Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Τα Πλοία του Ηνωμένου Βασιλείου σε επίπεδο Ασφάλειας ISPS 3 - Επείγον



Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκδώσει την υψηλότερη δυνατή προειδοποίηση ασφάλειας χθες για τη βρετανική αποστολή που λειτουργεί στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, εν μέσω συνεχιζόμενης απειλής τρομοκρατικής επίθεσης από το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην περιοχή.

Η μοναξιά της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή



Του Ιωαννη Ν. Γρηγοριαδη*
Πολλοί στην Τουρκία είδαν την «Αραβική Ανοιξη» ως ιστορική ευκαιρία για την εδραίωση της τουρκικής δεσπόζουσας θέσεως στη Μέση Ανατολή. Η αλλαγή καθεστώτων στον αραβικό κόσμο αναμενόταν να αναδείξει το τουρκικό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο ως το πλέον κατάλληλο και εφαρμόσιμο στην περιοχή. Οι εξελίξεις, ωστόσο, τείνουν να διαψεύσουν πανηγυρικώς τις τουρκικές φιλοδοξίες. Σειρά εσφαλμένων εκτιμήσεων και πολιτικών έχουν οδηγήσει την τουρκική εξωτερική πολιτική σε διαδοχικές αποτυχίες, και η Τουρκία εμφανίζεται περιφερειακώς απομονωμένη.

Ποιο είναι το νούμερο του σπιτιού σου;;Επηρεάζει τη ζωή σου;

Ποιο είναι το νούμερο του σπιτιού σου;;Επηρεάζει τη ζωή σου;
Επηρεάζει τη ζωή μας το νούμερο του σπιτιού που κατοικούμε; Πολλοί θα πείτε "ανοησίες"! Αν μη τι άλλο, δες το ως μια απλή άσκηση αυτογνωσίας.
Πώς να υπολογίσεις το νούμερο
Άθροισε τα ψηφία του αριθμού του σπιτιού, ώστε να καταλήξεις σε έναν μονοψήφιο αριθμό από το 1 έως το 9 (π.χ. λεωφόρος Συγγρού 126 = 1+2+6 = 9).
Οι ιδιότητες των αριθμών

Από τον σπόρο στον καρπό

Το δικό μας σπορείο λαχανικών  
"Αυτό το αρθράκι είναι για τους νέους επίδοξους καλλιεργητές. Ξέρω πως θα μιλήσω για πράγματα ειπωμένα πολλές φορές, αλλά αυτά που για κάποιους είναι αυτονόητα, για μερικούς άλλους είναι όαση γνώσεων για το ξεκίνημά τους". Πάμε λοιπόν :
Δεν είμαι αγρότης. Ούτε βιολόγος, ούτε γεωπόνος. Απλά  αισθάνομαι την ανάγκη να αντιδράσω στον τρόπο που προσπαθούν παγκόσμια να επιβάλλουν τη σίτιση μας, στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω και στην αδιαφορία των «μεγάλων» για την καλή υγεία και τη σωστή διατροφή των λαών.
Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω αφορούν μόνο όσους θέλουν να καλλιεργήσουν βιολογικά, αποφεύγοντας τα πανάκριβα ομοιόμορφα και άγευστα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, άγνωστης προέλευσης που έχουν μεγαλώσει με  χημικά λιπάσματα. Δώστε μια καλή ευκαιρία στα παιδιά σας, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό να τραφεί πραγματικά υγιεινά, να θυμηθεί τις πραγματικές ξεχασμένες γεύσεις και προσφέρετε μια ευκαιρία έστω και σε ένα πολύ μικρό μέρος της γης να αποδώσει τους καρπούς της με τον δικό της τρόπο και τη δική σας μικρή βοήθεια.

Ἡ ξενομανία - ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Εἶνε ἀδύνατον νὰ ἀρχίσῃ δημιουργία Ἑλληνικῆς ζωῆς ἐνόσῳ ὅλα τὰ πράγματα τῆς ζωῆς ἀπὸ τὸ πρῶτον κουρέλι τοῦ λίκνου -καὶ ὅλων τῶν ἰδεῶν- μέχρι τοῦ τελευταίου κουρελίου τοῦ τάφου, εἶναι ξένα.

Τὸ κτύπημα τῆς ξενομανίας εἶνε τὸ πρῶτον κίνημα, ὁ πρῶτος ἀγὼν τῶν ποθούντων νὰ ἀγωνισθοῦν διὰ μίαν ἀρχὴν Ἑλλάδος.

Ἡ ξενομανία εἶνε χωριατιά. Εἶνε προστυχιά. Εἶνε κουταμάρα. Εἶνε ἀφιλοτιμία. Εἶνε ἀφιλοπατρία. Καὶ εἶνε ξυππασιά. Καὶ εἶνε ἀμάθεια.

Αὐτὸς ὁ ἀνώτερος, ὁ πλούσιος, ὁ ἀνεπτυγμένος, ὁ ταξειδευμένος, ὁ παντογνώστης, ὁ παντοκρίτης, ὁ ἰατρός, ὁ δικηγόρος, ὁ πολιτικός, ὁ παππᾶς, ὁ δάσκαλος, ὁ καθηγητής, ὁ τραπεζίτης, ὁ ἔμπορος, ὁ ἄνθρωπος τοῦ πνεύματος, ποὺ ἐπῆγε εἰς τὴν Εὐρώπην καὶ ἐγύρισε ξενομανής, εἶνε ἀμαθής. Ἐπῆγε καὶ ἐγύρισε κούτσουρον.

To μόνο που μπορείς να γίνεις, είναι ο καλύτερος εαυτός σου

To μόνο που μπορείς να γίνεις, είναι ο καλύτερος εαυτός σου

Ο Βασιλιάς πάει στον κήπο του & βλέπει πως τα δέντρα,οι θάμνοι & τα λουλούδια του ξεραίνονται.
Η Βελανιδιά λέει πως ξεραίνεται γιατί δε μπορεί να είναι τόσο ψηλή όσο το Πεύκο.Γυρίζει προς το Πεύκο & το βλέπει πεσμένο κάτω γιατί δε μπορεί να
κάνει σταφύλια όπως το Αμπέλι.Και το Αμπέλι ξεράθηκε γιατί δεν έκανε λουλούδια σαν την Τριανταφυλλιά.Βλέπει την Τριανταφυλλιά να κλαίει γιατί δεν είναι γερή & δυνατή σαν τη Βελανιδιά.

NASA: το ηλεκτρικό μαγνητικό πεδίο σύντομα θα μεταστραφεί



Tα δεδομένα των αστεροσκοπείων της NASA δείχνουν ότι ο Ήλιος βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, όπου το μαγνητικό του πεδίο θα μεταστραφεί.

Το μαγνητικό πεδίο αλλάζει από τον ένα πόλο στον αντίθετό του και αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ο Ήλιος βρίσκεται στο απόγειο του 11ετους κύκλου δραστηριότητάς του.

Ο άνθρωπος είναι χαρισματικός, μόνο όταν είναι Συνειδητός επί της Ουσιώδους του Φύσης… Αλλιώς είναι ρατσιστής επί της ψευδαίσθησης που έχει για τον εαυτό του…

Από τον καιρό που γεννιόμαστε ο διαχωρισμός γεμίζει την ζωή μας…
Το παιδί, χωρίς τις διαδικασίες του νοητικού του πεδίου ενεργές, γίνεται ευκολόπιστο στην καθοδήγηση για το καλό και το κακό…
Προσπαθεί να γίνει οι πεποιθήσεις των γονιών του, των δασκάλων του, της θρησκείας του, της κοινωνίας του, να ακολουθήσει τους κανόνες τους, βιώνοντας την πειθαρχία με έναν προσωπικό τρόπο, που στην συνέχεια τον κουβαλάει σαν εσωτερικό κριτή των πράξεων και των συναισθημάτων του…
Στην πορεία, αυτόν τον εσωτερικό κριτή, τον ξεχνάει…
Ξεχνάει αυτό που έχει δημιουργηθεί μέσα του, ασυνείδητα, μα αυτό είναι υπεύθυνο και γι’ αυτό που δημιουργείται έξω του, χωρίς να το θέλει…

Η Σοφία του Σώματος. Διάλογος με το Σώμα μας

Η Σοφία του Σώματος. Διάλογος με το Σώμα μας

Γράφει η  Ζερβού Χρυσούλα
Ναι, είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια ο όρος «ψυχοσωματικά προβλήματα» και «αυτό το έπαθε από το άγχος».

Έχουμε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν πραγματικά οι παραπάνω φράσεις; Και δεν εννοώ σε επίπεδο γλωσσικού και εννοιολογικού προσδιορισμού, αλλά σε επίπεδο συμπεριφοράς, σωματικής και ψυχολογικής. Ακούμε ποτέ πραγματικά το σώμα μας;

Το να αποδίδουμε, εμείς, οι φίλοι μας και οι γιατροί ένα σύμπτωμα σε ψυχολογικούς και στρεσογόνους παράγοντες, πολλές φορές δεν διαφέρει καθόλου από το να το αποδώσουμε σε έναν ιό ή κάποιο μικρόβιο. Ακολουθούμε μια αγωγή, ανακουφίζουμε το σύμπτωμα και ανακουφιζόμαστε γενικά. Και ξεχνάμε την αιτία. Που όπως μας έχει πει ο γιατρός ή ήδη γνωρίζουμε, η αιτία είναι το άγχος, το στρες, η πίεση, οι έγνοιες.

Συμμορία Αστεροειδών Προσεγγίζει Τη Γη: Ο Ρωσικός Μετεωρίτης Μπορεί Να Έχει Ακόλουθους Στο Ίδιο Μονοπάτι!!!

Σύμφωνα με αυτό το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε από το Russia Today ο ρωσικός μετεωρίτης από τις αρχές του έτους έχει μια συμμορία οπαδών, ενδεχομένως, οι οποίοι ακολουθούν την ίδια διαδρομή και τώρα πλησιάζουν τη Γη. 

Είναι αυτό για το οποίο προετοιμάζεται η FEMA; Εάν το Russia Today το γνωρίζει αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό πάρα πολύ καλά, έτσι δεν είναι; Γιατί δεν μας είπαν τίποτα;

ΟΙ «ΕΛΓΙΝ» ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΜΑΧΙΜΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Η μοναδική Αυτοκρατορία που έδωσε τόσες πολλές μεγάλες μάχες και επέζησε περισσότερο από 1100 χρόνια ήταν  η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Ελληνισμού .Τέτοιο ιστορικό γεγονός  δεν έχει υπάρξει πουθενά στην ιστορία του ανθρώπου .Μάχες και πολέμους που τέτοιο μεγέθους και έντασης εάν τις  έδινε άλλος λαός δεν
θα υπήρχε σήμερα ,θα είχε εξαφανιστεί .Μια αυτοκρατορία που έσωσε την Ευρωπαϊκή ήπειρο από την πανίσχυρη λαίλαπα της Ασίας είναι κάτι αδιανόητο εάν το σκεφτείς σήμερα .

Επίκουρος "Επιστολή προς Μενοικέα".


ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα. Κάθε καλό και κάθε κακό βρίσκεται στην αίσθηση μας όμως θάνατος σημαίνει στέρηση της αίσθησης. Γι' αυτό η σωστή εκτίμηση ότι ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για μας, μας βοηθά να χαρούμε τη θνητότητα του βίου: όχι επειδή μας φορτώνει αμέτρητα χρόνια αλλά γιατί μας απαλλάσσει από τον πόθο της αθανασίας... Δεν υπάρχει, βλέπεις, τίποτα 
το φοβερό στη ζωή του ανθρώπου που 'χει αληθινά συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα το φοβερό στο να μη ζεις.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ




ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ι.Θ. Κακριδής
Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα; Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.
Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του 
Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια. Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο της δόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης∙ νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές∙ αλλάξαμε θρησκεία∙ στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.

H Μαύρη Θάλασσα και ο μύθος της


Ο κατακλυσμός, ο Νώε, ο Δευκαλίωνας και το Έπος του Γκιλγκαμές!
Είναι γεγονός ότι σε κάθε σχεδόν πολιτισμό που εμφανίστηκε ποτέ στη Γη υπάρχει ένας θρύλος για έναν κατακλυσμό που συνέβη στα παλιά εκείνα χρόνια και ξεκλήρισε την οικουμένη.
Οι λεπτομέρειες ποικίλουν αλλά η βασική πλοκή παραμένει
η ίδια: η πλημμύρα αφανίζει τους πάντες εκτός από λίγους και εκλεκτούς.
Η βίαιη πλημμύρα που εξαφανίζει λοιπόν οργανωμένες κοινωνίες διαπερνά τη μυθολογία εκατοντάδων κυριολεκτικά πολιτισμών, από τη Μέση Ανατολή και την Αμερική μέχρι την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Ασία, για να αναφέρουμε μερικά μόνο.

Η ζωή της Doreen Irvine, μιας μάγισσας του Σατανά


FILE23S
Η ζωή της Doreen Irvine, μιας μάγισσας του Σατανά, όπως η ίδια παραδέχεται. Μια συγκλονιστική μαρτυρία που αξίζει να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί….

4 περίεργες υποθέσεις Δαιμονισμού…

354
Το φαινόμενο της δαιμονικής κατοχής εμφανίστηκε με την άνοδο του Χριστιανισμού. Μερικές φορές θεωρήθηκε ως ψυχική ή σωματική ασθένεια, καθώς τα αναγνωρισμένα χαρακτηριστικά του δαιμονισμού περιλαμβάνουν περίεργες κινήσεις, αλλαγή της φωνής, βίαιο ξέσπασμα, ομιλούνται ξένες γλώσσες κ.α. Όταν ένα άτομο κατέχεται από ένα δαίμονα, πιστεύεται ότι ο μόνος τρόπος για να αφαιρεθεί το κακό πνεύμα είναι μέσα από την τελετή του Καθολικού Εξορκισμού. Παρακάτω σας παραθέτουμε 4 αξιοσημείωτες περιπτώσεις δαιμονισμού…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα