Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Νικόλαος Μάντζαρος ο συνθέτης του εθνικού μας ύμνου (26 Οκτωβρίου 1795 - 12 Απριλίου 1872)



                             MantzarosNikolaos.jpg


Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος (26 Οκτωβρίου 1795 - 12 Απριλίου 1872) ήταν σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, ιδρυτής της μουσικής Επτανησιακής Σχολής και θεωρείται από τους ανθρώπους που έβαλαν τις βάσεις για την ελληνική μουσική.

H «πεμπτουσία» του Παράκελσου



ΜEXPI THN EΠOXH της Αναγέννησης, αλλά και αργότερα, τα φάρμακα 
ήσαν κυρίως φυτά - ή άλλα φυσικά προϊόντα, όπως κάποια ορυκτά ή ζωικά 
προϊόντα.

Βίος και πολιτεία τού Αλέξη Ζορμπά (Νίκος Καζαντζάκης)



«Πολλές φορές πεθύμησα να γράψω τον βίο και την πολιτεία τού Αλέξη Ζορμπά, ενός γέρου εργάτη που πολύ αγάπησα.

Στη ζωή μου, οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα· από τούς ανθρώπους, ζωντανούς και πεθαμένους, πολύ λίγοι βοήθησαν τον αγώνα μου.

CHIP RFID (ΤΣΙΠ). ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ? ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ? ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ HAARP ? ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ


Όλοι έχουμε ακούσει για το περίφημο CHIP (ΤΣΙΠ) που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν σε όλους τους ανθρώπους (…αν θα προλάβουν). Τι είναι όμως αυτό? Πως λειτουργεί και πως τροφοδοτείται? Από πού παίρνει ενέργεια για να λειτουργήσει? Ας δούμε αναλυτικά μέχρι που έχει φτάσει η επιστήμη…

Αστροπροβλέψεις SOS της Εβδομάδας από 27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου


Τα SOS της εβδομάδας

  «Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας» 

Μυστήρια που δεν λύνονται και τόσο εύκολα ... Σκοτεινή ροή


 Δε μπορούμε να δούμε τι βρίσκεται πέρα από τον ορατό ορίζοντα του σύμπαντός μας, απλά επειδή το φως που εκπέμπεται πίσω από τον ορίζοντα δεν είχε ποτέ το χρόνο για να μας φτάσει. 

Παρά αυτή τη δυσκολία, πάντα υποθέταμε πως το διάστημα είναι γεμάτο με το ίδιο υλικό οπουδήποτε κι αν πάει κανείς στο σύμπαν.

Ρολόγια, περιφορές και Σύμπαν


Η κίνηση της άκρης του Δείκτη γύρω απο το Κέντρο του Κύκλου των αριθμών σε ένα αναλογικό ρολόϊ, είναι μεταφορά της τροχιάς Δορυφόρου, γύρω απο το Κέντρο περιφοράς του: Πλανήτη γύρω απο Ήλιο, Δορυφόρου γύρω απο Πλανήτη. 

Σπανιότερα, η άκρη του Δείκτη έχει ένα Σφαιρίδιο ή άλλο αντικείμενο που μετατίθεται. 


Άλλωστε, η κίνηση των Σωμάτων δεν είναι που ορίζει τον Χρόνο; Κάθε σημείο Χρόνου,

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ (BINTEO)



Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» ερευνά τη ζωή και το έργο του συγγραφέα ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (1883-26 Οκτ.1957). 

Νίκος Καζαντζάκης (1883 –26 Οκτ.1957)






Μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, φιλόσοφος και πολιτικός. Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με τεράστιο σε όγκο, αλλά και σε ευρύτητα έργο.
Κέρδισε παγκόσμια φήμη μεταθανάτια από τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη τού μυθιστορήματός του Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά από τον Μιχάλη Κακογιάννη το 1964.
Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο πιο μεταφρασμένος σύγχρονος έλληνας συγγραφέας.

Το 95% των ανθρώπων θα είναι στείροι το 2050 !


Αυτό το ενδιαφέρον συμπέρασμα ανακοίνωσαν επιστήμονες, σε 
συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, 

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης 26 Οκτ.1912


                                                     

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ: VIDEO ΣΤΟ YOUTUBE ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

  
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΝ 23Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
 

Ο υπολογιστής του Μίνωα



1400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

O ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ



Aναλογισθήκατε ποτέ γιατί οι Γρύπες (Γκριφόν), οι Σφίγγες και άλλα τέρατα τα οποία κατά την παράδοση δημιούργησαν οι ΄΄εγρήγοροι΄΄ στέκονται πάνω από τη δανειστική βιβλιοθήκη των Αθηνών – δηλαδή το βασικό κέντρο γνώσης των Αθηνών - σε στάση υποταγής , όπως τα σκυλάκια στον αφέντη τους ? Oι ΄΄εγρήγοροι΄΄ ήταν ο Σεμιαζάς καιοι περί αυτόν δεκάρχες κατά το βιβλίο του Ενώχ ( Π. Διαθήκη ) . Ηταν άγγελοι που φύλαγαν τις πύλες της γης για να μη εισέλθουν ο διάβολος και οι δαίμονες του – δηλαδή ο μετέπειτα αυτοαποκαλούμενος ‘θεός’ Δίας της ελληνικής μυθολογίας και οι ολύμπιοι ‘θεοί’ του ή απλά ΄΄είδωλα ΄΄.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ


 Ο Τέσλα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε. Για την ακρίβεια ήταν υπεράνω όλων των νόμων της ανθρώπινης υγιεινής και εργασίας…
Ρόμπερτ Άντεργουντ Τζόνσον, δημοσιογράφος

H ATZENTA 21 ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Όσοι αμφιβάλλουν ακόμη για την ύπαρξη και την εφαρμογή της ατζέντας απομείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, θα πρέπει να διαβάσουν οπωσδήποτε τα ντοκουμέντα που ακολουθούν..
Το πρόγραμμα συνηγορίας που απορρέει από χρηματοδοτούμενο think tank της Ε.Ε., με την ονομασία Δίκτυο Οικονομίας του Ενός Πλανήτη (One Planet Economy Network (OPEN:EU) δημοσίευσε το 2011 ένα πολύ σημαντικό έγγραφο που δεν έλαβε τη δέουσα προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης...

Η FEMA παρήγειλλε 102000 βαγόνια για κρατούμενους


Η FEMA, η υπηρεσία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας σε περιόδους κρίσης, παρήγγειλε 102.000 βαγόνια με δεσμά!

Και όμως οι θερμοκρασίες στην ρωμαική εποχή και τον Μεσαίωνα ήταν πολύ υψηλότερες.Γιατί ομως μας λένε οτι φταίει το CO2 ; (ΒΙΝΤΕΟ)


Αμερικανοί  επιστήμονες αποκάλυψαν οτι  οι πρόγονοί μας υπέφεραν από πολύ θερμότερα καλοκαίρια σε άλλες εποχές, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια
Μια νέα μελέτη μέτρησης της θερμοκρασίας κατά τιςς τελευταίους δύο χιλιετίες κατέληξε στο συμπέρασμα....
ότι στην πραγματικότητα οι θερμοκρασίες την τελευταία δεκαετία, απέχουν πολύ από το να είναι οι θερμότερες στην ιστορία.

Ισλανδία: Σε συναγερμό οι αρχές για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας 20ετίας!


Προειδοποίηση εξέδωσαν οι ισλανδικές αρχές για τον κίνδυνο να σημειωθεί ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς στην περιοχή του βόρειου Ατλαντικού την τελευταία 20ετία, στο προσεχές διάστημα!
Η Ισλανδία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 320 χιλιάδων ανθρώπων, βρίσκεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς είναι μόλις 100 χλμ. νότια από το σημείο επαφής δύο τεκτονικών πλακών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα