιο του Μηχανισμού και για το πώς αυτό συνδέεται με τους τόπους καταγραφής των αστρονομικών φαινομένων, για το πρωτότυπο και ανερμήνευτο έως σήμερα σύστημα πρόγνωσης εκλείψεων, για το πλήρες πλανητάριο που έδειχνε τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, αλλά και για τα αποκρυπτογραφημένα ημερολόγια που ίσως μας δώσουν νέα στοιχεία για τον τόπο κατασκευής και χρήσης του μοναδικού αυτού μηχανήματος.

Δεν είναι βρώσιμες τελικά οι μπάμιες σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων


Με πρωτοφανείς αλλαγές προχώρησε χθες στη δημοσίευση καταλόγου τροφίμων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) σε ετήσια έκθεση για το γίγνεσθαι των ποτών και τροφίμων.
Έκπληξη προκάλεσαν νέες τροφές οι οποίες κατάφεραν να μπουν στον κατάλογο των κατάλληλων προς βρώση τροφών, ενώ εκτός μένουν φαγητά και ουσίες που μέχρι σήμερα καταναλώνονταν ευρέως.
Μη βρώσιμες λοιπόν από σήμερα οι μπάμιες, σύμφωνα με τον F.A.O. γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια αγορά. Αιτίες για την απομάκρυνση του πράσινου αγγειόσπερμου, ποώδους φυτού από τη λίστα αποτέλεσαν ο συνδυασμός του ότι είναι τριχωτό και ταυτόχρονα εξαιρετικά βλεννώδες και συνεπώς ακατάλληλο για ανθρώπους.
Άλλα φαγητά που δεν βρίσκονται πλέον στη λίστα με τις κατάλληλες τροφές είναι η λουκουμόσκονη, και τα τρίμματα χρυσού που ορισμένοι προσθέτουν στην σαλάτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημειώνουμε πως η λουκουμόσκονη είχε συμπεριληφθεί εκ παραδρομής μόλις στον τελευταίο κατάλογο καθώς η λέξη μοιάζει με φαγητό, ενώ τα τρίμματα χρυσού αφαιρούνται μετά από 75 χρόνια παρουσίας τους στον εν λόγω κατάλογο.

Γιατί οι επαγγελματικά επιτυχημένοι και έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι

Γιατί οι επαγγελματικά επιτυχημένοι και έξυπνοι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι

Ποιες είναι οι παγίδες στις οποίες πέφτει ο σύγχρονος άνθρωπος και σαμποτάρει την ευτυχία του

Ποιο είναι το μυστικό για μία ευτυχισμένη ζωή; Τα χρήματα; Ένας επιτυχημένος γάμος; Τα παιδιά; Η καριέρα; Η υγεία; Υπάρχουν «συστατικά» για τη συνταγή της απόλυτης ευτυχίας; Παίζει ρόλο η ευφυΐα και το περιβάλλον στο οποίο γαλουχείται ένας άνθρωπος; Και αν ναι, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι κατακλύζονται από σκοτεινές σκέψεις, από απαισιοδοξία και αγωνία για το μέλλον; 

Ο καθηγητής Μάρκετινγκ, Ραζ Ραγκουνατάν, του Πανεπιστημίου του Τέξας εξηγεί στο βιβλίο του με τίτλο «Αφού είσαι έξυπνος, γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος;» τις παγίδες στις οποίες πέφτουν οι άνθρωποι τορπιλίζοντας τη ζωή τους, με αποτέλεσμα η ευτυχία να… δραπετεύει.

Έμπνευση για το βιβλίο του αποτέλεσε η εικόνα που σχημάτισε από τους συναδέλφους του, οι οποίοι παρότι ήταν επιτυχημένοι επαγγελματικά έμοιαζαν να μην διάγουν μία χαρούμενη ζωή. 
Τεράστια ήταν η έκπληξή του, μάλιστα, όταν συνειδητοποίησε ότι όσο πιο επιτυχημένοι ήταν επαγγελματικά, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι ήταν.

Το ερώτημα που τον βασάνιζε ήταν για ποιο λόγο οι έξυπνοι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν σωστές επαγγελματικές επιλογές, αλλά να προχωρούν σε τελείως λάθος επιλογές για τη ζωή τους.

Γιατί, λοιπόν, οι πιο έξυπνοι, οι πιο λαμπροί, οι πιο επιτυχημένοι ήταν βαθύτατα δυστυχισμένοι;

Τι πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Τι πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά
Το περικοιλιακό λίπος θεωρείται το πιο επικίνδυνο για την υγεία, καθώς αν δεν ελεγχθεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή νόσο, θέματα μεταβολισμού και διαβήτη.
Στην απώλεια του λίπους της κοιλιάς, σημαντικό ρόλο παίζει η συστηματική άσκηση. Από μόνη της όμως δεν αρκεί, γι’ αυτό πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.
Σύμφωνα με επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνιας, λίγο περισσότερες φυτικές ίνες την ημέρα μπορεί να μειώσουν σημαντικά το λίπος στην κοιλιά των νέων ανθρώπων.

Ιταλός «μεταμορφώθηκε» σε Γάλλο μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Ιταλός «μεταμορφώθηκε» σε Γάλλο μετά από χτύπημα στο κεφάλι!
Με ένα αλλόκοτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Ένας 50χρονος άντρας «μεταμορφώθηκε» ξαφνικά από Ιταλό σε Γάλλο λόγω τραύματος στο κεφάλι!
350E5DC500000578 3631031 image m 5 1465386246784
Ο κύριος JC, του οποίου το πραγματικό όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διατηρούσε στο παρελθόν –για μικρό χρονικό διάστημα– δεσμό με μια Γαλλίδα, όμως δεν είχε εξασκήσει τα γαλλικά του για δεκαετίες. Έπειτα από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, όμως, άρχισε να τα μιλά... φαρσί και μάλιστα έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου, αφού κάθε πρωί που ξυπνά ανοίγει διάπλατα το παράθυρό του και καλημερίζει στα γαλλικά τους περαστικούς!

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια απουσία και μια απιστία…

Αποτέλεσμα εικόνας για Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια απουσία και μια απιστία…
Μόλις σε αντίκρισα για πρώτη φορά ένιωσα το κορμί μου να πυροδοτείτε με φωτιά, το μυαλό μου να χάνεται και την καρδιά μου να χοροπηδά τρελά. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.
Η καρδιά μου συνέχισε να φτεροπετά σε κάθε μας συνάντηση. Το χαμογελαστό σου βλέμμα με γέμιζε χαρά. Η βαθιά φωνή σου ξετρέλαινε τις αισθήσεις μου και το καρδιοχτύπι σου με παρέσερνε σε ένα τρελό ερωτικό χορό. Ένα σμίξιμο που μας έκανε να χάνουμε το χρόνο και να ταξιδεύουμε ανάμεσα στα αστέρια.
Δεν άντεχε ο ένας μακριά από τον άλλον και αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν ξέρω πως έγινε αλλά κάπου εκεί, μέσα στη διαδρομή χάσαμε ο ένας τον άλλον. Το βλέμμα σου σταμάτησε να είναι χαμογελαστό και άρχισες να μη με “βλέπεις”, να μη με νιώθεις, να μη με καταλαβαίνεις. Άρχισα σταδιακά να γίνομαι αόρατη και αυτή η αορατότητα με σκότωνε σιγά, σιγά. Δεν άντεχα να με κοιτάς χωρίς να με “βλέπεις”.
Οι λίγες στιγμές παρουσίας δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις μέρες που κυριαρχούσε η “απουσία” σου.

Επτά τρόποι για να χρησιμοποιήσεις μια εφημερίδα!


Η εφημερίδα, είναι ένα πολύ απορροφητικό προϊόν και αυτό γιατί  πρέπει να απορροφά το μελάνη . Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι εξοπλισμένη για να απορροφήσει όλα τα είδη της υγρασίας.
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Chris Morrissey , ο αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ της "Sun Chemical", του μεγαλύτερου τυπογραφείου του κόσμου.


Οι "άλλες" χρήσεις της εφημερίδας 

1. Απόσμηση των δοχείων τροφίμων. Γεμίστε ένα μπολ τροφίμων με κομμάτια εφημερίδας, σφραγίστε και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα

Ένα φυσικό καθαριστικό για μεταξωτά!


Για ολόλευκα μεταξωτά φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό.
Αναμίξτε 1 μέρος οξυζενέ, 8 μέρη νερό και 1 μέρος απορρυπαντικό για πιάτα.

Συμβουλές για τον ασφαλή καθαρισμό των ευαίσθητων ρούχων
-Προτιμήστε ένα απορρυπαντικό σε υγρή μορφή.

-Για το πλύσιμο στο πλυντήριο επιλέξτε χαμηλές θερμοκρασίες όπως οι 30οC ή ακόμη και κρύο νερό. Μην ξεχνάτε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες εκτός του ότι μπορεί να ξεβάψουν τα ευαίσθητα ρούχα σας ενδέχεται να προκαλέσουν και φθορές στη σύνθεσή τους.

-Προγραμματίστε το πλυντήριό σας σε ένα πρόγραμμα με απαλό ή και καθόλου στύψιμο για τους ίδιους λόγους.

Tαντρική φιλοσοφία και μελέτη του εαυτού

Shiva and Parvati 13th century, Nepal Copper alloy with inset turquoise and semiprecious stones Credit Rubin Museum of Art C2005.16.12, HAR65434

Η πρακτική της γιόγκα, όχι μόνο μας προτρέπει να γυρίσουμε προς τα μέσα και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας (ηsvādhyāyā των Yoga Sutras, μία από τις “προτροπές” του Patanjali για κάθε γιόγκι), αλλά μας παρέχει και πολλά εργαλεία για να το πράξουμε.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ταντρική φιλοσοφία μας προσφέρει έναν πλούτο εννοιών για την κατανόηση του εαυτού και της πραγματικότητας που βιώνουμε.
Αν αντιμετωπιστεί ως ένα φιλοσοφικό σύστημα, που παραμένει ζωντανό, και όχι ως ένα απομακρυσμένο -χρονικά και πολιτισμικά- αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την πρακτική μας, ως μια φιλοσοφία ελευθερίας και δράσης: πρεσβεύοντας ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι πλήρης, περικλείοντας μέσα του όλο το σύμπαν, μας διδάσκει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βελτιωθεί από κάποια δύναμη έξω από εμάς (ανθρώπινη ή θεϊκή) αλλά η εξέλιξη της δικής μας αντίληψης και η αναγνώριση αυτής της πληρότητας βελτιώνει το πως βιώνουμε την ζωή μας.
Διαθέτουμε πολλά εργαλεία για την μελέτη του εαυτού: από την σχετικά σύγχρονη επιστήμη της ψυχολογίας, αλλά και την μεγάλη παράδοση της φιλοσοφίας, έχουμε εσωτερικεύσει και κατανοήσει πολλές έννοιες που υποβοηθούν αυτήν την διαδικασία (αναφέρω για παράδειγμα τις έννοιες του συνειδητού – υποσυνείδητου – ασυνείδητου, που είναι πλήρως ενσωματωμένες στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας).
Με τον ίδιο τρόπο, οι ομάδες εννοιών που περιγράφονται συνοπτικά στην συνέχεια, αποτελούν μία ολοκληρωμένη περιγραφή της ενσώματης συνείδησης, η κάθε μία από μία διαφορετική σκοπιά. Κάθε μία είναι αυτόνομη, και αρκεί για να περιγράψει την εμπειρία του εαυτού και της πραγματικότητας, αποτελώντας από μόνη της έναν χάρτη για την πρακτική μας. Έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά μας.

Τα 15 οφέλη της βαθειάς και ενσυνείδητα σωστής αναπνοής!



When you are short of wisdom, breathe.”  Guru Nanak
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου είναι η μεγάλη, βαθειά και συνειδητή αναπνοή. Σαν άσκηση, το να αναπνέεις είναι υπέροχο!
Η αναπνοή μας παρέχεται, δεν χρειάζεται ειδικά μηχανήματα, μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε, και οποιαδήποτε ώρα, και μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε, από τον πιο υγιεί μέχρι τον πιο άρρωστο.
Η Κουνταλίνι γιόγκα δίνει μεγάλη έμφαση στην αναπνοή, και οι ασκήσεις αναπνοής είναι συστατικό της κάθε πρακτικής  kundalini γιόγκα.
Μία από τις πιο θεμελιώδεις τύπους αναπνοής που χρησιμοποιούμε είναι η αργή, βαθειά αναπνοή. Αυτή είναι μια ανάσα με την  οποία μπορείτε να τραβάτε τον αέρα από την κοιλιά σας και να προσπαθήσετε να επιβραδύνετε την αναπνοή σας σε λιγότερο  από ένα έως τέσσερις κύκλους ανά λεπτό. Παρακάτω είναι μερικά από τα πολλά οφέλη που έχουμε από αυτή  την απλή αναπνοή.
1.  Η μεγάλη βαθιά αναπνοή αποτοξινώνει και απελευθερώνει τοξίνες.
Το σώμα σας έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώσει το 70% των τοξινών του μέσω της αναπνοής. Εάν δεν αναπνέει αποτελεσματικά, δεν γίνεται  σωστά η απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας. Όταν εκπνέετε αέρα από το σώμα σας απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα που έχει περάσει από την κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονές σας. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα φυσικό απόβλητο του μεταβολισμού του σώματός σας.
2. Η μακρυά και  βαθιά αναπνοή απελευθερώνει την ένταση.
Σκεφτείτε πώς το σώμα σας αισθάνεται όταν είστε ανήσυχοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι ή αγχωμένοι. Είναι τροχοπέδη. Οι μύες σας είναι σφικτοί και η αναπνοή σας γίνεται ρηχή. Όταν η αναπνοή σας είναι ρηχή δεν παίρνετε την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα σας. Η μακριά και  βαθιά αναπνοή αντιστρέφει αυτή τη διαδικασία, που επιτρέπει στο σώμα σας (και το μυαλό) να επεκτείνεται.
3. Η μεγάλη  βαθιά αναπνοή χαλαρώνει το μυαλό / σώμα και φέρνει διαύγεια.
Η αύξηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο μειώνει υπερβολικά τα επίπεδα του άγχους. Δώστε προσοχή στην αναπνοή σας. Αναπνεύστε αργά, βαθιά και σκόπιμα νοιώστε το  σώμα σας. Σημειώστε όλα τα μέρη του σώματός σας που είναι σφιχτά και αναπνεύστε μέσα σε αυτά. Όπως μπορείτε να χαλαρώσετε το σώμα σας, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η αναπνοή σας φέρνει διαύγεια και ιδέες.

Αποτρίχωση στο σπίτι με 4 υλικά

Για να φτιάξουμε στο σπίτι μόνες μας χαλάουα για αποτρίχωση θα χρειαστούμε:
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Παρών

MINDFUL
Μερικές φορές αναλογίζομαι την ποιότητα της ζωής μας. Πόσο ευχαριστημένοι είμαστε από όσα έχουμε ζήσει; Αν κάποιος μας έλεγε σήμερα ότι είναι η τελευταία μας μέρα πόσο γεμάτη θα την βαθμολογούσαμε με μια κλίμακα από το 0 έως το 10; (όπου 0 σημαίνει εντελώς άδεια και 10 σημαίνει πολύ γεμάτη). Πρόσφατα ένας εβδομηνταπεντάρης, σε μια φιλοσοφικού τύπου συζήτηση  που είχαμε για τη ζωή, μου αποκρίθηκε με σοφία και γνώση ότι «η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή γι’ αυτό αξίζει να ζεις την κάθε στιγμή». Η τετριμμένη ατάκα του παππού στάθηκε αφορμή για περισυλλογή και εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα το τελευταίο βιβλίο του ο Iρβιν Γιάλομ «Πλάσματα μιας μέρας» όπου είχα διαβάσει το εξής: «Ο φόβος που νιώθουμε για τον θάνατο είναι άμεσα συνδεδεμένος με το πόση ζωή δεν έχουμε ζήσει».
Μέσα από τα σοφά κατά τα άλλα  λόγια του παππού και του διάσημου συγγραφέα διαπίστωσα την πλήρη αποσύνδεση μας με το παρόν. Ένα παρόν μέσα στο οποίο σχεδόν δεν βρισκόμαστε ποτέ.
Τις προάλλες με επισκέφτηκε στο γραφείο μια κυρία όπου το πρόβλημα της ήταν η  μεγάλη κατανάλωση φαγητών και γλυκών αργά το βράδυ στην τηλεόραση. Γι’ αυτήν είναι η μοναδική στιγμή όπου μπορεί να ηρεμήσει. Τα παιδιά είναι για ύπνο, ο σύζυγος στην δικιά του  τηλεόραση και η ίδια αγκαλιά με ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει μέσα στο  ντουλάπι. Όμως δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να δει στην τηλεόραση. Δεν βλέπει την αγαπημένη της σειρά, ούτε κάποια ταινία που να την ενδιαφέρει. Δεν ξέρει αν προτιμάει να φάει κάτι γλυκό ή κάτι αλμυρό. Για την ακρίβεια δεν βλέπει και πολύ καλά αυτό που βάζει στο στόμα της. Τις περισσότερες φορές αδυνατεί να προσδιορίσει την γεύση του, την υφή του ή την μυρωδιά του. Δεν βρίσκεται ούτε μπροστά στην τηλεόραση, ούτε μπροστά στο φαγητό της. Σκέφτεται τη δουλειά. Τα λεφτά. Τα παιδιά. Την σχέση της. Τα κιλά της. Αλλά δεν σηκώνει βλέμμα από την τηλεόραση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα