Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δέκα Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σου Αφού Πεθάνεις

Δέκα Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα σου Αφού Πεθάνεις
Όσο εύκολο είναι να καταφεύγεις σε κλισέ για το θέμα του θανάτου - είναι αναπόφευκτος, όλοι θα καταλήξουμε κάτω από τη γη να μας τρώνε τα σκουλήκια κλπ- άλλο τόσο εύκολο είναι να δημιουργείς αστικούς μύθους γύρω από αυτόν. Ο νεκρός παππούς σου είχε στύση, ξέρεις κάποιον που ξέρει κάποιον που ξύπνησε λίγο πριν την ταφή, η γιαγιά σου έβγαζε ήχους στο νεκροκρέβατο κ.ο.κ. Τι από αυτά ισχύει και τι όχι; 
Η αλήθεια είναι πως ορισμένες σωματικές λειτουργίες μπορεί να συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά η διαδικασία της σήψης και της πορείας προς το μηδέν είναι αναπόφευκτες. Κάπως έτσι ζητήσαμε τη βοήθεια του ιατροδικαστή Δρ. Γρηγόρη Λέων, Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τον οποίο είχαμε συμβουλευτεί και σε παλαιότερο άρθρο του VICE για τα ιατρικά λάθη στην Ελλάδα, προκειμένου να μας λυθούν κάποιες απορίες και ενδεχομένως να καταρρίψουμε μύθους γύρω από το τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά τον θάνατο.

Τα μαλλιά και τα νύχια σου σταματούν να μεγαλώνουν

Μία δημοφιλής -στο Internet πάντα- άποψη ό,τι αφορά στα πτώματα, είναι ότι μετά θάνατον τα μαλλιά και τα νύχια συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Στην πραγματικότητα, τα νύχια και τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αφυδατώνονται. Λόγω της αφυδάτωσης του δέρματος και της διαδικασίας της σήψης οι ιστοί αρχίζουν να συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να φαίνονται οι τρίχες πιο μακριές και τα νύχια σαν να χρειάζονται μανικιούρ.

Μπορεί να τα κάνεις πάνω σου

Προτού κρίνεις τον τίτλο που μόλις διάβασες, θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει όντως η πιθανότητα να επέλθει μία ψευτο-ούρηση ή ψευτο-αφόδευση μετά τον θάνατό σου. Η διαφορά όμως είναι ότι από τη στιγμή που εσύ πλέον έχεις πεθάνει, αυτό παύει να είναι ενεργητικό και άρα αποτέλεσμα εγκεφαλικών εντολών, και στην πραγματικότητα συμβαίνει εξαιτίας μιας πλήρης χαλάρωσης των μυών. Στο πλαίσιο αυτής της χαλάρωσης μπορεί να οδηγηθεί το σώμα σου σε μία παθητική απώλεια σωματικών υγρών.

Αυτή η γυναίκα ξεπέρασε τον Διαβήτη με αυτό το φυσικό ρόφημα και επίσης κατάφερε να χάσει 11 κιλά σε μόλις 25 ημέρες!! Πραγματικά Εκπληκτικό!!

smootie

Πριν ξεκινήσουμε με αυτό το άρθρο, θα ήθελα να σας κάνω μια απλή ερώτηση - ξέρετε τι είναι ο διαβήτης; Ο διαβήτης είναι μια κατάσταση όπου η ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα σας είναι πολύ υψηλή, επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει σωστά. Και ο κύριος λόγος για αυτό είναι επειδή το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ή αρκετή ινσουλίνη, για να βοηθήσει την γλυκόζη να εισέλθει στα κύτταρα του σώματός σας. Ή, η ινσουλίνη που παράγεται από το σώμα σας δεν λειτουργεί σωστά. Η κατάσταση αυτή είναι επίσης γνωστή ως αντίσταση στην ινσουλίνη.
Τι είναι η ινσουλίνη; Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας. Η κύρια λειτουργία της είναι να διατηρηθεί η καλή κατάσταση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιτρέπει στην γλυκόζη να εισέλθει στο σώμα και να μεταφερθεί στα κύτταρα, όπου μετατρέπεται σε ενέργεια για τους μυς και τους ιστούς. Βοηθά επίσης τα κύτταρα να αποθηκεύσουν την γλυκόζη. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές σπιτικές θεραπείες για να την ελέγξετε και να την διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από 380 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα υγείας. Σήμερα, ο διαβήτης παίρνει περισσότερες ζωές από ό, τι το AIDS και ο καρκίνος του μαστού μαζί - παίρνοντας τη ζωή  1 Αμερικανού κάθε 3 λεπτά. Είναι κύρια αιτία τύφλωσης, νεφρικής ανεπάρκειας, ακρωτηριασμών, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικού επεισοδίου. Και να θυμάστε - εάν πάσχετε από διαβήτη, είναι πολύ σημαντικό για σας να κρατήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σε φυσιολογικά όρια, προκειμένου να λειτουργήσετε σωστά. Θα πρέπει να τρώτε υγιεινά και να χρησιμοποιείτε διαφορετικές οδηγίες ή φυσικά φάρμακα για την ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων.
Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία ζωής, για μια γυναίκα - που ξεπέρασε τον διαβήτη με φυσικό τρόπο. Χρησιμοποίησε αυτό το σούπερ υγιεινό ποτό, το οποίο την βοήθησε στην καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας και στο να χάσει 11 κιλά σε μόλις 25 ημέρες. Αυτό το εξαιρετικά υγιεινό ποτό είναι πολύ απλό και εύκολο να παρασκευαστεί, και είναι φτιαγμένο από εύκολα διαθέσιμα υλικά. 

Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε οργανικά συστατικά. 

Σημείωση: απλά ακολουθήστε τις απλές οδηγίες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ?? – ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ??




Κάποια μέρα θα ανακαλυφθούν άλλοι κατοικημένοι υλικοί πλανήτες. Θα υπάρχει διαπλανητική επικοινωνία και διαπλανητικά ταξίδια. Αυτοί που μεταφέρονταν με άμαξες με άλογα στους περασμένους αιώνες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα υπήρχαν τα σύγχρονα αεροπλάνα που ταξιδεύουν στη στρατόσφαιρα σε υπερηχητικές ταχύτητες. Όλα τα σημερινά αεροπλάνα θα αντικατασταθούν από ιπτάμενα οχήματα που θα λειτουργούν με ατομική ενέργεια με απίστευτη ταχύτητα. Το σαλιγκάρι με την αργή του κίνηση δεν μπορεί να προσδοκά να διατρέξει όλη την υφήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα αεροπλάνο όμως μπορεί να κάνει τον κύκλο της γης σε μερικές ώρες. Σήμερα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ούτε στο σχετικά κοντινό φεγγάρι, αλλά τα ιπτάμενα οχήματα που θα κινούνται με ατομική ενέργεια, κάποια μέρα θα μας κάνουν ικανούς να φτάσουμε σε μακρινούς πλανήτες. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
(Το 1969, είκοσι χρόνια αφότου γράφτηκε αυτό το απόσπασμα, ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι. Η εποχή των διαστημικών ταξιδιών γεννήθηκε. – Σημείωση του Εκδότη)
Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα» (κατά Ιωάννη ΙΔ:2), εννοώντας ότι το σύμπαν που δημιουργήθηκε από τον Θεό έχει πολλούς κατοικημένους πλανήτες στο υλικό, αστρικό και αιτιατό πεδίο. Η συμπαντική συνειδητότητα του Θεού προέβαλε διάφορες υποδιαιρέσεις κατοικιών μέσα στις τρεις σφαίρες της οικουμενικής δημιουργίας Του. Όπως τα σκουλήκια ζουν μέσα στο χώμα, τα ψάρια μέσα στο νερό, τα πουλιά στον αέρα και ο άνθρωπος στην επιφάνεια της γης, έτσι και οι κάτοικοι άλλων υλικών κόσμων ζουν κάτω από διαφορετικές περιβαλλοντικές επιδράσεις απ’ ό,τι του πλανήτη μας. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ?? – ΔΗΛΑΔΗ ΥΛΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ??


ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! 
Η μοίρα του ανθρώπου μετά τον θάνατο καθορίζεται από τη ζωή του όσο ήταν στη γη. Αυτοί που καλλιέργησαν την καλοσύνη και έχουν εδραιωθεί στην άσπιλη κατάστασή της μεταφέρονται στα αγγελικά βασίλεια. Αυτοί των οποίων η φύση ήταν γεμάτη εγκόσμιες προσκολλήσεις ξαναγεννιούνται στη γη σαν συνηθισμένοι άντρες και γυναίκες Ή ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ διαποτισμένους με δραστηριότητα πλανήτες που ταιριάζουν καλύτερα στην παθιασμένη φύση τους. Αυτοί που βυθίστηκαν στη φαυλότητα μετενσαρκώνονται σε σώματα ζώων ή σε οικογένειες ποταπών ή ζωωδών ανθρώπων, ή σε άθλιες συνθήκες που επηρεάζουν τη φύση τους και καθορίζουν την κατάσταση της ύπαρξής τους. Ή μπορεί να παραμείνουν για μακρές περιόδους σε σκοτεινές αστρικές σφαίρες ή σε πλανήτες που είναι ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΓΗ αλλά πιο πολύ διαποτισμένοι με βάσανα και βία. Αυτά είναι τα μέρη και οι καταστάσεις γέννησης όλων των βαθιά απατώμενων όντων όταν μετενσαρκώνονται από μια ζωή στην επόμενη ύπαρξή τους.
Έτσι ο κάθε άνθρωπος, συνειδητά ή ασυνείδητα, επιλέγει όχι μόνο τη μελλοντική κατάστασή του, αλλά και το μέρος όπου θα διαμείνει: τον παράδεισο, τη γη, ή την κόλαση.
Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις καλών όντων – από τους καλούς ανθρώπους, την καλοσύνη αναμεμειγμένη με αγιότητα, ως τους απελευθερωμένους γιόγκι. Καθώς οι καλοί άνθρωποι πλησιάζουν στο να τελειοποιηθούν, γίνονται άγιοι, σοφοί, γιόγκι, ύψιστοι σοφοί, άγγελοι, αρχάγγελοι, και τελικά, κατά την πλήρη απελευθέρωση από τις τρεις ιδιότητες, συγχωνεύονται σε παντοτινή ενότητα με το Πνεύμα. Παρόμοια, υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις εγκόσμιων ανθρώπων, κάποιοι με άγιες ιδιότητες και κάποιοι που τείνουν να είναι φαύλοι. Έτσι επίσης υπάρχουν ήπια φαύλοι άνθρωποι, μέτρια φαύλοι και εξαιρετικά φαύλοι.
Στο απέραντο δημιουργικό θέαμά Του ο Κύριος έχει φροντίσει να υπάρχει ένα μέρος για κάθε κύκλο εξέλιξης και ενδιαφερόντων των πλασμάτων Του. Υπάρχουν καλά σύμπαντα που περιέχουν κυρίως καλά όντα.

ΚΟΨΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΛΙΠΟΣ


Η μάχη του καλού με το κακό λίπος στο πιάτο σου συνεχίζεται. Γίνε ο υπερασπιστής του καλού.
Το λίπος έχει τις περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο από την πρωτεΐνη και τους υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη δίνουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, το αλκοόλ 7, ενώ το λίπος 9 θερμίδες. Είναι λογικό λοιπόν ότι, περιορίζοντας μόνο το λίπος, αυτομάτως κόβεις και θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρως λίπος. Το καλό μονοακόρεστο λίπος και τα ω-3 λιπαρά οξέα σου κάνουν καλό και πρέπει να τα λαμβάνεις κάθε μέρα, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Κόψε το κακό λίπος εύκολα κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές.
Πριν:  Πίνεις ένα ποτήρι πλήρες γάλα κάθε μέρα.
Τώρα:  Πιες ημιάπαχο/χαμηλά λιπαρά και κόβεις 5 γραμμάρια λίπος (45 θερμίδες).

Πριν:  Οταν φτιάχνεις ένα σάντουιτς, βάζεις βούτυρο και μαγιονέζα.
Τώρα:  Μην αλείφεις βούτυρο στο ψωμί, χρησιμοποίησε λάιτ μαγιονέζα και γλίτωσε 10 γραμμάρια λιπαρά (90 θερμίδες).
Πριν:  Αγοράζεις κρέας άπαχο, αλλά τρως μεγάλες μερίδες (περίπου 200 γρ.).
Τώρα:  Μείωσε την ποσότητα στο μισό (100 γρ.) και γλίτωσε 9 γραμμάρια λίπους (81 θερμίδες) από μοσχάρι ή χοιρινό και 5 γραμμάρια (45 θερμίδες) από κοτόπουλο.

ΖΕΣΤΟ VS ΚΡΥΟ ΜΠΑΝΙΟ


Τελικά ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία του νερού όταν κάνεις μπάνιο;
Σίγουρα η σκέψη του κρύου μπάνιου, δεν φαντάζει ιδιαίτερα δελεαστική. Το ζεστό μπάνιο, από την άλλη, ακούγεται περισσότερο χαλαρωτικό και αναζωογονητικό.
Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Φαίνεται ότι τα οφέλη του κρύου μπάνιου, ιδιαίτερα μετά την άσκηση, είναι πολλά, γι’ αυτό άλλωστε το εφαρμόζουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή του από το δέρμα και τους μυς κι επιτρέποντας την επιστροφή του στα εσωτερικά όργανα.

ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ;

Μάθε πώς ένα τυπικό 8ωρο στο γραφείο μπορεί να είναι και το τελευταίο σου.

Αξιότιμε, κύριε καριερίστα, σου έχουμε νέα: Το γραφείο σου μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός σου. Κάνε αυτό το τεστ, για να μάθεις αν η δουλειά σου σε απειλεί.
Πώς πηγαίνεις στη δουλειά σου; 
Α. Με ποδήλατο ή με τα πόδια [0] 
Β. Με τα ΜΜΜ [+1] 
Γ. Με το αμάξι (μεγάλη απόσταση) [+2] 
Οι μεγάλες αποστάσεις που διανύεις με το αυτοκίνητο συνδέονται με περισσότερο λίπος στην κοιλιά και υψηλότερη αρτηριακή πίεση, λένε οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον. Οι άνθρωποι που περπατούν ή κάνουν ποδήλατο τείνουν να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη και παχυσαρκία. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το αυτοκίνητο, τουλάχιστον μην τρέχεις, μη στέλνεις μηνύματα και μην ακούς δυνατά μουσική όσο οδηγείς.

Το Παιδί, ο Γονέας και ο Ενήλικος μέσα μας

Ο εαυτός μας είναι πολύπλευρος. Κάποιες φορές, νιώθουμε και φερόμαστε σαν παιδιά, άλλοτε υιοθετούμε ένα γονικό ρόλο προς τους άλλους, ενώ άλλες φορές λειτουργούμε απλά κι ενήλικα στην καθημερινότητα.
Οι τρεις βασικές όψεις του εαυτού μας ή δομές της προσωπικότητας μας, είναι το Παιδί, ο Γονέας και ο Ενήλικος.
Αυτές σύμφωνα με την θεωρία της Συναλλακτικής Ανάλυσης, ονομάζονται «καταστάσεις του εγώ». Αναπτύσσονται στην πρώτη παιδική ηλικία, εκτός από τον Ενήλικο που διαμορφώνεται εφόρου ζωής.
Το Παιδί είναι η παιδική πλευρά της προσωπικότητας μας και προέρχεται από τα συναισθήματα που βιώσαμε στην αρχή της ζωής μας. Η παιδική μας πλευρά μπορεί να είναι θετική όπως όταν είμαστε αυθόρμητοι, ή αρνητική όπως όταν γινόμαστε εγωκεντρικοί.
Γενικά το παιδί εκφράζεται με 3 τρόπους, ως:
Φυσικό Παιδί: έχει σταθερές ανάγκες, μεταβαλλόμενες επιθυμίες και συναισθήματα. Είναι διαισθητικό, αυθόρμητο, εύστροφο και δημιουργικό.
Υπάκουο Παιδί: έχει μάθει να υπακούει στις απαιτήσεις των γονέων.
Επαναστατημένο Παιδί: σε αντίθεση με το υπάκουο, επαναστατεί στις απαιτήσεις των γονέων.
Ο Γονέας γενικά συμπεριλαμβάνει την εκμαθημένη άποψη που έχουμε για τη ζωή, όπως τη διδαχτήκαμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Μάθαμε να νοιαζόμαστε για τους άλλους, ή να τους επικρίνουμε; Βεβαίως έχει σχέση με το μοντέλο που είχαμε από τους δικούς μας γονείς. Ο γονέας μπορεί να είναι:
Τροφοδοτικός Γονέας: ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των άλλων και παρέχει φροντίδα, θέτοντας ταυτόχρονα λογικά και συγκεκριμένα όρια.
Επικριτικός Γονέας: κριτικάρει, απαγορεύει, παρεμβαίνει ως «σωτήρας», εμποδίζοντας τους άλλους να αυτονομηθούν και να αναλάβουν ευθύνες, γενικεύει.

Η υγεία της καρδιάς εξασφαλίζεται χωρίς τη μείωση ανθυγιεινών τροφίμων

Λιγότερες καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και θάνατοι παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους που ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή.

Δίνοντας έμφαση στα υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή, όχι μόνο συντελεί στην αποφυγή των ανθυγιεινών τροφίμων, αλλά μπορεί να είναι το κλειδί για την αποφυγή της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες χιλιάδων ηλικιωμένων σε όλο τον κόσμο με καρδιακές παθήσεις και βρέθηκαν αποτελέσματα που μπορούν να σας εκπλήξουν.
«Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή φαίνεται να έχει προστατευτική δράση, αλλά τα ανθυγιεινά τρόφιμα δεν φαίνεται να προκαλούν καμία βλάβη» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Ralph Stewart, καρδιολόγος στο Auckland City Hospital στη Νέα Ζηλανδία.
Ωστόσο, οι διαιτολόγοι δεν συμφωνούν με την τελευταία άποψη, τονίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα.
Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε 100 άτομα που ακολούθησαν μεσογειακού τύπου διατροφή, σημειώθηκαν τρεις λιγότερες καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια ή θάνατοι, σε σύγκριση με τον ίδιο αριθμό ενηλίκων που ακολούθησε τη λεγόμενη δυτικού τύπου διατροφή.
Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και ανεπεξέργαστα τρόφιμα. Μια δυτικού τύπου διατροφή περιλαμβάνει ζαχαρούχα επιδόρπια, κρέατα και τηγανητά τρόφιμα – όλα τα λεγόμενα ανθυγιεινά τρόφιμα, δήλωσε ο Stewart.

Η επιστήμη πίσω από τα «σουπερ-τρόφιμα»: είναι όντως σούπερ;

Ο όρος «σουπερ-τρόφιμα» έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής στη γλώσσα των τροφίμων και της υγείας.

Όμως, δεν υπάρχει τεχνικός ορισμός της λέξης και τα επιστημονικά δεδομένα για τις επιδράσεις στην υγεία αυτών των τροφίμων, αν και συχνά θετικά, δεν ισχύουν απαραιτήτως για τις πραγματικές δίαιτες. Μία δίαιτα βασισμένη στην ποικιλία θρεπτικών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης μιας πληθώρας φρούτων και λαχανικών, παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη διαιτητική πρόσληψη για την καλύτερη δυνατή υγεία.
Η προέλευση των σουπερ-τροφίμων
Η έννοια του σουπερ-τροφίμου είναι αρκετά δημοφιλής στον τομέα των τροφίμων και της υγείας. Τα μέσα ενημέρωσης βρίθουν αναφορών για υπερυγιεινά τρόφιμα, από τα μύρτιλλα και το παντζάρι έως το κακάο και το σολομό. Οι αναφορές αυτές ισχυρίζονται ότι αντανακλούν τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, και μας διαβεβαιώνουν ότι τρώγοντας αυτά τα τρόφιμα ο οργανισμός μας θα πάρει την ενίσχυση που χρειάζεται για να «απομακρύνει» τις ασθένειες και το γήρας. Υπάρχει, όμως, κάποια αλήθεια σε αυτές τις αναφορές;
Η τρέχουσα προσοχή στα σουπερ-τρόφιμα πιθανώς έχει ενισχυθεί από το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τα τρόφιμα και την υγεία, ειδικά στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ενώ η χρήση του όρου έχει καταγραφεί ήδη από την αρχή του 20ου αιώνα, μόνο προσφάτως έχει γίνει δημοφιλής στην καθομιλουμένη. Μια απλή αναζήτηση του όρου στο διαδίκτυο –«superfood» στα αγγλικά- θα αποκαλύψει περίπου 10 εκατομμύρια αποτελέσματα – κυρίως από blog για την υγεία και τη διατροφή, διαδικτυακές εφημερίδες και περιοδικά, και προμηθευτές συμπληρωμάτων διατροφής.

Η απονομή της δικαιοσύνης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η απονομή της δικαιοσύνης

Κάποιο πρωί ένας διαρρήκτης πήγε στο σπίτι του καδή, του δικαστή.

— Τι έπαθες και με ξύπνησες τόσο νωρίς; του έβαλε τις φωνές εκείνος.


— Κύριε καδή, η υπόθεση είναι πολύ σημαντική και έχει παραβιαστεί
βάναυσα ο νόμος.


— Λέγε τι έγινε, έκανε ο δικαστής ενώ χασμουριόταν.


— Να, κύριε καδή, καθώς γύριζα κατά τα χαράματα από τη δουλειά,
βλέπω ένα σπίτι που είχαν ξεχάσει ανοιχτό τον φεγγίτη. «Ας πάω να δω τι
τρέχει και τον άφησαν ανοιχτό, μήπως χρειάζονται βοήθεια», είπα στον εαυτό
μου. Ανεβαίνω λοιπόν στη σκεπή και χώνομαι στον φεγγίτη. Καθώς όμως πάω
να πατήσω σε ένα ξύλινο σκαλάκι, αυτό σπάζει και πέφτω στο πάτωμα από
τρία μέτρα ύψος. Στραμπούλιξα το πόδι μου και λίγο ακόμα και θα
σκοτωνόμουν, κύριε καδή.


— Να φέρετε αμέσως εδώ τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, διέταξε ο καδής
τους χωροφύλακες. Σε λίγο αυτοί τον έφεραν με περασμένες χειροπέδες.


— Καλά, δεν ντρέπεσαι; του έβαλε τις φωνές ο δικαστής. Να μη
συντηρείς σωστά το σπίτι σου και να κινδυνεύουν να υποστούν σωματικές
βλάβες αθώοι πολίτες;


— Τι φταίω εγώ, κύριε καδή; Ο ξυλουργός φταίει που δεν έβαλε γερά
ξύλα.


— Να προσαχθεί ο ξυλουργός ενώπιον του δικαστηρίου αμέσως,
διέταξε ο δικαστής.


Σε λίγο οι χωροφύλακες έφεραν δεμένο τον ξυλουργό.

Μπορείς να κατανοήσεις ολόκληρη τη δομή του «εγώ» σου, χωρίς τη σύγκρουση που προκαλεί η προσπάθεια ν’ αλλάξεις αυτό που είσαι;



Η διαμόρφωσή μας –κοινωνική, οικονομική, πολιτική, θρησκευτική και λοιπά–είναι βασισμένη στη λατρεία της επιτυχίας. Κι αν δεν είμαστε και πολύ επιτυχημένοι πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και λοιπά, θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι πνευματικά. Όλοι μας θέλουμε να πετύχουμε· όλοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου. Κι αν αποτύχουμε σ’ αυτή τη ζωή, ελπίζουμε να πετύχουμε στην επόμενη. Λατρεύουμε την επιτυχία. Και στην προσπάθεια να γίνεις επιτυχημένος δεν μπορεί παρά να υπάρχει προσπάθεια, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει και αδιάκοπη σύγκρουση, εσωτερικά και εξωτερικά. Και είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε μέσα από τη σύγκρουση. Και δεν βρίσκεται στη φύση του «εγώ» αυτή η διαδικασία σύγκρουσης, που είναι η διαδικασία να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, να γίνει «κάποιος»; Και προκειμένου να σκέφτεται και να νιώθει κανείς άμεσα και ξεκάθαρα δεν είναι αναγκαίο να κατανοηθεί αυτό το «εγώ»; Και μπορείς να κατανοήσεις ολόκληρη τη δομή του εγώ σου χωρίς τη σύγκρουση που προκαλεί η προσπάθεια ν’ αλλάξεις αυτό που είσαι; Μ’ άλλα λόγια, μπορεί κανείς να κοιτάξει, να μελετήσει αυτό που είναι ουσιαστικά, πραγματικά, και να μην προσπαθήσει να το αλλάξει; Σίγουρα μόνο όταν είμαστε ικανοί να κοιτάξουμε το γεγονός έτσι όπως είναι, τότε μόνο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε· όμως, όσο παλεύουμε με αυτό που είναι γεγονός και προσπαθούμε να το αλλάξουμε, να το μετατρέψουμε σε κάτι άλλο, είμαστε ανίκανοι να κατανοήσουμε «αυτό που είμαστε». Μόνο όταν κατανοήσουμε «αυτό που είμαστε», «αυτό που είναι», ό,τι κι αν είναι, μπορούμε να πάμε πέρα απ’ αυτό.
Έτσι, για να κατανοήσω τη δομή του εαυτού μου, που είναι το κεντρικό πρόβλημα όλης της ύπαρξης, είναι απαραίτητο να έχω επίγνωση ολόκληρης της διαδικασίας του «εγώ» − του «εγώ» που αναζητά επιτυχία, του «εγώ» που είναι σκληρό, του «εγώ» που είναι άπληστο, του «εγώ» που ξεχωρίζει κάθε δράση, κάθε σκέψη, σαν «η δική μου». Για να κατανοήσει, λοιπόν, κανείς αυτό το «εγώ» δεν πρέπει να το δει έτσι όπως είναι, πραγματικά, χωρίς να το πολεμά προσπαθώντας να το αλλάξει; Σίγουρα μόνο τότε είναι δυνατόν να πάει κανείς πέρα απ’ αυτό.[i]
ÏÒ

Πώς η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού, θα γίνει η αγαπημένη σας υγιεινή συνήθεια

Πώς η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού, θα γίνει η αγαπημένη σας υγιεινή συνήθεια

Ξέρετε ότι τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό; Ξέρετε ότι το νερό αποτελεί το 75% του ανθρώπινου εγκεφάλου; Γνωρίζετε ότι όλες οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού μας υποστηρίζονται από το νερό; Μήπως γνωρίζετε επίσης ότι το νερό δεν δημιουργείται αυτόματα στο εσωτερικό του σώματος και ότι θα πρέπει να προσλαμβάνεται σαν τις άλλες πηγές διατροφής που τρώμε ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής; Σήμερα λοιπόν, όλοι γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της καθημερινής κατανάλωσης 8 ποτηριών νερού.
Πίνοντας 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα είναι η απλούστερος τρόπος να κρατάτε τον οργανισμό σας υγιή. Διαβάστε μερικούς τρόπους ώστε το νερό να γίνει ο καλύτερος σύντροφός σας!
Δεν χρειάζεται να διψάτε 
Το να περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό είναι σαν να περιμένετε πρώτα να αφυδατωθείτε μιας και η δίψα είναι το πρώτο σύμπτωμα της αφυδάτωσης και είναι καλύτερα να αποφεύγεται. Το κόλπο είναι να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να πίνετε μία συγκεκριμένη ποσότητα ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Το ότι δεν είστε σπίτι, δεν αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν πίνετε νερό. Εάν είστε έξω, προσπαθήστε να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα σας και να πίνετε.

To ήξερες πως η βαρεμάρα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε; (και πολλά άλλα)

To ήξερες πως η βαρεμάρα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε; (και πολλά άλλα)
Είστε στη δουλειά, χτυπάει το τηλέφωνο, δεν το σηκώνετε, πόρτες χτυπάνε κι εσείς… βαριέστε; Λήγει η διορία που έχετε μέχρι να τελειώσετε μια σημαντική εργασία και εσείς …ονειροπολείτε; Τι δείχνει αυτό για εσάς; 
Αυτό να πείτε στο αφεντικό σας, την επόμενη φορά που θα σας βάλει τις φωνές πως, αντί να δουλεύετε, φαντασιώνεστε πως …λιάζεστε σε μια εξωτική παραλία!
Ο Δρ Greenfield, καθηγητής νευρολογίας, διαπίστωσε πως η ανία μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς μας δίνει το έναυσμα να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο δημιουργικοί.

Και αν βαριέστε πολύ …δε φταίτε εσείς, αλλά η φύση σας!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες , η ανία συνδέεται άμεσα με την ποσότητα ντοπαμίνης που ρέει στον οργανισμό μας, καθώς όσο πιο χαμηλά τα επίπεδα ντοπαμίνης, τόσο μεγαλύτερη ανία νιώθουμε.
Ανία, βαρεμάρα… ευχή …ή μαύρη κατάρα;

ΤΑ ΥΠΕΡ
Μας βοηθάει να αδυνατήσουμε!
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως, αν τρώμε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα, σιγά-σιγά καταλήγουμε να τρώμε μικρότερες μερίδες (επειδή το βαριόμαστε), με αποτέλεσμα να παίρνουμε και λιγότερες θερμίδες!

Μας κρατάει σε φόρμα!
Τι κάνουμε όταν βαριόμαστε; Όπως έχει αποδειχτεί, οι περισσότεροι από εμάς χτυπάμε τα δάχτυλά μας στο γραφείο, σα να δακτυλογραφούμε… Τι ενοχλητική συνήθεια, μάλλον σκέφτεστε! Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα του State University , μπορούμε να χάσουμε μέχρι και 200 θερμίδες την ημέρα… κουνώντας μόνο τα μικρά μας δαχτυλάκια!

Τα 10 σημεία – κλειδιά για τη γυναικεία απιστία

Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών η οποία έγινε σε 2.000 ζευγάρια αποκάλυψε ότι οι 8 στις 10 ελληνίδες απατούν το σύντροφό τους. Τα συμπεράσματα τους είναι τα παρακάτω:
apistia-zeugariΟι ειδικοί προσπάθησαν να εμβαθύνουν στα αίτια της γυναικείας απιστίας αποτυπώνοντας τη σεξουαλική ισότητα των δύο φύλων.
1. Παρά την επικρατούσα άποψη ότι ο άνδρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Η γυναίκα επιλέγει ποιον θα βάλει στο κρεβάτι της, γιατί ελέγχει τόσο τη δική της επιθυμία, όσο και την επιθυμία του άνδρα, με απίστευτη ευκολία. «Ας ξαναδούν οι άνδρες κυνηγοί πότε τους αποδέχτηκε η γυναίκα που κυνηγούσαν και θα καταλάβουν» λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντινίδης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
«Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι πρωτόγονος συγκριτικά με τον γυναικείο. Τα περί… καραβιών που σέρνονται πίσω από κάτι δεν είναι μόνο ανέκδοτο, γιατί ο πόθος του άνδρα είναι ανεξέλεγκτος, ενώ της γυναίκας σχεδόν πάντα ελεγχόμενος. Tα ανδρογόνα στον άνδρα τρελαίνουν τον εγκέφαλο ενώ στις γυναίκες ισορροπούν με τα οιστρογόνα που είναι σαφώς πιο λογικές ορμόνες γιατί  έχουν κυρίως σχέση με την αναπαραγωγή και την θαλπωρή  ενώ τα ανδρογόνα μόνο με τη σεξουαλική πράξη και την βία…”.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ


consciousness_brainΣήματα που πήραν οι νευροεπιστήμονες από ηλεκτρόδια τα οποία είχαν εμφυτευτεί στον εγκέφαλο ατόμων με επιληψία, μπορεί να έχουν λύσει μια πολύ παλιά ερώτηση σχετικά με τη συνείδηση.
Μέχρι τώρα το μόνο που ξέραμε ήταν ότι η συνείδηση αναδύεται μέσα από τον εγκέφαλο ανθρώπινο, αλλά το πώς ακριβώς συμβαίνει, το πότε και σε ποια σημεία αποτελούσαν ένα μεγάλο μυστήριο, το Ιερό Δισκοπότηρο της νευροεπιστήμης.
Ορισμένοι επιστήμονες προηγουμένως θεωρούσαν ότι η συνείδηση πηγάζει από ένα και μόνο σημείο στον εγκέφαλο, όμως οι περισσότεροι πίστευαν ότι η συνείδηση δεν έχει μια νευρωνική έδρα, αλλά βασίζεται σε πολύ ευρύτερα εγκεφαλικά κυκλώματα.
Τώρα όμως τα σήματα που λήφθηκαν από τα ηλεκτρόδια υποστηρίζουν την άποψη ότι η συνείδηση πηγάζει από τη συντονισμένη δραστηριότητα ολόκληρου του εγκεφάλου. Η έρευνα υποστηρίζει ότι τέσσερις επιμέρους και ξεχωριστές διαδικασίες συνδυάζονται για να δώσουν τη νευρωνική «υπογραφή» της συνειδητής δραστηριότητας.
Η διαδικασία αυτή ήταν μια πρόκληση για τους επιστήμονες, καθώς μη επεμβατικές τεχνικές, όπως η απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού και ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα δίνουν είτε χωρικές είτε χρονικές πληροφορίες, αλλά όχι και τις δύο συγχρόνως.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

post-272

ΟΠΟΥ Ο ΑΡΠΑΤΙΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ
Μια μέρα, ο Αρπατίλαος κάλεσε στην αίθουσα του θρόνου τρεις έμπιστους αυλικούς. Τον Τίλιο Ξεφτίλιο, τον υπασπιστή του, το Βουλίμιο Βλήμα, τον αρχηγό της φρουράς, και το Σαυρίλιο Βρισελιέ, τον αρχιμάγο του παλατιού.
-Μπορείτε να μου εξηγήσετε, τους ρώτησε, γιατί δε με αγαπάνε οι υπήκοοί μου; Έχω βγάλει πάνω από πενήντα νόμους που ορίζουν ότι πρέπει να με αγαπάνε μέχρι σκασμού, αλλά αποτέλεσμα δε βλέπω.
-Μα τι είναι αυτά που λέτε, Μεγαλειότατε; Αστειεύεσθε; Και βέβαια σας αγαπάνε! τον διαβεβαίωσε ο Τίλιος Ξεφτίλιος, που ειδικευόταν στις κολακείες και είχε σπουδάσει Εφηρμοσμένη Κολακευτική στο Πανεπιστήμιο της Γλειψίας. Σας λατρεύουνε!
-Τότε γιατί ρίχνουνε μπανανόφλουδες μπροστά στην πύλη; επέμεινε ο Αρπατίλαος. Γιατί σπάω τα μούτρα μου, κάθε φορά που πάω να βγω απ’ το παλάτι; Γιατί;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα