Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Μια νύχτα χωρίς ύπνο… «ξεκουρδίζει» το βιολογικό ρολόι των κυττάρων μας


Χάνοντας τον ύπνο μιας και μόνο νύχτας αρκεί για να υποστούν μεταβολές τα γονίδια που ελέγχουν το βιολογικό ρολόι των κυττάρων σε ολόκληρο το σώμα μας, ανακάλυψαν Σουηδοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα.   
Οι ερευνητές μελέτησαν 15 υγιείς άνδρες με φυσιολογικό βάρος που έμειναν στο εργαστήριο για σχεδόν δύο νύχτες. Το δεύτερο βράδυ οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν όπως συνήθιζαν (πάνω από 8 ώρες) σε μία από τις δύο συνεδρίες ενώ κρατήθηκαν ξύπνιοι στην άλλη, με τυχαία σειρά. Για να ελαχιστοποιηθεί δε η επίδραση διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, οι συνθήκες φωτός, η πρόσληψη τροφής και τα επίπεδα δραστηριότητας στο εργαστήριο ήταν αυστηρά ελεγχόμενα και όταν έμειναν ξύπνιοι οι συμμετέχοντες περιορίσθηκαν στο κρεβάτι που τους είχε διατεθεί.

Κύστη κόκκυγος: Τι ισχύει για το κολύμπι στην θάλασσα


Το καλοκαίρι και η θάλασσα είναι έννοιες συνυφασμένες για όλους τους Έλληνες. Από μικρά παιδιά περιμένουμε να έρθουν οι ζέστες, για να πάμε στην παραλία και να κολυμπήσουμε στην θάλασσα. 
Τι συμβαίνει, όμως, αν κάποιος άνθρωπος έχει κάνει επέμβαση για κύστη κόκκυγος και είναι ακόμα σε περίοδος επούλωσης; Μπορεί να κάνει μπάνιο στην θάλασσα, την στιγμή που ακόμα και το μπάνιο στο σπίτι του γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο, ώστε να μην μολυνθεί η πληγή από την επέμβαση;
 
Τι είναι η κύστη κόκκυγος
 
Μια κύστη στον κόκκυγα είναι μια ανώμαλη κοιλότητα του δέρματος που συνήθως περιέχει τα μαλλιά υπολείμματα νεκρού δέρματος. Είναι μια κύστη που δημιουργείται σχεδόν πάντα κοντά στον κόκκυγα, στην κορυφή των γλουτών.
 
Αυτές οι κύστες συνήθως συμβαίνουν όταν τρίχες τρυπούν το δέρμα και στη συνέχεια εισχωρούν σε αυτό προκαλώντας φλεγμονή. Αν μια κύστη κόκκυγος μολυνθεί, το απόστημα που δημιουργείται είναι συχνά εξαιρετικά επώδυνο. Η κύστη μπορεί να αποστραγγιστεί μέσω μιας μικρής τομής ή να αφαιρεθεί τελείως χειρουργικά.

Έγκαυμα από εξάτμιση μηχανής. Πρώτες βοήθειες, τι πρέπει να προσέξετε και τι δεν πρέπει να κάνετε



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D.
Πολύ συνηθισμένα έχουν γίνει τα εγκαύματα από εξάτμιση μηχανής. Συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες είτε γιατί κάθονται στο πίσω κάθισμα χωρίς να προσέξουν την εξάτμιση είτε γιατί φορώντας φούστα ή σορτσάκι η εξάτμιση έρχεται σε επαφή απευθείας με το δέρμα.
Επειδή η εξάτμιση της μηχανής αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσει κάποιο σοβαρό έγκαυμα, αν ακουμπήσετε κατά λάθος πάνω της. 

Το έγκαυμα που δημιουργείται είναι θερμικό. Ανήκει στην δεύτερη πιο γνωστή κατηγορία εγκαυμάτων με αιτία την επίδραση της θερμότητας στο δέρμα (όπως είναι εγκαύματα από φωτιά, καυτά αντικείμενα και υγρά, εγκαύματα από τριβή (σύρσιμο), κλπ)

Γιατί ο εγκέφαλός μας χρειάζεται τις καλοκαιρινές διακοπές



Αν φέτος το καλοκαίρι θέλετε να αποφορτίσετε τον εγκέφαλό σας από το καθημερινό στρες, να τονώσετε τις λειτουργίες του και να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: επιτρέψτε του να κάνει και αυτός διακοπές".
Αν και φέτος ξεκίνησε δυσοίωνα και συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό, το καλοκαίρι είναι εδώ. Φυσικά, λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας και του οικονομικού αντίκτυπου των πολιτικών εξελίξεων, δεν έχουν απομείνει πολλοί που να σχεδιάζουν ανέμελα τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να μετρούν με προσμονή αντίστροφα τις ημέρες για να φύγουν με καράβια και αεροπλάνα για αγαπημένους προορισμούς, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, παρά το όχι και τόσο ευχάριστο κλίμα και την επικαιρότητα που απ’ ότι φαίνεται, θα συνεχίσει να μας απασχολεί και μέσα στον Αύγουστο, η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για να χαλαρώσουμε, να ρίξουμε τους ρυθμούς μας και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας είναι τώρα - και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.
Καλοκαιρινές διακοπές = υγιής εγκέφαλος

“Αλλάζοντας” το παρελθόν…φτιάχνοντας ένα πιο υγιές μέλλον!


9514954544790201647
Η πατρική μας οικογένεια, είναι η οικογένεια που μας ανέθρεψε, μας γαλούχησε και μας “μεταμόρφωσε” στους ενήλικες που είμαστε σήμερα. Οι εμπειρίες και τα βιώματα του παρελθόντος, έχουν αφήσει τα αποτυπώματα τους στο μυαλό και την ψυχή μας. Βιώματα που είχαμε σε πολύ μικρή ηλικία και δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας, καθώς είχαν γίνει σε ηλικία που δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα η αντίστοιχη δομή του εγκεφάλου μας, ο ιππόκαμπος, έχουν αφήσει τα αποτυπώματα τους στην ψυχή μας μέσω των συναισθημάτων που είχαμε βιώσει και που δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε λογικά.
Εμείς οι γυναίκες, πριν γίνουμε μητέρες είχαμε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης σχετικά με τα παιδιά και την διαπαιδαγώγηση τους. Έναν τρόπο σκέψης που είχε μεταφερθεί από τις παλαιότερες γενιές, καθώς ίσως είναι ο τρόπος που ανατραφήκαμε κι εμείς. “Όρια, τιμωρίες, απειλές, ε….και μια στον ποπό δεν πειράζει, άσε το παιδί να κλαίει για να μαθαίνει να μην σε κάνει ό,τι θέλει” και άλλες τέτοιες αντιλήψεις απαρχαιωμένες διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά. Η μητρότητα ξυπνάει όμως νέα συναισθήματα πρωτόγνωρα. Η ωκυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τον θηλασμό, ωθεί την νέα μητέρα να πάει προς το παιδί της και όχι να το αφήνει να κλάψει. Αναζητούνται νέες μέθοδοι διαπαιδαγώγησης, πιο κοντά στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας.

Αυτά είναι τα τρόφιμα με τις αρνητικές θερμίδες!

Ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος για την απώλεια βάρους είναι η μείωση των θερμίδων. Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά όμως, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες .
Πρόκειται για τροφές που συμβάλλουν στο αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη ενέργεια.
Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν αρνητικές θερμίδες.
Προσθέστε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα, λαχανικά και βότανα, που θα τονώσουν τον μεταβολισμό και την παραγωγή των ενζύμων και θα προκαλέσουν το σώμα σας να ξοδέψει τα αποθεματικά του.
Οι τροφές αυτές βελτιώνουν την πέψη και τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος, προλαμβάνουν τις φλεγμονές, μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και βοηθούν στη μείωση του στρες και του άγχους.

Οι χυμοί που γιατρεύουν!


Mπορείς να φτιάξεις χυμό που θα διωξει τις σακούλες από τα μάτια; Ή που θα διώξει το hangover; Οι καλύτερες συνταγές από τον ειδικό!

Το βιβλίο Σούπερ Χυμός (Super Juice), που έχει γράψει ο πολύ γνωστός στη Μεγάλη Βρετανία φυσικοπαθητικός Michael van Straten, κάνει θραύση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σου παρουσιάζουμε 3 διαφορετικές συνταγές για χυμούς από την ενδιαφέρουσα έκδοση, που θα σε ανακουφίσουν από μερικά συνηθισμένα συμπτώματα και ενοχλήσεις:

Η πράξη είναι δύναμη

Η πράξη είναι δύναμη
Υπάρχει μια παροιμία που γνωρίζουμε όλοι.
Μας έχει περάσει από πολύ μικρή ηλικία ως μια από τις καθολικές, παγκόσμιες αλήθειες.
«Η γνώση είναι δύναμη.»
Και ναι, η γνώση μπορεί να σου προσφέρει δύναμη. Ένα πλεονέκτημα. Υπεροχή ακόμα σε μερικές περιπτώσεις.
Όμως είναι όντως η ίδια η γνώση που φέρει μαζί της αυτή τη δύναμη ή υπάρχει και κάτι άλλο προαπαιτούμενο;
Αν πιάσουμε τα πράματα από την αρχή, κάθε έναρξη, κάθε ξεκίνημα για κάτι το διαφορετικό, όλα, κρύβουν από πίσω τους μια επιλογή. Συνειδητή ή όχι, δε μας ενδιαφέρει και πολύ, κι αυτό γιατί η ουσία της επιλογής βρίσκεται στην πράξη.
Και θα εξηγήσω τι εννοώ.

Άντρες ψάχνουμε, όχι μοντέλα

Άντρες ψάχνουμε, όχι μοντέλα
Κλείσε τα μάτια κι ονειρέψου. Τρέχουν νερά, πολλά νερά, γάργαρα νερά. Κι εσύ ως άλλη Πάμελα στο Baywatch τρέχεις πάνω κάτω στη παραλία. Όλα τα βλέμματα πάνω σου. Τα αρσενικά σταματούν ό,τι κι αν κάνουν. Ο χρόνος παγώνει. Το μόνο που κινείται είσαι εσύ και οι ουρές των σκύλων στο πέρασμά σου. Είσαι καυτή, γυμνασμένη και σέξυ.
Ο ήχος του ανεμιστήρα σε βγάζει απ’ το όνειρο. Είσαι και πάλι εσύ. Με τα παχάκια σου, τα ψωμάκια σου και τις καλά καμουφλαρισμένες αδυναμίες σου. Και ναι, θα ήθελες να είσαι η πιο hot τύπισσα που κυκλοφορεί αλλά δεν είσαι. So fucking what? Είσαι εσύ και δε μασάς. Ποιος δεν έχει ελαττώματα και ψεγάδια;
Πόσο πιο απλά θα ήταν όλα αν ήσουν άντρας σκέφτεσαι. Μια βερμούδα για μαγιό κι έξω απ’ την πόρτα. Ούτε ξύρισμα, ούτε απολέπιση, ούτε ασορτί πετσέτα-καπέλο-σαγιονάρα-πεντικιούρ. Λες και τούτη η εποχή είναι ο εχθρός μας. Όλα στη φόρα χωρίς έλεος. Να θες να πετάξεις τα ρούχα από πάνω σου και να μη μπορείς. Ύψιστη καταπίεση.
Και το χειρότερο όλων δεν είναι που ο ήλιος είναι αμείλικτος κι όλα τα φανερώνει. Το χειρότερο είναι πως χάθηκε το μεγαλύτερο άλλοθι όλων των εποχών. Παλιά είχες να συναγωνιστείς τις υπόλοιπες σουσουράδες της παραλίας. Κοίταγες δεξιά, έλεγες: αυτή έχει ραγάδες και χαμογελούσες χαιρέκακα. Κοίταζες αριστερά κι έλεγες: αυτή έχει στραβά πόδια κι έπαιρνες μια ανάσα. Κοίταζες και τον τύπο στο μπιτσόμπαρο που είχε λίγη κοιλίτσα, μικρή πλάτη, πλαδαρά χέρια κι αν τον ήθελες, τον είχες για πλάκα. Μη σου πω πως και πολύ θα του ‘πεφτες.
Έλα μου, όμως, που ξύπνησαν οι σκλάβοι, Αντωνάκη και σκάνε όλοι στις παραλίες σα μοντέλα σε επίδειξη του Ασλάνη. Θεός σχωρέστον!

Ν’ αγαπάς σημαίνει να έχεις επίγνωση της αιωνιότητας




Η αγάπη είναι μια κατάσταση του είναι,

Aπό την οποία απουσιάζουν εντελώς οι σκέψεις του εγώ.

Δεν μπορείς ν’ αγαπάς,

Aν ο αντικειμενικός σου σκοπός είναι να επιτύχεις ένα αποτέλεσμα, (για να «ωφεληθείς».

ANTIΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

Άλλο είναι να μελετάς τον πόλεμο
κι άλλο να ζεις τη ζωή ενός πολεμιστή”
Τελαμών της Αρκαδίας
(μισθοφόρος του 5ου αι. π.Χ.)
adbusters_120_compliance_S
Γράφει ο Στίβεν Πρέσσφιλντ
Μήπως παραλύετε από φόβο; Καλό σημάδι.
Ο φόβος είναι κάτι καλό. Όπως η έλλειψη αυτοπεποίθησης, έτσι και ο φόβος λειτουργεί ως δείκτης.
Ο φόβος μας λέει τι πρέπει να κάνουμε.

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑ ΛΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ SECIL HOTEL!!!!

Υπάρχουν μυστήρια που είναι τόσο μυστηριώδες και παράξενα που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να τα εξηγήσει με καμία θεωρία ή ακόμη και πρακτική…..!!!!  Η περίπτωση της Elisa Lam (  Ελίσα Λάμ – https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Elisa_Lam  ) είναι ένα από αυτά τα μυστήρια!!!! Τον Φεβρουάριο του 2013, ένας φοιτητής από το Βανκούβερ, Καναδά , 21 χρόνων βρέθηκε νεκρός μέσα στο Cecil Hotel ( Σέσιλ Χοτέλ ) στην οροφή  στην δεξαμενή νερού στο Λος Άντζελες!!!!
Το τμήμα ιατροδικαστού αποφάνθηκε για το θάνατο ” κατά λάθος οφείλεται σε πνιγμό “και είπε δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ κατά την αυτοψία!!!! Ωστόσο, υπάρχει πολύ περισσότερο μυστήριο στην ιστορία από ό, τι υπονοείται από τις εκθέσεις της αστυνομίας!!!! Το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί είναι μια ταινία επιτήρησης σε ασανσέρ που κατέγραψε τη συμπεριφορά της Ελίσα μόνο λίγες στιγμές πριν χάσει τη ζωή της!!!! Δείτε τα βίντεο…..!!!!

Slow SEX - Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις!

Slow SEX - Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις!
Αισθάνεσαι ότι με τον καλό σου έχεις  εγκλωβιστεί στη ρουτίνα των ίδιων στάσεων και των ίδιων δοκιμασμένων συνταγών με αποτέλεσμα το σεξ να είναι κάθε φορά σύντομης διάρκειας και μία από τα ίδια; Μην ανησυχείς δεν είσαι το μόνο θύμα της μόδας του «βιαστικού σεξ». Τι κάνεις λάθος; Ξεχνάς ότι το ποιοτικό σεξ απαιτεί διαθέσιμο χρόνο, εγκεφαλική επικοινωνία  αλλά και  συναισθηματική επαφή! Μην ανησυχείς όμως, γιατί υπάρχει λύση!

Slow sex σε βήματα!
Στον αντίποδα του σεξ στα γρήγορα, έρχεται το slowsex που δεν έχει σαν στόχο τη σωματική εκτόνωση αλλά την ηδονική απόλαυση και την επαφή με το συναίσθημα που συνήθως χάνουμε στο δρόμο…

Πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη «Γη 2.0»: 4 μέθοδοι «επιστημονικής φαντασίας» για το μεγάλο ταξίδι στα άστρα

KEPLER


Η είδηση της ανακάλυψης του Kepler-452b από τη NASA προκάλεσε ενθουσιασμό παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για έναν πλανήτη ο οποίος θεωρείται ότι αποτελεί πρακτικά «εξάδελφο» της Γης μας, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να φιλοξενεί (ή να έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν) ζωή- ίσως και παρεμφερή με τη γήινη.
Ωστόσο, με όλο τον ενθουσιασμό, η απόσταση που μας χωρίζει από την αποκαλούμενη «Γη 2.0» είναι...αρκούντως υπολογίσιμη, καθώς είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.400 έτη φωτός: Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένα διαστημόπλοιο που θα ήταν σε θέση να κινείται με την ταχύτητα του φωτός (299.792.458 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο στο κενό), τη μεγαλύτερη/ οριακή ταχύτητα που υπάρχει στη φύση (σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν), και πάλι θα χρειάζονταν 1.400 χρόνια για να φτάσει κανείς εκεί. Και ακόμα και αν θεωρηθεί «βιώσιμο» από άποψης ταξιδιού ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, και πάλι υπεισέρχονται στην «εξίσωση» δύσκολες «μεταβλητές», όπως η «παραμόρφωση» του χρόνου: σε γενικές γραμμές, ο χρόνος κυλάει διαφορετικά (πιο αργά) για αυτούς που βρίσκονται στο σκάφος και για αυτούς που βρίσκονται στη Γη, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει διάφορες επιπλέον «επιπλοκές» όσον αφορά σε μια αποστολή σε έναν τόσο μακρινό προορισμό.
Γενικότερα, ο επιστημονικός κόσμος (πέρα από τα παλιά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που «έβλεπαν» σκάφη τα οποία κινούνται «άμεσα» με υπερφωτονικές/υπερφωτεινές ταχύτητες), έχει μάλλον απορρίψει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου κινητήρα/ διαστημοπλοίου, για δύο βασικούς λόγους.

Μπαφομέτ και Πάνας...


Κάποιοι λένε "ο Μπαφομέτ είναι ο Πάνας". Όμως ο Μπαφομέτ δεν είναι ακριβώς ο Πάνας. Είναι μετατροπή του Πάνα. (σκεπτο)Μορφή που έφτιαξαν νεότεροι.
Είναι ενοποίηση του Πάνα και της Αφροδίτης με τις φτερούγες απο τον Έρωτα του γνωστού συμπλέγματος με το σανδάλι... αυτό τους έκανε εντύπωση και τον έφτιαξαν, γι' αυτό είναι Πάνας με έντονο το στήθος γυναίκας, αλλά και φτερούγες.
Είναι η νεοτερη version οπου τον έχουν ενώσει με την Αφροδίτη και τον Έρωτα και τον έκαναν Μπαφομέτ ή Παν φομέτ. Αυτό το Μπα στην αρχή ειναι αναγραμματισμός και αλλαγή ενός γράμματος του Παν.
Αρχική λέξη: ΠΑΝ
Βήμα 1: ΝΠΑ (αναγραμματισμός)
Βήμα 2: ΜΠΑ (αλλαγή ενός, μάλιστα μ,ν που ειναι σε σειρα στο αλφάβητο)

ΠΟΙΜΝΙΟ ΑΚΕΦΑΛΟ, ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ

A Greek Orthodox priest sits on a bench in an Athens metro stationΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πήγε αυτές τις μέρες ένας «φίλος» στο Άγιο Όρος και επισκέφτηκε ένα  γέροντα και τον ρώτησε τι έχει να πει για την κατάσταση που όλο και χειροτερεύει. Εκείνος με χαρακτηριστικό χαμόγελο του απάντησε ότι όλα είναι ωραία, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, να μην κάνει τίποτα γιατί όλα θα πάνε καλά! Όλα είναι μια χαρά!
Όταν γύρισε πίσω στην πόλη του, έμαθε ότι ένας γείτονας του με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, πατέρας τριών παιδιών, βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δέντρο. Στην κηδεία του έγινε θρήνος και οδυρμός. Μάρτυρας αυτών των σκηνών, ένοιωσε πολύ άσχημα. Τότε του ήρθε έντονα ο λογισμός πως μέχρι σήμερα στο μεγάλο αυτό εθνικό και κοινωνικό δράμα που δεν έχει τελειωμό, υπάρχει μια μεγάλη, μια σημαντική απουσία.

Σταματήστε τα ψέμματα για την φοροδιαφυγή

Του Άγη Βερούτη 
Αποτέλεσμα εικόνας για φοροδιαφυγή
Η φοροδιαφυγή σε ανεπτυγμένες οικονομίες όπως η γερμανική και η αμερικανική, αγγίζει το 20%.
Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για την φοροδιαφυγή, την τοποθετούν ανάμεσα σε 24% - 26% της οικονομίας. Αυτό φυσικά αφορά σε μελέτες πριν την κρίση.
Δεδομένου του σημερινού, όμως, τρόπου φορολόγησης, με τεκμήρια και διάφορα άλλα τέτοια κόλπα, ακόμα και ένας τυροπιτάς που δεν κόβει τις μισές αποδείξεις, πληρώνει φόρο και μάλιστα περισσότερο απ' ό,τι για το ίδιο εισόδημα θα πλήρωνε ένας μισθωτός.
Η πραγματική φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι κατά πάσα πιθανότητα μικρότερη από όσο είναι στη Γερμανία!
Φυσικά δεν είναι μηδενική, όπως δεν είναι μηδενική σε καμία ανεπτυγμένη οικονομία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα