Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κατεπειγόντως υπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο της Σαντορίνης!

Κατεπειγόντως υπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο της Σαντορίνης!


Με το χαρακτήρα του... κατεπείγοντος, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ειδικά επιστημονικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της Σαντορίνης μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ, όπως αποκαλύπτει το Cretalive!

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο, την ημέρα γεννεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον ήλιο, την ημέρα γεννεθλίων του Μεγάλου ΑλεξάνδρουΟι Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Ο μεγάλος κεντρικός δρόμος της πόλης, η Κανωπική Οδός ή Μέσον Πεδίον, ευθυγραμμίζεται σχεδόν τέλεια με τον ήλιο όπως θα ανέτελλε το πρωινό της 20ής Ιουλίου 356 π.Χ. σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Το σύνηθες σε πόλεις εκείνης της εποχής θα ήταν η κύρια οδός να είχε σχεδιαστεί παράλληλη με την ακτή της Μεσογείου, και παρ' όλο που η Κανωπική οδός ήταν με κατεύθυνση δυτική/ανατολική, παρεκκλίνει από την παράλληλο με την παραλία...

Έκλαμψη κατηγορίας X1 σήμερα από τον Ήλιο



οι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τη Γη έχουν εντοπίσει μια έκλαμψη κατηγορίας X1 που εξαπέλυσε ο Ήλιος στις 23 Οκτωβρίου, και προέρχεται από την μεγάλη ηλιακή κηλίδα AR1598. Το παρατηρητήριο Solar Dynamics της NASA κατέγραψε την ακραία υπεριώδη ακτινοβολία.

Η "αόρατη" τηλεόραση του μέλλοντος (φωτογραφία)

Η τηλεόραση του μέλλοντος θα μπορούσε να είναι μία διάφανη οθόνη
, η οποία θα είναι πιο λεπτή και

διακριτική από ποτέ και, το κυριότερο, θα «εξαφανίζεται» όταν την απενεργοποιούμε!


Η συγκεκριμένη τεχνολογία (TOLED) υπάρχει μεν σήμερα, αλλά είναι αρκετά αργή ακόμα. Επιπλέον, η παραγωγή οθονών αυτού του μεγέθους δεν είναι προς το παρόν δυνατή.

Τα μυστικά της Ελληνικής μούμιας


Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών!

Της έφτιαξαν το πρόσωπο και  βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!

Μάνος Χατζηδάκις 23 Οκτ.1925

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 

Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες. 

Πηνελόπη: Η Περίφρων Κοιμωμένη

Penelope Unraveling Her Web by Joseph Wright of Derby

Ξύπνα Πηνελόπη

Μην   κοιμάσαι άλλο  φίλον τέκνον μου

Και τρέχει η βάγια η Ευρύκλεια ολόχαρη με γόνατα γοργοτρεχάμενα
 να αναγγείλει τα νέα για τον ερχομό του Οδυσσέα στην Πηνελόπη.
 "Για ξύπνα, Πηνελόπη κόρη μου, τα μάτια σου να ιδούνε ότι καιρούς
 και χρόνια αδιάκοπα λαχτάριζε η καρδιά σου.
ΗΛΘΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ"

Οδύσσεια και …η ωραία κοιμωμένη.

Καρκίνος: Τα γενετικά μυστικά της αρρώστιας με τα πολλά πρόσωπα

Image   















Είναι γνωστό ότι ο καρκίνος δεν έχει ένα, αλλά πολλά πρόσωπα. Αυτό καταδεικνύουν και οι νέες έρευνες που αποκαλύπτουν τη γενετική του ποικιλομορφία, δημιουργώντας ελπίδες για νέους θεραπευτικούς στόχους.

Η ολομέτωπη ερευνητική επίθεση, χρόνια τώρα, στον ατίθασο καρκίνο εντείνει σιγά-σιγά την πολιορκία του· αλλά το κάστρο δεν πέφτει και η μάστιγα αυτή εξακολουθεί να τρομοκρατεί. Ωστόσο αποκαλύπτονται μία-μία οι κινήσεις του, οι οποίες αξιοποιούνται στο πλαίσιο των ποικίλων ερευνητικών προσπαθειών που κυμαίνονται από τη βαθύτερη κατανόηση των μοριακών μηχανισμών καρκινογένεσης ως τα επικαιροποιούμενα συνεχώς θεραπευτικά πρωτόκολλα. 

Βαρουφάκης: Δεν είναι τα τελευταία μέτρα


"Καταπέλτης" για άλλη μια φορά είναι ο  οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. «Τα χρήματα της δόσης δεν θα δοθούν στον πεινασμένο Έλληνα», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει ένα ζοφερό σκηνικό το οποίο θα επικρατήσει στη χώρα μας

ΕΙΜΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ! ! ! (ΒΙΝΤΕΟ)



Είμαι ο Έλληνας!
Που μετέδωσα τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες
και τον πολιτισμό σ' εσάς...
Που σας δίδαξα το "εύ αγωνίζεσθαι" στους στίβους των αθλημάτων,
και που έκτισα Ακροπόλεις και Επιδαύρους...

Είμαι ο Έλληνας!
Είμαι εγώ που σας έμαθα πόσο πολύτιμη είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τι είναι η Μαγεία του Χάους…


Λοιπόν τί είναι η Μαγεία του Χάους; Ποιές είναι οι βάσεις μιας μαγείας που είναι τόσο θαμπή όσο είναι η ίδια η έννοια του ονοματός της; . Υπάρχει άραγε σταθερότητα στο Χάος; Ή μηπως το ίδιο το χάος γεννά απο μέσα του την πιο σταθερή έννοια της μαγείας που έχουμε ποτέ συναντήσει;… Τι είναι η Μαγεία του Χάους.
Από την στιγμή που εμφανίστηκε ανάμεσα στις τάξεις της Μαγείας στα τέλη του 70, ξέσπασε πλήθος ερωτήσεων οσον αφορά τί είναι η μαγεία του Χάους, τι δεν είναι και ποιός την εξασκεί σωστά. Σε αυτό το σημείο, θα ήταν ενδιαφέρον να ξεκινήσουμε μια μακροσκελή συζήτηση πάνω στην ιστορία της Μαγείας που μας οδήγησε τελικά στην Μαγεία του Χάους, αλλά αντ ‘ αυτού θα περιοριστώ στο να αναλύσω τί είναι ένα μαγικό σύστημα.Τί είναι ένα μαγικό σύστημα λοιπόν ; Τα μαγικά συστήματα συνδυάζουν τις πρακτικές

76 δις δολάρια το κόστος προστασίας περιοχών της Γης




Image













Η προστασία των περιοχών της Γης στις οποίες ζουν είδη πτηνών και ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση θα κόστιζε περίπου 76 δισ. δολάρια τον χρόνο. Η εκτίμηση αυτή που δημοσιεύτηκε στο Science προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της Οργάνωσης BirdLife International στην Αγγλία, με επικεφαλής τον Στιούαρτ Μπούτχαρτ.

Στρατηγός Φράγκος: "Δεν θα επέτρεπα οι Τούρκοι να καταλάβουν την βραχονησίδα!"



Image










Στο θέμα των Ιμίων αναφέρθηκε ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος σε συνέντευξή του στην Real News.

Διαλογισμός - Κομμάτι 4 - Η Γαλήνια Παραμονή

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

 


Εάν θέλουμε να διαλογιστούμε όπως είπαμε πρέπει να ξεκινήσουμε από την Συγκέντρωση. Χωρίς την συγκέντρωση δεν υπάρχει διαλογισμός. Αλλά για να έχουμε μια σωστή συγκέντρωση πρέπει να χαλαρώσουμε το σώμα μας, τα συναισθήματά μας, τη νοητική μας στάση, όλα αυτά. Αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί θα μπορούσαμε να το κατατάξουμε στην Ηθική στάση που είναι το πρώτο Στάδιο πριν τον Διαλογισμό ή την πρακτική μας. 

Ευρωπαίος επίτροπος στις ελληνικές τράπεζες!



Η ώρα των Ελλήνων, γιατί ο εμφύλιος ...'Έρχεται !  

Υπό καθεστώς επιτροπείας τίθενται ουσιαστικά οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών που έχουν λάβει κεφαλαιακή στήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις τους ενημερώθηκαν ότι προστίθεται ένα ακόμη -το τέταρτο κατά σειρά- επίπεδο ελέγχου των δραστηριοτήτων τους.

Διαλογισμός - Κομμάτι 2 - Η Ηθική

Η ΗΘΙΚΗ 

Η Ηθική Συμπεριφορά, είναι μια Ηθική που πηγάζει από τον Κάθετο Δρόμο. Ο Κάθετος Δρόμος είναι ο Δρόμος του Πνεύματος, και σε αντίθεση με τον Οριζόντιο Δρόμο ο οποίος είναι της Ζωής, δεν υπόκειται στους περιορισμούς του Χρόνου.


Τζορτζ Κολβοκορέσις: Ο Έλληνας αξιωματικός που κυβέρνησε το Saratoga

Image






















Tζορτζ Κολβοκορέσις (1816 – 1872): Ελληνικής καταγωγής αξιωματικός του Πολεμικού 
Ναυτικού των ΗΠΑ.
Ο Γεώργιος Κολβοκορέσης (George Colvocoresses) γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1816 στη Χίο και καταγόταν από αρχοντική οικογένεια του νησιού. Κατά τη Σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους, πιάστηκε αιχμάλωτος με τη μητέρα και τις δύο αδελφές του, ενώ τα υπόλοιπα έξι αδέλφια του σκοτώθηκαν. Η οικογενειακή περιουσία καταστράφηκε και δημεύτηκε.

Διαλογισμός - Κομμάτι 1 - Εισαγωγή

Εάν θέλουμε πραγματικά να διαλογιστούμε δεν φτάνει μόνο να κάτσουμε ακίνητοι και να κλείσουμε τα μάτια μας. Ο διαλογισμός διδάσκεται από πολλές σχολές και εμπεριέχεται σε πολλές θρησκείες. Γενικά ο κόσμος σήμερα διαλογίζεται, αλλά άλλο είναι κάποιος όπως είπαμε να κλείνει τα μάτια του και να ξεκουράζει το νου του και άλλο αυτό που αναφέρεται πιο εσωτερικά ως Διαλογισμός. Έτσι κάποιος κάνει διαλογισμό και λέει πως κάνει διαλογισμό αλλά τι πραγματικά κάνει; Αυτό πρέπει ο καθένας να έχει την διάκριση να το καταλάβει και να φτάσει σε συμπεράσματα μέσα από την διάκριση και μάλιστα την πείρα. Η διάκριση θα έρθει όταν θα βάλουμε κάτω τα διάφορα συστήματα και θα αναλογιστούμε πάνω σε αυτά και οι καρποί της διάκρισης θα ευοδώσουν όταν θα πειραματιστούμε πάνω σε αυτά τα συστήματα.

Μερικοί λένε ότι δεν είναι καλό να μπερδεύουμε συστήματα, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να αντιλαμβανόμαστε τις όποιες ομοιότητες ή και κοινής προέλευσης εργαλεία που χρησιμοποιούν οι διάφορες παραδόσεις ή θρησκείες πριν να περάσουμε στο να δούμε τις διαφορές αυτών των συστημάτων ή να επαναπαυτούμε σε μια πιο γενικευμένη κατηγοριοποίηση που στερείτε ίσως θεολογικής έρευνας αλλά και σαφώς αντιδογματικής φιλοσοφικής διάθεσης.

O ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ : ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΝΙΚΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



Βρε να δείτε τι γίνεται....
Μέλετησα τον φίλο μου τον "κανένα" και ανακάλυψα τις παρακάτω λεξαριθμικές εξισώσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Τηλεφώνημα Πούτιν προς Ερντογάν, παγώνει την Άγκυρα!!

 
«Αν ακόμα και ένας Τούρκος στρατιώτης περάσει τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, αυτό θα θεωρηθεί σαν παραβίαση των ρωσικών συνόρων με όλες τις συνέπειες αυτής της πράξης»!!

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ (Παντελής Γιαννουλάκης)



Όταν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, όταν δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και γιατί, όταν δεν ξέρουμε ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στα πράγματα και στις περιστάσεις τους, όταν είμαστε σε απόγνωση, αυτό, πρώτα απ' όλα σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια Κρίση Ταυτότητας.

GREEN BEAUTIFUL

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ταινία με ιδιαίτερο και καλό χιούμορ, που πρέπει να δείτε.
"Μια γυναίκα από ένα υποτιθέμενο εξωγήινο πολιτισμό έρχεται στη Γη. Βλέπει με καινούργια, «αθώα» μάτια όλα αυτά τα οποία εμείς παίρνουμε ως δεδομένα στο πολιτικό, οικονομικό αλλά και ψυχολογικό! μας σύστημα, συγκρίνοντάς τα με τα ανάλογα δεδομένα του δικού της πολιτισμού – ο οποίος όμως δεν διέφερε κάποτε από τον δικό μας! Μαθαίνουμε πώς εκείνοι μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο και μαζί σοφότερο και πνευματικότερο πολιτισμό και παίρνουμε μια γεύση από την απλότητα και την ουσία ενός τέτοιου πολιτισμού.

Διάγνωση καρκίνου πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων με ένα απλό τεστ αίματος!

Image  













Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να δείξει την ύπαρξη κοινών καρκίνων πολύ πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων!
Εντοπισμός σε πολύ πρώιμο στάδιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα