Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο, Όσκαρ Ουάιλντ

611576-oscarwilde-600_242938_05L2BG
«Είπε ότι θα χόρευε μαζί μου αν της έφερνα κόκκινα τριαντάφυλλα,» φώναξε ο νεαρός Φοιτητής, «άλλα σ’ όλο τον κήπο μου δεν υπάρχει ούτε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.» Από την φωλιά της στη βελανιδιά η Αηδόνα τον άκουσε, και κοίταξε έξω μέσα από τα φύλλα, και απόρησε.
«Ούτε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σ’ όλο τον κήπο μου!» αυτός φώναξε, και τα όμορφα μάτια του γέμισαν δάκρυα.
Αχ, από τι μικρά πράγματα εξαρτάται η ευτυχία! Έχω διαβάσει όλα όσα οι σοφοί έχουν γράψει, και όλα τα μυστικά της φιλοσοφίας είναι κτήμα μου, κι όμως για να θέλω ένα κόκκινο τριαντάφυλλο έχει γίνει η ζωή μου δυστυχισμένη.
«Επιτέλους να ένας πραγματικά ερωτευμένος,» είπε η Αηδόνα. «Νύχτες ολόκληρες κι αν έχω τραγουδήσει για αυτόν, αν και δεν τον ήξερα: νύχτες ολόκληρες έχω διηγηθεί την ιστορία του στ’ αστερία, και τώρα τον αντικρίζω.
Τα μαλλιά του είναι σκούρα σαν τον ανθό του υάκινθου, και τα χείλη του κόκκινα σαν το τριαντάφυλλο του πόθου του αλλά το πάθος έχει κάνει το πρόσωπό του σαν ωχρό ελεφαντόδοντο, και η θλίψη έχει βάλει την σφραγίδα της πάνω στο μέτωπό του.»

«Ο Πρίγκιπας κάνει ένα χορό αύριο το βράδυ,» μουρμούρισε ο νεαρός φοιτητής, «και η αγάπη μου θα είναι καλεσμένη. Αν της φέρω ένα κόκκινο τριαντάφυλλο θα χορέψει μαζί μου μέχρι την αυγή.
Αν της φέρω ένα κόκκινο τριαντάφυλλο θα την κρατήσω στα χέρια μου, και θα γείρει το κεφάλι της πάνω στον ώμο μου, και το χέρι της θα είναι πιασμένο στο δικό μου.
Μα δεν υπάρχει ούτε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στον κήπο μου, κι έτσι θα κάθομαι μόνος, και εκείνη θα με προσπεράσει. Δεν θα μου δώσει καμία σημασία, και η καρδιά μου θα σπάσει.»

«Αυτός όντως είναι ο αληθινά ερωτευμένος,» είπε η Αηδόνα. «Για ό,τι εγώ τραγουδάω, εκείνος υποφέρει -ό,τι για μένα είναι χαρά, για εκείνον είναι πόνος.
Σίγουρα ο Έρωτας είναι ένα υπέροχο πράγμα. Είναι πιο πολύτιμος από σμαράγδια, και πιο ακριβός από φίνες οπαλίνες.

Δεν Είσαι ο Νους Σου

b70720Ένας ζητιάνος καθόταν στην ίδια γωνιά του ίδιου δρόμου για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Κάποια μέρα πέρασε από κει ένας ξένος. «Έχεις κανένα φραγκάκι να μου δώσεις;» μουρμούρισε ο ζητιάνος απλώνοντας μηχανικά το παλιό, φθαρμένο του καπέλο. 

«Δεν έχω τίποτα να σου δώσω», είπε ο ξένος, «αλλά πες μου, τι είν΄  αυτό που κάθεσαι πάνω του;» «Τίποτα», αποκρίθηκε ο ζητιάνος. «Ένα παλιό κουτί. Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθομαι πάνω του.» «Κοίταξες ποτέ μέσα στο κουτί;» ρώτησε ο ξένος. «Όχι», είπε ο ζητιάνος. «Τι νόημα θα είχε; Δεν έχει τίποτα μέσα». «Για ρίξε μια ματιά», επέμεινε ο ξένος. Ο ζητιάνος κατάφερε με δυσκολία να ανοίξει το καπάκι. Μην πιστεύοντας στα μάτια του, κατάπληκτος και ενθουσιασμένος, είδε ότι το κουτί ήταν γεμάτο χρυσάφι. Εγώ είμαι αυτός ο ξένος, που δεν έχει τίποτε να σου δώσει και που σου λέει να κοιτάξεις μέσα. ΄Οχι μέσα σε κάποιο κουτί, όπως στην παραβολή, αλλά κάπου ακόμα πιο κοντά: Μέσα σου. «Μα εγώ δεν είμαι ζητιάνος», σ΄ακούω να λες. 

Όσοι δεν έχουν βρει τον αληθινό τους πλούτο, που είναι η λαμπερή χαρά της Ύπαρξης και η βαθιά, ακλόνητη γαλήνη που τη συνοδεύει, είναι ζητιάνοι, ακόμα κι αν έχουν μεγάλο υλικό πλούτο. Ψάχνουν έξω απ΄ αυτούς για να πάρουν ψίχουλα χαράς ή ικανοποίησης για να βρουν επιβεβαίωση, ασφάλεια ή αγάπη, ενώ έχουν μέσα τους έναν πολύτιμο θησαυρό, που όχι μόνο περιλαμβάνει όλα τα πιο πάνω, αλλά είναι απείρως μεγαλύτερος από οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο κόσμος.
<…>

Το να μην μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι είναι ένα φριχτό βάσανο, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε, γιατί όλοι υποφέρουμε απ΄ αυτό κι έτσι το θεωρούμε φυσιολογικό. Αυτός ο αδιάκοπος νοητικός θόρυβος σε εμποδίζει να βρεις τη σφαίρα εκείνη της εσωτερικής ησυχίας που είναι αδιαχώριστη από την Ύπαρξη. Δημιουργεί επίσης έναν ψεύτικο εαυτό, κατασκευασμένο από το νου, που ρίχνει μια σκιά φόβου και πόνου. 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ?



Οσο οδυνηρό κι αν μοιάζει να σε κλείνουν στο σπίτι και να πρέπει να έχεις ένα πιστοποιητικό για να βγεις έξω, σε τίποτα δεν μπορεί να φτάσει, στα εγκλήματα, στα αφάνταστα βασανιστήρια, την απόλυτη στυγνότητα που έχουμε δείξει στα ζώα. Εκείνα τα ζώα που γεννιούνται και μεγαλώνουν φυλακισμένα σε κλουβιά, φουσκωμένα με ορμόνες, δεν έχουν δει το φως του ήλιου ποτέ και χρησιμεύουν σαν κομμάτια κρέας, που δεν έχουν ψυχή, ούτε πόνο, ούτε βιώνουν τον απόλυτο τρόμο.

Εκείνα τα υπέροχα ελεύθερα πλάσματα της ζούγκλας που περνούν όλη τους τη ζωή σε κλουβιά, να μαθαίνουν με το μαστίγιο να κάνουν τους καραγκιόζηδες για να τρώνε ποπ κορν οι βλαμμένοι θεατές και να χαζογελάνε. Που τα υποβάλλουν όχι μόνο σε συνθήκες εγκλεισμού, πείνας και αθλιότητας αλλά σε ταπείνωση, σε εξευτελισμό, στη απόλυτη υποταγή από θλιβερά υποκείμενα που φυλακίζουν μια απόλυτη ομορφιά στις ανώμαλες και απόλυτα σιχαμερές διαθέσεις τους.

Εκείνα τα δύστυχα πλάσματα, που είναι τα πειραματόζωα για να φτιάχνουμε τα φάρμακά μας, τα καλλυντικά μας, ζώα που περνάνε αφάνταστατα βασανιστήρια ακόμα και για να δοκιμάσουν τα δίποδα κτήνη, τις λιπαντικές μας για να γαμιόμαστε καλύτερα, ή τους ορούς για να ισιώσουν τη μούρη οι κωλόγριες.

Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα γύρω σας για να νιώσετε καλά! Ξεκινήστε την αλλαγή από τον εαυτό σας.



Αυτόν τον διαλογισμό μπορείτε να τον κάνετε και δυο φορές την ημέρα, τουλάχιστον για 21 μέρες, ώστε να κινηθούν γρήγορα και να αλλάξουν οι ενέργειες. 

Μέσα από την επανάληψη η ποιότητα της αφθονίας γίνεται κομμάτι του εαυτού μας.

Όποτε νιώθετε να «πέφτετε» κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου κι αν βρίσκεστε οραματιστείτε έντονο χρυσό-κόκκινο φως να πέφτει πάνω σας, να σας λούζει και να ξεπλένει κάθε ασύμφωνη σκέψη ή συναίσθημα, ώστε να κρατήσετε την ενέργεια σας καθαρή. 


Αντίστοιχα οραματιστείτε ένα καταρράχτη από ασπρογάλαζο φως να σας πλημμυρίζει για να διατηρήσετε την ενέργεια της ευημερίας. 

Αν θέλετε μετά μπορείτε να προσθέσετε και ασημένιο φως, με τη πρόθεση να επιταχύνει την αφθονία σας.

Τα 10 Κύρια Σημεία της Αποκάλυψης

Τα 10 Κύρια Σημεία της Αποκάλυψης | The Book of Life


1. Η Βάση του Κόσμου είναι Πνευματική

“Υλη με την έννοια του υλισμού δεν υπάρχει. Το καθετί είναι ενέρ­γεια, δηλαδή Θέίκή ή πνευματική δύναμη. Αυτή η ενέργεια, σε δια­φορετικούς βαθμούς πυκνότητας, είναι διάσπαρτη στον κόσμο υπό τη μορφή απειροστών αρχέγονων στοιχείων, «σπίθες αρχέγονης ζωής”
Ακόμη και το άτομο είναι ένα ολοζώντανο σύμπαν σε μικρογραφία που απαρτίζεται από αμέτρητα βασικά στοιχεία. (Σ αυτό το συμπέ­ρασμα έχει φθάσει τελευταία και η πυρηνική φυσική.) Αυτά τα βασικά στοιχεία (που σήμερα τα ονομάζουμε ηλεκτρόνια ή κβάντα) είναι σκέψεις και ιδέες του Θεού υλοποιημένες, που αποδεσμεύτηκαν απ’ αυτόν για να ολοκληρώσουν από δική τους Θέληση τον κύκλο της ζωής τους. Διαγράφοντας το καθένα αυτόν τον κύκλο, συμμε­τέχει στην εξέλιξη του σύμπαντος σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού.

2. Το Μεγάλο Μυστήριο, το ΕΙΝΑΙ του Θεού

0 Θεός είναι το απέραντο πνεύμα που υπήρχε ανέκαθεν, η «αρχική αιτία» κάθε ύπαρξης. Αγάπη, Σοφία και παντοδυναμία της Θέλησης είναι οι κύριες ιδιότητές Του. Το Άγιο Πνεύμα Του διαποτίζει όλο το σύμπαν, είναι η «Ψυχή του Κόσμου» των αρχαίων Θρησκειών.
Παράλληλα όμως τούτο το απέραντο πνεύμα διαθέτει έναν πυρή­να, ένα «κέντρο εξουσίας». Σαν ένας ήλιος, αυτό το κέντρο εξου­σίας ακτινοβολεί και διαχέει στην πλάση ιδέες και δυνάμεις οι ο­ποίες, αφού περάσουν από όλα τα στάδια εξέλιξης και ολοκληρώ­σουν τον κύκλο της ζωής τους, επιστρέφουν ξανά σ’ αυτό σαν τέ­λεια όντα.
Σε τούτο το αρχέγονο κέντρο εξουσίας ο Θεός έχει υπαρκτή πνευματική μορφή, σαν τέλειο αρχέτυπο ανθρώπου.Γι’ αυτό λέγεται στην Παλαιά Διαθήκη πως ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ ει­κόνα και ομοίωσή Του.Το Πνεύμα του Θεού ορμώμενο απ’ το αρχέ­γονο κέντρο Δύναμης δεν σταματάει να δημιουργεί.

Αν η Αγάπη ξεχειλίζει από την καρδιά σου τότε δεν μπορείς να αποφεύγεις το άγγιγμα. Είναι αδύνατον!!




Υπάρχουν κάποιοι που λανθασμένα πιστεύουν πως ό,τι είναι πνευματικό δεν έχει καμία σχέση με το σώμα και υποστηρίζουν πως αν θέλεις να περάσεις την πύλη της πνευματικότητας τότε πρέπει να απαρνηθείς αυτόν τον κόσμο, τον υλικό.

Ξεχνάνε όμως όλοι αυτοί, ότι το σώμα μας είναι το εξωτερικό περίβλημα του αθανάτου Πνεύματός μας και ότι όσο αρνιόμαστε την περιφέρεια μας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε και να αγγίξουμε το κέντρο μας. 

Ο  Osho έλεγε ότι το κέντρο μας, το Είναι μας, δεν είναι ενάντια στο σώμα μας γιατί δεν μπορεί να επι­βιώσει χωρίς αυτό ούτε για μια στιγμή. Το σώμα είναι η τροφή του.



Όποια εμπειρία προέρχεται από το σώμα είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να γίνει μια πύλη όπου περνώντας την μπορούμε να προσεγγίσουμε το Είναι μας. Και το άγγιγμα είναι μια σωματική εμπειρία υψίστης σημασίας. Είναι μια ιερή στιγμή όπου δυο άνθρωποι, δυο ενέργειες συναντιούνται. Και η συνάντηση δύο ενεργειών που ξεχειλίζουν μέσα από το σώμα, μέσα από μια ανοιχτή καρδιά, είναι πάντοτε χαρά. Είναι σαν δύο χορευτές που χορεύουν σε απολυτή αρμονία, σαν δύο μουσικούς που παί­ζουν ρυθμικά, σαν δυο τραγουδιστές που φωνητικά στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αλληλοσυμπληρώνονται. 

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Πολύ φοβάμαι πως το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα με τους Τούρκους και τις προθέσεις τους να διενεργήσουν έρευνες σε περιοχές έξω από τα 6 ναυτικά μίλια πολλών νησιών μας.

Ήδη πρόσφατα, τον Δεκέμβριο 2019 έγραψα ένα αναλυτικό ποστ σχετικά με την υφαλοκρηπίδα μας και το δίκαιο που σχετίζεται με αυτήν (ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΜΑΣ ;)
Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, μετά την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, είχα γράψει το άρθρο ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΟΥΚΟΤΟΠΟ και στο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ είχα μεταφέρει ένα προφητικό σχετικό άρθρο του Γιάννη Μαρίνου.


Το ζουμί από αυτά τα άρθρα είναι πως:
1-    Μπορεί να επικαλούμαστε συνεχώς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μόνο που έχουμε κατοχυρώσει είναι τα χωρικά μας ύδατα στα 6 μίλια.
2-    Έχουμε το δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12νμ αλλά αν το κάνουμε η Τουρκία θα το θεωρήσει αιτία πολέμου (το περίφημο casus belli)
3-    Αν το κάναμε όμως στο Αιγαίο, εκτός του  casus belli λόγω των πολλών νησιών μας, ουσιαστικά αυτό θα γινόταν μια κλειστή θάλασσα και σε αυτό θα αντιδρούσαν και οι μεγάλες δυνάμεις.

ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ-ΝΥΚΤΟΥΡΙΑ


Οι κύστεις του προστάτη είναι αποτέλεσμα υπερπλασίας του αδενικού ιστού, αύξησης των εκκρίσεων, και κατακράτησης του εκκρίματος, γι' αυτό συνδυάζονται συνήθως με την υπερπλασία και την προστατίτιδα. Από άποψη κλινικών συμπτωμάτων, στους πάσχοντες είναι συχνά τα συμπτώματα από το ουροποιητικό, όπως συχνουρία, νυκτουρία, δυσουρία, από το πεπτικό σύστημα, όπως επεισόδια κοπρόστασης ή τεινεσμών και από το κινητικό σύστημα, όπως δυσκινησία ή πάρεση των κάτω άκρων.


Σε άνδρα ηλικίας 65 χρόνων με συμπτωματολογία συχνουρίας-νυκτουρίας και σε γενόμενο έλεγχο με ειδικό υπολογιστικό σύστημα ανιχνεύεται κύστη στον προστάτη. Επίσης, ανιχνεύεται ενεργοποιημένο ογκογονίδιο που υποδηλώνει και την έναρξη πρωτογενούς καρκινικής εξαλλαγής στον προστάτη. Στη συνέχεια επιχειρείται ανάταξη στις σχετικές διαταραχές με θετικά αποτελέσματα.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ανέχονται να τους υποτιμούν .Μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα (ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΕΠΗ)



Ένα άτομο με μαζοχιστικά στοιχεία προσωπικότητας μπορεί και να μην εμφανίζει μαζοχιστικά στοιχεία στη σεξουαλική του συμπεριφορά. Σημαντικός αριθμός ατόμων με μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα περιγράφει μια ομαλή σεξουαλική συμπεριφορά και δραστηριότητα.
Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που απέδωσε μεγάλη σημασία στη σεξουαλική αιτιολογία του μεγαλύτερου τμήματος της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έχει ασχοληθεί με τη χαρακτηρολογική μελέτη του μαζοχισμού. Ο ίδιος επινόησε την έννοια του ηθικού μαζοχισμού (2) θέλοντας να επισημάνει τη διαφοροποίηση μεταξύ της σεξουαλικής διέγερσης που προκαλείται από τη βίωση του πόνου και του χαρακτήρα ή της προσωπικότητας που διαμορφώνεται από μια τέτοια ψυχική ανάγκη.
Σύμφωνα λοιπόν με την έννοια του ηθικού μαζοχισμού, η μαζοχιστική προσωπικότητα χαρακτηρίζεται «από πρότυπα οδύνης, διαμαρτυρίας, στάσεις αυτοκαταστροφικότητας και αυτοϋποτίμησης, καθώς και από μια ασυνείδητη επιθυμία να βασανίζει τους άλλους μέσω του προσωπικού πόνου» (3). Το άτομο νιώθει ανάξιο, ένοχο και απορριπτέο και ότι του αξίζει να τιμωρηθεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι για έναν μαζοχιστή δεν είναι η θλίψη και η οδύνη τα βασικά στοιχεία που συνοδεύουν τις επιλογές και τη συμπεριφορά του… Απλά ο ίδιος θεωρεί, σε συνειδητό ή ασυνείδητο επίπεδο, ότι υπομένοντας όλο αυτόν τον πόνο θα μπορέσει να επιτύχει ένα σημαντικότερο όφελος για τον ίδιο. Υπάρχει ένας ανώτερος σκοπός, ένα μεγαλύτερο καλό για το οποίο αγωνίζεται. Η ύπαρξη ενός ανώτερου σκοπού αλλά και η έννοια της καρτερικότητας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά και τη βάση της αυτοεκτίμησής του. Όσα πιο πολλά υπομένει τόσο αυξάνεται η αυτοεκτίμησή του γι’ αυτό και, όταν απαιτείται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, το μεταφράζει αυτό ως «εγωιστικό» ή «συγκαταβατικό» ως προς τον εαυτό του και το αποφεύγει συστηματικά.

Raymond Carver - «Φόβος»

Raymond Carver - «Φόβος»

Φόβος ότι θα δω ένα περιπολικό να μπαίνει στο στενό όπου μένω
Φόβος ότι θα με πάρει ο ύπνος το βράδυ
Φόβος ότι δεν θα με πάρει ο ύπνος
Φόβος ότι το παρελθόν θα ξυπνήσει
Φόβος ότι το παρόν θα πετάξει
Φόβος ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει μες στη μαύρη νύχτα
Φόβος για τις καταιγίδες
Φόβος για τη καθαρίστρια που έχει ένα σήμάδι στο μάγουλο!
Φόβος για τα σκυλιά για τα οποία μού έχουν πει πως δεν δαγκώνουν
Φόβος αγωνίας!

Είναι η ζάχαρη τοξική; Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη


Είναι η ζάχαρη “τοξική”;
Είναι η ζάχαρη ένα “δηλητήριο”;
Δυστυχώς ναι μας λένε οι επιστήμονες-ερευνητές μεγάλων πανεπιστημίων.
Μεταξύ αυτών και οι:
Robert H. Lustig,
Laura A. Schmidt και Claire D. Brindis των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο
Σε άρθρο τους στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature» οι Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη ενέχει κινδύνους για την υγεία που δικαιολογούν τον έλεγχό της.
Ο τίτλος είναι ενδεικτικός:
“The toxic truth about sugar”   και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση ζάχαρης δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί, υποστηρίζουν.

ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΑΣ..


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΕΝΤΕΡΟ ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ..


Ποιός εχει σκεφθει ποτε το γεγονός ότι το περιεχόμενο του εντέρου μας βρίσκεται ,τεχνικά , έξω   από το σώμα;
Το έντερο είναι ένας¨ σωλήνας ¨ που ξεκιναει από το στόμα και τερματιζει στον πρωκτό. Τί συμβαινει τωρα οταν έχουμε το ¨σύνδρομο διαρρέοντος  εντέρου¨
Ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός . Μόρια, άπεπτης  πρωτεΐνης, διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος  αναγκαζοντας το σώμα να αντιδράσει ανοσολογικα,και να επιτεθει σ αυτά τα ξένα μόρια,με αποτελεσμα ανάπτυξη αυτοάνοσων νόσων , όπως Hashimoto και διαβήτη τύπου Ι. 

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

Το σώμα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο φλεβών και αρτηριών στις οποίες γίνεται συνεχής ροή αίματος.


Πάνω από πέντε λίτρα αίματος πρέπει να μεταφέρονται και να διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα σας μέσω του συγκεκριμένου δικτύου.
Το αίμα μεταφέρει επίσης θρεπτικές ουσίες, ορμόνες και άλλα συστατικά που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του σώματος.
Η κακή κυκλοφορία του αίματος δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τους ηλικιωμένους. Αν μάλιστα αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και τα άκρα.

Ο κίνδυνος βλάβης για το προσωπικό ασφαλείας: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του σήμερα;


Συστήματα Συναγερμού, Κάμερες, Ιδιωτικές Έρευνες - TsiflidisΟι επαγγελματίες υγείας και ασφάλειας προσφέρουν τακτικές υπενθυμίσεις ότι τα δεδομένα ασφάλειας μιας εταιρείας είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων ασφάλειας. Με τη διεξαγωγή διεξοδικών ερευνών συμβάντων και τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων τραυματισμού των εργαζομένων - για το γιατί, πότε και πώς τραυματίζονται - μια εταιρεία μπορεί να εντοπίσει ελέγχους, εκπαίδευση και άλλες ευκαιρίες για να μειώσει την πιθανότητα μελλοντικών τραυματισμών και ανεπιθύμητων συμβάντων για την υγεία. Ενώ τα εξωτερικά δεδομένα δεν είναι τόσο πολύτιμα, μπορούν επίσης να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Η γνώση σε επίπεδο βιομηχανίας σχετικά με τη συχνότητα των συμβάντων ασφαλείας μπορεί να συμβάλει στην ενσωμάτωση των προσπαθειών ασφαλείας κάποιου. Μπορεί επίσης να προτείνει τομείς που χρειάζονται πρόσθετη έμφαση. Αυτό το άρθρο εξάγει πληροφορίες από πρόσφατες παγκόσμιες στατιστικές και επιστημονική έρευνα σχετικά με συμβάντα υγείας και ασφάλειας που επηρεάζουν ιδιωτικούς αξιωματικούς ασφαλείας.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία του 2017 στη Σιγκαπούρη, εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας έθεσαν το συνολικό κόστος ασθενειών, τραυματισμών και θανάτων στο 3,94 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ, ή 2,99 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 2,78 εκατομμύρια εργαζόμενοι πεθαίνουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα επαγγελματικών τραυματισμών και ασθενειών, δήλωσε η ομάδα.

Η εργασία ασφαλείας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, δείχνουν τα δεδομένα. Σε ορισμένες χώρες, για παράδειγμα, σχεδόν δύο ιδιωτικοί αξιωματικοί ασφαλείας σκοτώνονται σε υπηρεσία για κάθε θάνατο αστυνομικού. Κατά μέσο όρο, οι αξιωματικοί ασφαλείας υποφέρουν από τραυματισμούς πάνω από το διπλάσιο του ποσοστού του μέσου εργαζομένου.

Αυτά είναι τα «κρυφά» συμπτώματα της νόσου των λεγεωνάριων




Αναμφισβήτητα μία από τις πιο επίκαιρες νόσους είναι η νόσος των λεγεωναρίων, η οποία πρωτοαναγνωρίστηκε το 1976, όταν αρρώστησαν δεκάδες μισθοφόροι που είχαν συμμετάσχει σε δεξίωση της Αμερικανικής Λεγεώνας σε ξενοδοχείο της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ. Πρόκειται για οξεία βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία προκαλείται από τα βακτηρίδια του γένους Legionellae. Εκδηλώνεται κυρίως ως πνευμονία, δυνητικά θανατηφόρος σε 5-30% των κρουσμάτων περίπου.

Συμπτώματα

· Πονοκέφαλος
· Ρίγη
· Υψηλός πυρετός
· Πόνοι στους μύες και στο στήθος
· Βήχας
· Δύσπνοια
· Στομαχικές διαταραχές, όπως ναυτία, εμετός, διάρροια
· Σύγχυση

Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει μετατραυματικό στρες

Σιωπηλή" καρδιακή προσβολή: Προσοχή στα συμπτώματα - Πώς θα τα ...
Η καρδιακή προσβολή είναι ένα τραυματικό συμβάν. Τόσο πολύ ώστε μερικοί άνθρωποι που επιβιώνουν από καρδιακή προσβολή μπορούν να αναπτύξουν διαταραχή μετατραυματικού στρες (στρες που ακολουθεί μετά από τραυματικό γεγονός). Και αυτό μπορεί να θέτει σε κίνδυνο για άλλη καρδιακή προσβολή.
Οι ερευνητές λένε ότι το 15% των ανθρώπων που επιβιώνουν από καρδιακή προσβολή αναπτύσσουν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD: post-traumatic stress disorder). To μετατραυματικό στρες μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου και ακόμη να οδηγήσει σε δεύτερη καρδιακή προσβολή.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Emory της Γεωργίας και το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά μελέτησαν 303 νεαρά και μεσήλικα άτομα που είχαν επιζήσει πρόσφατης καρδιακής προσβολής. Περίπου το 15% αυτών που εξετάστηκαν είχαν αναπτύξει μετατραυματικό στρες.

39 κρούσματα τροχαίων τραυματισμών με εγκατάλειψη το πρώτο πεντάμηνο του 2020

Στη χώρα μας η εγκατάλειψη θύματος τροχαίου εξακολουθεί πάντα να θεωρείται πλημμέλημα και οι οδηγοί που την διαπράττουν (ολοένα αυξανόμενοι) να επιβραβεύονται: να αφήνονται αμέσως ελεύθεροι, αν εντοπιστούν, και να μη τους στερούν την άδεια οδήγησης τους. Τυπικά όποιος τραυματίσει άνθρωπο σε τροχαίο έχει την υποχρέωση να παραμείνει στο σημείο, να βοηθήσει το θύμα και να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΚΑΒ, Τροχαία). Αλλά αν δεν το πράξει και αφήσει το θύμα του αβοήθητο και δεν ειδοποιήσει κανένα «τιμωρείται» με φυλάκιση έξι μηνών (αναστολή ή εξαγορά) και τρίμηνη αφαίρεση της άδειας οδήγησης (μετά 8ετια –όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει).
Ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια μια καμπάνια για να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 43 του Κ.Ο.Κ που παραβιάζει την ισονομία, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα ευνοικό τρόπο τους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους (συγκριτικά με όποιον κάνει το ίδιο αλλά όχι οδηγώντας)  που θεσπίζει την ατιμωρησία και προάγει την αλητεία και τον φιλοτομαρισμό στο δίκτυο της κυκλοφορίας. (ΕΔΩ).

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν γονίδιο που ελέγχει την ανάπτυξη και τη μετάσταση του πιο επιθετικού τύπου καρκίνου του μαστού

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν γονίδιο που ελέγχει την ανάπτυξη και τη μετάσταση του πιο επιθετικού τύπου καρκίνου του μαστού

Ερευνητές στην Ιατρική Σχολή Tulane στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα γονίδιο που προκαλεί ραγδαία ανάπτυξη σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, και κυριότερα, βρήκαν τρόπο να καταστείλουν τη λειτουργία του αποτρέποντας την εμφάνιση του καρκίνου. Τα αποτελέσματα από τις μελέτες στα ζώα ήταν τόσο θετικά, που η ομάδα των ερευνητών δημοσίευσε τα ευρήματά της στο Scientific Reports και προσπαθεί να πάρει έγκριση από τον FDA για να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές.

Η αύρα μας τραβάει σε κάποιον κι όχι η εμφάνιση

Κατά τη διάρκεια της ζωής σου γνωρίζεις πολλά άτομα, στις σπουδές, τις ασχολίες, τα περιβάλλοντα εργασίας που αλλάζεις, κάνεις παρέες και μέσα απ’ τις παρέες έρχονται κι άλλες γνωριμίες. Γνωστοί, φίλοι, έρωτες. Κι όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό σε σχέση με σένα.
Είναι αυτοί που διάλεξες ενίοτε να έρθεις πιο κοντά, που σου δημιούργησαν κάποια έλξη, που σε τράβηξαν με κάποιο τρόπο να τους γνωρίσεις καλύτερα και να δημιουργήσεις δεσμούς μαζί τους.
Σε τράβηξε «κάτι» σε αυτούς που ενδεχομένως να μην μπορούσες καν να προσδιορίσεις. Είναι η ενέργεια που σου μετέδωσαν, γνωρίζοντάς τα, η διάθεση που κουβαλάνε πάνω τους και τελικά η αύρα που σου εκπέμπουν.
Η αύρα εξηγείται ως ένα σύνολο ηλεκτρομαγνητικών μορφών ενέργειας που περιβάλλει το φυσικό σώμα και θεωρείται η έδρα της ζωτικής δύναμης. Ο περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί για να περιγράψει κοινώς και πιο απλά την αύρα ως τη θετική ή η αρνητική ενέργεια που μπορεί να σου βγάλει κάποιος, δημιουργώντας σου τ’ αντίστοιχα θετικά ή αρνητικά συναισθήματα.
Μια ενέργεια που προηγείται της γνωριμίας κι υπερέχει αυτής. Αυτό που μπορείς να καταλάβεις είναι ότι είναι κάτι όχι τόσο επιφανειακό, άλλα πιο γενικό σε σχέση με κάποιο πρόσωπο. Δεν είναι η εμφάνιση, δεν είναι ένα χαρακτηριστικό συγκεκριμένο, αλλά κάτι στο σύνολο που σε τραβάει.

1999: Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα και το φαινόμενο “Bleve”

Τρεις πυροσβέστες και δύο πολίτες σκοτώθηκαν από έκρηξη σε βυτιοφόρο στην παράκαμψη της Εθνικής οδού

1999: Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα και το φαινόμενο “Bleve”

Παραμονή Πρωτομαγιάς 1999, στο 178ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Άνδρες της Τροχαίας που κάνουν ελέγχους στην παράκαμψη των Καμένων Βούρλων για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, σταματούν για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.
Ο 39χρονος οδηγός Ανδρέας Παπακωνσταντίνου σταματά, παίρνει τα έγγραφα και κατεβαίνει από το βαρύ όχημα. Την ώρα που γίνεται ο έλεγχος, ένα μικρό φορτηγό εταιρείας κρεάτων από τη Λαμία πέφτει με ταχύτητα στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου. Ο 35χρονος οδηγός Κώστας Μανανάς βγαίνει ελαφρά τραυματισμένος, δευτερόλεπτα πριν τα δύο οχήματα τυλιχτούν στις φλόγες!

Βγήκε για τρέξιμο με μάσκα και κατέρρευσαν οι πνεύμονές του – Τι συνιστούν οι ειδικοί

Βγήκε για τρέξιμο με μάσκα και κατέρρευσαν οι πνεύμονές του - Τι ...

Ένας νεαρός άνδρας κατέρρευσε αφού έτρεξε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων φορώντας μάσκα προσώπου. Οι γιατροί ανέφεραν ότι η κατάρρευσή του προκλήθηκε από υψηλή πίεση στον πνεύμονα, λόγω της δυσκολίας στην αναπνοή του ενώ φορούσε τη μάσκα.

Όπως διαβάζουμε στη Daily Mirror, ο 26χρονος από το Χαϊκού της Κίνας μεταφέρθηκε στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν αφού άρχισε να λαχανιάζει και να έχει έντονο πόνο στο στήθος. Ο νεαρός πλέον αναρρώνει στο νοσοκομείο ύστερα από χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης στην οποία υποβλήθηκε για να σώσει τη ζωή του.

1.000.000 ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί από το 1960 έως το 2000, με τη γενίκευση της χρήσης της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και κουστούμι

1.000.000
...ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί από το 1960 έως το 2000, με τη γενίκευση της χρήσης της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων, εκτιμά η Volvo Cars.
Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες των δύο σημείων που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε, η συγκράτηση του σώματος και η διάχυση των δυνάμεων πάνω του βελτιώθηκαν σε ασύγκριτο βαθμό. Γι' αυτό και το σύστημα αναδείχτηκε αυτοστιγμεί ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία παθητικής ασφάλειας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα