Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο σκύλος και η λεοπάρδαλη.



Ενώ ένας σκύλος περιφέρεται στη ζούγκλα, βλέπει μια λεοπάρδαλη να κατευθύνεται προς το μέρος του, φανερά πεινασμένη.

"Ωχ μπλέξαμε!", σκέφτεται ο σκύλος.

Τότε βλέπει κάτι κόκαλα και αρχίζει να τα ροκανίζει με την πλάτη γυρισμένη στην λεοπάρδαλη. Ενώ εκείνη είναι έτοιμη να του χιμήξει, ο σκύλος λέει:

- Μμμμ... Πολύ νόστιμη αυτή η λεοπάρδαλη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άλλες εδώ τριγύρω...
Η λεοπάρδαλη παγώνει, και εξαφανίζεται πίσω από κάτι δέντρα.

Παρηγοριά στην ψυχή των δελφινιών.




Η φύση μιας ομαδικής ψυχής φαίνεται μέσα από τις εκδηλώσεις της. Η φύση της ψυχής των δελφινιών, για παράδειγμα εκφράζεται μέσα από τα δελφίνια. Το ίδιο ισχύει για το είδος μας. Η φύση της ψυχής της ανθρωπότητας φαίνεται μέσα από τη φύση των ανθρώπων.

Η ψυχή των δελφινιών έχει αρχίσει να αφήνει τη Γη, δηλαδή το είδος των δελφινιών αρχίζει να εξαφανίζεται. Τα δελφίνια βγαίνουν από μόνα τους στις ακτές. Δημιουργούν ασθένειες μέσα τους. Με αυτό τον τρόπο αρνούνται να συνεχίσουν να ζουν πάνω στη γη. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν το σκοπό για τον οποίο γεννήθηκαν. Επομένως, φεύγουν. Ο θάνατός τους δεν αποτελεί αυτοκτονία, γιατί δεν φοβούνται. Απλώς έχουν εξαντληθεί.

Οι πλαστικές συσκευασίες ανεβάζουν την πίεση στα παιδιά

Οι πλαστικές συσκευασίες ανεβάζουν την πίεση στα παιδιά

Οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση στα παιδιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Η έκθεση στις φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται στις πλαστικές συσκευασίες, καθώς και σε άλλα είδη -ειδικά κατά την παιδική ηλικία- προκαλεί σημαντικές μεταβολικές και ορμονικές ανωμαλίες.

φτιάξτε σαμπουάν με βότανα

Συνταγή: Φτιάξτε Σαμπουάν με βότανα

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, καλό είναι να μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα, ενώ ταυτόχρονα,μπορούμε να φτιάχνουμε υγιεινά πράγματα μόνοι μας.
Θα χρειαστείτε:
120 γραμ. σαπούνι Mασσαλίας.
15 γραμ. δεντρολίβανο ( τονώνει τα μαλλιά και προλαμβάνει την τριχόπτωση ).
15 γραμ. φασκόμηλο ( περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά και έχει αντιβακτηριδιακή δράση ).
15 γραμ. τσουκνίδα ( τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και περιέχει συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη των μαλλιών ).
15 γραμ. λεβάντα ( ρυθμίζει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και ανακουφίζει την ξηροδερμία ).
Ένα πλαστικό μπουκάλι, χωρητικότητας 250 ml.

Κλείσε αυτή την πόρτα !

  


Δεν πρέπει να ξεχνάς πως και η επίθεση και η φυγή αποτελούν μέρος της μάχης. Αυτό που δε βοηθάει είναι το να στέκεις παραλυμένος από το φόβο.
Το ημερολόγιο ενός μάγου - Paulo Coelho



Θάρρος. Ξεκινώντας το ταξίδι με αυτή τη λέξη και συνεχίζοντας με πίστη στο Θεό, θα φτάσεις εκεί όπου έχεις ανάγκη να φτάσεις.
 Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός - Paulo Coelho

Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουν τα μάτια(απόσπασμα από το βιβλίο: Ο Μικρός Πρίγκιπας)




Τότε ήταν που παρουσιάστηκε η αλεπού:
- Καλημέρα, είπε η αλεπού.

- Καλημέρα, απάντησε ευγενικά ο μικρός πρίγκιπας, που γύρισε προς το μέρος απ’ όπου ακουγόταν η φωνή, μα δεν είδε τίποτε.
- Εδώ είμαι, είπε η φωνή, κάτω από τη μηλιά …

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Αυτά είναι τα TOP ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ για τέλειο ύπνο και...δυνατή μνήμη!!!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Αυτά είναι τα TOP ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ για τέλειο ύπνο και...δυνατή μνήμη!!!
Για καλό ύπνο:
Βαλεριάνα
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται σαν υπνωτικό, αγχολυτικό και κατευναστικό, μιας και τα έλαια που περιέχει έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες. Οι βενζοδιαζεπίνες αποτελούν μια κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστικές, υπνωτικές,αγχολυτικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Οι βενζοδιαζεπίνες χρησιμοποιούνται συχνά για να προσφέρουν ανακούφιση σύντομης διάρκειας στις καταστάσεις σοβαρού άγχους ή αϋπνίας.

ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;;


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζετε για την τηλεμεταφορά κυρίως μέσα από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, Star Trek ας πούμε όπου η τηλεμεταφορά επιτυγχάνεται με την βοήθεια της τεχνολογίας... 
εδώ θα δούμε δυο περιπτώσεις που έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα αν και στην πρώτη περίπτωση δεν αποκλείεται και το φαινόμενο της νεκρανάστασης....

Η Σιγουριά της Αμφιβολίας

KEVIN BEST  (1)

Πως ξέρεις ότι γνωρίζεις τα πράγματα που γνωρίζεις; Αν δεν απαντήσεις «απλά τα ξέρω» αυτό που απομένει τι είναι; Πως ξέρεις το οτιδήποτε αν στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις το οτιδήποτε; Το γνωστό κρέμασμα από μια κλωστή έχει την τάση να γέρνει την ζυγαριά προς την λογική. Υπήρξε ένας άνθρωπος που είπε «Σκέφτομαι άρα υπάρχω»  κι αυτό σε βάζει να σκέφτεσαι περίπου σαν το «η κότα έκανε το αυγό η το αβγό την κότα;» Με αυτό τον τρόπο ο Ντεκάρτ προτίμησε την λογική πηγή, αντί της θεϊκής πηγής της γνώσης. Ο Ντεκάρτ έφτασε σε  αυτή του την διαπίστωση κάνοντας ένα πείραμα πάνω στην ριζοσπαστική αμφιβολία, δηλ. στο να ανακαλύψει αν υπήρχε κάτι για το οποίο να μπορούσε να είναι σχετικά σίγουρος, κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσε να αμφιβάλει.

Νέα βιομετρική βάση δεδομένων...Ψάξε,ψάξε δεν θα με βρεις..




Διαβάζοντας και σήμερα τις δημοσιεύσεις στα ιστολόγια-μπλογκς και αφού περιπλανήθηκα σε εκατοντάδες αναρτήσεις στάθηκα στην αγαπημένη μου κατηγορία...Ξέρετε τώρα,συνωμοσίες,ίντριγκες,Νέα Τάξη Πραγμάτων που παρακολουθεί τη κάθε μας κίνηση κλπ...

Παραθέτω σύνδεσμο για να δείτε την είδηση αν θέλετε..http://www.pentapostagma.gr/2013/05/nea-terastia-viometrikh-vash-dedomenwn-tou-fbi-pou-fakelwnei-ekatommyria-anthrwpous.html

Απλά κρατάω την επικεφαλίδα της είδησης και θα καταλάβετε αμέσως περι τίνος πρόκειται..,

10+1 υπερτροφές που υπόσχονται επίπεδη κοιλιά!

υπερτροφές τροφές λίπος κοιλιά Δίαιτα

Γιατί μπορούμε να αποκτήσουμε μέση-δαχτυλίδι..και κοιλιά-πέτρα…
Ο στόχος μας φέτος το καλοκαίρι θέλουμε να επιτευχθεί. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Με γυμναστική και σωστή διατροφή όλα γίνονται.

Φυσικά τρώγοντας γλυκά και τηγανιτά μην περιμένετε να αποκτήσετε κοιλιά για… βραβείο. Θα πρέπει να ιδρώσετε στο γυμναστήριο και να τηρείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.
Υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Παραφιλία: Ασυνήθιστο σεξουαλικό ενδιαφέρον, διαταραχή ή έγκλημα;


Αποτελούν μια σεξουαλική καθήλωση σε παπούτσια ή η ιδιαίτερη προτίμηση στον πόνο, διαγνωστικά κριτήρια των ψυχιατρικών εγχειριδίων; Παρά τις αντιρρήσεις πολλών φετιχιστών, οι ψυχίατροι προς το παρόν απαντούν καταφατικά.

Το νέο διαγνωστικό εγχειρίδιο ψυχικών διαταραχών, γνωστό ως DSM-5, θέτει συγκεκριμένα κριτήρια για τις ψυχιατρικές διαγνώσεις και δίνει επίσημες θεραπευτικές κατευθύνσεις. Αν και μέχρι τη δημοσίευσή του οι ακριβείς διατυπώσεις του εγχειριδίου κρατούνται απόρρητες, σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές που συζητιούνται διαδικτυακά από ερευνητές της αμερικανικής ψυχιατρικής εταιρείας, ο φετιχισμός θα συνεχίσει να έχει τη θέση του στο εγχειρίδιο.

ΕΠΟΧΙΑΚΉ ΑΛΛΕΡΓΙΚΉ ΡΙΝΊΤΙΔΑ

Εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα
Την άνοιξη και το καλοκαίρι γύρη, σκόνη, τρίχωμα ζώων προκαλούν ένα αρκετά συχνό αλλά και ενοχλητικό φαινόμενο: την αλλεργική ρινίτιδα.
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι η συχνότερη μορφή ρινίτιδας -φλεγμονής του ρινικού βλεννογόνου- που δημιουργεί μπούκωμα, ρινική απόφραξη, βλέννες λεπτές ή παχύρρευστες, κνησμό στη μύτη, φταρνίσματα.
Αν και τις περισσότερες φορές η αιτία εντοπίζεται στην εισπνοή γύρης, σκόνης κ.λπ. ή χημικών ουσιών στο εργασιακό συνήθως περιβάλλον, υπάρχουν περιπτώσεις που εκδηλώνεται αλλεργική ρινίτιδα αμέσως μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Το ξέρατε ότι η ζάχαρη μας... γερνάει;!


Δεν είναι μόνο το κάπνισμα και ο ήλιος που βοηθούν στην πρόωρη γήρανση...
αλλά και η… ζάχαρη! Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται νέα έρευνα έδειξε πώς η γλυκόζη βλάπτει σοβαρά τις πρωτεΐνες και χαλάει το δέρμα.

Μαγνητική «επίθεση» στην Ελλάδα-Κόκκινος συναγερμός από τις αρχες


Σε κόκκινο συναγερμό οι αρμόδιες αρχές - Τι είναι και πως επηρεάζεται η υγεία μας από την καταιγίδα

Φόβο και προβληματισμό εκφράζουν καθημερινά οι επιστήμονες σχετικά με την επερχόμενη μαγνητική καταιγίδα, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας την προσεχή Τετάρτη 28 Μαΐου και τις συνέπειες της στην υγεία των πολιτών.
Οι Αρχές μάλιστα είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς αναμένεται μεγάλη επιβάρυνση στις υποδομές και τις τηλεπικοινωνίες.

- Να λοιπόν ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που τους διδάξαμε.



Τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος… αποδεδειγμένα

Μια συνάδελφος μου έδωσε πριν από λίγο καιρό να δω το αξιοπερίεργο, όπως το χαρακτήρισε, αυτό βιβλίο, που έχει τίτλο «Τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος» και εκδόθηκε το 2004. Συγγραφέας του είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης. Καθηγητής, σπεύδω να διευκρινίσω, όχι της γλωσσολογίας, της αγγλικής φιλολογίας ή έστω κάποιου συναφούς κλάδου, αλλά (ευτυχώς) της εφαρμοσμένης οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στο βιβλίο αυτό έχω ήδη αναφερθεί, μεταξύ άλλων, σε άλλο σημείωμά μου, ενώ εκτενή και εύστοχα σχόλια έχει κάνει και ο Περιγλώσσιος στο ιστολόγιό του. Θα διαλέξω να ξεκινήσω με ένα απόσπασμα του βιβλίου, ίσως το πιο χαρακτηριστικό, που και ο συγγραφέας πιστεύει ότι τον εκφράζει απόλυτα, αφού το διάλεξε για να το βάλει «Αντί προλόγου» στην έκτη σελίδα του βιβλίου του (Παρεμπιπτόντως: σε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο συγγραφέας έχει σελίδα «Αντί προλόγου» και αμέσως μετά έχει και «Πρόλογο»).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα