Τρίτη 17 Μαΐου 2016

14 μύθοι για τα ψώνια του σπιτιού καταρρίπτονται

grossery

Eίστε σίγουροι ότι ψωνίζετε σωστά στο σούπερ μάρκετ; Αγοράζετε υγιεινά τρόφιμα, χωρίς να ξοδεύετε μία περιουσία σε πράγματα που μπορεί και να σας βλάψουν και να «αδυνατίσουν» το πορτοφόλι σας;

Επειδή το ζητούμενο είναι να αδυνατίσετε εσείς, ή τουλάχιστον αν δεν το έχετε ανάγκη, να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος και επειδή ο πρώτος και μεγαλύτερος μύθος είναι αυτός που υποστηρίζει πως η υγιεινή διατροφή κοστίζει, διαβάστε παρακάτω.
Θα δείτε μερικούς από τους πιο μεγάλους μύθους σχετικά με τα ψώνια για το οικογενειακό τραπέζι και θα ξεκαθαρίσετε μια και καλή πόσοι απ’ αυτούς είναι πραγματικότητα και πόσοι δεν ισχύουν.


organic

Mύθος Νο 1: Tα βιολογικά τρόφιμα είναι πάντα πιο υγιεινά

Τα βιολογικά τρόφιμα μπορεί να σημαίνουν λιγότερα φυτοφάρμακα, αλλά δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι είναι πιο θρεπτικά από τα συμβατικά τρόφιμα. Εάν σκέφτεστε να μεταβείτε από τα συμβατικά στα οργανικά (βιολογικά) τρόφιμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με μήλα, ροδάκινα, μαρούλι και σπανάκι. Οταν τα παραπάνω τρόφιμα καλλιεργούνται συμβατικά μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, μπορείτε να ανησυχείτε λιγότερο για τα συμβατικά προϊόντα των οποίων δεν τρώτε τη φλούδα όπως είναι το πορτοκάλι ή το αβοκάντο. Πάντως, είτε είναι οργανικά είτε συμβατικά, φροντίστε να τα πλένετε εξίσου καλά και σχολαστικά.


pop-bread

Μύθος Νο 2: ′Η δημητριακά ολικής αλέσεως ή τίποτα

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πιο υγιεινά από τα επεξεργασμένα. Είναι συνήθως καλύτερες πηγές φυτικών ινών και σας κρατούν χορτάτους. Τουλάχιστον οι μισοί σπόροι που θα υπάρχουν στην διατροφή σας θα πρέπει να είναι ολικής αλέσεως. Δεν είστε συνηθισμένοι στη γεύση; Ξεκινήστε με την αγορά ψωμιού ολικής αλέσεως. Και προσπαθήστε σταδιακά να συνηθίσετε τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Στη συνέχεια αγοράστε αλεύρι ολικής αλέσεως και αντικαταστήστε κατά το ψήσιμο το μισό αλεύρι σας μ’ αυτό, βάζοντας σε ό,τι φτιάχνετε 50% άσπρο και 50% αλεύρι ολικής αλέσεως.

ΠΕΡΣΕΥΣ : Ο μέγας ποντοπόρος


Αντώνης Σταυρόπουλος
Πολλά έχουν γραφεί για τον Περσέα και την Ανδρομέδα.
Σήμερα φίλοι μυθολόγοι, θα κοιτάξουμε τον «μύθο» και από μία άλλη προοπτική…
Χιλιάδες χρόνια πίσω…Στα βάθη της Ελληνικής Προϊστορίας…
Γεγονότα, πρόσωπα και άθλοι μεταφερόμενοι από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, κάπου οι λεπτομέρειες ξεθώριαζαν και μέσα από την καταχνιά του ονείρου, ο αφηγητής πρόσθετε τις δικές του εξηγήσεις, τα δικά του χρώματα και δοξασίες, καταλήγοντας σε αυτό που λέμε «Μυθολογία» που γίνεται «Μυθιστορία» όταν συνδυαστεί με ευρήματα - δηλαδή ιστορία κρυμμένη πίσω από τον μύθο.
Στα χρόνια εκείνα τα παλιά, όπου οι καταστροφές δεν άφησαν γραπτά μνημεία για την αποτύπωση των γεγονότων, παρά μόνο τις μνήμες σ΄ένα λαό ρομαντικό, ευαίσθητο, ευφάνταστο, με ιδανικά, και αξίες ηθικές…
Ο προπάτορας Δαναός, είχε μια θυγατέρα, την Υπερμνήστρα. Πρό-γιαγιά της ήταν η Ιώ, που έφερε στον κόσμο τα παιδιά της με τη «συνδρομή» του ερωτιάρη Δία. Η δισέγγονη λοιπόν της Ιούς, η Υπερμνήστρα πήρε για σύζυγο τον Λυγκέα. Γυιός αυτών των δυό, ο Ακρίσιος.
Ο τελευταίος είχε την τύχη να βασιλέψει στο Άργος της Πελοποννήσου.
Ο Ακρίσιος δεν ευτύχησε να έχει αποκτήσει διάδοχο του θρόνου του. Απέκτησε όμως μια κόρη ακριβοθώρητη που όμοιά της δεν είχε δεί ο τότε κόσμος: -την Δανάη!
Μεγάλωνε και άνθιζε η Δανάη κι όλο και ομόρφαινε…
Ο Ακρίσιος, θέλοντας να μάθει τα μελλούμενα για την διαδοχή του θρόνου του, προσέφυγε στο μαντείο των Δελφών…
Αλίμονο, φίδια τον ζώσαν με τον χρησμό που πήρε:- Θα αποκτούσε εγγονό, κι αυτός θα κατακτούσε δόξα μεγάλη που θα σκίαζε τον Ακρίσιο, αλλά το χειρότερο ήταν ότι ο ίδιος, θα γνώριζε τον θάνατο, ακριβώς από το χέρι αυτού του εγγονού του!
Πανικοβλημένος ο Ακρίσιος και με το σαράκι της ζήλειας μέσα του, θέλησε να αφαιρέσει από την κόρη του Δανάη τη δυνατότητα να παντρευτεί και να τεκνοποιήσει..
Έκτισε λοιπόν μια φυλακή επτασφράγιστη, ένα υπόγειο θάλαμο με χάλκινους τοίχους κι έκλεισε μέσα τη Δανάη μαζί με την τροφό της, δίνοντας οδηγίες αυστηρές για την τέλεια απομόνωσή τους…
«Υπό γήν, θάλαμον καταστευάσας χάλκεον την Δανάην εφρούρει…» (Απολλόδωρος Β-4).
Τέτοια ομορφιά φυλακισμένη, μακριά από μάτι ανθρώπινο, όχι όμως και από το μάτι του πανταχού παρόντα Διός!

Η Φιλία τον Καιρό των Ομηρικών Επών

…και μετά
Το προοίμιον της Οδύσσειας είναι ένας ύμνος στη φιλία εν τη  απουσία  της. Ο φιλέταιρος Οδυσσέας προσπάθησε να σώσει τους φίλους και συντρόφους τους και να γυρίσουν μαζί στην Ιθάκη,αλλά δεν  μπόρεσε. Οι τελευταίοι, χαθήκαν στο νησί του Ήλιου, ενώ τους είχε προειδοποιήσει να μη φάνε τα ιερά βόδια. Δεν τον άκουσαν, νήπιοι όντες,  ανόητοι και μωροί και απωλέσανε την ημέρα του γυρισμού.
Γυρίζει  μόνος και μόνος φθάνει και στη Καλυψώ και στους Φαίακες. Κανείς σύντροφος, κανείς φίλος δεν ήταν κοντά του, από τους ανθρώπους που κάνανε ένα ταξίδι μαζί και πολεμήσανε μαζί στο ιερόν πτολίερθον.
Τι κρίμα.
Η πικρή διαπίστωση του Ομήρου είναι διαχρονική, αν και μελαγχολική. Τόσο ρεαλιστική, όμως για τη φιλία των ανθρώπων.
Όμως  τι είναι φιλία;
Και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης και ο Εμπεδοκλής και άλλοι φιλόσοφοι  νέοι και παλαιοί ασχολήθηκαν με το  σημαντιό αυτό θέμα, διερευνώντας το.
Πως θα μπορούσαν να το παραλείψουν άλλωστε, αφού αποτελεί από τα βασικά  χαρακτηριστικά της ύπαρξης των εμβίων όντων.
Φιλία, σημαίνει «ενότητα». Να είσαι μαζί. Ενότητα με ποιους και γιατί και πως;
Από την  ιστορία των μονοκύτταρων οργανισμών που ενώνονται κατά συστάδες, μέχρι τα σμήνη των πουλιών και τις αγέλες των ζώων, η φιλία αποδεικνύει την ύπαρξη της έμφυτης νοημοσύνης των όντων, ζώων φυτών, δένδρων και πτηνών, που αναπτύσσονται μαζί, κυνηγούν μαζί, φύονται μαζί,  ταξιδεύουν μαζί όταν μεταναστεύουν και, μάλιστα είναι τόσο έξυπνα που σχηματίζουν και το αεροδυναμικό σχήμα, V, για να μειώνουν την αντίσταση του αέρα.
Πόσο έξυπνη η φύση, πόσο σοφή!
Όσο έξυπνα όμως να είναι τα δένδρα, τα ζώα, οι  αμοιβάδες, τα δελφίνια και τα πουλιά, ποτέ δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολιτισμό, ούτε θα μπορέσουν.
Δεν  μπορούν να σκεφτούν. Γνωρίζουν, καταλαβαίνουν, αισθάνονται, αλλά δεν μπορούν να σκεφτούν και δεν μπορούν να μιλήσουν, ούτε να γράψουν με σύμβολα της γλώσσας και του αλφαβήτου. Η  όρθια ανθρωπιά έχει το αντίτιμο της και την πορείας τη, τον αγώνα της.
Ο πολιτισμός χαρακτηρίζει και χαρακτηρίζεται από ένα ανθρωπογενές περιβάλλον ακόμη και αν πρόκειται για τα  ίχνη μιας φωτιάς και τα σκίτσα στα τοιχώματα ενός σπηλαίου.
Αυτό που χαρακτηρίζει τις ανθρώπινες σχέσεις , όπως  ενώνονται και διαχωρίζονται στα Ομηρικά Έπη, είναι ο πόλεμος και η ειρήνη σε  εμπεδόκλεια φιλότητα και νείκο.

Καταργούν τα εμβόλια στους μικρούς μαθητές

Καταργούν τα εμβόλια στους μικρούς μαθητές

Καταργούν τα εμβόλια στους μικρούς μαθητές

Το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο του «κόβει» τον αντιφυματικό εμβολιασμό και πλέον δεν θα διενεργούνται εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας όπως γινόταν έως τώρα.
 Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας δεν θα διενεργείται πλέον καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός στην σχολική ηλικία.
Ο εμβολιασμός, στον σχολικό πληθυσμό των πρώτων τάξεων αφορά τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων. Οι γονείς έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους και την προστασία της υγείας τους αφού εδώ και μεγάλο διάστημα και ενώ θα έπρεπε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν ακόμη δεν είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα. Τώρα η εγκύκλιος έρχεται να καταργήσει ουσιαστικά το πρόγραμμα εμβολιασμών βάζοντας κριτήρια στο ποια παιδιά θα εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση νεογνών αυξημένου κινδύνου όπως:

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα πιστολάκι μαλλιών!

Το πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από απρόσμενες χρήσεις!

1. Σιδερώστε μια ζάρα στην μπλούζα σας:

Το αγαπημένο σας μπλουζάκι ενώ το σιδερώσατε, κατέληξε τη στιγμή που το χρειαστήκατε με μια ζάρα "φάτσα κάρτα"; Πάρτε το πιστολάκι μαλλιών, βρέξτε το σημείο και τεντώστε με το χέρι προς τα κάτω. Στη συνέχεια φυσήξτε με το πιστολάκι και είστε έτοιμοι!

2. Κάντε το κέικ σας να γυαλίζει:
Πάρτε το πιστολάκι και φυσήξτε το κέικ μέχρι να λιώσει λίγο η σοκολάτα. Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει πάλι και θα έχετε ένα γυαλιστερό και εντυπωσιακό κέικ!

3. Αφαιρέστε τα κραγιόν (κηρομπογιές) από τον τοίχο:
Περάστε το σημείο με το πιστολάκι μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν. Αφού γίνει αυτό σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί και λίγο σαπούνι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τους λεκέδες από κερί.

Χίλιες και μια χρήσεις για τα σφουγγάρια πιάτων!

Συνήθως το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για το πλύσιμο και το τρίψιμο των βρόμικων πιάτων.

Το σφουγγάρι κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φυτρώσετε σπόρους, να χαλαρώσετε την ταπετσαρία, αφαιρέσετε τις διαρροές πετρελαίου, να αποψύξετε το ψυγείο σας, και πολλά άλλα.

1. Χαλαρώστε την ταπετσαρία:
Για να χαλαρώσετε την ταπετσαρία αν θέλετε να την βγάλετε, βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια περάστε το επάνω από τις άκρες της ταπετσαρίας.

2. Αρωματικό για το ψυγείο:
Βουτήξτε το σφουγγάρι σε μαγειρική σόδα και βάλτε το στο ψυγείο. Θα απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.

3. Ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο:
Ρίξτε μερικές σταγόνες από γαρυφαλέλαιο σε ένα σφουγγάρι καθαρό και βάλτε το στα δόντια σας και μασήστε.

4. Κρατήστε τα φυτά σας ενυδατωμένα:
Βάλτε στον πάτο της γλάστρας ένα σφουγγαράκι. Αυτό θα κρατήσει την υγρασία από το νερό και θα μαζέψει το περίσσευμα νερού για να μην πέσει από το πιατάκι.

Άνθρωποι δίχως δάκρυα



Σε μια χώρα μακρινή,
ξέρω κάποιους ανθρώπους,
που δεν τολμούνε να δακρύσουν,
μη και τους πουν αλλόφρους.

Σε κάποια άλλη περιοχή,
οι άνθρωποι πια δεν κλαίνε.
Όχι από νεύρα, αλλά από ντροπή,
μη και τους δουν να θένε (παρηγοριά).

Όμως κι εδώ που κατοικώ, οι άνθρωποι δεν κλαίνε.
Όχι από ανάγκη ή επιλογή, διότι πολύ το θένε.
Θέλουν να κλάψουν δίχως αύριο,
να βουρκώσουν δίχως χάδι, να κολυμπήσουν,
στα νερά του συναισθήματος και πάλι.

Καλή απομόνωση



Ελαττώματα και ανέγγιχτα πτώματα. Κυκλοφορούν στους δρόμους. Άνθρωποι στεγνοί που δε δίνουν τίποτα και παίρνουν άλλο τόσο. ζουν με χρονοκαθυστέρηση απ' τον εαυτό τους. Αντιστεκόμενοι πεισματικά στο παρόν. σαπίλα, τσάι κι αντιπάθεια. Και για βιβλίο ούτε λόγος. Ξεροκαταπίνοντας χολή. Βρωμερή ανάσα.

Καθισμένοι σε άδειες κουζίνες με κατσαριδοφωλιές. Ρουφώντας σκατά. Φυσώντας λεφτά. Κοιτάζοντας τοίχους με ελπίδα! Κι εγώ ακουμπισμένος σ' αυτή τη γωνιά ερμητικά ανοιχτός. Πακέτο με την ευθιξία μου.
Είμαι ένας φουκαράς, αυτό είμαι. Ένας φουκαρατζίκος χωρίς άλλοθι που ακόμη δεν έμαθα πως ξεφεύγουν απ' το θέμα.

ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ=ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. Η κάθε ασθένεια που εμφανίζεται στο σώμα μας είναι ένα καθαρό μήνυμα, ότι κάτι κάνουμε λάθος… στη δεδομένη στιγμή. Κάτι δεν πάει καλά…. μέσα μας… και οφείλουμε επειγόντως να αλλάξουμε τις σκέψεις μας και συνειδητά πλέον να επιλέξουμε να είμαστε υπέρ της ζωής. Έτσι εάν υποφέρουμε κάπου σωματικά και έχουμε κάποια εκδήλωση πόνου, αυτό είναι ένα πρώτο μήνυμα… που μας χτυπάει πρόωρα ένα καμπανάκι… και μας λέγει φωναχτά… ότι υπάρχει κάτι μέσα στη Συνειδητότητά μας… που οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε γρήγορα και άμεσα. Όλες οι ασθένειες μας είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και των συναισθημάτων…. δηλαδή για όλα αυτά που νιώθουμε γύρω μας. Έτσι αφού αντιληφθούμε και κατανοήσουμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα χρειαζόμαστε σε ετοιμότητα τον εαυτό μας, χρειαζόμαστε δηλαδή… αυτοβοήθεια. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την προσωπικότητά μας και να προτρέψουμε τον εαυτό μας να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της θέλησης και της θετικής σκέψης… αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.
Σήμερα η επιστήμη μας έχει αποδείξει με έρευνες ότι το στρες-άγχος, ο εσωτερικός μας φόβος, είναι ουσιαστικά η πρωταρχική αιτία οποιουδήποτε προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, είτε αυτό είναι σωματικό, είτε είναι πνευματικό ή συναισθηματικό… είτε είναι ακόμη και περιστασιακό. Ο φόβος λοιπόν κυριολεκτικά προγραμματίζεται μέσα στο κυτταρικό μας επίπεδο. Γι' αυτό και οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να απενεργοποιήσουμε την αντίδραση στρες-άγχους χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της θέλησης. Εάν όμως προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κυτταρικό μας προγραμματισμό του φόβου που έχουμε μέσα μας…. σε ένα προγραμματισμό «αγάπης» για το όλο γίγνεσθαι, θα προκαλέσουμε μια φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση… που θα μας ωθήσει προς τη δική μας απόλυτη επιτυχία. Όπως και εάν την ορίζουμε αυτήν την επιτυχία δηλαδή… ως πλούτη, ως επαγγελματική ικανοποίηση, ως θεραπεία των προβλημάτων υγείας ή ως επίλυση των διαφόρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις μας… αυτά εδώ που σας γράφω … σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε γρήγορα και οριστικά το τι συμβαίνει μέσα σας. Όλα λοιπόν προέρχονται από τις διάφορες εξαρτήσεις και τις δυνατές επιθυμίες…. που έχουμε μέσα μας και το σώμα μας είναι αυτό που λαμβάνει τα μηνύματα και είναι το πιο «σκοτεινό» υλικό στοιχείο της έκφρασης της Συνειδητότητάς μας. Έτσι όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν να μας περάσουν το μήνυμα, το σώμα μας αμφιταλαντεύεται στις περιοχές που είναι ευάλωτες… στα διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν πολύ έντονα. Και όταν λοιπόν αυτό αρχίζει να συμβαίνει αυτό, τότε μας προσβάλλουν διάφορες αρρώστιες και συμφορές…. για να μας πουν «φωναχτά»… αυτό που εμείς οι ίδιοι δεν παίρνουμε και τόσο σοβαρά και με λιγότερο ίσως δραστικό τρόπο επικοινωνίας…. εεε… πρόσεχε…!

5 Τρόποι για να Βοηθήσετε τα Παιδιά σας να Πιστέψουν στον Εαυτό τους

Όλα τα παιδιά γεννιούνται με μια εσωτερική πυξίδα που, όταν προάγεται μέσω της θετικής άσκησης του δικού μας γονικού ρόλου, βοηθάει τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους και να έχουν επιτυχία τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή τους. Ακόμη και οι μικρές, καθημερινές, θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονέων και των παιδιών, μπορούν να κάνουν αυτή τη δυνατότητα, πραγματικότητα.
Οι γονείς, λοιπόν, βοηθούν τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους, όταν:
1. Βοηθούν τα παιδιά να επικεντρωθούν σε λύσεις και όταν δεν προσπαθούν να τα σώσουν από τα προβλήματα. Η επίλυση προβλημάτων για λογαριασμό των παιδιών τα καθιστά εξαρτώμενα, και χωρίς αυτοπεποίθηση. Ακούστε τα, ενθαρρύντε τα και υποστηρίξτε τα καθώς σκέφτονται τις δικές τους λύσεις. Για παράδειγμα, «Μαμά, ο Γιώργος έσκισε το βιβλίο μου» λέει ο Μάριος αγανακτισμένος με αυτό που έκανε ο μικρός του αδερφός. Άρα, εδώ έχουμε ένα παιδί που διατυπώνει το πρόβλημα και θέλει να το λύσει η μητέρα του. Η μητέρα μπορεί να πει: «Αγάπη μου λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’αυτό. Τι θα μπορούσες όμως να κάνεις για να μη σου ξανασκίσει ο Γιώργος κάποιο άλλο βιβλίο; Σκέψου τι μπορείς εσύ να κάνεις και τα λέμε πάλι σε λίγο».
2. Επαινούν τα παιδιά για τις προσπάθειές τους, αντί της νοημοσύνης τους. Παρατηρήστε τα μικρά πράγματα που κάνουν και που μέσα από αυτά φαίνονται αξίες όπως το θάρρος, η ειλικρίνεια, ή η φροντίδα/τρυφερότητα που δείχνουν για τους άλλους, και στη συνέχεια πείτε τους πόσο εκτιμάτε αυτές τις ιδιότητες, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι το βλέπετε και το αναγνωρίζετε. Για παράδειγμα, η μητέρα μιλά με τη γιαγιά στο τηλέφωνο και λέει: «Μαμά έπρεπε να δεις τον εγγονό σου σήμερα που έκανε το εμβόλιο! Τέντωσε αμέσως το χέρι του με θάρρος και μίλησε στο γιατρό πρόσχαρα και πραγματικά αυτα τα εμβόλια πονούν όταν τα κάνεις!».

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά που κάνουν κακές σκέψεις


Όταν τα παιδιά κάνουν κακές σκέψεις νιώθουν ενοχές. Αυτές οι κακές σκέψεις μπορεί να είναι αρνητικοί χαρακτηρισμοί π.χ. Να σκεφτούν ότι ένας οικογενειακός φίλος είναι "χοντρούλης" ή "ρυτιδιασμένος." Μερικές φορές είναι σεξουαλικής φύσεως π.χ. Μπορεί να φαντάζονται ένα συμμαθητή τους γυμνό ή βίαιες π.χ. Να νομίζουν ότι θέλουν να σκοτώσουν τη μητέρα τους.
Τα παιδιά αισθάνονται την ανάγκη να ομολογήσουν όλες αυτές τις σκέψεις. Όσο προσπαθούν να ελέγξουν τις σκέψεις τους τόσο περισσότερο έρχονται στην επιφάνεια. Ανησυχούν, σαν να συμβαίνει κάτι λάθος με αυτά και ζητούν επανειλημμένα την επιβεβαίωση ότι όλα είναι εντάξει.
Τα παιδιά μπορεί να είναι αναστατωμένα εξαιτίας αυτών των σκέψεων δίχως όλα να νιώθουν την ανάγκη να το μοιραστούν με τους γονείς τους. Όταν όμως το κάνουν τότε η συνεχής εξομολόγηση και τα αιτήματα επιβεβαίωσης μπορεί να είναι πολύ αγχωτικά και για τους γονείς.
Γιατί τα παιδιά ανησυχούν για τις ''κακές σκέψεις'' και αισθάνονται την ανάγκη να τις ομολογήσουν; Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να τα βοηθήσετε; Τι δείχνουν αυτές οι σκέψεις για τα ίδια τα παιδιά;

Πώς γίνεται να ερωτευθείς ξανά τον/την σύντροφό σου;

Μπορεί ο έρωτας να ξαναφουντώσει σε μια μακροχρόνια σχέση; «Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια μπορούμε να ξαναβγούμε το πρώτο μας ραντεβού και να αφήσουμε πίσω όλα τα αρνητικά που έχει φέρει ο χρόνος», υποστηρίζει η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια (ειδικευμένη στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων) Φωστηρία Αμανατίδου.
«Οι σχέσεις είναι σαν τα παιδιά. Χρειάζονται συνεχή φροντίδα για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Και όπως στα παιδιά προσφέρουμε γερές βάσεις για να αναπτυχθούν σωστά, ανάλογες βάσεις πρέπει να προσφέρουμε και στη σχέση μας, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα υγιές οικοδόμημα», υπογραμμίζει.

Τα στάδια της σχέσης

«Μια σχέση, καθώς εξελίσσεται, περνάει από διάφορα στάδια», λέει η κ. Αμανατίδου. «Στην αρχή έχουμε τον ενθουσιασμό, μετά προκύπτει ο έρωτας και ύστερα η αγάπη. Στο σημείο αυτό αναπόφευκτα έρχεται και το κομμάτι της συνήθειας και της ρουτίνας, το οποίο είναι φυσιολογικό καθώς η φθορά είναι μια διαδικασία που υπάρχει πάντα. Γιατί οι δυσκολίες και η καθημερινότητα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε μια μακροχρόνια σχέση. Το θέμα όμως είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να μην την κυριεύσουν».

Μου αρέσουν οι άνθρωποι..

mou-aresoun-oi-antropoi-ingolden.grwoman-couple
Μου αρέσουν οι άνθρωποι που αφήνουν σημάδι. Όχι ουλές..
Είναι εκείνα τα άτομα που μπαίνουν στις μύτες των ποδιών στην ζωή σου και τη διασχίζουν σιωπηλά.
Μιλούν οι κινήσεις, όχι η δυνατή φωνή. Φωνάζουν τα συναισθήματα, όχι ο θυμός.
Μου αρέσουν οι άνθρωποι που αφήνουν σημάδι, εκεί σε κείνο το μικρό μέρος που λέγεται καρδιά.

Ζήσε!

zise-ingolden.gr-quotes
Είναι αδύνατο να μην αποτύχεις σε κάτι.
Εκτός και αν ζεις τόσο προσεκτικά
που στο τέλος

Είμαστε..

eimaste-ingolden.gr-tagore-woman-sea-hut
Είμαστε μόνο πνοές του ανέμου, απαλά φυσήματα πάνω σε τοίχους ενός ουρανού χωρίς σύνορα.
Είμαστε σκόνη και μυρωδιά από χόρτα και λουλούδια μπερδεμένη με το άρωμα της θάλασσας, του φεγγαριού, της νύχτας, της μέρας, του χρόνου που τρέχει και σκορπίζει γύρω μας σπόρους αναμνήσεων.

Όταν είστε σε κρίση ή όταν κάνετε κάποιο σφάλμα, τότε είναι που πρέπει να προσεύχεστε



Αποτέλεσμα εικόνας για προσεύχεστε


Όταν είστε σε κρίση, τότε είναι που πρέπει να προσεύχεστε


Όταν είστε σε κρίση, τότε κυρίως είναι που πρέπει να προσεύχεστε μέρα και νύχτα. Αν έχετε προβλήματα διαζυγίου, δικαστικά προβλήματα, ή άλλου είδους προβλήματα, βάλτε τον εαυτό σας βαθύτερα σε αυτή την Θεία Συνειδητότητα, έτσι ώστε να μην αποδυναμώσετε τον εαυτό σας.

Όταν είστε αδύναμοι, κάνετε λάθος πράγματα. Όταν είστε ισχυροί με τον Θεό, κάνετε σωστά πράγματα, επειδή ένα ισχυρό άτομο δεν κάνει λάθος πράγματα αν η δύναμη είναι από θείες πηγές.

H αυτογνωσία γεννιέται όταν έχουμε επίγνωση

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι αρχαίοι ινδουιστές έχουν μιλήσει για την αυτογνωσία, το «γνώθι σαυτόν». Δηλαδή: θέλω να ξέρω τον εαυτό μου, γιατί αν δεν τον ξέρω θα είμαι σαν ένα φύλλο στον άνεμο. Πρέπει, λοιπόν, να μάθω για τον εαυτό μου, όχι σύμφωνα με κάποιον ψυχολόγο, με κάποιο φιλόσοφο ή από κάποιο βιβλίο , που είτε το αποκαλείς ιερό είτε όχι είναι απλώς ένα βιβλίο. Μπορώ, λοιπόν, να τα παρακάμψω όλα αυτά, την αυθεντία όσων έχουν πει άλλοι για μένα; Μπορώ να τα παραμερίσω εντελώς όλα αυτά, επειδή ό,τι λένε πως είμαι δεν είμαι. Πρέπει μόνος μου να ανακαλύψω τον εαυτό μου. Ο εαυτός μου, το «εγώ» μου, είναι κάτι ζωντανό, γι’ αυτό και πρέπει να το μάθω.

 Έχω βιώσει διάφορες εμπειρίες, κάθε είδους, που έχουν καταγραφεί στον εγκέφαλο κι έχουν γίνει μνήμη, και μ’ αυτή τη μνήμη ερευνώ τον εαυτό μου. Έτσι το παρελθόν ερευνά τον εαυτό μου. Αλλά εγώ είμαι το παρελθόν. Μπορώ, λοιπόν, να κοιτάξω τον εαυτό μου σαν να ήταν για πρώτη φορά; Όχι μέσα από ξεθωριασμένες μνήμες, όχι μέσα από προηγούμενες γνώσεις που έχω μάθει για τον εαυτό μου. Που σημαίνει: να μάθω για μένα από την αρχή, φρέσκα, επειδή είμαι κάτι ζωντανό, όχι κάτι νεκρό· κι αν θέλεις να κατανοήσεις κάτι ζωντανό, πρέπει να το παρατηρήσεις με ένα ζωντανό νου, όχι με νεκρές γνώσεις, όχι με κάτι που έχεις μάθει, που ήδη ξέρεις. Ίσως να είστε «νεκροί», γιατί είστε όλοι σας παγιδευμένοι στις αναμνήσεις, που είναι κάτι νεκρό. Και η παράδοση είναι κάτι νεκρό. 

Γίνεται, λοιπόν, εξαιρετικά ενδιαφέρον, ζωτικό, γεμάτο ενέργεια, όταν μπορείς να κοιτάς, ας πούμε, αυτό το δέντρο ή τη γυναίκα σου ή τον άντρα σου, σαν να ήταν η πρώτη φορά. Να μη δίνεις όνομα στις αντιδράσεις και στα αισθήματά σου, που σε παγιδεύουν στο δίχτυ του παλιού, έτσι ώστε να είναι πάντα καινούργια. Κάντε το. Μη συμφωνείτε απλώς με τον ομιλητή. Κάντε το και τότε θα δείτε τι εκπληκτική ζωντάνια έχει κανείς· θα νιώσετε εκείνη την ενέργεια που έχει μια εξαιρετική ποιότητα φρεσκάδας, την ποιότητα κάτι εντελώς καινούργιου. [i]

Η Ομορφιά (σου) Θα Σώσει τον Κόσμο* Δηλαδή Εσένα*








17. 5. 2016




*~ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ συναντάει τον ΔΙΑ ~*




Ο Αστεροειδής ΗΕΛΕΝΑ 101

βρίσκεται στην 11η Μοίρα της Παρθένου

και πλησιάζει τον Δία που βρίσκεται 

στην 13η Μοίρα της Παρθένου*





Η Ωραία Ελένη συναντιέται με τον Δία


στην Παρθένο,


και μέχρι και τον Ιούνιο


θα πορεύονται μαζί,


αλλά και με τον Βόρειο Δεσμό που είναι


η Μοίρα του Κόσμου*





Η Μοίρα του Κόσμου λοιπόν


είναι η Ομορφιά,


και η Ομορφιά θα σώσει τον Κόσμο,


όπως είπε και ο Ντοστογιέφσκι,


και ποτέ άλλοτε όσο τώρα


δεν μας έχει τονίσει τόσο πολύ 


ο Ουράνιος Θόλος,


πως η Ομορφιά και η Ωραιότητα 


σε κάθε εκδήλωση της,


εσωτερική κι εξωτερική, 


είναι η μόνη


που μπορεί να φέρει την Αφθονία στην Ζωή σου*





Γι' αυτό τώρα


που η Ωραία Ελένη, ο Δίας, κι ο Βόρειος Δεσμός


είναι μαζί αγκαλιά στην Παρθένο,


στο Ζώδιο επίσης της Ομορφιάς της Καθαρότητας,


και της Θεότητας,


ψάξε, βρες, κοίτα, δημιούργησε


την Ομορφιά παντού γύρω σου,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα