Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τα απομεινάρια μιας αιγυπτιακής Σφίγγας στον Άρη (vid)

Οι ερευνητές χαιρετίζουν την ανακάλυψη ενός βραχώδους σχηματισμού στον Άρη, παρόμοιου με αυτόν της Σφίγγας στην Αίγυπτο.

Οι κυνηγοί εξωγήινης ζωής πιστεύουν ότι βρήκαν τα ερείπια (δεξιά) ενός αρχαίου πολιτισμού στον κόκκινο πλανήτη από κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα γλυπτό μνημείο παρόμοιο με αυτό της Σφίγγας της Αιγύπτου (αριστερά). Πηγή: Youtube
Η ΜΕΓΑΛΗ Σφίγγα της Γκίζας, το αρχαιότερο άγαλμα μνημειακού τύπου που σώζεται, απεικονίζει ένα πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου σε καθήμενη στάση. Το άγαλμα βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο και οι κατασκευαστές του εκμεταλλεύτηκαν κάποιον υπάρχοντα βραχώδη σχηματισμό για να το διαμορφώσουν.
Είναι επίσης το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο, με μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα. θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του φαραώ Χεφρήνου (2558 – 2532 π.Χ.).
Συνηθισμένοι στα γήινα μέτρα είναι δύσκολο να εξοικειωθούμε με την αρειανή τοπιογραφία και να υπολογίσουμε με σαφήνεια έναν σχηματισμό στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, που έχει περίπου το 53% του μεγέθους της Γης. Παρ’ όλα αυτά, αν και έχει το μισό σχεδόν μέγεθος του πλανήτη μας, ο Άρης έχει το πιο ψηλό βουνό του ηλιακού συστήματος. Πρόκειται για το όρος Όλυμπος που έχει ύψος 26 χιλιόμετρα, είναι δηλαδή τρεις φορές πιο ψηλό από το Έβερεστ!

Το “άστρο του Δαίμονα” και το άστρο της Βηθλεέμ


• Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ενδέχεται να είχαν καταγράψει ένα άστρο, γνωστό με το όνομα «Δαίμων», ίσως το πρώτο γνωστό παλλόμενο άστρο στην ιστορία, σύμφωνα με τους αστρονόμους.

• Τέτοια εποχή, το άστρο του Δαίμονα καταυγάζει τον ουρανό, καλώντας μας να ανακαλύψουμε τον “δαίμονα” που κρύβουμε μέσα μας.

Το Άστρο του Δαίμονα βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα, σαν ένα από τα μάτια στο κεφάλι της Μέδουσας (Γοργόνιο). Απόσπασμα από την Ουρανογραφία του Πολωνού αστρονόμου Γιάννα Χεβέλιους (Johannes Hevelius). Πηγή: Wikimedia Commons
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ Αιγύπτιοι αστρονόμοι διατηρούσαν ημερολόγια με τυχερές και δυσμενείς ημέρες που βασίζονταν σε αστρονομικά και μυθολογικά γεγονότα, τα οποία πίστευαν ότι επηρέαζαν την καθημερινή ζωή.
Το καλύτερα διατηρημένο από αυτά τα ημερολόγια είναι το Ημερολόγιο του Καΐρου, με αριθμό 86637, ένας πάπυρος που χρονολογείται μεταξύ 1163 και 1271 π.Χ.  Η κάθε μέρα ξεκινά με τρία ιερογλυφικά που δείχνουν αν είναι ευμενής ή δυσμενής και τα οποία συχνά απεικονίζουν χαρακτήρες από τη μυθολογία.
Οι αστρονόμοι στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι παρατήρησαν ότι μερικές από τις τυχερές ημέρες εμφανίζονται τακτικά, κάθε 29,6 μέρες. Η περίοδος αυτή συμπίπτει σχεδόν με το σεληνιακό κύκλο, το διάστημα δηλαδή μεταξύ δύο Πανσελήνων. Η Νέα Σελήνη συνδεόταν με την κακή τύχη.

Μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι
Το 1915 ο Einstein εισήγαγε τη Θεωρία της Σχετικότητας, προσπαθώντας να εξηγήσει στην ανθρωπότητα με πολύπλοκες πράξεις και εξισώσεις πως… ο χρόνος είναι εντελώς υποκειμενική έννοια…
Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως φαντάζουν πιο πολύπλοκες από κάθε φυσική θεωρία. Ολόκληρες βιβλιοθήκες, δε φτάνουν για να τις αποκρυπτογραφήσουν.
Καμία μαθηματική πράξη δεν είναι αρκετή ώστε να εξηγήσει γιατί εγκλωβίζεσαι σε σχέσεις που δεν σε καλύπτουν.
Για ποιο λόγο επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη με τεράστια επιτυχία, θεωρώντας πως έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου για να τα διορθώσεις; Χρησιμοποιείς σαν άλλοθι τα νιάτα για να πληγωθείς και να πονέσεις.
Χαρίζεις απλόχερα πολύτιμες στιγμές σου σε ανθρώπους, ενώ οι δικές τους δε σε συμπεριλαμβάνουν. Είσαι καθηλωμένος πίσω από ένα γραφείο, ενώ από μικρός ονειρευόσουν να γυρίσεις τον κόσμο.
Διατηρείς κατά συνθήκη φιλίες και σχέσεις για να μη θυσιαστείς στο βωμό της μοναξιάς. Αφήνεις για αύριο όσα μπορείς να κάνεις σήμερα. Και την ίδια στιγμή η ζωή περνάει. Περνάει από μπροστά σου και δε στέκεται λεπτό.

Γιὰ νὰ προχωρήσουμε ἐμπρὸς πρέπει νὰ τελειώσουμε μέ τὰ …πίσω!!!


Μὲ ἁπλᾶ λόγια…
Γιὰ νὰ ξεκινήσουμε γιὰ κάπου, ὁπουδήποτε, πρέπει νὰ μὴν ἀφήσουμε τὴν ὁποιανδήποτε ἐκκρεμότητα πίσω μας, ποὺ θὰ ἐμποδίζη κάθε μελλοντικό μας βῆμα.
Ἤ, γιὰ νὰ τὸ θέσουμε καὶ σὲ πιὸ …ἱστορικὲς βάσεις, ἐὰν δὲν κόψουμε ὁριστικῶς κάθε γέφυρα μὲ τὸ παρελθόν μας, δὲν μποροῦμε νὰ ξεκινήσουμε γιὰ τὸ ὁποιοδήποτε ταξείδι.
Ἔχουμε μάθη νὰ κουβαλᾶμε μαζὺ μὲ τὰ ὄνειρα, τὰ ὁράματα καὶ τὶς ὅποιες ἀποσκευές μας ὅλα ἐκεῖνα τὰ συναισθήματα, τὶς πεποιθήσεις καὶ τὶς προσκολλήσεις, ποὺ μᾶς περιορίζουν καὶ τὸ βλέμμα καὶ τὸ βῆμα. Δὲν γίνεται νὰ ἀποζητοῦμε, γιὰ παράδειγμα, Ἐλευθερία, ἐὰν ἐμεῖς δὲν ἔχουμε μέσα μας γκρεμίση ἤδη κάθε μορφὴ φυλακῆς, πραγματικῆς καὶ φανταστικῆς, ποὺ μᾶς κρατᾶ ἀγκυλωμένους κι ἀκινητοποιημένους. 
Δὲν μποροῦμε ἐν ὀλίγοις νὰ ἐλπίζουμε σὲ καλὲς ἐκβάσεις ἢ σὲ ἐλεημοσύνες ἢ στὴν τύχη, ἐὰν δὲν θεωροῦμε τοὺς ἑαυτούς μας ἱκανοὺς κι ἀξίους νὰ διανύσουν καί, ταὐτοχρόνως, νὰ ἀπολαύσουν κάθε ἐπὶ μέρους βῆμα ἀλλὰ καὶ προετοιμασία, ποὺ θὰ μᾶς ὁδηγήσῃ στὸ νὰ φθάσουμε στοὺς στόχους μας. Κατ’ ἐπέκτασιν, ἐὰν δὲν ἀντέχουμε νὰ «σκαλίσουμε» ὅλα αὐτὰ ποὺ μᾶς διατηροῦν μερικῶς ἢ ὁλικῶς περιορισμένους, δὲν γίνεται νὰ ξεκινήσουμε γιὰ νὰ διεκδικήσουμε τὸ ὁ,τιδήποτε.

Το αίνιγμα της «μπαταρίας της Βαγδάτης»






Μια μυστηριώδης ανακάλυψη που έγινε το 1938 στην περιοχή Χουντζούτ Ράμπου στα ερείπια ενός αρχαίου παρθικού οικισμού προκαλεί ακόμη πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες.


Ο εντοπισμός ενός αντικειμένου, ο οποίος αναφέρεται ως ανακάλυψη του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Κόνινγκ, που εργαζόταν ως διευθυντής του Μουσείου της Βαγδάτης, εντυπωσίασε στην εποχή του, αλλά και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη σε τι εξυπηρετούσε αυτό το αντικείμενο.


Δεν είναι σαφές, επίσης,  εάν ο Γερμανός αρχαιολόγος ανακάλυψε το ασυνήθιστο εύρημα στον αρχαίο οικισμό ή το εντόπισε στην αποθήκη της μουσείου της Βαγδάτης.


Πρόκειται για ένα κίτρινο βάζο, ύψους περίπου 13 εκατοστών. Ο λαιμός του ήταν καλυμμένος με άσφαλτο και προεξείχε από αυτόν μια σιδερένια ράβδος με ίχνη διάβρωσης. Μέσα η ράβδος περιβάλλονταν από έναν κύλινδρο χαλκού περίπου 5 ίντσες σε ύψος και 1,5 ίντσες σε διάμετρο. Τα άκρα του ήταν συγκολλημένα από κράμα μολύβδου –κασίτερου. Όλη αυτή η απλή κατασκευή θυμίζει μια …πρωτόγονη ηλεκτρική μπαταρία.


Ο Κόνινγκ δεν βρήκε άλλη εξήγηση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, αυτό το βάζο ήταν γεμάτο με οξύ ή αλκάλιο και θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με τάση 1 βολτ.


Αλλά γιατί οι αρχαίοι χρειάζονταν την ηλεκτρική ενέργεια;


Γνωρίζουμε ότι  η ηλεκτρική μπαταρία επινοήθηκε το 1800 από τον Ιταλό φυσικό Αλεσσάνδρο Βόλτα (1745-1827).

Οι μεγαλύτερες πλάνες: φαίνομαι, έχω, κάνω



Το "φαίνομαι", το "έχω" και το "κάνω" είναι οι πλάνες που μας απομακρύνουν περισσότερο από την αληθινή μας φύση.

Το "φαίνομαι" δηλώνει ταύτιση με την εικόνα του σώματος. Είτε η εικόνα περιορίζεται στο δέρμα, είτε στο σχήμα του σώματος, είτε στα ρούχα, υποδηλώνει την ταύτιση με το σώμα. "Είμαι το σώμα" λέει το εγώ που δημιουργείται μέσα από αυτή την ταύτιση και επιδιώκει να διογκώσει τον εαυτό του. Και ακολουθούν τα γνωστά συμπτώματα: οι αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις, τα ακριβά ρούχα, οι μάρκες, το στυλ, η μόδα, κ.ά. Όλα αυτά είναι συμπτώματα που υποδηλώνουν την ασυνείδητη κατάσταση του "φαίνεσθαι", ως προϊόν της ταύτισης του Είμαι με το σώμα.

Το "έχω" είναι όλα αυτά που κατέχει κανείς, και μέσα από τα οποία αντλεί την αίσθηση της αξίας και της ασφάλειάς του. "Έχω ακριβό και εντυπωσιακό αυτοκίνητο, άρα αξίζω. Έχω μεγάλο σπίτι, άρα αξίζω. Έχω σπάνια έργα τέχνης στην κατοχή μου, άρα αξίζω. Έχω πολλά λεφτά, άρα αξίζω. Κτλ, κτλ." Η επένδυση στο "έχω" υποκρύπτει και την ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας, που αν και έχει χρήσιμες και πρακτικές προεκτάσεις, δεν παύει να αποτελεί απλώς ένα εργαλείο και όχι μια πραγματικότητα.

Το "κάνω" είναι όλα αυτά που επιδιώκει να κάνει κάποιος στη ζωή του για να αντλήσει πάλι την αίσθηση της αξίας του. "Κάνω πολλά πράγματα, άρα είμαι ικανό άτομο και αξίζω. Κάνω ξεχωριστά πράγματα, άρα είμαι ξεχωριστός και αξίζω. Κάνω κάτι που δεν μπορούν οι άλλοι, άρα αξίζω περισσότερο από τους άλλους. Ελέγχω τη ζωή κάποιου άλλου, άρα έχω εξουσία και δύναμη και αξίζω." Στο "κάνω" θα βρει κανείς και την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει "κάποιος", ένα άτομο πίσω από το σώμα, που "κάνει" τις λειτουργίες του σώματος. 

Φωτιά και Νερό* Εγκράτεια*








16. 12. 2017




Ούτε ένας Πλανήτης στον Αέρα*


Επικοινωνία κι Ευελιξία πάνε


περίπατο*


Όλα σε Φωτιά και Νερό!


Πάθος και Συναίσθημα*


Ισχυρογνωμοσύνη και Βάλτος


σε παλιά συναισθήματα*


Από την Άλλη, η Αλχημεία γίνεται


με Φωτιά και Νερό*


Κάποια Μεγάλη Αλχημεία Γίνεται


αυτές τις Μέρες*


Υπομονή*


Κάτι Μετατρέπεται σε κάτι Άλλο*


Κράτα την Φωτιά χαμηλά


και βάλε το Νερό


σε Μπουκάλι*


Μην Βιάζεσαι*

Παραμύθι για την υπερνίκηση του φόβου

Εκείνο το βράδυ έπεσε στην αγκαλιά μου κλαίγοντας με απόγνωση για ένα ψυχικό βάρος που δεν μπορούσε να σηκώσει. Αν και παιδί ακόμα, έβαλε με ακρίβεια σε λόγια τον αβάσταχτο πόνο της και τον φόβο της πως τελικά δεν θα τα καταφέρει… Ένιωσα πως χρειαζόταν πιο πολύ την πρόθυμη αγκαλιά μου και λιγότερο τα παρηγορητικά λόγια μου.
arxaia-ellada-nyxta
«Πιο παραμύθι θα μου πεις απόψε;» με ρώτησε με ανυπομονησία καθώς ξάπλωνε στο κρεβάτι της, κρατώντας την αγαπημένη της κούκλα στα χέρια της.
Δεν είχα κανένα παραμύθι μαζί μου να της διαβάσω. Ούτε μου ερχόταν κάποιο εκείνη την ώρα στο μυαλό.
Την είχε όμως πολύ ανάγκη εκείνη την στιγμή την παραμυθία κι έπρεπε κάτι να εφεύρω…
Οσμίστηκα τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο, όπως τα άγρια ζώα, σε κρίσιμες στιγμές παραφύλαξης, εντείνουν τις αισθήσεις τους προσπαθώντας να ζυγίσουν την ετοιμότητά τους για κυνήγι, και ταυτόχρονα για να συγκεντρώσουν δυνάμεις.
Παρόλα αυτά, δεν είχα σκεφτεί ακόμα τίποτα. Άνοιξα όμως το στόμα μου και άρχισα να μιλάω:
«Εκείνο το βράδυ το κοριτσάκι είχε μια αποστολή να φέρει σε πέρας. Έπρεπε να διασχίσει το άγνωστο μεγάλο δάσος ως την άλλη του άκρη. Φοβόταν όμως πολύ.
Γονάτισε τότε μπρος σε ένα μεγάλο δέντρο και προσευχήθηκε κάμποση ώρα… Ζήτησε πληροφορία, δύναμη, ό,τι χρειαζόταν για να ξεκινήσει το ταξίδι της.
Εκείνη την ώρα ένα φιλικό αρκουδάκι την πλησίασε και της ψιθύρισε με αγάπη και τρυφερότητα κάτι στο αυτί της…

Η κρυμμένη αλήθεια των τοξικών ανθρώπων

τοξικοί άνθρωποι
Όλοι μας έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που εκφράζουν και εκπέμπουν αρνητισμό και τοξικότητα τόσο λεκτικά, όσο και μέσω της συμπεριφοράς τους. Και το αναπάντεχο ερώτημα, αναδύεται ενστικτωδώς. Τι να κάνω με αυτούς τους ανθρώπους; Να τους απορρίψω ή να τους κρατήσω στη ζωή μου;
Ας πάρουμε την πρώτη εκδοχή, να τους απομακρύνω, δηλαδή, από τη ζωή μου για να μην έρχομαι σε επαφή με αυτήν την τοξικότητα.
Η επιστήμη της Ψυχολογίας μας εξηγεί ότι, αναγνωρίζουμε γύρω μας χαρακτηριστικά που έχουμε κι εμείς στη δική μας προσωπικότητα.
Έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία όταν συναντάμε σε έναν άνθρωπο τοξικά συναισθήματα ή συμπεριφορά, να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Αν επιλέξουμε αυτόν τον άνθρωπο να τον απομακρύνουμε, ίσως να χάνουμε αυτή την ευκαιρία. Από την άλλη, κρατώντας τον στη ζωή μας, χρειάζεται να έχουμε την ψυχολογική δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Από προσωπική πείρα, έχω να παραθέσω ότι διώχνοντας τους ανθρώπους που θεωρείς ότι είναι τοξικοί από τη ζωή σου, στο τέλος μένεις μόνος/η και δεν πιστεύω ότι ζούμε για να απομονωνόμαστε, αλλά για να μαθαίνουμε διαρκώς τον εαυτό μας και να τον εξελίσσουμε.
Η δεύτερη εκδοχή είναι να κρατήσω το αρνητικό, τοξικό άτομο στη ζωή μου και να προσπαθήσω να μάθω από αυτό. Αυτή η εκδοχή έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμένα. Δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας με άλλη ματιά και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε, όχι εκείνον, αλλά τον εαυτό μας. Κάντε ερωτήσεις, γνωρίστε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους “βγάζει” αυτήν την αρνητικότητα. Θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολλά κοινά.

Khalil Gibran: «Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας..»


Khalil Gibran: «Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας..»
Και μια γυναίκα που κρατούσε ένα μωρό στην αγκαλιά της είπε, Μίλησέ μας για τα Παιδιά.
Κι εκείνος είπε:
Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας.
Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη ζωή.
Έρχονται στη ζωή με τη βοήθειά σας, αλλά όχι από σας,
Και μ' όλο που είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σάς.
Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως και τις ιδέες σας,
Γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες.
Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους, όχι όμως και τη ψυχή τους

Ερντογάν: Η επικείμενη πτώση ενός «Σουλτάνου»





 Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Sr.Security Consultant on InfoSec/CyberTerrorism,
MiddleEast, power balance, International Security
http://www.geopolitics.cc/



Η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Recep Tayyip Erdogan είναι κεντρικό θέμα διεθνών ΜΜΕ εδώ και αρκετό καιρό. Ο απρόβλεπτος ηγέτης της Τουρκίας, από το 1994 ακόμη ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, είχε εμφανίσει δείγμα των φιλοδοξιών του καθώς και τότε ήταν αυστηρός κριτής της ήπιας πολιτικής των διαδοχικών κυβερνήσεων της χώρας του. Προσπαθούσε πάντοτε όμως να κρατάει τα φώτα της προσοχής/δημοσιότητας μακριά του μέχρι να σχηματίσει την δυναμική που ο ίδιος ήθελε. Αρχικά, ως λάτρης και θαυμαστής της πορείας του Μουσταφά Κεμάλ ( ή «Ατατούρκ», που σημαίνει «πατέρας των Τούρκων» όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι Τούρκοι) επιδίωξε να ακολουθήσει μια αντίστοιχη πορεία του Τουρκικού κράτους με φόντο την ερυθρά ημισέληνο. Δηλαδή, να επενδύσει σ΄ένα κοσμικό ισλαμικό κράτος ως κομβικό γεωπολιτικό σημείο στις παρυφές της Ευρώπης και της Ασίας.


Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν κάπου στο 2014 με την ενσωμάτωση της πολιτικής σκέψης του Ahmet Davutoglu στο δόγμα της ισχυρής Τουρκίας καθώς και με το τελικό σημείο μεταστροφής για τον ίδιο τον Erdogan, το οποίο φάνηκε ολοκάθαρα το 2016 με την προσπάθεια εκτροπής του εντός της Τουρκίας. Σε αυτό το σημείο, και έχοντας ήδη προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο των περιφερειακών συνόρων της Τουρκίας, μέσω συμφωνιών και επιρροών με ωμή ή και ήπια ισχύ, ο Erdogan επέλεξε να ξεκαθαρίσει και να δείξει με κάθε μέσο πώς είναι ο απόλυτος «Άρχων της Ανατολίας».

Στην πορεία του, από το 2014 και έπειτα, βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλων, κατηγοριών, ακόμα και συγκρούσεων με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, είτε με απευθείας λεκτικές προκλήσεις ή και με πολεμικές πράξεις, όπως την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία από πύραυλο SAM που είχε ο τουρκικός στρατός όπως τελικά αποδείχτηκε αργότερα.

Τους τελευταίους μήνες, μετά από όλη αυτή την πορεία, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ζητά τελικά ο αλαζονικός, όπως χαρακτηρίζεται από την Δύση, «πολιτικός αυτοκράτορας» της Τουρκίας και πώς ο ίδιος κινεί τα νήματα για να λάβει ένα μεγάλο κομμάτι της γεωπολιτικής πίτας στην περιοχή. Ή, τουλάχιστον, προσπαθεί μέσω τακτικών και στρατηγικών κινήσεων σε διάφορα πεδία.

Όντρεϊ Χέπμπορν: «Να παραμένεις δυνατή όταν τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά»

Οι ατάκες που σου φτιάχνουν τη μέρα από τη γυναίκα-σύμβολο της κομψότητας.

Όντρεϊ Χέπμπορν: "Να παραμένεις δυνατή όταν τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά"

«Πιστεύω στο ροζ»

«Πιστεύω πως το γέλιο είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις θερμίδες»

«Πιστεύω στα φιλιά, στα πολλά φιλιά»

Όντρεϊ Χέπμπορν: "Να παραμένεις δυνατή όταν τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά"

«Πιστεύω στο να παραμένεις δυνατή όταν τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά»

«Πιστεύω πως τα χαρούμενα κορίτσια είναι τα ομορφότερα»

«Πιστεύω πως αύριο είναι μία καινούργια μέρα και πιστεύω στα θαύματα»

Όντρεϊ Χέπμπορν: "Να παραμένεις δυνατή όταν τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά"

«Για να αποκτήσεις όμορφα μάτια, δες την καλή πλευρά των ανθρώπων, για να αποκτήσεις όμορφα χείλη μίλα ευγενικά, και για να αποκτήσεις όμορφο ανάστημα περπάτα με την πεποίθηση πως ποτέ δεν θα είσαι μόνη σου.»

«Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις τη ζωή σου – το να είσαι χαρούμενη είναι το μόνο που έχει σημασία.»

«Γεννήθηκα με μία τεράστια ανάγκη να παίρνω αγάπη και με μία τεράστια ανάγκη να τη δίνω.»

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ!


 Παραμύθια, ιστορίες γεννημένες από το άγνωστο, το μυθικό κι ίσως το ανεκπλήρωτο. Ψευδείς μεν ως προς την αλήθεια, πραγματικές δε ως προς την έννοια του αναγεννησιακού έρωτα και της αμοιβαίας αγάπης… για πάντα ή καλύτερα για τον δικό μας κόσμο, για κάθε αύριο. Η μια λέξη διαδέχεται την άλλη με την ελπίδα νικήτρια στο τέλος και με τον συγγραφέα λυτρωμένο από αυτό το «ίσως ανεκπλήρωτο».

Μια ραγισμένη καρδιά, παγιδευμένη στον ωκεανό του πόνου και της αναμονής, προσπαθεί να επιβιώσει με μια πένα και ένα μελάνι από ποιητική απόχρωση. Δύσκολοι οι καιροί στη πορεία της εξέλιξης της ζωής μα εκείνα τα παραμύθια διαχρονικά, δεν σκουριάζουν.

«Γιαγιά, έλα πες μου εκείνο με το όμορφο κορίτσι που ντυνόταν με σκόνη και τελικά βρήκε ένα γυάλινο γοβάκι μαζί με τον πρίγκιπα της», έλεγα τραβώντας το χέρι της για να κάτσει δίπλα μου.

Ακουγόταν ύστερα το σιγανό της γέλιο κι οι ζάρες της γινόταν βαθύτερες. Θαρρείς πως οι εσωτερικές της πληγές έβγαιναν στην επιφάνεια. Βαθιές κι σημαδεμένες μέχρι τέλους.

Το χαμόγελο της ήταν όμως εκείνο που σε συνέπαιρνε κι αποχαύνωνε το γήρας.
Τόσο νεανικό κι γεμάτο ελπίδα όσο κι η ψυχή της. «Κοριτσάκι μου πάλι μπέρδεψες την ροή της ιστορίας…» μου απαντούσε με μια τρεμουλιασμένη φωνή.

«Δεν με νοιάζει, θέλω να βρω κι εγώ εκείνο το γυάλινο γοβάκι με τον πρίγκιπα μου, ντυμένη στην σκόνη κι ας με κάνει να φταρνίζομαι», επέμενα, παίρνοντας εκείνο το σίγουρο ύφος μου, σταυρώνοντας τα χέρια μου και συνοφρυώνοντας τα φρύδια μου.

Ανδρική Υπόθεση: Αυτός Είναι ο Λόγος που Πρέπει να Κοιμάστε Γυμνοί

Ανδρική Υπόθεση: Αυτός Είναι ο Λόγος που Πρέπει να Κοιμάστε Γυμνοί

Πολλοί άνδρες συνηθίζουν να κοιμούνται γυμνοί, ενώ άλλοι δεν μπορούν να διανοηθούν με τίποτα πως θα κοιμηθούν χωρίς (τουλάχιστον!) να φοράνε εσώρουχο. Νέα έρευνα δίνει την απάντηση για το τι πρέπει να κάνετε.
Έρευνα που έγινε στην Αμερική από το National Sleep Foundation απέδειξε πως μόνο το 12% των ανδρών κοιμάται γυμνό. Σύμφωνα με άλλη επιστημονική έρευνα, αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να αυξηθεί κατακόρυφα γιατί το να κοιμούνται οι άνδρες γυμνοί είναι πολύ αναζωογονητικό και απόλυτα υγιές. Ποιοι είναι όμως οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να ξαναβάλετε πάνω σας εσώρουχο ενώ κοιμάστε;
Ο ύπνος είναι καλύτερος
 Όταν ένας άνδρας κοιμάται γυμνός, κοιμάται καλύτερα. Συγκεκριμένα όταν μας παίρνει ο ύπνος η θερμοκρασία του σώματός μας πρέπει να πέφτει αρχικά και λίγο πριν ξυπνήσουμε να ανεβαίνει. Όταν φοράμε ρούχα αυτή η λειτουργία δεν πραγματοποιείται πάντα ομαλά καθώς τα υφάσματα που έχουμε πάνω μας, επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Ο Dr.W. Christopher Winter, Σύμβουλος Ύπνου για άνδρες, τονίζει πως τα ρούχα λειτουργούν πολλές φορές ως μονωτικά και μαζεύουν ζέστη με αποτέλεσμα να ξυπνάμε μέσα στη νύχτα μούσκεμα στον ιδρώτα.

Όταν γυμνάστε γυμνοί ο ύπνος είναι πολύ καλύτερος, πιο βαθύς και με μεγαλύτερη διάρκεια.
Όταν κοιμάστε γυμνοί ο ύπνος είναι πολύ καλύτερος, πιο βαθύς και με μεγαλύτερη διάρκεια.
Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός 
Σύμφωνα με έρευνα του Journal Diabetes που πραγματοποιήθηκε το 2014, αν κοιμάστε γυμνοί και διατηρείτε το σώμα σας κρύο, βελτιώνετε κατά πολύ τον μεταβολισμό σας. Ερευνητές έβαλαν σε ένα κρύο δωμάτιο άνδρες να κοιμηθούν και παρατήρησαν πως οι ίδιοι άνδρες παρήγαγαν διπλάσια ποσότητα από μια ουσία που βοηθάει στο κάψιμο των θερμίδων όταν ήταν στο κρύο δωμάτιο συγκριτικά με το ζεστό. Όταν, λοιπόν, κοιμάστε γυμνοί, η θερμοκρασία του σώματός σας παραμένει ίδια με εκείνη που θα έχετε ντυμένοι σε ένα πιο κρύο δωμάτιο.

Έρευνα Αποδεικνύει πως αν Φοράτε αυτή τη Μπλούζα...θα Ρίξετε Περισσότερες Γυναίκες

Έρευνα Αποδεικνύει πως αν Φοράτε αυτή τη Μπλούζα...θα Ρίξετε Περισσότερες Γυναίκες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να έχει περισσότερη επιτυχία σε ένα ραντεβού από ένα άλλο; Υπάρχει ένα χρώμα που για κάποιον λόγο ελκύει πολύ τις γυναίκες υποσυνείδητα και τις κάνει να τρελαίνονται. Ποιο είναι αυτό;
Έρευνα έχει αποδείξει πως το κόκκινο χρώμα ενεργοποιεί διαφορετικά συναισθήματα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από άντρες που φοράνε κόκκινο ρούχο.
Συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους στο πανεπιστήμιο Wuhan στην Κίνα και απέδειξε πως το κόκκινο χρώμα είναι μια αποπλανητική απόχρωση. Πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες έλκονται από άντρες που φοράνε κόκκινο, αρκεί η απόχρωση του κόκκινου να μην είναι υπερβολικά έντονη. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους άντρες (έλκονται, δηλαδή, από γυναίκες με κόκκινα ρούχα).

Πόσα θα είχες αν έβαζες 100 δολάρια στο ξεκίνημα του bitcoin

Πόσα θα είχες αν έβαζες 100 δολάρια στο ξεκίνημα του bitcoin - Κεντρική Εικόνα/Video

Η κούρσα που έχει κάνει το κρυπτονόμισμα είναι στα όρια της επενδυτικής παράνοιας. Συνεχές φαινόμενο οι βίαιες αναταράξεις του, οι οποίες «κόβουν το αίμα» καθώς μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος της τιμής του μέσα σε μία ημέρα.
Όμως το ερώτημα που υπάρχει στο μυαλό πολλών είναι το εξής: πόσα χρήματα θα είχαν αν επένδυαν 100 δολάρια στο ξεκίνημα του bitcoin; Ακολουθεί το σχετικό χρονολόγιο.
5/10/2009: Ο επενδυτής μας, πιθανότατα γιατί κάτι άκουσε, κάτι είδε, είχε κερδίσει το λαχείο, μπαίνει με 100 δολάρια και αγοράζει το αστρονομικό ποσό των 130.900 bitcoin. Η ισοτιμία προέρχεται από το κόστος του ρεύματος που χρειάζεται ένας υπολογιστής για την εξόρυξή του. 
22/5/2010: Στην πρώτη καταγεγραμμένη αγορά με bitcoin, δύο πίτσες κοστίζουν 10.000 bitcoin και ο επενδυτής μας διαθέτει, ήδη, 327 δολάρια. Αλλά δεν πουλάει…
11/7/2010: Σε ένα από τα γνωστά του ράλι, το κρυπτονόμισμα δεκαπλασιάζει την τιμή του ( $0.08) και ο επενδυτής μας φτάνει τα 10.472 δολάρια. Ο πειρασμός είναι μεγάλος αλλά περιμένει. Άλλωστε, 100 δολάρια είχε βάλει.
9/2/2011: Το bitcoin γίνεται δύο ετών, αγγίζει την ισοτιμία με το δολάριο και ο επενδυτής μας φτάνει τα 130.900 δολάρια. Όνειρο ζει!
11/6/2011: Μαζί με το κρυπτονόμισμα αναδύεται και ο εν κρυπτώ κόσμος του Dark Web. Το bitcoin φτάνει $17.61 και ο επενδυτής μας τα $2.305.149. Και, όχι, δεν πουλάει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα